ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

CYBERMASTER57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
poliklitosΝέο Μέλος
19/08/2004, 13:34:20
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΤΑ 180ο ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙ: τι πεταει?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΕΤΑΕΙ - ΠΕΤΑΕΙ... Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ!!!!

igienin ....

giagiakaΜέλος
19/08/2004, 13:42:39
παππου οχι και καφενειο , ειμαι προχωρημενη γιαγια !!!!
για κανα ταβλακι δεν θα λεγα οχι ομως !
τωρα οσο αφορα το πιατο , επειδη ειμαι και νοικοκυρα , ειναι διαφανες λογω του υλικου του !
ειναι απο μελαμινη και οχι απο πορσελανι !
και εκτος απο διαφανες δεν σπανε κιολας !
τα συστηνω ανεπυφυλακτα !!!!!

I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life,and see if I could not learn what it had to teach,and not, when I came to die, to discover that I had not lived!!!

ThiosΜέλος
19/08/2004, 14:38:52
Θα κάνω μια υπόθεση περί του τι συνέβει. Χωρίς όμως να θέλω να το παίξω Sherlock Holmes. Γιατί, ως γνωστόν, ο αριστερόχειρας-που-ήταν-παλαιότερα-πλούσιος-και-που-τώρα-αντιμετωπίζει-οικονομικές-δυσκολίες μπορεί κάλλιστα να είναι απλώς ένας-κύριος-που-στραμπούληξε-το-δεξί-του-χέρι-και-που-έχει-βάλει-τα-παλιά-του-ρούχα-για-να-κάνει-δουλειές-στον-κήπο.

Το πιάτο είναι εισαγόμενο. Για ένα διάστημα βρισκόταν στην κορυφή μιας στοίβας απο ίδια πιάτα και ο χονδρέμπορας είχε γράψει την τιμή των πιάτων πάνω του με (ειδικό;) μαρκαδόρο. Η δε τιμή του πακέτου ήταν 12 λίρες (ως γνωστόν το σύμβολο της λίρας μπαίνει πριν τον αριθμό).

Ο Έλληνας λιανέμπορας έσβησε αυτήν την τιμή. Ή ο μαρκαδόρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε το μελάνι του να σβήνει εύκολα/μετά από κάποιο διάστημα, ώστε να μην κάνει ζημιά στα μαρκαρισμένα προϊόντα.

Όταν, φίλε nize, έριξες την ζεστή προζύμη πάνω στο πιάτο, υπέβαλες τα κατάλοιπα του μελανιού σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας.

Πολλές οργανικές ενώσεις, όταν υποβάλλονται σε τέτοιες συνθήκες, παρουσιάζουν το φαινόμενο της μετουσίωσης: σπάνε ορισμένοι δεσμοί τους και μετατρέπονται σε άλλες ενώσεις με διαφορετικές, προφανώς, ιδιότητες. Το φαινόμενο γίνεται είναι εμφανές όταν τηγανίζουμε/βράζουμε ένα αυγό. Ενώ ζεσταίνεται το εσωτερικό του, παύει να βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και γίνεται στερεό.

Άλλο παράδειγμα -πιο κοντά στο θέμα μας- είναι η χρησιμοποίηση του λεμονιού ως αόρατο μελάνι: όταν το χρησιμοποιούμε για να γράψουμε είναι αόρατο. Όταν δε το ζεσταίνουμε (πχ με έναν αναπτήρα), παίρνει καφέ χρώμα.

Τα προαναφερθέντα κατάλοιπα του μελανιού, μετά από την μετουσίωση την οποία προκάλεσες, έγιναν ορατά.

Αυτή είναι και η πασίδηλη απάντηση. Πράγμα που δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και η σωστή όμως...

Η όλη υπόθεση μου θύμησε το -κλασικό πλέον- βιβλίο του Jostein Gaarder, "ο Κόσμος της Σοφίας". Η ηρωίδα σε ένα σημείο βρίσκει, ξεφλουδίζοντας μια μπανάνα, ένα σημείωμα στο εσωτερικό της

Edited by - Thios on 20/08/2004 02:25:47

Edited by - Thios on 20/08/2004 02:26:31

pappous_manowarΝέο Μέλος
19/08/2004, 15:20:07
Thios εισαι Φοβερος!!giagiaka αυτο για το ταβλι το κραταω ;))

---------------------
____ \o/
-|__|_|---|-----------
/ \
---------------------

giagiakaΜέλος
19/08/2004, 15:28:25
πραγματικα απαικτ-able !!!!!!!!!

I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life,and see if I could not learn what it had to teach,and not, when I came to die, to discover that I had not lived!!!

giagiakaΜέλος
19/08/2004, 15:31:06
παππου , πορτες ή πλακωτο ?

ThiosΜέλος
19/08/2004, 15:46:20
Φχαριστώ παιδιά, με συγκινείτε... Πάντα ήθελα να γράψω αστυνομικά μυθιστορήματα

pappous_manowar, giagiaka, Thios... Όταν δω στο topic Batzanakis2004 και CyberKoumparos, θ' αρχίσω ν' ανησυχώ...

pappous_manowarΝέο Μέλος
19/08/2004, 16:04:06
Πλακωτο

---------------------
____ \o/
-|__|_|---|-----------
/ \
---------------------

giagiakaΜέλος
19/08/2004, 16:16:49
χα ! εχεις ηδη χασει !!!

CYBERMASTERΜέλος
20/08/2004, 03:04:59
ΦΙΛΕ THIOS ΕΞΥΠΝΗ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΟΥ!!! ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΕΙΡΓΟ!!! ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ...!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

nizeΝέο Μέλος
11/09/2004, 14:59:00
Φιλε Thios, πολλή ωραία η εξήγησή σου αλλά κάπου δε μου πάει καλά.Είπες πως όταν έριξα την καυτή προζύμη μέσα στο πιάτο, υπέβαλλα τα σωματίδια του μελανιού που είχαν απομείνει σε μετεουσίουση....κλπ....
Ένα θα σου πω...Η προζύμη για την οποία κάνεις λόγω δεν ήταν τιποτε άλλο από αλεύρι, γάλα, αυγά και μπέικιν πάουντερ...Δεν ήταν καθόλου καυτή..Το γάλα ήταν από το ψυγείο...τι μπορείς να πεις για αυτό;
Όσο για τον φίλο pappous_manowar,το πιάτο ήταν πορσελάνη και εγραφε Ε12 κι όχι £12...

[img/]yor[img]

TaigetosΜέλος
11/09/2004, 15:15:28
Φιλε ΝΙΖΕ

Θα δουμε την φωτο σου καποια στιγμη?

Αρχικα συμφωνησα με τον thio αλλα nize
ειπες οτι δεν εριξες ζεστο υλικο μιγμα στο πιατο.. οποτε αλλαζει

CYBERMASTERΜέλος
11/09/2004, 15:15:52
ΜΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΖΕ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑΣ....

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

nizeΝέο Μέλος
11/09/2004, 15:58:13
Λοιπόν παίδες, σας δίνω το σχέδιο που είχε εμφανιστεί στο πιάτο..
Όπως είχα αναφέρει φαινεται σαν να έχει γραφτεί με μαρκαδόρο μαύρο.Δεν υπήρχε, και εμφανίστηκε ξαφνικα εκείνη τη μέρα.

ΔΕΝ είναι το συμβολο της αγγλικής λίρας ή τίποτα τέτοιο.Είναι ξεκάθαρα ένα Ε12...
Επίσης τη φωτογραφία με το πιάτο που έχει ο pappous_manowar δεν έχει καμμία σχέση με τη δική μου περίπτωση.Και όπως προείπα η ζύμη για τις κρέπες που είχε μέσα το πιάτο δεν ήταν σε καμμία περίπτωση καυτή, αλλά κρύα.Λοιπόν;

[img/]yor[img]

HermesΜέλος
11/09/2004, 16:56:09
Πραγματικα περιεργο.....Σπασε το πιατο να δουμε τι θα γινει...?

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

ThiosΜέλος
11/09/2004, 20:01:17
Αχ βρε nize.

Υποστηρίζεις πως δεν είναι το σύμβολο της αγγλικής λίρας. ΟΚ. Το δέχομαι.

Το σχεδιάκι σου δεν βρίσκεις πως θυμίζει κάποιο άλλο σύμβολο; Και μάλιστα εννοιολογικά συναφές με το σύμβολο της λίρας;

Η παραπάνω λύση που πρότεινα δεν αφορά μόνο ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, αλλά και ακραίες συνθήκες ΡΗ.

Ελλείψει περαιτέρω γνώσεων, δεν μπορώ να επεκταθώ. Χρειαζόμαστε την γνώμη ενός χημικού.

Is there a chemist in the house?

14/09/2004, 19:45:02
Δεν είμαι χημικός αλλά επειδή είχα χρόνια εργαστήριο με κεραμικά το μόνο που μπορώ να πω είναι ορισμένες ουσίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους έτσι ώστε πάνω σ'αυτό που ονομάζουμε γυάλωμα να εμφανίζονται κατά περίπτωση διάφορα σχέδια. Σαν πιο πιθανή πάντως μου φαίνεται η απάντηση του thios...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...