ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Φασκόμηλο in·cense - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Φασκόμηλο in·cense - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

λίλιθ12 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
30/01/2005, 11:47:10
Καλημέρα!
Μιά που πιάσαμε το πολύ ενδιαφέρον θέμα των μυρωδιών,
και που έχουμε πιά στη διάθεσή μας τον τρόπο παρασκευής
αιθέριου έλαιου, ευχαριστούμε Xotchipilli2,
θα σας παραθέσω εδώ κάποιες συνταγές από σπανιότατα λυκέρ
με βότανα, που προσφέρονται για στιγμές ιδιαίτερου τύπου,
στιγμές χαλάρωσης και διαλογισμού, αλλά και για επαλείψεις
στο σώμα (λειτουργούν και ως θερμαντικές αλοιφές λόγω οινοπν.)
Τις συνταγές βρήκα σε ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής του 1904,
που έχω στην κατοχή μου.

Αμβροσία
κορίανδρο 40 γραμμ.
γαρύφαλλο 10 γραμμ.
κανέλλα 5 γραμμ.
πράσινο γλυκάνισο 5 γραμμ.
κονιάκ 5 λίτρα
ζάχαρι 4,5 κιλά
νερό 4 λίτρα
διάλυσι 3% γρμμαρίων μόσχου
κρασί μοσχάτο λίτρα

Βάζομεν όλας τας μυρωδιάς να μουσκέψουν μέσα εις το μοσχάτο
και εις το κονιάκ εις ελαφράν θερμοκρασίαν επί ένα μήνα,
κάμνομεν το σιρόπι της ζακχάρεως αναλύοντες αυτήν μέσα εις
4 λίτρας νερό, το χύνομεν μέσα εις τα βρεγμένα αρώματα και τα
βάζομεν εις φιάλας, τα οποίας φυλάττομεν ορθάς.

Στο επόμενο: μεγάλη σαρτρέζ
Για όποιους δε γνωρίζουν η σαρτρεζ είναι μοναστηριακό λυκέρ,
που παρασκευαζόταν από μοναστηριακά τάγματα με μυστικές συνταγές.

tashteΝέο Μέλος
30/01/2005, 14:12:45
GRETEL, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ.ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΚΑΙ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ? ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ?

ΛΙΛΙΘ,Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.

"ΔΙΑΛΥΣΗ 3% ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΜΟΣΧΟΥ" ΔΗΛΑΔΗ?
ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ?

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΤΡΕΖ?
ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ-ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ)ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΒΕΦΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΕΟΝ.....

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!!!!

Xotchipilli2Μέλος
30/01/2005, 17:13:50
Λίλιθ ευχαριστώ πολύ για την συνταγή,την έχω ήδη αντιγράψει για να την δοκιμάσω! Το γαρύφαλλο και την κανέλα τις βρίσκω ιδιαίτερα διεγερτικές μυρωδιες και απο αφροδισιακής απόψεως και απο πεπτικής! Περιμένω επίσης και την επόμενη συνταγή σου....Μήπως κανείς έχει καμμιά συνταγή για την βενεδικτίνη,ποτό των μοναχών του Μεσαίωνα με 27 διαφορετικά βότανα?

Gothic,σε ευχαριστώ για την ...ψήφο εμπιστοσύνης σου

Ας μιλήσω λοιπόν λίγο για Σολαλανήδες όπως ο Υοσκίαμος,το Ντατούρα,Η Μπελαντόνα,η Μπρουγκμάνσια,ο Μανδραγόρας και άλλα πολλά.

Πρωτού αρχίσω θα πώ κάτι απλό,σύντομο και κατανοητό απο όλους. ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΥΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.Επαναλαμβάνω: ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ.Σε "ελεύθερη μετάφραση": Απλά θαυμάστε τα για την ομορφιά τους και τίποτε παραπάνω.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό,μπορώ να σας μιλήσω για αυτά.Είναι φυτά που περιέχουναντιχολινεργικά αλκαλοειδή όπως Ατροπίνη,Σκοπολαμίνη και Μανδραγορίνη. Τα δύο πρώτα αλκαλοειδή έχουν δράση και στο KNΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) αλλα και περιφεριακά στο σώμα όπως βρογχοδιαστολή (παλιά κάπνιζαν φύλλα ντατούρας για το άσθμα και καμμιά φορά για το Πάρκινσον).Η Επικινδυνότητά τους έγκειτε σε δύο ιδιότητές τους 1) Στην ανασταλτική δράση της νευρικής ώσης των λείων μυικών ινών (βλέπε ΚΑΡΔΙΑ) και 2) Στις ψευδαισθήσεις (και όχι παραισθήσεις) που προκαλεί.Η μανδραγορίνη είναι αντιχολινεργικό αλλα με πιο έκδηλες τις υπνωτικές της ιδιότητες.Η Ατροπίνη ,πήρε το όνομά της απο την μοίρα Άτροπος η οποία έκοβε το νήμα της ζωής (Σας λέει τίποτε αυτό για την επικινδυνότητα της εν λόγω ουσίας?)

Το Νο 1 είναι ξεκάθαρο:Κάνε λάθος στην δοσολογία του και θα περάσεις μια και καλή σε "άλλο πεδίο ύπαρξης",επειδή η καρδιά σου θα σταματήσει.Το Νο 2 θέλει λίγο ανάλυση : Αυτά τα φυτά προκαλούν ντελίριο κατα το οποίο αυτός που βρίσκεται υπο την εππίρεια δεν το καταλαβαίνει και βιώνει ολοκληρωτικές ψευδαισθήσεις όπως αίσθημα πτήσης,συνάντηση και συνομιλία με "νεκρούς συγγενής" ,επίσκεψη σε μέρη μακρινά κτλ κτλ.Κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο ,επειδή ο χρήσης δεν έχει συναίσθηση της "κοινώς αποδεκτής -καθημερίνης- πραγματικότητάς".ΟΙ μάγοι και οι μάγγισες ,όπως και οι σαμάνοι ήταν ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ,αφιερωμένα σε αυτό το μονοπάτι τα οποία ήξεραν τι έκαναν και καμμιά φορά πολλοί μαθητευόμενοι μάγοι "έχαναν την μάχη" επικοινωνώντας με ένα απο αυτά τα φυτά.ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΪΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ,Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!

Ο Μανδραγόρας χαίρει μεγάλη εκτίμησης για δύο λόγους! Πρώτον,η ρίζα του μοιάζει τρομερά με το ανθρώπινο σώμα.Οι μάγοι φυλούσαν την μυστική γνώση αυτού του φυτού διαδίδωντας μύθους οτι όποιος πάει να ξεριζώσει μανδραγόρα ,θα τρελλαθεί απο τα ουρλιαχτά του ,γιαυτό ο μόνος τρόπος να τον βγάλεις απο την γή είναι να δέσεις έναν σκύλο στο φυτό και να στο τραβήξει αυτός. Δεύτερον,ο μανδραγόρας είναι ένα πανίσχυρο ΨΥΧΟΕΝΕΡΓΟ φυτό! Οι μάγοι το γνώριζαν αυτό πολύ καλά και το χρησιμοποιούσαν με πολλούς τρόπους.Ένας απο αυτούς ήταν και για να αποσπάσουν μυστικά απο τον εχθρό τους (ορός της αλήθειας).Ο Μανδραγόρας έχει βαρύ εθνολογικό και μυθολογικό φορτίο ,γιαυτό είναι και πανάκριβος...

Η Φίλη Γκρέτελ το είπε πολύ σωστά! "Θυμάστε τον Οτσαλάν?" Συγκεκριμένα το βλέμα του!!! Για συγκρίνετε την εικόνα του με αυτή του Saddam HUssein.Βλέπεται ομοιότητες? Οτι και οι δύο ήταν "προβατοποιημένοι" ,σκιές των παλιών τους εαυτών? Το βλέμα τους που κοίταζε στο ..."υπερπέραν"? Τις κόρες τους που ήταν ορθάνοιχτες? Ναι,τους είχαν χορηγήσει ατροπίνη και σκοπολαμίνη για να τους μετατρέψουν μέσα στο ντελίριό τους σε πειθήνια όργανα...

Εδώ σημειώστε : Το αντίδοτο της ατροπίνης και της σκοπολαμίνης είναι η Φυσοστιγμίνη η οποία χορηγείτε σε ενδοφλέβια ένεση μόνο απο σωστά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό! Μερικά καθαρματάκια δηλητηριάζουν σκύλους με φόλες που περιέχουν αντιχολινεργικά (είναι η πιο διαδεδομένη "φόλα" ) γιαυτό αν έχεται ζωάκι και δείτε οτι έχει ξηροστομία,"χαμένο βλέμμα τύπου Οτσαλάν" και βρίσκεται σε καταστολή,τηλεφωνήστε τον γιατρό και πείτε του και για την φυσοστιγμίνη.

(Ένα φυτό χίλιες χρήσεις δεν λέγαμε?)

Για τους λάτρεις του μύθου και του παραμυθιού έχω να αναφέρω και κάτι αρκετά ενδιαφέρον.Αλήθεια ,γιατί οι μάγγισες καβαλούσαν σκούπες για για πετάξουν (και όχι πχ κατέκλες ή τραπέζια?)

Την απάντηση την βρήκα εδώ http://www.paterasprod.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53 και σχετίζεται με το θέμα των φυτών του Κρόνου.

Κλείνωντας να σας υπενθυμίσω πως αυτά τα φυτά δεν είναι παιχνίδι.Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά βότανα που μπορείτε να απολαύσετε την μυρωδιά και το αφέψημά τους ,όμως μερικά απο αυτό είναι για να τα θαυμάζεται μόνο για την εξωτερική τους ομορφιά. Γιατί? Επειδή είναι ο ίδιος ο Θάνατος!Κανονίστε παίδες,σας θέλω ΟΛΟΥΣ ζωντανούς ωστε να συζητάμε ,οκ? Μείνετε φρέσκοι και σε αυτή την σφαίρα ύπαρξης,μην βιάζεται τον Δρόμο προς τον Θάνατο όταν είναι να ρθεί,θα ρθεί!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

31/01/2005, 14:30:02
Καλησπέρα!
quote:
ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ-ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ)ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΒΕΦΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΕΟΝ.....

tashte,
μόλις τώρα έθηξες ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που βέβαια μας πάει
λίγο μακριά από το θέμα της συζήτησης, κι αυτό συμβαίνει
επειδή θα ήθελα να το σχολιάσω σε μάκρος...
αλλά θα περιοριστώ όσο μπορώ.

Πιστεύω ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική, οι 2 τέχνες της κουζίνας,
μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα δημιουργίας, να
φέρουν "γεύσεις θεικές".
Ωστόσο, αν συμβάλλει η συνταγή ένα ποσοστό, ένα άλλο, κρυφό
ποσοστό ανοίκει στον μάγειρα του εδέσματος, και εκεί έγκειται
για εμένα ένα θέμα ανεξερέυνητης μαγείας!
Η ίδια συνταγή, δεν οδηγεί πάντα σε ίδια αποτελέσματα.

Η σημασία των συνταγών των γιαγιάδων έγκειται πρώτιστως στο γεγονός
ότι αυτές οι γυναίκες έβαζαν εκτός από τα υλικά, την αγάπη τους,
και ακόμη περισσότερο ένα κομμάτι προσωπικού μαγνητισμού στην
κουζίνα τους. Αυτό το κομμάτι όμως η κάθε Βέφα δεν μπορεί να το
μεταδώσει στα βιβλία της, είναι κάτι που αφορά το μάγειρα του
εδέσματος.
Αναφέρεις για σπουδαιότητα και σπανιότητα, και εδώ δε θα
μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου:
Πριν από 16 χρόνια μου δώθηκε μια σπάνια συνταγή, από μια γιαγιά.
Οι συνθήκες στις οποίες έγινε η μετάδωση του "μυστικού",
έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου ως ένα είδος "μυστηρίου", κάτι που
μπορεί για άλλους ανθρώπους να μη σημαίνει τίποτε ή κάτι πολύ λίγο,
αλλά για μένα σημαίνει πολλά. Για κάποιους λόγους, επιφανειακά
τουλάχιστον τυχαίους, μόνο εγώ έλαβα εκείνη τη μυστική συνταγή.
Αυτό το επιβεβαίωσα μέσα από έρευνα για συνταγές του εν λόγω εδέσματος
όπου και βρήκα ότι πουθενά στην Ελλάδα δε βρίσκεται σήμερα
δημοσιευμένη η "μυστική συνταγή".
Και επειδή την εφήρμοσα κάποιες φορές και το έδεσμα ήταν πάντα
συγκινητικά καταπληκτικό, γεγονός που οφείλεται εκτός από τη
γευστική του τελειότητα στο ότι είναι μια γεύση πρωτόγνωρη
και σπάνια σε αυτόν που τη γεύεται, κατάλαβα πόσο λάθος θα ήταν
μια τέτοια συνταγή να βρίσκεται έτοιμη και εύκολη για χρήση από
τον καθένα, όπως γράφεις.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να μετασχηματίσουμε ακόμη και κάτι τόσο
πεζό (ουσιαστικά βέβαια δεν είναι) όπως το έδεσμα, σε κάτι τόσο
ιερό και μυσταγωγικό, ώστε να βιώνουμε τη στιγμή με ένα είδος
ανώτερης συγκίνησης για την πολυτιμότητα της στιγμής και της
εμπειρίας.

Υ.Γ. σχετικά με διευκρινήσεις πάνω στην Αμβροσία, δυστυχώς δεν μπορώ
να βοηθήσω, αφού δεν έχω κατασκευάσει το ποτό, και σας έγραψα τη
συνταγή, έτσι όπως τη βρήκα στο βιβλίο.

Μεγάλη Σαρτρέζ
Μελισσόχορτο λεμονιασμένο 250 γρ.
Πιπερίτης 125 γρ.
Ύσωπο 125 γρ.
Genepi des Alpes 125 γρ.
Βούγλωσσο 62 γρ.
Μαύρο τσάι 45 γρ.
Βαλσαμίτιδα 100 γρ.
Σμύρνα 10 γρ.
Ρίζα Αγγελικής 75 γρ.
Θύμινο 15 γρ.
Άνθη του Αρνικά 10 γρ.
Δεντρολίβανο 15 γρ.
Κανέλλα Κίνας 15 γρ.
Γαρύφαλο 15 γρ.
Εσωτερ. φλοιός μοσχοκάρυδου 15 γρ.

Ζάχαρι 500 γρ.
Μέλι 500 γρ.
Νερό 500 γρ.

βάζουμε τα χόρτα επί τρείς μέρες στο οινόπνευμα, στο οποίο
βάζουμε και άλλο τόσο νερό, το κατασταλάζουμε έπειτα με νερό,
το ζαχαρώνουμε και το χρωματίζουμε.
Ετοιμάζουμε το ζεστό σιρόπι ανακατεύοντας ακατάπαυστα στο μέλι,
τη ζάχαρι, το ζεστό νερό με ξύλινη κουτάλα, όταν γίνει το σιρόπι
30 βαθμών το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει
και άμα γίνει χλιαρό το ρίπτουμε μέσα εις το ποτό.
Το σαρτρεζ δίχνει 150 στο υγρόμετρο.

Αυτή τώρα η συνταγή, όπως καταλαβαίνετε έχει πολλά άγνωστα
τεχνικά σημεία. Σίγουρα, είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού η συνταγή,
που μόλις τώρα σας έγραψα, αλλά ακόμη πιό δύσκολο είναι να
την αποκρυπτογραφήσει κάποιος.

Πάντως, αν κάποιος το θέλει πάρα πολύ, εδώ είναι η αρχή του νήμματος.
Από εκεί και πέρα, το σπάνιο και το πολύτιμο, θέλει και προσωπικές
θυσίες

tashteΝέο Μέλος
31/01/2005, 15:36:15
ΧΟΤ ΚΑΙ ΛΙΛΙΘ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ.....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ! ΜΠΡΑΒΟ!!!!
ΕΧΩ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.
ΧΟΤ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ.....ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.)
ΛΙΛΙΘ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ...ΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΞΥΧΝΙΑΣΩ....ΑΜ ΠΩΣ!

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΕΙΤΕ ΠΟΤΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ?

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Xotchipilli2Μέλος
31/01/2005, 16:27:44
quote:
(ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ.....ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.)

Ahhh...Μελλοθάνατοι! (και δυστηχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι κάνω πλάκα...)

quote:
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΕΙΤΕ ΠΟΤΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ?

Ενα ισχυρότατο αφροδισιακό? Το μυαλό σου...Δεν υπάρχει τίποτα σαν την ανθρώπινη γοητεία,όλα περνάνε απο το μυαλό και ο καθένας έχει δικές τους αφροδισιακές μυρωδιές...Μυρωδιές που εγώ θεωρώ αφροδισιακές είναι το άρωμα του μανιταριού,η κανέλα,η μυρωδιά...τσιχλόφουσκα φράουλα,μυρωδιά αλκοόλ στην ανάσα του άλλου φύλου και...οι φερορμόνες του είδους μας.Ο ιδρώτας σου περιέχει φερορμόνες και αυτές δεν μυρίζουν άσχημα αλλα τα βακτηρίδια που υπάρχουν στην μασχάλη μυρίζουν άσχημα.Αν πλένεις τις μασχάλες σου πχ με λίγο χαμομήλι η κάποιο άλλο ήπιο αντισηπτικό και μετά νερό θα μπορείς να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα που σου δίνουν οι φερορμόνες σου ("εκείνη την βαριά αλλα όμορφη ανδρική μυρωδιά" ή "Εκείνη την σέξυ θυλική μυρωδιά" αναλόγως το φύλο σου) που πολλοί τόσο απερίσκεπτα μπλοκάρουν με αποσμητικά....

Να το ξαναυπενθιμίσουμε: ΔΕΝ μυρίζει άσχημα ο ιδρώτας,ασχημα μυρίζουν τα ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ που κάνουν πάρτυ στις μασχάλες...

Ένα πολύ ωραίο αφροδισιακό ποτό που έχει ζεστούς τόνους είναι ζεστό κόκκινο ημίγλυκο κρασί στο οποίο θα έχεις προσθέσει κανέλα και γαρύφαλλο! Κέρασε το άτομο που σε ενδιαφέρει ένα-δύο ποτηράκια απο αυτό και το αλκοόλ και τα ζεστά αρώματα των μυρωδικών που προτείνω θα φροντίσουν για την υπεραιμία στα επίμαχα σημεία και για ελαφριά πτώση των αναστολών...Μετά βάλε την γοητεία σου,τις φερορμόνες σου και τα μάτια σου να δουλέψουν προς όφελός σου!

Όσον αφορά τα αντισηπτικά βότανα χαμομήλι και σπαθόχορτο (βάλσαμο) είναι τα πρώτα στην λίστα μου.Υπάρχουν χιλιάδες βότανα με τέτοια δράση και υπάρχουν δύο μέθοδοι για να τα μάθεις α) να πάρεις σβάρνα τα βιβλιοπωλέία και να βρείς βιβλία για αυτά (ψάξε και παλαιοβιβλιοπωλεία,κουβαλάνε θυσαυρούς!!!!!) και β) να τα αναφέρει κάποιος άλλος εδώ μέσα!

Λίλιθ θα πειραματιστώ με την συνταγή σου,η μαγειρική είναι πάθος για μένα! Πραγματικά πιστεύω οτι το βασικό είναι ο μάγειρας! Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ικανό μάγειρα και αυτό γιατι μαρέσει να μαγειρεύω τρομερά και ...να "παίζω" με τους καλεσμένους μου.Τι εννοώ με αυτό? Όταν μαγειρεύω για ένα τραπέζι μαρέσει ακόμα και όταν έρθουν να έχω λίγο μαγείρεμα να κάνω.Γιατί? Επειδή η παραμελημένη αίσθηση της όσφρησης πρέπει να σαγηνεύεται πρίν απο κάθε γέυμα...Αν πχ θέλω να φτιάξω πιλάφι θα έχω όλα τα άλλα έτοιμα και όταν έρθουν οι καλεσμένοι θα "τσιγαρίσω" λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα σε λίγο λάδι με μια γεναιώδορη ποσότητα βαλσαμικού ξυδιού (μολλάσες!! ΜΙΑΜ!).Μέσα σε αυτό θα καβουρδίσω το ρύζι πρωτού το βράσω! Αποκτά τρομερή γεύση,αλλα οι μυρωδιές που αναδύωνται κάνουν τους καλεσμένους σου να ξερογλύφονται! Είναι ένα μικρό κολπάκι "γαστρονομικού φλέρτ!"

Αχ Καταραμένη Λίλιθ (αυτό καλοπροαίρετα,με αναφορές στην πηγή υου ψευδονύμου σου) με την τελευταία συνταγή που έδωσες μου έδωσες και αρκετό "διάβασμα για το σπίτι" έτσι ωστε να βρώ τι είναι μερικά υλικά που αγνοώ παντελώς!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

29/12/2002, 03:28:23
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του φόρουμ. Με το θέμα που ανοίγω αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι προσεγγίζω ένα σπουδαίο και μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Υμηττός... Κατ'αρχήν θα αναφέρω ένα πολύ περίεργο περιστατικό που συνέβει σε μένα τον ίδιο παρουσία και ενός άλλου φίλου. Προχθές το βράδυ Παρασκευή 27.12.2002 και ώρα 8.30 περίπου είχαμε πάει μαζί με ένα φίλο προς την μονή Καισαριανής. Περάσαμε το δρόμο μπροστά απο το σημείο που μπαίνεις για την μονή και τελικά γυρίσαμε και καθίσαμε κάτω στο σημείο που μπαίνεις προς το βουνό εκεί που υπάρχει και ένα φυλάκιο, στο οποίο τα καλοκαίρια υπάρχει φύλακας που σου απαγορεύει την άνοδο μετά τη δύση του ηλίου. Στρέψαμε το αυτοκίνητο να βλέπει προς το βουνό και κάτσαμε στην άκρη αριστερά όπως ανεβαίναμε και μιλούσαμε. Μετά απο λίγη ώρα παρατηρήσαμε στην αριστερή πλευρά έξω απο το αυτοκίνητο και ανάμεσα στα φυλλώματα του διπλανού δέντρου να αναβοσβήνει ένα φως με περιοδικότητα της τάξεως του ενός δευτερολέπτου και με φωτισμό που θύμιζε τα στρόμπο λάιτ των ντισκοτέκ αλλά πολύ αδύναμο. Αρχικά υποθέσαμε ότι ίσως ήταν κάποιου τύπου φλας το οποίο ήταν απο κάποιο αμάξι που είχε σταματήσει στην πάνω μεριά στον περιφερειακό του Υμηττού αν και η θέση δεν δικαιολογούσε απόλυτα αυτήν την εξήγηση. Αυτό όμως μετά απο λίγο καταρίφθηκε αμέσως γιατί το φως ξαφνικά σε κλάσμα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε απο εκείνο το σημείο και στάθηκε ακριβώς ενάμισυ μέτρο μπροστά απο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ξαφνιαστήκαμε βέβαια αλλά πριν προλάβουμε να συνέλθουμε το φως πετάχτηκε πιο ψηλά μπροστά μας μέσα στα φυλλωματα του δέντρου σε απόσταση περίπου 7 μέτρων και πάλι με αστραπιαία ταχύτητα και αναβόσβηνε αλλάζοντας συνεχώς θέση πότε δεξιά πότε αριστερά. Κάποιος ορθολογιστής θα μπορούσε να πει ότι ήταν μια πυγολαμπίδα. Όμως το ενδεχόμενο αυτό αποκλειεται για τους εξής λόγους. Πρώτον η κίνηση του φωτός στον αέρα δεν γινόταν με συνεχή ροή αλλα μεταφερόταν ξαφνικά απο το ένα σημείο στο άλλο. Δεύτερον έχω δει πυγολαμπίδες και δεν είχε καμία σχέση η ποιότητα και η ένταση του φωτός με αυτήν που παράγει το συγκεκριμένο έντομο. Κάποια στιγμή υπερνικώντας τον φόβο μου αποφάσισα να βγω έξω απο το αμάξι μήπως και τελικά στο σημείο αυτο το φως προερχοταν απο την κορυφογραμμή του Υμηττού εκεί που υπάρχει το δάσος των κεραιών. Βγήκα και προχώρησα εμπρός στο δρόμο περίπου 5 μέτρα απο το αυτοκίνητο περνώντας στο πλάι του΄δέντρου απο τα φυλλώματα του οποίου διακρίναμε το φως. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι απο εκεί δεν υπήρχε τίποτε που να φαίνεται. Ξαναμπήκα στο αυτοκίνητο και το φως εξακολουθούσε να αναβοσβήνει με τον ίδιο τρόπο. Αποφασίσαμε να φύγουμε τελικά γιατί δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει και είχαμε αρχίσει να φοβάμαστε αρκετά.
Το θέμα είναι ότι παρόμοιες ιστορίες στην περιοχή του Υμηττού έχω ακούσει και απο άλλους ανθρώπους, όπου μιλάνε για περίεργες εμφανισεις περίεργων ανθρώπων, φωτεινές πύρινες μπάλες κατά την διάρκεια της νύχτας και επίσης ότι πολλά σημεία του βουνού είναι μη προσπελάσιμα λόγω διαφόρων βάσεων φανερων και μυστικών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Και μην ξεχνάμε ότι ο Υμηττός απο πολύ παλιά έχει και την πρωσονυμία "Τρελλός". Γιατί άραγε.... Θα ήθελα αν και άλλοι φίλοι εδω έχουν να αναφέρουν προσωπικές ή απο άλλους παράξενες εμπειρίες στο συγκεκριμένο βουνό να το κάνουν μήπως και μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια άποψη για το τι μπορεί να συμβαίνει.
Φιλικά Απέριττος.

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

AmandaΜέλος
29/12/2002, 19:50:23
Φίλε Απέριττε,
έχω ακούσει διάφορες ιστορίες που να αφορούν τον Υμηττό!Κάθε φορά όμως που τις άκουγα ερχόταν πάντα στο μυαλό μου ένα τραγούδι που τραγουδούσε πολλές φορές η μητέρα μου.Το ξέρεις?Είναι αυτό που λέει "Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει ένα μυστικό"!Τι σημασία μπορεί να έχει αυτό το τραγούδι σε σχέση με όλα αυτά τα περιστατικά που διηγούνται διάφοροι άνθρωποι κατά διαστήματα?Φανερώνει μήπως αλήθειες σχετικά με αυτό το μέρος?

Φιλικά

P.S.

29/12/2002, 22:59:51
Φίλη Αμάντα σχετικά με το πολύ γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι η εξήγηση είναι μάλλον πολύ πιο πεζή απο ότι πιστεύουμε και για αυτό δεν το ανέφερα. Το συγκεκριμμένο τραγούδι εχει να κάνει μάλλον με κάποια περιπετειούλα του τέως με γνωστότατη ηθοποιό της εποχής που γράφτηκε το τραγούδι και επειδή εκεί ψηλά στον Υμηττό υπήρχε μυστικό κατάλυμμα στο οποίο συναντούσε την αγαπημένη του για αυτό γράφτηκε λένε και το τραγούδι... Βέβαια αυτή είναι μια εκδοχή.. Δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή....

ΠετροςΜέλος
30/12/2002, 00:01:24
Αγαπητέ μου φίλε Απέριτε,

Είναι η πολλοστή φορά που ακούω γι'αυτά τα περάξενα φώτα,στην συγκε-
κριμένη περιοχή.Μήπως θάπρεπε κάποια στιγμή να κάνουμε κάποια εξόρμη-
ση μαζί?Την φωτογραφική μηχανή σου δεν την είχες μαζί?Κρίμα.
Αφού ασχολήσαι ενεργά με το θέμα έχε την μαζί σου!Έχεις εξάλλου την
εμπειρία από εκείνες τις θαυμάσιες φωτό που έχεις στην σελίδα του Πά-
νειου!!Εγώ τι άλλο να πώ?Απλά περιμένω νεώτερα.

Υ.Γ.Κάπου καταχωνιασμένα πρέπει να έχω κάποια υπόθεση-εξήγηση για τα
συγκεκριμένα φώτα και την δημιουργία τους.Αν την βρώ ευχαρίστως θα την
παραθέσω στο θέμα σου.

Φιλικώτατα
Πετρος

03/01/2003, 16:21:07
Φίλε Πέτρο δεκτή η πρόσκληση ευκαιρία να βρεθούμε, να τα πούμε και να το οργανώσουμε...!!!

radamanthisΝέο Μέλος
18/01/2003, 10:56:18
Geia sas!
tetoia fainomena den ehoun emfanistei mono ston imitto, alla kai se polla alla meri ana tin Ellada(Parnitha, Olumpos ktl). Mia alli ekdohi gi auto to thema einai auti pou anaferetai stin katagogi twn Ellinwn, stin (gnosti se olous)Omada Epsilon kai stin "ieri" geografia tou Elladikou horou.
O ehwn gnwsi epi twn thematwn aytwn tha katalavei...

RADAMANTHIS,
"ouk ellinikon to proskynein"