- Χρεοκοπεί η Ελλάδα ( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 3 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Νομίζω λοιπόν οτι δεν διαφωνούμε ως προς τις γενικές αιτίες του προβλήματος αλλά στα βήματα για την αντιμετωπισή του
Αν και, ούτε για αυτό είμαι απολύτως βέβαίος οτι διαφωνούμε, απλά υποθέτω οτι διαφωνούμε
Κι όμως, διαφωνούμε απολύτως. Ειδικά σε ζητήματα δεξιάς και αριστεράς, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Πάμε να δούμε, γιατί είμαι βέβαιος πως έχεις πολύ περιορισμένες γνώσεις γύρω από τη σύνδεση αυτών των πολιτικών χώρων με την πραγματική ελληνική οικονομία.
1. Δεν αναφέρθηκα τυχαία στο 1947. Γνωρίζεις να μας πεις, τί ήταν το σχέδιο Μάρσαλ, σε τί αποσκοπούσε, ποιές κυβερνήσεις το διαχειρίστηκαν και σε ποιών τα χέρια κατέληξε?
2. Γνωρίζεις ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης, από ποιόν δικάστηκε και από ποιά κυβέρνηση εκτελέστηκε?
3. Μεταπολιτευτικώς, γνωρίζεις ποιά κυβέρνηση έκανε τις πρώτες κρατικοποιήσεις, που κατέληξαν και τί απέγιναν οι εργαζόμενοι?
4. Γνωρίζεις ποιές κυβερνήσεις νομιμοποίησαν την άτοκη χρήση, από το κράτος και το τραπεζικό σύστημα, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων?
5. Γνωρίζεις την έννοια "πανωτόκι", από ποιά κυβέρνηση και υπουργό θεσμοθετήθηκε και τί αποτελέσματα έφερε στον επιχειρηματικό κόσμο?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:Δεν με ενδιαφέρει να γνωρίσω τον κομουνισμό, γιατί είναι μια μπούρδα
Heretic
Οταν μιλάς για κάτι, πρέπει να το γνωρίζεις, έστω και εξ απαλών ονύχων. Αν όχι, καλύτερα να σωπαίνεις.
στην πράξη
και όχι στην θεωρία
σέβομαι τον χρόνο μου για να τον χαλάω σε θεωρίες που ποτέ δεν έχουν εφαρμοστεί με τρόπο που να ωφελούν ουσιαστικά αυτούς πάνω στους οποίους εφαρμόζονται.
Εκτός αυτού, όπως είναι φανερό πάλι στη πράξη, και όχι στις φαντασιακές πραγματικότητες του καθενός, κομουνιστές όπως και αριστεροί γενικώς σήμερα, δεν υπάρχουν
Οι σημερινοί αριστεροί, κάνουν δύο ώρες πορεία, και εικοσι-δύο ώρες καπνίζουν μάλμπορο και πίνουν Heineken.
Οι αριστεροί που κάποιοι αποκαλούν "τιμημένους" για τους αγώνες που κάποτε κάνανε -πριν πολλά χρόνια- ήταν αριστεροί που είχαν την πρόθεση να σκοτωθούν και να σκοτώσουν για ιδέες τους.
Οι σημερινοί αριστεροί είναι πολύ απασχολημένοι να καπνίζουν μπάφους και να εκθειάζουν τον Κεϋνσιανισμό.
Δεν έχουν καμία σχέση με τους "αριστερούς των βουνών" ούτε αποτελούν ιστορική τους συνέχεια.
Για τους δεξιούς.. άλλη πικρή ιστορία και αυτή
Θα καταλήξω να συμφωνώ με τον Πλεύρη στο τέλος
quote:Δεν με ενδιαφέρει ποιες ήταν οι συνδέσεις κάποτε, με ενδιαφέρει ποιες είναι οι συνδέσεις ΤΩΡΑ.
DSM
Κι όμως, διαφωνούμε απολύτως. Ειδικά σε ζητήματα δεξιάς και αριστεράς, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Πάμε να δούμε, γιατί είμαι βέβαιος πως έχεις πολύ περιορισμένες γνώσεις γύρω από τη σύνδεση αυτών των πολιτικών χώρων με την πραγματική ελληνική οικονομία.
Εκτός των άλλων, δεν θεωρώ οτι έχει εφαρμοστεί ποτέ πραγματικά δεξιά πολιτική στην Ελλάδα, όπως δεν θεωρώ οτι έχει εφαρμοστεί ποτε Ευρωπαϊκή πολιτική γενικώς.
Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να αναφερθείς σε αυτά τα θέματα που είπες, μπορείς ευχαρίστως να το κάνεις. Μπορεί και να μη διαφωνήσουμε.
Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα εδώ. Είναι οικονομικό. Σου έθεσα 5 ερωτήσεις. Την περίοδο την γνώριζες από χθες. Περιμένω να απαντήσεις. Είτε με πληροφορίες, είτε λέγοντας πως δεν γνωρίζεις.
Σχολίασα όμως παραπάνω, οτι δεν θεωρώ οτι η Ελλάδα έχει ακολουθήσει γενικά φιλελεύθερη ή ευρωπαϊκή πολιτική (μιλώντας για την οικονομία) η Ελλάδα ανέκαθεν έκανε του κεφαλιού της
Το θέμα μας όμως ή τουλάχιστον αυτό στο οποίο εγώ εστιάζω, δεν είναι το τι έκανε στο παρελθόν αλλά το τι πρέπει να κάνει τώρα και ποιες είναι οι δυνάμεις οι οποίες περισσότερο πρεσβεύουν το μέλλον και ποιες πρεσβεύουν περισσότερο το παρελθόν
και θεωρώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική και στην οικονομία και στο πλαίσιο ιδεών, πρεσβεύει όσο καμία τόσο μεγάλη παράταξη, το παρελθόν
Αυτό δεν αθωώνει τις υπόλοιπες παράταξεις αλλά βλέποντας τις παρατάξεις όχι σαν ενιαία σύνολα αλλά σαν πρόσωπα που τις αποτελούν, υπάρχουν παρατάξεις που έχουν καλύτερα πράγματα να δώσουν
Αν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου, δεν πας πουθενά. Και είναι κάπως αστείο να υποστηρίζεις τη μια ή την άλλη παράταξη, χωρίς να έχεις γνώση της ιστορίας τους. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, που ουσιαστικά πέντε πολιτικές οικογένειες κάνουν τα κουμάντα. Πρόσεξε, δεν είχα πρόθεση να κάνω ιδεολογική κουβέντα. Περί των οικονομικών στοχεύσεων και πεπραγμένων επιθυμούσα να μιλήσουμε.
Δεν πειράζει. Θα υποθέσω πως δεν γνωρίζεις πολλά για τα θέματα των ερωτήσεων, αλλά ξέρεις αρκετά, ώστε να αποφεύγεις την κουβέντα. Όπως καταλαβαίνεις όμως, κομματιλίκια και προπαγάνδα δεν σε παίρνει εδώ χάμω. Λάθος ακροατήριο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Εντάξει, μη μου ρίχνεις όμως και ολο το φταίξιμο
DSM
Όπως καταλαβαίνεις όμως, κομματιλίκια και προπαγάνδα δεν σε παίρνει εδώ χάμω. Λάθος ακροατήριο.
με έναν Heretic στο φόρουμ
Πώς να αντισταθώ; ![]()