ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Avallon51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
MaraΜέλος
19/03/2003, 21:59:31
Aminoxi καλως μας ηρθες

Μην ξεχναμε πως υπαρχει και η αποψη οτι επιστρεφουμε πολλες φορες στην γηινη πραγματικοτητα, καθε φορα για να μαθουμε κατι, να "ανεβουμε" σε καποιο ανωτερο επιπεδο να το επεξεργαστουμε και να ξανα γυρισουμε για να μαθουμε κατι αλλο ... με αυτο το δεδομενο θα μπορουσαμε να πουμε οτι ναι η μοιρα μας ειναι προκαθορισμενη και προγραματισμενη ετσι ωστε να λαβουμε το μαθημα που πρεπει για αυτη την ζωη. Απο κει και περα βεβαια ρολο παιζουν και οι επιλογες μας - οι οποιες δημιουργουν τις καταλληλες καταστασεις για να αποκομησουμε το "μαθημα που πρεπει " και εκει φιλη aminoxi ειναι που πρεπει να επαγρυπνουμε για να μπορουμε να αποκοδικοποιουμε το καθε "τυχαιο" γεγονος της ζωη μας...

Η προβληματισμενη

meteorΜέλος
04/05/2004, 14:56:25
Αυτό το θέμα έχει ατονήσει εδώ και πολύ καιρό.
Μήπως είναι ώρα να ειπωθούνε νέα σχόλια;

Καλό απόγευμα σε όλους

Αυτός...που θα τα καταφέρει!

Τry Harder

inandaboveΜέλος
04/05/2004, 15:38:18
Πιστεύω ότι είμαστε έρμαιο του εαυτού μας, πάνω από όλα.

04/05/2004, 16:08:33
καλησπερα:)

η δικη μου αποψη ,ειναι πως τιποτα δεν ειναι τυχαιο,πως οταν ερθει η στιγμη μας ,να φυγουμε απο την γηινη πραγματικοτητα μας,τιποτα και κανενας δεν θα μπορεσει να μας "προλαβει",να "σταματησει" εκεινο που ειναι να συμβει.

θα συμφωνησω με την γνωμη ,που διαβασα παραπανω ,πως οτι ειναι να γινει ,θα γινει,με την προυποθεση ,να κανουμε τις προσπαθειες μας,να υπερφαλαγγισουμε τις δυσκολιες που ειναι να αντιμετωπισουμε.

δεν εχει για'μενα σημασια το αποτελεσμα ,οσο οι προσπαθειες που καταβαλουμε για να μπορεσουμε να βιωσουμε και να καταννοησουμε-να νοιωσουμε την καθε στιγμη μας ,το ειναι μας και τους αλλους ,στο διαστημα που μας εχει καθοριστει.

μια ταινια που μου εδωσε την ευκαιρια να αφουγκραστω ,να βαλω το ειναι μου στην διαδικασια μιας αλλης διαστασης σκεψης,ηταν η ταινια "k-pax" ,νομιζω με τον κεβιν σπεισι.

δεν με ενοχλει το "τελος",με ενοχλει να μην εχω κανει προσπαθεια να βιωσω ενδιαμεσα την πορεια προς το "τελος"

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 04/05/2004 16:26:29

05/05/2004, 02:05:04
Κανείς δεν είναι έρμαιο της μοίρας του μα είναι...
Γεννηθήκαμε άνθρωποι, αυτό αυτομάτος μας καθορίζει σαν οντότητες... προδιαγράφει την μοίρα μας αλλά όλοι μας και ο καθένας χωριστά έχουμε την ελεύθερη βούληση να κάνουμε επιλογές, μέχρι να έρθει η ώρα μας να πετάξουμε!!!
Η αστρολογία ακόμη, προασπίζει τον παράγοντα ελεύθερη βούληση και μας λέει πως εκεί επάνω μπορούμε να δουλέψουμε με τους εαυτούς μας!!!
Η φύση δεν καθορίζεται μα καθορίζει κιόλας!!!!

Αν φανταστούεμε ένα ον σαν ένα κύκλο ο οποίος σε κάποιο σημείο του έχει ένα άνοιγμα... έξω από τον συγκεκριμένο κύκλο υπάρχει ένας μεγαλύτερος ομόκεντρος κύκλος.. ο οποίος λέγεται ζωή... Μπορούμε να σκεφτούμε τι επικοινωνία υπάρχει? Πως θα μπορούσαμε να είμαστε απλώς έρμαια και τί ρόλο θα μπορούσε να παίξει τότε ο εξωτερικός κύκλος?

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

ΧρήστοςΜέλος
05/05/2004, 04:49:46
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πλωτίνο

quote:
"Είσαι πάντα ελέυθερος να αλλάξεις γνώμη και να διαλέξεις άλλο μέλλον και άλλο παρελθόν.."

"Ποτε δεν συμβαίνει να έχεις μία επιθυμία χωρίς να έχεις συγχρόνως και την δύναμη για την πραγμάτωση της. Μπορεί ωστόσο να χρειαστεί να εργαστείς για αυτο.."

Ρ Μπαχ

Απο την στιγμή που ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο, μαθαίνουμαι να ζούμαι στον δρόμο του τυχαίου. Η cassiopeia ανέφερε πως η χειρομαντία, μέσο των χεριών μας μας δείχνει το μέλλον μας. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι συχνά οι γραμμές των χεριών μας αλλάζουν.
Όταν γεννιέται ένα όνειρο, δημιουργείτε και μια συνήθεια. Όταν δημιουργείτε μια συνήθεια, πλάθεται ένας χαρακτήρας. Όταν πλάθεται ένας χαρακτήρας, δημιουργείτε ένα πεπρωμένο. Με την βοήθεια του σκοπού και της θελήσεως μπορούμαι να ξεφύγουμε απο τον δρόμο του τυχαίου και αν εισέλθουμε στον δρόμο του μοιραίου!

06/05/2004, 01:09:25
καλημερα :)

υπαρχει πιθανοτητα ,οταν νοιωθουμε μοναχοι στην εδω πραγματικοτητα μας,οταν επελθει το "τελος" ,να ειναι τα πραγματα διαφορετικα για την οντοτητα μας?

δεν ξερω αν τελικα θα παρω το τρελλοχαρτο απο το πλανηταριο,ομως νοιωθω και βιωνω τις ενδειξεις,που δεν ειναι "χειροπιαστες",γιατι ονειρα ειναι και οχι αποδειξεις.

δεν θα πω γνωριζω,γιατι αυτα που γνωριζω ειναι νεφελες,που χανονται στην αυγη...

απλα "ελπιζω το ανελπιστω,να μου φανερωθει",οπως ειχε αναφερει ο ηρακλειτος:)

"ετσι αν νοιωσω μερος της αληθειας ,ισως μου φανερωθει" μποτσακ.

δεν θα πω πως ειμαστε ερμαια της μοιρας,γιατι απο καιρο εχουν παψει οι "απο μηχανης θεοι" ,,εχουν πλαστει αλλοι ,θνητοι/τες,ετσι τα προτυπα μας εχουν αλλαξει...

μια σφαιρικοτητα που διαβαλει ,τα εσωτερικα μας σημαδια,δινοντας κινητρα για ενεργειες...σκεψεις που κινουνται σε χωρους αλλων διαστασεων,προσπαθωντας να μεταβαλλουν τα ερεθισματα και τα αποτελεσματα,που τα τελευταια(αποτελεσματα) δεν εχουν σημασια,παρα μοναχα η κινηση....

..στον τροπο σκεψης,συνηθειων εσωτερικων και εξωτερικων,για εναρμονιση με την υπαρξη μας.

και οταν επελθει πριν απο ολα εκεινα το "τελος",θα εχει μεινει η προσπαθεια μας,στις μνημες οσων μας νοιαζονταν.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

spiritΜέλος
06/05/2004, 10:50:41
Nαι,η ακομα και να ψαξεις για ενα θυσαυρο.Η ψυχη του Κοσμου τρεφεται απο την ευτυχια των ανθρωπων.Αλλα και απο την δυστυχια,το φθονο και την ζηλια.Η μοναδικη πραγματικη υποχρεωση ενος ανθρωπου ειναι να πραγματοποιησει το πεπρωμενο του.
Ολα τα πραγματα ειναι ΕΝΑ
..Κι οταν θελεις κατι,ολο το συμπαν συνωμοτει για να σε βοηθησει να το πετυχεις.
ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ

Αληθεια η ΜΥΘΟΣ αυτο;

δεν ξερω ακομη το ψαχνω.
ΟΜ
η μηπως ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ....

Edited by - spirit on 06/05/2004 10:57:51

Ankor 7Νέο Μέλος
06/05/2004, 15:25:59
Hello, ήμουν περαστικός και μπήκα, που λένε.
Πρώτη φόρα είμαι σε ελληνικό forum, γι΄αυτό sorry από πρίν για μερικά λαθάκια που θα κάνω.
Έχω μια πολύ βασική ερώτηση: Τι σημαίνει έρμαια;;;
Αν σημαίνει αυτό που νομίζω τότε γιατι να ταλαιπωρούμαστε σ΄αυτή την παλιοζωή, την παλιοζωή, την παλιοζωή; Θυμάστε το τραγουδάκι του Παπαμιχαήλ σε μια ταινία με τη Βουγιουκλάκη; Δυστυχώς αυτά τα έργα είναι η μόνη επαφή που έχουμε με τον Ελληνικό πολιτισμό πλέον.
Σωστόοοος;;;(Να άλλη μια επαφή που έχουμε με τον πολιτισμό και τη δραματική τέχνη).

To be or not to be. And if you wish to be, why is that?
I mean the read or the blue pill?
Did you get me?

meteorΜέλος
06/05/2004, 21:56:01
Καλησπέρα σε όλους.

Ισως έπρεπε να φτάσω τα σαράντα μου χρόνια για να συνειδητοποιήσω (όσο αυτό είναι δυνατόν να συνειδητοποιηθεί) ότι κατά ένα μεγάλο μέρος η ζωή μας είναι γραμμένη-προδιαγεγγραμένη.

Θα συμφωνήσω βέβαια ότι δεν είμαστε αμέτοχοι των ευθυνών μας,έλα όμως, κατά πόσο είναι δυνατόν να είσαι πραγματικά παρόν σε κάθε λεπτό,κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου, ώστε συνειδητά να την διαμμορφώνεις και να την πλάθεις ανάλογα;

Το μυαλό,οι σκέψεις καθορίζουν το παρόν και το μέλλον,αλλά κατά πόσο επηρεάζονται από κοσμικές ενέργειες;

Στο αριστερό χέρι (από όσο μου έχουν πει)είναι η γραμμή της ζωής.
Η δική μου διακόπτεται κάπου στο μέσον,αφήνει ένα κενό και συνεχίζει κατόπιν μέχρι πάνω .

Κάποια κοπέλα (στα εικοσι τρια μου) μου είπε ότι η ζωή μου σταματά νωρίς.
Κάποια άλλη ότι η πραγματική ζωή μου ξεκινά μετά.

Οπως και να'χει πάντως έφτασα να ανακαλύψω ότι όσο και αν προσπαθώ συνειδητά να φέρω την ζωή μου σε αυτά που θέλω,είναι αδύνατο προς το παρόν τουλάχιστον.

Ζω μεν βιολογικά αλλά χωρίς να ζω ουσιαστικά.
Ισως το σύμπαν μας δίνει μαθήματα.Ποιός μπορεί να πει με σιγουριά.

Δεν θα συμφωνήσω όμως με τον Πλωτίνο στο ότι μπορούμε να αλλάξουμε παρελθόν.
Γνώμη ναι.
Μέλλον ναι.
Αλλά παρελθόν;

Και όσο για την φράση (όταν θέλεις πραγματικά κάτι,όλο το σύμπαν συνομωτεί υπέρ σου) κατηγορηματικά πλέον μπορώ να πω ότι δεν ευσταθεί για όλους ή και για όλες τις καταστάσεις.

Καλό βράδυ σε όλους.

Αυτός...που θα τα καταφέρει.

07/05/2004, 16:40:05
Αν υπάρχει η μοίρα, δηλαδη η ζωή είναι προσχεδιασμένη και οι κινήσεις μας προδιαγεγραμμένες.Αυτό δεν ακυρώνει ταυτόχρονα την οποιαδήποτε θεωρία γιατι υπάρχουμε?ποιό το νόημα της γέννησης σε έναν κόσμο ,στον οποίο είμαι ένας αρλεκίνος και καπου εκεί πάνω κρύβεται ένα ον που κουνάει τα νηματά μου?Που είναι η πρωτοβουλία ,η ελευθερία επιλογής?τότε η λέξη αμαρτία δεν υπάρχει. Εφόσον δεν επέλεξα να αμαρτήσω εγώ αλλά ο Κυριός μου?και για ποιό λόγο να συνεχίσω να ζώ, αν αντικρύσω την όλη υπαρξή μου απο μια μοιρολατρική σκοπιά?Έγω πιστεύω οτι η ζωή του καθένα δημιουργείται συθέμελα απο τις επιλογές του, και πάνω σαυτό στηρίζω τη διαφοροποίηση της επιτυχίας και της αποτυχίας.

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"