ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Avallon51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
stanfromgreeceΜέλος
15/09/2006, 12:28:36
Φίλη μου Medtech
Μπήκα στο site που μου ανέφερες πιο πάνω!!! Τί τό'θελα ο έρμος? (οχι απο το Ερμής! ). Τί γράφουν καλέ εκεί??? Αν λέμε οτι ασχολούμασται εδώ με θεωρίς συνομοσίας... τότε εκεί τί γινεται? Μιλάμε οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μερικές βίδες λασκαρισμένες...
α! και να μην ξεχάσω... οι φράσεις *** πρέπει να έχουν να κάνουν με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα αθάνατο ε???

stanfromgreeceΜέλος
15/09/2006, 12:31:00
Φίλη μου Medtech
Μπήκα στο site που μου ανέφερες πιο πάνω!!! Τί τό'θελα ο έρμος? (οχι απο το Ερμής! ). Τί γράφουν καλέ εκεί??? Αν λέμε οτι ασχολούμασται εδώ με θεωρίς συνομοσίας... τότε εκεί τί γινεται? Μιλάμε οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μερικές βίδες λασκαρισμένες...
α! και να μην ξεχάσω... οι φράσεις *** πρέπει να έχουν να κάνουν με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα αθάνατο ε???

stanfromgreeceΜέλος
15/09/2006, 12:36:43
Φίλη μου Medtech

stanfromgreeceΜέλος
15/09/2006, 13:06:41
ρε παιδιά...χίλια συγνώμη, κόλλησε το forum και το pc και έστειλε πολλές φορές το ίδιο μήνυμα! όταν επανήλθε είχαν περάσει τα 15 λεπτά... μπορεί να διαγράξει κάποιος τα παραπάνω μυνήματα...
ευχαριστώ
Σταμάτης
15/09/2006, 14:15:14
Αγαπητέ stanfromgreece, για την διαγραφή μηνυμάτων από κάποιον Συντονιστή/Διαχειριστή που αναφέρεις ισχύει ο χρονικός περιορισμός των 15 λεπτών.
Μετά από αυτόν, δεν...

Όπως θα είδες, μέρος των παραπάνω μηνυμάτων (στην ουσία ένα ήταν το μήνυμα απλά επαναλαμβανόμενο ) αντικαταστάθηκε με αστερίσκους.
Όπως καταλαβαίνεις τέτοιες εκφράσεις σαν αυτές που αντικαταστάθηκαν καλό θα ήταν όχι μόνο να μην αναφέρονται αλλά ούτε και να αναπαράγονται από τα γραφόμενα άλλων ατόμων...
Άλλωστε δεν υπάρχει και κάποιος λόγος για αυτό, σωστά φίλε μου?

Τέτοιες εκφράσεις κάνουν "τζιζ κακό"!

In anticipation of my resurrection...

Ntavelis666Μέλος
15/09/2006, 23:32:38
Πολύ αγαπητή μου MEDTECH,
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις όπου θρησκεία και επιστήμη συγχωνεύτηκαν στην Αρχαία Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι Ορφικοί Ύμνοι περιέχουν εντός τους πολλές επιστημονικές πληροφορίες. (Σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στα «Ορφικά» του Ιωάννη Πασά – διευθυντή και εκδότη της Εγκυκλοπαίδειας του «Ήλιου» - σε συνεργασία με τον αστρονόμο Κωνσταντίνο Στ. Χασάπη. Ο τελευταίος, διαπίστωσε στους Ύμνους τις καταπληκτικές αστρονομικές γνώσεις των Ορφικών). Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Μυθολογία μας. Κάθε άλλο παρά παραμύθι για μικρά παιδιά είναι. Και εκεί βρίσκονται κωδικοποιημένες οι προκατακλυσμιαίες επιστημονικές γνώσεις των Ελλήνων.

«Ξεχνας οτι πολλες φορες εκπροσωποι της "υγιεστατης" πατρωας θρησκευτικης μας αντιληψης ΚΑΤΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ελληνες φιλοσοφους- επιστημονες???»

Όχι δεν το ξεχνάω.

«Τον Αρισταρχο απο την Σαμο δεν τον κατεδιωξαν οι ιερεις του Ηλιου επειδη τολμησε να πει οτι ο Ηλιος ΔΕΝ ειναι θεος αλλα μια "μπαλα απο φωτια πολλες φορες μεγιστη της Πελοποννησου"?»

Σαφώς.

«Ειναι αληθεια οτι στην αρχαια Ελλαδα γεννηθηκε η επιστημη.Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν κατεδιωχτηκε απο τα τοτε ιερατεια.»

Συμφωνώ.

«Οι διωγμοι κατα των επιστημονων δεν ειναι αποκλειστικο "προνομιο" της ιουδαιοχριστιανικης θρησκειας.Συναντωνται σε ΟΛΕΣ τις θρησκειες και σε ΟΛΕΣ τις εποχες.»

Συμφωνώ.

«Η δε δεισιδαιμονια ανθουσε ΚΑΙ στην αρχαια Ελλαδα.Λιγοι ησαν οσοι τη απεριπταν,αυτοι που σημερα τιμουμε και θαυμαζουμε.Αλλα ο πολυς λαος στην αρχαια Ελλαδα ποτε δεν εφθασε στο υψος αυτων των λιγων.»

Συμφωνώ.

Όμως, βλέπεις ότι και σε αυτή την περίπτωση κάνουμε λόγο για τα άκρα. Από την μία, οι απόλυτα λογικοί και σκεπτόμενοι και από την άλλη οι απόλυτα φαντασμένοι και δεισιδαίμονες. Υπήρξαν όμως πολλοί τότε, που βάδισαν και την ουδέτερη «μέση οδό».

Κατ’ εμέ η Φύση έχει ΠΝΕΥΜΑ και ΝΟΗΣΗ, το Θείον είναι κι’ αυτό μια ακατανόητη (προς το παρόν) πλευρά του Σύμπαντος. Αυτή η ΝΟΗΣΗ εκδηλώνεται στην Πεντέλη (σίγουρα κι αλλού) με πολύ εντυπωσιακούς τρόπους πότε σε γενικό και πότε σε προσωπικό επίπεδο. Και εξαρτάται φυσικά από το πώς προσεγγίζεις έναν Τόπο. Ο αγαπητός μας Φίλος Βρίλ, είχε πει χαριτωμένα, κάποτε, πως αυτό που τον γοητεύει στην Πεντέλη, είναι ότι του βάζει πολλές σπαζοκεφαλιές.

Αποφεύγω να μιλάω για τα φαινόμενα της Πεντέλης και για προσωπικές μου εμπειρίες εκεί, γιατί τις περισσότερες φορές είναι πράγματα τα οποία ΔΕΝ μπορούν να αποδειχθούν. Το να βγω εδώ και να πω ότι «ξέρετε, παιδιά, χθες στη Σπηλιά έγινε αυτό κι’ αυτό» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί δεν μπορώ να το αποδείξω. Οπότε γιατί να το πω; Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Έχω κάνει κάποιες φορές το λάθος στο παρελθόν και το’ χω μετανιώσει οικτρά. Για αυτό και δεν «ανέβασα» ξανά το «Όρος Πεντελικόν Νο2.

Η Πεντελική Φύση μου έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές την Θεία υπόστασή της. Εγώ όμως δεν μπορώ να το αποδείξω σε εσάς. Οπότε, (από πλευράς μου) τουμπεκί.

Αποκάλεσα την θρησκευτική αντίληψη των αρχαίων «υγιέστατη» για τον λόγο ότι δεν είχε «ιερούς» κανόνες, ούτε «ιερά» βιβλία, ούτε «δευτέρες παρουσίες», ούτε αιώνιες μεταθανάτιες καταδίκες και φυσικά ουδέποτε επιχείρησε η θρησκεία των Ελλήνων να επιβληθεί σε άλλους λαούς με γενοκτονίες. Οι άλλοι λαοί, αντιθέτως, κατά τον εκπολιτισμό τους από τους Έλληνες, «υιοθέτησαν» και τους Θεούς τους αλλάζοντας απλά τα ονόματά τους. (Ρέα = Κυβέλη, Όσιρις = Διόνυσος, Ίσις = Αθηνά, Όντιν = Δίας, Γιαχβέ = Ίακχος, Τεοκάλι = Αφροδίτη κ.λ.π κ.λ.π)

Επειδή όμως ξεφεύγουμε από το θέμα που είναι η Πεντέλη, ας το αφήσουμε εδώ. Αν θες βέβαια να συνεχίσουμε τη συζήτηση μέσω mail, από’ μένα κανένα πρόβλημα.

Medtech, είμαι σίγουρος ότι απ’ αυτά που σου είπα θα τραβάς τα μαλλιά της κεφαλής σου και θα λες «ωχ, κι άλλος βλαμμένος!» Μάλλον κέρδισα μια θέση στη λίστα των «υπο κράξιμο»…δεν πειράζει, όπως
σου’ πα, το συζητάμε, όταν κι όποτε.

Να’ σαι καλά!

Και μια μικρή λεπτομέρεια περί Φύσεως – Θεών.

Στο Σύμπαν - Φύση δεν μπορεί να υπάρξει ΗΘΙΚΗ. Γιατί η ηθική είναι ένα κατασκεύασμα του ανθρώπου. Τα Στοιχεία της Φύσης είναι τόσο ευεργετικά όσο και καταστρεπτικά. Για αυτό και οι προγονικοί Θεοί ως κυρίαρχοι επί των φυσικών στοιχείων ΔΕΝ θα μπορούσαν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να διαθέτουν ηθική. Θα ήταν α-φύσικο. Πάνω σ’ αυτό βρήκαν «πάτημα» οι Χριστιανοί και κατηγορούσαν τους Θεούς για ανηθικότητα (πορνεία, μέθη, κ.λ.π κ.λ.π) (κούνια που τους κούναγε) εν αντιθέσι με τον πέεερα για πέρα «ηθικότατο» Γιεσούα.

«Ψιλά γράμματα».

Επιστροφή στο θέμα.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

stanfromgreeceΜέλος
16/09/2006, 08:15:29
Συγνώμη φίλε Dying_Incubus, δεν θα επαναληφθεί... πάντως δεν ήταν δικές μου εκφράσεις,δεν χρησιμοποιώ τέτοιο λεξιλόγιο,αλλά το έκανα για να θίξω το "επίπεδο" του site που αναφέρθηκε.
Και πάλι συγνώμη.
XDΜέλος
16/09/2006, 10:31:41
quote:

φίλοι μου
μιας και αναφερθήκατε στον Κο. Μπαλάνο, να σας πώ κάτι λιγάκι αστείο.
Εχω στην δουλειά μου ένα παιδι,που είναι πολύ γκαφατζής! καλό παιδί,πολυ καλός συνάδελφος... αλλά απο χαζομάρα σε χαζομάρα είναι!
Μια μέρα είχε κάνει μια χοντράδα και του είπα :

"Πολύ ούφο είσαι ρε παιδάκι μου... δεν πας να σε κοιτάξει κανένας είδικός???"

Η απάντησή του, μεταξύ σοβαρού και αστείου ήταν :

"Εχω έναν θείο που ασχολείται με αυτά... αλλά όλοι τον έχουν για τρελό στην οικογένεια και δεν ασχολούνται μαζί του"

και η απάντησή μου...

"σόι πάει το βασίλειο!!!"

Τον συνάδελφό μου τον λένε Μπαλάνο!!! όταν έγινε αυτό το συμβάν εγώ δεν τον ήξερα τον ερευνητή... μετά όταν έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του,έτρεξα στον συνάδελφό μου,και μου είπε ότι αυτός είναι ο θείος του!!!

τώρα... τί να πώ εγω??? βγαίνει κανένα συμπέρασμα από αυτό?

Κάτι ανάλογο είχα ακούσει και εγώ πριν πολύ καιρό, όμως..

Ο ΜΠΑΛΑΝΟΣ μέσα από τα βιβλία του αλλά και την στάση που τηρεί χρόνια τώρα φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σοβαρούς για να μην πω μακράν ο σοβαρότερος των Ελλήνων ερευνητών (για αυτό λέγεται πως αρκετοί τυχάρπαστοι και ύποπτοι ««ερευνητές»» δοκιμάζουν να τον προσεγγίσουν που και που - αλλά δεν νομίζω ότι «μασά».. ), από εκεί και πέρα, όταν ασχολείται κανείς με αλλόκοτα πράγματα φυσικό είναι να χαρακτηρίζεται από τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με αυτά.. από «γραφικός» ως «ιδιόρρυθμος» δίχως κατ’ ανάγκη να είναι.

Edited by - XD on 16/09/2006 10:40:20

stanfromgreeceΜέλος
16/09/2006, 11:30:57
και εγώ έτσι ελπίζω να είναι φίλε XD,γιατί διαφορετικά... δεν θα ξέρουμε τί να διαβάσουμε τελικά
Μία αμφιβολία για τον Κο Μπαλάνο,μου δημιουργήθηκε μόνο όταν διάβασα ένα βιβλίο σχετικά με εμφανίσεις ufo στην Ελλάδα (δυστυχώς μου διαφεύγει τίτλος και συγγραφέας αλλά μπορώ να το βρώ) και εκεί είχε διάφορες μαρτυρίες από άτομα που έχουν δεί ufo (αμφιβολου αξιοπιστίας) και δυστυχώς ανάμεσά τους είχε και μαρτυρία του κου Μπαλάνου.Α! μόλις το βρήκα! το βιβλίο το λένε "UFO φάκελος Ελλάδα" και είναι του κυρίου Ποδοτα.
16/09/2006, 17:00:33
Φίλε stanfromgreece, το ξέρω οτι οι εκφράσεις αυτές δεν ήταν δικές σου αλλά απλά μια αναπαραγωγή τους από κάποιες αναφορές άλλων ανθρώπων.
Άλλωστε, η έως τώρα συμμετοχή σου στις Συζητήσεις μας είναι αρκετά γόνιμη και θεωρώ πως δεν έφτανες ποτέ στο σημείο να αναφέρεις εσύ ο ίδιος τέτοιους χαρακτηρισμούς.

In anticipation of my resurrection...

AminoxyΝέο Μέλος
15/03/2003, 17:40:17
Geia sas,

mpika tyxaia sto site ayto k eilikrina enthousiastika me tin plousia thematologia tou.
Omos zilepsa k thelisa na dimiourgiso k ego ena thema...

...Oi islamistes pisteuoun sto kismet, sti moira diladi pou orizei o idios o Allah gia kathe atomo...Oi arxaioi imon progonoi latreuan tis 3 moires, tin Klotho, ti Laxesi k tin Atropo...
Arage loipon yparxei to legomeno pepromeno, h moira, to riziko? Einai ola kapou grammena me aorato melani? H mipos mporoume na ksefygoume apo ti moira mas?

Perimeno me endiaferon tis apopseis sas!

LoucasΜέλος
15/03/2003, 18:05:41
ΦΙΛΕ AMINOXY KALOSORISES STHN PAREA MAS.

ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

16/03/2003, 02:07:32

"Όποιος του μέλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει"

Αύτο πιστεύω είναι χαρακτηριστικό της σκέψης των Κλασσικών Ελλήνων και εξαίρεται από όλους τους φιλοσόφους της εποχής καθώς και από διαφόρους ποιητές - ο άνθρωπος έχει μία συγκεκριμένη μοίρα ( η οποία αρχίζει να υφίσταται από την γέννηση του ατόμου ) αλλά μπορεί με τις πράξεις του να μεταβάλλει μέρος αυτής. Βεβαίως αν έχει κάτι "γράμμενο" όπως λεγόταν, κάποιος, δεν μπορούσε να το αποφύγει.

Σήμερα ωστόσο νομίζω είναι ανούσιο να έχουμε πίστη σε τέτοιες θεωρίες νομίζοντας ότι είμαστε "έρμαιο της μοίρας μας" διότι είναι φανερό ότι την ζωή μας την ελέγχουμε απολύτως εμείς ( αν εξαιρέσουμε ασφαλώς την επήρρεια που δεχόμαστε από τους διαφόρους κοινωνικούς φορείς η οποία όμως είναι αναπόφευκτη κατά την άποψή μου όσο και αν την αποφεύγει κανείς)

**Take It or Leave It**

16/03/2003, 02:10:21
"Η οποία είναι αναπόφευκτη όσο και αν την αποφεύγει κανείς"

Πλεονασμός....με συγχωρείτε....λόγω κεκτημένης ταχύτητας....ή λόγω..ώρας...

Καληνύχτα σε όλους

**Take It or Leave It"

indigo_boyΜέλος
16/03/2003, 04:28:05
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ

ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΜΟΣ ΚΙ ΟΛΑ.....

ΦΙΛΙΚΑ

Υ.Γ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ

cassiopeiaΜέλος
16/03/2003, 21:51:24

Αγαπητό Aminoxy,

Καλως όρισες!
Αρκετά καλό θα έλεγα, το θέμα που άνοιξες . .

Ναι, είμαστε έρμαια της τύχης μας! -Άπαντα, από το πιο μικρό μέχρι και το μεγαλύτερο γεγονος στην ζωή μας, είναι γραμμένο στα χέρια μας!

Η πιο μεγάλη αυταπάτη ξέρεις ποια είναι? Ότι όταν λέμε ότι είμαστε έρμαια της τύχης μας, συνήθως το μυαλό μας πάει στο κακό!Ίσως η φράση είναι έτσι . .που μας οδηγεί αναπόφευκτα σε αυτόν τον συνειρμό!

Αν προσέξει κανείς το χέρι του,θα δει ότι έχει πολυάριθμες γραμμές που διασταυρόνονται - και αν κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψει, εκτός από αυτές τις γραμμές, και διάφορα άλλα σημάδια, τόσο επάνω στην παλάμη όσο και στην εσωτερική επιφάνεια
των δακτύλων.
Στα βαθουλώματα, τα εξογκώματα και το δίχτυ των γραμμών που αυλακώνουν την παλάμη και τα ακροδάκτυλα καταγράφεται η ξεχωριστή, ατομική ταυτότητα του καθενός μας!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΙΔΙΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΟΙ!
Κάθε χέρι έχει αποκλειστικά τις δικές του γραμμές, τα δικά του όρη, τις δικές του κοιλάδες.Πρόκειται για ένα γεγονός γνωστό από την αρχαιότητα.
Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τα αποτυπώματα ως μέθοδο αναγνώρισης ήταν οι Κινέζοι!Η χειρομαντεία εξετάζει όλα τα σχέδια που σχετίζονται με την παλάμη.Είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται συχνά από την αστυνομία, ενώ επί σειρά ετών χρησίμευε σε πολλές χώρες και για σοβαρές στατιστικές μελέτες.Τα δαχτυλικά απότυπώματα εξετάζονται σήμερα όχι μόνο ώς μέσο για την ανακάλυψη ενός δολοφόνου, αλλά και σαν καθρέφτης στον οποίο διακρίνονται σαφώς προβλήματα της καρδιάς ή του κυκλοφορικού.
Επίσης δείχνουν και κληρονομικά χαρακτηριστικά.Οι γραμμές του χεριού σχηματίζονται γύρω στον τέταρτο μήνα της κυήσης και παραμένουν ίδιες σε όλη μας την ζωή.Η κατανομή τους προσδιορίζεται από τη θέση των ιδρωτοπιων αδένων και τις απολέιξεις των νευρών - κατα συνέπεια, είναι αδύνατο να καταστραφούν ή να αλλάξουν μόνιμα.Ακόμα και στις περιπτώσεις εγκαυμάτων, εμφανίζονται οι ίδιες γραμμές μόλις θρέψει το δέρμα.

Αλλά ας μιλήσω απλά . .
Ότι και αν μας συμβαίνει είναι γραμμένο!
Κανείς όμως από εμάς δεν θα ήθελε να αποφύγει κατι καλό.. έτσι δεν είναι?
Όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε φυσικά κάτι κακό!Και τι γίνεται όταν μπορέσουμε κ το αποφύγουμε? Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις, το κακό θα έρθει αργότερα ίσως πιο ισχυρό!Πάντως ένα είναι το σίγουρο δεν θα το αποφύγουμε!Και ξανά ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ..
Μου άρεσε αυτό που είπε ο indigo boy!
Ότι μπορούμε να αλλάξουμε πάρα πολλά από την μοίρα... και συμπληρώνω ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ -ΝΑΙ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ -ΟΧΙ-!
Είναι μέχρι να κατανοήσουμε ότι όλα είναι γραμμένα!Είναι αρρωστημένο όμως για κάθε μας βήμα να κοιτάμε το χέρι μας!Είναι σαν να μας έχουν δεμένους από μια θηλιά!Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητο ΟΝ! Δεν θα μπορέσει ποτέ να χωνέψει το γεγονός ότι όλα είναι γραμμένα!Όλοι πράττουμε αυθαίρετα..και γι'αυτό πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα!

Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..

AminoxyΝέο Μέλος
17/03/2003, 10:56:21
Poly kalimera sas,
Katarxin Louka na se euxaristiso gia to kalosorisma, kathos k olous osous diavasan to thema. Cassiopeia, syglonistiki I apopsi sou gia ti moira! Vrisko arketes doseis alitheias mesa tis…
Kata poso yfistatai to thema tis moiras loipon ? Poso einai tyxaia ayta pou mas symbainoun kathimerina ? Mipos einai simadia ta opoia prepei na apokodikopoihsoume gia na zisoume pio anthropina ?
Kata kapoion tropo eimai pepeismeni pos yparxei moira me tin ennoia tou oti mas dinetai apo ti gennisi mas, mia « geniki grammi pleysis » tin opoia mporoume na tropopoihsoume kata ti diarkeia tis zois mas, analoga me tis ekastote anages mas. Oti diladi emeis oi anthropoi eimaste « ethelontes » sti gi, exontas o kathenas mas apo mia apostoli tin opoia prepei na oloklirosei prin to thanato tou.
Kapote eixa gnorisei ena gymnasti siatsou o opoios mou eixe pei oti akoma k oi “axristoi” anthropoi, oi akamatides, oi aergoi k oloi aytoi pou parasitoun se baros allon atomon exoun ena sobaro skopo sti zoi tous : na leitourgoun os paradeigma pros apofygi gia tous ypoloipous anthropous! Ti sygekrimeni apopsi ti vrisko apolita orthi k sofi.
Episis, theoro oti metro aytis tis genikis grammis pleusis einai k to “tyxaio” sti zoi mas. Ena aploiko paradeigma, ego proxthes apo to proi den eixa me kati to sygekrimeno na asxolitho k griniaza apo do k apo kei mesa stous tesseris toixous tou spitiou mou. To mesimeri, « kati » me othise na mpo sto internet xoris na eimai apo ta atoma pou asxolountai idiaitera me ta sites. « Tyxaia » epesa sto site ton forum ayton k amesos vrika enasxolisi.

Theoro oti oi simantikoteres eykairies sti zoi mas erxontai tyxaia, panta os metro tis dikias mas moiras, arkei na briskomaste se epagrypnisi k na tis adraxoume tin katallili stigmi. Gi ayto alloste kai den mporei i moira mas na einai pliros prodiagegrammeni.

Safos loipon, den mporo na symfoniso me tin arxaia risi « to pepromenon fygein adynaton ». Tha theorousa ton eayto mou poly apaisiodokso an dexomoun aytin tin apopsi. Isos vevaia edo na yfistatai k to thema pou ethikse i Cassiopeia. Isos na min thelo na to paradexto!!!

Gnomi mou einai na mathoume na zoume me ta kathimerina “simadia” ta opoia an mporesoume na ta metafrasoume egairos, tha eimaste ikanoi na apolaysoume mia kaliteri endexomenos poiotita zois k -giati oxi?- na ginoume ligo pio anthropinoi anthropoi.

Eyxaristo gia to xrono pou diathesate na diavasete tin oli stasi zois mou. Ola ta sxolia dekta. Kali sas imera.

elpidaΜέλος
19/03/2003, 12:37:52
Μια καλημέρα και από μένα σε όλους

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στο ότι υπάρχει μοίρα και όλα είναι γραμμένα κάπου.

Πιστεύω πως ότι είναι να γίνει σε αυτή τη ζωή θα γίνει και σίγουρα θα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.
Τώρα, από εκεί και πέρα ο καθένας μας μπορεί καλλιεργώντας τις δυνάμεις του και χρησιμοποιώντας τη γνώση του να βιώσει ότι είναι γραμμένο με διαφορετικό τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούμε να αποφύγουμε αυτό πρόκειται να συμβεί. Α

Ας αποδεχτούμε λοιπόν αυτό και ας προσπαθήσουμε να βιώσουμε αυτά που μας προσφέρει η ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε αποκομίζοντας πραγματάκια να νιώθουμε κάθε μέρα κερδισμένοι.

19/03/2003, 20:03:45
quote:
Oi islamistes pisteuoun sto kismet, sti moira diladi pou orizei o idios o Allah gia kathe atomo...

Καλώς ήρθες αγαπητέ Αμινοξύ στην παρεά μας.Εάν χρησιμοποιούσες Ελληνική γραμματοσειρά πραγματικά θα μας βοηθούσες..
Οι Ισλαμιστές όντως λένε ήταν θέλημα του Αλλάχ,.... αλλά και λίγο του Αμπντουλάχ..(Αμπμτουλάχ σημαίνει δούλος του Αλλάχ)
Που σημαίνει ότι οι τάσεις και οι προδιαθέσεις υπάρχουν αλλά αλοίμονο εάν δεν υπήρχαν τα περιθώρια επιλογής στον άνθρωπο..

"Είσαι πάντα ελέυθερος να αλλάξεις γνώμη και να διαλέξεις άλλο μέλον και άλλο παρελθόν.."

"Ποτε δεν συμβαίνει να έχεις μία επιθυμία χωρίς να έχεις συγχρόνως και την δύναμη για την πραγμάτωση της. Μπορεί ωστόσο να χρειαστεί να εργαστείς για αυτο.."

Ρ Μπαχ

(Αντώνιε..!!!)

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 19/03/2003 21:35:08

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 19/03/2003 21:35:58

ANTONIOS1997Μέλος
19/03/2003, 20:40:43
Ήμουν σίγουρος!!!!! Για αυτό σε ακολούθησα......και τελικά δεν διαψεύθηκα. Τώρα πάω και αλλού.....

Συγνωμη για τη διακοπή....άσχετο.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""