ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
07/02/2010, 22:34:48
quote:

Εκεί έχει ποντάρει και η εκκλησία. Στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο και τον σερβίρει με ωραίο περιτύλιγμα. Ο θάνατος είναι παντού, θα έρθει, η ζωή που είναι; γιατί απουσιάζει;

Φίλη μου , καλησπέρα !

Η ζωή δεν "έρχεται" παντού και σε όλους , έρχεται στις υγιείς σκέψεις και συμπεριφορές και είναι αυτές που τείνουν να συγκροτούν υγιείς προσωπικότητες και να θεμελιώνουν την ύπαρξη της ζωής!

Ζωή και θάνατος είναι εδώ ...όπως παράδεισος και κόλαση αν το δούμε απο την άλλη πλευρά..!

Όσοι θέλουν να χάσουν την εδώ ζωή τους προς χάριν μιας άλλης που "φαντάζονται" με γειά τους με χαρά τους..

soul

07/02/2010, 22:42:34
quote:

Ναι ρε φιλαράκι,mimosa, δεν ειχε τι να κανει ο χριστιανισμός και όταν τον διώκαν,μαζοχιστικά εντελώς,σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το φόβο εναντιον του...Αν καταλαβαίνετε τι γράφετε, μερικες φορές....Σκέτος εγωιαμός....
Η ζωή;απουσιάζει;όχι ρε φιλαράκι,εκεί είναι η ζωή, εμείς είμαστε αλλού....Ή καλύτερα, "η ζωή είναι ωραία, αλλα τα έχει με άλλον..."

Μα καλά ρε Βαγγελάκη...κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει τι γράφει και τι λέει , παρά μόνον εσύ???

Μήπως παραλογίζεσαι ...???

Για ψάξτο λιγάκι..για ψάξτο και κόψε αυτές τις ηθικολογικού περιεχομένου λαικίστικες τοποθετήσεις...άντε μπράβο!!!

Κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ..

soul

ar_iaΜέλος
07/02/2010, 23:21:01
quote:
trexa

Φίλη ar_ia πές μας το πρωτότυπο του:..."Σκίσε με να αλλάξω ράφτη" άμα μπορείς βέβαια....

Κοίτα, δεν έχω την διάθεση κάθε φορά να προσπαθώ να καταλάβω τι θες να πεις γι' αυτό πες αυτό που θέλεις από την αρχή η μην μιλάς καθόλου.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

07/02/2010, 23:27:58
Ρε Εαρινάκι,χαίρομαι,που παρά την ηλικία μου, με λές Βαγγελάκη....Το καταλαβαίνω αυτό.....Δεν υπαρχουν μεγαλύτεροι απο μας...Είμαστε οι μονοι,....Με κανεναν γιατρό, το συζήτησες το θέμα;
Και την χάρη που ζητας, δεν μου την κάνεις εσύ εδώ και καιρό....Βλέπεις, δεν καταλαβαίνεις τι συζητάμε,αλλά επιμένεις να πετάς κοτσάνες..Εγώ δλδ, που έχω χάσει τα μαλλιά της κεφαλής μου με τις απίθανες μ@@@κίες σου, τι να πω;
Ήμαρτον, πια!!!!
Φίλη ar_ia,αν δεν ξέρεις, γιατί μιλάς τότες;Και έχεις δίκιο..Αφού δεν καταλαβαίνεις και μπαίνεις για να κάνεις την πλάκα σου, εγώ γιατί σου μιλάω σοβάρα;...Θα το σταματήσω...
ar_iaΜέλος
07/02/2010, 23:34:17
quote:
trexa

Φίλη ar_ia,αν δεν ξέρεις, γιατί μιλάς τότες;Και έχεις δίκιο..Αφού δεν καταλαβαίνεις και μπαίνεις για να κάνεις την πλάκα σου, εγώ γιατί σου μιλάω σοβάρα;...Θα το σταματήσω...

Kαι πολύ καλά θα κάνεις.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

07/02/2010, 23:39:42
Με συγχωρείς καλή μου ar_ia, νόμιζα ότι κάναμε διάλογο, όχι ότι μα@@κι@@μαστε...Δεν θα το επαναλάβω...
07/02/2010, 23:53:43
quote:
silverCostas
Γιατί; μήπως σκέφτηκες εσύ να πας σε κανά παπά να κάνει κανά εξορκισμό;

Στον Άγιο Κυπριανό στη Χασιά καταφεύγουν για εξορκισμούς οι βαρεμένοι θρησκόληπτοι χριστιανοί , που κουβαλάνε κάτι δυστυχισμένα πλάσματα με ψυχολογικά προβλήματα για να τους εξορκίση ο παπάς τα δαιμόνια . Πήγα μια φορά από περιέργεια για να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα , και μόνο που δεν έκανα εμετό από την αηδία που ένοιωσα .
quote:
silverCostas
Ποιος νόμισες ότι είσαι; Δεν κοιτάζεις γύρω σου να δεις πόσοι φεύγουν καθημερινά;

Είναι φυσικός νόμος .
quote:
silverCostas
Τόση τύφλωση αδελφέ μου; Έρχεται και η δική σου σειρά, ή έχεις την εντύπωση ότι είσαι αθάνατος;

Δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις .
quote:
silverCostas
Χρόνο σου δίνει λίγο ακόμη, μήπως έλθεις σε επίγνωση της πραγματικότητας.

Το πόσο χρόνο ζωής έχει ο κάθε άνθρωπος , δεν τον γνωρίζει . Οφείλει όμως να τον χρησιμοποιή δημιουργικά και θετικά προς όφελος τόσο δικό του , όσο και του κοινωνικού συνόλου , και όχι περιμένοντας μοιρολατρικά προσευχόμενος την στιγμή του θανάτου του .
quote:
silverCostas
Ασυνείδητα εκμεταλεύεσαι την αγάπη του Θεού, που σου δίνει
χρόνο για να ανοίξεις τα μάτια σου.

Άκου φίλε silverCosta για να το έχεις υπ’ όψιν σου . Είμαι 72 έτών και ότι δημιούργησα στην ζωή μου το δημιούργησα με θεμιτά μέσα δίχως να παραβλάψω συνανθρώπους μου , υποστήριζα και υποστηρίζω πάντοτε τον αδικημένο , και γι αυτό απολαμβάνω ακόμα ύστερα από τόσα χρόνια συνταξιοδότησης την αγάπη και την φιλία των πρώην συνεργατών μου με τους οποίους επικοινωνώ τακτικότατα . Ακόμα και σήμερα , δεν έπαψα να εργάζομαι και να χρησιμοποιώ θετικά τον χρόνο μου φυτεύοντας , κάνοντας διάφορες κατασκευές ή επισκευές στο σπίτι μου , διαβάζοντας βιβλία και επικοινωνόντας μέσω του διαδικτύου . Για τον λόγο αυτό φίλτατε έχων την συνείδησή μου ήσυχη και την οικογένειά μου εξασφαλισμένη , δεν με απάσχολει το πότε θα πεθάνω ούτε το τι θα γίνη μετά . Εγώ ήλθα στη ζωή για να ζήσω θετικά τον χρόνο που μου αναλογεί και να δημιουργήσω και όχι να περιμένω το πότε θα έλθη η ώρα του θανάτου μου . Αυτούς τους φόβους και τις ανασφάλειες τις αφήνω για σένα και τους φανατικούς ομόθρησκούς σου .
quote:
silverCostas
Μάθε, αν δεν γνωρίζεις, μετά την ταφόπλακα δεν υπάρχει μόνο αγάπη του Θεού, υπάρχει η δικαιοσύνη Του: Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας

Άκου φίλε silverCosta για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και καλή . Αυτές οι παπαριές , για να μη πω καμιά άλλη λέξη και παραβιάσω τους κανόνες του forum , είναι κατάλληλες για να τρομοκρατούν τους αγράμματους θρησκόληπτους και να τους κρατάνε μέσα στο μαντρί . Για μένα ο όποιος Θεός δεν ανήκει σε θρησκείες ούτε έχει γιούς θυγατέρες και συγγενολόϊ . Οι θρησκείες είναι ανθρώπινες διαχρονικές επινοήσεις που αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των πιστών τους από τα ιερατεία . Επομένως για μένα η μεγαλύτερη μπούρδα και γελοιότητα ταυτόχρονα είναι αυτό που ισχυρίζεσαι . Δηλαδή , ότι ένας δολοφόνος της γυναίκας και του παιδιού του (Άγιος Κωνσταντίνος) ή κατά συρροή δολοφόνος (Ιουστινιανός) θα πάη στον παράδεισο και θα αγιοποιηθή ακόμα επειδή πιστεύει σε ένα μυθολογικό πρόσωπο που λέγεται Ιησούς ή Μανώλης , ενώ ένας ενάρετος άνθρωπος θα πάη στην κόλαση , απλά και μόνο επειδή δεν είναι χριστιανός και είτε ανήκει σε άλλη θρησκεία , είτε είναι άθεος ή άθρησκος όπως εγώ . Αυτό ρε φίλε δεν είναι δικαιοσύνη αλλά κομματικό βόλεμα των δικών μας παιδιών , και έναν τέτοιο κομματάρχη θεό σαν αυτόν εγώ δεν τον θέλω . Χάρισμά σου !

*

08/02/2010, 00:03:30
quote:

Με συγχωρείς καλή μου ar_ia, νόμιζα ότι κάναμε διάλογο, όχι ότι μα@@κι@@μαστε...Δεν θα το επαναλάβω...

Δεν το κάνουν βλέπεις Ευάγγελε όλοι.... αυτό που κάνεις εσύ και το ονομάζεις και διάλογο..αρκεσου στο να το κάνεις μόνος σου , δεν χρειάζεσαι και παρέα..!

soul

Edited by - Εαρινός on 08/02/2010 00:03:56

08/02/2010, 00:04:35
Έτσι είναι φιλε sesostris, ότι φάτε, ότι πιειτε κι ότι καταλάβετε...Πέραν της απομάκρυνσης του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
08/02/2010, 02:22:20
silverCostas

quote:
Φίλε, έχω άσχημα νέα για σένα.

Για λέγε...

quote:
Αυτά που γράφω είναι από πρώτο χέρι.

"Από πρώτο χέρι" σημαίνει ότι στα είπε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας. Έχεις κάποιον τέτοιο;

Εκτός αν εννοείς ως "πρώτο χέρι" τους εφιάλτες που έβλεπαν οι άπλυτοι ερημίτες και που οι αφελείς τα ονόμαζαν "οράματα".

quote:
Τα έχει διακηρύξει παγκοσμίως μέσω του "φυλλαδίου χρήσης" (Αγία Γραφή ), Αυτός που ανέβηκε στον Γολγοθά για σένα, για μένα, για όλο το ανθρώπινο γένος.

Έχω και γω νέα για σένα.

1. Κανείς δεν ανέβηκε στο Γολγοθά ούτε έπαθε τίποτε εκεί πάνω...ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλο.
2. Ο τύπος που υποτίθεται ότι ανέβηκε στο Γολγοθά είναι εφεύρεση των λαϊκών μύθων, όπως ο Διγενής Ακρίτας.
3. Το "φυλλάδιο χρήσης" εφευρέθηκε το 2ο αιώνα, όταν μαζεύτηκαν σε ενιαίο κείμενο οι προφορικοί μύθοι και οι ιστορίες που έλεγαν οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους για να τρώνε το φαγητό τους. Φυσικά, τις ανοησίες αυτές έχεις κάθε δικαίωμα να τις θεωρείς ιερές...

quote:
ότι κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα, θα πραγματοποιεί τρία θαύματα για όλη την ανθρωπότητα (Άγιο Φως, αντίστροφη κίνηση Ιορδάνη ποταμού, το Σύννεφο του Όρους Θαβώρ ).

Η απάτη με το "άγιο φως" είναι εφεύρημα των καθολικών του 10ου αιώνα που κληρονόμησαν οι ορθόδοξοι. Το ότι υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι ο θεός τους είναι θαυματοποιός είναι χαρακτηριστικό της νοητικής κατάστασης των ατόμων αυτών.

Τα υπόλοιπα 2 "θαύματα" ανήκουν στη φαντασία αυτών που τα δημιούργησαν και στην αφέλεια αυτών που τα πιστεύουν.

quote:
Έτσι μετά την ταφόπλακα θα παρουσιαστείς έμπροσθέν Του, θα γονατίσεις θα Τον προσκυνήσεις και θα Του ζητήσεις έλεος.

Το γιό του Γιαχωβά; Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν συνηθίζω να γονατίζω μπροστά σε κανέναν, ειδικά αν αυτός δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Μετά την ταφόπλακα είναι πολύ πιθανότερο να συναντήσω τον μπάτμαν παρά αυτόν που λες.

Αν τον συναντήσεις εσύ, πέστου χαιρετίσματα από μένα.

quote:
Αν έως το τελευταίο λεπτό της εδώ ζωής σου δεν τον δεχθείς σαν Κύριό σου και Σωτήρα σου, όσες μετάνοιες και αν κάνεις μετά την ταφόπλακα, η θέσης σου θα σε περιμένει, ξέρεις που...

"Κύριο" έχουν μόνο τα οικόσιτα ζώα, οι δούλοι και οι χριστιανοί. Εγώ δεν έχω και δεν σκοπεύω να βάλω κάποιον στη θέση αυτή, ειδικά έναν ανύπαρκτο Ασιάτη. Και πάλι βέβαια, εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς "Κύριό" σου όποιον θέλεις. Υποθέτω ότι ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες...

quote:
Τώρα εκμεταλλεύεσαι την αγάπη Του και την Πατρική ανοχή Του.

Δεν ξέρω τι εκμεταλλεύομαι εγώ αλλά οι εκπρόσωποί του εκμεταλλεύονται εμένα και όλον τον κόσμο. Οπως το βλέπω, μας χρωστάει, δεν του χρωστάμε.

quote:
Μετά την ταφόπλακα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης.

Τουλάχιστον θα μπορούμε να έχουμε σαν δικαστή κάποιον υπαρκτό; Γιατί αν περιμένουμε να μας δικάσει ο Γιαχωβάς ή ο άστεγος γιός του, θα μας φάει η αναμονή...

quote:
Έτσι δουλεύει ο πνευματικός Νόμος.

Εγώ δεν το ήξερα σαν "Πνευματικό Νόμο". Σαν "απύθμενη βλακεία" το ήξερα.

quote:
Γράψε λοιπόν τώρα όσα θέλεις εναντίον Του.

Μα... δεν έχω τίποτε εναντίον του όπως δεν έχω και τίποτε εναντίον οποιουδήποτε φανταστικού προσώπου. Τι θα μπορούσα, ας πούμε, να γράψω εναντίον του παπουτσωμένου γάτου;

quote:
Μετά την ταφόπλακά σου, θα είναι η σειρά Του!!!

Καλά. Πάντως το να πιστεύεις τον 21ο αιώνα τα ασιατικά παραμύθια που κατέγραψαν κάποιοι ανώνυμοι πριν 1900 χρόνια και τα μπουρδολογήματα των καλογέρων που σκοπεύουν στην τρομοκράτηση των αφελών (καλή ώρα) δείχνει πως δίκαια ανήκεις εκεί που ανήκεις.

macedon

13/09/2009, 13:40:19
Νίκη είναι και... (Ν)αφτί
Έκανε απλώς το χρέος του ο Αρης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Αρης νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» και οι τρεις πόντοι είναι το μοναδικό στοιχείο που θα κρατήσουν οι «κίτρινοι» από αυτό το ματς, αφού πέραν του πρώτου δεκάλεπτου, δεν έπιασαν καλή απόδοση. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 3' με τον Ναφτί, με τον Τυνήσιο μέσο και τον Φερνάντες να είναι ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Αρης στον αγώνα. Ο ΠΑΣ χωρίς να είναι εντυπωσιακός, είχε φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος και δυσκόλεψε αρκετά τους Θεσσαλονικείς.

«Καλησπέρα» και...γκολ

Η χρησιμοποίηση του Φλάβιο αντί του Νέτο στα δεξιά της άμυνας του Αρη από τον Μαζίνιο ήταν η μοναδική έκπληξη που επεφύλασσαν οι δύο τεχνικοί στις αρχικές 11άδες. Με το... καλησπέρα πάντως, μόλις στο 3', οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ναφτί και δυο λεπτά μετά ο Κόκε σε μια αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τους «κίτρινους» να παίρνουν από νωρίς τα ηνία του ματς.

Μετά... ξεφούσκωσε

Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Αρη δεν είχε ανάλογη συνέχεια αλλά και από την άλλη ο ΠΑΣ δεν ήταν ικανός να απειλήσει, παρότι ο Παράσχος έβαλε τον Ντιμπαλά στο πλάι του Σαϊτιώτη αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Όσο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, οι Γιαννιώτες κέρδιζαν κάποια μέτρα προς την εστία του Σηφάκη, αλλά και πάλι η άμυνα του Αρη δεν είχε προβλήματα.

Χασμουρητά...

Η... ταλαιπωρία της μπάλας από Αρη και ΠΑΣ συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, καθώς οι μεν γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν επαναπαυτεί στο 1-0, οι δε παίκτες του Παράσχου έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 44' με το σουτ του Ντιμπαλά που απέκρουσε ο Σηφάκης.

Βελτίωση ο ΠΑΣ, χαλάρωση ο Αρης

Ο Παράσχος έβαλε και τον Μπακαγιόκο στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΣ να παίζει με τρεις πλέον μπροστά, αλλά ο Αρης έδειχνε διάθεση να βγει μπροστά. Γκρασιάν και Κάλβο πάντως εξακολουθούσαν να είναι σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να απειλήσουν από τα άκρα.

Από το 60' και μετά το ματς άνοιξε κάπως. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση με τον Κάλβο, αλλά ως εκεί, αφού οι «κίτρινοι» έψαχναν το γκολ κυρίως από μια αντεπίθεση, ενώ έδειχναν χαλαροί σε όλες τις γραμμές. Αντίθετα, ο ΠΑΣ στο διάστημα 65' - 70' έκανε δυο πολύ ευκαιρίες με Σαϊτιώτη και Μπακαγιόκο, όντας καλύτερος από τον αντίπαλο του.

«Ξύπνησε» στο... 87'

Ο Αρης στο τελευταίο 5λεπτο είχε δυο πολύ καλές φάσεις με τους Χαβίτο και Κόκε, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο γκολ αλλά έστω και έτσι το τελικό σφύριγμα του Δαλούκα βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Ναφτί με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Αρη.

5' Αντεπίθεση από τον Αρη, ο Κάμπορα ανοίγει στον Κόκε αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν κακό.

32' Ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ.

44' Σουτ του Ντιμπαλά, ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ

63' Σουτ του Κάλβο, ο Ελευθερόπουλος έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε.

65' Γυριστό σουτ του Σαϊτιώτη στην κίνηση, έδιωξε ο Σηφάκης.

67' Διαγώνιο σουτ του Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

75' Ο Κόκε μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Μαϊστόροβιτς έβαλε το σώμα του και έδιωξε σε κόρνερ.

87' Κεφαλιά του Χαβίτο, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ.

Ο διαιτητής Παμπορίδης (Κιλκίς) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντιμπαλά, Σαϊτιώτη, Μπαλάφα, Ναφτί, Κώτσιο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάσιος

ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Αράνο, Ρονάλντο (46' Βαλεντίν), Ναφτί, Κάλβο (78' Χαβίτο), Φερνάντεζ, Κόκε, Γκρατσιάν, Νασούτι, Κάμπορα (71' Ρόβας), Φλάβιο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κούσας, Κώτσιος, Ντάσιος, Μενδρινός, Μπαλάφας, Σαϊτιώτης, Τζανής (46' Μπακαγιόκο), Σκαρντουέλι, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
13/09/2009, 13:43:19
Στην primera division...
Δύσκολο «τρίποντο» για την Μπαρτσελόνα, νίκη της Ρεάλ, σόου της Σεβίλης

Η Χετάφε αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, όμως η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 μέσα στη Μαδρίτη και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα Ισπανίας σε ισάριθμους αγώνες. Ο Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε το δεύτερο του γκολ με την φανέλα των 'μπλαουγκράνα', ενώ ο Ινιέστα πήρε μέρος για 33 λεπτά, μετά τον τραυματισμό του. Νέο στραβοπάτημα για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Ράσινγκ Σανταντέρ.

Με πρωταγωνιστή τον Κακά, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το νέο γήπεδο της Εσπανιόλ.

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (39' Γκρανέρο, 77' Γκούτι, 90' Ρονάλντο)

Ο Κακά ήταν αυτός που καθοδηγούσε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από τον βραζιλιάνο άλλωστε ξεκίνησαν τα δύο από τα τρία γκολ της Ρεάλ.

Στο 39ο λεπτό Κακά και Γκρανέρο συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ. Ο πρώην άσος της Μίλαν επιχείρησε να διπλασιάσει τα τέρματα των «μερένχες» με σουτ στο 57ο λεπτό αλλά ο Τσίκα είπε «όχι». Η Εσπανιόλ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το δεύτερο γκολ μπορεί να το πέτυχε ο Γκούτι, αλλά η ενέργεια ανήκει ολοκληρωτικά στον Κακά, καθώς πέρασε την μπάλα με άψογο τρόπο στον ισπανό που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Μπενζεμά στο 65ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Χετάφε – Μπαρτσελόνα 0-2

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πλούσιο σε φάσεις, με την Χετάφε να έχει την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι είδαν μάλιστα το δοκάρι να τους στερεί το γκολ δύο φορές, μία με τον Αλμπίν στο 12ο λεπτό και μία με τον Γκονζάλες στο 29'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «μπλαουγκράνα» ήταν το τετ-α-τετ του Ιμπραΐμοβιτς με τον Ουστάρι με τον γκολκίπερ να λέει όχι στο σουτ του.

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και η είσοδος των Μέσι και Ινιέστα στον αγωνιστικό χώρο βοήθησαν ώστε η ομάδα να φύγει από τη Μαδρίτη με το τρίποντο. Στο 65' ο Αμπιντάλ πάσαρε ωραία για τον Ιμπραΐμοβιτς, που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο 80ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Μπαρτσελόνα από την κεφαλιά του Μέσι, μετά από τη συνεργασία των Τσάβι και Ιμπραΐμοβιτς. Στο 85' ο Ουστάρι μπλόκαρε νέο σουτ του Σουηδού άσου της Μπαρτσελόνα και διατήρησε το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράσινγκ Σανταντέρ 1-1

Η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέχισε την κακή εμφάνιση της 1ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 43' με τον Χουράδο αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Ο Σεράνο δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε και στέρησε τα χαμόγελα από τους «ροχιμπλάνκος».

Παρόλο που η Σανταντέρ αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κρέσπο στο 47', η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Σεβίλη - Σαραγόρα 4-1 (Κόνκο, 45', 86' Λουίς Φαμπιάνο, 58' Περότι - 34' Αριθμέντι)

Πάρτι έκανε η Σεβίλη απέναντι στη Σαραγόσα, από την οποία πιέστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Οι σκόρερ: 8' Κόνκο, 45', 86' Λουίς Φαμπιάνο, 58' Περότι για τη Σεβίλη και 34' Αριθμέντι για τη Σαραγόσα. Έτσι, οι Ανδαλουσιάνοι κατέκτησαν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Λα Κορούνια - Μάλαγα

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αλμερία

Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα

Τενερίφη-Οσασούνα

Βαγιαδολίδ-Βαλένθια

Χερέθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)

Μπαρτσελόνα 6 -2αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 6 -2αγ.
Μάλαγα 3
Μαγιόρκα 3
Βαλένθια 3
Χετάφε 3 -2αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 3
Σαραγόσα 3
Σεβίλη 3
Οσασούνα 1
Βιγιαρεάλ 1
Αλμερία 1
Βαγιαδολίδ 1
Σανταντέρ 1 -2αγ.
Ατλέτικο Μαδρ. 1 -2αγ.
Λα Κορούνια 0
Εσπανιόλ 0 -2αγ.
Τενερίφη 0
Χερέθ 0
Χιχόν 0

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

13/09/2009, 13:50:00
«Λευκή» ισοπαλία στο Καραϊσκάκη
Έτσι ονειρεύονται την Καβάλα, όχι τον Ολυμπιακό...

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, μετά το ματς με την Σερίφ, η ιαχή «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» δόνησε την ατμόσφαιρα του Πειραιά με τους φιλάθλους να αναπολούν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να κάνουν σύνθημα το όνομά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τις προβληματικές τους εμφανίσεις, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ενώ ήθελαν νίκη και θέαμα για να ξεπεράσουν το σοκ του Παγκρητίου παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην Καβάλα.

Οι παίκτες του Παπακώστα από την πλευρά τους, ακολούθησαν πιστά το πλάνο που είχαν και απέναντι σε μία ασύνδετη ομάδα, χωρίς σχέδιο και πλάνο, κατάφεραν να πάρουν εύκολα το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά με δύο φορ

Έχοντας στην διάθεσή του περισσότερες λύσεις αυτή τη φορά, ο Κετσπάγια άρπαξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε ένα σχήμα 4-4-2, με Μήτρογλου και Ντιόγκο στην επίθεση και Λεονάρντο, Ζαϊρί στα φτερά. Σύστημα που για πρώτη φορά επιλέχθηκε φέτος.

Ο Παπακώστας από την άλλη, αναμένοντας έναν επιθετικό Ολυμπιακό, επέλεξε ένα 4-5-1, με τους Ονουάτσι και Ορούμα να πλαισιώνουν τον Ιωάννου, όταν ήταν στην επίθεση η ομάδα του.

Φλύαρος και ακίνδυνος

«Αχρωμος» και χωρίς φαντασία ήταν ο Ολυμπιακός του α' μέρους. Παρά την χρησιμοποίηση δύο φορ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, με τους «αργοναύτες» να καλύπτουν τους κενούς χώρους με τον καλύτερο τρόπο. Ζαϊρί και Λεονάρντο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη στην μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη αυτά και με τον Ντρομπρασίνοβιτς να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου και να μοιράζει σε Ονουάτσι και Ορούμα, έπαιξαν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Ονουάτσι μάλιστα στο 6', με όπλο την ταχύτητά του, απείλησε τους πρωταθλητές αλλά ο Μέλμπεργκ τον σταμάτησε.

Το μόνο που έχουν να θυμούνται οι γηπεδούχοι, είναι ένα ακυρωθέν τέρμα του Λεονάρντο για οφσάιντ του Ντιόγκο. Αυτή ήταν και η μοναδική ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια των «ερυθρολεύκων». Είχε προηγηθεί και ένα καλό σουτ του Μήτρολγου, το οποίο όμως προήλθε από ατομική προσπάθεια.

Όλα τα όπλα μέσα…

Ο Κετσπάγια, βλέποντας την αδυναμία στον επιθετικό τομέα, έριξε νωρίς στη μάχη Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ. Ο τρόπος ανάπτυξης έγινε πιο ορθολογικός αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούσαν την εστία του Ιτάνζ

.…και «Τόρο» αριστερό χαφ

Οι αργοναύτες, ακολουθώντας την ίδια τακτική, έψαχναν τις αντεπιθέσεις και δεν δίσταζαν να σουτάρουν από μακριά. Πλησιάζοντας το τελευταίο 20λεπτο, ο Κετσπάγια, στην απέλπιδα προσπάθειά του, πέρασε στον αγώνα και τον Τοροσίδη, σε θέση αριστερού χαφ.

«Ερνέστο Βαλβέρδε»

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι ερυθρόλευκοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους αλλά φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ο Σουλτανίδης μάλιστα στο 85’ να τους «σκοτώσει» αλλά ο Νικοπολίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τότε οι φίλαθλοι θυμήθηκαν το πρώην τεχνικό, Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνοντας το όνομά του σύνθημα και αποδοκιμάζοντας την ομάδα τους με την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

24' Ατομική ενέργεια από τον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

43' Σουτ του Λεονάρντο έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακυρώνει σωστά το γκολ αφού στην τροχιά της μπάλας βρέθηκε ο εκτεθημένος Ντιόγκο, ο οποίος σήκωσε το πόδι του για να περάσει η μπάλα.

50' Σουτ του Μεντί, μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

68' Σουτ του Ορούμπα, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

85' Ο Ονουάτσι έβγαλε τετ-α-τετ τον Σουλτανίδη αλλά εκείνος από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Νικοπολίδη που έδιωξε με τα πόδια.

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος (Ηλείας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντομπρασίνοβιτς, Ντιόγκο, Ονουάτσι, Ζεβλάκοφ, Οικονόμου,

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Ζαϊρί (56' Ντάρμπισαϊρ), Ντουντού, Λεντέσμα, Λεονάρντο (46' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Μήτρογλου (68' Τοροσίδης).

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάντζ, Ντικρόκ, Ψωμάς (28' Θεοδωρέλλης), Ντουγκλάο, Οικονόμου, Παβίσεβιτς, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί (82' Μεντί), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (61' Σουλτανίδης).

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

13/09/2009, 13:54:09
«Τι θα κάνετε; θα με κρεμάσετε;»
Ο Κετσπάγια δικαιολόγησε τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο για τα συνθήματα

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 με την Καβάλα δικαιολόγησε τις αποδοκιμασίες του κόσμου εναντίον της ομάδας και εναντίον του, με χαρακτηριστικό σύνθημα το «Ερνέστο Βαλβέρδε», λέγοντας οτι «λογικό είναι ο κόσμος να μην είναι ευχαριστημένος». Πάντως, ο Γεωργιανός τεχνικός κάλυψε τους παίκτες, στάθηκε στις απουσίες του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές είναι επηρεασμένοι με τα όσα ακούγονται... Αίσθηση προέλεσε και η ατάκα του προς τους δημοσιογράφους «τι θα κάνετε; θα με κρεμάσετε;»

«Είναι λογικό ο κόσμος να μην είναι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχει άλλη άποψη. Ομως παιξαμε το δεύτερο ματς, δεν ήταν το προτελευταίο για να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Υπάρχουν σημαντικά μπροστά μας και έχουμε απουσίες».

Για την εικόνα του ματς, τόνισε:

«Μας προβληματίζει σίγουρα η εικόνα παρότι δεν έχω παράπονο γιατί τα παιδιά προσπάθησαν. Δεν ήταν εύκολο γιατί η Καβάλα είχε κάποιους γρήγορους παίκτες. Πιέσαμε αλλά δεν βρήκαμε τους διαδρόμους ώστε να βάλουμε γκολ και να νιώθουμε πιο άνετα. Όσο δεν βάζεις υπάρχει πίεση, άγχος, κάτι που κάνει πιο δύσκολο να πετύχεις αυτά που θες».

Στη συνέχεια, ο Κετσπάγια είπε:

«Είμαστε στη δεύτερη αγωνιστική και βλέπετε τι γίνεται γύρω. Δεν ζούμε σε άλλο τόπο. Όλοι έχουν παράπονα. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος, παρόλο που στα επίσημα παιχνίδια είχαμε κερδίσει. Δεν έχουμε το καθαρό μυαλό που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Περιμένουμε παίκτες να γυρίσουν στην ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ακολούθως, είπε: «Πέρυσι η ομάδα είχε αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League, φέτος έχει προκριθεί. Υπάρχουν ομάδες μεγάλες στην Ευρώπη, όπως η Μπάγερν, που δεν παίζουν καλά. Τι θα κάνετε; Θα με κρεμάσετε από την Ακρόπολη;»

Για το γεγονός πως δοκίμασε τέσσερα αριστερά χαφ, σχολίασε: «Τα παιδιά που έπαιξαν είχαν δώσει λύσεις, αλλά σήμερα δεν μπόρεσαν, δεν ήταν καλοί. Πάντα χρειάζονται καλοί παίκτες, όσο ποιοτικότεροι υπάρχουν, τόσο καλύτεροι.

»Οσο το ξέρω εγώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, καμία ομάδα δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Περιμένετε να το κάνω εγώ στον Ολυμπιακό μέσα σε δύο μήνες και να το δείτε αυτό, όταν δεν το είδατε τόσα χρόνια;».

Για το αν ασχολείται με τον Τύπο και δεν βλέπει τα λάθη του, είπε: «Ολοι κάνουμε λάθη, όχι μόνο εγώ. Αλλά μην αναμασάμε τα ίδια, οι μεταγραφές τελείωσαν».

Μέλμπεργκ: «Να μην ανησυχεί ο κόσμος»

Καθησυχαστικός προς τον κόσμο του Ολυμπιακού στάθηκε ο Ολοφ Μέλμπεργκ στις δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, ήταν μια κακή βραδιά».

«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, ήταν κακή βραδιά, πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς μπαίνουμε να νικήσουμε τα παιχνίδια. Αμύνθηκαν πολύ καλά. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δε σκοράραμε.

»Σε τέτοια ματς πρέπει να σκοράρεις νωρίς. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Αλκμααρ και να κάνουμε καλή αρχή στο Champions League. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, ήταν κακή βραδιά, πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς μπαίνουμε να νικήσουμε τα παιχνίδια».

Oσον αφορά στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, τόνισε: «Πρέπει να βρούμε δύναμη να ξεπεράσουμε αυτό το αποτέλεσμα και ο κόσμος να μας στηρίξει την Τετάρτη με την Αλκμααρ».

Από την πλευρά της Καβάλας, μίλησε ο Γουίλσον Ορούμα, που είπε:

«Ευχαριστώ το Θεό που πήραμε την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό. Είχαμε έξτρα κίνητρο. Εχουμε καλή ομάδα και αν συνεχίσουμε έτσι όλος ο κόσμος θα μιλά για την Καβάλα. Λίγες ομάδες θα πάρουν βαθμό από τον Ολυμπιακό, οπότε καταλαβαίνουν όλοι τη σημασία του αποτελέσματος που πήραμε».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

13/09/2009, 13:56:52
«Παίξαμε ανορθόδοξα»
Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος παραδέχθηκε ο Ουζουνίδης

Δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα και την εικόνα που έδειξε η Λάρισα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε ο προπονητής των «βυσσινί», Μαρίνος Ουζουνίδης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση. Ο τεχνικός της Λάρισας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ατρόμητου στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης, όπως και ότι η ομάδα του δεν αναπτύχτηκε με σωστό τρόπο.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό θέλαμε τους τρεις βαθμούς αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς ήμασταν πολλοί καλοί και ενώ είχαμε καθαρό σκορ δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος δικό μας και βάλαμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι.

»Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από εμάς και παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες. Βέβαια ωφελήθηκε από το γεγονός ότι πέτυχε και νωρίς το γκολ και τους έφτιαξε την αυτοπεποίθηση.

»Δεν ξέρω εμείς γιατί δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε εντελώς ανορθόδοξα και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα.

»Είδαμε πλεονεκτήματα στο πρώτο μέρος και μειονεκτήματα στο δεύτερο. Θα πρέπει αυτές οι αδυναμίες που έχουμε να τις βελτιώσουμε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ακόμη είμαστε στην αρχή.

»Σήμερα παίζανε 6-7 καινούργιοι παίκτες. Δεν μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να φτιάξεις εύκολα την ομάδα. Οπως αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει να ζούμε με αυτή. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ατρόμητο».

Για την εικόνα της Λάρισας στο δεύτερο μέρος και το αριθμητικό πλεονέκτημα, τόνισε:

«Παίξανε πολύ σημαντικό ρόλο τα δύο γκολ στο τέλος του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα από τα ματς βλέπουμε τα μειονεκτήματα της ομάδας. Αυτά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε. Στο δεύτερο ήμασταν μια άλλη ομάδα.

»Αρχίσαμε να παίζουμε ανορθόδοξα, οπότε δεν μπορούσε να φανεί το πλεονέκτημα. Και εγώ μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνω την ομάδα. Είπα ότι θέλαμε τη νίκη για να δουλέψουμε πιο ελεύθερα στη συνέχεια. Κάθε ματς είναι και διαφορετικό».

Για την απόδοση των Μελίσση, Μπουκουβάλα στη θέση του δεξιού μπακ, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους δύο ποδοσφαιριστές.

«Εχω εμπιστοσύνη και στους δύο, δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα σε μερικά ματς γίνονται λάθη. Αυτά συμβαίνουν. Τα ατομικά λάθη δεν με προβληματίζουνε. Θα πρέπει να φτιάξουμε την ομαδική μας λειτουργία. Δεν μπορώ να πω πότε θα είναι αυτή τη στιγμή.

»Είναι μεγάλο ντεσαβαντάζ να μπαίνουν παίχτες σε ρυθμό μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας κυρίως ως προς τη συνοχή που έχουμε ως ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες.

»Τώρα μαθαίνω και πως αντιδρούν οι παίκτες, Θέλουν συμπαράσταση, βοήθεια και υπομονή από όλους. Δεν νομίζω ότι δεν καλύφθηκαν τα κενά των παικτών που έφυγαν. Δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να παρουσιάσεις μια καλή ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Σήμερα γίνανε σε πολύ καίρια σημεία τα λάθη».

Σε ερώτηση για το αν έχει τελειώσει η συνεργασία του τεχνικού με το ιατρικό τιμ, δεν θέλησε να πει κάτι.

«Δεν θέλω να σχολιάσω. Το θέμα έχει λήξει. Θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Θα το χειριστούμε μέσα στην ομάδα. Αυτό που πρέπει είναι να βρούμε τη συνοχή μας».

Δώνης: Δικαιούμασταν τη νίκη

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ότι είναι θετικός έστω και ο ένας βαθμός, ξεκαθάρισε όμως ότι αν μία ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν σίγουρα ο Ατρόμητος.

«Χαίρομαι που βλέπουμε γνωστά πρόσωπα γιατί έχουμε περάσει πολλά πράγματα μαζί είτε συμφωνούσαμε είτε όχι. Το ματς τα είχε όλα. Ποιότητα, γκολ ανατροπή και δικαίως πήραμε τον ένα βαθμό.

»Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τις αντιδράσεις των παικτών μου. Εχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα και καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχαμε δύο πρόσωπα σήμερα. Στο πρώτο δεν ήμασταν πιεστικοί στο κέντρο.

»Η ΑΕΛ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, την έφερνε εύκολα στην περιοχή και δίκαια προηγήθηκε με 2-0. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γκολ στο 2-1 και από εκεί και πέρα ανεβάσαμε την πίεση μας, κρατήσαμε καλά τις γραμμές.

»Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στο πέναλτι και παρότι μείναμε με δέκα παίκτες συμπεριφερθήκαμε καλά. Γυρίσαμε το σύστημα με 4 στο κέντρο σε σχήμα ρόμβου. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήμασταν εμείς. Καλή σεζόν και να υλοποιήσει τους στόχους της».

Για το πώς ένιωσε στην επιστροφή του στο Αλκαζάρ και την υποδοχή του κόσμου, τόνισε:

«Αυτά είναι περυσινά ξινά σταφύλια. Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνουν αυτά. Δημιουργήθηκαν κάποιες παρεξηγήσεις. Οι σχέσεις έχουν πλέον ομαλοποιηθεί».

Για το αν θα επέστρεφε ξανά στην ΑΕΛ, είπε:

«Νομίζω ότι έχετε δει πολλά παραδείγματα στο παρελθόν. Δεν θα είναι και δύσκολο να συμβεί στο μέλλον».

13/09/2009, 13:59:07
«Δεν υπάρχουν μικροί αντίπαλοι»
Παράπονα Μαζίνιο για τους παίκτες του, ικανοποίηση Παράσχου για τον ΠΑΣ

Ο Ιομάρ Μαζίνιο παραδέχθηκε μετά το ματς του Αρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι αυτό που τον ικανοποίησε ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και εξέφρασε παράπονα για τους ποδοσφαιρστές του. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος τόνισε ότι «μας μένει από αυτήν την εμφάνιση ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια και ότι είμαστε σε σωστό δρόμο».

Ειδικότερα, ο τεχνικός του Αρη, Ιομάρ Μαζίνιο:

«Το αποτέλεσμα ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή. Το να κερδίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Από την αρχή έχω πει ότι δεν υπάρχουν μικροί αντίπαλοι με τον καθέναν να έχει την δική του ποιότητα και τακτική. Και πιστεύω ότι ο ΠΑΣ μέσα στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' απέδειξε ότι είναι μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που ήρθε να παίξει την ζωή της.

» Το σημαντικό είναι ότι μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε το ξεκίνημα και βάλαμε γκολ στα πρώτα λεπτά. Για 25' είχαμε μια πολύ καλή ένταση που ήταν λογικό να πέσει με το δεύτερο ημίχρονο να ήταν διαφορετικό από το πρώτο. Έγινε ένα παιχνίδι πάνω κάτω όπου η μία επίθεση εναλλασσόταν την άλλη. Και όπως λέω πάντα είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να κερδίζει στο 'Κλεάνθης Βικελίδης».

Για την πίεση του ΠΑΣ Γιάννενα στην ομάδα του, είπε:

«Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό. Όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκορ αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού. Αρχικά εμείς είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και μετά το γκολ είναι αλήθεια ότι οπισθοχωρήσαμε λίγο. Ήταν φυσιολογική η αντίδραση για τον ΠΑΣ μετά το γκολ και τονα αλλάξει το στιλ του».

Για την αλλαγή του Ρονάλντο με τον Ρομπέρζ ξεκαθάρισε:

«Είχε έναν τραυματισμό και για αυτό έγινε αλλαγή. Δεν είναι κάτι το σοβαρό και προήλθε από μία κίνηση να διεκδικήσει κάποια κεφαλιά».

Για το αν έχει κάποιο παράπονο από τους παίκτες του είπε:

«Φυσικά και έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου αφού θέλουμε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' εμείς να έχουμε τον πλήρη έλεγχο κάτι που συνέβη μόνο σε κάποια διαστήματα και κρατάω μόνο το αποτέλεσμα».

Για το αν θα ήθελε να αφιερώσει την νίκη στον τραυματισμένο του γιο είπε:

«Σίγουρα θα του την αφιερώσω. Με παίρνει τηλέφωνο εξάλλου μετά από κάθε παιχνίδι μας ώστε να μάθει το αποτέλεσμα και ανησυχεί για την ομάδα γιατί τον ενδιαφέρει. Και αναμφίβολα και στο καταπληκτικό κοινό μας και τους αφιερώνουμε την νίκη».

Τέλος, για την είσοδο του Ρόβα και την αλλαγή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με ρόμβο και το αν το έχει στο μυαλό του δήλωσε:

«Είναι ένα σύστημα που το έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στις προπονήσεις όταν έχουμε χάσει τον έλεγχο του κέντρου μας για να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα των επιθετικώνμας όπως συνέβη σήμερα (σ.σ.: Σάββατο)».

Από την πλευρά του ο Παράσχος, είπε:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και ανοιχτό. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς και το παιχνίδι άνοιξε ίσως όμως και να έγινε φάουλ πριν το γκολ. Παίξαμε στα ίσια στον Άρη παρά το ότι έχει καλούς κυνηγούς και μπαλαδόρους εμείς όμως δεν τον φοβηθήκαμε. Ρισκάραμε πάρα πολύ και στο δεύτερο ημίχρονο και μας μένει από αυτήν την εμφάνιση ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια και ότι είμαστε σε σωστό δρόμο».

Για τη «λευκή» ισοπαλία της Καβάλας στο «Καραϊσκάκη» είπε:

«Η ψαλίδα έχει κλείσει. Βλέπω ότι το εφετινό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ συναρπαστικό. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν και οινεοφώτιστες και έχουμε να δούμε πολλά ακόμη».

Για το ότι παρά τι ευκαιρίες οι παίκτες δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στην τελική προσπάθεια σχολίασε:

«Με ανησυχεί. Αλλά δεν είναι δυνατόν ο προπονητής να βάλει γκολ. Εξαρτάται από την ικανότητα των παικτών. Αν μπορούσα να βάλω θα ήμουν αλλού. Στον ουρανό...»

Για το φάουλ που είπε πριν το γκολ του Ναφτί δήλωσε:

«Έγινε φάουλ πάνω στον Ντιμπαλά».

Για την ατμόσφαιρα στις κερκίδες:

«Το Χαριλάου είναι γνωστό πάντα υπάρχει μία φανταστική ατμόσφαιρα. Ήταν μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα καιμακάρι όλα τα γήπεδα να μιμούνται αυτές τα έδρες όπως ωστόσο και την δικιά μας».

13/09/2009, 14:01:55
Στο πρωτάθλημα Κύπρου
Νέα απώλεια για ΑΠΟΕΛ, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΠ

Δεν φαίνεται να του πηγαίνει η Πάφος του ΑΠΟΕΛ, αφού μετά τον ΑΠΟΠ / Κινύρας, οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΑΕΠ και έμειναν στο 0-0. Σημαντικές νίκες πέτυχαν λίγο νωρίτερα ΕΝΠ και Απόλλων Λεμεσού επί των ΑΠΟΠ/Κινύρας και Ερμή Αρδίππου, αντίστοιχα.

ΑΠΟΕΛ – ΑΕ Πάφος 0-0

Η ΑΕ Πάφος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο ΓΣΠ, που είναι και ο πρώτος της στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Πάφου είχε οργανωθεί καλά στα μετόπισθεν και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σπάσουν τον αμυντικό κλοιό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ ήταν το δοκάρι του Ζεβλάκοφ στο 47'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί με αντεπιθέσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Απόλλων Λεμεσού – Ερμής Αραδίππου 2-1(57' Τζούνιορ Αγκόγκο, 64' Μπαγκούρα - 1' Ζοεάνο)

Δύο στα δύο έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο Απόλλων και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης. Η ομάδα της Λεμεσού αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, χάρη στο γκολ του Ζοεάνο, κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να πάρουν το τρίποντο. Τα γκολ των Τζούνιορ Αγκόγκο και Μπαγκούρα χάρισαν τη νίκη στους γφηπεδούχους, ενώ ο Ερμής έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου, όταν το σουτ του Ζοεάνο στο 58'σταμάτησε στο δοκάρι.

ΑΠΟΠ / Κινύρας – ΕΝΠ 1-2 (53' Ντα Σίλβα – 18' Τρικόφσκι, 83' Τορνάουτ)

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η ΕΝΠ επικρατώντας με 2-1 του ΑΠΟΠ/Κινύρας μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Πεγείας. Παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν και άφησαν την ΕΝΠ να τους πάρει τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Την Κυριακή

19:00 Δόξα Κατωκοπιάς – Ομόνοια

19:00 Εθνικός Αχνας – ΑΕΛ

19:00 ΑΠΕΠ – Νέα Σαλαμίνα

Τη Δευτέρα

19:00 Ανόρθωση – Αρης Λεμεσού

13/09/2009, 14:04:21
Στο campionato...
Στα... ψηλά η Γιουβέντους, στα... χαμηλά η Μίλαν

«Τρία στα τρία» για τη Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η «Γηραιά Κυρία» πέρασε νικηφόρα και από το «Ολίμπικο» με 2-0 επί της Λάτσιο και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πινακα. Αντιθέτως, η Μίλαν δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Λιβόρνο και αριθμεί τέσσερις βαθμούς σε τρία ματς.

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2

Παρότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Ντιέγκο, που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Τζιοβίνκο να περνάει στη θέση του, η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Βέβαια πρώτα χρειάστηκε ο Μπουφόν να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας πρώτα είπε «όχι» στο 20' στον Κολάροφ, που έκανε μια επέλαση από τα αριστερά και επιχείρησε να τον νικήσει με δυνατό σουτ και στη συνέχεια αποσόβησε δυο φορές το γκολ σε προσπάθειες του Μπαρόνιο.

Ο μέσος της Λάτσιο μέσα σε δυο λεπτά πήγε να αιφνιδιάσει τον αρχηγό της Γιουβέντους (απουσίαζε ο Ντελ Πιέρο) με ένα δυνατό μακρινό σουτ 28' και με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 30’, αναγκάζοντας τον να διώξει τελευταία στιγμή με το πόδι, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Η 'μεγάλη κυρία' μετά από μερικές καλές φάσεις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα επισκέφτηκε την περιοχή του Μουσλέρα στο 63' με τον Τρεζεγκέ να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να κάνει ένα «χλιαρό» σουτ που δεν ανησύχησε τον ουρουγουανό, που δέκα λεπτά αργότερα από έναν συμπατριώτη του.

Στο 72' η εναέρια μονομαχία του Αμάουρι με τους αμυντικούς της Λάτσιο δεν είχε νικητή με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Κάσερες, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-0.

Η Γιουβέντους χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να «σφραγίσει» τη νίκη με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο Τζιοβίνκο αναστάτωσε την άμυνα της Λάτσιο σεντράροντας για τον Αμάουρι, που έπιασε το ψαλιδάκι. Ο Μουσλέρα απέκρουσε όμως η μπάλα έφτασε στον Τρεζεγκέ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα για το 2-0.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Το Σάββατο

Λιβόρνο-Μίλαν 0-0

Λάτσιο-Γιουβέντους 0-2 (60' Κάσερες, 90' Τρεζεγκέ)

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Φιορεντίνα-Κάλιαρι

Ουντινέζε-Κατάνια

Παλέρμο-Μπάρι

Ίντερ-Πάρμα

Αταλάντα-Σαμπντόρια

Σιένα-Ρόμα

Μπολόνια-Κιέβο

Τζένοα-Νάπολι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Γιουβέντους 9 -3αγ.
Σαμπντόρια 6
Τζένοα 6
Λάτσιο 6 -3αγ.
Ίντερ 4
Πάρμα 4
Φιορεντίνα 4
Μίλαν 4 -3αγ.
Σιένα 3
Νάπολι 3
Παλέρμο 3
Μπολόνια 2
Μπάρι 2
Λιβόρνο 2 -3αγ.
Ουντινέζε 1
Κάλιαρι 1
Κατάνια 0
Κιέβο 0
Αταλάντα 0
Ρόμα 0

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

13/09/2009, 14:06:40
Στο championnat...
Χέρι - χέρι συμβαδίζουν Λιόν και Μπορντό παρά τις «φτωχές» νίκες τους

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμειναν Λιόν και Μπορντό, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος νίκησαν με 1-0 τις Λοριάν και Γκρενόμπλ, αντίστοιχα.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 πέτυχε η Μαρσέιγ επί της Λε Μαν, ενώ με 1-0 νίκησαν ως γηπεδούχοι η Μονπελιέ τη Λανς και η Λιλ τη Σοσό. Στο 0-0 έμειναν Νανσί και Τουλούζ, στο 1-1 Βαλενσιέν και Μπουλόν.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Νανσί-Τουλούζ 0-0

Λε Μαν-Μαρσέιγ 1-2 (61' Μαϊγκά - 14' Νιανγκ, 69' Μπραντάο)

Λιλ-Σοσό 1-0 (71' Φράου)

Μονπελιέ-Λανς 1-0 (39' πεν. Κόστα)

Λιόν-Λοριάν 1-0 (72' Μπαστος)

Βαλανσιέν-Μπουλόν 1-1 (75' Πουγιόλ - 83' Μορέιρα)

Μπορντό-Γκρενόμπλ 1-0 (17' Γκουφράν)

Και την Κυριακή

Οσέρ-Νις

Ρεν-Σεντ Ετιέν

Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Λιόν 13

Μπορντό 13

Μαρσέιγ 11

Μονπελιέ 11

Παρί Σεν Ζερμέν 10 -4αγ.

Μπουλόν 8

Νανσί 7

Λανς 7

Λοριάν 7

Ρεν 6 -4αγ.

Μονακό 6 -4αγ.

Σοσό 6

Τουλούζ 5

Νις 4 -4αγ.

Λε Μαν 4

Βαλανσιέν 4

Λιλ 4

Σεντ Ετιέν 3 -4αγ.

Οσέρ 1 -4αγ.

Γκρενόμπλ 0

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

13/09/2009, 14:09:23
Στην eredivisie...
«Έπεσε» από την κορυφή η Αλκμααρ πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Δεν τα κατάφερε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Αλκμααρ στην έδρα της Ντεν Χάαγκ, καθώς σε αγώνα για την 6η ημέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος ηττήθηκε 2-1 και έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι ανοιξαν το σκορ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φερχόεκ, στο 54' ο Ίμερς έγραψε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Λενς στο 86'.

Ο προπονητής της Αλκμααρ, Ρόναλντ Κούμαν, χρησιμοποίησε τους: Ρομέρο, Γιάλιενς, Μόισαντερ (77' Ελμ), Κλάβαν, Πούλσεν, Χόλμαν (58' Αρι), Μέντες ντα Σίλβα (81' Σβερτς), Σάαρς, Μάρτενς, Λενς, Ντεμπελέ.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις Τβέντε και Αϊντχόφεν «συγκατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις νίκες τους επί της Ουτρέχτης (3-2) και της Ρόντα (3-0) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Αϊντχόφεν-Ρόντα 3-0

Τβέντε-Ουτρέχτη 3-2

Χέρενφεν-Γκρόνινγκεν 0-1

Ντεν Χάαγκ-Αλκμααρ 2-1

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Βίλεμ-Φέγενορντ

Αγιαξ-Μπρέντα

Σπάρτα Ρότερνταμ-Βααλβικ

Φένλο-Αλμέλο

Φίτεσε-Ναϊμέγκεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)