- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ο γιός μου είναι 9 ετών, όταν θέλει να πει κάποια ιστορία εκτός των περιστατικών που αναλύει με λεπτομέρειες, ντύνει την ιστορία και με συναίσθημα.
Καταλαβαίνω ότι η ιστορία του είναι φανταστική γιατί τον ξέρω, είναι μικρός και δεν μπορεί ακόμα να καλύψει τα πάντα, αναλύω την κάθε φράση του μαζί με αυτόν, έχω οικειότητα μαζί του και μπορώ να τον "πιέσω" λίγο παραπάνω για κάποιες λεπτομέρειες που χρησιμοποίησε και να καταλήξω ότι η ιστορία του είναι φανταστική.
Ένας επιστήμονας όταν εξετάζει ένα παιδάκι για τέτοια θέματα, δεν είναι εφικτό να ξέρει τον χαρακτήρα του και τα βιώματά του όπως η μαμά του και το βασικότερο όταν θελήσει περισσότερες λεπτομέρειες είναι στο έλεος του παιδιού εάν θελήσει να του τις δώσει και πως θα του τις πει.
Είναι ανέφικτο εάν δεν έχεις την οικειότητα με ένα παιδί να το "πιέσεις" θα θεωρηθείς απάνθρωπος.
Βέβαια δεν λέω ότι η μετενσάρκωση δεν μπορεί να ισχύει αλλά δεν γνωρίζω κανένα πείραμα που να μπορεί να δώσει σίγουρη απάντηση.
Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι τι πιστεύεις σε περιπτώσεις που απλοί άνθρωποι κατά την ύπνωση τους, ανατρέχοντας σε προηγούμενες ζωές τους, μιλάνε αρχαίες γλώσσες που ποτέ τους δεν άκουσαν.
Τι πιστεύεις για αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
σχετικα με το κοριτσακι που φανταστηκε την ιστορια και βγηκε αληθινη φανταστηκε την απαγωγη πριν γινει,η μετα?
και να χαιρεσαι τον γιο σου

Μετα τον θανατο που?
Χμμ,για ποτακι σπιτι μου???
αστειακια να δροσιζομαστε...
ΛΟΙΠΟΝ θα αναφερθω λιγο περι χριστιανισμου χωρις να εννοω οτι αυτη ειναι η αποψη μου για το μετα(κι εγω ακομα το ψαχνω).
οι καθολικοι μπαμπαδες (Πατερες) υποστιριζουν πως η ψυχη μετα τον θανατο οδηγειται στο καθαρτηριο οπου επειδη τους τελειωσε το skip οι 29 κατασκευαστες τουσ συστησαν να χρησιμοποιησουν τρομερα βασανηστηρια (σε στεγνο λεκε-ψυχη χωρις μουλιασμα) και οπου δεχονται επιταγες απο σπλαχνικους συγγενεις για να παραδωσουν το ταγιερ πιο συντομα.Το σπρωχνουν το θεμα δηλαδη.
Οι ορθοδοξοι τωρα πατερουληδες υποστηριζου πως η ψυχη μετα το φυτεμα μεταφερεται σε μια κατασταση,οχι τοπο,οπου αναμενει την τελικη κριση με την δευτερα παρουσια αλλα εχει ωστοσω καποιες ιδιοτητες οπως να γνωριζει τι ειπαν λενε, νιωσαν ,νιωθουν, καναν, κανουν, γι αυτη οποιοιδηποτε,οποτεδηποτε.Κραταω απο αυτο για παρτη μου οτι η ψυχη μετα τον θανατο(η μετα απο καθε θανατο)οδηγειται στην γνωση.
Πιο ενδιαφερουσα αποψη εχει ενες μεγαλος νταντι της ορθοδοξης εκκλησιας συμφωνα με τον οποιο αφου γινει το ξεσκαρτεμα και οι αγαθες ψυχες φτασουν στην ενωση με το θεο οι αλλες οι σκαρτες ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
αυταγιας....
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
Δε μπορώ να δώ όμως που θέλεις να καταλήξεις...

Αυτό που με ρωτάτε σκεφτόμουν χθες το απόγευμα ότι θα είναι η επόμενη ερώτηση και το ομολογώ ότι με τσακώσατε. Με προβληματίζει και εμένα και έχω κάνει κάποιες σκέψεις.
Οι αρχαίες γλώσσες είναι κάτι που δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι επιστήμονες που τις μελετούν ξέρουν ακριβώς πως ήταν γιατί δεν υπάρχει κάποιος για να μας πει σίγουρα ότι αυτά που καταγράφονται δεν είναι ακατάληπτα αλλά πρόκειται για γλώσσα που μιλούσαν μιά συγκεκριμένη εποχή.
Έχω κάποιες φορές παρατηρήσει τον γιό μου την ώρα που κοιμάται και τον ακούω να μιλάει σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίνω όμως μπορεί να είναι Ελληνικά και μέσα στον ύπνο κόβονται οι λέξεις και μπλέκονται η μία με την άλλη γιατί το μυαλό τρέχει πιό γρήγορα από την γλώσσα.
Δεν ξέρω (εάν ξέρετε εσείς μου λέτε) κανέναν που να έχει πει σίγουρα, όταν πρόκειται για αρχαίες γλώσσες, αυτή η γλώσσα είναι χ λέει μοιάζει να είναι.
Υπάρχει όμως και περίπτωση ατόμων που μιλάνε μιά άλλη γλώσσα π.χ. γαλλικά απταίστως ενώ δεν τα έχουν διδαχθεί ποτέ, εκεί τι γίνεται?
Μιά λογική εξήγηση είναι ότι κάποια στιγμή στην ζωή του έχει ακούσει να την μιλάνε, την στιγμή της ύπνωσης δεν είμαστε συνειδητοί και λειτουργούν τότε οι ανεξερεύνητες πιθανόν δυνάμεις του μυαλού.
Κάθε ερέθισμα που λαμβάνουμε δεν μπορούμε αμέσως να το επεξεργαστούμε υπάρχει όμως μέσα μας, καταγράφεται, οπότε πως να είμαι σίγουρη ότι δεν ισχύει και σε αυτή την περίπτωση αυτό που ανέφερα?
Γι΄αυτό σε προηγούμενα post μου είπα είναι όλα θέμα του τι θέλουμε να πιστέψουμε.
Για το πείραμα με το κοριτσάκι, φαντάστηκε την εξαφάνιση μετά είχαν περάσει αρκετά χρόνια και μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν η μετενσάρκωση του παιδιού που είχε χαθεί. Είχε περιγράψει μέχρι και τι φόρεμα φορούσε το παιδί την ημέρα της εξαφάνισης.
Το θέμα ήταν ότι αυτό το κοριτσάκι είχε επιλεχθεί στην τύχη ανάμεσα από άλλα παιδιά και ποτέ δεν είχε πει το παραμικρό για τέτοια πράγματα.
Σε αυτό που είπες με τα Γαλλικά, αν εγώ πάλι υπνωτιζόμουν και μιλούσα άπταιστα Γαλλικά ενώ δεν ξέρω λέξη, πως γίνεται να λειτουργούσε ο εγκέφαλος μου κτλ αφού όταν τα ακούω δεν καταλαβαίνω καν τι λένε?
Για να αρχίζω να τα μιλάω άπταιστα, πρέπει να τα κατανοώ όταν τα ακούω κι αυτό δε γίνεται...

Επίσης, δεν έχει σχέση πόσο καλός πιστός είσαι. Γιατί μπορεί να είσαι και άθεος. Σημασία έχει να είσαι καλός άνθρωπος με όσο πιο αντικειμενικά κριτήρια γίνεται.
Java, στο θέμα της «λίμνης», ακόμα και αν μία ψυχή σπάει σε δύο ή περισσότερες, δεν μπορώ να πιστέψω ότι και οι αναμνήσεις μοιράζονται με τον ίδιο τρόπο. Μάλλον όλες οι ψυχές, θα θυμόντουσαν τα ίδια και όχι η μία 1-20 έτη, η δεύτερη 20-40, κ.τ.λ.
Who knows, όταν λες ότι ο Αλλάχ έδωσε ο ίδιος την άδεια, τι εννοείς με το «ο ίδιος»? Υπάρχει αναφορά σχετική? Ή είναι το ίδιο που λέμε πώς ο δικός μας θεός απαγόρεψε τις προγαμιαίες σχέσεις? Γιατί ποτέ δεν τις απαγόρεψε. Η εκκλησία το είπε. Μήπως είναι κάτι τέτοιο και ο ιερός πόλεμος?
Huopoios, μου αρέσει η άποψη που παρουσιάζεις. Με καλύπτει και αυτή λέω να κρατήσω!
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω να σου απαντήσω, υποθέσεις κάνω για όλα, δεν έχω και τις γνώσεις που χρειάζονται για να σου απαντήσω.
Δεν είμαι γλωσσολόγος να ξέρω πως το διαπιστώνει ότι είναι μία γλώσσα χ και όχι μοιάζει ή πρέπει να είναι η γλώσσα χ.
Αλλά και από την άλλη αφού μιλάμε για γλώσσες που δεν υπάρχουν πιά πως γίνεται ο γλωσσολόγος να είναι σίγουρος γι΄αυτό που λέει, για να είναι κάποιος σίγουρος για κάτι δεν θα πρέπει εκτός των άλλων παραγόντων και να το έχει βιώσει?
Και αυτό με τα Γαλλικά... δεν ξέρω να σου απαντήσω, μπορώ να δώσω μιά πιθανή εξήγηση.
π.χ. βλέπω στην τηλεόραση ένα γαλλικό έργο με υπότιτλους, ακούω την γλώσσα διαβάζω την μετάφραση βλέπω την εικόνα, υπάρχει περίπτωση ο εγκέφαλος να κάνει τον συνδυασμό αφού έχει και τις 3 καταγραφές και αυτό να βγει στην επιφάνεια μέσω ύπνωσης? Πολύ πιθανό ή πολύ πιθανό να λέω αρλούμπες.
Δεν ξέρω τι λες εσύ? εάν προσπαθήσουμε να σκεφτούμε όλες τις πιθανές εξηγήσεις για να απορρίψουμε την μετενσάρκωση δεν θα φτάσουμε σε ένα ίδιο ποσοστό με όλες τις καταγραφές που υποστηρίζουν την μετενσάρκωση?
Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό τέτοιων περιπτώσεων εμφανίζεται σε περιοχές που οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτή την ιδέα, αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει.
Ίσως κάποιος να πει ότι οι άνθρωποι εκεί επειδή πιστεύουν αφήνουν το μυαλό τους ανοιχτό και σε τέτοια μηνύματα, όμως και αυτό είναι υπόθεση δεν αποδεικνύεται τίποτα.
Αν το έκανα με επιθετικό τόνο, ζητάω συγγνώμη!
Ένας γλωσσολόγος πιστεύω, μπορεί να δώσει λύση για αρχαίες γλώσσες.
Απόδειξη αυτού, κάποια γραπτά κι επιγραφές που έχουν μεταφραστεί.
Σε αυτό που είπες με τους υπότιτλους, ίσως έχεις δίκιο.
Μπορεί να είναι ανάλογα το άτομο.
Εγώ πχ αν άκουγα γαλλικά και τα διάβαζα σε υπότιτλους, πέεεεερα βρέχει!
Άλλωστε κι εγώ υποθέσεις κάνω!

αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
σχετικα με τις αρχαιες γλωσσες,ειχα ακουσει καπου οτι ενας ανθρωπος κατα την διαρκεια υπνοτισμου μιλουσε την γλωσσα των Μαγιας.η πληροφορια αυτη ηρθε σε εμενα με τροπο που ουτε και εγω θυμαμε και ηταν εντελως ανεπισημη.οποτε πιθανον και για ψεμα.
και εδω ξανασυμφωνω και με τους δυο.που ηξεραν οτι ηταν αρχαια ινδιανικα? ακομα και αν εχουν βρει περιγραφες θα ειναι γραπτες,πως ξερουν και πως προφερονται τα γραμματα? επισης οι ινδιανοι θα ειχαν λογικα δικους τους χαρακτηρες εντελως διαφορετικους απο τους λατινικους που εχει η ευρωπη.θα ηταν αδυνατον να τα διβασουν.

Σχετικά με την προφορά των γραμμάτων από μία αρχαία γλώσσα, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Απλά έκανα μία υπόθεση.
Τελικά είναι ένα άλυτο μυστήριο η όλη υπόθεση με τον υπνωτισμό και την αναδρομή σε προηγούμενες ζωές!

Λοιπόν θα το διορθώσω "παραθέτεις απορίες κατά ριπάς" και να φανταστείς δεν έχω πάει στρατό, τι να πω με καμαρώνω.
Αυτό ακριβώς εννοούσα όπως το είπε ο "οργη του θεου", πως ξέρουν την προφορά? Η μετάφραση μπορεί να γίνει, μετά νομίζω ξεκινώντας από τις γλώσσες που γνωρίζουμε και υπάρχουν ακόμα και πηγαίνοντας προς τα πίσω πιθανόν να συγκρίνουν κάποια γράμματα και να έχουν μιά ιδέα πως πιθανόν προφερόταν μία γλώσσα.
Δεν ξέρω τώρα τι άλλο να σκεφτώ, μείναμε και οι τρεις μας και συζητάμε....
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ικανοποιητική ( σε βαθμό εγγυρότητας ) τουλάχιστον απάντηση αφού εκ των πραγμάτων ο μόνος τρόπος για να το μάθει κανείς είναι να πεθάνει.....
Ακόμα και με βάση τις μαρτυρίες ανθρώπων που πέθαναν για κάποια λεπτά ( και επανείλθαν φυσικά ) δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το "μετα" παρά μόνο ίσως για τον χώρο υποδοχής ( φως, αίσθημα γαλήνης, τούνελ φωτεινό, αιώρηση πάνω από το σώμα κλπ ).....
Υπομονή είναι το μόνο ερώτημα που σίγουρα θα απαντηθεί αργά ή γρήγορα....
Καλησπέρα ¨)
huopoios, το μήνυμα σου είναι copy paste από την κατηγορία "Μύθος & Θρησκεία"?
Δε μπορώ να δώ όμως που θέλεις να καταλήξεις...
καλησπερα Dying_Incubus.
η αληθεια ειναι πως το αλλο κειμενο ειναι κοπια αυτου εδω και το αναφερω στο αλλο θεμα.
το κειμενο αυτο αφορα στη αρχικη ερωτηση "Μετά τον θάνατο πού?? ".
επισης πριν απαντησω σε ενα θεμα φροντιζω ναδιαβασω ολες τις σελιδες του και σε μια απο τις προηγουμενες εγινε λογος για το τι πιστευουν οι χριστιανοι.βεβαια η συζητηση τωρα εχει μεταφερθει γυρω απο κατι αλλο και ειναι λογικο να συμπαιρενεις πως η απαντηση μου ειναι...κουκουρουκου!!!!!!!!!!
ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος και επισης ελπιζω να απαντω σε αυτο που με ρωτησες κι οχι σε κατι αλλο που καταλαβα λαθος και στο κατω κατω δεν εκανα καικανα εγγλημα,εκανα ρε παιδια?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
quote:
Τελικά είναι ένα άλυτο μυστήριο η όλη υπόθεση με τον υπνωτισμό και την αναδρομή σε προηγούμενες ζωές!
τιποτα δεν ειναι αλυτο.δυσκολο ναι,αλυτο οχι.πιστευω θα καταφερουμε να καταληξουμε καπου.
quote:
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι απλά χανόμαστε....ότι όλα τελικά ειναι μάταια στον άπονο τούτο ντουνιά....
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ικανοποιητική ( σε βαθμό εγγυρότητας ) τουλάχιστον απάντηση αφού εκ των πραγμάτων ο μόνος τρόπος για να το μάθει κανείς είναι να πεθάνει.....
Ακόμα και με βάση τις μαρτυρίες ανθρώπων που πέθαναν για κάποια λεπτά ( και επανείλθαν φυσικά ) δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το "μετα" παρά μόνο ίσως για τον χώρο υποδοχής ( φως, αίσθημα γαλήνης, τούνελ φωτεινό, αιώρηση πάνω από το σώμα κλπ ).....
Υπομονή είναι το μόνο ερώτημα που σίγουρα θα απαντηθεί αργά ή γρήγορα....
Καλησπέρα ¨}
Disdaimona η αντικειμενικη πραγματικοτητα ετσι εχει,αλλα μπορεις να καθεσαι χωρις να ερευνεις?.μπορει να μην το λυσουμε εμεις,μπορει ομως να δωσουμε πληροφοριες σε καποιον στο μελλον και αυτος να κανει τις δικες του ερευνες και μετα να τις διαβασει καποιος αλλος,και που θα παει θα μαθει καποτε ο ανθρωπος.

huopoios, οκ δεν έγινε και τίποτα!
Απλά δεν κατάλαβα τι ήθελες να πείς και το επεσήμανα! ![]()
Πάντως παιδιά, κι εγώ πιστεύω πως η μετενσάρκωση είναι δυνατή.
Μπορεί να υπάρχει κάτι πέρα από το θάνατο.
Ποιός ξέρει?
Ίσως κι όχι!

οσο αναφορα τομ προβληματισμο για το πως μπορει να μιλουν γλωσσες τις οποιες δεν γνωριζουν ισως η θεωρια της κοινης καταγωγης να μας δινει την απαντηση.
γιατι αν καποτε υπηρχε μια μητερα γλωσσα κι απο αυτην δια μορφωθηκαν οι υπολοιπες τοτε ενω σε κανονικη κατασταση δεν ξερουμε την τυφλα μας σε κατασταση υπνωσης που ενεργοποιουνται καποιες ανθρωπινες λειτουργιες που "κοιμουνται" ισως ειναι δυνατο να γνωριζουμε η' να αναγνωριζουμε καθε εξελιξη της μητερας γλωσσας.
εξαλλου στην αρχαια γλωσσα οταν θελαν να παρουν πληροφοριες απο τους νεκρους,γιατι πιστευαν πως εκοινοι εχουν οδηγηθει στην γνωση(αξιοσημειωτο},καναν την λεγομενη εις τον αδη καταβασιν.αδης ομως σημαινει "χοντροκομενα" τοπος οπου δεν βλεπεις,οπως και η εσωτερικη αναζητηση και ο υπνωτισμος μπορουν να μας οδηγησουν στα "αδυτα" της ψυχης μας.να μην ανφερθω ομως παραπερα σ αυτο γιατι μπορει να μας οδηγησει σε μια μεγαλη συζητηση με πολλα παρακλαδια που δεν συνδεονται αμεσα με το θεμα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
quote:
οσο αναφορα τομ προβληματισμο για το πως μπορει να μιλουν γλωσσες τις οποιες δεν γνωριζουν ισως η θεωρια της κοινης καταγωγης να μας δινει την απαντηση.
γιατι αν καποτε υπηρχε μια μητερα γλωσσα κι απο αυτην δια μορφωθηκαν οι υπολοιπες τοτε ενω σε κανονικη κατασταση δεν ξερουμε την τυφλα μας σε κατασταση υπνωσης που ενεργοποιουνται καποιες ανθρωπινες λειτουργιες που "κοιμουνται" ισως ειναι δυνατο να γνωριζουμε η' να αναγνωριζουμε καθε εξελιξη της μητερας γλωσσας.
Μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια βρίσκεται η κοινή μας γλώσσα στο υποσυνείδητο μας?

υπονοω οτι βρισκεται στο υποσεινηδειτο μας γιατι δεν εχω ορο να περιγραψω κατι που δεν γνωριζω.σε συναρτηση με μια θεωρια που προσπαθω να μελετησω κατα την οποια ο ανθρωπος πριν κατα και μετα θανατο οδηγειται στην γνωση και αυτο αποτελει μερος του λογου υπαρξη του και οτι ισως καποτε την κατειχε (δεν ξερω γιατι την εχεσε,αλλα για μενα ισως αυτο να υπαινεισεται η πτωση μας απο το παραδεισο) θα ηταν εφικτο νομιζω.αλλα για τιποτα δεν ειμει σιγουρος.
οταν λεω θεωρια εννοω πρωσοπικη αλλιως θα την ονοματιζα ΘΕΩΡΙΑ ΤΑΔΕ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.
ειμαι μονη μου,κρυωνω...