- Κατα των Πνευματικων-Ο Ταφος του Θεου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ειναι πολυ παραξενο αληθεια,να προσπαθω να γραψω ενα βιβλιο για την αντιληψη που εχω για τον κοσμο και πεισματικα να αρνειται να ολοκληρωθει...και ακριβως η παρατηρηση μου γνωριζω οτι θα ειναι ελλιπης και υποκειμενικη και βασιζεται περισσοτερο στην ψυχολογικη πλευρα της ανθρωπινης δραστηριοτητας και πανω απο ολα στην παρατηρηση του αγνωστου αυτου υποκειμενου-αντικειμενου που ονομαζουμε Εαυτος μου...Οι πηγες μου ειναι λιγες και θα βασιστω περισσοτερο στον τροπο ζωης των παγανιστων,στην ψυχολογικη πλευρα της Απελευθερωσης απο το εγω μεσα απο το Ταο και το Ζεν το οποιο μολις τελευταια μελετησα και σε ονοματα ψυχολογων οπως τον Μασλοου τον Φροιντ και τον Γιουνγκ...
Θα ηθελα λοιπον την βοηθεια σας μια και το επιπεδο σας ειναι αρκετα υψηλο και η διαφορετικοτητα της οπτικης σας γωνιας χρησιμη να με βοηθησετε οχι να ολοκληρωσω το βιβλιο αλλα να δω τα λαθη μου και τις παγιδες που στηνει το μυαλο μου στην προσπαθεια μου να γινω εξηγητης του Εαυτου μου...
Το τοπικ αυτο αν και θα προτεινει καποιους τροπους σε μερικα θεματα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο ουτε και θα αλλαξει κατι στο τροπο σκεψης μας σαν συγχρονοι ανθρωποι ουτε και εχω την δυναμη να το κανω και οι ιδεες που θα ακουστουν δεν ειναι κατι απαραιτητα καινουργιες...απλα ειναι κομματια που ενωθηκαν μεσα μου με εναν απλο τροπο...Σε πολλα πραγματα χρειαζομαι διευκρινισεις μιας και εχω σκοπο
να ενωσω την ενεργεια της Δυτικης ψυχολογιας με την φιλοσοφικη πρακτικη της Ανατολης...το τοπικ ισως αποτελεσει εναν απλο στοχασμο και τιποτα αλλο...αυτο θα φανει...
Το κατα των Πνευματικων ειναι ενας ακραιος τιτλος το γνωριζω αυτο και δεν το κανω για να προκαλεσω τους ανθρωπους του Πνευματος...Ισα ισα θελω απλα να βοηθησω γι αυτο και θα μιλησω κατα τους...
τι εννοω ομως με αυτο το κατα:
Ειναι μια πραγματικοτητα σχεδον για μενα οτι ο Δυτικος τροπος σκεψης αλλα και πρακτικης εφαρμογης των Επιστημων(που εκφραζεται με τον τεχνολογικο κορεσμο) εχει οδηγησει τον ανθρωπο οχι μονο μακρια απο την φυσικη του ταυτοτητα αλλα και την καταστροφη της Μανας-Φυσης με πολυ γοργους ρυθμους...Ο ανθρωπος νιωθει τον εαυτο του ως κατι ξεκομμενο απο την φυσικη πραγματικοτητα,ως κατι ξεχωριστο,χωρις να δινει μεγαλη σημασια οτι χωρις αυτο το πεδιο αλληλεξαρτησεων(ως φοντο) δεν μπορει να υπαρξει.Εχει κανεις την αισθηση οταν μιλα με τους ανθρωπους οτι οριζουν αυτο το που λεμε Εαυτο ως κατι που ειναι μεσα απο την σαρκα του οχι βεβαια Στην σαρκα του αλλα στον Εγκεφαλο του και γενικα στον κοσμο των Ιδεων.Ο ανθρωπος νιωθει τον "εξω κοσμο" ως ενα σκληρο και εχθρικο συνοθυλευμα ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (φυση) που το σκληροτερο προσωπο του το δειχνει με τον Θανατο.
Γι αυτο και η αναγκη του να αλλαξει αυτον τον φυσικο κοσμο ειναι σαν την προσπαθεια του να κατακτησει την αθανασια.Αρα εναντιονεται στην φυση Υλη...
Σε αυτο επαιξε μεγαλο ρολο κατα την ταπεινη μου αποψη Ο Χριστιανισμος-Ορφισμος αλλα και η Ινδικη φιλοσοφια.Μην μου πεταξετε ντοματες τουλαχιστον οχι ακομα.Θελω να μελετησω την επιδραση που εχουν στον καθημερινο απλο ανθρωπο αυτα τα συστηματα σκεψης και ηθικης της σκεψης και δεν εχω σκοπο να ασχοληθω με τον Εσωτερο χαρακτηρα τους που χρειαζεται πολυ ψαξιμο και χρονο-θελω απλα να δω την κοινωνικη επιρροη που εχουν αυτα και πως διαμορφωνουν τον ανθρωπο-Μοναδα.Ο χριστιανισμος σκεφτεται νομιζω το ιδιο γραμμικα την υπαρξη του ανθρωπου και η Επιστημη τον ακολουθει κατα ποδας,εχοντας μια θρησκεια που το κατωτερο ενστικτο ειναι λαθος και αμαρτια και το προπαρτορικο αμαρτημα να το εχουμε φορτωμενο στην πλατη μας απο γεννησιμιου μας και η αφηρημενη εννοια του θεου ως εναν καλοκαγαθου πατερα των ανθρωπων που οι τελευταιοι πρεπει να ακολουθουν κατα γραμμα 10 εντολες για να εισελθουν σε μια κατασταση παραδεισου αφου ΠΕΘΑΝΟΥΝ οδηγουν αναποφευκτα στην ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΥΛΗΣ-ΦΥΣΗΣ.
θα επανελθω με περισσοτερες λεπτομερειες αργοτερα.Απο την αλλη η ινδικη φιλοσοφια με την "ΜΑΓΙΑ" της και τους τροπους απελευθερωσης δεν βοηθα πολυ τον απλο ανθρωπο αφου ο τελευταιος βλεπει την μαγια ως την υλη απο την οποια πρεπει να της ξεφυγει.Κατα την αποψη μου η απελευθερωση ειναι η απελευθερωση απο τις κοινωνικες επιδρασεις-μαγια δηλ.απο την αντιληψη που εχει ο ανθρωπος για τον κοσμο του και οχι απο τον ιδιο τον κοσμο.Ενας Ορισμος θα ηταν χρησιμος εδω απο τον φιλο
ΤΗΟΤΗ για την Μαγια...
Ο Ταφος του θεου ειναι η Εκκλησια.Η θηλυκη δυναμη που λειπει σε αυτην ειναι κατι παραπανω απο εμφανης,ο θεος στην φυση ειναι ενας ολοκληρωμενος θεος αυτην την αισθηση εχω,το γινγκ και γιανγκ σε πληρη αρμονια σε αντιθεση με την εκκλησια που αποτελει ενα ευνουχισμενο προτυπο του θεου και για αυτο νομιζω οτι εκει μεσα ο Θεος ειναι νεκρος εξου και ο ορισμος ως Ταφος του Θεου...η ελλειψη αυτη της θηλυκοτητας επηρεαζει πολυ την σεξουαλικοτητα και βεβαια την ερωτικη αντιληψη που εχουμε για την φυση.
Και τα δυο αυτα συστηματα εχουν πολλα απλα καθημερινα πραγματα που μπορουν να προσφερουν στον ανθρωπο και να τον απελευθερωσουν ομως δυστηχως δεν χρησιμοποιουνται σωστα,και δεν μεταδιδονται σωστα απο τα Ιερατεια.
ως εδω ομως κουρασα...
λυπαμαι για οποια ορθογραφικα λαθη...
ευχαριστω...
τωρα που το ξαναδιαβαζω μαλλον ειναι κομματακι βαρετο θεμα...
τες παντ...
Ο Ryche...εκτειθεται![]()

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ
ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...
ΓΡΑΦΕΙΣ:
quote:
Ο Ταφος του θεου ειναι η Εκκλησια.Η θηλυκη δυναμη που λειπει σε αυτην ειναι κατι παραπανω απο εμφανης,ο θεος στην φυση ειναι ενας ολοκληρωμενος θεος αυτην την αισθηση εχω,το γινγκ και γιανγκ σε πληρη αρμονια σε αντιθεση με την εκκλησια που αποτελει ενα ευνουχισμενο προτυπο του θεου και για αυτο νομιζω οτι εκει μεσα ο Θεος ειναι νεκρος εξου και ο ορισμος ως Ταφος του Θεου...η ελλειψη αυτη της θηλυκοτητας επηρεαζει πολυ την σεξουαλικοτητα και βεβαια την ερωτικη αντιληψη που εχουμε για την φυση.
ΚΑΙ
quote:
Ο ανθρωπος νιωθει τον "εξω κοσμο" ως ενα σκληρο και εχθρικο συνοθυλευμα ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (φυση) που το σκληροτερο προσωπο του το δειχνει με τον Θανατο.
Γι αυτο και η αναγκη του να αλλαξει αυτον τον φυσικο κοσμο ειναι σαν την προσπαθεια του να κατακτησει την αθανασια.Αρα εναντιονεται στην φυση Υλη...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΩΝ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΑΛΟΥΧΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
ΕΤΣΙ ΒΙΟΜΗΧΝΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΝ,ΡΕΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΩΝ
ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΧΙ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ-ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΟΧΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ-ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ--Η ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ--ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ``ΣΩΣΟΥΜΕ`` ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
ΤΑ ΛΑΘΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΝΗ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΤΟΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ
ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΙΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ``ΠΑΝΦΥΣΙΚΗ`` ΟΜΑΔΑ
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ`ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ Σ`ΟΛΑ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ Η ΓΑΙΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΚΑΙ ΕΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ![]()
![]()
![]()
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΕ Η ΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ
ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΑΙΑ ΕΠΛΑΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΕΤΣΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ-ΤΙΜΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ
ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ(-ΘΕΟΣ-) ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΥΛΗΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΧΙ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
ΟΥΦΦΦΦΦ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ.....ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΙ`ΑΛΛΑ![]()
![]()
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι καταπιάστηκες με ένα πολύ δύσκολο ζήτημα.
Η προσωπική μου γνώμη (και όχι γνώση μιας και ακόμα αναζητώ) είναι ότι το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο. Ακόμη και στους κόλπους του Ινδουισμού και του Χριστιανισμού υπάρχουν αντιδιαμμετρικά διαφορετικές θέσεις σε αυτό το ζήτημα.
Επίσης είναι σημαντικό να ορίσουμε τι είναι Φύση και να την αντιδιαστείλλουμε σε σχέση με το Πνεύμα. Μέσα στο ορισμό της Φύσης ίσως κρύβεται και η μεγάλη παρεξήγηση γύρω από τις διάφορες στάσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
Δεν θα πάρω φόρα... γιατί θα ξεχαστώ, αλλά θα γράψω κάποιες φράσεις από Ινδικά κείμενα και σοφούς που ίσως δείξουν ότι δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο.
Ειδικότερα η μεγαλύτερη παρεξήγηση γίνεται γύρω από το θέμα της Μάγια και του απόλυτου δυισμού Πνεύμα-Σώμα.
Δίνω κάποιο απόσπασμα από το βιβλίο "ΕΝΝΕΑ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ":
TAITTIRIYOPANISAD, 2.6.1:
«Αυτός ο Atman πόθησε: Είθε να γίνω πολλά, είθε να αναπαραχθώ. Αυτός στοχάστηκε στο Εαυτό του. Κατόπιν εκπόρευσε όλα τούτα – ό,τι υπάρχει εδώ. Αφού τα εκπόρευσε αληθώς, Αυτός μπήκε σε αυτά, κι αφού μπήκε σε αυτά, Αυτός μπήκε σε αυτά, Αυτός έγινε και το Ον και το Πέρα. Αυτός έγινε και τα καθορισμένα και τα ακαθόριστα, το θεμελιωμένο και το αθεμελίωτο, το συνειδητό και το ασυνείδητο, το αληθινό και το μη αληθινό και οτιδήποτε άλλο υπάρχει – μάλιστα, Αυτός έγινε ολόκληρη η Πραγματικότητα. Εξ ου λοιπόν οι σοφοί δηλώνουν πως όλα τούτα είναι αληθινά. Σχετικά με αυτό το θέμα υπάρχει και η ακόλουθη στροφή.» (σελ. 372)
Σχόλια: Αληθώς, Αυτός μπήκε κ.λπ. – Δεν πρέπει να νομίσει κανείς ότι το Θείο Ον μπαίνει στα δημιουργήματα σαν τον άνθρωπο που μπαίνει στο σπίτι που έχτισε, αυτό είναι αδύνατο, γιατί η Θεότητα είναι Πνεύμα και δε βρίσκεται σε σχέση με το χώρο. Αυτός είναι το Παν και το Όλο, και το όλο ποτέ δεν μπορεί να χωρέσει στο μέρος.
Ο σκοπός της αλληγορίας είναι να επισημανθεί το γεγονός της Φυσικής Εξέλιξης. Η εξέλιξη της Φύσης δεν είναι παρά το εκτύλιγμα του Πνεύματος. Αν το Πνεύμα δεν εν-ελίσσεται με κάποιον τρόπο στη Φύση η εξ-έλιξή του μας είναι αδιανόητη.
Κατά την Βεδάντα, δεν υπάρχει απόλυτη και ολική επιστροφή του σύμπαντος στην Πηγή του, μέσα στο χρόνο. Μονάχα τα άτομα επιστρέφουν αφού ολοκληρώσουν την εξελικτική τους πορεία, όταν δηλαδή απελευθερωθούν. Ο σκοπός της Veda είναι να διδάξει την επιστήμη της απελευθέρωσης και της φώτισης και αυτοί οι δύο σκοποί της ζωής πραγματοποιούνται από το ίδιο το Θείο που έχει εν-ελιχθεί στον άνθρωπο και υποφέρει τους περιορισμού της γέννησης και της αναγέννησης.
Επομένως – πέρα από τη γενική δήλωση ότι όλο το σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια Θεοφάνια – είναι αναγκαία μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η ατομική ψυχή που θα συνειδητοποιήσει το Θείο άμεσα, είναι στην πραγματικότητα το Ίδιο το Θείο. Εξάλλου, η εικόνα της εισόδου του Θεού στην δημιουργία υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Φύση είναι το ζωντανό ένδυμα του Θεού γιατί Αυτός εν-υπάρχει, εμ-πνέει και ελέγχει ολόκληρο το σύμπαν. (σελ. 373-374)
Σε άλλη Ουπανισάντ αναφέρεται:
AITAREYOPANISAD, 1.1.1:
«Στην αρχή αληθινά όλα τούτα είναι μόνο ο Atman. Δεν υπήρχε κανένας άλλος ανταγωνιστής του. Αυτός ο Atman σκέφτηκε μέσα του: Ας δημιουργήσω τους κόσμους» (σελ. 421)
Σχόλια: Σύμφωνα με την Veda δεν υπάρχει αρχική δημιουργία. Επομένως ως αρχή εννοείται μόνο η αρχή ενός δημιουργικού κύκλου [Kalpa]. Με τον ισχυρισμό ότι τίποτα δεν υπήρχε στην αρχή εκτός από τον Atman κι ότι δημιουργία ξεκινάει μέσα από την βούλησή Του, η Γραφή δηλώνει ότι ο Paramatman είναι το μοναδικό τελεσιουργό και υλικό αίτιο του σύμπαντος, το οποίο δεν είναι παρά μια φανέρωση ή μια «συμπύκνωση» της νοητικής ενέργειας του Atman. Έτσι γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ φυσικής και μεταφυσικής, μεταξύ πνεύματος και ύλης. (σελ. 421)
Ο Βιβεκανάντα λέει για την ΜΑΓΙΑ:
«Όλη η φύση είναι ένα βιβλίο ανοιγμένο μπροστά στην Ψυχή. Το ένα μετά το άλλο διαβάζονται τα κεφάλαια και γυρίζονται οι σελίδες, και κάθε τόσο ανοίγει και καινούργια σκηνή. Διαβάζεται κι αυτή και γυρίζει η σελίδα, κι έρχεται μια νέα σκηνή. Αλλά η Ψυχή είναι πάντα η ίδια, αιώνια. Είναι η φύση που αλλάζει, όχι η Ψυχή του ανθρώπου. Αυτή ποτέ δε μεταβάλλεται. Η γέννηση κι ο θάνατος είναι μέσα στη φύση, όχι μέσα μας. Κι όμως οι αμαθείς εξαπατούνται, όπως ακριβώς νομίζουμε εμείς όταν βρισκόμαστε σε αυταπάτη, πως ο ήλιος κινείται και όχι η γη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, νομίζουμε πως πεθαίνουμε εμείς κι όχι η φύση. Όλα τούτα λοιπόν είναι παραισθήσεις. Όπως ακριβώς είναι παραίσθηση όταν νομίζουμε πως κινούνται τα χωράφια, κι όχι το τρένο στο οποίο ταξιδεύουμε, με τον ίδιον ακριβώς τρόπο μας έρχεται κι η παραίσθηση της γέννησης και του θανάτου». (ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, ΓΝΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ, σ. 233)
(...)
«Τι σημαίνει όταν λέμε ότι ο κόσμος υπάρχει; Πραγματικά, σημαίνει ότι ο κόσμος δεν υπάρχει. Τι σημαίνει πάλι όταν λέμε ότι ο κόσμος δεν υπάρχει; Σημαίνει πως δεν έχει απόλυτη ύπαρξη. Υπάρχει μόνο σε σχέση με το νου μου, το νου σας και το νου του καθενός. Με τις πέντε αισθήσεις μας, βλέπουμε τούτο τον κόσμο, να αν είχαμε μια επιπλέον αίσθηση, θα βλέπαμε κάτι ακόμα μέσα του. Κι αν είχαμε ακόμη μια αίσθηση θα μας εμφανιζόταν σαν κάτι ακόμα πιο διαφορετικό. Γι’ αυτό λοιπόν ο κόσμος δεν έχει πραγματική ύπαρξη. Ούτε και μπορούμε να τον πούμε μη-υπαρκτό, αφού υπάρχει και πρέπει διαμέσου του να εργαστούμε. Είναι ένα κράμα ύπαρξης και μη-ύπαρξης.» (ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, ΓΝΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ, σ. 50)
(...)
«Εκείνο που βλέπουν όλοι οι αμαθείς άνθρωποι σαν σύμπαν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Τι είσαστε εσείς, εγώ κι όλα αυτά τα πράγματα που βλέπουμε; Τίποτα άλλο παρά ένα αποτέλεσμα αυτοϋπνωτισμού. Δεν υπάρχει παρά μια μοναδική Ύπαρξη, το μοναδικό Ον, Άπειρο και Παμμακάριο. Είναι μέσα σε εκείνη την Ύπαρξη που ονειρευόμαστε όλα αυτά τα διάφορα όνειρα. Εκείνη η Ύπαρξη είναι ο Ατμάν, που είναι πέρα από ό,τι μπορεί να γνωσθεί, μέσα και διαμέσου Εκείνου βλέπουμε το σύμπαν. Είναι η μόνη πραγματικότητα». (ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, ΓΝΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ, σ. 205)
(...)
«Ο δρόμος μας δεν είναι με τη μάγια, αλλά ενάντιά της. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να μάθουμε. Δεν γεννηθήκαμε σαν βοηθοί της φύσης, αλλά σαν ανταγωνιστές της. Είμαστε οι κύριοί της, αλλά δενόμαστε μόνοι μας. Γιατί είναι εδώ αυτό το σπίτι; Δεν το έχτισε η φύση. Η φύση λέει, «πήγαινε και ζήσε μέσα στο δάσος». Ο άνθρωπος λέει. «θα χτίσω ένα σπίτι και θα πολεμήσω τη φύση». Αυτό και κάνει. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια διαρκής μάχη εναντίον των λεγομένων νόμων της φύσης. Και, στο τέλος, νικάει ο άνθρωπος. Στον εσωτερικό κόσμο, κι εκεί πάλι, συμβαίνει η ίδια μάχη, η μάχη ανάμεσα στον ζωάνθρωπο και τον πνευματικό άνθρωπο, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Κι εκεί πάλι ο άνθρωπος είναι ο νικητής. Διανοίγει, θα λέγαμε, με το σπαθί του ένα δρόμο μέσα από τη φύση προς την ελευθερία.» (ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, ΓΝΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ, σ. 62)
Διαβάζοντας προσεκτικά τα παραπάνω αποσπάσματα μπορούμε να καταλάβουμε ότι στην θεωρία αυτή, το ΕΝΑ φαίνεται να χωρίζεται σε τόσα διαφορετικά επίπεδα. Την σχετική πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται λανθασμένα το κάθε αποκομμένο Υποκείμενο, ως ένα εξωτερικό Αντικείμενο, την ονομάζουμε Μάγια. Συνεπώς Μάγια είναι η σχετική όψη του ΕΝΟΣ χωρίς Δεύτερο, όπως την βλέπει η Ψυχή που έχει δεσμευτεί από την Άγνοια.
Αυτά όμως δεν υπονοούν ότι ο κόσμος είναι απατηλός. Πρώτα, πρώτα δεν μπορεί να είναι απατηλός αφού δεν είναι άλλο παρά το ίδιο αληθινό ΕΝΑ. Από τη σκοπιά της ύψιστης συνειδητοποίησης της Πραγματικότητας, δεν υφίσταται καμία σχέση μεταξύ κόσμου και Θεού, επειδή ο φωτισμένος δε διακρίνει πια καμιά διαφορά ανάμεσά τους. Ο Θεός υφίσταται ως δημιουργός μόνο για κάποιον που νιώθει τον φαινομενικό κόσμο ως χωριστά υπαρκτό από τον εαυτό του και αναζητάει την προέλευσή του. Με άλλα λόγια, ο Θεός είναι εξίσου αληθινός όσο ο κόσμος. Δεν πρέπει – ούτε ο ένας ούτε ο άλλος – να θεωρηθούν ως απλές ψευδαισθήσεις.
Και η Φύση είναι το ΕΝ και η Ύλη είναι το ΕΝ, και ο Ήλιος είναι το ΕΝ και ο άνθρωπος είναι το ΕΝ. Έτσι η αγάπη, η λατρεία και ο σεβασμός προς την Φύση είναι λατρεία προς μια φαινομενική μορφή του ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Αλλά αυτή η φύση-μορφή είναι μια μόνο φαινομενική μεταμόρφωση του ΘΕΟΥ και δεν είναι απόλυτη. Θέτει ένα όριο στην Ελευθερία από την Άγνοια. Είναι ακόμη κι αυτή ένα Πέπλο που μας χωρίζει από την Συνείδηση του ότι αληθινά δεν μπορούν ποτέ να υπάρχουν Δύο αλλά μόνο ΕΝΑ.
Η Μάγια δεν είναι κακή. Η Μάγια δεν είναι ένα ψέμα. Η Μάγια είναι όλος ο κόσμος, και το σύμπαν, καθόσον υπάρχει διαχωρισμός Υποκειμένου-Αντικειμένου. Όταν η άγνοια εξαφανιστεί τότε "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

quote:Ο Ταφος του θεου ειναι η Εκκλησια.Η θηλυκη δυναμη που λειπει σε αυτην ειναι κατι παραπανω απο εμφανης,ο θεος στην φυση ειναι ενας ολοκληρωμενος θεος αυτην την αισθηση εχω,το γινγκ και γιανγκ σε πληρη αρμονια σε αντιθεση με την εκκλησια που αποτελει ενα ευνουχισμενο προτυπο του θεου και για αυτο νομιζω οτι εκει μεσα ο Θεος ειναι νεκρος εξου και ο ορισμος ως Ταφος του Θεου...η ελλειψη αυτη της θηλυκοτητας επηρεαζει πολυ την σεξουαλικοτητα και βεβαια την ερωτικη αντιληψη που εχουμε για την φυση.
Αυτο και μονο ,απαντα σε πολλα ερωτηματα,καθως μας υποδεικνυει με καποιον τροπο την παρακμη και την στειροτητα στην οποια εχει περιελθει ολο αυτο το συμπαγες ,Δυτικο σωμα .
Δεν οφειλεται ομως στο φιλοσοφικο και ηθικο πνευμα του Χριστιανισμου ,μα ακριβως σε αυτο το σωμα, το οποιο τοσο σφιχτα "δεμενο" ειναι στη γη.Και γιατι βρισκεται στην κατασταση ετουτη?
Ισως γιατι ειναι αφημενο στην αγνοια του ,στα παθη του, στη δικη του ψευδαισθηση...
Οι ψυχολογοι τους οποιους ανεφερες (και ειναι κι αλλοι),εκαναν την αρχη του ανοιγματος και του ξυπνηματος ,σε μιαν αλλη πραγματικοτητα ,αυτη του εαυτου (μας?) και της αληθινης του φυσης.
Αν κοιταξουμε βαθια στο Χριστιανισμο και εν συνεπεια στην ιδια τη Δυση, θα δουμε οτι υπαρχει κατι που τη συνδεει με την Ανατολη , πολυ περισσοτερο απο ο,τι νομιζουμε και εκει ακριβως βρισκεται το σημειο οπου πρεπει να "απλωθουμε " και να εισπραξουμε ο,τι καλυτερο εχουν να μας δωσουν.
οπως μας θυμισε ο Θωθ,
«Εκείνο που βλέπουν όλοι οι αμαθείς άνθρωποι σαν σύμπαν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Τι είσαστε εσείς, εγώ κι όλα αυτά τα πράγματα που βλέπουμε; Τίποτα άλλο παρά ένα αποτέλεσμα αυτοϋπνωτισμού. Δεν υπάρχει παρά μια μοναδική Ύπαρξη, το μοναδικό Ον, Άπειρο και Παμμακάριο. Είναι μέσα σε εκείνη την Ύπαρξη που ονειρευόμαστε όλα αυτά τα διάφορα όνειρα. Εκείνη η Ύπαρξη είναι ο Ατμάν, που είναι πέρα από ό,τι μπορεί να γνωσθεί, μέσα και διαμέσου Εκείνου βλέπουμε το σύμπαν. Είναι η μόνη πραγματικότητα». (ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ, ΓΝΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ, σ. 205)
..και οπως πολυ απλοικα αντιλαμβανομαι κι εγω ,η περιορισμενη αντιληψη μας για τον κοσμο γενναει τις διαφορες,αν συνειδητοποιησουμε ποσο ΕΝΑ ειναι ,ειμαστε ολα ,θα βρεθουμε σε αρμονια.
Εν καιρω ομως ,η αρχη εχει γινει...
Θα ηθελα παρα πολυ να μπορεσω να συνεισφερω κατι στο θεμα σου,βρισκομαι οπως ολοι εδω ,στην ιδια αγωνια και πραγματικα ...αδυνατω!
Ομως να κατι που θαρρω πως ειναι σχετικο...
τι ειναι ομως το ΤΑΟ?
Υπαρχουν πολλα ονοματα,
ποιο ειναι ομως το ονομα Του?
Ανωνυμο ειναι κι απο αυτο ξεπηδησαν ολα.
Αλλα αν τα πραγματα εχουν μια Μητερα,τοτε αυτη
εχει ενα ονομα.
Τουτο το μυστικο θα το νιωσεις
αν ξεφυγες απο τις επιθυμιες.
Αν εισαι δεμενος σε αυτες,
θα δεις μονο την επιφανεια.
Η Μητερα και το ΤΑΟ εμφανιζονται μαζι.
Ανωνυμο το ενα και το αλλο
με διαφορα ονοματα κι ομως ενωμενα καθως ειναι,
αποτελουν μια μυστηριωδη πυλη
προς την αιωνιοτητα.
Γιώργος![]()
.. ![]()
![]()
quote:
ΕΤΣΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΝ,ΡΕΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΩΝ
Γεια σου George D...ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου.θα συμφωνησω μαζι σου σε οτι παρεθεσες αλλα θα διαφωνισω στο σχολιο σου περι υλιστικων και ρεαλιστικων ανθρωπων.Νομιζω οτι η κοινωνια μας,δημιουργει ανθρωπους που δεν ειναι καθολου ρεαλιστες!Το λεμε ολοι καθημερινα-αυτος ειναι στον κοσμο του-ολοι ετσι ειμαστε αποκομμενοι απο την πραγματικοτητα της Φυσης.Οσο για τους υλιστες,εδω διαφωνω σιγουρα.Γιατι υλιστης ειναι αυτος που αγαπα την υλη,τα πραγματα μα εγω δεν βλεπω γυρω μου κατι τετοιο.Ολοι εχουμε ανεβει σε βουνο και απο κατω να φαινεται η πολη.Βλεπετε τα κτιρια τι αθλια κατασκευασματα που ειναι;Που ειναι η ομορφια των υλιστων;Οχι η εποχη μας ειναι βαθια πνευματικη,χρησιμοποιει την υλη με σκοπο την ικανοποιηση-πνευμα.Δεν σεβεται την υλη απλα προσπαθει να καλυψει τα οποια συναισθηματικα και υπαρξιακα της προβληματα.Ετσι οπως χρησιμοποιειται η υλη ειναι σιγουρο οτι μονο απο "πνευματικους ανθρωπους" θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει.Ο υλιστης ειναι μορφολατρης βλεπε αρχαιους ημων προγονους και γι αυτο και η ακροπολη ειναι οτι πιο ομορφο εχει να επιδειξει η Αθηνα γιατι η ακροπολη ειναι προεκταση του λοφου αυτου.Με αυτο το παραδειγμα θελω να πω οτι οσο πιο σωστα πνευματικος ειναι ενας ανθρωπος τοσο πιο σωστα ισορροπει αναμεσα στον κοσμο των ιδεων και στον φυσικο κοσμο.
ΤΗΟΤΗ μπηκες κατευθειαν στο ψητο.Η βοηθεια σου ειναι πολυτιμη και σε ευχαριστω...
Λοιπον να δουμε μια Μαγια μαζι;
Καλοσοριζοντας την φιλη Ταο και το πραγματικα ομορφο κειμενο Ταο που παρεθεσε με υποχρεωνει να δειξω μια μαγια που κατα την αποψη μου και οχι μονο επεβαλλε ο Χριστιανισμος στην δυτικη σκεψη.
Γινεται κατανοητο οτι ο θεος δεν μπορει να οριστει με λεξεις και γι αυτο οποιος μιλα για αυτο δεν μιλαει στην πραγματικοτητα για το Ταο-θεο.Δεν οριζεται λοιπον με ιδεες και λεξεις.Αρα δεν συγκρατειται απο το νου.Το Ταο ή αλλιως ο θεος μπορει να γινει κατανοητο μονο μεσα απο την αμεση εμπειρια.!!!
και εδω ας ριξουμε μια ματια στην Δυση...
τΙ ΛΕΕΙ Ο χριστιανισμος?
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...
Ενω οπως γνωριζουμε ολοι ο ανθρωπος ονομασε ολο τον φυσικο του κοσμο στην Χριστιανικη πιστη εχουμε το εξης παραδοξο.Ο Θεος ονομαζε και τα πραγματα φτιαχνονταν...Αρα ο κοσμος προυπηρξε στο κεφαλι του Θεου σαν ιδεα.!!!εστω και αν αυτο ειναι αλληγορικο και συμβολικο ο απλως ανθρωπος κατι τετοιο καταλαβαινει.Με αμεσο αποτελεσμα να αποκτα ο κοσμος των ιδεων ξεχωριστη Πραγματικοτητα και οντοτητα και να εξυψωνεται σε ανωτερη μορφη Υπαρξης.Δεν ειναι καθολου παραξενο οτι ο κοσμος των λεξεων και των ιδεων αποτελει το πιο Υπερφυσικο πραγμα μεχρι και σημερα.Απο την στιγμη εκεινη που δημιουργηθηκε το σχησμα αυτο ο ανθρωπος ταξινομει ολοκληρο τον κοσμο τον κατατασει σε ειδη και μεταδιδει ολες τις γνωσεις του με τον γραπτο κυριως λογο.Αυτο απο μονο του αποτελει μια Μαγια...ΙΔΕΑ ΛΟΙΠΟΝ VS ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
θα επανελθω αργοτερα...

quote:
Γινεται κατανοητο οτι ο θεος δεν μπορει να οριστει με λεξεις και γι αυτο οποιος μιλα για αυτο δεν μιλαει στην πραγματικοτητα για το Ταο-θεο.Δεν οριζεται λοιπον με ιδεες και λεξεις.Αρα δεν συγκρατειται απο το νου.Το Ταο ή αλλιως ο θεος μπορει να γινει κατανοητο μονο μεσα απο την αμεση εμπειρια.!!!
και εδω ας ριξουμε μια ματια στην Δυση...
τΙ ΛΕΕΙ Ο χριστιανισμος?
Ετοιμαζομουν να συμπληρωσω κατι το οποιο λογω βιασυνης ξεχασα νωριτερα.
Πως στο κειμενο του Λαου Τζε που παρεθεσα,αν στη θεση της λεξης Ταο,βαλει ο καθενας αυτο που πιστευει ,το νοημα δε θ'αλλαξει.
Με τη σκεψη αυτη ,ο,τι παραπανω εγραψες ειναι αρκετα ευστοχο.
Ομως ,αν μου επιτρεπεις ,οχι...Γιατι ξαφνικα και σχετικα "καθαρα" ,ειδα οτι το Ταο δεν ειναι Θεος.Δεν εχει ορισμο και ειναι απροσδιοριστο (ισως οπως ο Θεος),ομως δεν ειναι.
Ισως ειναι τα παντα και τιποτα ,ισως ειναι ο τροπος να βρεις το θεο μεσα σου...
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...Πρεπει να ψαξουμε πισω απο τις λεξεις για να βρουμε την αληθεια.Αλλωστε μην ξεχνας οτι ολες οι θρησκειες χρησιμοποιουν ιστοριες για να την καταστησουν γνωστη και οικεια στο συνολο.
Ευχαριστω.
quote:
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...Πρεπει να ψαξουμε πισω απο τις λεξεις για να βρουμε την αληθεια.Αλλωστε μην ξεχνας οτι ολες οι θρησκειες χρησιμοποιουν ιστοριες για να την καταστησουν γνωστη και οικεια στο συνολο.
ψαχνοντας πισω απο τις λεξεις...νομιζω οτι πρεπει να κανουμε ακριβως το αντιθετο.Η βαση της αναλυτικης σκεψης ειναι η παρατηρηση ή αλλιως η συνειδητη προσοχη.μα οπως πολυ καλα ξερουμε η προσοχη σε ενα σημειο(λεξη-ιδεα} ναι μεν μας προσφερει γνωση του αντικειμενου που παρατηρουμε μα ειναι ταυτοχρονα και αγνοια του φοντου πανω στο οποιο το μελεταμε.Η αναλυτικη θεση τεμαχιζει σε πολυ μικρα κομματια ολον τον κοσμο ωστε να μπορεσει να τον παρατηρησει και αυτο επηρεασε ολη την κοινωνια και τους θεσμους της.Η ηθικη επηρεαστηκε ,οι επιστημες το ιδιο καθως και η ψυχολογια με τελικο αποδεκτη την φιλοσοφια.Νομιζω το πρισμα που πρεπει να δουμε τον κοσμο ειναι το βουδιστικο οχι-νους...Η αναλυτικη σκεψη αυτοματα χρειαζεται εναν γνωστη και την γνωση την οποια αφομιωνει αρα σχεση παρατηρητη-παρατηρουμενου.Αλλα ετσι βλεπουμε ενα κοσμο που απλα εχουν στοιβαχτει ξεχωριστα πραγματα και εμεις καλουμαστε απλα να τον ξεδιαλυνουμε.Στηνπραγματικοτητα θα επρεπε να δουμε τον κοσμο σαν πεδιο αλληλοεξαρτουμενων σχεσεων.Αυτο ειναι εμφανες σε ολες τις επιστημες σιγασιγα.Μελετωντας π.χ ενα μυρμιγκι δεν μπορω να καταλαβω τα παντα γι αυτο,απομονονωντας το.Αν θελω να πω γιατι το μυρμιγκι συμπεριφερεται σαν μυρμιγκι θα πρεπει να δω που ζει το εδαφος τις κερικες συνθηκες και οχι μονο θα χρειαστω την βιολογια την νευρολογια και αλλες επιστημες.Αρα γι αυτο και υπαρχει μια ταση ειδικα στην ψυχολογια που μελετα τον ανθρωπο να δημιουργουνται ειδικοτητες που ενωνουν οπως βιοψυχολογια,νευροψυχολογια κτλ.
και ειναι λογικο
ο ανθρωπος προηλθε απο τον κοσμο,δεν φυτρωσε ξαφνικα μεσα σ'αυτον απο καπου αλλου.
τωρα που θυμηθηκα νομιζω οτι οταν λεμε για τον παραλληλο και τον μεσημβρινο δεν εννουμε στην πραγματικοτητα οτι υπαρχει γυρω απο την γη λουριδες γραμμων που την χωριζουν αλλα ειναι μια πρακτικη λυση.Νομιζω υπαρχουν απειρα παραδειγματα επινοημενων Νομων.Αυτη απο μονη της η ιδεολογικη συγχηση οταν συγκριθει με τον φυσικο κοσμο καταρεει.Η ιδεες και οι λεξεις ειναι χρησιμες οταν δεν γινονται Μαγια αλλα μεχρι εκει.Φανταστητε τα Μαθηματικα δεν εχουν αμεσο αντικρυσμα στην φυση αλλα βεβαια ειναι η πιο υψηλη διανοητικη επιστημη του ανθρωπου.Αρα δεν ειμαι κατα των ιδεων απλα να θυμιθουμε
οτι οι λεξεις ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ και οχι απαραιτητα αυτο που περιγραφουν.Π.χ το καλο και το κακο ειναι καθαρα ιδεολογικες προσεγγισεις,η φυση δεν περιεχει τιποτα απο αυτα.Η φυση οπως μεσα στα λαθη του ο Χριστιανισμος σωστα υποστηριξε οτι η Φυση ειναι ΑΝΗΘΙΚΗ.
EYXAΡΙΣΤΩ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ-ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ,ΥΛΙΣΤΗΣ
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΨΗ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΟΡΦΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η` ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΙΩΘΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΑΘΑΙΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ...ΜΑΣ ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ Η` ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ Η` ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΕΤΡΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΜΕΣΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ..........
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ.....
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΑ Ο ΥΛΙΣΜΟΣ-ΑΣ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ.
Ο ΥΛΙΣΜΟΣ ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΩΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Η` ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ,ΥΛΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ-ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝ
ΓΡΑΦΕΙΣ:
quote:
Νομιζω οτι η κοινωνια μας,δημιουργει ανθρωπους που δεν ειναι καθολου ρεαλιστες!Το λεμε ολοι καθημερινα-αυτος ειναι στον κοσμο του-ολοι ετσι ειμαστε αποκομμενοι απο την πραγματικοτητα της Φυσης.Οσο για τους υλιστες,εδω διαφωνω σιγουρα.Γιατι υλιστης ειναι αυτος που αγαπα την υλη,τα πραγματα μα εγω δεν βλεπω γυρω μου κατι τετοιο.Ολοι εχουμε ανεβει σε βουνο και απο κατω να φαινεται η πολη.Βλεπετε τα κτιρια τι αθλια κατασκευασματα που ειναι;Που ειναι η ομορφια των υλιστων;Οχι η εποχη μας ειναι βαθια πνευματικη,χρησιμοποιει την υλη με σκοπο την ικανοποιηση-πνευμα.Δεν σεβεται την υλη απλα προσπαθει να καλυψει τα οποια συναισθηματικα και υπαρξιακα της προβληματα.Ετσι οπως χρησιμοποιειται η υλη ειναι σιγουρο οτι μονο απο "πνευματικους ανθρωπους" θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει.Ο υλιστης ειναι μορφολατρης βλεπε αρχαιους ημων προγονους και γι αυτο και η ακροπολη ειναι οτι πιο ομορφο εχει να επιδειξει η Αθηνα γιατι η ακροπολη ειναι προεκταση του λοφου αυτου.Με αυτο το παραδειγμα θελω να πω οτι οσο πιο σωστα πνευματικος ειναι ενας ανθρωπος τοσο πιο σωστα ισορροπει αναμεσα στον κοσμο των ιδεων και στον φυσικο κοσμο.
ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΙΨΗΣ
quote:
Δεν σεβεται την υλη απλα προσπαθει να καλυψει τα οποια συναισθηματικα και υπαρξιακα της προβληματα.
ΑΚΡΙΒΩΣ....ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΡΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΞΕΡΕΙ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΣΥΝΙΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ.
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ.
ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ--------ΑΡΩΣΤΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΙΚΑ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΕΡΓΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ.
ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ-ΥΛΙΣΤΗΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ......ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΞΩ-ΕΣΩ ΥΓΕΙΑ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Edited by - GEORGE D on 02/04/2004 04:04:16
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ...
ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΟΥ....
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΟ,ΖΕΝ ΤΟΝ ΜΑΣΛΟΟΥ,ΦΡΟΙΝΤ,ΓΙΟΥΝΓ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ-ΟΡΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.....
quote:
Ειναι πολυ παραξενο αληθεια,να προσπαθω να γραψω ενα βιβλιο για την αντιληψη που εχω για τον κοσμο και πεισματικα να αρνειται να ολοκληρωθει...και ακριβως η παρατηρηση μου γνωριζω οτι θα ειναι ελλιπης και υποκειμενικη και βασιζεται περισσοτερο στην ψυχολογικη πλευρα της ανθρωπινης δραστηριοτητας και πανω απο ολα στην παρατηρηση του αγνωστου αυτου υποκειμενου-αντικειμενου που ονομαζουμε Εαυτος μου...
ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑ
quote:
Ο Ταφος του θεου ειναι η Εκκλησια.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ....
....
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕΓΑΛΑ ΦΩΤΑ...
ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΨΕΙ ΕΓΩ..
ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΙΝΩ.
....
ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΙΔΙΑ...
ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ....
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΕΜΑΤΑ ΓΝΩΣΗ...
ΓΙΝΕ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ....
ΓΙΝΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ......
Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ..
ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
quote:
Η αναλυτικη θεση τεμαχιζει σε πολυ μικρα κομματια ολον τον κοσμο ωστε να μπορεσει να τον παρατηρησει και αυτο επηρεασε ολη την κοινωνια και τους θεσμους της.Η ηθικη επηρεαστηκε ,οι επιστημες το ιδιο καθως και η ψυχολογια με τελικο αποδεκτη την φιλοσοφια.Νομιζω το πρισμα που πρεπει να δουμε τον κοσμο ειναι το βουδιστικο οχι-νους.......................οτι οι λεξεις ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ και οχι απαραιτητα αυτο που περιγραφουν.Π.χ το καλο και το κακο ειναι καθαρα ιδεολογικες προσεγγισεις,η φυση δεν περιεχει τιποτα απο αυτα.ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Εξαρταται απο το πως χρησιμοποιει κανεις την αναλυτικη διαδικασια.
Πισω απο καθε μεγαλο πνευματικο εργο (συμπεριλαμβανομενων τεχνης, φιλοσοφιας..)και με διαθεση διεισδυτικη και παρατηρητικη ,θα δουμε οτι η σκεψη οπου βασιστηκε η διαδικασια πραγματωσης του ,καθε αλλο παρα μη αναλυτικη ειναι.
Φαντασου λοιπον μιαν ιδεα εμπνευσμενη, οταν σαν εργαλειο πρακτικης εφαρμογης της χρησιμοποιει μια τετοια μεθοδο....
Αλλωστε μονος σου το ειπες ,οι λεξεις ειναι εργαλεια!
Επισης δεν μπορω να μην παρατηρησω ,οτι η εποχη μας -οση πνευματικη προοδο κι αν εχουμε κανει- ειναι υλιστικη αν και ...θεικα εργα ακομα συμβαινουν!
quote:
φιλε μου Avatargr ευχαριστω.θα θελα να σου επισημανω οτι οταν ειπα γιατι θεωρω την εκκλησια Ταφο του θεου το αιτιολογισα.Δεν εβγαλα κανενα παγιο συμπερασμα.Αλλωστε η υπογραφη μου δεν μου το επιτρεπει.Παντως ο χαρακτηρισμος μου να εισαι σιγουρος οτι βγηκε καθαρα απο το γεγονος οτι αφησα την ψυχη μου πολλες φορες να περιπλανηθει μεσα σε εκκλησιες και μεσα στην φυση και οτι το συμπερασμα μου ειναι καθαρα βιωματικο.Εννοω οτι ενω καταλλαβαινω και αισθανομαι το μυστηριο μεσα στην εκκλησια και την "μαγεια" που μου ασκει η τελετουργια της,μου ειναι σχεδον πιο αμεσο και κατανοητο το θειο μεσα στην Φυση.Μην μενεις στον χαρακτηρισμο δεν θελω να χαθουμε μεσα στις λεξεις μια παρομοιωση εκανα ας μου επιτραπει.Οσο για την υποκειμενικη μου αποψη απλα ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω οτι εχω διαλυσει το εγω μου και δεν το υποστηριξα ποτε κατι τετοιο.Το Ταο και το ΖΕΝ οΜασλοου και ο Φρουντ θα χρησιμοποιηθουν σε μια προσπαθεια ενωσης ανατολης και δυτικης ψυχοθεραπειας.Μπορει να αποτυχω.Το ζητουμενο δεν ειναι η επιτυχια αλλα να γινω Ταξιδευτης.
Απορω παντως αυτα που μου ειπες θα μπορουσες να μου τα πεις και για τα υπολοιπα θεματα μου στην Ψυχη.Γιατι δεν το εκανες;
Παρ'ολα αυτα σε ευχαριστω πολυ.
George D ναι ο συλλογισμος σου ειναι σωστος δεν μπορω να τον αρνηθω.Μα επετρεψε μου να σου Ξαναπω οτι ο υλισμος ειναι μια καθαρα πρακτικη σταση που αγαπα τα ομορφα πραγματα και τις μορφες.Σιμερα δεν συμβαινει κατι τετοιο.Ειμαστε ετοιμοι να διαλυσουμε ολα τα πραγματα και να τα μετατρεπουμε ολα σε μια αμορφη μαζα σκουπιδιων.
Αλλα δεν θα επιμεινω απλα επισημαινω την αναγκη των πνευματικων να θεωρουν την υλη κατωτερη με αποτελεσμα να εχουμε ολη αυτη την καταστροφη του Περιβαλλοντος.
Κατι αλλο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι Ο χριστιανισμος φαινεται η εμμονη του στον Λογο απο την σταση του μεσα στην εκκλησια.Το τελετουργικο περιλαμβανει πολλες προσευχες,επικλησεις,κυρηγμα,ψαλμους.Σε αντιθεση π.χ με τους βουδιστες που ψελνουν για λιγο και μετα σιωπουν προσπαθοντας να αλλαξουν την συνηδησιακη τους κατασταση ωστε να νιωσουν το θειο πιο ευκολα.
ευχαριστω για τα σχολια σας θα επανελθω...

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ SITE Η` ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΝΟΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΖΕΝ,ΤΑΟ...ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΤΑ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΣ:
quote:
Αλλα δεν θα επιμεινω απλα επισημαινω την αναγκη των πνευματικων να θεωρουν την υλη κατωτερη με αποτελεσμα να εχουμε ολη αυτη την καταστροφη του Περιβαλλοντος.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ Η ΥΛΗ ΦΘΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΥΘΑΡΤΟ
ΛΑΘΟΣ
ΦΘΟΡΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΘΕΝΟ,ΟΠΩΣ Η ΦΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΞΗΣΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ-ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
quote:
Κατι αλλο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι Ο χριστιανισμος φαινεται η εμμονη του στον Λογο απο την σταση του μεσα στην εκκλησια.Το τελετουργικο περιλαμβανει πολλες προσευχες,επικλησεις,κυρηγμα,ψαλμους.
ΑΥΤΟ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΦΩΝΙΣΜΟ ΛΕΞΕΩΝ ΘΕΙΩΝ,ΕΚΛΕΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΗΣΟΥ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ....ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
ΚΑΤΙ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ
ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ-ΠΙΣΤΟ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Στην Ελλαδα κυκλοφορουν αρκετες στα βιβλιοπωλεια(σιγουρα δε θα σου ξεφυγουν).Ομως υπαρχει κι ενα μικρο βιβλιαρακι ,πολυ ενδιαφερον ,με τιτλο "Η αφυπνιση στο Ταο" του Λιου Ι-Μινγκ,απο τις εκδοσεις Κεδρος.
Λυπαμαι αν δε βοηθησα αρκετα...
Αν θες να διαβασεις για το Ταο θα σου ελεγα να διαβασεις Ηρακλειτο ειναι πολυ κοντα οι φιλισοφιες τους.Το παραξενο ειναι οτι δημιουργηθηκαν την ιδια εποχη ακριβως.Μερικα κειμενα του Ηρακλειτου θα τα βρεις αυτολεξη σχεδον στα κειμενα του Ταο.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ "εκκλησια Ταφο του θεου" ΔΙΑΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ-ΜΟΡΦΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ "εκκλησια Ταφο του θεου" ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.
ΔΥΤΥΧΩΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΡΙΔΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ (ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΑΝΤΑ).
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΟΓΜΑΤΑ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Εννοω οτι ενω καταλλαβαινω και αισθανομαι το μυστηριο μεσα στην εκκλησια και την "μαγεια" που μου ασκει η τελετουργια της,μου ειναι σχεδον πιο αμεσο και κατανοητο το θειο μεσα στην Φυση.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΕΙ ΤΕΛΕΣΗ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΩΜΟ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ. (ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ)
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΕΡΩΤΑΣ
quote:
Απορω παντως αυτα που μου ειπες θα μπορουσες να μου τα πεις και για τα υπολοιπα θεματα μου στην Ψυχη.Γιατι δεν το εκανες;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ....
ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΜΠΝΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ...
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.....
BEBAIA KAI ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ..
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ"....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Η αληθεια ειναι οτι ο χριστιανισμος ειναι αστικος τροπος ζωης μιας και ειναι δεδομενο σχεδον οτι αναπτυχθηκε στα μεγαλα αστικα κεντρα της εποχης βλεπε Ρωμη κτλ και ειχε να αντιμετωπισει σε καθε του βημα τους παγανους οπως ονομασαν οι ιδιοι τους ανθρωπους της επαρχιας.Οι τελευταιοι εβλεπαν παντου το θεο και ο χριστιανισμος με τις γνωστες σκληρες μεθοδους τους τελικα επεβαλε το δογμα του και σε αυτους.
Και εδω βρισκετε μια μεγαλη αντιφαση στην διαδρομη του χριστιανισμου που δεχτηκε οτι το συμπαν ειναι το Σωμα του Χριστου,ενω φοβαται τον Πανθεισμο.Η εκκλησια ειναι σιγουρο οτι αν επιτρεψει μια πιο ελευθερη σχεση του ανθρωπου με την φυση και σταματησει να τον εναντιωνει με δογματα ξεπερασμενα απεναντι στον φυσικο κοσμο που του περνιουνται απο την σχολικη ηλικια.
Μα για να συμβει αυτο θα πρεπει η εκκλησια να δεχτει το μεγαλυτερο της ταμπου...ξερετε ολοι πιο.Το σεξ...Η εκκλησια εχει τοσο μεγαλη εμμονη με το σεξ που ουτε θα τολμησω να πω ο Ταντρισμος δεν εχει...και αυτο συμβαινει γιατι ασχοληται απο αιωνες τωρα με το θεμα αυτο.Το δεχτηκε στην αρχη του χριστιανισμου ως μια απαραιτητη εμπορικη συνναλαγη μεταξυ των οικογενειων,ενας θεσμος δηλαδη της εβραικης κοινωνιας που δεν γινοταν να σταματησει,αργοτερα επειδη μιλησε για τον γαμο της εκκλησιας και του χριστου καθως και για δικαιολογησουν την αφιερωση των γυναικων σε μοναστηρια οτι παντρευονται τον Ιησου αναγκαστηκε να δεχτει τον γαμο μονο για λογους αναπαραγωγης.ΚΑΝΤΕ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΤΕ...ειναι δυνατον;Οχι φυσικα...
θα επανελθω αργοτερα με το θεμα αυτο με τον συμβολικο τιτλο
"Τα μελη που κινουνται μονα τους".
φιλε avantargr...
ειπες καλε μου οτι
quote:
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ-ΜΟΡΦΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ "εκκλησια Ταφο του θεου" ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.
ΔΥΤΥΧΩΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΡΙΔΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ (ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΑΝΤΑ).ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΟΓΜΑΤΑ.
εγω παντως φιλε μου δεν εξυπηρετω κανενα σκοπο...και αν με διαβασεις θα καταλαβεις οτι προτεινω πραγματα που θα μπορουσε η εκκλησια να κανει για να πλησιασει τους πιστους της.Για μενα ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ-ΜΟΡΦΩΜΑ που ονομαζεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν εχει καμμια σχεση με τον Χριστο.Και δεν εννοω καποια μυστηρια αλλα εννοω οτι στην καθημερινη κοινωνικη ζωη δεν προσφερει σχεδον τιποτα...τα προβληματα διογκωνονται στον ανθρωπο και εκεινοι ασχολουνται ακομα με τους γκει αν πρεπει να παντρευονται ή οχι...χωρια το ταμειο που κανουν...
Δες φιλε μου πια ειναι τα δογματα νομιζω οτι τα ξερεις πολυ καλα.Δεν προσπαθω να δεσω σε εννοιες και να δογματισω να απελευθερωσω προσπαθω τον τροπο που ενεργει η εκκλησια στην ψυχολογια του καθημερινου ανθρωπου.Μπορει να μην το κανω καλα...σ'αυτο δεχομαι οτι θες.Τα βαριδια ειναι τα προβληματα μας...και το δογμα της εκκλησιας τροχοπεδη στον τροπο αντιληψης του κοσμου μας.
Χαιρομαι παντως για την εκφραση της γνωμης σου...
αν μην τι αλλο προσφερει γονιμο διαλογο...
ευχαριστω...
Σε χαιρετω φιλε μου...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..
Ο ΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ????
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ
quote:
Αυτη η εμμονη ειναι συνεχεια του ΕΝ αρχη ην ο λογος.
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ????
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ)
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ (Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ) ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΛΟΙ μου ΦΙΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο AVATAR ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΙΕΡΑΤΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ";
ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΑΝ ΜΟΡΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟΥ.
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙΣ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΤΟΥ 'Η ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥ "ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΥ.
ΤΑΥΤΙΣΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.
ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ARCHON
P.S. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ AVATAR ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ" http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1114

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ARCHON ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ.
quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙΣ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΤΟΥ 'Η ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥ "ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΥ.ΤΑΥΤΙΣΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**