ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

CROWL2630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/09/2006, 19:47:05
quote:
"Μετά φόβου Θεού και Αγάπης προσέλθετε"
Όταν πλησιάσει εκείνη η στιγμή θα "τρίζουν" δόντια φίλε μου samuel.Θα διαχωριστούν τα ξερά από τα χλωρά και τα πρώτα θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός.
CROWL26
Δηλαδή φίλε CROWL26 , ο φόβος του τριγμού των οδόντων κατά την δευτέρα παρουσία , είναι αυτός που σας κρατάει δέσμιους της θρησκείας ;
Και το ρωτάω αυτό , γιατί και κάποιος άλλος ομοϊδεάτης σου πριν μερικά χρόνια μου είπε , "Μα καλά δεν σκέφτεσαι τι έχεις να πάθης φουκαρά μου στην περίπτωση που αυτά που λέμε βγούν αληθινά ;" .
28/09/2006, 20:38:32
quote:
Δεν είναι το θέμα άμα θα μπορεί να αναστηθεί το σώμα, το θέμα είναι πως φέρεσαι σε ένα σώμα, που θεωρείται ναός του Αγίου Πνεύματος, καθώς και πρώην και μελλοντικό σκήνωμα της ψυχής.

ουτε και η ταφη ειναι σωστη
το ποιο σωστο ειναι η ταριχευση
η ακομη καλυτερα η καταψυξη

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/09/2006, 23:27:25
quote:
samuel1974
Είναι σα να φεύγει κάποιος συγγενής σου για το εξωτερικό και εσύ βάζεις φωτιά στο σπίτι του...

Ενώ αν το σκεπάσεις με χώμα και το αφήσεις να σαπίσει δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Παρεπιπτόντως, δεν έχω πάρει απαντήσεις στις απορίες μου περί ανάστασης νεκρών και επανάκτησης σωμάτων.

Δε λέει τίποτε ο απολογητής περί τούτου;

macedon

nik67Μέλος
29/09/2006, 00:19:42
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
ΦΙΛΕ ΣΑΜΟΥΗΛ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΦΑΙΔΡΗ ,ΓΕΛΟΙΑ κτλ,κτλ
Σε διαβεβαιω όμως ότι ,πραγματικα είναι απορια
ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 33 ΕΤΩΝ
ΟΣΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
ΑΛΗΘΕΥΕΙ?
ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ
ΕΑΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 34 ΕΤΩΝ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ?
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
29/09/2006, 00:38:38
Κοίτα να δεις που οι τόσο μεγάλοι γνώστες της Γραφής, που Την έχουν τόσο διαβάσει και μελετήσει, τους διαφεύγει ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη δευτέρα παρουσία.

Πάτε σε έναν πνευματικό, παλικάρια μου, να σας λύσει όλες τις ειλικρινείς απορίες σας!!!

****Φαντάσου ότι διαβάζουν ως και τον Άγιο Ναυπάκτου! Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη!!!!!!!

*****Που είσαι βρε Σεσόστρη μου;;;;
Μη μου πεις πως δεν κατάλαβες ότι και πάλι ΕΜΕΙΣ φταίμε που και αυτή εδώ η συζήτηση οδηγήθηκε στα γνωστά μονοπάτια;
Αχ αυτά τα μυρμηγκάκια!!!

29/09/2006, 00:46:15
Επειδή η Αγία Γραφή δε λέει τίποτε για τις ερωτήσεις αυτές...

Επειδή δεν υπάρχει καμία απόφαση Συνόδου ούτε κανόνας ούτε τίποτε άλλο σχετικά με την καύση των νεκρών...

Γι'αυτό ρωτάμε.

Κι επειδή δεν γράφει τίποτε ο απολογητής ...
Γι'αυτό δεν απαντάς.

Προτεινόμενη απάντηση:
"Δεν γνωρίζω, γιατί δεν βρίσκω τίποτε στον απολογητή, ούτε στο oodegr ούτε στο arxeoplixia για να το κατεβάσω εδώ και δεν μπορώ να σκεφτώ μόνος μου γιατί δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό".

macedon

samuel1974Μέλος
29/09/2006, 01:38:43
@ nik67

Γράφεις:
"ΕΑΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 34 ΕΤΩΝ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ?"

Καλά ρε Νικ, δεν είπε ο Χριστός ότι "θα είσαστε σαν τους αγγέλους"

"Λουκά
20:28 λεγοντες διδασκαλε μωσης εγραψεν ημιν εαν τινος αδελφος αποθανη εχων γυναικα και ουτος ατεκνος αποθανη ινα λαβη ο αδελφος αυτου την γυναικα και εξαναστηση σπερμα τω αδελφω αυτου
20:29 επτα ουν αδελφοι ησαν και ο πρωτος λαβων γυναικα απεθανεν ατεκνος
20:30 και ελαβεν ο δευτερος την γυναικα και ουτος απεθανεν ατεκνος
20:31 και ο τριτος ελαβεν αυτην ωσαυτως δε και οι επτα και ου κατελιπον τεκνα και απεθανον
20:32 υστερον παντων απεθανεν και η γυνη
20:33 εν τη ουν αναστασει τινος αυτων γινεται γυνη οι γαρ επτα εσχον αυτην γυναικα
20:34 και αποκριθεις ειπεν αυτοις ο ιησους οι υιοι του αιωνος τουτου γαμουσιν και εκγαμισκονται
20:35 οι δε καταξιωθεντες του αιωνος εκεινου τυχειν και της αναστασεως της εκ νεκρων ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμισκονται
20:36 ουτε γαρ αποθανειν ετι δυνανται ισαγγελοι γαρ εισιν και υιοι εισιν του θεου της αναστασεως υιοι οντες"

Επομένως δεν θα έχουμε μάλλον και γεννητικά όργανα, και συνεπώς ούτε υμένες ούτε χαλινούς, γιατί δε θα χρειάζεται να πολλαπλασιαζόμαστε, μιας και θα είμαστε αιώνιοι και θα έχουμε άφθαρτα σώματα, μετουσιωμένα, θα είναι μάλλον μία άλλη μορφή ζωής.

Εγώ όμως δεν τη βρίσκω την απορία σου γελοία, αλλά λίγο
μη επίκαιρη...

@ macedon

Γράφεις:
"1. Κάποιος που έχει πάθει ατύχημα και του έχει αποκοπεί κάποιο μέλος, π.χ. το χέρι, θα του δοθεί το σώμα πριν ή μετά το ατύχημα."

Δεν ήτανε ο Χριστός αυτός που θεράπευε τυφλούς, κουτσούς, χωλούς, κωφάλαλους, λεπρούς. δεν ήτανε αυτός που είπε ότι τα θαύματα τα έκανε για να μας δείξει μία μικρή εικόνα της Ουράνιας Βασιλείας και ότι εκεί δε θα υπάρχει θάνατος, πόνος και δάκρυ;;;

Στα άλλα που ρώτησες για την αλλαγή φύλου, διάβασε τι γράφω στον νικ67.

Όσο για τις πλαστικές εγχειρήσεις, μάλλον αυτοί που τις κάνουνε θα είναι άτυχοι, γιατί θα τους ξαναδωθεί η γαμψή μύτη

@ Sesostris

Γράφεις:
"Δηλαδή φίλε CROWL26 , ο φόβος του τριγμού των οδόντων κατά την δευτέρα παρουσία , είναι αυτός που σας κρατάει δέσμιους της θρησκείας;
Και το ρωτάω αυτό , γιατί και κάποιος άλλος ομοϊδεάτης σου πριν μερικά χρόνια μου είπε , "Μα καλά δεν σκέφτεσαι τι έχεις να πάθης φουκαρά μου στην περίπτωση που αυτά που λέμε βγούν αληθινά ;" ."

"Παύλου, Προς Εβραίους
11:1 εστιν δε πιστις ελπιζομενων υποστασις πραγματων ελεγχος ου βλεπομενων
......
11:7 πιστει χρηματισθεις Νωε περι των μηδεπω βλεπομενων ευλαβηθεις κατεσκευασεν κιβωτον εις σωτηριαν του οικου αυτου δι ης κατεκρινεν τον κοσμον και της κατα πιστιν δικαιοσυνης εγενετο κληρονομος
11:8 πιστει καλουμενος Αβρααμ υπηκουσεν εξελθειν εις τον τοπον ον ημελλεν λαμβανειν εις κληρονομιαν και εξηλθεν μη επισταμενος που ερχεται"

Αυτή είναι η πίστη...

Edited by - samuel1974 on 29/09/2006 01:52:29

29/09/2006, 02:17:05
quote:

Επειδή η Αγία Γραφή δε λέει τίποτε για τις ερωτήσεις αυτές...

Επειδή δεν υπάρχει καμία απόφαση Συνόδου ούτε κανόνας ούτε τίποτε άλλο σχετικά με την καύση των νεκρών...

Γι'αυτό ρωτάμε.

Κι επειδή δεν γράφει τίποτε ο απολογητής ...
Γι'αυτό δεν απαντάς.

Προτεινόμενη απάντηση:
"Δεν γνωρίζω, γιατί δεν βρίσκω τίποτε στον απολογητή, ούτε στο oodegr ούτε στο arxeoplixia για να το κατεβάσω εδώ και δεν μπορώ να σκεφτώ μόνος μου γιατί δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό".

macedon

Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι στην Αγία Γραφή δεν περιέχεται τίποτα σχετικό με τις ερωτήσεις αυτές;;

Την έχεις διαβάσει εσύ και δεν βρήκες τίποτα σχετικό;

Ο Σαμουήλ έδωσε ήδη απαντήσεις.

Edited by - Ψηλός on 29/09/2006 02:19:51

29/09/2006, 04:23:54
quote:
Ψηλός
Την έχεις διαβάσει εσύ και δεν βρήκες τίποτα σχετικό;

Όχι, δεν την έχω διαβάσει. Την έχω μελετήσει (την καινή διαθήκη). Και ναι, όντως δεν αναφέρει τίποτε για την καύση των νεκρών ούτε για τα ερωτήματα που έθεσα, ούτε για τις απαντήσεις που αυθαίρετα δίνει ο samuel. Οι ίδιες ερωτήσεις τέθηκαν πριν χρόνια στον Γ. Μεταλληνό αλλά ούτε κι αυτός απάντησε.

Οι άγγελοι, απ'όσο γνωρίζω, είναι πνεύματα, δεν έχουν υλικό σώμα (στην ορθοδοξία τουλάχιστον). Άρα αν είναι κανείς σαν άγγελος όταν πεθάνει δεν θα έχει υλικό σώμα. Όμως, διαφορετικά πρεσβεύουν οι ορθόδοξοι. Μιλάνε για υλικά σώματα.

Όσο για τις απαντήσεις του Σαμουήλ:

1. Μακάρι να μην τρίξουνε κανενός ανθρώπου τα δόντια (από το σώμα του, που θα του ξαναδοθεί @ macedon), όταν έρθει εκείνη η μέρα.

2. Καλά ρε Νικ, δεν είπε ο Χριστός ότι "θα είσαστε σαν τους αγγέλους"

3. Επομένως δεν θα έχουμε μάλλον και γεννητικά όργανα, και συνεπώς ούτε υμένες ούτε χαλινούς, γιατί δε θα χρειάζεται να πολλαπλασιαζόμαστε, μιας και θα είμαστε αιώνιοι και θα έχουμε άφθαρτα σώματα, μετουσιωμένα, θα είναι μάλλον μία άλλη μορφή ζωής.

Σε 2 μηνύματα έχουμε τρεις διαφορετικές απαντήσεις από το φίλο Σαμουήλ.

1. Θα μας ξαναδοθεί το υλικό σώμα μας
1. Θα είμαστε πνευματικά όντα χωρίς υλικό σώμα (άγγελοι)
2. Μάλλον θα έχουμε σώμα αλλά μάλλον θα είναι μια άλλη μορφή ζωής και μάλλον δεν θα έχουμε γεννητικά όργανα.

Πώς θα έχουμε τώρα το δικό μας σώμα χωρίς όμως να το έχουμε καθόλου αλλά μάλλον θα το έχουμε λειψό χωρίς γεννητικά όργανα (λες και θα είμαστε σαλιγκάρια) μόνον στην ορθοδοξία μπορεί να το βρει κανείς.

Κι αυτό εσύ το λες απάντηση

macedon

29/09/2006, 10:08:00
Φίλε samuel1974, αναφέρεις:

quote:
Δεν είναι το θέμα άμα θα μπορεί να αναστηθεί το σώμα, το θέμα είναι πως φέρεσαι σε ένα σώμα, που θεωρείται ναός του Αγίου Πνεύματος, καθώς και πρώην και μελλοντικό σκήνωμα της ψυχής.

Απ' ότι καταλαβαίνω λοιπόν το θέμα δεν είναι τόσο η ανάσταση ή όχι.
Άλλωστε, τόσοι άνθρωποι που ανά τους αιώνες έχουν αποτεφρωθεί θα αναστηθούν κατά την Χριστιανική εκδοχή της Δευτέρας Παρουσίας.

Φίλε μου, δε μπορώ να αντιληφθώ την διαφορά μεταξύ αποτέφρωσης και ταφής στο επίπεδο του σεβασμού απέναντι στο ανθρώπινο σώμα.
Νομίζω πως αυτά είναι τα ψιλά γράμματα της υπόθεσης.
Αν κάποιος επιθυμούσε να αποτεφρωθεί μετά τον θάνατο του, θα έπρεπε να σεβαστούμε την επιθυμία του κι όχι να δείξουμε ανυπακοή.
Το Άγιο Πνεύμα ή γενικότερα ο Θεός έχει το ναό του οπουδήποτε και κατοικεί παντού.
Αλήθεια, όταν τρώμε το κρέας ενός ζώου δεν δείχνουμε ασέβεια στο Άγιο Πνεύμα?
Καταλαβαίνεις οτι τέτοιου είδους ερμηνείες μπορούν να μας πάνε σε 1002 μονοπάτια.

quote:
Κοίτα να δεις που οι τόσο μεγάλοι γνώστες της Γραφής, που Την έχουν τόσο διαβάσει και μελετήσει, τους διαφεύγει ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη δευτέρα παρουσία.

Πάτε σε έναν πνευματικό, παλικάρια μου, να σας λύσει όλες τις ειλικρινείς απορίες σας!!!

Αγαπητέ μου Ψηλέ, σε ποιά παλικάρια αναφέρεσαι?
Το γεγονός οτι κάποιος άνθρωπος έχει μελετήσει και την Αγία Γραφή δεν σημαίνει οτι θα ενστερνιστεί και τα δόγματα της.
Αν ήταν έτσι θα ενστερνιζόμασταν ό,τι μελετούμε...

Απορίες απλές είναι που ζητούν απαντήσεις, όπως ενδεχομένως να ζητούν απαντήσεις και κάποιες δικές σου ειλικρινείς ερωτήσεις γύρω από κάποια δόγματα του Δωδεκαθεϊσμού...

In anticipation of my resurrection...