ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

190030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/11/2004, 16:47:20
quote:
Μαζεύουμε στοιχεία για να υποστηρίξει ο καθένας τις απόψεις του.

Ενδιαφέρον!

quote:
Το σαφώς για τον Σαολίν σε ποιά στοιχεία στηρίζεται;

Ostria, ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα.

Αν δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου κάτι το... (ας το πούμε) υπερφυσικό, τον "ουρανό με τ' άστρα" να σου κατεβάσει ο άλλος, θα τον ρωτάς πώς σε ξεγέλασε.

Θα πρέπει όμως, να ορίσουμε τη διαφορά μεταξύ ταχυδακτυλουργού και κάποιου άλλου...

Ο ταχυδακτυλουργός κάνει κάποιο τρυκ, το οποίο δεν ανήκει στην σφαίρα του υπερφυσικού, αλλά σαφώς έχει εξασκηθεί για να το κάνει καλά και βγάζει το ψωμάκι, εννίοτε και το τυράκι του απ' αυτό.

Ο Σαολίν ζει μέσα στο υπερφυσικό. Δεν το κάνει για να βγάλει χρήματα, αλλά είναι το αποτέλεσμα της εσωτερικής του ανάπτυξης. Απλά έτσι είναι.
Όποιος θέλει το πιστεύει, όποιος δε θέλει, απλά δεν ασχολείται.

Ο συλλογισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι:
όλες οι εικόνες που δακρύζουν δεν είναι θαύματα, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι θαύματα δεν υπάρχουν.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

02/11/2004, 10:09:30
καλημερα,καλο μηνα:)

οντως ειχα παρακολουθησει πριν απο καιρο,μια εκπομπη-τυπου ντοκυμανταιρ,η οποια ειχε ως θεματολογια τον δαυιδ κοππερφιλντ και τις illusion που δημιουργει.
απο τα πολλα που εδειξε,επικεντρωθηκε σε τρια,μεταξυ αυτων και η διελευση-διεισδυση τμηματος του σινικου τειχους.
ειχε να κανει με καθρεφτες καταλληλα εστιασμενουσ,ετσι ωστε να δινουν την αισθηση πως περναει το τειχος.
ενα αλλο κομματι ειχε να κανει με την ανατιναξη ενος κτιριου με εκεινον αλυσσοδεμενο μεσα σε ενα κουτι εντος του.
ειχε φαση,αγωνια μεχρι να δω πως ελευθερωθηκε και βγηκε απο ενα αλλο κουτι εκτος του κτιριου:)
δεν γνωριζω εαν αυτο βρισκεται στο dvd,που διαφημιζουν οι ιστοσελιδες που εχουν κανει αναφορα στον κοπ.
οσον αφορα την ομαδα των σαολιν που δινει παραστασεις,εχει να κανει με την αυτοσυγκεντρωση που εχουν αναπτυξει σε υπερτατο βαθμο,στην αυτογνωσια και στις δυνατοτητες νου και σωματος συνδιασμενα πληρως μεταξυ τους.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

02/11/2004, 16:48:32
quote:
Ο Σαολίν ζει μέσα στο υπερφυσικό. Δεν το κάνει για να βγάλει χρήματα, αλλά είναι το αποτέλεσμα της εσωτερικής του ανάπτυξης. Απλά έτσι είναι.

Εχω την εντύπωση ότι οι Σαολίν ως μοναχοί-πολεμιστές που ξεκίνησαν, εξερευνούσαν τα όρια της σωματικής αντοχής τους (κυρίως στον πόνο κατά την διάρκεια της μάχης). Και βέβαια για να γίνουν αυτά που κάνουν χρειάζεται καλή αυτοσυγκέντρωση και άσκηση. Δεν βλέπω κάτι το υπερφυσικό σε αυτό.
Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Χουντίνι. Με την άσκηση και την αυτοσυγκέντρωση κατόρθωνε να "ξεπεράσει" τα όρια της σωματικής αντοχής των περισσοτέρων άλλων ανθρώπων. Αυτός βέβαια, τo έκανε για την δόξα και για το χρήμα. Αλλες εποχές!

Τώρα αν οι Σαολίν κάνουν και κάτι περισσότερο που δεν εξηγείται παρά μόνο μεταφυσικά, σε ακούω.

Μάνο καλώς τον! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Με καθρέφτες ε; χεχε Πάντως το αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

02/11/2004, 17:14:26
quote:
Και βέβαια για να γίνουν αυτά που κάνουν χρειάζεται καλή αυτοσυγκέντρωση και άσκηση. Δεν βλέπω κάτι το υπερφυσικό σε αυτό.

Εφόσον υπερβαίνει το σύνηθες, είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ονόμασέ το όπως θέλεις, μόνο να συνεννοηθούμε σε παρακαλώ... Είπαμε να ξεκολλήσουμε από τις λέξεις...

quote:
Τώρα αν οι Σαολίν κάνουν και κάτι περισσότερο που δεν εξηγείται παρά μόνο μεταφυσικά, σε ακούω.

Κάνουν και άλλα...

Όπως επίσης, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κάνουν διάφορα και δεν είναι ταχυδακτυλουργοί. Απλά εξασκούνται...

Ostria, μου φαίνεται (και σε ξαναρώτησα γι' αυτό), ότι ό,τι και να σου πω και παρ' όλη τη διάθεσή σου να με ακούσεις, αν δεν έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία, τζάμπα πάνε τα bytes...

Όλα μέσα στη φύση του ανθρώπου είναι, μόνο που ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της φύσης ο μέσος σημερινός άνθρωπος το αγνοεί παντελώς, πόσο μάλλον το ελέγχει.

Οι άνθρωποι λοιπόν, οι οποίοι έχουν υπερβεί αυτό το μέσο όρο, γιατί πιστεύουν σε κάποιες αχρησιμοποίητες ικανότητες, έχουν και ανάλογες εμπειρίες.
Ε, δεν είναι όλοι απατεώνες.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

02/11/2004, 22:00:04
quote:

Εφόσον υπερβαίνει το σύνηθες, είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ονόμασέ το όπως θέλεις, μόνο να συνεννοηθούμε σε παρακαλώ... Είπαμε να ξεκολλήσουμε από τις λέξεις...

Δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τις λέξεις επειδή η κάθε μία έχει διαφορετική έννοια. Ιδιαίτερο είναι, υπερφυσικό δεν είναι.

quote:
Κάνουν και άλλα...

Όπως επίσης, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κάνουν διάφορα και δεν είναι ταχυδακτυλουργοί. Απλά εξασκούνται...

Συμφωνώ.

quote:

Ostria, μου φαίνεται (και σε ξαναρώτησα γι' αυτό), ότι ό,τι και να σου πω και παρ' όλη τη διάθεσή σου να με ακούσεις, αν δεν έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία, τζάμπα πάνε τα bytes...

Όλα μέσα στη φύση του ανθρώπου είναι, μόνο που ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της φύσης ο μέσος σημερινός άνθρωπος το αγνοεί παντελώς, πόσο μάλλον το ελέγχει.

Οι άνθρωποι λοιπόν, οι οποίοι έχουν υπερβεί αυτό το μέσο όρο, γιατί πιστεύουν σε κάποιες αχρησιμοποίητες ικανότητες, έχουν και ανάλογες εμπειρίες.
Ε, δεν είναι όλοι απατεώνες.

Ωχ, λες να πηγαίνουν τσάμπα τα bites;
Εχω και γω κάποιες ανεξέλεγκτες (τυχαίες) εμπειρίες -πενιχρές βέβαια-που όμως με δεύτερη σκέψη μπορώ να τους δώσω μια πιό λογική ερμηνεία. Δεν μου έχει τύχει κάτι ανεξήγητο που να μην μπορεί να ερμηνευτεί και με άλλον ένα τρόπο (λογικοφανές τουλάχιστον). Εσένα σου έχει τύχει;

Οσο για τις αχρησιμοποίητες δυνάμεις που λες, δεν το αποκλείω βέβαια να υπάρχουν, αλλά θα πρέπει αφενός να τις προσδιορίσουμε και αφετέρου να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά (όπως κάνουμε εδώ με τον Γκέλλερ) για να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος δεν εκμεταλλεύεται αυτή την πίστη μας (στις αχρησιμοποίητες δυνάμεις του ανθρώπου) εξαπατώντας μας για τους δικούς του σκοπούς.

Πολύ απλά, η τηλεπάθεια μπορεί να υπάρχει ως φαινόμενο (το συζητάμε και στο άλλο θέμα). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος ισχυρίζεται ότι την κατέχει και την ελέγχει, λέει και την αλήθεια.

Θα πρέπει να βγάλουμε από την μέση όλους τους απατεώνες, τους φαντασιόπληκτους, τους ευκολόπιστους και να δούμε τι μας μένει.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

02/11/2004, 22:55:13
quote:
Δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τις λέξεις επειδή η κάθε μία έχει διαφορετική έννοια. Ιδιαίτερο είναι, υπερφυσικό δεν είναι.

Ελπίζω να συνεννοηθούμε όμως, γιατί θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι το ζητούμενο.

quote:
Εσένα σου έχει τύχει;

Ναι, μου έχει τύχει και ενώ ήταν γεγονότα τα οποία έχουν εξήγηση για μένα, δεν έχουν εξήγηση με τη "συμβατική κοινή λογική" (το γράφω έτσι κι αν ξαναπροκύψει "κόλλημα", βλέπουμε...).

quote:
Οσο για τις αχρησιμοποίητες δυνάμεις που λες, δεν το αποκλείω βέβαια να υπάρχουν, αλλά θα πρέπει αφενός να τις προσδιορίσουμε και αφετέρου να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά (όπως κάνουμε εδώ με τον Γκέλλερ) για να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος δεν εκμεταλλεύεται αυτή την πίστη μας (στις αχρησιμοποίητες δυνάμεις του ανθρώπου) εξαπατώντας μας για τους δικούς του σκοπούς.

Πολύ απλά, η τηλεπάθεια μπορεί να υπάρχει ως φαινόμενο (το συζητάμε και στο άλλο θέμα). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος ισχυρίζεται ότι την κατέχει και την ελέγχει, λέει και την αλήθεια.

Σε όλα αυτά δε διαφωνώ καθόλου, όμως το θέμα της έρευνας χωράει πολύύύ κουβέντα.

Ποιός θα ερευνήσει, με τί εφόδια και για πόσο θα αμφισβητείται τόσο το παρατηρούμενο όσο κι ο παρατηρητής-ερευνητής; Γιατί εδώ δεν αμφισβητήσαμε μόνο τον Geller, αλλά και όποιον σχετιζόταν με τη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Νομίζω ότι η αμφισβήτηση μερικές φορές μπορεί να είναι ατέρμονη...

Μήπως θα γλιτώναμε πολύ κόπο, χρόνο και θα μπαίναμε καλύτερα στην ουσία, αν ανακαλύπταμε τις δικές μας ικανότητες, για τις οποίες δεν τίθεται θέμα αμφιβολιών;

Γιατί... να σου πω κάτι; Σημαντικό είναι να μάθουμε ποιοί μας "δουλεύουν ψιλό γαζί",
αλλά μήπως σημαντικότερο είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας;

quote:
Θα πρέπει να βγάλουμε από την μέση όλους τους απατεώνες, τους φαντασιόπληκτους, τους ευκολόπιστους και να δούμε τι μας μένει.

Εδώ εντοπίζω τη "διαφορά" μας, αν μου επιτρέπεις την έκφραση.

Όλα αυτά τα πραγματικά φαινόμενα είναι ελάχιστα και μερικές φορές τυχαία (στην περίπτωσή μου τουλάχιστον έτσι ήταν).

Πολύ φοβάμαι, ότι η πραγματικότητα δεν βρίσκεται σχεδόν καθόλου μέσα στα φαινόμενα, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή και αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης (οποιασδήποτε μορφής).

Η εξερεύνηση λοιπόν, αυτών των πεδίων, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση.

Για κάποιους αυτή η πραγματικότητα θα είναι και θα παραμείνει μία ψευδαίσθηση και αυτό, το οποίο ονομάζεις "να δούμε τί μας μένει" θα είναι "το μετέωρο βήμα του πελαργού" από το μηδέν στο συν κάτι... (ρομαντική διάθεση έχω σήμερα!)

3 Άλφα

02/11/2004, 23:08:28
manos μας, παρέλειψα να σε ευχαριστήσω για τους συνδέσμους.

Να 'σαι καλά!

3 Άλφα

03/11/2004, 21:30:45
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/manospitfire/18915/335583

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Ydroxoos25Μέλος
04/11/2004, 05:37:02

Γειά σας.

Επειδή αναφέρθηκε ότι η εκπομπή ήταν στημένη και ότι τα πρόσωπα που συμετείχαν στα πειράματα ήταν προκαθορισμένα θα ήθελα να αναφέρω ότι συμετείχα στην εκπομπή (μέσω της κλήρωσης που έγινε ζωντανά) και με άλλα άτομα που μίλησα εκεί δεν διαπίστωσα ότι παρευρίσκονταν με σκοπό να "βοηθήσουν" το Uri Geller. [/font=Trebuchet MS]

"Ο άνθρωπος πολλές φορές σκοντάφτει πάνω στην Αλήθεια ...αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του"