- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
αυτό δείχνει οτι εσύ είσαι ο απόλυτος κι αυτός που φοράει παρωπίδες.
Δηλαδή εσύ θέλεις ενα φόρουμ ωπου όλοι θα συμφωνούν μαζί σου;
Δηλαδη εσυ πιστεύεις οτιδήποτε σε ταϊζουν χωρίς αποδείξεις, χωρις να το αμφισβητήσεις;
Μια συ-ζήτηση ωπου όλοι συμφωνούν μαζί σου, δεν έχει τίποτα το επικοδομητικό και δεν είναι καν συ-ζήτηση. Γιατι λείπει το δευτερο συνθετικό. Δεν υπάρχει η αναζήτηση γιατι ήδη πιστεύεις, έχεις κατασταλάξει. Δεχεσαι μόνο απόψεις συμφωνες με τη δική σου και είσαι απόλυτος. Αν κι αυτό σχετικό είναι, διότι αυτός ο τρόπος δείχνει ανάγκη για επιβεβαίωση.
Η εποχή μας, αγαπητέ, σφύζει απο πληροφορίες. Αν δεν αναπτύξουμε αμυνες, αμφισβήτηση, κριτική σκέψη, φιλτράρισμα είμαστε χαμένοι απο χέρι.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Το θέμα εδώ που φέρνει η κάθε εκπομπή Χαρδαβέλλα δεν είναι τα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ επιτευγματα της ανθρωπότητας, αλλά ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
της, όπως η τηλεκίνηση, η ίαση και αυτο-ίαση, η ραδιαισθησία κ.α
Και σε αυτές τις συζητήσεις οι περισσότερες αντι-γνωμίες φέρνουν
τα τεχνολογικά επιτεύγματα σαν τον δούρειο ίππο της αναζήτησης του
ανθρώπου ΠΑΡΑ για τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του εαυτό.
Τί σχέση δηλαδή έχει ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής άν υπάρχει
ή όχι OTAN εγώ μπορώ και επικοινωνώ με έναν άνθρωπο χιλιόμετρα μακριά,
με ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ και όχι με CB, δορυφορικό τηλέφωνο, καλωδιωμένο ή άλλο.
ΑΝ η ΕΠΙΣΤΗΜΗ θέλει να μπεί στα χωράφια του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ να το κάνει!
Μέχρι τώρα όμως προσπαθεί με ηλεκτρόδια να καταγράψει μια δύναμη που
δεν την δέχεται σαν υπαρκτή. ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
Η βάση της συ-ζήτησης θα ήταν ήδη αναπτυγμένη πχ. άν δεν αναρωτιόμασταν
άν η γή ήταν ή δεν ήταν επίπεδη αλλα άμα είναι σφαιρική τότε ποιά
ουράνια σώματα θα ήταν αυτά που κάνουν τροχιές και έτσι θα έβγαινε
νωρίτερα ένα πιο σωστό συμπέρασμα.
Παρόλαυτά ο δέυτερος μοχλός αντίστασης εδώ στην εσωτερική αναζήτηση,
δεν είναι μόνο η βιβλιογραφία κάποιων επιστημόνων αλλα και εκείνη
κάποιων ρασοφόρων που φέρνουν όλες αυτές τις δυνάμεις σαν τις δυνάμεις
του Σατανά.
Οπότε αγαπητέ 1900 το θέμα για μένα και για πολλούς εδώ ΣΙΓΟΥΡΑ,
δεν είναι αν οι άνθρωποι έχουν κάποιες ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ δυνάμεις όπως η
τηλεκίνηση που κάνει ΚΑΙ ο Γκέλλερ ΑΛΛΑ απο πού προέρχονται και πώς
αναπτύσονται. Εκεί οι ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ θα ήταν ΠΟΛΥ πιο εποικοδομητικές,
ΑΝ η βάση της συζήτησης δεν έλεγε την γή επίπεδη.
Είμαι σίγουρος πως ΚΑΙ ο Yannakas δεν είχε την βάση της ΣΥ-ζήτησης
και της ΔΙΑ-φωνίας ΑΝΤΙ-γνωμίας ώς μια απόλυτη έκφραση ενος πιστεύω
αλλα πολλών εμπειριών ανθρώπων που αμφισβητούν τεχνολογικά ή δογματικά
τις εσωτερικές αυτές δυνάμεις. Εδώ η αμφισβήτηση φέρνει το επίπεδο
της συζήτησης -επίπεδο- όπως και η γή, τίποτα δεν συμβαίνει και πάμε
όλοι χαρούμενοι να κοιμηθούμε μόλις είδαμε ένα πολύ ωραίο trick show.
Αηαπητή Οstria ![]()
Θέτεις θέμα mind control σε εμπειρίες ανθρώπων που ΔΕΝ πίστευαν
οτι μπορεί να λύγιζαν τα κουτάλια τους όταν τα είχαν βάλει επάνω
στην τηλεόραση τους. Ακόμα και έτσι όμως ποιά δύναμη τα λύγισε;
Του mind απο το control ?
Όσο για το βλέμμα του Geller όταν παίζει τον σοβαρό και διατάζει
μου φέρνει γέλιο γιατί παίζει ένα άψογο show. Ξαναλέω οτι είναι
ο Νταλάρας της τηλεκίνησης και σαν επαγγελματίας που βγάζει τρελά
λεφτά απο αυτό κάθε προσβολή της ιδιότητάς του, είναι λογικό να
πηγαίνει στα δικαστήρια.

Όσο πάντως για το πόκεμον Αλ-καζάμ που δεν φέρνει στον Γκέλλερ,
ναί είναι μια υπερβολή. Αλλα απο την άλλη ο Νταλάρας υπέρβαλε όταν
έκανε μύνηση στον Πανούση άμα έλεγε την λέξη Νταλάρας και πλήρωνε
κάθε φορά ένα εκατομμύριο. Επαγγελματικές υπερβολές πάντα υπέρ
των χρημάτων.
quote:
Αγαπητέ Yiannakas μιλάς για εξερεύνηση, αλλα πρωτη προϋπόθεση για έρευνα είναι η αμφισβήτηση. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για έρευνα. Απο τη στιγμή που χαρακτηρίζεις τους αμφισβητίες "απιστους Θωμάδες" και λες οτι "μήπως θα ήταν καλύτερο να μετακομίσουν σε άλλο είδος φορουμ"
αυτό δείχνει οτι εσύ είσαι ο απόλυτος κι αυτός που φοράει παρωπίδες.Δηλαδή εσύ θέλεις ενα φόρουμ ωπου όλοι θα συμφωνούν μαζί σου;
Δηλαδη εσυ πιστεύεις οτιδήποτε σε ταϊζουν χωρίς αποδείξεις, χωρις να το αμφισβητήσεις;
Μια συ-ζήτηση ωπου όλοι συμφωνούν μαζί σου, δεν έχει τίποτα το επικοδομητικό και δεν είναι καν συ-ζήτηση. Γιατι λείπει το δευτερο συνθετικό. Δεν υπάρχει η αναζήτηση γιατι ήδη πιστεύεις, έχεις κατασταλάξει. Δεχεσαι μόνο απόψεις συμφωνες με τη δική σου και είσαι απόλυτος. Αν κι αυτό σχετικό είναι, διότι αυτός ο τρόπος δείχνει ανάγκη για επιβεβαίωση.
απλά φίλε μου μίλησα για αυτούς που φοράνε παρωπίδες και βγάζουν στον αέρα συμπεράσματα χωρίς να το ερευνήσουν.
quote:
Αν ανήκω στους αμαθείς και τα έχω καταλάβει λάθος καλύτερα να τα εξηγήσεις
αναλυτικά παρά να κάθεσαι να λογομαχείς με την ostria
Δε λογομαχώ με κανέναν, αλλά αν σε όλη του τη ζωή κάποιος έχει συναντήσει μόνον ταχυδακτυλουργούς ή δήθεν "πνευματιστές" και το κακό το συναπάντημα, δεν πρόκειται να καταλάβει τη διαφορά με εκείνο το οποίο υπάρχει, αλλά σαφώς είναι ΣΠΑΝΙΟ, όσο κι αν την αναλύσω.
Προσωπικά, δε θυμώνω με κάποιον συγκεκριμένα, γιατί κι εγώ παλαιότερα δεν καταλάβαινα τη διαφορά και αντιμετώπιζα με σκεπτικισμό κάθε διαφορετική γνώμη.
Βλέπω όμως, ότι τη λεγόμενη επιστημονική γνώση όλοι λίγο πολύ ξέρουμε πού να την αναζητήσουμε και να ανασύρουμε πηγές. Στα μεταφυσικά, επειδή οι απαντήσεις δεν είναι τόσο προφανείς, αρχίζουμε τις απλουστεύσεις και τα συνηθισμένα...
Τολμήστε και πάψτε να φοβάστε... Αυτό έχω να πω μόνο, αφού ζητάς την γνώμη μου. Ζωή χωρίς βίωμα είναι θάνατος.
Και πάνω απ' όλα: Μην ακούτε κανέναν. Ούτε καν τη λογική σας. Ακούστε την καρδιά σας...
Καλή συνέχεια...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
zadok, ωραία κουβεντα ανοιξες. Κρίμα που είναι θαμένη κάτω απο το χαρδα και τον geller.
quote:
Βλέπω όμως, ότι τη λεγόμενη επιστημονική γνώση όλοι λίγο πολύ ξέρουμε πού να την αναζητήσουμε και να ανασύρουμε πηγές. Στα μεταφυσικά, επειδή οι απαντήσεις δεν είναι τόσο προφανείς, αρχίζουμε τις απλουστεύσεις και τα συνηθισμένα...
zadok, μακάρι να είχες δίκιο. Αν όλοι είχαν μια στοιχειώδη αντίληψη του τι είναι
επιστήμη δεν θα ανθιζαν κομπογιαννίτες που εκμεταλεύονται την αναγκή των ανθρώπων.
Και όταν αυτη η ανάγκη είναι π.χ. ιατρική ανάγκη το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και τραγικό.
Για τα μεταφυσικά έχεις δίκιο. Οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου προφανείς. Γι'αυτό και τα λένε μεταφυσικά ! Η προσωπική μου άποψη είναι οτι τις απαντήσεις σε αυτά τις ζητά ο καθένας μέσα του.
quote:
Τολμήστε και πάψτε να φοβάστε... Αυτό έχω να πω μόνο, αφού ζητάς την γνώμη μου. Ζωή χωρίς βίωμα είναι θάνατος.
Και πάνω απ' όλα: Μην ακούτε κανέναν. Ούτε καν τη λογική σας. Ακούστε την καρδιά σας...
zadok εδω συμφωνούμε υπο όρους.
Προφανώς για να παντρευτώ δεν βασίστηκα στη λογική αλλα στο συναίσθημα (αλλιώς σιγά μην παντρευόμουνα). Οταν τραγουδάω στο παιδί μου για να κοιμηθεί δεν το κάνω λογικά αλλα συναισθηματικά. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να λύσω τη διαφορική εξίσωση διάδοσης ακτινοβολίας για να απολαύσω ένα ηλιοβασίλεμα. Και νομίζω έτσι λειτουργει και ο περισσότερος κόσμος.
Απο την άλλη πλευρά, οταν πρέπει να αντιμετωπίσω μια ασθένεια, η όταν πρέπει να επισκευάσω τα φρένα του αυτοκινίτου μου, η να πάρω ένα στεγαστικό δάνειο, και γενικά όταν έχω να μελετήσω ένα φυσικό φαινόμενο δεν μπορώ να αφήσω το συναίσθημα να κυριαρχει γιατί τα συναισθήματα είναι υποκειμένικά και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολου αξίας.
π.χ. δεν μπορώ να κυκλοφορώ με χαλασμένα φρένα επειδή "εγώ τα αισθάνομαι εντάξει" ούτε είναι σοφό να πάρω στεγαστικό δάνειο χωρίς να υπολογίσω με σωστά μαθηματικα τα οικονομικά της οικογένειας μου.
Και ένα παράδειγμα σχετικό με το θέμα μας.
Προτιμώ η παγκόσμια είρήνη να βασίζεται σε διεθνείς επιτροπές, σε εκλεγμένους αντιπροσώπους όλων των λαών, και στην συνειδητοποίηση οτι αν γίνει ένα ΜΠΑΜ στον πλανήτη πάμε όλοι χαμένοι, παρά στη "θετική ενέργεια" που χρησιμοποιεί ο κάθε φευγάτος για να επηρεάσει ψυχολογικά τους ρώσους, τους ταλιμπάν η δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλο.
Σίγουρα τα κίνητρα μας για παγκόσμια ειρήνη είναι καταρχήν συναισθηματικά, αλλα η μεθοδολογία μας για την επίτευξη αυτου του στόχου πρέπει να είναι λογική.
Και να πετάξω και το απαραίτητο quote. "Τα πανία της βάρκας της ζωής είναι το συναίθημα, αλλα το τιμόνι της είναι ή λογική" (δεν θυμάμαι απο που είναι)
Αγγελος.
quote:
π.χ. δεν μπορώ να κυκλοφορώ με χαλασμένα φρένα επειδή "εγώ τα αισθάνομαι εντάξει" ούτε είναι σοφό να πάρω στεγαστικό δάνειο χωρίς να υπολογίσω με σωστά μαθηματικα τα οικονομικά της οικογένειας μου.
Η καρδιά σου δε θα σου έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει να την ακούμε και γι' αυτό δεν μπορούμε να δούμε τη διαφορά με τη λογική.
Περισσότερα σε κάποιο άλλο θέμα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ VIDEO..ΒΓΑΛΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ?
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΑΛΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΑΛΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ?
ΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. ![]()
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
quote:quote:
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΑΛΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ?ΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.
Μαζί τους και ο ψυχίατρος που πήρε τηλέφωνο!![]()
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έβγαλαν από την μέση όλα τα "μεταφυσικά" στοιχεία που υπήρχαν στην ιστορία των Εψιλον. Πάει το Δελφικό Εψιλον, πάνε οι εξωγήινοι θεοί που έρχονται, πλήρης απογοήτευση! ![]()
Μετά, μου φαίνεται ότι ο μακαρίτης ο Γκιόλβας θα μείνει ίσως ένα από τα πιό αμφιλεγόμενα πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας. Για άλλη μια φορά δεν κατάφερα να βγάλω κανένα συμπέρασμα για το πρόσωπό του! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Προτιμώ η παγκόσμια είρήνη να βασίζεται σε διεθνείς επιτροπές, σε εκλεγμένους αντιπροσώπους όλων των λαών, και στην συνειδητοποίηση οτι αν γίνει ένα ΜΠΑΜ στον πλανήτη πάμε όλοι χαμένοι, παρά στη "θετική ενέργεια" που χρησιμοποιεί ο κάθε φευγάτος για να επηρεάσει ψυχολογικά τους ρώσους, τους ταλιμπάν η δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλο.
"MPAM"
Uri Geller:
FTOU RE *GMT* TIN GADEMIA@!# MU ITELA NA PO YPEGRAPSE!
PREPI NA MATO KALITERA TA ELINIKA MU FENETE....![]()
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
Για να βγείς στην τηλεόραση πρέπει να σκοτώσεις, να κλέψεις, στην καλύτερη περίπτωση να είσαι ψώνιο (πλην...επίσης).
Για τον καλό μας Χάρδα, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει όλα τα βρίσκει ολα τα εξηγάει, αφιερωμένο εξαιρετικά:
ΤO "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ", ΤΟ "ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ" ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Τους πληρώνουν για να τους ανακαλύπτουν!
Πώς τα «Κακά Παιδιά» του ραδιοφώνου ξεσκέπασαν την κομπίνα
"Η ΕΚΠΟΜΠΗ ήταν να τελειώσει στις 12.00 τα μεσάνυχτα, αλλά κράτησε ως τις 2.30 τα ξημερώματα. Γιατί, ω του θαύματος, μόλις ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα η 16χρονη Σοφία, που ο κ. Κ. Χαρδαβέλλας και το συνεργείο του αόκνως αναζητούσαν επί δίωρο, αυτοαπεκαλύφθη τηλεφωνικώς!
«Είμαι στο σημείο τάδε, ελάτε να με πάρετε!» είπε.
Και ο κ. Χαρδαβέλλας χαμογέλασε ευτυχής για το κοινωνικό έργο που μόλις έφερε εις πέρας... και για το 71% της θεαματικότητας που μόλις εξασφάλισε ρεκόρ τηλεθέασης από καταβολής AGB... Αλλά τι παιχνίδι της τύχης κι αυτό! Δεκαπέντε λεπτά προ του τέλους η αποκάλυψη; Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη. Για δες κάτι συμπτώσεις! Ή μήπως...
Γι' αυτό το «ή μήπως», την επομένη τα «ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ραδιοφώνου, ο Θανάσης Λάλας και ο Λάμπης Ταγματάρχης, είπαν να παίξουν με τις πιθανότητες. Και επειδή οι συμπτώσεις δε συν βαίνουν δυο φορές, τα «ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» κέρδισαν. Τι ανακάλυψαν; Μια καλοστημένη κομπίνα εις βάρος των τηλεθεατών! Ισως το μεγαλύτερο σκάνδαλο «στημένου» ρεπορτάζ στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης! Οπως απεκαλύφθη στην εκπομπή του ραδιοφώνου του Antenna «Διαγωγή Κοσμία» χθες το πρωί, η μικρή Σοφία ήταν έτοιμη να... ξαναχαθεί κατά παραγγελίαν• επί αδράς χρηματικής ανταμοιβής, εννοείται. Οπως έκανε άλλωστε και την πρώτη φορά!
Και ιδού, πώς έχουν τα πράγματα. Συνεργάτις των «ΚΑΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη μητέρα της απολεσθείσης 16χρονης. Ο διάλογος βγήκε στον αέρα στην εκπομπή 10.00 - 13.00 χθες Σάββατο. Εκεί τον ακούσαμε και σας τον μεταφέρουμε όσο αυτούσιο επιτρέπει η μνήμη:
Δημοσιογράφος: Είμαστε από την εκπομπή «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» της κυρίας Νικολούλη. Επειδή ο ανταγωνισμός με την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα είναι μεγάλος και η δική σας περίπτωση του έδωσε σημαντικό προβάδισμα, θέλαμε να σας ρωτήσουμε: Μήπως θα ήταν δυνατόν η κόρη σας να ξαναχαθεί για δυο-τρεις ημέρες, αλλά να 7ην βρούμε εμείς αυτή τη φορά;
Μητέρα Σοφίας (κάπως «δαγκωμένη», αλλά θετική εξαρχής): Κοιτάξτε, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν έτσι. Πρέπει να συνεννοηθώ με τον πατέρα του παιδιού, με τη Σοφία... Δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τηλεόραση. Είναι ταλαιπωρία! Οι κάμερες, όλος αυτός ο μπελάς, ξέρετε...
Δ.: Μα, εξυπακούεται, θα σας αποζημιώσουμε για αυτά. Και εμείς κάτι πρέπει να σας δώσουμε. Γύρω στις 500.000...
Μ.: Α, όχι! Θα έχει ενστάσεις ο άνδρας μου με αυτό το ποσόν! Είναι παράξενος! Αλλωστε δεν έδωσε αυτά τα λεφτά ο κ. Χαρδαβέλλας. Τουλάχιστον ένα, ενάμισι εκατομμύριο πρέπει να είναι!
Δ.: Δεν είναι πρόβλημα, εντάξει. Ενα εκατομμύριο.
Η μητέρα της Σοφίας πλέον μιλάει ανοιχτά. Αλλωστε η πρώτη συμφωνία επετεύχθη, απομένουν πλέον μόνο οι λεπτομέρειες. Και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τα «ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» θα τραβήξουν το «χάπενινγκ» ως το τέλος. Συνολικά η συζήτηση διήρκεσε 11 λεπτά. Εδώ παραθέτουμε τα «καλύτερα» στιγμιότυπα:
Δ.: Θα μπει και ο αστυνομικός στο κόλπο; (Η νεαρά υποτίθεται ότι εξηφανίσθη λόγω σφοδρού έρωτος με όργανον της τάξεως. Στο «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη» ο αστυνόμος επικοινώνησε με το στούντιο, διέψευσε τον ρόλο... Καζανόβα που του απέδιδαν, για να... τεθεί πάραυτα σε διαθεσιμότητα από τον Αστυνομικό Διευθυντή του τηλεφωνικώς, εν μέσω εκπομπής!).
Μ.: Ναι, να πούμε πως πάει να τον βρει, αλλά αυτός να μην έρθει στο στούντιο. Και τη Σοφία να τη στείλουμε σε κάτι συγγενείς που έχουμε στον Περισσό να μην τη δει κανείς.
Δ.: Αλλά, για πείτε μου, θα μπορέσετε να κλάψετε πειστικά στην εκπομπή μας;
Μ.: Βεβαίως!
Δ.: Μπορείτε να το κάνετε για λίγο τώρα, να ξέρουμε πώς θα είναι;
Μ.: Ναι, αν πρέπει... (αρχίζει την... πρόβα με σπαραγμό ψυχής). Παιδάκι μου, (λυγμός)... Η μάνα είναι μόνο μία (λυγμός)... Γύρνα σπίτι, κοριτσάκι μου, που κλαίει το αδελφάκι σου...
Δ.: Το αδελφάκι της μπορεί να μας δείξει και αυτό λίγο πώς θα κάνει;
Μ.: Ναι, βέβαια... (το φωνάζει) Δείξε πώς κλαις που χάθηκε η αδελφούλα σου!
Αδελφός Σοφίας (κλαίγοντας): Ελα, Σοφάκι μου, πίσω. Από τότε που έφυγες πέφτω από το κρεβάτι μου όταν κοιμάμαι (... ακολουθεί οδυρμός).
Δ.: Ωραία, εντάξει. Πότε να σας πάρουμε τηλέφωνο να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία;
Μ.: Πάρτε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Νωρίς μόνο, πριν το απόγευμα, γιατί έρχεται εδώ ο ψυχολόγος να εξετάσει τη Σοφία, και μη καταλάβει τίποτε... (Πρόκειται για τον ψυχολόγο της εκπομπής τού κ. Χαρδαβέλλα, που προφανώς έχει αναλάβει κατασκοπικό ρόλο. Μη βγει παραέξω τίποτε για την κομπίνα).
Αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά διαδραματίστηηαν στη χθεσινή εκπομπή «Διαγωγή Κοσμία».
Μια μητέρα «εν τη παλάμη και ούτω... κλάψωμεν» και ένα Ρεπορτάζ που μάλλον εν αιθρία παρά εν Ομίχλη έγινε!
Σε κάθε περίπτωση, οι κασέτες της συνομιλίας βρίσκονται στη διάθεση του Εισαγγελέα.
Και σημειώστε: Στην αρχή κάθε σόου Χαρδαβέλλα ή Νικολούλη, ένα τέταρτο αφιερώνεται «τιμής ένεκεν» στον μικρό Μπεν. Ισως επειδή οι δύο... Σέρλοκ Χολμς δεν έχουν μπορέσει ακόμη να «τουμπάρουν» του γονείς του παιδιού."
ΤΟ ΒΗΜΑ , 10-11-1996
Κωδικός άρθρου: B12402A403
Απορία (αφελής μάλλον):
Τί διάολο έγινε με τον εισαγγελέα;
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Ο νεαρός δηλώνει ευθέως ταχυδακτυλουργός και έκανε διάφορα κόλπα, λύγισε κουτάλια και πιρούνια, κάποια τα έσπασε κι όλας, τα μετακίνησε χωρίς να τα αγγίζει, έκανε ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα να αιωρηθεί στα χέρια του, διάβασε απ έξω μιά πρόταση από μία τυχαία σελίδα ενός βιβλίου, μάντεψε ποιά κάρτα διάλεξαν οι τηλεθεατές, κούνησε τον δείκτη μιάς πυξίδας (για την ακρίβεια τον έκανε να γυρίζει σαν τρελός) και διάφορα άλλα...
Ολα αυτά σε δύο εκπομπές που παρακολούθησα, του Μυλωνά και Μιχαλο... (πώς την λένε) στο extra. Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και νομίζω ότι οι θεατές τουλάχιστον θα πρέπει να προβληματίστηκαν, ενώ κάποιοι καλεσμένοι της δεύτερης εκπομπής που ασχολούνται με την μεταφυσική, δεν μπορούσαν με τίποτα να πιστέψουν ότι ήταν σκέτα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και του ζητούσαν επίμονα να τους αποκαλύψει τα επαγγελματικά του μυστικά! (λες και ο σεφ θα αποκάλυπτε ποτέ την μυστική συνταγή του φαγητού ή του γλυκού που τον έκανε διάσημο)
Κι όταν αυτός αρνήθηκε είπαν ότι τότε συνεχίζουν να πιστεύουν ότι επέδρασαν και άλλες δυνάμεις (πνεύματα εννοούσε ο ένας τύπος), ή ότι είχε εξασκήσει τις δυνάμεις του σε προηγούμενες ζωές (η κυρία που είναι εκπρόσωπος του εσωτερισμού)...
Το παιδί γέλαγε βέβαια και τους διαβεβαίωνε ότι ήταν απλά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αλλά μπα, αυτοί επέμεναν στα δικά τους.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Ερμηνευτής: Γιώργος Νταλάρας
Δε φταις εσύ η φαντασία μου τα φταίει
που σ' έπλασε όπως ήθελε αυτή
η φαντασία μου που χρόνια με γελούσε
πως θα μ' ανοίξεις την καρδιά μου την κλειστή
Μα ποιο είναι κείνο το όνειρο
που βγαίνει πάντα αλήθεια
και δεν αφήνει χαρακιές στις περισσότερες καρδιές
και μια πληγή στα στήθια
Δε φταις εσύ η φαντασία μου τα φταίει
γι αυτό μην κλαις που φεύγω βιαστικά
σε μένα τώρα πια ταιριάζει για να κλάψω
για της καρδιάς μου τα χαμένα ιδανικά
Μα ποιο είναι κείνο το όνειρο
που βγαίνει πάντα αλήθεια
και δεν αφήνει χαρακιές στις περισσότερες καρδιές
και μια πληγή στα στήθια

Eίπε να πάρουμε το Έι-τζαξ (διόρθωση ΑΖΑΧ) να καθαρήσουμε
το γυαλί της τηλεόρασης για να κάνουμε το μαγικό κόλπο της μαθηματικής
επιλογής 3 μπρός 4 πίσω κλπ. και ώ το θάυμα...
Είπε στην αρχή της εκπομπής οτι ΘΑ σας πούμε να βάλετε πηρούνια και
κουτάλια στην τηλεόραση, ρολόγια κ.α ενώ στην διάρκεια όλο τους
παπατζήδες είχε...και τίποτα για εξ'αποστάσεως καταστάσεις...
Όταν βγήκε ο Καζέπης έδειξε κόλπα που εξηγεί ο Randi αλλα to story
σταματάει στο studio.
Τίποτα για τον σπόρο, τίποτα γενικά που να κάνει ο Geller εξαποστάσεως.
(ΕΚΤΟΣ STUDIO). Όσο για τα φακελάκια με τα κοίλα καρτελάκια όταν βάλεις
το κοίλο ανάποδο φαινόταν πιό είναι και το αναποδογυρισμένο...
Και πολύ τηλεπάθειες δηλαδή...
Τα λοιπά κόλπα είναι γνωστά στους μάγους ταχυδακτυλουργούς. Δέν έδειξε
κάτι καινούριο...
Συγκράτησα και το τηλέφωνο του Καζέπη που το είπε δημοσίως...Δέν
γνωρίζω άν πρέπει να το postarw εδώ κιόλας...
quote:
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑΜουσική: Απόστολος Καλδάρας
Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Ερμηνευτής: Γιώργος Νταλάρας
Πολύ ωραίο τραγουδάκι! Καθώς και το
"Τσομπανάκος ήμουνα, προβατάκια έβοσκα..."![]()
Αγαπητέ ΑLOS το "πείραμα" με το εξ αποστάσεως λύγισμα των κουταλιών δεν έγινε, ξέχασες όμως ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι θα γίνει αργότερα, κάποια τηλέφωνησε και είπε ότι το δικό της λύγισε ήδη. ![]()
Για το εξ αποστάσεως προσωπικά το αφήνω ανοιχτό το θέμα, επειδή αφενός δεν ξέρω αν κάτω από ειδικές συνθήκες (πχ ηλεκτρομαγνητικές από το πεδίο που δημιουργεί η τηλεόραση ή την θερμότητα που εκπέμπει και με ειδικό κράμα μετάλλου) μπορεί να γίνει, αφ ετέρου δεν ήμουνα εκεί όταν κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι λύγισαν τα κουταλάκια τους.
Το πείραμα με τον σπόρο, ίσως το δούμε κάποια στιγμή. Ο νεαρός είπε ότι μπορεί να το κάνει. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος
"ειδικά επεξεργασμένος σπόρος". Οπότε αναμένουμε και βλέπουμε.
Το κόλπο με το μάντεμα των καρτών δεν ήταν ένα αλλά πολλά. Και πέτυχαν όλα. Μπορεί να γίνονται με διάφορα κόλπα. Πάντως γίνονται.
Το πιό "εντυπωσιακό" για μένα ήταν η αιώρηση του χαρτονομίσματος στο χέρι του. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να το κάνω στην παρέα μου! ![]()
Από κει και πέρα υπάρχουν άλλοι όπως ο Κοπερφιλντ που κάνουν πολύ πιό εντυπωσιακά κόλπα και κάποια απ αυτά τα έχουν εξηγήσει. Ισως ο Μάνος μας πει περισσότερα πχ. για το κόλπο στο τείχος του Πεκίνου, όπου ο Κόπερφιλντ μπήκε από την μία πλευρά -μέσα στο συμπαγές τείχος- και βγήκε από την άλλη. ![]()
-Arthur C. Clarke-
quote:
Πολύ ωραίο τραγουδάκι! Καθώς και το
"Τσομπανάκος ήμουνα, προβατάκια έβοσκα..."
Τραγούδα το λοιπόν, τί κάθεσαι; Ή μήπως το 'κανες;
Ποιό είναι το ζητούμενο;;;;
Ν' αποδειχθεί ότι όλοι είναι ταχυδακτυλουργοί ή ότι δεν υπάρχουν μετα-φυσικά φαινόμενα;

quote:
Τραγούδα το λοιπόν, τί κάθεσαι; Ή μήπως το 'κανες;
Μπα, αυτό το τραγουδάνε άλλοι...
quote:
Ποιό είναι το ζητούμενο;;;;Ν' αποδειχθεί ότι όλοι είναι ταχυδακτυλουργοί ή ότι δεν υπάρχουν μετα-φυσικά φαινόμενα;
Να αποδειχτεί τι, πού; Εδώ μέσα δεν αποδεικνύουμε τίποτα, μαζεύουμε στοιχεία και εκφράζουμε γνώμες.
-Arthur C. Clarke-
quote:
Μπα, αυτό το τραγουδάνε άλλοι...
Κάτι θα ξέρεις, για να το λες.
quote:
Να αποδειχτεί τι, πού; Εδώ μέσα δεν αποδεικνύουμε τίποτα, μαζεύουμε στοιχεία και εκφράζουμε γνώμες.
Κολλήσαμε στη λεξούλα βλέπω. Να το πω αλλοιώς λοιπόν:
Μαζεύουμε στοιχεία για να συλλογιστούμε τί;
Αν ο Γκέλλερ είναι απατεώνας ή αν υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα;
Για τί από τα δύο εκφράζουμε γνώμες;
Αν σου παρουσιαστεί ο Κόππερφιλντ, ο οποίος περνά από τοίχο με κάποιο τρυκ κι ένας π.χ. Σαολίν, ο οποίος κάνει το ίδιο, αλλά σαφώς δεν είναι ταχυδακτυλουργός και σου κάνουν μία επίδειξη, τί συμπέρασμα θα βγάλεις;

quote:
Κολλήσαμε στη λεξούλα βλέπω. Να το πω αλλοιώς λοιπόν:Μαζεύουμε στοιχεία για να συλλογιστούμε τί;
Αν ο Γκέλλερ είναι απατεώνας ή αν υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα;Για τί από τα δύο εκφράζουμε γνώμες;
Αν σου παρουσιαστεί ο Κόππερφιλντ, ο οποίος περνά από τοίχο με κάποιο τρυκ κι ένας π.χ. Σαολίν, ο οποίος κάνει το ίδιο, αλλά σαφώς δεν είναι ταχυδακτυλουργός και σου κάνουν μία επίδειξη, τί συμπέρασμα θα βγάλεις;
Μαζεύουμε στοιχεία για να υποστηρίξει ο καθένας τις απόψεις του. Το θέμα μας εδώ είναι βασικά ο Γκέλλερ και οι ισχυρισμοί του και αυτό "εξετάζουμε" σε αντιπαράθεση με άλλους που κάνουν παρόμοια πράγματα, ισχυριζόμενοι κάτι διαφορετικό.
Τώρα πάλι θα κολλήσω σε μία λεξούλα. Το "σαφώς" πόσο σαφώς είναι;
Σαφώς ο Κοππερφιλντ μπορεί να περάσει μέσα από τον τοίχο χρησιμοποιώντας κάποιο τρυκ, αυτό είναι ξεκάθαρο και αποδεδειγμένο, επειδή έχει εξηγήσει πώς το κάνει, το έχει δείξει και δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση ότι έτσι το κάνει.
Το σαφώς για τον Σαολίν σε ποιά στοιχεία στηρίζεται;
-Arthur C. Clarke-