- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
anahs
Ο μύθος αυτός είναι ενσωματωμένος στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες – Ιουδαϊσμός , Χριστιανισμός, και Ισλάμ -
Καμία από τις τρεις θρησκείες που ποιο πάνω ανέφερα δεν δίνει αυτό το νόημα – περιεχόμενο στην ιστορία της γένεσης.
Πρόκειται για κάποια καινούργια θρησκεία?
Ποια θρησκεία?
Είναι δική σου προσωπική άποψη?
Μπά , πήγες και μέχρι εκεί φίλη μας και το είδες -το δένδρο εννοώ-...
Πως είναι αειθαλές ή φυλλοβόλο???
Χρειάζεται διαρκές πότισμα ή μια φορά τον μήνα αρκεί???
Εγώ πάντως έχω να σου πώ , ότι είναι ΕΞΩ απο τον παράδεισο ... στην είσοδο για την ακρίβεια και όσοι πάνε εκεί και πριν μπούν στον παράδεισο καθονται κάτω απο την σκιά του και το θείο πνεύμα διαποτίζει το είναι τους και ΜΕΤΑ ως καθαγιασμένοι μπαίνουν στον παράδεισο...τι έχεις να πείς γι'αυτό???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΑΡΙΝΕ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Το Δενδρο της αιωνιας Ζωης υπαρχει κι αυτο και βρισκεται ακομη μεσα στον Παραδεισο...Μπά , πήγες και μέχρι εκεί φίλη μας και το είδες -το δένδρο εννοώ-...
Πως είναι αειθαλές ή φυλλοβόλο???
Χρειάζεται διαρκές πότισμα ή μια φορά τον μήνα αρκεί???Εγώ πάντως έχω να σου πώ , ότι είναι ΕΞΩ απο τον παράδεισο ... στην είσοδο για την ακρίβεια και όσοι πάνε εκεί και πριν μπούν στον παράδεισο καθονται κάτω απο την σκιά του και το θείο πνεύμα διαποτίζει το είναι τους και ΜΕΤΑ ως καθαγιασμένοι μπαίνουν στον παράδεισο...τι έχεις να πείς γι'αυτό???
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΟΥ "ΞΕΦΥΓΕ" ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ....
ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;
Αλλά που να καταλάβετε εσείς χαϊβάνια...σκεπτικιστές!!
Η κοπέλα μιλά αλληγορικά και ονοματίζει απλά διάφορες καταστάσεις της ύπαρξης,παρελθόντος,παρόντος και μέλλοντος.
Προσπαθεί να σας δείξει την πραγματική υπόσταση,την αρχική <<μαγιά>>,της κατασκευής μας,πρίν τον <<ξεπεσμό>>,όπου οδηγηθήκαμε απο άγνωστη αιτία.Είτε εξ ιδίας αμέλειας,είτε εξ επιβολής ανώτερων δυνάμεων.
Διόρθωσέ με νέα μας φίλη,αν δεν σε έχω αντιληφθεί σωστά!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
"Ο ανθρωπος δεν γνωριζει τον δρομο προς τον Ουρανιο Κοσμο"...
"Αλλα το αλογο του- τον γνωριζει -ακριβως..."
anahs
-Το φιδι της γεννεσης η το καλαμι που εκρυψε ο Προμηθεας το κλεμενο
απο τους Θεους Πυρ,μηπως αλλοιγορει την σπονδυλικη στηλη στην oποια
εγινε επεμβαση για να περασει ενα διαφορετικο DNA ;
-Mηπως η μυθολογια ,δεν ειναι απλο παραμυθακι ,αλλα μας στελνει
Αληθειες που επι τελους ηρθε ο καιρος να ανοιξουμε τα ματια μας να
τις δουμε ;
quote:
Φιλοι,Καβειρος, Εαρινος, gianipseftis, η Παραδοση για την οποια μιλω συνοψιζει ολη την Επιστημη της Μυησης,ολων των ιερων βιβλιων της Ανθρωποτητας. Ολοι γνωριζουμε οτι εχουμε μια προσωπικοτητα ομως αυτη ειναι η Κατωτερη μας Φυση.Την Ανωτερη Φυση μας την ονομαζουμε Ατομικοτητα. Τωρα, η Ατομικοτητα πρεπει να καταβροχθισει την Προσωπικοτητα. Να ενα πρωτο Θεμα. "Πως θα πολεμισουμε την προσωπικοτητα μας ωστε να γινουμε ατομα- Τομος - Ατμητος -"Ο ανθρωπος δεν γνωριζει τον δρομο προς τον Ουρανιο Κοσμο"...
"Αλλα το αλογο του- τον γνωριζει -ακριβως..."anahs
Ευ-αγγελίζεσαι μια δική σου άποψη / θρησκεία που βασίζεται σε προσωπικές σου εκτιμήσεις ή μιλάς με βάση την πίστη σε κάποια συγκεκριμένη θεωρία / θρησκευτική προσέγγιση?
Αυτό αρχικά σε ρώτησα.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιείς το “παραμυθάκι” της γένεσης, διανθισμένο με ανατολίτικη “φιλοσοφική” προσέγγιση..
Αυτό το κάνεις έχοντας υπόψιν σου κάποια συγκεκριμένη θεωρία, ή διατυπώνεις την δική σου σκέψη, χρησιμοποιώντας παγκόσμια μυστικιστικά κείμενα και παραδόσεις, συνταιριασμένα σε ένα δικό σου αχταρμά?
anahs
Εμένα όλα αυτά μου δημιουργούν μια πεποίθηση , η οποία λέει ότι αντί να πάμε μπροστά και να βάλουμε το μυαλουδάκι μας να δουλέψει , αρεσκόμαστε σε πρωτόγονες σκέψεις πρωτογόνων ανθρώπων , που οδηγούν σε πρωτόγονα αποτελέσματα....
Καλά φίλη μου , φαντάζομαι ότι κάπου τα διάβασες όλα αυτά και καλά έκανες -δεν το συζητώ..το διάβασμα πάντα κάνει καλό..- αλλα τα πίστεψες κιόλας???
Που βρήκες εσύ όλο εκείνο το αποδεικτικό υλικό και το οποίο θα επαλήθευε την "ιερότητα" των βιβλίων αυτών???
Γνωρίζουμε τι σημαίνει προόοδος???
Κάθε ένα βήμα που κάνουμε μπροστά , ορίζεται ως πρόοδος..το αντίθετο ορίζει το τέλμα και αναπαράγοντας το παρελθόν και θεωρώντας το και ως αληθές μάλιστα ορίζει το τέλμα και την οπισθοδρόμηση...και μην μου πείς ότι ξαφνικά εσύ και ορισμένοι άλλοι ανακάλυψαν τον τροχό...
Ο Όφις και μαύρο φίδι που μας έφαγε θα έλεγα εγώ...

anahs
-Θα το εκτιμησω ιδιεταιρα,αν καποιος μου εξηγησει:Tι σημαινει
Κβαντικο Αλμα της Ανθρωπινης Συνειδησης;
quote:
Ο Νοtirk κατανοει..μιλαμε για αληθειες αργησαμε λιγο αλλα,ειναι πολλα αλλα δεν μπορειτε να τα κρατησετε σημερα...οταν ο νους θα ειναι στην υπηρεσια της Ψυχης και του Πνευματος τοτε ο ανθρωπος θα φθασει την τελειοτητα. Υπαρχει αυτη η γνωση της Συμπαντικης αληθειας κι αν την κατεχεις θα μπορεσεις να προχωρησεις γρηγορα στο δρομο της εξελιξης. ,,Αν δεν πεθανετε δεν θα ζησετε,, δηλαδη να πεθανουμε στην κατωτερη φυση για να γεννηθουμε στην ανωτερη φυση, οπως ο μικρος σπορος,οταν πεθανει μεσα στη γη αρχιζει να φαινεται το νεο φυτο. Αυτο σημαινει αν δεν αλλαξουμε σχηματα, συνηθειες, παλιες αντιληψεις ,πεποιθησεις και νοοτροπιες δεν θα γινουμε ποτε ζωντανοι. Γι αυτο δεχομαστε να πεθανουμε στην κατωτερη φυση για να γεννηθουμε στη θεικη φυση.anahs
Είναι φανερό πως έχεις μια μπερδεμένη άποψη, διανθισμένη από διαφορετικές μυστικιστικές επιρροές. Βεβαίως αυτό δεν παύει να αποτελεί μια άποψη, που κατά την δική σου γνώμη είναι και η σωστή.
Για κάθε μία από τις κοσμοθεωρίες που προσπαθείς να συνταιριάσεις, υπάρχει αντίλογος.
Αν θέλεις να κουβεντιάσουμε για το παραμύθι της γένεσης (για δέντρα μηλιές, συκιές, φιδάκια διαβολικά και άλλα άκακα ζωάκια) να μιλήσουμε, ξεκινώντας από το “Εν αρχή...”
Αν θέλεις να κουβεντιάσουμε για “συμπαντικές αλήθειες” και για σοφιστικές ασυναρτισίες τύπου “ αν δεν πεθάνετε δεν θα ζήσετε”, να κουβεντιάσουμε, αλλά να μην μπλέκουμε θέματα που δεν σχετίζονται.
anahs
quote:
-Tαπεινα,μια ερωτηση.
Πέρασμα σε άλλες διαστάσεις.
Σε άλλα επίπεδα συνειδητότητας.
Σε επίπεδα όπου δεν υφίσταται το υλικό σώμα με την παρούσα μορφή,αλλά με διαφορετική,εκει όπου πάλι είναι υλικό για τα εκεί δεδομένα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
-Πως εχω ομως την εντυπωση,οτι το κβαντικο αλμα γινεται στη συνειδηση
μονο,ενω το υλικο σωμα παραμενει εδω που βρισκεται χωρις καθολου ν'αλλαξει.
-Νομιζω οτι με το κβαντικο αλμα αντιλαμβανεσαι "περισσοτερη
πραγματικοτητα".
quote:
-Tαπεινα,μια ερωτηση.
Πως ζητάς ερμηνεία σε μια αοριστολογία, που ούτε ο ίδιος ο εμπνευστής της δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα στ ηχεία?
quote:
Anna999ΜΕΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ..ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ..
Ποιοι είστε εσείς?
Πως αυτοπροσδιορίζετε την φύση σας?
Για εξήγησε όλη την κοσμοθεωρία σου, γιατί όσο πας και την περιπλέκει περισσότερο.
Ξεκίνησες απο το φιδάκι και το φιδάκι μεταλλάχθηκε σε “κέρβερο”
Μόνο οι εξωγήινοι της παρέας μπορούν να καταλάβουν τι λές
anahs
anahs