ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Εχετλαίος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠεριηγητήςΝέο Μέλος
03/10/2003, 13:15:25
Αγαπητοί φίλοι γεια χαρά
Χαίρομαι που το θέμα ξαναπήρε "φόρα" γιατί νομίζω οτι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε εδώ.
Εγώ για να σας βοηθήσω κάπως θα σας πρότεινα όσοι εχετε τον χρόνο μα πα΄νω απο ολα τη διάθεση να πάτε στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και να ζητήσετε να σας πουνε που υπάρχουν τα αρχαιολογικά δελτία για να τα διαβάσετε. Υπ όψιν οτι δεν ειναι ενας και δυο τόμοι υπάρχουν πολλοί και θα χρειαστείτε καιρό να βγάλετε τα "μαργαριτάρια".
Θα σας κανω ενα δώρο χωρις να πώ σε ποιό δελτίο υπάρχει (αυτοί που θελουν να ψάξουν πραγματικά θα το βρούν) ...στην διάρκεια ανασκαφών στην οδο ΑΘΗΝΑΣ εβρέθη στοα υψους 3!!! μετρων και πλάτους 2,5!!!μετρων με διεύθυνση Β προς Ν ... πως ειπατε; δεν καταλαβα και που ελεγε που παει η στοα ; δεν το ελεγε αυτο το κρατησαν μυστικο.
Περιηγητής

04/10/2003, 12:11:39
Αυτή η φωτογραφία δεν έχει σχέση με την Μυστική Αρχαιολογία, αλλά την βρήκα τυχαία και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον. Είναι από την ανακάλυψη του ναού του "Υπέρτατου Διός" κοντά στο Δίον που έγινε το καλοκαίρι.

Προσέξτε την κολώνα αλλά και το γλυπτό στον βράχο πίσω...

One of 14 columns depicting eagles sits at the archaeological site of Dion, Greece near Mount Olympus, about 65 kilometers (40 miles) south of Thessaloniki, Greece in this July 2003 handout photo. The columns were found along with a 2,400-year-old statue and the first known temple dedicated to Hypsistos, or supreme, Zeus, head of Greece's ancient gods. (AP Photo/HO, Pantermalis)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

04/10/2003, 20:08:18
quote:
Εν τω μεταξυ οι ξενες αρχαιολογικες σχολες σκαβουν την ΕΛΛΑΔΑ απ ακρη σε ακρη αιωνες τωρα τηνιδια στιγμη που οι ελληνες συναδελφοι τους περιμενουν στο γραφειο να παει 3 για να σχολασουν.

Tην ίδια στιγμή φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλες τρελλές που σα και μένα θα πέθαιναν να συμμετάσχουν σε μια αρχαιολογική σκαπάνη...
Ηταν όνειρο ζωής να γίνω αρχαιολόγος από μικρό παιδί αυτό ήθελα μέχρι που στην ηλικία του Λυκείου ο πατέρας μου μου είπε ότι στη δουλειά του (γκαράζ) είχανε ένα αρχαιολόγο για να πλένει τα λεωφορεία...και ότι θα πεινούσα...

Ετσι δεν έγινα αρχαιολόγος ... και γενικότερα από την απογοήτευσή μου (γιατί τίποτ΄άλλο δε με ενδιέφερε) δεν έγινα τίποτα...

Αυτό δε σημαίνει ότι το θέμα δε μου άφησε κουσούρι... Προσπαθώ με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία να βρίσκομαι κοντά σε αρχαία, επισκεπτόμενη όπου βρεθώ μουσεία, πιάνοντας γνωριμίες με αρχαιολόγους και αγοράζοντας αρχαία από δημοπρασίες του εξωτερικού... (αυτό το τελευταίο δεν το ξέρουν ούτε οι φίλοι μου γιατί γνωρίζοντας την οικονομική μου κατάσταση θα με πουν εκκεντρική ή ότι το κάνω από καπρίτσιο)

Ετσι λοιπόν όταν πήγα να κάνω τις απαραίτητες διαδικασίες για τη νομιμη κατοχή τους και εκτίμησή τους στο Εθνικό Μουσείο αντιμετώπισα πλήρη αδιαφορία με εξαίρεση μιας μόνο αρχαιολόγου. Τα γραφεία του νομισματικού Μουσείου δε βρίσκονταν στο καταπληκτικό κτίριο του νομισματικού μουσείου στην Πανεπιστημίου (Ιλίου Μέλαθρον) αλλά στο Εθνικό Μουσείο. Μετά από ραντεβού έγινα δεκτή σε μια ψηλοτάβανη αίθουσα (ξέρετε πόσο ψηλό είναι το μουσείο) όπου υπήρχαν 4-5 γραφεία ξύλινα από το 18..?, η ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι λάμπες που κρεμόντουσαν από το ταβάνι ήταν κίτρινες (λαμπτήρες πυρακτώσεως) και γύρω γύρω βιβλιοθήκες (πολλοί διάδρομοι) με πολλά βιβλία τόσο παλιά όσο και καινούργια... Κομπιούτερ σε αυτό τον χώρο δεν υπήρχαν...ίσως επειδή δεν ταίριαζαν (άλλωστε στο διπλανό γραφείο που ήταν άλλου ύφους υπήρχε όλη η απαραίτητη τεχνολογία) Νόμιζα ότι ο Ιντιάνα Τζόουνς θα ξεπεταχθεί από πουθενά...

Ενα χρόνο μετά που πήρα για να ξανακλείσω ραντεβού για εκτίμηση μαθαίνω ότι επιτέλους εν όψει 2004 μεταφέρανε τα γραφεία του Νομισματικού μουσείου στο νομισματικό μουσείο ως όφειλαν (καταπληκτικό μουσείο μη το χάσετε)
Φίλε Περιηγητής αν είσαι αρχαιολόγος ίσως ξέρεις για τι μιλάω...

α! και οι υπάλληλοι με το ρολόι στο χέρι... (Σιγά που θα αλλάζανε εν όψει 2004)

"Τάδε έφη Avallon"
bladerunnerΜέλος
07/10/2003, 00:11:12
Καλη...μέρα!!!! (Εμ... τέτοια ώρα.....)

Πριν από 5-6 χρονάκια, ο φιλόλογος που είχα στο Λύκειο (ίσως ο καθηγητής που μου άνοιξε το ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα!!!), μας είχε μιλήσει για έναν 2ο Παρθενώνα που βρίσκεται μέσα στον Ιερό Βράχο και πως ένας φίλος του αρχαιολόγος είχε μπει και είχε δει απίστευτα αριστουργήματα...... Μου είχε φανεί κάπως πολύ Ιντιανα Τζόουνς παραμύθι, να βρίσκεται κάτι τόσους αιώνες μέσα στα μάτια μας και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι και μόνο ένας κατάφερε να βρει αναφορές και να το βρει.... Τέλος πάντων.

Σήμερα με έκπληξη είδα σε εκπομπή καταγγελιών στο ALTER, έναν αρχαιολόγο να επιβεβαιώνει όλα όσα έλεγε ο καθηγητής μου. Συγκεκριμένα μίλησε για ένα κτίσμα ύψους 11 μέτρων!!!! Μάλιστα είπε ότι οι αρχαιολόγοι και το υπουργείο πολιτισμού που είναι ενήμεροι δεν κάνουν τίποτα, αν και όλος ο κόπος είναι ένας αρχαίος τούβλινος τοίχος στην νότια πλευρά του Βράχου..... Και αυτό ήταν που ήθελε να καταγγείλει... Την αδιαφορία...

Ξέρει ή έχει ακούσει κανείς σας τίποτα;;;

Ευχαριστώ........

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;

AlastisΜέλος
07/10/2003, 00:32:42
Για τον Ναο του Υψιστου Διος ειχα ακουσει κατα διαολου τυχη οτι ανακαλυφθηκε καμια 15αρα μερες πριν ανακοινωθει οπουδηποτε στο καναλι ΤΗΛΕΦΩΣ, κανοντας ζαπινγκ ενα πρωι.

Το ανεφερε ενας πανεπιστημιακος αν θυμαμαι καλα, ο οποιος εκανε και παρουσιαση ενα βιβλιο του "Ταξιδευοντας με τον Δια". Ονομα δεν θυμαμαι.

Οσο για τον 2ο Παρθενωνα πως ειναι δυνατον να μαθουμε περισσοτερα???!!!

...open minds are better minds!

mariha2912Μέλος
07/10/2003, 00:42:08
ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΨΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΦΙΛΕ BLADERUNNER!!!ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

A KYNOSΝέο Μέλος
07/10/2003, 23:36:17
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ!
ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ “ΓΝΩΣΤΕΣ” EYPEΥΩΣ, ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΤΟ 40.000.000π.Χ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ 90.000.000π.Χ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ.
ΤΟ 700-600.000π.Χ. ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΗΠΕΙΠΟΥΣ (ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΜΟΥ).
ΤΟ 11-10.000π.Χ. ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΤΟΤΕ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ! ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΡΟΧΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΙΣΧΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΙΛΑΜΕ!

Υ.Γ. ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ. Α, ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ... ΣΥΝΕΧΗΣΕ!

“Ω ΗΛΙΕ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΕΙΣ;”

A KYNOSΝέο Μέλος
07/10/2003, 23:40:20
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ 400.000.000π.Χ. Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ.

“Ω ΗΛΙΕ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΕΙΣ;”

AnounakisΜέλος
08/10/2003, 00:06:25

Φίλε A KYNOS,

Ποιες είναι οι πηγές σου;

Θεωρώ υπερβολικές τις πιο πάνω ημερομηνίες.

Μέχρι τώρα η πιο μακρινή ημερομηνία ύπαρξης ανθρώπων που είχα διαβάσει ήταν 15.000.000 χρόνια πριν.

quote:

Έτσι υπολογίζεται ότι η ηλικία του γίγαντα προγόνου μας - που αναφέρεται στις μυθολογίες όλων των λαών- είναι 15.000.000 εκατομμύρια χρόνια. Το βιβλίο του Τζιάν , που θεωρείται το αρχαιότερο ανθρώπινο κείμενο που καταπιάνεται με την εμφάνιση και την εξέλιξη του ανθρώπου , αναφέρει πως η πρώτη ανθρώπινη φυλή γιγάντων εμφανίστηκε στο τέλος της δευτερογενούς περιόδου.

από το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου ΚΟΙΛΗ ΓΗ.

Το βιβλίο αυτό βέβαια , δεν αναλύει το συγκεκριμένο θέμα ,ούτε καταπιάνεται με αυτό , κάνει απλώς μια αναφορά και μόνο , που βοηθά τον συγραφέα να αναπτύξει στην συνέχεια την αποψή του.

Υ.Γ. Όταν αναφερόμαστε σε πολύ μακρινές χρονολογίες , πιστεύω ότι δεν΄έχει νόημα ο προσδιορισμός π.Χ. Το 40.000.000 π.Χ. έιναι 40.002.003 χρόνια πρίν. Το ίδιο και το αυτό δηλαδή.
Αντίθετα το 11.000π.Χ έχει νόημα , γιατί είναι 13.000 χρόνια πριν.

bladerunnerΜέλος
08/10/2003, 21:51:47
Καλησπέρα....

Δεν γνωρίζω περισσότερα για το θέμα του "2ου" Παρθενώνα.... Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ο καθηγητής μου, μας είχε πει ότι ο φίλος του μπήκε μέχρι ενός σημείου, διότι μετά λιγόστευε ο αέρας... Και ότι είχε δει παραπάνω του ενός μνημεία....

Πάντως για τον Ιερό Βράχο, ότι είναι κοίλος (κούφιος δηλαδή...), το έχω ακούσει από πολλούς. Σχετικά με αναφορές, στο ALTER είπαν ότι αυτός ο αρχαιολόγος το είχε αναφέρει στο 1ο τεύχος του περιοδικού ΙΧΩΡ. Αν το έχει κανείς σας ας ανατρέξει και ας κάνει έναν κόπο να μας αναφέρει κάποια πραγματάκια.....

Άσχετο: ο ίδιος αρχαιολόγος, είπε ότι κάποτε εργαζόταν στο υπουργείο πολιτισμού και ότι οι καταστροφές που γίνονται με τις ευλογίες των "υπευθύνων" είναι πάμπολλες.... Όπως στην περιοχή Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν βρει ολόκληρη υποθαλάσσια πόλη, την μπάζωσαν και έφτιαξαν τα (αν θυμάμαι καλά...) διυλιστήρια (ή ήταν ιχθυοκαλλιέργειες;;; Δεν θυμάμαι... Αν κάποιος από εσάς είναι από εκεί ας μας πει τί από τα 2 υπάρχει...)

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;