- Το ρεύμα είναι κάποια μορφή ζωής? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Φίλοι μου καλή σας ημέρα.
Εαρινέ
-------------------------------------------
Πουθενά δεν σε είπα πορωμένο και όταν έκανα μια επισήμανση , αν πρόσεξες δεν ανέφερα μόνο την θρησκεία αλλα διάφορους κώδικες πεποιθήσεων και αντιλήψεων...στην ουσια όλους!
Παρεξήγησες προφανώς ....
----------------------------
Και όμως φίλε μου εδώ
----------------
Εαρινός
Εχεις δεί καμμιά θρησκεία..κώδικα δεοντολογίας..κώδικα πεποιθησεων αρχών και σκέψεων , να μην αισθάνεται και να μην πιστεύει , ότι είναι ο καλύτερος και ο αληθέστερος ή ..ο μόνος αληθής???
...προσωπικά ποτέ!εκεί κλείνουν οι πόρτες της διρεύνησης και εκεί εμφανίζεται ο δογματικός τρόπος σκέψης.
--------------
φαίνεται καθαρά ότι το υπεννόησες.
Δεν υπεννόησα τίποτα φίλε μου , ευθέως είπα την απόψή μου και αποτελεί πίστη μου αυτό...
Δεν μίλησα ΜΟΝΟ για θρησκείες , συμπεριέλαβα όλους του κώδικες πεποιθήσεων και οι οποίοι εμφανίζονται και είναι αδιαπραγμάτευτοι για κάθε άνθρωπο...και ασφαλώς ΚΑΙ οι θρησκείες αποτελούν κώδικες πεποιθήσεων...
Δηλαδή μου ζητάς να κάνω εξαιρέσεις...να τις κάνω λοιπόν εφόσον αυτό θα θεωρηθεί "εντιμότερο"...
Πουθενά δεν ανέφερα την λέξη "πορωμένος" ή έτσι ή αλλοιώς...ίσα-ίσα που θεωρώ ότι είσαι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος , με σεβασμό και ήθος και το εννοώ...τι κι'αν διαφωνούμε , προσωπικά δεν με ενοχλεί ... αντίθετα μάλιστα , όταν διαφωνούμε υπάρχε και ανοιχτή πόρτα και προς τις δύο πλευρές να ακούσει κάτι καινούργιο...
Σε διαβεβαιώ , ότι παρεξήγησες και ελπίζω πλέον να δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις... ![]()
soul
quote:
Φίλοι μου καλή σας ημέρα.
Το θέμα που προβάλλω είναι: Μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να επεκτείνουμε τις ενέργειες του γενικού αυτού στρατηγείου να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον σκοπό για τον οποίον φτιάχτηκε?
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.Φιλικότατα.
Κατα την ταπεινή μου άποψη , μπορούμε...ναί μπορούμε!
Έχω πολλες φορές στο παρελθόν αναφερθεί και έχω διαχωρίσει την θέση μου απο την Ντετερμινιστική άποψη , πως ότι δημιουργήθηκε δεν αλλάζει...
Πραγματικά , πιστεύω ότι ο άνθρωπος δια μέσου της σκεψης του , μπορεί να κάνει θεαματικές-θεματικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα και να συντελλέσει σε μια θεαματική και ουσιαστική αλλαγή , πρωτίστως εντός του ....
Ο τρόπος με τον οποίο καθένας αξιολογεί διάφορα ερεθίσματα-εμπειρίες στην ζωή του διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στα συναισθήματα που κυριαρχούν εντός του και έχω την αίσθηση , ότι δεν θα πρέπει να το προσπερνάμε αυτό σαν κάτι απλό...
Διότι κάθε εμπειρία καταχωρείται , όχι απλά ως μια εικόνα και ως ένα απλό γεγονός...αλλα με τον ανάλογο συναισθηματικό μανδύα που βιώθηκε εκείνη την στιγμή και απο την δεδομμένη εμπειρία το υποκειμενο άνθρωπος αντλεί ή για να το πώ καλύτερα διαμορφώνει μια αίσθηση-εκτίμηση-εκτίμηση για τον εαυτό του και κατ'αυτόν τον τρόπο , αρχίζει να δηλώνεται εντός του μια θέση ζωής .... και εφόσον κατακλύζεται απο οκ-συναισθήματα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κινείται επί ενός ασφαλούς τόπου -ψυχολογικού τόπου- απο τον οποίο δρά...ασφαλώς υπάχουν και άλλοι παράμετροι στην δημιουργία αυτού του τόπου...
Προσωπικά πιστεύω , ότι όλα όσα κάνει ο άνθρωπος -στην πλειοψηφία τους- έχουν ως στόχο την αναγνώριση και την αποδοχή του απο το περιβάλλον του αλλα και την κοινωνία γενικότερα....ουσιαστικά το περιβάλλον αλλα και η κοινωνία αποτελεί έναν καθρέπτη , όπου βλέπει τον εαυτό του και αν αυτός ο καθρέπτης , παραμορφώνει την εικόνα του -φαντασιακή- δημιουργούνται συναισθήματα απώλειας , φόβου και οργής ...με not-οk συναισθήματα...αποτέλεσμα αυτού είναι το διαρκές κλείσιμο στον εαυτό και η "απαγγελία" κατηγοριών πρός όλους...
Εγώ δεν είμαι ενταξει -σκέπτεται-...αλλα φταίτε εσείς , που εγώ δεν είμαι εντάξει...και έχω την αίσθηση -εδώ θα τοποθετηθεί φαντάζομαι ο φίλος Κηφέας..που εισήγαγε και τον όρο..."ηθική της γνώσης"...-ότι δημιουργείται η πράξη σ'αυτό το σημείο , όπου ο άνθρωπος θα διαμορφώσει μια αίσθηση του εαυτού του .....και υπο προυποθέσεις θα διαμορφώσει -εν γένει..- την υπόλοιπη ζωή του ...με τις στάσεις , σκέψεις , συμπεριφορές και αποτελέσματα....
soul
Ελπίζω να μην έχω βγει "εκτός θέματος", καλό σας βράδυ:)

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
quote:
...και κατά δεύτερον να θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές, γιατί πιστεύω ότι αν κάποιος δεν θέλει να "βοηθηθεί" κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει:)
Ελπίζω να μην έχω βγει "εκτός θέματος", καλό σας βράδυ:)"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Πάντα μέσα στο θέμα βρισκεσαι και εντός του φίλη Nemesi και με δύο λέξεις , στοχεύεις στην ουσία των πραγμάτων..
Όσο για την αυτο-γνωσία , θα πώ αυτό:"Τίποτα δεν είναι απρουπόθετο και όλα "απαιτουν" τις προϋποθέσεις τους...ειδικά η αυτογνωσία.."
Αυτο-γνωσία..τι δύσκολο πράμα...πάντα το ζητούμενο και πάντα "αιωρούμενο"....
Καλό βράδυ φίλη μου!
soul
Nemesi, συμφωνώ.
Εαρινέ:
Προσωπικά πιστεύω , ότι όλα όσα κάνει ο άνθρωπος -στην πλειοψηφία τους- έχουν ως στόχο την αναγνώριση και την αποδοχή του απο το περιβάλλον του αλλα και την κοινωνία γενικότερα....ουσιαστικά το περιβάλλον αλλα και η κοινωνία αποτελεί έναν καθρέπτη , όπου βλέπει τον εαυτό του και αν αυτός ο καθρέπτης , παραμορφώνει την εικόνα του -φαντασιακή- δημιουργούνται συναισθήματα απώλειας , φόβου και οργής ...με not-οk συναισθήματα...αποτέλεσμα αυτού είναι το διαρκές κλείσιμο στον εαυτό και η "απαγγελία" κατηγοριών πρός όλους...
quote:
Εαρινός: Εγώ δεν είμαι ενταξει -σκέπτεται-...αλλα φταίτε εσείς , που εγώ δεν είμαι εντάξει...και έχω την αίσθηση -εδώ θα τοποθετηθεί φαντάζομαι ο φίλος Κηφέας..που εισήγαγε και τον όρο..."ηθική της γνώσης"...-ότι δημιουργείται η πράξη σ'αυτό το σημείο , όπου ο άνθρωπος θα διαμορφώσει μια αίσθηση του εαυτού του .....και υπο προυποθέσεις θα διαμορφώσει -εν γένει..- την υπόλοιπη ζωή του ...με τις στάσεις , σκέψεις , συμπεριφορές και αποτελέσματα....
Φίλε Εαρινέ
Δεν θυμάμαι ποιός φιλόσοφος είχε πει ότι : "Κανένας θνητός νους δεν μπορεί να βολιδοσκοπήσει τα βάθη της φύσης" - προσθέτω: ούτε τα βάθη του ασυνείδητου .
Ωστόσο , γνωρίζουμε ότι το ασυνείδητο δεν αναπαύεται ποτέ . Φαίνεται να λειτουργεί συνέχεια, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά μαυ, αφού ακόμη και όταν κοιμόμαστε βλέπουμε όνειρα .
Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν ονειρεύονται ποτέ , αλλά το πιθανότερο είναι ότι δε θυμούνται τα όνειρά τους . Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι που μιλούν στον ύπνο τους , τις περισσότερες φορές δεν θυμούνται τα όνειρα που τους έκαναν να μιλούν .
Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην μπερδέψουμε τη γλώσσα μας ή να μην ξεχάσουμε κάτι που άλλες φορές θυμόμαστε αμέσως , ή να μη μας κυριέψει κάποια διάθεση της οποίας δεν ξέρουμε την προέλευση κλπ. Όλα αυτά είναι συμπτώματα κάποιας συστηματικής ασυνείδητης δραστηριότητας που γίνεται άμεσα ορατή τη νύχτα με τα όνειρα , αλλά που σπάνια διαπερνά τις αναστολές και τις απαγορεύσεις που επιβάλλει ο συνειδητός νους .
Από ό,τι μας έχει δείξει η εμπειρία , μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι ασυνείδητες διεργασίες έχουν μια αντισταθμιστική σχέση με το συνειδητό . Χρησιμοποιώ σκόπιμα τη λέξη "αντισταθμιστική" και όχι "αντίθετη" γιατί το συνειδητό και το ασυνείδητο δε βρίσκονται αναγκαστικά σε αντίθεση μεταξύ τους , αλλά συμπληρώνουν το ένα το άλλο σχηματίζοντας έτσι το σύνολο που ονομάζουμε "εαυτό".
Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό ,ο εαυτός καλύπτει ένα πλατύτερο πεδίο από το συνειδητό εγώ . Αγκαλιάζει τη συνειδητή αλλά και την ασυνείδητη ψυχή και επομένως είναι μια προσωπικότητα .
Είναι αρκετά εύκολο να θεωρήσουμε ότι ο εαυτός μας διαθέτει τμηματικές ψυχές . Έτσι μπορούμε εύκολα να τον δούμε (τον εαυτό) σαν μια περσόνα (τη μάσκα που λέγαμε).
Όμως , ξεπερνά τις δυνάμεις της φαντασίας μας αν προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια καθαρή εικόνα του τι είμαστε σαν εαυτός , επειδή τότε το μερικό επιχειρεί να κατανοήσει το ολικό .
Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα να αποκτήσουμε έστω και προσεγγιστική συνειδητότητα του εαυτού .
Όσα στοιχεία και αν καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε θα εξακολουθήσει να υπάρχει μια ασαφής και απροσδιόριστη ποσότητα ασυνείδητου υλικού που ανήκει στην ολότητα του εαυτού .
Επομένως ο εαυτός είναι πάντα μια πιο περιεκτική όψη .
Οι ασυνείδητες διεργασίες που αντισταθμίζουν το συνειδητό εγώ περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την αυτορρύθμιση της λειτουργίας της ψυχής στο σύνολό της .
Στο προσωπικό επίπεδο , τα στοιχεία αυτά είναι τα ασυνείδητα προσωπικά κίνητρα που εμφανίζονται στα όνειρα ή το νόημα των καθημερινών καταστάσεων που παραβλέπουμε ή τα συμπεράσματα που δε βγάζουμε ή τα συναισθήματα που δεν επιτρέπουμε ή οι επικρίσεις που δεν κάνουμε στον εαυτό μας .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
Nemesi: .... και εγώ συμφωνώ ότι ο άνθρωπος έχει πάρα πολλές δυνάμεις μέσα του και μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και αλλαγές στον εαυτό του, όμως πρωτίστως θα πρέπει να έχει αυτογνωσία, που είναι κάτι πολύ βασικό (για μένα), και κατά δεύτερον να θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές, γιατί πιστεύω ότι αν κάποιος δεν θέλει να "βοηθηθεί" κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει:)
Ελπίζω να μην έχω βγει "εκτός θέματος", καλό σας βράδυ:)
Αγαπητή Nemesi
Όσο περισσότερο συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας μέσα από την αυτογνωσία και δρούμε ανάλογα , τόσο περισσότερο μειώνεται το στρώμα του προσωπικού ασυνείδητου που απλώνεται πάνω από το συλλογικό .
Με αυτόν τον τρόπο αναδύεται μια συνείδηση που δεν είναι πια φυλακισμένη μέσα στον μικροπρεπή , υπερευαίσθητο , προσωπικό κόσμο του εγώ , αλλά που συμμετέχει ελεύθερα στον ευρύτερο αντικειμενικό κόσμο .
Αυτή η διευρυμένη συνειδητότητα δεν είναι πια εκείνο το υπερευαίσθητο , εγωιστικό συνονθύλευμα προσωπικών επιθυμιών , φόβων , ελπίδων και φιλοδοξιών που πρέπει να αντισταθμιστεί από αντίθετες ασυνείδητες τάσεις .
Είναι μια λειτουργία σχέσης με τον κόσμο των αντικειμένων , η οποία φέρνει το άτομο σε μια απόλυτη , δεσμευτική και αδιάσπαστη επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο .
Οι περιπλοκές που εμφανίζονται σε αυτό το στάδιο δεν είναι πια εγωιστικές συγκρούσεις επιθυμιών , αλλά δυσκολίες που αφορούν τόσο τον εαυτό όσο και τους άλλους . Σε αυτό το στάδιο έχουμε να κάνουμε με συλλογικά προβλήματα που έχουν ενεργοποιήσει το συλλογικό ασυνείδητο , επειδή απαιτούν μάλλον συλλογική παρά ατομική αναπλήρωση .
Βλέπουμε , τώρα , ότι το ασυνείδητο παράγει στοιχεία που είναι έγκυρα όχι μόνο για το συγκεκριμένο άτομο αλλά και για άλλους .
Οι διεργασίες του συλλογικού ασυνείδητου αφορούν όχι μόνο τις προσωπικές σχέσεις ενός ατόμου με την οικογένειά του ή με μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα , αλλά και τις σχέσεις του με την κοινωνία και την ανθρωπότητα .
Όσο πιο γενική και απρόσωπη είναι η κατάσταση που ενεργοποιεί την ασυνείδητη αντίδραση , τόσο πιο σημαντική , παράξενη και “κατακλυσμική” θα είναι η αντισταθμιστική εκδήλωση .
Μια τέτοια κατάσταση σπρώχνει το άτομο σε επικοινωνία με τους άλλους και σε αποκαλύψεις ή εξομολογήσεις .
Φιλικά
Κηφεύς
quote:
Φίλοι μου γεια σας.
Nemesi, συμφωνώ.
Εαρινέ:
Καλό σου βράδυ!
soul
quote:
Δεν θυμάμαι ποιός φιλόσοφος είχε πει ότι : "Κανένας θνητός νους δεν μπορεί να βολιδοσκοπήσει τα βάθη της φύσης" - προσθέτω: ούτε τα βάθη του ασυνείδητου .
ΦιλικάΚηφεύς
Συμφωνώ σε όλα όσα προανέφερες και απομονώνω αυτήν την φράση σου ....
Μια φράση , η οποία εμπεριέχει βαθειά γνώση του υποκειμένου άνθρωπος !
Θα επανέλθω πιστεύω αύριο φίλε μου και θα τοποθετηθώ και γώ , σε όλα όσα είπες...
Χαίρομαι να μιλάω μαζί σου...ιδιαίτερα τον τρόπο που τοποθετείσαι!
Καλό σου βράδυ!
soul
Μια τέτοια κατάσταση σπρώχνει το άτομο σε επικοινωνία με τους άλλους και σε αποκαλύψεις ή εξομολογήσεις ."
Αυτό δεν το κατάλαβα (και ιδίως το πρώτο μέρος της φράσης
), μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο περισσότερο? Εννοώ ότι η επικοινωνία με τους άλλους ίσως κάποιες φορές μας βοηθάει να δούμε καλύτερα εμάς ή ίσως μας βοηθάει να δούμε μια άλλη οπτική που δεν την είχαμε σκεφτεί, δηλαδή με δύο λόγια μας κάνει να ξανασκεφτόμαστε και ίσως να αναθεωρούμε κάποιες σκέψεις ή στάσεις μας.
Απομόνωσα αυτή τη φράση γιατί με όλα τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, αλλά αυτή με μπέρδεψε![]()
Α, και κάτι ακόμα φίλε Κηφεύς, αν γράφουμε τα όνειρά μας όταν ξυπνάμε, αυτό ίσως βοηθήσει?

quote:
Nemesi : Καλέ μου φίλε Κηφεύς, γράφεις "Όσο πιο γενική και απρόσωπη είναι η κατάσταση που ενεργοποιεί την ασυνείδητη αντίδραση , τόσο πιο σημαντική , παράξενη και “κατακλυσμική” θα είναι η αντισταθμιστική εκδήλωση .
Μια τέτοια κατάσταση σπρώχνει το άτομο σε επικοινωνία με τους άλλους και σε αποκαλύψεις ή εξομολογήσεις ."
Αυτό δεν το κατάλαβα (και ιδίως το πρώτο μέρος της φράσης ), μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο περισσότερο? Εννοώ ότι η επικοινωνία με τους άλλους ίσως κάποιες φορές μας βοηθάει να δούμε καλύτερα εμάς ή ίσως μας βοηθάει να δούμε μια άλλη οπτική που δεν την είχαμε σκεφτεί, δηλαδή με δύο λόγια μας κάνει να ξανασκεφτόμαστε και ίσως να αναθεωρούμε κάποιες σκέψεις ή στάσεις μας.
Απομόνωσα αυτή τη φράση γιατί με όλα τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, αλλά αυτή με μπέρδεψε
Α, και κάτι ακόμα φίλε Κηφεύς, αν γράφουμε τα όνειρά μας όταν ξυπνάμε, αυτό ίσως βοηθήσει?
Φίλη Nemesi
Ακριβώς , είναι όλα αυτά μαζί που τόσο όμορφα περιγράφεις .
Επειδή το περιεχόμενο της αντισταθμιστικής εκδήλωσης του ασυνειδήτου , μας ήταν άγνωστο (δεν το συνειδητοποιούσαμε πριν) , η διευρυμένη συνειδητότητα , που αποκτάμε ξαφνικά , μας εμφανίζεται τόσο απρόσμενα έντονη που όπως πολύ εύστοχα επισημαίνεις , μας κάνει να ξανασκεπτόμαστε και να αναθεωρούμε κάποιες σκέψεις και στάσεις μας .
Όσον αφορά στο αν πρέπει να γράφουμε τα όνειρά μας όταν ξυπνάμε , δεν νομίζω ότι χρειάζεται διότι ήδη τα ασυνείδητα στοιχεία που απελευθερώθηκαν έχουν συνειδητοποιηθεί και παραμένουν στην διευρυμένη πλέον συνειδητότητά μας .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητα
Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην μπερδέψουμε τη γλώσσα μας ή να μην ξεχάσουμε κάτι που άλλες φορές θυμόμαστε αμέσως , ή να μη μας κυριέψει κάποια διάθεση της οποίας δεν ξέρουμε την προέλευση κλπ. Όλα αυτά είναι συμπτώματα κάποιας συστηματικής ασυνείδητης δραστηριότητας που γίνεται άμεσα ορατή τη νύχτα με τα όνειρα , αλλά που σπάνια διαπερνά τις αναστολές και τις απαγορεύσεις που επιβάλλει ο συνειδητός νους .
Ναι φίλε μου , σωστός, γι αυτό πρέπει ΕΜΕΙΣ να φροντίσουμε να περιοριστούν αυτές οι αναστολές με το να δώσουμε μεγαλύτερο εύρος στο νου και τις αναζητήσεις μας και να κοιτάξουμε τι πραγματικά έχει αξία και τι όχι.
H φαντασία μας μας δείχνει κατευθύνσεις που πρέπει εμείς να αξιολογήσουμε.
Ακριβώς. Σ αυτήν την περίπτωση παίρνουν μεγαλύτερο έλεγχο οι ψυχικές διεργασίες που βρίσκονται σε επαφή με την συμπαντική συλλογική ψυχή και γνώση και αυτόματα μας τοποθετεί στα πραγματικά δεδομένα της ύπαρξής μας.
Οι διεργασίες του συλλογικού ασυνείδητου αφορούν όχι μόνο τις προσωπικές σχέσεις ενός ατόμου με την οικογένειά του ή με μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα , αλλά και τις σχέσεις του με την κοινωνία και την ανθρωπότητα .
Ταυτοποιούμαστε με τους νόμους της φύσης και ταυτόχρονα του σύμπαντος, και γινόμαστε ΕΝΑ με αυτά. Συνειδητοποιούμε την δική μας πραγματική φύση και πρέπει να ακολουθήσουμε όποιον δρόμο μας δείχνει αυτή η συνειδητοποίηση.
quote:quote:
Nemesi : Καλέ μου φίλε Κηφεύς, γράφεις "Όσο πιο γενική και απρόσωπη είναι η κατάσταση που ενεργοποιεί την ασυνείδητη αντίδραση , τόσο πιο σημαντική , παράξενη και “κατακλυσμική” θα είναι η αντισταθμιστική εκδήλωση .
Αυτό δεν το κατάλαβα (και ιδίως το πρώτο μέρος της φράσης ), μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο περισσότερο? Εννοώ ότι η επικοινωνία με τους άλλους ίσως κάποιες φορές μας βοηθάει να δούμε καλύτερα εμάς ή ίσως μας βοηθάει να δούμε μια άλλη οπτική που δεν την είχαμε σκεφτεί, δηλαδή με δύο λόγια μας κάνει να ξανασκεφτόμαστε και ίσως να αναθεωρούμε κάποιες σκέψεις ή στάσεις μας.
Απομόνωσα αυτή τη φράση γιατί με όλα τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, αλλά αυτή με μπέρδεψε
Α, και κάτι ακόμα φίλε Κηφεύς, αν γράφουμε τα όνειρά μας όταν ξυπνάμε, αυτό ίσως βοηθήσει?Φίλη Nemesi
Ακριβώς , είναι όλα αυτά μαζί που τόσο όμορφα περιγράφεις .
Επειδή το περιεχόμενο της αντισταθμιστικής εκδήλωσης του ασυνειδήτου , μας ήταν άγνωστο (δεν το συνειδητοποιούσαμε πριν) , η διευρυμένη συνειδητότητα , που αποκτάμε ξαφνικά , μας εμφανίζεται τόσο απρόσμενα έντονη που όπως πολύ εύστοχα επισημαίνεις , μας κάνει να ξανασκεπτόμαστε και να αναθεωρούμε κάποιες σκέψεις και στάσεις μας .Όσον αφορά στο αν πρέπει να γράφουμε τα όνειρά μας όταν ξυπνάμε , δεν νομίζω ότι χρειάζεται διότι ήδη τα ασυνείδητα στοιχεία που απελευθερώθηκαν έχουν συνειδητοποιηθεί και παραμένουν στην διευρυμένη πλέον συνειδητότητά μας .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητα
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση φίλε Κηφεύς και για τη διευκρίνιση. Ξέρεις καμιά φορά μπερδεύομαι επειδή την ορολογία της ψυχολογίας (στην οποία πολύ όμορφα εκφράζεσαι) δυστυχώς δεν την κατέχω και μάλλον τα χρειάζομαι λίγο πιο... "πεζά"
Συγνώμη αν σας ταλαιπώρησα, απλά προσπαθώ να καταλάβω και να βρω
Καλή συνέχεια, ακόμα και αν δεν γράφω συχνά, σας διαβάζω!!!