ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - Εφεύρεση ή ανακάλυψη? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - Εφεύρεση ή ανακάλυψη? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

matthias1630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/01/2011, 01:23:50

Νasaroutaki, είτε κατέχεις όντως ανώτερες γνώσεις είτε μας δουλεύεις...και κάτι μου λέει ότι δεν είναι το πρώτο

Αφού λες βρε ότι τα "κύματα" και η κίνησή τους υπόκεινται σε μέτρηση και αφού η δομή τους προσομοιάζει στο δυαδικό σύστημα της πληροφορικής πώς γίνεται να υπερβαίνουν την έννοια της αρίθμησης και μέτρησης?

Μήπως ακόμα και τα πιο δυναμικά ή χαοτικά συστήματα μπορούν εν μέρει να περιγραφούν από μαθηματικά μοντέλα? Και μήπως ο γερο-Πλάτωνας είχε δίκιο που τελικά ανήγαγε τους Αριθμούς σε ιδεατές, απόλυτες Αλήθειες?

NASAROYTAKIΜέλος
06/01/2011, 09:12:16
quote:

Νasaroutaki, είτε κατέχεις όντως ανώτερες γνώσεις είτε μας δουλεύεις...και κάτι μου λέει ότι δεν είναι το πρώτο

Αφού λες βρε ότι τα "κύματα" και η κίνησή τους υπόκεινται σε μέτρηση και αφού η δομή τους προσομοιάζει στο δυαδικό σύστημα της πληροφορικής πώς γίνεται να υπερβαίνουν την έννοια της αρίθμησης και μέτρησης?

Μήπως ακόμα και τα πιο δυναμικά ή χαοτικά συστήματα μπορούν εν μέρει να περιγραφούν από μαθηματικά μοντέλα? Και μήπως ο γερο-Πλάτωνας είχε δίκιο που τελικά ανήγαγε τους Αριθμούς σε ιδεατές, απόλυτες Αλήθειες?

αγαπητέ μου κοστ αστροφυσικός είμαι. Αυτό ειναι το πρώτο πράγμα που μας μάθανε στην σχολή,εγώ στο είπα πρέπει να εχει κάποιος ανώτερες γνώσεις για να το καταλάβει.

και καταλαβες λαθος. δεν ειπα οτι τα κυματα ειναι ιδια με το δυαδικο συστημα. απλως εννοουσα την εννοια. πχ. οπως για ενα συγκεκριμενο πραγμα ψ ειναι ο 10000101010 ετσι και για τα κυματα υπαρχει συγκεκριμενη συχνοτητα.

οσον αφορα τις γνωσεις μου, αν τισ αμφισβητησεις ειναι δικο σου προβλημα.

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!

NASAROYTAKIΜέλος
06/01/2011, 09:13:30
quote:

Πολυ απολυτη εισαι στις απαντησεις σου?
Πως εισαι σιγουρη για ολα αυτα?

"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"

τη ιδια απαντηση που εδωσα στον κοστ κοιτα

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!

NASAROYTAKIΜέλος
06/01/2011, 09:31:39
Ίσως να μην το εξήγησα καλά
αυτό που εννοώ είναι:
Tα σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή / και σαν κύματα. Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο.

Ίσως τώρα το καταλάβετε, αλλά΄για να εξηγήσω τα κύματα που ανέφερα θα χρειαστώ 30 σελίδες.Το νοήμα πάντως ελπίζω να το καταλάβατε!

06/01/2011, 15:04:03
Τα κβαντα nasaroytaki,τα κβαντα.
Εξηγησε το απλα,θα σε καταλαβουν.
Στην νορμαλ φυσικη ειμαστε υλη,στη κβαντικη δυσικη,κυμματοειδης απεικονισεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

NASAROYTAKIΜέλος
06/01/2011, 15:48:18
quote:

Τα κβαντα nasaroytaki,τα κβαντα.
Εξηγησε το απλα,θα σε καταλαβουν.
Στην νορμαλ φυσικη ειμαστε υλη,στη κβαντικη δυσικη,κυμματοειδης απεικονισεις.

μπραβο βρε νικομαχε!!επιτελους ενας το καταλαβε

06/01/2011, 16:42:32
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 6/1/2011
06/01/2011, 17:03:35
Libero να θεωρησω την ερωτηση σου σκοπιμη?Να την θεωρησω προσβλητικη?
Ειναι αγνοια?

Οπως και να ειναι,η ετυμολογια και μονο της λεξης κβαντο απαντα στο ερωτημα σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

06/01/2011, 17:16:29
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 6/1/2011
06/01/2011, 17:30:19
Δεκτον φιλε

Τοτε πρεπει να σε παραπεμψω στον Μαξ Πλανκ.
Η υλη αποτελειται απο πρωτονια και ηλεκτρονια.
Η εκπεμπομενη απο αυτη ακτινοβολια εχει υλικη μορφη.
Δηλαδη,τα φωτονια,ας πουμε,ειναι ταυτοχρονα και σωματιδια και κυμματα.
Αυτη ειναι η εννοια του υλοκυμματος,που εννοει η φιλη nasaroytaki.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.