- Η Εσωστρέφεια Της Εποχής Μας.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Ειμαστε σαν τις καμηλες που κουβαλουν φορτια μεσα στην ερημο.
Μηπως πρεπει να ξελαφρωσουμε λιγο το φορτιο που μας φορτωσαν?
Φίλη ΤΑΡΑΣΟΥ, μπορούμε όμως να διακρίνουμε ποιό είναι το δικό μας φορτίο και ποιό είναι το φορτίο που μας φόρτωσαν;
Όταν - κι αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει - οι επιδράσεις που έχουμε από το περιβάλλον μας είναι συνεχείς από την παιδική μας ηλικία, μπορούμε να ξέρουμε ποιό φορτίο αποκτήσαμε και ποιό είναι δικό μας;

In anticipation of my resurrection...
quote:Το εγώ είναι ένα κομμάτι της ουσίας μας (ουσία = "ανώτερος εαυτός") που εκφράστηκε κατά την παιδική μας ηλικία και παγιώθηκε σε στεγανά και ψυχολογικούς μηχανισμούς αντίδρασης προκειμένου να μας βοηθήσει να βρούμε μια θέση στον κόσμο.*
Dying Incubus:
Όταν - κι αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει - οι επιδράσεις που έχουμε από το περιβάλλον μας είναι συνεχείς από την παιδική μας ηλικία, μπορούμε να ξέρουμε ποιό φορτίο αποκτήσαμε και ποιό είναι δικό μας;
Είναι επομένως ένα μίγμα ουσίας (εγγενές φορτίο ή, ίσως καλύτερα, φόρτιση) και εκπαίδευσης (φορτίο ή φόρτιση που προσλήφθηκε), το οποίο ενσωματώνει χαρακτηριστικά που αφορούν το κοινωνικό, το οικογενειακό κλπ. πρόσωπα, έτσι που σχεδόν να μην μπορεί κανείς να μιλήσει για τον εαυτό του χωρίς να αναφερθεί σε αυτά. Φαντάζομαι πως συμφωνείς, καλέ μου.
Η ανάδυση της αμιγώς προσωπικής ουσίας ξεκινά από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τους μηχανισμούς απόκρισης που έχουμε ενσωματώσει στην ταυτότητά μας και προσπαθούμε να τους ξεπεράσουμε ή να τους βελτιώσουμε, διορθώντας ουσιαστικά τα αρνητικά σημεία της προσωπικότητάς μας.
quote:Καταπληκτική φράση, μπράβο ΤΑΡΑΣΟΥ! Όταν ζούμε στο τώρα, ζούμε στην ουσία μας, άρα στο πάντα (βλ. και σημείωση παρακάτω).
ΤΑΡΑΣΟΥ:
Γιατι το παντα ειναι μια υποθεση του ακριβως τωρα!
Με αγάπη,
Unseen
*Είπα δυο λέξεις κλειδιά: "αντίδραση" και "παγιώθηκε". Το εγώ είναι η αντίδρασή μας στις καταστάσεις που μας αφορούν, είτε αντλώντας από το παρελθόν είτε προσβλέποντας στο μέλλον, καθώς βασίζεται στη μνήμη και τη φαντασία. Αντίθετα, η ουσία ζει στο τώρα. Όταν, από την άλλη, λέω "παγιώθηκε" εννοώ πως οι μηχανισμοί αντίδρασης γίνονται αυτόματοι και είναι αυτό ακριβώς που έγραφε η ΤΑΡΑΣΟΥ σε ένα διπλανό θέμα για τους δίσκους γραμμοφώνου που βρίσκεται να παίζει κανείς αδιάκοπα, χωρίς ουσιαστικά να έχει επιλογή.

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
Dying Incubus
quote:
οι επιδράσεις που έχουμε από το περιβάλλον μας είναι συνεχείς από την παιδική μας ηλικία, μπορούμε να ξέρουμε ποιό φορτίο αποκτήσαμε και ποιό είναι δικό μας;
Ετσι ακριβως ειναι φιλε μου γιαυτο και σε ενα διπλανο θεμα ανεφερα οτι πρεπει να απαλλαχτουμε απο ολα οσα δεν ειμαστε.Και πως θα γινει αυτο?Ισως αν μεταμορφωθουμε απο καμηλες σε παιδια.Το παιδι ειναι η αθωοτητα και η ληθη,μια καινουργια αρχη,ενα παιχνιδι,ο τροχος που αυτοκινειται.Το παιδι θελει το παιχνιδι της δημιουργιας νεων αξιων,τη δικη του βουληση,το δικο του κοσμο.Με αυτο τον τροπο το θελωθα διαδεχτει το οφειλεις.
Ναι φιλη
quote:η αφυπνιση ξεκινα με την αντιδραση.
Unseen
Ε.Τ