ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Ampere30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/09/2005, 19:45:38
Το σχολειό της αγάπης .
Επιμέλεια alfa-omega.

Η αγάπη είναι παντοτινή, αθάνατη, ακούραστη ,είναι τρόπος ζωής για πολλούς .

Λένε όμως κάποιοι σοφοί ότι , για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς θα πρέπει να γίνεις πρώτα μωρό παιδί, βρέφος αγαθό.
Άλλοι λένε , ότι πρέπει να έχει κάποιος ώριμη ψυχή, ώστε η αγάπη να είναι μεστή και να φέρει καρπούς .
Να πηγαίνεις κόντρα στον θυμό και να χαμογελάς, εκεί που είναι να κλαις.
Όταν φουντώνει μέσα σου, άφησε την να σε οδηγήσει εκεί που θέλει αυτή και μην τις χαλάς χατίρι .

Να αποβάλεις από μέσα σου όλη την κακή σκέψη, που μπορεί να δόλιοφορεί το πειραγμένο από το αγρίμι ( καθημερινότητα ) μυαλό .
Να μηδενίσεις το ψυχικό σου περιεχόμενο.
Να μην θυμάσαι καν το όνομά σου , ποιος είσαι τι είσαι και τι τίτλους και πτυχία έχεις.

Ακολούθα την αγάπη στα μονοπάτια της , θα σου δείξει το τέλειο .
Μην απορείς για το πως θα το κάνει αυτό , έχει τον τρόπο της αυτή.
Ξέρει να διαβάζει όλες τις καρδιές ,αρκεί να την ανοίξεις να μπει στα φυλλοκάρδια σου .

Με αυτήν ζεις την ζωή αλλιώς , ποιο όμορφα , σε πάει στο άπειρο & ακόμα παραπέρα.
Καμιά φορά αν γίνεις καλός μαθητής της, σε αφήνει να γευθείς όλα τα αισθήματά σου ταυτόχρονα.
Για φαντάσου, χαρά ,γέλιο, λύπη ,κλάμα ,μίσος ,αμηχανία, ευτυχία…όλα αυτά μαζί τα ζεις σε μια ,ίσως ανύποπτη στιγμή.
Αν είσαι ακόμη ποιο προχωρημένος ,σου δίνει extra bonus.
Τι είναι αυτό :

Σε πεθαίνει και σε ανασταίνει σε μια , ………….ίσως αιώνια στιγμή.
Βρε χαζό ποιος άλλος μπορει να το κάνει για εσένα αυτό
Δεν είναι μάθημα αυτό ουσιαστικό

Μα όλα αυτά αν τα ξεχάσεις.

Να θυμάσαι μόνο και να έχεις έναν καθημερινό σκοπό :

Θα κάνω την αγάπη μου θεό.

Deva_ParinitoΜέλος
19/09/2005, 20:14:52
quote:
Deva Deva είσαι εδώ?
Αν σ'αφήσω να κάψεις το δικό μου χέρι, θα αφήσεις την έρμη την nst να κρατήσει το δικό της άθικτο!?

Pagwna, δεν θα σου απαντήσω σε καμία ερώτηση που μπορεί να οδηγήσει το θέμα μας αλλού. Άσε δηλ. που η ερώτησή σου δεν έχει νόημα...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 19/09/2005 20:58:45

19/09/2005, 20:22:59
quote:

Το σχολειό της αγάπης .
Επιμέλεια alfa-omega.
Η αγάπη είναι παντοτινή, αθάνατη, ακούραστη ,είναι τρόπος ζωής για πολλούς .
Σε πεθαίνει και σε ανασταίνει σε μια , ………….ίσως αιώνια στιγμή.
Βρε χαζό ποιος άλλος μπορει να το κάνει για εσένα αυτό
Δεν είναι μάθημα αυτό ουσιαστικό
Μα όλα αυτά αν τα ξεχάσεις.
Να θυμάσαι μόνο και να έχεις έναν καθημερινό σκοπό :
Θα κάνω την αγάπη μου θεό.

Αυτό ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ μου που κάποιοι σε εσένα θα πουν ευαισθησία και σε μένα ενδεχομένως μιάς και σκέφτομαι έτσι, να ξέρεις πως είναι απέραντη δύναμη.
Αν κάνεις την αγάπη σου Θεό τι έχεις να φοβάσαι; Ακόμα και το δάκρυ αυτού του Θεού με σεβασμό θα σκουπίσεις και πάλι από την αρχή. Αυτή η αιώνια στιγμή, μιά όαση φωτός ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ. Γιά τους λίγους δυστυχώς. Γιατί οι πολλοί φοβούνται την αγάπη. Την αλήθεια της. Την έντασή της τη διάρκειά της. Δεν αγαπάμε γιά μιά στιγμή,κι εσύ το ξέρεις αυτό. ΝΑΙ ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ όσο κι αν φαινόμαστε ρομαντικοί ή ευαίσθητοι είμαστε δυνατοί και αξεπέραστοι στα πιστεύω μας. Ο καλύτερος δάσκαλος είναι η αγάπη. ΄Εστω κι αν η λογική κάτι φορές βάναυσα αντιτίθεται σε δαύτη. Χωρίς εκείνη, κάποιοι γίνονται δέσμιοι μιάς στείρας μίζερης ζωής.
Πέστα...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

19/09/2005, 22:06:21
Αν ξέχασες πως αγαπάνε δυνατά, αρχίνα ξανά από τα χαμηλά.

Πάρε το πρώτο το σκαλί, θυμήσου την μητέρα.

Δεν ήταν τέλεια η αγκαλιά ;;;

Γιατί δεν την θυμάσαι ;;;

Ξέρω σε κέρδισε το χρήμα, σε μάγεψε η δόξα, σε πλάνεψε η ντόλτσε βίτα, αυτό που λεν ζωή γλυκιά.

Αν ήξερες όμως πόσο ποιο γλυκό , ποιο όμορφο, ποιο φανταστικό είναι το παιδί της αγάπης , θα ερωτευόσουνα καθημερινά και όχι μόνο μια, η δυο και τρεις .

Αχχχχχχχχχχχ έρωτα ,πανάκριβο και αγνό παιδί της ποιο ώριμης αγάπης , μονάχα ολίγοι σε γνωρίζουνε.

Κάθε ημέρα και ένας καινούργιος έρωτας , μέσα στη ζωή .
Γυναίκες, παιδιά, αντικείμενα, εργασία, φύση, τα βλέπεις όλα σαν πρώτη φορά .

Όταν ακούω την λέξη αγάπη , να ξέρεται ότι ξαναγεννιέμαι.
Επέτρέψτέ μου ,να την υμνήσω όμως ακόμη λιγάκι , γιατί αν δεν το κάνω θα τρελαθώ.
Σε αυτήν μέσα γεννήθηκα και σε αυτήν θα προσπαθήσω να αφήσω την τελευταία πνοή μου.
Την θεϊκή αγάπη ,όποιος ένιωσε μαγεύτηκε.
Πλανεύει το μυαλό μου και με κάνει και πάλι μικρό πιτσιρίκι.
Δεν υπάρχει ποιο όμορφη εμπειρία , από μια ψυχή που ξέρει να γεύεται τους καρπούς της αγάπης.
Άλλοτε άγουροι και ξινοί , άλλοτε γλυκείς και μεστοί και όταν θεέ μου ωριμάζουν , χάνεται το νόημα της ύπαρξης μέσα σε αυτή.
Που είσαι θεέ να δεις το άξιο πνευματικό σου παιδί.
Τρελό με φωνάζουν και αγαθό , μα εγώ τους λέω να είστε καλά ευχαριστώ.
Φαρμάκι με κερνούν και εγώ τους χαμογελώ .
Αν δεν είχαμε εσένα αγάπη , πως θα βγάζαμε την ψυχή μας σεργιάνι .

Α μη στεναχωριέστε , θα σας πάω εγώ τσάρκα.
Εγώ είμαι ο έρωτας. Τι την θες άνθρωπέ μου αυτήν , μόνο δάκρυ σου δίνει και μαντήλια .
Έλα βάλε εμένα στην θέση της. Θα σε πηγαίνω στο φεγγάρι σεργιάνι.

Έρωτα φίλε άσε με ήσυχο , δεν βλέπεις ότι δεν γίνεται.

Καλά ρε φίλε , δεν σε είπαμε και καμπούρη.
Μοοουυυ λέςςςςςςςς, για δε γίνεται ρε ξερόλα.

Φίλτατε έρωτα , δίχως θεϊκή ουσία αγάπη , πως θα υπάρχω να με σεργιανάς στο φεγγάρι .

ε. χούμ . ε ναι κάπου έχεις δίκαιο , Δίχως αγάπη πέφτει ο θεός και αν πέσει αυτός , ο άνθρωπος γίνεται ….

Αδυσώπητο Κ Τ Η Η Η Η Η Η Η Η Η Ν Ο Σ .

Αχ χ χ χ χ χ χ βρε αγάπη τι μου κάνεις .
Ότι θέλεις με κάνεις.

Να είστε καλά να την διαφημίζουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπητή ΑΦΡΟΔΙΤΗ .

PagwnaΜέλος
20/09/2005, 09:39:44
Δηλαδή το έψαξες deva μου, να δείς εάν έχει σχέση με το θέμα, και τί νόημα μπορεί να κουβαλάει;;;;;
Τώρα μήν απαντήσεις γιατί όντως θα βγούμε εκτός θέματος...

"επιστρέφω στο θέμα" (απο το οποίο δεν ξέφυγα ποτέ!):

Τί είναι σχολή; Και ποιό το ειδικό της βάρος?
Να μήν μιλήσουμε με γενικότητες του τύπου 'η ζωή είναι σχολείο, η αγάπη είναι σχολείο'... Και τί είναι δηλαδή η ζωή και η αγάπη; Αυτόνομες, αυτοσυνείδητες οντότητες που κατέβηκαν απο το πουθενά να μας διδάξουν;
Οι οργανωμένες σχολές ή ομάδες μάθησης παίζουν καταλυτικό ρόλο, είναι σκαλοπάτια σε μία μεγάλη σκάλα, και τελικά, όπως και στο δημοτικό θές δεν θές κάτι θα σου μείνει (την άλφαβητα θα την μάθεις εν τέλει, έστω και στο τέλος της περιόδου!!!) έτσι σε οποιαδήποτε σχολή κάτι θά πάρεις. Οπότε προκύπτει το εξής πρόβλημα: αφού ο άνθρωπος είναι σφουγγάρι και ως σφουγγάρι απορροφά ό,τι υγρό-γνώση του βάλεις, πώς αποφασίζεις για την σχολή ... και το υγρό;

Μου φαίνεται αστείο που ξαναγυρνάω στην αρχική ερώτηση της sara!
Εχω λοιπόν την αίσθηση οτι πέφτουμε στην εξής παγίδα: τελικά, ακόμα και τα σχολεία (δημοτικά και συναφή) τί βαθμό σημαντικότητας έχουν, και πόσο 'αναντικατάστατα' ή αναγκαία κακά είναι τελικά; Μήπως να ξεκινήσουμε πιο ειδικά; Ποιός αποφασίζει για το τί είναι σημαντικό και απαραίτητο να 'μάθουμε', και κατά πόσο μπορούμε να ξεφύγουμε απο αυτόν τον 'δυνάστη';

D.HΝέο Μέλος
21/09/2005, 12:12:29
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ D.PARINITO,
ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ,ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ν' ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ,ΔΙΑΙΡΕΣΗ.
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΝΙΓΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ''ΕΝΤΑΤΙΚΗ.''ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

D.H

D.HΝέο Μέλος
21/09/2005, 12:13:12
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ D.PARINITO,
ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ,ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ν' ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ,ΔΙΑΙΡΕΣΗ.
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΝΙΓΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ''ΕΝΤΑΤΙΚΗ.''ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

D.H

PagwnaΜέλος
21/09/2005, 13:56:37
Καλέ/ή μου DH, είναι σαν να λέμε, οτι στην ουσία 'ξέρεις' οτι κάτι χρειάζεται να μάθεις (αυτή είναι η αληθινή αναζήτηση), οτι κάτι λείπει απο τις τόσες γνώσεις που έχεις συσσωρεύσει, οπότε, σε όσες σχολές ή σχολεία και να πάς, εάν δεν λάβεις αυτή την γνώση που 'ψάχνεις' θα είσαι πάντα σε 'εσωτερική υπερένταση', σωστά;
Οπότε, τότε είναι που έρχεται η γνώση που ζητάς... ίσως επειδή ό,τι ζητάς το λαμβάνεις;
Ε, λοιπόν, αν όντως τα εννοείς έτσι, και δεν κατάλαβα λάθος, εξήγησες ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που εννοώ με το δικό μου μήνυμα.
Νά'σαι καλά
D.HΝέο Μέλος
21/09/2005, 16:39:54
ΦΙΛΗ PAGWNA,
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΘΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ
ΦΙΛΗ PAGWNA
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΞΕΡΕΙΣ".ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΑΞΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΙΣΩΣ,ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ.
D.H

D.HΝέο Μέλος
21/09/2005, 17:47:35
ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ SARA,
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Κ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Κ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ "ΕΝΤΙΜΗ" ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΦΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ,ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ,ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ,ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ;ΤΟΣΟ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΚΙ'ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ;
D.H