- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
alikaki
αν παθει ομως κατι (χτυπα ξυλο) κακο αυτος και η οικογενεια του τοτε θα λεει θεε μου βοηθα με
Κι όμως... όλοι, χριστιανοί και μή, λένε "γιατρέ μου βοήθα με", όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή. Κι αφού τους κάνουν καλά οι γιατροί, τότε σε μια εκδήλωση απύθμενης και ανείπωτης αχαριστίας ... ευχαριστούν το θεό τους.

macedon
Παλιότερα βέβαια ο θεός επενέβαινε (όταν ....) ...ίδιος άμεσα !
Έ πιο νέος ήταν , περισσότερες δυνάμεις είχε.....
η πλάκα με το φιλοσοφικό στύλ, διαδέχονται το ένα το άλλο
και αυτό δεν δείχνει σοβαρή συζήτηση, αλλά
κουτσομπολιό...
Αρκετό είναι ότι όλοι ασχολούνται με κάτι που υπάρχει,
γιατί τόσο κουβέντα για το αν ο Θεός πέθανε, με
αστεία και ειρωνίες, μόνο ότι υπάρχει αποδεικνύουν...
Πέραν αυτού, δεν μπορείτε κάποιοι να καταλάβετε ότι
εδώ είμαστε εμείς που κρινόμαστε κι όχι ο Θεός;Κρίνουμε ανώτερη
δύναμη που δεν κρίνεται αφού δεν κατανοείται, αλλά
πιο πολύ, λέμε αν έκανε καλά ότι έκανε, όταν εμείς είμαστε
ότι έκανε...
quote:
trexagireve
Πέραν αυτού, δεν μπορείτε κάποιοι να καταλάβετε ότι
εδώ είμαστε εμείς που κρινόμαστε κι όχι ο Θεός;
Ο Θεός, σαν ανθρώπινο δημιούργημα κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση του ανθρώπου, κρίνεται με τον ίδιο τρόπο που κρίνονται όλα τα δημιουργήματα του ανθρώπινου νου: από τις ιδέες μέχρι τα αυτοκίνητα.
Φυσικά, εμείς (σαν άνθρωποι) είναι μάλλον ανόητο κατά τη γνώμη μου, να περιμένουμε να κριθούμε από τα δημιουργήματά μας. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να με κρίνει το αυτοκίνητό μου ή η ηλεκτρική μου σκούπα.
Χώρια που τα δύο παραπάνω αντικείμενα είναι τουλάχιστον υπαρκτά...
quote:
D.P.J. 10
Παλιότερα βέβαια ο θεός επενέβαινε (όταν ....) ...ίδιος άμεσα !
Έ πιο νέος ήταν , περισσότερες δυνάμεις είχε.....
Κι αυτό σωστό!

macedon
quote:Υπαρκτά εννοείς ότι έχουν υλική υπόσταση... Μα ο Θεός υποτίθεται ότι ανήκει στον κόσμο των πνευμάτων...Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει;;
Χώρια που τα δύο παραπάνω αντικείμενα είναι τουλάχιστον υπαρκτά...

macedon
quote:Μα ότι έχει να κάνει με μεταφυσικά φαινόμενα δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως παράλογο! Ότι αποδείξεις πρέπει να έχει για την ύπαρξη του Θεου ο Trexagireve πχ. πρέπει να έχεις και εσύ για την ανυπαρξία του!!!
Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται ότι υπάρχει.
«Μα ότι έχει να κάνει με μεταφυσικά φαινόμενα δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως παράλογο! Ότι αποδείξεις πρέπει να έχει για την ύπαρξη του Θεου ο Trexagireve πχ. πρέπει να έχεις και εσύ για την ανυπαρξία του!!!»
Η λογική αυτή φίλτατε, ανήκει περίπου στους πλατωνίζοντες σχολαστικούς (π.χ. Αυγουστίνος), όπου παραδεχόμενοι π.χ. την απόλυτη ανωτερότητα του Δημιουργού ταυτόχρονα απαιτείται και η ύπαρξη Του.
Σε απλά λόγια: ΜΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ
Ωστόσο, ας το δούμε πιο απλά.
Εάν κάποιος ισχυριστεί ότι το ανθρώπινο γένος προέκυψε μετά απο επίσκεψη εξωγήινων στη γη, σημαίνει ότι όσοι δεν δέχονται αυτή την «λογική» θα πρέπει και να.......αποδείξουνε ότι δεν πάτησαν το πόδι τους στη γη τέτοιοι επισκέπτες?
Η μήπως ΟΦΕΙΛΕΙ να αποδείξη πρώτα τους ισχυρισμούς του περί εξωγήινων, έτσι ώστε να δικαιολογήσει κατ αρχάς την σοβαρότητα του ισχυρισμού του αλλά και την ανάγκη για σοβαρή συζήτηση?
Εάν πω εγώ ότι στη Σελήνη ζούνε τουλάχιστον 10.000.000 πλάσματα που μοιάζουνε καταπληκτικά με τον άνθρωπο, αλλά αναπτύσσουνε τον κόσμο τους κάτω απο την επιφάνεια της Σελήνης, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ?
Μήπως λοιπόν στα ξαφνικά..............οφείλουνε να δεχθούνε όλοι τους ισχυρισμούς μου ως σοβαρές αιτιάσεις, μιας και δεν θα μπορούνε να.......αποδείξουνε αυτό που ήδη εγώ δεν μπορώ να αποδείξω αλλά φέρω ως «σοβαρή συζήτηση» στο τραπέζι?
Λοιπόν, το ίδιο ακριβώς λές και εσύ!
Για ανέλυσε μας λοιπόν λιγάκι τη σκέψη σου, διότι η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ («ΘΕΟΣ»), ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ........ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ «ΘΕΟ».
quote:Σίγουρα πιστέυω σε μία ανώτερη δύναμη άναρχη και αιώνια που δημιούργησε τον κόσμο
Η λογική αυτή φίλτατε, ανήκει περίπου στους πλατωνίζοντες σχολαστικούς (π.χ. Αυγουστίνος), όπου παραδεχόμενοι π.χ. την απόλυτη ανωτερότητα του Δημιουργού ταυτόχρονα απαιτείται και η ύπαρξη Του
quote:Σαφέστατα, η τουλάχιστον να εξηγήσει με επιχειρήματα που το στηρίζει.
Εάν κάποιος ισχυριστεί ότι το ανθρώπινο γένος προέκυψε μετά απο επίσκεψη εξωγήινων στη γη, σημαίνει ότι όσοι δεν δέχονται αυτή την «λογική» θα πρέπει και να.......αποδείξουνε ότι δεν πάτησαν το πόδι τους στη γη τέτοιοι επισκέπτες?
quote:Αλλο μη σοβαρό και άλλο παράλογο!
Η μήπως ΟΦΕΙΛΕΙ να αποδείξη πρώτα τους ισχυρισμούς του περί εξωγήινων, έτσι ώστε να δικαιολογήσει κατ αρχάς την σοβαρότητα του ισχυρισμού του αλλά και την ανάγκη για σοβαρή συζήτηση?
quote:Και εσύ και ο άλλος που αντικρούει την θεωρία σου, αλλιώς δεν είναι επικοδομητική η συζήτηση η ο διάλογος.
Εάν πω εγώ ότι στη Σελήνη ζούνε τουλάχιστον 10.000.000 πλάσματα που μοιάζουνε καταπληκτικά με τον άνθρωπο, αλλά αναπτύσσουνε τον κόσμο τους κάτω απο την επιφάνεια της Σελήνης, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ?
quote:
Rihter
Και εσύ και ο άλλος που αντικρούει την θεωρία σου, αλλιώς δεν είναι επικοδομητική η συζήτηση η ο διάλογος
Παράξενη άποψη έχεις περί αποδείξεων και πάντως τελείως παράλογη. Ευτυχώς στην πράξη τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι.

macedon