- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας μας, φτάνει να δει τους τίτλους των θεμάτων που ανοίχτηκαν στην κατηγορία «Μύθος και θρησκεία». Αν δει, επίσης, και τις γενικότερες απόψεις, περί Χριστιανισμού, των θεματοθετών, θα καταλάβει από τι αισθήματα παρακινήθηκαν για να ανοίξουν τα εν λόγω θέματα συζήτησης.

Ένα απόσπασμα της ΚΔ όπου οι Ευαγγελιστές "επιβεβαιώνουν" ο ένας τον άλλον (σύμφωνα με τους επαγγελματίες χριστιανούς) γράφοντας τελείως διαφορετικά πράγματα, είναι αυτό της επίσκεψης των μυροφόρων στον τάφο του Ιησού. Εκτός από τον παραλογισμό των στρατιωτών που αναφέρει ο Ματθαίος (θα το δούμε παρακάτω) τα γεγονότα της επίσκεψης των μυροφόρων με την εμπλοκή ενός ή περισσότερων αγγέλων είναι μάλλον διασκεδαστικά...
Λέει λοιπόν ο Ματθαίος (28, 1-2) πως το Σάββατο πήγε η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη η Μαρία στον τάφο και μπροστά τους γίνεται σεισμός, εμφανίζεται ένας άγγελος, κυλάει την πέτρα και κάθεται επάνω της. Live action!
Λέει ο Μάρκος (16, 1-5): Το Σάββατο πήγε η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία του Ιακώβου και η Σαλώμη στον τάφο, το βρίσκουν ανοιχτό και βρίσκουν τον άγγελο να κάθεται μέσα στον τάφο.
Λέει ο Λουκάς (24, 1-5): Ηρθαν κάποιες γυναίκες και άλλες μαζί τους(!) (προφανώς λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων ο Λουκάς δεν δίνει ονόματα), βρίσκουν τον τάφο ανοιχτό και εκεί που σκέφτονται τι έγινε, εμφανίζονται 2 άγγελοι έξω από τον τάφο.
Λέει και ο Ιωάννης (του οποίου το σενάριο θυμίζει την ταινία "Ο Φυγάς") (20, 1-12): Πάει το Σάββατο η Μαρία η Μαγδαληνή μόνη της στον τάφο. Το βρίσκει ανοιχτό, γυρίζει πίσω, το λέει στον Πέτρο, ο Πέτρος παίρνει κι έναν άλλο μαθητή μαζί του, τρέχουν όλοι μαζί στον τάφο, τον εξετάζουν, φεύγουν οι μαθητές, μένει η Μαρία και ωπ! να και οι δύο άγγελοι έξω από τον τάφο.
Ερωτήματα:
1. Πόσες και ποιές γυναίκες πήγαν στον τάφο;
α. Η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία;
β. Η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία του Ιακώβου και η Σαλώμη;
γ. Κάποιες γυναίκες; (πόσες; ποιές;)
δ. Η Μαρία η Μαγδαληνή μόνη της;
2. Πόσοι άγγελοι υπάρχουν και πού βρίσκονται;
α. Ενας, κάθεται πάνω στην πέτρα.
β. Δύο, κάθονται μέσα στον άδειο τάφο.
γ. Δύο, έξω από τον τάφο.
3. Πότε ανοίγει ο τάφος;
α. Μπροστά στη Μαρία τη Μαγδαληνή, όπως περιγράφει ο Ματθαίος, ο οποίος ήταν εκεί.
β. Πριν πάει η Μαγδαληνή, όπως περιγράφει ο Ιωάννης, ο οποίος επίσης ήταν εκεί.
O Ματθαίος όμως, προφανώς στοχεύοντας σε κάποιο oscar, μαζί με τη ζωντανή δράση της κύλισης της πέτρας βάζει και λίγο συνωμοσιολογία. Ετσι εμφανίζει τους Ρωμαίους στρατιώτες (28, 11-15) να πηγαίνουν να δίνουν αναφορά όχι στους ανώτερούς τους αλλά στους αρχιερείς. Κι αυτοί να τους δίνουν χρήματα για να μη μιλήσουν και να τους υπόσχονται κάλυψη αν το μάθουν οι ανώτεροί τους!
Ερωτήσεις
1. Πώς ο Ματθαίος το έμαθε αυτό, αφού προφανώς θα ήταν μια πολύ εμπιστευτική συζήτηση;
2. Πώς ήταν δυνατόν να μην το μάθουν οι Ρωμαίοι, όταν θα έβλεπαν τους στρατιώτες που υποτίθεται πως ήταν σε υπηρεσία στον τάφο να μην είναι εκεί;
3. Το γεγονός ούτως ή άλλως δεν θα μαθευόταν στους Ρωμαίους όταν θα στέλνανε την επόμενη βάρδια να τους αντικαταστήσει; Δεν θα αναφέρανε εκείνοι πως ο τάφος είναι άδειος;
4. Με ποιό σκεπτικό οι στρατιώτες αναφέρουν στους αρχιερείς και όχι στην υπηρεσία τους;

macedon
Πάλι το κρυφό σχολιό ? Αμαν με αυτό το παραμύθι ...
(το παθος σας τυφλωνει φιλε Think_Math)
Τον καθηγητή Μπαμπινώτη ως ατομο δεν τον ξερω, ΑΛΛΑ εχω να πω πως χωρις την εκκλησια σημερα η τριτη γενια στο εξωτερικο θα ειχε χαθει,οπως αλλωστε ενα ποσοστο αυτης ηδη ειναι.Γιαυτο φταει το ΚΡΑΤΟς και μονο αυτο,εαν και οταν θελαμε βιβλια,μας εστελναν οχι αρκετα,αλΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ διαβαζωταν,ΟΣΟ για ΔΑΣΚΑΛΟΥς ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ,περναμε παιδια απο τα φοιτητες που στην ουσια δεν ηταν δουλεια τους να διδασκουν.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΑΝΑΝ η ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕς ΜΑς,ΟΤΑΝ ΟΜΩς ΜΑς ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΜΑς ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟς(εσεις κυριοι)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑς ΞΕΧΝΟΥΝ.
macedon
1)Και μόνο η έκφραση "χριστιανισμός και ελληνισμός συμπορεύτηκαν" δείχνει τουλάχιστον άγνοια της ιστορίας.
2)Δεν με ενδιαφέρει αν τα παιδιά σας μιλάνε ελληνικά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
1)η την δικια σου αγνοια...
Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.
2)ΕΑΝ ειπωθηκε οπως εγραψες την προταση, ηθελε να πη...ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ,εγω νοιαζωμαι για την θρησκεια πρωτον,συγουρα οτι τον ενδιαφερει να ξερουν ΚΑΙ ελληνικα ΑΛΛΙΩς γιατι να εκκλησιαζωνται εαν δεν καταλαβαινουν την γλωσσα; απλως δεν θα πηγαιναν ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,και αυτο δεν θα το ηθελε ο Αρχιεπισκοπος Β. και Ν. Αμερικής Ιακωβος...))
εσυ παλι να προλαβεις να κατακρινης οπως ΠΑΝΤΑ.
Schwabe
1)εάν φυσικά δεν κοιτάξουμε την απίστευτη πείνα, εξαθλίωση και καταστροφές στον πλανήτη.
2)Δεν μου λες, ΤΟΝ «ΘΕΟ» σου, ΠΟΙΟΣ το έφτιαξε?? Μην μου πεις το γνωστό και ανεδαφικό «υπήρχε απο πάντα».....
1)Γιαυτο φταινε οι κυβερνησεις κρατων,γιατι ετσι τους συμφερει...
ξερω οτι και οι εκκλησιες εχουν πολλα χρημματα και δεν τους δινω κανενα δικιο,γιαυτο βαζω,οποτε χρειαζεται το μινιμουμ στους δισκους.
2)Αυτο δεν το ξερω,οταν το μαθω εαν μπορω θα σου πω,παντως ουτε και συ μου ειπες ακομη τιποτα για το αντιθετο εκτως την παρερμηνεια που κανετε...-)
.............
Ampere
1)Δυστυχώς η εικόνα παραμένει η ίδια. Πολλά topic με τίτλο που σαφέστατα φανερώνει την αποστροφή των θεματοθετών για τον Χριστιανισμό και την πρόθεση να προσβάλλουν όσους πιστεύουν στον Χριστό.
1)ΣΑΥΤΟ Αγαπητε φιλε εχεις απολυτο δικαιο,και εαν προσεξεις θα δεις οτι ειναι παντα τα ιδια προσωπα σε ολα τα θεμματα περι θρησκειας,
κανεις δεν τους βαζει με το ζορι να πιστεψουν,ομως το παθος τους να προσβαλουν εμας που πιστευουμε ειναι απιστευτο.
ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΙς ΓΝΩΣΕΙς ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Schwabe,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟς για μενα.Δεν θα εκπλαγω εαν σπουδασε φιλολογος,η θεολογος μονο για ν αποδειξη το αντιθετο.Οσο για τον μαθητευομενο τι να πω...-((
quote:
i-tried
ΑΛΛΑ εχω να πω πως χωρις την εκκλησια σημερα η τριτη γενια στο εξωτερικο θα ειχε χαθει,οπως αλλωστε ενα ποσοστο αυτης ηδη ειναι.Γιαυτο φταει το ΚΡΑΤΟς και μονο αυτο,εαν και οταν θελαμε βιβλια,μας εστελναν οχι αρκετα,αλΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ διαβαζωταν,ΟΣΟ για ΔΑΣΚΑΛΟΥς ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ,περναμε παιδια απο τα φοιτητες που στην ουσια δεν ηταν δουλεια τους να διδασκουν.
Η τρίτη γενιά έχει ήδη χαθεί, ειδικά στις Η.Π.Α. κι αυτό γιατί η εκκλησία έχει αναλάβει την εκπαίδευση. Αλλά η εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για εκπαίδευση. Την ενδιαφέρει να δημιουργήσει νέους πελάτες.
Η ελληνική πολιτεία κάθε χρόνο στέλνει 270 δασκάλους σε όλον τον κόσμο, για να διδάξουν την ελληνική γλώσσα. Δεν θα σου πω πολλά, θα σου παραθέσω μόνον μερικά στοιχεία για τις Η.Π.Α.
Οι ομογενείς εκπαιδευτικοί εδώ πέρα δεν είναι δάσκαλοι. Είναι οτιδήποτε άλλο, από κομμώτριες μέχρι ηλεκτρολόγοι. Κι όμως η Αρχιεπισκοπή αντιδρούσε με πείσμα στις προσπάθειες του ελληνικού κράτους να έρθουν δάσκαλοι από την Ελλάδα ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Οι πρώτοι δάσκαλοι που ήρθαν ήταν το 2002 (ένας απ'αυτους ήμουν κι εγώ). Παρόλα αυτά η αρχιεπισκοπή αντιδράει ακόμη γιατί δεν μπορεί να τους ελέγξει.
Ακόμη υπάρχουν σχολεία τα οποία προσλαμβάνουν όποιον βρουν γιατί τα έσοδα της κοινότητας δεν φτάνουν για σοβαρούς δασκάλους, επειδή έχουν να πληρώσουν τους μισθούς των παπάδων (πρώτος μισθός παπά είναι 70.000 δολλάρια ετησίως, μέσος όρος μισθού είναι γύρω στα 110.000 δολλάρια. Μέσος όρος μισθού των δασκάλων της ομογένειας είναι 22-25.000 δολλάρια ετησίως). Μπορώ αν θέλεις να σου δώσω στοιχεία και από συγκεκριμένες κοινότητες που έκλεισαν το σχολείο γιατί έπρεπε να προσλάβουν τρίτο παπά.
Οσο για τα βιβλία, μόνον για τα σχολεία της περιοχής της Νέας Υόρκης παρέλαβα προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα 25.000 βιβλία, πληρωμένα από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
quote:
i-tried
ΕΑΝ ειπωθηκε οπως εγραψες την προταση, ηθελε να πη...ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ,εγω νοιαζωμαι για την θρησκεια πρωτον,συγουρα οτι τον ενδιαφερει να ξερουν ΚΑΙ ελληνικα ΑΛΛΙΩς γιατι να εκκλησιαζωνται εαν δεν καταλαβαινουν την γλωσσα; απλως δεν θα πηγαιναν ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,και αυτο δεν θα το ηθελε ο Αρχιεπισκοπος Β. και Ν. Αμερικής Ιακωβος...))
Προφανώς αγνοείς πως η λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος της, όπως και το κύρηγμα γίνεται στα αγγλικά, στις εκκλησίες των Η.Π.Α. Ηδη από το 1956 έχει αλλάξει και η ψαλμωδία, όταν ο DeVry έγραψε την ορθόδοξη λειτουργία στα αγγλικά και τη μελοποίησε στο δυτικό στυλ. Ετσι, στις "ελληνορθόδοξες" κοινότητες των Η.Π.Α. η λειτουργία γίνεται στα αγγλικά και δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς ελληνικά.
Οσο για το τι εννοούσε ο Ιάκωβος, επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα, μια και είχα την τύχη να συζητήσω μαζί του στο σπίτι του, λίγο καιρό πριν πεθάνει. Αυτό που είπε αυτό εννοούσε.
Ασε τα χαζά λοιπόν και αν έχεις αντίλογο, φρόντισε τουλάχιστον να ενημερώνεσαι για το θέμα.
Οσο για τη δική μου άγνοια περί "συμπόρευσης ελληνισμού και χριστιανισμού" σε παραπέμπω στην "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους", στο έργο του E. Gibbon "Παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας", το έργο του φανατικού χριστιανού ιστορικού Ζακυνθινού "Το Βυζάντιο", στο Θεοδοσιανό και Ιουστινιάνειο Κώδικα (αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά, ρώτα) και σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ιστορικό βιβλίο διαπραγματεύεται το βυζάντιο.
Λυπάμαι που η Ιστορία έχει κατατάξει το χριστιανισμό στη θέση των εχθρών του ελληνισμού αλλά γι'αυτό θα πρέπει να κατηγορήσεις τον ίδιο το χριστιανισμό, όχι τους ιστορικούς.

macedon
«Αυτο δεν το ξερω,οταν το μαθω εαν μπορω θα σου πω,παντως ουτε και συ μου ειπες ακομη τιποτα για το αντιθετο εκτως την παρερμηνεια που κανετε...»
Τον Θεό δεν τον γνωρίζεις, τον Θεό δεν τον είδες, τον Θεό δεν τον άκουσες να σου μιλά, τον Θεό δεν μπορείς να τον ερμηνεύσεις, όμως....έχεις πειστεί τόσο ώστε να δηλώνεις απόλυτη πίστη για την ύπαρξη και τις ιδιότητες του!!!!!
Ουδέν σχόλιο...
i-tried:
«ΣΑΥΤΟ Αγαπητε φιλε εχεις απολυτο δικαιο,και εαν προσεξεις θα δεις οτι ειναι παντα τα ιδια προσωπα ....κανεις δεν τους βαζει με το ζορι να πιστεψουν,ομως το παθος τους να προσβαλουν εμας που πιστευουμε ειναι απιστευτο.»
Δεν υπάρχει φίλτατε κανένα «πάθος», υπάρχει όμως μια ανάγκη για ερμηνεία των λεγομένων, για ερμηνεία όσων κόπτονται πως νέμονται την απόλυτη αλήθεια.
Βλέπεις, είναι εξαιρετικά βαρύ να επικαλείσαι την ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, και αυτό το κάνεις εσύ για παράδειγμα όπως και οι παπάδες του δόγματος σου. Όποιος λοιπόν θέλει να λέει πως ΚΑΤΕΧΕΙ την αλήθεια, τότε ΑΥΤΟΣ και ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντά σε ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
Κανείς δεν προσβάλει κανέναν με ερωτήματα, προσβάλει όμως τη νοημοσύνη των ανθρώπων όποιος επικαλείται την κατοχή της απόλυτης αλήθειας, την οποία συνάμα ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να τεκμηριώσει.....
άσχετος ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,εγω δεν μιλω για αμερικη,εσυ δεν μπορεις να μιλας για εδω...ΚΑΛΟ ειναι ν αρχισεις απo εδω: http://durabond.ca/gdouridas/church.html
Πραγματι λυπαμαι νακουω απο δασκαλο οπως λες οτι ειδη χαθηκε η τριτη γενια,ασχετως αν ξερω απο ανθρωπους της αμερικης (Ελληνες)οτι κανουν θαυματα ως κοινοτητες που εσυ ισως να μην ξερεις η δεν παιρνεις μερος για προσωπικους σου λογους...
Οσο για, στοιχεία για τις Η.Π.Α,αυτο δεν σημαινει οτι ειναι παντου τα ιδια,αλλαζουν απο κοινοτητες,και Κρατη.
Εμεις εδω πασχαμε και πασχουμε μεχρι σημερα.
Οσο για βιβλια,τωρα τελευταια εχουν καλυτερεψει τα πραγματα σε αριθμους,αλλα πολυ λιγο,ως προς την γραφη,και ενοω τα παιδια εδω ειναι και Ελληνες αλλα πρεπει να μαθουν την Ελληνικη ως δευτερη γλωσσα,αλλα δυστυχως ειναι γραμμενη για παιδια της Ελλαδος,οσο για δασκαλους,παρε τον ενα κτυπα τον αλλο(υπαρχουν εξερεσεις)ερχονται μονο για τα λευτα τουλαχιστον εδω δεν ξερω για εκει.
ΛΕς...
Προφανώς αγνοείς πως η λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος της, όπως και το κύρηγμα γίνεται στα αγγλικά.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ,εδω ειναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Αν οντως ενοουσε οπως λες οτι δεν τον ενδιεφεραι(πολυ αμφιβαλλω)τοτε ειναι πολυ λυπηρο.
ΛΣς...
Λυπάμαι που η Ιστορία έχει κατατάξει το χριστιανισμό στη θέση των εχθρών του ελληνισμού αλλά γι'αυτό θα πρέπει να κατηγορήσεις τον ίδιο το χριστιανισμό, όχι τους ιστορικούς.
ΛΕΩ...
ΚΑΙ γιαυτο ομως εσυ το βλεπεις ετσι, ασχετα πως το βλεπουν αλλοι,ακομα πιο λυπηρο θα ηταν αν στην διδασκαλια σου προσθετης και την δικη σου γνωμη,ακομα χειροτερα εαν την επιβαλεις,ΑΝ ΟΝΤΟς ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩς.
Schwabe
Πραγματι.Ουδέν σχόλιο...
Κανείς δεν προσβάλει κανέναν με ερωτήματα,εχεις απολυτο δικαιο,αλλα σε ορισμενα σημεια και post (οπως και ο μακεδον ακομα σε χειροτερο τροπο εαν σκεφτη κανεις οτι υποτηθεται ειναι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟς,ΚΑΠΟΙΟς ΑΛΛΟς ΘΑ ΕΛΕΓΕ... ΝΑΒΡΑΣΩ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ...) προσβαλεις αυτο που εγω πιστευω,ΕΝΩ ΕΓΩ ΑΠΛΩς ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Αλλωστε ελευθεροι ειμαστε να πιστευουμε αυτο που θελει ο καθενας.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ.-)
«προσβαλεις αυτο που εγω πιστευω,ΕΝΩ ΕΓΩ ΑΠΛΩς ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.»
Συμμετέχεις αγαπητέ σε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, οικιοθελώς.
Συνεχίζεις να θεωρείς ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ τον Χριστό, τον Θεό. Σφάλεις. Και σφάλεις διότι έχεις ταυτίσει την ιστορία και την αρχαιολογία (μάλλον σαλάτα τα έκανες..) με το Θείο.
Ο Θεός του καθενός, είναι στην καρδιά του, και μόνο εκεί πρέπει να είναι. Δεν έχει ανάγκη ο Θεός την αφεντιά σου, αλλά ούτε και τα αισθήματα προσβολής που εσύ αισθάνεσαι.
Μήπως σε ρώτησε για...συνδρομή ο Θεός και μου έχει διαφύγει? Μήπως μου έχεις τεκμηριώσει ότι η υπόσταση που εσύ δίνεις στο Θείο είναι πράγματι ο Θεός, και άρα πραγματικά σε προσβάλω?
Προσπάθησε λοιπόν να απαντάς ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ των ερωτήσεων και όχι στις ταμπέλες και τους τίτλους.
Schwabe
Συνεχίζεις να θεωρείς ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ τον Χριστό, τον Θεό. Σφάλεις. Και σφάλεις διότι έχεις ταυτίσει την ιστορία και την αρχαιολογία (μάλλον σαλάτα τα έκανες..) με το Θείο.
Ο Θεός του καθενός, είναι στην καρδιά του, και μόνο εκεί πρέπει να είναι. Δεν έχει ανάγκη ο Θεός την αφεντιά σου, αλλά ούτε και τα αισθήματα προσβολής που εσύ αισθάνεσαι.
XA-)
καπως εκνεβρισμενο σε βρισκω φιλε...χμμμ
Ο χριστος φιλε δεν ειναι κτημα κανενως αλλα ειναι μεσα σε ολους μας(και σε σενα,ασχετα εαν δεν τον δεχεται προς στιγμην),εμεις ανοικουμε σ αυτον.Τωρα ξερεις τι νομιζω ως προς 'κτημα σου'....
(Δεν έχει ανάγκη ο Θεός την αφεντιά σου,)KAI ΣΥ ΠΩς ΤΟ ΞΕΡΕΙς.-))
(αλλά ούτε και τα αισθήματα προσβολής που εσύ αισθάνεσαι)
Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ,αλλοι ξερουν ναντιδρουν αλλοι...εκνεβριζονται
Οσο για σαλατα να μου επιτρεψεις να πω το ιδιο για σενα.
λες...
Προσπάθησε λοιπόν να απαντάς ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ των ερωτήσεων και όχι στις ταμπέλες και τους τίτλους.
λεω...
μαθαινω απο εσενα βλεπης, ασχετα εαν δεν ξερω την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ οπως εσυ,που ομως δεν μπορεις(η θελεις)να καταλαβης.
...
sadly, many read it yet completely miss the point of what they read, or have interpreted what they read so incorrectly that they arrive at wildly false conclusions.
[/quote]
Φίλε I-tried :
quote:
Think_Math
Πάλι το κρυφό σχολιό ? Αμαν με αυτό το παραμύθι ...(το παθος σας τυφλωνει φιλε Think_Math)
Το ποίος είναι τυφλός είναι ολοφάνερο :
http://www.sarantakos.com/fistiki/kryfo.html
quote:Φίλε I-tried :
quote:
Think_Math
Πάλι το κρυφό σχολιό ? Αμαν με αυτό το παραμύθι ...(το παθος σας τυφλωνει φιλε Think_Math)
Το ποίος είναι τυφλός είναι ολοφάνερο :
http://www.sarantakos.com/fistiki/kryfo.html
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μ ΕΚΑΝΕς ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ,γιαυτο σημερα στην ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
υπαρχουν μερικες χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕς,που δεν ξερουν τι μερα θα ξημερωση αυριο;
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ,δεν εχουν αφηση σε χλωρο κλαδι τους Ελληνες,και ...ο κυριος αυτος μιλα για:
...Είναι λοιπόν λογικό πως εκεί που λειτουργούσαν φανερά και ανεμπόδιστα κανονικά σχολεία όλων των βαθμίδων η ύπαρξη «κρυφού σχολειού» περίττευσε.
AS ΓΕΛΑΣΩ ΞΑΝΑ.LOLOLOL
ΦΙΛΕ γιαυτα που εστειλες... ναι εισαι τυφλος.Μηπως επρεπε να περασουν στα 'ΝΕΑ' της εποχης για να δεχτουμε την υπαρξη τους σημερα;
Παντοτε θα υπαρχουν αυτοι που αντιδρουν σε διαφορα θεμματα.