ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

mystic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
mysticΜέλος
06/11/2004, 14:08:24
Καιρό τώρα ήθελα να θίξω το θέμα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης. Ορμώμενη σήμερα από μια έκκληση ενός συνομιλητή για αιμοδότες έψαξα στο διαδύκτιο και βρήκα ένα άρθρο που να εκφράζει ακριβώς αυτά που ήθελα να σας γράψω.

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=44640

Είναι πολύ σημαντικό να αυξηθούν στην χώρα μας οι δωρητές οργάνων αφού κατέχουμε ως έθνος την τελευταία θέση στον πίνακα των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων.
Προσωπικά είμαι δωρητής οργάνων, μυελού των οστών και αιμοδότης από τότε που έκλεισα τα 18. Οι περισσότεροι τουλάχιστον σε αυτό το site πιστεύουν ότι το σώμα μας είναι το όχημα και η ψυχή ο οδηγός, μετά θάνατον ο οδηγός την έχει κάνει για άλλες πολιτείες (όπως λέει και ένα λαϊκό άσμα)οπότε το σώμα μας είναι άχρηστο, ας το εκμεταλευτούμε να βγάλουμε κάτι καλό.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
08/11/2004, 19:16:28
Nα τιμήσω καλή μου φίλη το τόπικ σου

Οι δωρητές οργάνων ανήκουν σε μία ειδική κατηγορία ``ανθρώπων``.
Δεν είναι ευκολη απόφαση για κάποιον νέο , χωρίς προβήματα υγείας, να σκεφτεί έτσι.
Ούτως ή αλλως , μαζί μας δεν παίρνουμε τίποτα.

08/11/2004, 19:51:09
Έχω την αίσθηση ότι το θέμα ταιριάζει καλύτερα σε μία άλλη θεματική ενότητα, όπως "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά ", γιατί η μεταμόσχευση δεν είναι ακριβώς "θεραπεία", αλλά είναι μία λύση.

Για πολλά χρόνια με προβληματίζει αυτό το ζήτημα και ήμουν ιδιαίτερα ένθερμη οπαδός της δωρεάς ζωτικού υλικού επίσης από τα 18 μου.
Υπάρχει όμως, ένα σημαντικό μεταφυσικό ζήτημα:

Η μεταμόσχευση μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν το μόσχευμα ληφθεί μέχρι και λίγες ώρες (για να μην πω λεπτά) από το θάνατο του δότη. Το όργανο ή το όποιο υλικό δεν πρέπει να έχει χάσει τελείως τη ζωτικότητά του.

Για τον αποκρυφισμό, αυτό σημαίνει ότι και το αιθερικό σώμα το οποίο συνοδεύει ακόμη αυτό το υλικό από το σώμα του δότη, θα αποχωρισθεί του συνόλου της ανθρώπινης ύπαρξής του (η οποία ακόμη δεν έχει διαχωρισθεί τελείως από το φυσικό της φορέα) και θα τοποθετηθεί σε μία άλλη ύπαρξη.

Θυμίζω εδώ, ότι ο βιολογικός θάνατος ή θάνατος του υλικού φορέα για τον αποκρυφισμό είναι απλά ένα από τα πρώτα στάδια μίας μετάβασης σε μία άλλη συνειδησιακή κατάσταση. Υπάρχουν και άλλα στάδια πριν ολοκληρωθεί αυτό το φαινόμενο, το οποίο στο σύνολό του καλείται θάνατος.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

thothΙδρυτικό Μέλος
08/11/2004, 20:12:20
Γεια σας.

Είναι όντως ένα πολύ αξιόλογο θέμα

Αυτό που λέει η Zadok, βέβαια, μου θυμίζει και τους λόγους που στην Ιαπωνία υπάρχει πρόβλημα να γίνει αποδεκτός ο θεσμός του "δωρητή οργάνων".

Εάν έχετε δει το Ιαπωνικό θρίλερ "The Eye" θα καταλάβετε τους φόβους των Ιαπώνων.

Όπως και αν το κάνουμε η μεταφυσική αντίληψη του κάθε πολιτισμού καθορίζει και τέτοια ζητήματα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

08/11/2004, 20:34:57
quote:
Η μεταμόσχευση μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν το μόσχευμα ληφθεί μέχρι και λίγες ώρες (για να μην πω λεπτά) από το θάνατο του δότη. Το όργανο ή το όποιο υλικό δεν πρέπει να έχει χάσει τελείως τη ζωτικότητά του.

Για τον αποκρυφισμό, αυτό σημαίνει ότι και το αιθερικό σώμα το οποίο συνοδεύει ακόμη αυτό το υλικό από το σώμα του δότη, θα αποχωρισθεί του συνόλου της ανθρώπινης ύπαρξής του (η οποία ακόμη δεν έχει διαχωρισθεί τελείως από το φυσικό της φορέα) και θα τοποθετηθεί σε μία άλλη ύπαρξη.

απ' όσο γνωρίζω για να γίνει η "λήψη" οργάνων από το σώμα κάποιου πρέπει πρώτα να έχει διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός θάνατος...
έτσι όταν λέμε ότι δεν έχει χάσει την ζωτικότητα του σ'αυτές τις περιπτώσεις εννοούμε ότι το σώμα "δότης" βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και αυτό για πολύ λίγο, γιατί το σώμα ακολουθεί την φυσική του πορεία και αρχίζει την αποσύνθεση..

άρα σκέφτομαι για να υπάρχει ο κίνδυνος της αποσύνθεσης (εξ' ου και οι εξαιρετικά περιορισμένοι χρόνοι λήψης οργάνων) σημαίνει ότι το αιθερικό έχει ήδη διαχωριστεί...

ακόμα κι αν δεχτούμε ότι μεταφέρεται κάποιο μέρος του αιθερικού στο σώμα του "λήπτη", ούτε αυτό θα "ζήσει" για πολύ καθώς θα ακολουθήσει κι αυτό τη φυσική του πορεία αποσύνθεσης...

και τελικά η θεϊκή μονάδα του καθενός μας καθως και η συνείδηση της προσωπικότητας δεν ακολουθούν την ξεχωριστή τους πορεία? μπορούν να παραμείνουν εγκλωβισμένα σε ένα μέρος του φυσικού ή αιθερικού σώματος?

αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με το φαινόμενο του "μέλους φάντασμα" όπου ακόμα και αν αφαιρεθεί ένα μέλος από κάποιον αυτός συνεχίζει να έχει "αίσθηση" του μέλους αυτού και στη συνέχεια... η πληροφορία λοιπόν του μέλους αυτού στο αιθερικό παραμένει ακέραια...

Γενικότερα δε για την δωρέα οργάνων, που τη θεωρώ σωτήρια για πολλούς συνανθρώπους μας, νομίζω πως θα έπρεπε το νομικό πλαίσιο που καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις να αλλάξει έτσι ώστε να θεωρούμαστε όλοι εν δυνάμει δωρητές οργάνων, εκτός αν αυτό το προσδιορίσει ο καθενας μας διαφορετικά...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

08/11/2004, 21:21:51
quote:
απ' όσο γνωρίζω για να γίνει η "λήψη" οργάνων από το σώμα κάποιου πρέπει πρώτα να έχει διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός θάνατος...
έτσι όταν λέμε ότι δεν έχει χάσει την ζωτικότητα του σ'αυτές τις περιπτώσεις εννοούμε ότι το σώμα "δότης" βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και αυτό για πολύ λίγο, γιατί το σώμα ακολουθεί την φυσική του πορεία και αρχίζει την αποσύνθεση..

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί ο κάθε ιστός έχει κάποιο χρόνο (δεν γνωρίζω την ακριβή ορολογία), κατά τον οποίο θεωρείται ακόμη ζωντανός (αν μπορώ να το πω έτσι), παρά το δηλωμένο θάνατο του ατόμου.

Η εκδοχή, την οποία αναφέρεις, αγαπητή galadriel, νομίζω ότι αντιστοιχεί στην περίπτωση ασθενών.
(αναφέρεις "μηχανική υποστήριξη")

quote:
άρα σκέφτομαι για να υπάρχει ο κίνδυνος της αποσύνθεσης (εξ' ου και οι εξαιρετικά περιορισμένοι χρόνοι λήψης οργάνων) σημαίνει ότι το αιθερικό έχει ήδη διαχωριστεί...

Περίπου...
Ξέρω ότι γίνομαι κουραστική, αλλά ειλικρινά θεωρώ σημαντικό (τουλάχιστον ως προς τη μεταφυσική σκοπιά του θέματος) να θυμίσω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό βιβλίο σχετικό με το μηχανισμό του θανάτου για κάθε φορέα: Dion Fortune - "Μέσα από τις πύλες του θανάτου". Εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ.
Μία ενδεικτική περίληψη έχει κάνει ο Τρισμέγιστος εδώ: Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης) όπου αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Ο θάνατος είναι απόσυρση του διπλού αιθερικού. Αυτό κρατάει από λίγες ώρες μέχρι τρεις μέρες, ενώ η ψυχή είναι σε κατάσταση νάρκης..."

quote:
ακόμα κι αν δεχτούμε ότι μεταφέρεται κάποιο μέρος του αιθερικού στο σώμα του "λήπτη", ούτε αυτό θα "ζήσει" για πολύ καθώς θα ακολουθήσει κι αυτό τη φυσική του πορεία αποσύνθεσης...

Το αιθερικό δεν αποσυντίθεται.

quote:
και τελικά η θεϊκή μονάδα του καθενός μας καθως και η συνείδηση της προσωπικότητας δεν ακολουθούν την ξεχωριστή τους πορεία? μπορούν να παραμείνουν εγκλωβισμένα σε ένα μέρος του φυσικού ή αιθερικού σώματος?

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και κυρίως έχει να κάνει με το δότη και όχι με το λήπτη.

quote:
αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με το φαινόμενο του "μέλους φάντασμα" όπου ακόμα και αν αφαιρεθεί ένα μέλος από κάποιον αυτός συνεχίζει να έχει "αίσθηση" του μέλους αυτού και στη συνέχεια... η πληροφορία λοιπόν του μέλους αυτού στο αιθερικό παραμένει ακέραια...

Αγαπητή galadriel, εδώ με έχεις καταμπερδέψει. Δε νομίζω ότι σε έχω καταλάβει.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

09/11/2004, 17:54:37
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ MYSTIC ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ

09/11/2004, 18:22:08
Καλησπέρα,
κατ'αρχήν θα ήθελα να διευκρινήσω ότι οι ερωτήσεις μου καθώς και οι απαντήσεις που δίνω δεν είναι στα πλαίσια καμμιάς διάθεσης για αντιδικία, αλλά μέρος ενός προβληματισμού που μου γεννήθηκε στο παρόν θέμα...

quote:

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί ο κάθε ιστός έχει κάποιο χρόνο (δεν γνωρίζω την ακριβή ορολογία), κατά τον οποίο θεωρείται ακόμη ζωντανός (αν μπορώ να το πω έτσι), παρά το δηλωμένο θάνατο του ατόμου.

Η εκδοχή, την οποία αναφέρεις, αγαπητή galadriel, νομίζω ότι αντιστοιχεί στην περίπτωση ασθενών.
(αναφέρεις "μηχανική υποστήριξη")

αυτό ακριβώς είπα κι εγώ...
αφού δηλωθεί ο θάνατος μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου, και προκειμένου να παραταθεί η οξυγόνωση των ιστών, ο δότης κρατιέται σε μηχανική υποστήριξη...
αυτή δεν χρησιμοποιείται μόνο στους ασθενείς αλλά και στις παραπάνω περιπτώσεις για να συνεχιστεί για λιγο, τουλάχιστον μέχρι την αφαίρεση των οργάνων, η κυκλοφορία του αίματος..

quote:
Το αιθερικό δεν αποσυντίθεται.

says who?
εδώ δεν είναι θέμα του ποιος είπε τι...
νομίζω πως πρέπει κανείς να αναπτύσει και την δική του άποψη...
απ' όσο γνωρίζω πάντως μετά την απόσυρση της προσωπικότητας από κάθε φορέα αυτός αποσυντίθεται στα μόρια της "ύλης" από την οποία προήλθε... και αυτό αν έχω καταλάβει καλά συνεχίζεται μέχρι και το θάνατο του νοητικού φορέα...

quote:
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και κυρίως έχει να κάνει με το δότη και όχι με το λήπτη.

γι'αυτό και συζητάμε...
όμως εμένα σ'αυτή την περίπτωση θα με ανησυχούσε περισσότερο η περίπτωση της αιμοδοσίας, ή της μεταμόσχευσης νεφρού ή ακόμα περισσότερο μυελού των οστών, εφόσον σ'αυτές τις κατηγορίες ο δότης είναι επιβεβαιωμένα ζωντανός...

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητή galadriel, εδώ με έχεις καταμπερδέψει. Δε νομίζω ότι σε έχω καταλάβει.

πιθανόν δεν το έχω δώσει εγώ σωστά...
έχουμε λοιπόν κάποιον που μετά από ένα ατύχημα χάνει κάποιο μέλος του, ένα πόδι για παράδειγμα...
είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να έχει "αίσθηση" αυτού του μέλους και μετά την επέμβαση αφαίρεσης του...
σε σχετική έρευνα που έχω διαβάσει (συγνώμη δεν θυμάμαι που την βρήκα, αλλά συμφωνώ με την λογική της) αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία αφαιρείται μόνο το φυσικό μέλος κι όχι το αιθερικό του αντίτυπο, οπότε και η μνήμη του παραμένει ζωντανή...
αν υποθέσουμε λοιπόν πως έτσι συμβαίνει, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συμβαίνει και στις περιπτώσεις αφαίρεσης οργάνων για μεταμόσχευση από νεκρούς δότες...

και τέλος.... η γνώμη μου είναι ότι ο εσωτερισμός κρατάει το νόημα του εφόσον δεν αφαιρεί την ανθρωπιά από τη ζωή μας... αν αρχίσουμε να συζητάμε τις διάφορες "επιπλοκές" που μπορεί να έχει στο αιθερικό σώμα η μεταμόσχευση θα καταλήξουμε να μην κάνουμε τίποτα για το συνάνθρωπο μας προκειμένου να διαφυλάξουμε ένα κομμάτι του Εγώ που στο κάτω κάτω δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχει εξελιχθεί και λίγο σε κάθε ενσάρκωση...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

09/11/2004, 22:43:40
quote:
Καλησπέρα,
κατ'αρχήν θα ήθελα να διευκρινήσω ότι οι ερωτήσεις μου καθώς και οι απαντήσεις που δίνω δεν είναι στα πλαίσια καμμιάς διάθεσης για αντιδικία, αλλά μέρος ενός προβληματισμού που μου γεννήθηκε στο παρόν θέμα...

Καλησπέρα, galadriel!

Εγώ προσωπικά δεν είχα διαφορετική εντύπωση και επίσης, το αυτό ισχύει και για μένα.

quote:
αυτό ακριβώς είπα κι εγώ...
αφού δηλωθεί ο θάνατος μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου, και προκειμένου να παραταθεί η οξυγόνωση των ιστών, ο δότης κρατιέται σε μηχανική υποστήριξη...
αυτή δεν χρησιμοποιείται μόνο στους ασθενείς αλλά και στις παραπάνω περιπτώσεις για να συνεχιστεί για λιγο, τουλάχιστον μέχρι την αφαίρεση των οργάνων, η κυκλοφορία του αίματος..

Οκ!

Η διευκρινίσεις μου είχαν να κάνουν με το αιθερικό.

quote:
says who?
εδώ δεν είναι θέμα του ποιος είπε τι...
νομίζω πως πρέπει κανείς να αναπτύσει και την δική του άποψη...
απ' όσο γνωρίζω πάντως μετά την απόσυρση της προσωπικότητας από κάθε φορέα αυτός αποσυντίθεται στα μόρια της "ύλης" από την οποία προήλθε... και αυτό αν έχω καταλάβει καλά συνεχίζεται μέχρι και το θάνατο του νοητικού φορέα...

Ι said that.

Αγαπητή μου, αυτή είναι η άποψή μου κατ' αρχήν. Για εμένα αποσύνθεση υφίσταται μόνον το υλικό σώμα.
Εννοείται ότι και η δική σου είναι απόλυτα σεβαστή (αν είναι τελικά διαφορετική) και δε δευτερό-γραψα (κατά το "δευτερολόγησα") για να επιβάλλω τη δική μου, αλλά απλά για να διευκρινίσω κάποια σημεία.
Κατά δεύτερον, όπως ανέφερε και ο αγαπητός thoth, υπάρχουν άνθρωποι, των οποίων οι πεποιθήσεις τους δημιουργούν διάφορες αναστολές σε σχέση με το ζήτημα της μεταμόσχευσης.
Απλά, αυτό προσπάθησα να καταδείξω.

quote:
γι'αυτό και συζητάμε...
όμως εμένα σ'αυτή την περίπτωση θα με ανησυχούσε περισσότερο η περίπτωση της αιμοδοσίας, ή της μεταμόσχευσης νεφρού ή ακόμα περισσότερο μυελού των οστών, εφόσον σ'αυτές τις κατηγορίες ο δότης είναι επιβεβαιωμένα ζωντανός...

Το ίδιο ισχύει και για αυτές τις περιπτώσεις.

quote:
σε σχετική έρευνα που έχω διαβάσει (συγνώμη δεν θυμάμαι που την βρήκα, αλλά συμφωνώ με την λογική της) αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία αφαιρείται μόνο το φυσικό μέλος κι όχι το αιθερικό του αντίτυπο, οπότε και η μνήμη του παραμένει ζωντανή...
αν υποθέσουμε λοιπόν πως έτσι συμβαίνει, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συμβαίνει και στις περιπτώσεις αφαίρεσης οργάνων για μεταμόσχευση από νεκρούς δότες...

Εγώ, σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη, δε θα έδινα συτή την ερμηνεία.

Το αιθερικό σκιαγραφεί τον άνθρωπο. Γι' αυτό και η αύρα απεικονίζει μέχρι και την παραμικρή ασθένειά μας ή ελαττωματικότητα ψυχική, συναισθηματική ή σωματική.

Εξάλλου, κάποιοι οπαδοί της θεωρίας της μετενσάρκωσης θεωρούν ότι η απώλεια κάποιου μέλους δεν είναι ποτέ τυχαία.

quote:
η γνώμη μου είναι ότι ο εσωτερισμός κρατάει το νόημα του εφόσον δεν αφαιρεί την ανθρωπιά από τη ζωή μας...

Ο πραγματικός εσωτερισμός ποτέ δεν αφαιρεί την ανθρωπιά, αλλά εξαρτάται από ποιά πλευρά το βλέπει κάποιος το ζήτημα.
Ο εσωτερισμός μας καλεί να έχουμε μία πιο ευρεία αντίληψη του κόσμου και της υπάρξεώς μας και αυτό μερικές φορές μας κάνει να παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις από τις συνήθεις.

quote:
αν αρχίσουμε να συζητάμε τις διάφορες "επιπλοκές" που μπορεί να έχει στο αιθερικό σώμα η μεταμόσχευση θα καταλήξουμε να μην κάνουμε τίποτα για το συνάνθρωπο μας προκειμένου να διαφυλάξουμε ένα κομμάτι του Εγώ που στο κάτω κάτω δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχει εξελιχθεί και λίγο σε κάθε ενσάρκωση...

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

3 Άλφα

10/11/2004, 07:51:30
Καλημέρα...

quote:
Ο πραγματικός εσωτερισμός ποτέ δεν αφαιρεί την ανθρωπιά, αλλά εξαρτάται από ποιά πλευρά το βλέπει κάποιος το ζήτημα.
Ο εσωτερισμός μας καλεί να έχουμε μία πιο ευρεία αντίληψη του κόσμου και της υπάρξεώς μας και αυτό μερικές φορές μας κάνει να παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις από τις συνήθεις.

... ας δεχτούμε λοιπόν ότι με την δωρεά οργάνων το αιθερικό υφίσταται κάποιου είδους "ζημιά" και δεδομένου ότι ο εσωτερισμός μας έχει δώσει την δυνατότητα να έχουμε μια πιο ευρεία αντίληψη του κόσμου (πράγμα στο οποίο συμφωνώ απόλυτα), ποια θα είναι η διαφορετική απόφαση που θα πάρουμε σε σχέση με τις μεταμοσχεύσεις χωρίς να έχουμε χάσει και την ανθρωπιά?

quote:
ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

Φυσικά...! αρκεί να ισχύει το ίδιο μέτρο για όλους...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

mysticΜέλος
10/11/2004, 11:26:31
Καλημέρα σε όλους,
βλέπω ότι το θέμα της δωρεάς οργάνων απασχολεί αρκετούς και χαίρομαι ιδιαίτερα.

quote:

Θυμίζω εδώ, ότι ο βιολογικός θάνατος ή θάνατος του υλικού φορέα για τον αποκρυφισμό είναι απλά ένα από τα πρώτα στάδια μίας μετάβασης σε μία άλλη συνειδησιακή κατάσταση. Υπάρχουν και άλλα στάδια πριν ολοκληρωθεί αυτό το φαινόμενο, το οποίο στο σύνολό του καλείται θάνατος.

Αγαπητή Zadok πολύ σωστός ο προβληματισμός σου.
Όσον αφορά το αιθερικό σώμα λοιπόν, έχοντας διαβάσει αρκετές near death experiencies, όλοι αναφέρουν ότι κατά τον αποχωρισμό του αιθερικού σώματος απο το υλικό, δεν μπορούν να αισθανθούν τίποτα. Είναι σε σύγχηση, όχι γιατί δεν αισθάνονται τα μέλη τους ή πόνο αλλά γιατί βλέπουν κάτι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι το οποίο έχουν την αίσθηση ότι ήταν το σώμα τους που τους αφήνει πλήρως αδιάφορους.

Οι περισσότεροι βλέπουν τους γιατρούς να προσπαθούν να τους επαναφέρουν και τους αφήνει τόσο αδιάφορους η θέα αυτού που την κάνουν από το δωμάτιο και κόβουν βόλτες στο νοσοκομείο.
Θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι κατά την γνώμη μου και σε σχέση με ότι έχω διαβάσει το αιθερικό σώμα δεν μπορεί να υποστεί τις φθορές του υλικού.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι αν ρωτήσεις έναν ανάπηρο τι όνειρα βλέπει θα σου πει ότι κάθε βράδυ περπατάει. Αυτό είναι μεν μια επιθυμία του υποσυνείδητου αλλά εκφράζεται στο όνειρο μέσω του αιθερικό σώματος, το οποίο κάθε άλλο από ανάπηρο είναι.
Όπως πιστεύω ότι κάποιος με ακρωτηριασμένα μέλη, πεθαίνοντας το αιθερικό του σώμα θα είναι ακέραιο.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
10/11/2004, 14:54:46
Καλησπέρα galadriel!

quote:
(...)ποια θα είναι η διαφορετική απόφαση που θα πάρουμε σε σχέση με τις μεταμοσχεύσεις χωρίς να έχουμε χάσει και την ανθρωπιά?

Όπως έγραψα και αρχικά, ακόμη προβληματίζομαι πάνω σε αυτό. Δεν έχω έτοιμες απαντήσεις.
Θα έρθει η απάντηση ...

quote:
(...)αρκεί να ισχύει το ίδιο μέτρο για όλους...

Αν ο κάθε ένας μας κάνει το δικό του καθήκον, το μέτρο θα είναι καθολικό.

**

Kαλησπέρα mystic!

quote:
Όπως πιστεύω ότι κάποιος με ακρωτηριασμένα μέλη, πεθαίνοντας το αιθερικό του σώμα θα είναι ακέραιο.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω για αρκετούς σοβαρούς αποκρυφιστές αυτό δεν είναι αληθές και λέγεται ότι αντιθέτως κάτι τέτοιο είτε επιβαρύνει το κάρμα, είτε υποδηλώνει επιβαρυμένο κάρμα.

3 Άλφα

10/11/2004, 16:41:19
Καλησπέρα και πάλι,

quote:
Αν ο κάθε ένας μας κάνει το δικό του καθήκον, το μέτρο θα είναι καθολικό.

πολύ φοβάμαι πως δεν λειτουργεί μ'αυτή τη σειρά...
το κοινό μέτρο είναι αυτό που θα προσδιορίσει το καθήκον του καθενός μας....
αλλιώς το τι θεωρεί ο καθένας καθήκον του, μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλά και διαφορετικά μέτρα....

άλλος θεωρεί καθήκον του να σκοτώνει τους αλλόπιστους, αλλος θεωρεί καθήκον του να καίει τη σύζυγο με τον πεθαμένο σύζυγο, άλλος θεωρεί καθήκον του να βαράει τα παιδιά του.... δεν δηλώνει κανένα ενιαίο μέτρο αυτό....

quote:
quote:

Όπως ανέφερα και πιο πάνω για αρκετούς σοβαρούς αποκρυφιστές αυτό δεν είναι αληθές και λέγεται ότι αντιθέτως κάτι τέτοιο είτε επιβαρύνει το κάρμα, είτε υποδηλώνει επιβαρυμένο κάρμα.

το ότι ο ακρωτηριασμός προέρχεται από επιβαρυμένο κάρμα ή μπορεί να επιβαρύνει το υπάρχον δεν σημαίνει απαραίτητα κατά τη γνώμη μου ότι το αιθερικό θα έχει πρόβλημα αρτιότητας.... ποιότητας ίσως...
αλλά πάλι εγώ δεν είμαι σοβαρός αποκρυφιστής , οπότε ίσως κάνω και λάθος...

σοβαρά τώρα... περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση που μπορεί να προκύψει απ'αυτό τον προβληματισμό...

αν και για τα δικά μου μάτια κάποια πράγματα είναι αυτονόητα...

Φιλικά Πάντα...!

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

10/11/2004, 19:36:53
Καλή μου galadriel,

το καθήκον είναι, νομίζω, ηθική υποχρέωσις. Ως «μέτρο» λοιπόν, είναι ανάγκη να τεθεί η ηθική, στην γνήσια βέβαια και αντικειμενική θεώρησή της, η οποία μπορεί να προκύψει μόνον μέσα από την αυτογνωσία, ώστε να είναι συνειδητή. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το καθήκον καθορίζεται μόνον ατομικά.

Στα παραδείγματα τα οποία διάβασα, κάθε άλλο παρά αντικειμενική ηθική θεώρηση δε διακρίνω.

3 Άλφα

10/11/2004, 20:32:40
quote:
το καθήκον είναι, νομίζω, ηθική υποχρέωσις. Ως «μέτρο» λοιπόν, είναι ανάγκη να τεθεί η ηθική, στην γνήσια βέβαια και αντικειμενική θεώρησή της, η οποία μπορεί να προκύψει μόνον μέσα από την αυτογνωσία, ώστε να είναι συνειδητή. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το καθήκον καθορίζεται μόνον ατομικά.

και πως διασφαλίζεται ότι αυτό που ο καθένας σε αυτή την ατομική πορεία συνειδητοποίησης είναι η αντικειμενική θεώρηση της ηθικής υποχρέωσης....?
πολλοί θα σπεύσουν να ισχυριστούν ότι το έχουν καταφέρει, και το αποτέλεσμα θα μας οδηγήσει πάλι σε διαφορετικά μέτρα...

quote:
Στα παραδείγματα τα οποία διάβασα, κάθε άλλο παρά αντικειμενική ηθική θεώρηση δε διακρίνω.

σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεις τώρα ούτε εγώ....αλλά το παράδειγμα αυτό προηγήθηκε χρονικά...
γιατί στην γενικότερη έννοια καθήκον και το τι θεωρείται ως τέτοιο χωράνε πολλοί ορισμοί...
σύμφωνα με κάποιους απ'αυτούς ήταν και το παράδειγμα...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

10/11/2004, 20:34:10
Καλησπέρα και πάλι ....

αχ, τι μου κάνεις άτιμο edit...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

10/11/2004, 20:54:02
quote:
και πως διασφαλίζεται ότι αυτό που ο καθένας σε αυτή την ατομική πορεία συνειδητοποίησης είναι η αντικειμενική θεώρηση της ηθικής υποχρέωσης....?
πολλοί θα σπεύσουν να ισχυριστούν ότι το έχουν καταφέρει, και το αποτέλεσμα θα μας οδηγήσει πάλι σε διαφορετικά μέτρα...

Μα... αυτή ακριβώς δεν είναι η προσπάθεια της ανθρωπότητας από τότε που εμφανίστηκε ή ενσαρκώθηκε; Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ορίσει μέσα του (να καθορίσει, αφού έγραψα για αυτογνωσία) την ηθική και κατ' επέκταση τα καθήκοντά του με γνώμονα την ανθρωπότητα.
Όσο δεν επέρχεται ταύτιση των "έξω" με τα "μέσα", ζούμε δυσαρμονικά με τους νόμους της φύσης και τελικά, δυστυχείς. Αυτό είναι πορεία συνειδητοποίησης και ως τέτοια, δεν μπορεί να σφάλλει.

Ξέρεις... νομίζω ότι πιο πολύ "κινδυνεύουμε" από όσους δεν κάνουν τίποτε, παρά από όσους κάνουν λάθος.

3 Άλφα

10/11/2004, 21:41:11
quote:
Ξέρεις... νομίζω ότι πιο πολύ "κινδυνεύουμε" από όσους δεν κάνουν τίποτε, παρά από όσους κάνουν λάθος.

... μακάρι ... γιατί μέχρι τώρα η ανθρωπότητα έχει "πάθει" το ίδιο και από τις δύο κατηγορίες....

και πάνω σ'αυτό ξαναγυρνάω στο θέμα της μεταμόσχευσης...
... ίσως λοιπόν καλύτερα να κάνουμε "κάτι" και να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη από μεταμόσχευση οργάνων κι ας κάνουμε λάθος ως προς τα εσωτερικά δεδομένα περί αιθερικού.... τέτοιο κάρμα ευχαρίστως θα το πάρω μαζί μου

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

endoramaΜέλος
11/11/2004, 00:31:09
καλα ολα αυτα ομως μπορει να μου πει καποιος
ποια εσωτεριστικη θεωρια?
γιατι ολα αυτα ειναι θεωριες
για παραδειγμα
quote:
"Ο θάνατος είναι απόσυρση του διπλού αιθερικού. Αυτό κρατάει από λίγες ώρες μέχρι τρεις μέρες, ενώ η ψυχή είναι σε κατάσταση νάρκης..."
ηταν ακριβειας το χρονομετρο?
και η ψυχη πεφτει και κοιμαται?
ποιος ειχε την εμπειρια και μας την ειπε?
και ποια θρησκεια
ειναι ανωτερη απο την ανθρωπινη υπαρξη?
ποιου ανθρωπου η θεωρια ειναι πολυτιμοτερη απο τα ζωτικα οργανα ενος ανθρωπου που θα δωσουν ζωη σε καποιον ανθρωπο?ισως και στο παιδι του διπλανου διαμερισματος?

quote:
καλα αν πατησεις καμια ναρκη και χρειαστεις μεταμοσχευση ψαξε δωρητη σε καμια στοα για να μην σου χαλασει το αιθερικο

ξερω μια καλη στοα στο κεντρο της αθηνας εχει και εκπτωσεις στα δερματινα αλλα πριν τα δοκιμασεις μετρησε τα με το αιθερομετρο γιατι μπορει να ειναι απο μαυρο προβατο

σας φαινομαι πεζος ε?
μισο λεπτο να ανεβω στην μοτοσυκλετα..............

αν ειχατε προβλημα θα σκεφτοσασταν τετοια πραγματα?
ειλικρινα περιμενω μια λογικη απαντηση
δικη σας
οχι copy paste

we'll all take turns
i'll get mine, too

endoramaΜέλος
11/11/2004, 00:34:21
αχ βρε edit εφυγες νωρις
quote:
ίσως λοιπόν καλύτερα να κάνουμε "κάτι" και να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη από μεταμόσχευση οργάνων κι ας κάνουμε λάθος ως προς τα εσωτερικά δεδομένα περί αιθερικού.... τέτοιο κάρμα ευχαρίστως θα το πάρω μαζί μου

we'll all take turns
i'll get mine, too