ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios289 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
TyphwnasΜέλος
15/02/2005, 17:34:05
Ναι...
15/02/2005, 17:35:03
Να υποθέσω δηλ. αγαπητέ Σαολίν ότι έχεις γυρίσει όλες τις σχολές Αναζήτησης???

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
saolinΝέο Μέλος
17/02/2005, 18:50:23
ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ
Ερωτηση προς gretel.
Με τα 2 ματια τι γινεται?
Και μπορεις να μου εξηγησεις με κατανοητους ορους τι ειναι πνευματικο φως?
Αστο καλυτερα θα μπουμε σε λουκι.Θα λεει ο καθενας το δικο του και ακρη δεν θα βγαινει.
Ισως ημουν λιγακι υπεβολικος με το θεμα των σχολων αν ξερεις κατι μπορεις να με ενημερωσεις..τελος….
Συνεχιζουμε με το θεμα μας.
Είναι αδυνατο να γινουμε κυριοι της θελησης εάν δεν συντονιστει το μυαλο μας και το σωμα μας.Αλλοι ξεκινουν από τον συντονισμο του μυαλου και αλλοι από το σωμα
Ο καθενας οπως μπορει.Μην μπουμε στη διαδικασια ποιο από τα δυο είναι καλυτερο.
Υπαρχουν βιβλια που αναφερονται και στα δυο.Οι αποφασεις δικες σας.
Οσο για τα συναισθηματα αυτά θεωρουμε ότι εξαφανιστηκαν από καιρο.
Ενημερωτικα θα ελεγα ότι ο συντονισμος του μυαλου σε μια ορισμενη συχνοτητα
αποτρεπει την εισοδο σκεψεων καθοσον αυτές είναι διαφορετικης συχνοτητος.
Με δεκτη FM δεν μπορεις να πιασεις σταθμο που εκπεμπει σε Μεσαια.
Θα αναφερθουμε σε άλλο μηνυμα πως γινετα αυτος ο συντονισμος.
Το πρωτο που πρεπει να κανουμε είναι να αναψει η φωτια στον πυρηνα,στην ψυχη μας για να αρχισει να παραγεται ενεργεια.Πρεπει να φτασει σε ένα κρισιμο σημειο ώστε να μην υπαρχει φοβος να σβυσει..Μεχρις να φτασει σε εκεινο το σημειο ριχνουμε καυσιμα εμεις.Τι ειδους καυσιμα?
Τεμπελια,πολυλογια,ειρωνια,πονηρια,φοβο,κλπ.Καλα τι σοι μηχανη είναι αυτή?
Δεν ξερω αλλα σιγουρα δουλευει και ανεβαζει την αποδοση της οσο την τροφοδοτουμε .Απο ένα σημειο και μετα αυτοτροφοδοτειται.
Ειμαστε ικανοι να την βαλουμε μπρος?Χλωμο προς το παρον.
Καληνυχτα….
TΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΝΑΙ?ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ 2 ΠΟΔΙΑ ΕΤΣΙ?
spiritΜέλος
17/02/2005, 21:27:25
Ωραιο Θεμα,saolin

HermesΜέλος
18/02/2005, 00:02:38
Saolin..."Love is the law, love under will"

Παρολα ομως τα λεγομενα του Crowley...στη ζωη μου εχω παρατηρησει
και μια εξωτερικη δυναμη...που μοιαζει ποιο πολυ με το παραδοξο παρα την λογικη.
Αν υπαρχει δυναμη στον ανθρωπο ας βρουμε πρωτα απο που πηγαζει...τι λες?

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

saolinΝέο Μέλος
18/02/2005, 00:47:42
Προς Hermes
Παραδοξο και λογικη ειναι λεξεις που συναντουμε στα τελευταια επιτευματα της κβαντικης φυσικης.Θα δουμε στο μελλον.
Οσο για τη δυναμη.Σε εχει απασχολησει πως δουλευει το dvd σου?η τηλεοραση?το πλυντηριο?
ο πηρυνικος αντιδραστηρας?Το πιθανοτερο ειναι οχι.Η το πολυ πολυ απο περιεργεια η εγκυκλοπαιδικα.Γιατι να μας απασχολει απο που πηγαζει η δυναμη,απο τη στιγμη που εμεις κατω υπο ορισμενες προυποθεσεις μπορουμε να τη χρησιμοποιουμε?
Ισως βεβαια να κανουμε καλυτερη χρηση της απο τη στιγμη που ξερουμε και περισσοτερα πραγματα γι αυτην.
Εαν ομως δεν καταφερεις να συντονιστεις μαζι της θα ειναι σαν κατι
που το ακουσες,το φανταστηκες αλλα ποτε δεν το εζησες.
Καληνυχτα...
saolinΝέο Μέλος
28/02/2005, 01:46:05
ΘΕΜΑ Η ΘΕΛΗΣΗ
Συνοψιζω σημερα και τελειωνω το θεμα θεληση.
Εκανα μερικες αναφορες οσον αφορα τη θεληση.Τα πολλα τα λογια ειναι φτωχια.Κανουμε καλυτερη τη ζωη μας οταν καταφερουμε
να ελεγχουμε σε καποιο βαθμο τα συναισθηματα μας.
Γινομαστε εστια δυναμης οταν ελεγχουμε το μυαλο μας.
Και γινομαστε μικροι θεοι οτι και να σημαινει αυτο οταν γινομαστε κυριαρχοι της ενεργειας της θελησης.
Αυτο για να γινει θελει σκληρη δουλεια και συντονισμο μυαλου
ψυχης-εγω και σωματος.
Με διαβασμα και φιλοσοφικες συζητησεις δεν προκειται να γινει ποτε.
Συνκεντρωση,διαλογισμος και σταυρωμα του εαυτου που ρεπει προς την τεμπελια,την λαιμαργια,την κριτικη,την υπερηφανεια κλπ.
Δες τα σαν διαβολους και αν δεν μπορεις να τα εξευμενισεις προσπαθησε να τα υποταξεις.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.Καθε φορα που θα πετυχαινεις μια νικη θα κανεις και ενα βημα προς τη θεληση-δυναμη.
Kαλα θα εινα να μην υπαρχουν πισωγυρισματα(χλωμο).Aλλα και ετσι να ειναι ο αγωνας και μονο σε ντοπαρει σου δινει χαρα και γεμιζει με κατι τη γκρινιαρικη ζωη σου.
Ευχαριστω οσους περασαν απο τη σελιδα μου.
Ευχαριστω και το esoterica που με φιλοξενησε.
Ευχομαι να εχετε τις μικροτερες απωλειες στα μονοπατια που ακολουθειτε.
Καληνυχτα..
wendigoΜέλος
28/02/2005, 02:28:29
Πρέπει να ειπωθεί: ο Saolin χτύπησε καίρια, ταχύτατα και χωρίς μπουρδολογίες. Κάποιοι μπορεί να συμφωνούν με το δρόμο που δείχνει, κάποιοι όχι, αλλά μίλησε με την αίσθηση ανθρώπου που έχει βρει ένα δρόμο που του πάει, σταματά λίγο για να το "σφυρίξει" και σε όποιον άλλο μπορεί να ενδιαφέρεται και συνεχίζει. Χωρίς σάλτσες, χωρίς "ελάτε να ταξιδέψουμε στα μυστικά μονοπάτια της ψυχής", χωρίς "εγώ θα μπορούσα να ανοίξω σχολή αλλά τα λέω σε σας", χωρίς "θα με πείτε τρελό και θα κινδυνέψει η ζωή μου αλλά αυτά παθαίνουν οι μεγάλοι Δάσκαλοι".
Αυτή είναι μια στάση που σέβομαι.

No Method, No Guru, No Teacher

PsychopomposΝέο Μέλος
29/11/2008, 20:26:52
Με βάση τη θεωρία των πολλών εγώ, θηβετιανικής προέλευσης, κατά την οποία κάθε σκέψη είναι και ένα ψυχολογικό ελάττωμα που εγκλωβίζει μέρος από τη συνείδησή μας, συμπεραίνουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα αναρίθμητα ελαττώματα έχει και τη δική του θέληση. Συνεπώς η θέληση βρίσκεται κατακερματισμένη σε όλες αυτές τις ψυχολογικές οντότητες μεταφυσικού τύπου, που φορτώνεται κάποιος στο ψυχισμό του. Για να ανακτήσει κάποιος τη θέληση, θα πρέπει να αρχίσει να την αφαιρεί από τα διάφορα ελαττώματα και να συσσωρεύεται στο αρχικό σημείο εκίνησης, το Είναι. Και αυτό είναι δυνατό μόνο με τη διάλυση ή το θάνατο αυτών των ψυχολογικών ελαττωμάτων ή οντοτήτων...

Δόξα πάντων ὁ θεὸς καὶ θεῖον καὶ φύσις θεία. ἀρχὴ τῶν ὄντων ὁ θεός, καὶ νοῦς καὶ φύσις καὶ ὕλη...