ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- βιώνω - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- βιώνω - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/11/2003, 02:13:05
Πιστεύω πως εάν όχι όλοι, οι περισσότεροι τουλάχιστον αισθανόμαστε αυτό το ‘όλο’. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Αλά από την στιγμή που νιώθουμε λίγο έως πολύ αυτήν την ολότητα, για ποιόν λόγο θέλουμε να θέτουμε κανόνες (δικούς μας, σύμφωνα με την ανθρώπινη λογική) ;
Για ποιόν λόγο προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε το αόρατο; (το ότι ‘ο άνθρωπος το έχει ανάγκη’ δεν είναι δικαιολογία, είναι βολική απάντηση) Θεωρώ πως είναι κάτι που δεν μπορούμε να κατορθώσουμε.
Πατάμε στα χνάρια κάποιων άλλων ανθρώπων, επάνω στης σκέψεις τους, δημιουργώντας, πλάθοντας δικούς μας δρόμους, τρόπους, η εξελίσσουμε τους είδη υπάρχοντες.
Το αποτέλεσμα; Πλησιάσαμε τίποτα; Είδαμε τίποτα; Ζωγραφίσαμε στο χαρτί μέρος του όλου; Σχεδιάσαμε κάποια σίγουρη, αποδεδειγμένη διαδρομή;
Ότι ο άνθρωπος έπλασε μέχρι σήμερα, είναι αποτέλεσμα μίας υλικής σκέψης.
Το ‘πνευματικό’ κομμάτι της ανθρωπότητας βασίζετε σε θεωρίες.
Τίποτα δεν αποδεικνύετε.

Κάποτε ο άνθρωπος ζούσε στην φύση, μέσα σε αυτήν. Ακόμη και τότε έπλαθε με τον νου του χάρτες. Ορισμένοι όμως, απλός βίωναν. Τους εξαφάνισαν.

Φαντασθείτε έναν κόσμο δίχως θρησκείες και φιλοσοφικά (στον ‘πνευματικό’, η ‘αόρατο’ τομέα) ρεύματα. Ορισμένοι θα πουν πως ένας τέτοιος κόσμος δεν θα μπορούσε να είναι σκεπτόμενος. Σκεφτείτε όμως, μια κοινωνία, ένας κόσμος δίχως θρησκείες, ρεύματα, δόγματα κλπ. για να υφίσταται έτσι (έστω και υποθετικά) σημαίνει πως δεν έχει ανάγκη από υποθέσεις για να υπάρχει.

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτού του πλανήτη, ακούγεται τρελό, το να μην πιστεύουν σε κάτι οργανωμένο, μέσα σε πλαίσια και κανόνες. Έχουν εθισθεί στο να ζουν μέσα σε ένα ανθρώπινο ‘κάτι’.
Η ίδια η φύση δηλαδή, δεν είναι από μόνη της ένας νόμος; Έχουν ανάγκη να δουν νόμους γραμμένους σε χαρτί η πέτρα; (εννοείτε από ανθρώπινο χέρι).
Το όλο, το Πάν, δεν το συμπεραίνεις, ούτε το καταλαβαίνεις. Δεν το περιγράφεις, ούτε το ερμηνεύεις. Είναι ‘τα πάντα’ και δεν ξέρουμε τίποτα για αυτό. Είναι η ύπαρξη και η μη ύπαρξη. Είδατε, πόσο αδυνατώ να περιγράψω, να παρομοιάσω το όλο; Φαντασθείτε το να περιγράφεις τους δρόμους του, φυσικά……ακατόρθωτο.

(που χάθηκες morent11; χρόνια και ζαμάνια..(ποιος μιλάει τώρα….)
(spirit…..)

20/11/2003, 02:21:25
το να βιώνεις! δεν απαιτεί ‘οδηγίες χρίσεις’

20/11/2003, 03:07:50
Εχέμβροτε θα συμφωνήσω απόλυτα με τη κοσμοθεωρία σου.
Είναι πράγματα που ΄χω σκεφτεί και ξανασκεφτεί χιλιάδες φορές.

Πιστεύεις οτι μια τέτοια κοινωνία είναι δυνατή;

Πιστεύεις οτι είναι εύκολο ν' αποτινάξουμε ολα τα λέπια απο πάνω
μας, που 'χουν απλωθεί και ριζώσει στο μεδούλι μας, μεσ' απ' όλη την ιστορία της υπαρξής μας;

Πιστεύεις οτι εσύ το 'χεις καταφέρει;

Ξέρω, απ'τον εαυτό μου, οτι μερικές φορές λέμε κάποια πράγματα, για να τ'ακούσουμε πρώτα εμείς.

quote:
το να βιώνεις! δεν απαιτεί ‘οδηγίες χρίσεις’

Όχι, κι ούτε υπάρχει η τέλεια συνταγή
Ο άνθρωπος πρέπει πάντα να είναι έτοιμος να αλλάζει απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Να μπορεί να βλέπει τα παντα διαφορετικά κάθε μέρα, κάθε ώρα. Σαν να τα βλέπει για πρώτη φορά και να ξεχάσει οτι ξέρει γι αυτο τον κόσμο για μια στιγμή. Να είναι έτοιμος ν' αφομιώσει ή ν' απομυθοποiήσει το κάθε τι και τον καθένα. Γιατί αυτή είναι η ζωη: κίνηση, αλλαγή (ορατή ή αόρατη). Δεν την ελέγχουμε, κι αυτή είναι η ομορφιά της.

20/11/2003, 20:13:57
μα εχουμε ηδη κανει μια πολυ σημαντικη και σπουδαια αρχη,ισως εχουμε ξεπερασει και τα ορια...

ειμαστε εδω συζηταμε ,ονειρευομαστε,μελαγχολουμε ,χαιρομαστε,νευριαζουμε βιωνουμε τις υπαρξεις μας

ολοι χριστιανοι ,μουσουλμανοι ,εβραιοι ,δωδεκαθειστες ,ολοι εδω για ενα καλυτερο μελλον

βιωνουμε το αυριο ...

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

21/11/2003, 00:43:55
υπάρχω, άρα βιώνω...
πώς μπορείς να αποφύγεις να βιώνεις;

πολύ απλά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

ό,τι και να κάνεις,

βιώνεις...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

SteppenwolfΝέο Μέλος
21/11/2003, 15:41:02
Δεν είμαι σίγουρη ότι μόνο το γεγονός της ύπαρξης μου σημαίνει ότι βιώνω κιόλας αυτά που ζώ.

Πιστέυω ότι για να φτάσω στο σημείο να βιώνω το κάθετι όσο μικρό κι αν είναι θα πρέπει να έχω φτάσει σε σημείο να μην αφήνω την επανάληψη και την ανάγκη να μου επισκιάζει αυτό που ζω.

Να μπορώ να εκτιμώ κάθετι σα να το ζω πρώτη φορά.

Τουλάχιστον εγώ δεν νομίζω ότι έχω φτάσει σε αυτό το σημείο...

Τον περισσότερο καιρό απλά ζω, επιζώ, επιβιώνω... μέσα σε μια ρουτίνα που σκότώνει... Ωστόσο ακόμα κι αν οι στιγμές που αισθάνομαι ότι πραγματικά βιώνω κάτι είναι λίγες, πιστέψτε με αυτό που με κατακλύζει αυτές τις στιγμές είναι ... απερίγραπτο...

22/11/2003, 01:04:31
πώς μπορεί μιά λέξη -ΒΙΩΝΩ- να περιέχει τα πάντα και όμως να μην περιλαμβάνεται στα πάντα;

πώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δε βιώνει κάθε στιγμή;
ακόμη και ένα ξύσιμο στην πλάτη είναι ένα βίωμα!

βιώνεις μόνο όταν το παραδέχεσαι.
αλλά και να μην το παραδέχεσαι, πάλι βιώνεις!

τελικά, ό,τι και να κάνεις, δεν τη γλυτώνεις

ΘΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ!!!

click ^

22/11/2003, 01:13:38
εσύ λες: διαβάζεις, αλλά δε βιώνεις.

ναι, μπορεί να μη βιώνεις το θέμα που διαβάζεις, αλλά βιώνεις το διάβασμα. βιώνεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα, την προσοχή, το χαρτί, τα γράμματα, τις λέξεις, το φως που σε φωτίζει...

τι σημαίνει τελικά βιώνω, και τί χρειάζεσαι γιά να βιώσεις;

χρειάζεσαι προσοχή ή την απουσία της προσοχής -(χαλαρότητα ίσως);

φαντάσου ότι δύο άνθρωποι κάθονται σε ένα παγκάκι σε μιά παραλία και φυσά. ο πρώτος αντιλαμβάνεται τον αγέρα, τον "βιώνει". ο δεύτερος έχει στραμμένη την προσοχή του σε ένα βιβλίο και "αγνοεί" τον αγέρα. τί κάνει αυτός ο δεύτερος, δε βιώνει;
δεν μπορεί να μη βιώνει ... ΚΑΤΙ!!!
δεν μπορεί να μη βιώνει σε κάποιον βαθμό, με κάποια αίσθηση.

είναι θέμα προσοχής...ο πρώτος βιώνει τον αγέρα κεντρικά, ο δεύτερος περιφερειακά, αλλά και οι δυό βιώνουν τον αγέρα, γιατί ως όντα υπάρχουν μέσα σε αυτόν, και αυτό δεν είναι επιλογή τους, είναι αρχική συνθήκη της ύπαρξης! (το να βιώνεις ασταμάτητα)!

click ^

22/11/2003, 01:18:43
Τον Εχέμβροτο δε βλέπω
Μας άφησε να βιώσουμε κι έφυγε;
endoramaΜέλος
23/11/2003, 02:07:52
βιωνω την ρουτινα

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

23/11/2003, 04:50:00
ι τότες δεν ιέχεις γνουρίς του δικατεσάρρρ...

to the Cutty sark!

click ^