ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

LordThomas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΩΝέο Μέλος
28/08/2006, 22:08:51
Ω: Ένα φρεσκάρισμα για να ξέρουμε που πατάμε

Συγγραφέας Μήνυμα
Chastity

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Τόπος: Innerspace

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 02, 2006 6:35 pm Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ωραία λοιπόν, ας υποθέσουμε (προσωπικά 90% πιθανό) ότι θέλω να μυηθώ στη Γνώση. Πως κάνω τα πρώτα μου βήματα; Σας αναφέρω ότι πάντοτε με ενδιέφεραν-έλκυαν θέματα, τάγματα και πρόσωπα όπως:

Τεκτονισμός
Τελετουργική μαγεία, Γρημόρια κλπ (Τάγμα της Χρυσής Αυγής; )
Πνευματισμός κατά Dr John Dee
Αναζήτηση του θείου
Αστρική προβολή, ΟΒΕ
Μουσική και εσωτερισμός/διαλογισμός
Ιερή γεωμετρία και τόποι δύναμης
Ερμητική διδασκαλία
Γνωστικισμός

Chastity

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Τόπος: Innerspace

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 02, 2006 10:03 pm Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Ramoglou, αν και τα όσα ανέφερα πιο πάνω μοιάζουν ίσως με "εσωτερικό" βιογραφικό, όλα με απασχολούν σε σημαντικό βαθμό. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, όμως κάποια από τα ανωτέρω ίσως δεν είναι πλέον "συμβατά" με τον κόσμο μας.

Για εμένα, ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν μια εσωτερική ενασχόληση που από τη μια μεριά θα την ασκούσα πλήρως και θα με γέμιζε, αλλά σε συνδυασμό με τον απαραίτητο χρόνο για τον βιοπορισμό (εργασία, οικογένεια κλπ). Δεν θέλω να συνδέω τέτοιες ενασχολήσεις με την αποκόμιση κέρδους, έστω και για καλούς σκοπούς... Αυτό είναι λοιπόν που με προβληματίζει. Κατά πόσο και πως θα μπορέσω να δημιουργήσω έναν επιτυχή και υγιή συνδυασμό εσωτερισμού και "εξωτερισμού". Υπάρχουν όμως ενασχολήσεις που επιδέχονται προσωπικής τροποποίησης και άλλες που είναι τόσο απαιτητικές που πραγματικά δεν μπορείς να παρεκκλίνεις ούτε κατ' ελάχιστον από τον ορισμό τους αν θέλεις να μιλάς για πραγματική και πλήρη ενασχόληση.

Για παράδειγμα, τα "ανήσυχα βράδια" του Dr John Dee και η τελετουργική μαγεία, ήταν πάντοτε ο τομέας που με συνέρπαζε τα μέγιστα. Όμως, θεωρώ πως η ενασχόληση με αυτόν τον τομέα, απαιτεί και προϋποθέτει την εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου και αν θέλεις του ορισμού της ζωής μου. Τέτοιες ενασχολήσεις τις θεωρώ "ιερές" και πραγματικά δεν ξέρω αν άπτονται πλέον του κόσμου μας. Δεν ξέρω αν μπορεί να συμβαδίσει μια τόσο πνευματική ζωή με κάτι τόσο πεζό, κρύο, "νεκρό" αλλά και συνάμα αναγκαίο όπως είναι η καθημερινότητα και ο βιοπορισμός.

Σαν μια μικρή ανάλυση, θα έλεγα πως από τα ανωτέρω, αυτά που μπορούν και απαιτούν να αλλάξουν ριζικά το τι ορίζουμε ως "επίγειος βίος" είναι μόνον η τελετουργική μαγεία και οι ενασχολήσεις του Dr John Dee. Αυτά δημιουργούν από μόνα τους έναν ξεχωριστό κόσμο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, θα έλεγα πως μπορούν σε έναν βαθμό να συνυπάρξουν με την καθημερινότητα ως παράλληλες ενασχολήσεις αλλά χωρίς να συνδέονται απαραίτητα και συνεχώς με αυτήν. Ίσως να μπορέσουν σε ένα βαθμό να την βελτιώσουν, όμως σίγουρα δεν μπορούν (και δεν χρειάζεται) να την αντικαταστήσουν.

Τώρα στο δικό μου μυαλό, κατόπιν αρκετού ψαξίματος αλλά και κατόπιν μακράς συζήτησης με τον Μ.Δ. μια στοάς στη Θεσσαλονίκη, έκρινα πως ο Τεκτονισμός ίσως είναι τελικά η χρυσή τομή μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί εκ βαθέων με τον Ροδοσταυρισμό, αλλά αν δεν απατώμαι κινείται μεταξύ Τεκτονισμού και Ερμητισμού.

Στον Τεκτονισμό δεν είναι η αμφίεση ή το κρυπτικό που με εξιτάρει αλλά αυτός ο συνδυασμός των εσωτερικών αναζητήσεων με άλλες, πιο "γήινες" αναζητήσεις. (Ω: πιο γηινες;;)

Ίσως η όλη ουσία είναι στην απόφαση αλλά πέραν του πρακτικού θέματος, με ενδιαφέρει και η αποφυγή της πιθανότητας του λάθους. Μιας λάθους δηλαδή επιλογής που θα μου στερούσε κάποια χρόνια ενασχόλησης με αυτό που θα ήταν το καλύτερο για εμένα.

These things are very mind-stretching Rolling Eyes

Ακόμα ψάχνεσαι ψυχανώμαλε φίλε μου;; ...Συγχαρητήρια για την ευγενική και απόλυτη σοφία που απορρόφησες και κυριολεκτικά αφομοίωσες μέσα από τα εξαιρετικά από επιστημονικής απόψεως συγγράμματα του εξαίρετου *** Dr John Dee επιστήμονα –συγγραφέα –αστρολόγου -αλχημειτζή-φηλακόβιου –τεκετζή και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο
ωραία είδωλα έχεις !!!! εύγε!!!!

Νομοι Τεκτονων/μασονων (φτου)

Η εργασία σε κλειστούς χώρους αποβλέπει στην καλλιέργεια των ηθικών διδαγμάτων και στην ψυχική αναδόμηση των μελών του σ’ ένα περιβάλλον που να επικρατεί η σοβαρότητα, η ηρεμία, η κοσμιότητα και η τάξη. Το «κλειστό» περιβάλλον συντελεί στη δημιουργία αδελφικών σχέσεων με όλα τα επωφελή επακόλουθα – πνευματικά και ψυχικά – με στόχο πάντοτε την ηθική και πνευματική ανόρθωση του ατόμου και κατ’ επέκταση της ανθρωπότητας.

Δεν είναι θρησκευτική ούτε και πολιτική οργάνωση.

Ω:(το πονηρό σας το μυαλό αχ αχ. απλά κουμάντο κάνει και στα δυο)

1. Απαγορεύει κάθε θρησκευτική και πολιτική συζήτηση μέσα στις Στοές.

Ω:(πάνε τα θρησκεύτηκα και τα πολιτικά άιντε να διευρύνεις μετά τον νου. έτσι και αλλιώς αυτοί τα ελέγχουν χαλάστρα στο τσαρδάκι τους να κάνουν;;)

2. Σέβεται την όποια θρησκεία πρεσβεύουν τα μέλη του.

Ω:(τις άλλες τις έχει χεσμένες)

3. Δεν υπεισέρχεται σε δογματικές θέσεις ή απόψεις.

Ω:(όλα παίζουν.. με πιάνετε;))

4. Δεν διαθέτει συγκεκριμένο «κώδικα ηθικής» ούτε κατέχει ως αλάθητο κριτήριο τη «θεία εντολή». Τούτο είναι έργο ατομικό.

Ω:(και ο αυνανισμός επίσης αλλά δεν διευρύνει τον νου, και αυτό το ξέρω καλά, "θα είχα χτυπήσει IQ 380 αν τον διεύρυνε")

5. Απαιτεί πίστη στην ύπαρξη Θεού – όχι συγκεκριμένου Θεού.

Ω:(Ότι νάνε ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει)

6. Ο όρος Μ.Α.Τ.Σ. χρησιμοποιείται για να περιλαμβάνει όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες που πιστεύουν στον ένα Θεό σαν πατέρα και Δημιουργό του Κόσμου.

Ω:(και για να βαράνε τον κοσμάκη επίσης ΜουΧα)

7. Απαγορεύει τον προσηλυτισμό. Εφαρμόζει την ανεξιθρησκία.

Ω:(sorry ρε παιδία προσηλυτίζετε κανείς με το ζόρι στην εποχή μας τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό κράτος;;; για μα μην επεκταθούμε .. όσο για το δεύτερο μέρος δεν πολυψήνομαι αυτό το δίνουν όλοι (πασοκ, νδ,κκε κτλ))

8. Δέχεται μόνο ενήλικες, άνδρες που να είναι χρηστοήθεις, ελεύθεροι από προλήψεις, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, να μην είναι άεργοι, να μπορούν να αφομοιώνουν τις τεκτονικές αρχές και να διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο για την ηθική και πνευματική τους βελτίωση.

Ω:(Οπαα οπααα να και οι διακρίσεις, πνευματική αδελφότητα νααααααιιιιιι, για την διεύρυνση του νου
μα βέβαιος, αλλά, τι αλλά? αλλά biτches & holes δεν θέλουμε (γιατί ρε μαγκίτες σας χαλάνε τα party;) μάλλον για τους τέκτονες οι γυναίκες δεν έχουν νου όποτε δεν χρειάζεται να τον διευρύνουν.
Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα για τους μασόνους/τέκτονες(τι σκατά)
εκτός και αν κάποιος την έχει δει λεσβίος Χ0χοΧ0 .. α και κάτι άλλο πρόληψη τέλος είναι καθαρά φουστρονια μας)

9. Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός. Τα φιλανθρωπικά του έργα δεν διατυμπανίζονται και ούτε αναζητεί εύσημα γι’ αυτά.

Ω:(ε με τι δικαιολογία θα σου πάρει το παραδάκι μη άεργε κουφιοκεφαλάκη φίλε μου που θα πας σαν ζωντανό να ενσωματωθείς πιστεύοντας πως διευρύνεις τάχα τον νου σου ενώ αυτοί συρρικνώνουν την τσέπη σου;;;; και βέβαια είναι υπεράνω δόξας βέβαια ναιαιαιαι,(το χρήμα πόλοι εμίσησαν τη δόξα ουδείς)
και φυσικά μην ζητάς εύσημα ούτε και απόδειξης Ότι τα λεφτά που έδωσες πήγαν όντως σε φιλανθρωπικό σκοπό μην γίνεσαι βλάχος. Τα φιλανθρωπικά έργα τους δεν τα διατυμπανίζουν γιατί απλά προτιμούν να καπηλεύονται τους αγώνες των λαών και το χυμένο αίμα ανδρείων πολεμιστών που πολέμησαν μόνο για την
ελευθέρια χωρίς δόλο και συμφέροντα πέραν αυτης, ενώ κάποιοι δήλοι ύπουλοι νοθροαναστημένοι, διψασμένοι για εξουσία μηχανορραφούσαν και μηχανορραφούν κατά κάθε μορφής ελευθέριας)

10. Δεν πραγματοποιεί θρησκευτικές τελετές που να αποβλέπουν στη λατρεία του Θεού.

Ω:(με τόσους θεούς ποιόν να πρωτοπιάσεις;)

11. Ό,τι γίνεται μέσα στις Στοές είναι συμβολικά και στοχεύουν στην ενεργοποίηση της σκέψης και του συναισθήματος έτσι που να επιτυγχάνεται η ηθική αυτοβελτίωση.

Ω:(ε δεν θα σε βάλει σε σκέψεις;; αν έχεις έστω λίγο μυαλό θα σκεφτείς "τι κάνω εγώ με αυτούς τους μαλάκες;"..... κάπου πιο πάνω λέει [Δεν διαθέτει συγκεκριμένο «κώδικα ηθικής»] και σε αυτόν το κανόνα:[επιτυγχάνεται η ηθική αυτοβελτίωση] κάτι σαν κολεγιακή παρτούζα δηλαδή... άκου εκεί αυτοβελτιώση... και πρέπει να γίνω τέκτονας για να αυτοβελτιωθώ;; δεν αυτοβελτιόνωμε και μόνος μου ποια η διάφορα; κατάλαβες κύριε; κάνε όλα τα παραπάνω σου λέει και μετά σου σκάει το αυτοβελτιόσου, εεεε αι να χαθείτε κωθώνια)

Σαν καλό παιδάκι και εγώ πάω λιπόν να αυτοβελτιωθω να αυτομπανιαριστω να αυτοαυνανιστω (ούτε να το σκεφτώ δεν μπορώ με πονάει το κεφαλή μου)
Να αυτοκοιμηθω πράγμα δύσκολο γιατί πρέπει και να αυτονανουριστω (εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, όταν τελικά λειτουργήσει το νανούρισμα με πιάνει ο ύπνος με αποτέλεσμα να σταματάω να αυτονανουριζομαι και να ξυπνάω, έτσι εγκλωβίζομαι σε αυτή την ατέρμονη διαδικασία καταλάβατε;;) να αυτοζησω και να αυτοψοφισω..

Φίλτατε μασόνε-τέκτονα οπός θες πέστω
ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΓΕΙΑΑΑ .. ***

ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ LINK και επειδή κάποιος μου έγραψε [δεν τα γράφω εγώ τα γράφει το βήμα] εγώ του γράφω [δεν τα γράφω εγώ τα γράφετε εσείς...εγώ απλά σχολιάζω]

The invocation is the text of a message delivered by an unidentified spirit entity to Sir Edward Kelly in 1592 during a scrying ritual. Kelly, along with Dr. John Dee
http://www.geocities.com/Area51/Labyrinth/6603/invoke.html

Αυτό είναι αναζήτηση ζωής!!!:P
http://www.digital-brilliance.com/kab/essays/GnosticTrail.htm

Οι αγγλομπούρδες δεν τελειώνουν ποτέ!! Φατους Λιακοπουλεεε:P:P
http://www.sf-foundation.org/publications/academictrack/christensen.php

Για κοιτάξτε ποίος έκανε Revise...
http://www.johndee.org/

Εδώ παρουσιάζουμε την νέα colecktione σαδομαζοχιστικών αξεσουάρ ... ΓΙΑΑΑΑΑ περαστΕΕΕΕ..

Ακρος επιστημονικές απόψεις και έρευνες από τον μέγιστο Dr. John Dee (ελεος)
http://www.rexresearch.com/alchemy2/dee.htm

Υ.Σ Συντονιστα μου τελευταίο post μπέσα και χίλλια ευχαριστώ για την υπομονή σου..

ChastityΜέλος
29/08/2006, 00:03:43
Φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τον υπάνθρωπο Ω. Αν ο συντονιστής θέλει να συνεχίσει το thread να έχει κάποιο επίπεδο, παρακαλώ να "φιμώσει" παροδικά τον Ω (τουλάχιστον σε άλλα φόρα κάτι τέτοιο συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις). Αν και δεν συνηθίζω να έχω τέτοιες απαιτήσεις (οι συντονιστές μπορούν να βρουν επιπλέον στοιχεία για το ποιός είμαι-ήμουν), πάραυτα το ζητάω γιατί τα περισσότερα από τα περιττώματα που βγαίνουν από το στόμα του Ω με αφορούν άμεσα κι ευθέως.

Παίρνω το θάρρος να χαρακτηρίσω τη στάση του φίλου Dying_Incubus ως "χαλαρή". Αν θέλεις να κρατήσεις ισότιμη στάση προς όλα τα μέλη, θα πρέπει να σχετίσεις τη συμπεριφορά τους με τα όσα συμφώνησαν όταν έγιναν μέλη. Έτσι πρέπει να φερθείς αναλόγως κι όχι τόσο χαλαρά.

Άτομα σαν τον Ω είναι συνηθισμένα (και μόνον) στα φόρα. Πάντα κρύβονται γιατί όπως λέει και το γνωστό γνωμικό, "ο δειλός απειλεί μόνον όταν νοιώθει ασφαλής". Αυτή λοιπόν η ασφάλεια που περέχεις στον Ω είναι για εμένα προσβολή. Φερόμενος λοιπόν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και στα πλαίσια των κανόνων του φόρουμ που εκπροσωπείς, προστατεύεις και οφείλεις να κάνεις πράξη, σε καλώ να πάρεις έστω και καθυστερημένα θέση στα όσα εδώ και μέρες αφοδεύει ο Ω (και) απέναντί μου και να δώσεις μια οριστική λύση στο θέμα.

Θυμίζω λοιπόν:

Οποιοσδήποτε επισκέπτης του τόπου θεωρεί υλικό που παρέχεται από μέλος των Forums ως εξευτελιστικό, υβριστικό κ.λπ. ενθαρύνεται ανοικτά από την ομάδα του ESOTERICA.gr να επικοινωνήσει με τους Διαχειριστές ή τους Συντονιστές μέσω e-mail ή μέσω των Forums συζήτησης. Οι τελευταίοι είναι από εσάς τους ίδιους δικαιοδοτημένοι να αφαιρούν ή να τροποποιούν στοιχεία που υποβάλλονται από εσάς για λόγους που καθιστούν παραβίαση των κανονισμών και των αρχών λειτουργίας, είτε δηλώνονται/εννοούνται είτε όχι.

Μέχρι να λάβει θέση ο κατά τα άλλα σωστός Dying_Incubus, αποχωρώ από το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης, καθώς δεν βλέπω αυτό να προχωρά σε κάτι νέο, μιας και ο Ω, εδώ και μέρες και υπό ανοχή από "άνωθεν", ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, έχει φέρει τη συζήτηση σε απίστευτα ελεϊνό επίπεδο.

Μέχρι νεωτέρας, αντίο

Lux e tenebris
AristotelesΝέο Μέλος
29/08/2006, 05:07:34
Πέρα από τα αστεία και εύθυμα σχόλια του Ω, ένα πράμα μόνο το οποίο είναι λάθος από το αρχικό κείμενο:

quote:
Δέχεται μόνο ενήλικες, άνδρες που να είναι χρηστοήθεις, ελεύθεροι από προλήψεις, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, να μην είναι άεργοι, να μπορούν να αφομοιώνουν τις τεκτονικές αρχές και να διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο για την ηθική και πνευματική τους βελτίωση.

Ω:(Οπαα οπααα να και οι διακρίσεις, πνευματική αδελφότητα νααααααιιιιιι, για την διεύρυνση του νου
μα βέβαιος, αλλά, τι αλλά? αλλά biτches & holes δεν θέλουμε (γιατί ρε μαγκίτες σας χαλάνε τα party;) μάλλον για τους τέκτονες οι γυναίκες δεν έχουν νου όποτε δεν χρειάζεται να τον διευρύνουν.
Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα για τους μασόνους/τέκτονες(τι σκατά)
εκτός και αν κάποιος την έχει δει λεσβίος Χ0χοΧ0 .. α και κάτι άλλο πρόληψη τέλος είναι καθαρά φουστρονια μας)

Εδώ κυρίως φαίνεται πως δεν έχεις κάνει καμία έρευνα και βαριόσουνα να διαβάσεις τα προηγούμενα posts. Aπλά μπήκες και εσύ να μας «διδάξεις». Στην Ελλάδα, περίπου το 60% των Τεκτονικών ταγμάτων είναι μεικτά, κοινώς δέχονται και άντρες και γυναίκες. Πέρα από αυτό το λάθος το οποίο δεν ήτανε αστείο, περιμένω το επόμενο κωμικό flame από τον καρνάβαλο

Edited by - Aristoteles on 29/08/2006 05:09:28

29/08/2006, 10:26:42
quote:
Φυσικά και αντανακλά... Πάντως φίλη Avallon, έχω την αίσθηση ότι σχετικά με το περίζωμα κάτι έχεις στο μυαλό σου και το ψάχνεις τόσο πολύ. Για πες μας λοιπόν

Επειδή είναι κάτι που πηγάζει σε συνδυασμό τόσο από τη διαίσθησή μου όσο και από τη γνώση μου δεν το έχω στοιχειωθετήσει επαρκώς οπότε και δε θα το αναφέρω. Αρκετά γελάσαμε εδώ μέσα...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
29/08/2006, 13:31:19
quote:
Υ.Σ Συντονιστα μου τελευταίο post μπέσα και χίλλια ευχαριστώ για την υπομονή σου..

Ω, θα πρέπει να καταλάβεις οτι η υποτίμηση μιας ιδεολογίας και πολύ περισσότερο η κατάφορη υποτίμηση ενός ανθρώπου κατά τον τρόπο που το έπραξες, είναι κάτι που δεν είναι θεμιτό στις Συζητήσεις του Esoterica.
Πέρα από τους κανονισμούς ενός Forum όμως, οι οποίοι υπόκεινται στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε μια κοινότητα που επιλέξαμε να γίνουμε μέλη της συνειδητά, θα πρέπει να καταλάβεις οτι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός ο οποίος υϊοθετεί μια τέτοια συμπεριφορά δεν βλάπτει κανέναν και τίποτα στον βαθμό που βλάπτει τον ίδιο του τον εαυτό.
Κι αυτό αποτελεί την εσωτερική όψη ενός τέτοιου ζητήματος.

Θα σου συστήσω λοιπόν όχι μόνο να συμμετάσχεις στα πλαίσια μιας ορθής συμπεριφοράς και του σεβασμού απέναντι στους συνομιλητές σου, αλλά και να αναλογιστείς τον πιθανό αντίκτυπο των λόγων σου απέναντι σε κάποια άλλα άτομα...

Αγαπητέ Chastity, σε ευχαριστώ πολύ για την παράθεση του αποσπάσματος των Κανονισμών Λειτουργίας των Συζητήσεων, τους οποίους παρόλα αυτά γνωρίζω αρκετά καλά.

In anticipation of my resurrection...

ΩΝέο Μέλος
29/08/2006, 18:19:29

Όλα στα πλαίσια του τεκτονισμού περιστρέφονται γύρο την εξουσία και αυτό αποδεικνύετε από τα τρανταχτά ονόματα που αναφέρουν κάποια μέλη του forum στα πιο πάνω post ως μέλη τεκτονικών οργανώσεων , η ακαταλόγιστη χρήση αυτής δεν μπορεί να διευρύνει τον νου του εξουσιαζόμενου παρά μόνο να τον καταστείλει.
Τι είδους πνευματικότητα διακατέχει τον άνθρωπο που αναζητά εξουσία;;
Πως μπορούμε να μιλάμε για πνευματικότητα και ισοτιμία – ελευθέρια σε μια οργάνωση που αποτελείτε από τάξεις και βαθμούς, επόμενος από διοικητές και από διοικούμενους με πολλά ενδιάμεσα στάδια, καθιστώντας έτσι τον διοικούμενο σε άβουλο και παθητικό ων δίνοντας στον διοικήσαντα απεριόριστη εξουσία πάνω του;;;
Γιατί η τεκτονικές οργανώσεις δρουν μυστικά;; Πια είναι τα μυστικά τους; Μήπως ο πραγματικός σκοπός τους; Γιατί δεν είναι ανοιχτές στο κοινό αυτές οργανώσεις ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει;; Γιατί επιλέγουν τα μέλη τους με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση την επιρροή που ασκούν στην κοινωνία και την θέση τους σε αυτή;;” εφόσον κάνουν λόγο για διεύρυνση της πνευματικότητας”
Υπάρχει σε αυτό το forum κάποιος πρώην τέκτονας να μας δώσει λίγο φως;;(με τεκμήρια).
Δεν νομίζω πως άτομα που δεν έχουν ακόμα συμμετάσχει σε τέτοιες οργανώσεις να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την πραγματική δράση τους,( η ημιμάθεια είναι χειρότεροι της αμαθείας)

Ίσος κάποιους τους βολέψανε τα προηγούμενα post μου αλλά υποσχέθηκα στον συντονιστή πως είναι το τελευταίο με τέτοιους χαρακτηρισμούς και πραγματικά δεν περίμενα τέτοια επιείκεια. (συντονιστή θέλω να σε ευχαριστήσω για την επιείκεια που έδηξες και το μάθημα στάσης που μου έδωσες παρ΄ότι δεν τήρησα τους κανονισμούς του forum αφού πρώτα τους αποδέχτηκα. Σίγουρα έχεις την εξουσία και την αφορμή να διαγράψεις τον λογαριασμό μου και όλες τις απαντήσεις μου στο θέμα πράγμα που δεν έκανες σεβόμενος ακόμα και τον λάθος τρόπο διατύπωσης των απόψεων μου..
Για αυτόν τον λόγο υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω όμοιους χαρακτηρισμούς και επίθετα για κανένα μέλος του forum και γενικότερα εντός forum. (Ίσος έτσι επιτυγχάνετε η ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ η βελτίωση και η κοινωνική μας σινάφια, Σίγουρα όχι με μυστικές οργανώσεις και τελετές που ουδείς από τους συμμετάσχοντες στο θέμα γνωρίζει που αποσκοπούν. (Δεν εξαίρομε) εφόσον το επιθυμεί ο Chastity παρόμοιος και εγώ θα αιτηθώ την διαγραφή των προσβλητικών απαντήσεων προς τον ίδιο και την ιδιότητα του αν αυτό καθίσταται δυνατό..

Σε αυτή την διεύθυνση θα βρείτε πληροφορίες και ντοκουμέντα για τις ρίζες του τεκτονισμού και την δράση του στην Ελλάδα. (ενδιαφέρων άρθρο!!! Το site περιέχει και άλλα διαφέροντα άρθρα)
http://www.Kalami.net/2005/ellada/masonia.html

Υ.Σ Νιώθω βελτιωμένος..

Μια ερώτηση αντιστοιχεί σε χίλιες σωστές απαντήσεις, μια απάντηση μόνο σε μια ερώτηση…

29/08/2006, 18:41:38
Τουλάχιστον κάτι καλό βγήκε από όλο αυτό το μπάχαλο...

Ω is back on track.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ChastityΜέλος
29/08/2006, 20:34:21
Επιστρέφω λοιπόν

Θα διαβάσω το άρθρο του Ω και θα επανέλθω με σχόλια.

ΥΓ. Αν και οι προσβολές αλλά και οι συστάσεις και οι παραινέσεις σε ένα φόρουμ δεν μπορούν να γίνουν σε άτομα αλλά σε "προφίλ" μελών και σε συμπεριφορές αυτών, βλέπω ότι το σύστημα λειτουργεί και μπορούμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι. Το να καταναλώνουμε webspace μόνο για θέματα άσχετα με τη συζήτηση μόνο κακό κάνει (πολύπλευρα). Μιας και υπάρχει θετική ουσία σε όλους μας, ας την εκμεταλλευτούμε καταλλήλως κι όχι κατ' αλλήλους

Lux e tenebris
AristotelesΝέο Μέλος
30/08/2006, 03:52:01
Αν και δε θα απαντούσα στον Ω, παρ’ όλα αυτά και τις ειρωνικές χαζοερωτησούλες του, μιας και υπάρχει η απειροελάχιστη ελπίδα να γίνει στο κοντινό μέλλον κάποιος ίσως σχετικά σοβαρός διάλογος, λέω να το επιχειρήσω:

quote:
Τι είδους πνευματικότητα διακατέχει τον άνθρωπο που αναζητά εξουσία;;
Καμία, για αυτό τον λόγο δεν έχει καμία σχέση με τον Τεκτονισμό, ασχέτως με το τι νομίζει η φαντασία σου.

quote:
Πως μπορούμε να μιλάμε για πνευματικότητα και ισοτιμία – ελευθέρια σε μια οργάνωση που αποτελείτε από τάξεις και βαθμούς, επόμενος από διοικητές και από διοικούμενους με πολλά ενδιάμεσα στάδια, καθιστώντας έτσι τον διοικούμενο σε άβουλο και παθητικό ων δίνοντας στον διοικήσαντα απεριόριστη εξουσία πάνω του;;;
Δεν μπορούμε, για αυτό και ο Τεκτονισμός προωθεί την ΙΣΟΤΗΤΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μεταξύ όλων των μελών του, όπως και όλων των υπολοίπων ανθρώπων. Δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εξουσιάζει κανέναν, ειδάλλως δεν υπάρχει ισότητα. Ο ίδιος ο Τεκτονισμός διδάσκει τους ανθρώπους να ΜΗΝ είναι άβουλα και παθητικά όντα και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου κατακρίνοντας κάθε μορφή τυραννίας και άγνοιας. Επιπλέον, δεν έχει κανένας Τέκτονας εξουσία πάνω στην προσωπική ζωή κανενός άλλου Τέκτονα, ασχέτος βαθμού.

quote:
Γιατί η τεκτονικές οργανώσεις δρουν μυστικά;; Πια είναι τα μυστικά τους; Μήπως ο πραγματικός σκοπός τους; Γιατί δεν είναι ανοιχτές στο κοινό αυτές οργανώσεις ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει;;
Γιατί οποιοδήποτε σωματείο ή ίδρυμα να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ο οποίος είναι περίεργος ή καχύποπτος να μπορεί να είναι παρών στα οποιαδήποτε διαδικαστικά θέματά του. Το κάθε σωματείο/ίδρυμα, έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να παρέχει την δυνατότητα συνεδρίας των μελών του όποτε θέλει, να κάνει και να λέει ότι γουστάρει και δεν έχει κανένας, ο οποίος δεν είναι καν μέλος του συγκεκριμένου ιδρύματος/σωματείου, λόγο να είναι παρών. Μήπως δε πιστεύεις και στη δημοκρατία;

Επιπλέον δεν είναι μυστικά, δεν λέει κανείς «α, δεν σου λέμε τι κάνουμε και δε θα μάθεις ποτέ επειδή δεν είσαι άξιος». Πρώτα από όλα ρωτάει, «σε ενδιαφέρει η πνευματική σου εξέλιξη;», εάν όχι τότε σου είναι εντελώς άχρηστα όλα αυτά και κακώς ασχολείσαι. Εάν ναι, τότε ζήτα να κάνεις μια αίτηση(όχι εσύ φυσικά, οποιοσδήποτε) όπου αν τηρείς κάποιες βασικές προϋποθέσεις, η αίτηση αυτή γίνεται δεκτή.

quote:
Γιατί επιλέγουν τα μέλη τους με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση την επιρροή που ασκούν στην κοινωνία και την θέση τους σε αυτή;
Θα απαντήσω με μια ερώτηση. Γιατί ως κλασσικός πρίχτης δε διαβάζεις ποτέ κανένα από τα προηγούμενα post όπου έχουν απαντηθεί όλα αυτά και μπαίνεις απλώς για να ρωτάς βλακείες; 21 σελίδες υπάρχουν, δεν καθόμασταν όλοι και αναρωτιόμασταν τι παίζει με τη μασονία μέχρι να έρθεις εσύ να μας διαφωτίσεις.

Για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,

Τέκτονας μπορεί να γίνει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ:
α) Είναι άνω των 21 ετών, β) δεν είναι άνεργος,
και στα περισσότερα τάγματα ανά των κόσμο πρέπει επιπλέον να:
δ) πιστεύει στην ύπαρξη ενός Δημιουργού και ε) στην αθανασία της ψυχής.

Το πρώτο και γνωστότερο Τεκτονικό τάγμα είναι η UGLE (Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας):
http://www.ugle.co.uk/how-to/who-can-become-a-freemason.htm
Διάβασε τι λέει και σταμάτα να πρίζεις με δήθεν συνωμοσίες και ιστορίες για αγρίους. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή.

Γενικότερα, μπορεί κανείς με 2 επιπλέον τρόπους να μάθει κάποια πράματα:

Α) Να παραστεί σε μια λευκή Τεκτονική εορτή, οι οποίες γίνονται ανοικτά και δημόσια ακριβώς για αυτό τον λόγο, κάποιοι καχύποπτοι να μπορούν να γνωρίσουν ποιοι είναι οι Τέκτονες και τι ακριβώς κάνουνε.

Β) Τα κτίριά τους είναι γνωστά που είναι, μπορείς να τους στήσεις καρτέρι και δεις ποιοι είναι αυτοί οι "ισχυροί" που βγαίνουν από το κτήριο.

quote:
Υπάρχει σε αυτό το forum κάποιος πρώην τέκτονας να μας δώσει λίγο φως;;(με τεκμήρια).
Όπως ξαναείπα, αν διάβαζες προηγούμενες απαντήσεις θα έβλεπες πολλούς. Όσον αφορά τα τεκμήρια, τι θες δηλαδή, να πάρουμε πόζα φορώντας περιζώματά και γάντια, να χαμογελάσουμε και να βγάλουμε μια χαρούμενη φωτογραφία και να στη στείλουμε;

quote:
Δεν νομίζω πως άτομα που δεν έχουν ακόμα συμμετάσχει σε τέτοιες οργανώσεις να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την πραγματική δράση τους,( η ημιμάθεια είναι χειρότεροι της αμαθείας).
Επιτέλους, έκανες και λίγη αυτογνωσία.

quote:
Ίσος έτσι επιτυγχάνετε η ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ η βελτίωση και η κοινωνική μας σινάφια, Σίγουρα όχι με μυστικές οργανώσεις και τελετές που ουδείς από τους συμμετάσχοντες στο θέμα γνωρίζει που αποσκοπούν.
Λάβε υπόψη το προηγούμενο quote που έκανα ως απάντησή σου.

quote:
Σε αυτή την διεύθυνση θα βρείτε πληροφορίες και ντοκουμέντα για τις ρίζες του τεκτονισμού και την δράση του στην Ελλάδα. (ενδιαφέρων άρθρο!!! Το site περιέχει και άλλα διαφέροντα άρθρα)
http://www.Kalami.net/2005/ellada/masonia.html

Οποιοδήποτε site που βρίζει τους Τέκτονες ή μιλάει για συνωμοσίες δε σημαίνει σόι και καλά πως λέει και σωστά πράγματα. Αν θες να αποδείξεις κάτι, βρες πηγές και στοιχεία και όχι ένα κείμενο που πιθανότατα έγραψε κάποιο παιδάκι. Αν έχεις ως γνώμονά σου τις όμως προκαταλήψεις σου για να διακρίνεις αν κάτι είναι ορθό ή όχι μη περιμένεις το ίδιο από τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν και τα εξής Ελληνικά site από τάγματα(εφόσον για Ελλάδα μιλάμε):

http://www.droit-humain.gr/greek/index.htm
http://www.delphiorder.gr
http://www.grandlodge.gr/periexo.html
http://www.nglgreece.org/home.asp?lang=GR
http://www.aasr.gr
http://www.misraimmemphis.gr/

Και υπάρχουν και άλλα. Όλα αυτά είναι Τεκτονικά τάγματα, δεν υπάρχει «ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΣΩΝΙΑ», αλλά πολλά τάγματα τα οποία λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους και νόμιμα ως φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σωματεία. Για ρίξε καμία ματιά πως μπορεί να γίνει κανείς μέλος και σε αυτά, έχουνε πληροφορίες.

Τώρα, επειδή λες τις καφρίλες σου σε δήθεν μορφή ερώτησης, δε σημαίνει ότι δείχνεις και κάποιο καλύτερο επίπεδο.

Μπορούμε και εμείς να αρχίσουμε ερωτήσεις τύπου «Γιατί ο Ω είναι τόσο βλάκας ώστε να προσπαθεί να καθαρίσει πατάτες με τα πόδια του;», «Γιατί ο Ω είναι τόσο οικτρός ώστε του αρέσει να χτυπάει γυναίκες;» κ.λπ., αυτό δε θα σημαίνε πως θα κρατούσαμε κάποιο δήθεν επίπεδο συζήτησης ούτε πως θα επιχειρηματολογούσαμε σοβαρά, απλά θα ήτανε βλακείες σε μορφή ερωτήσεων.

Edited by - Aristoteles on 30/08/2006 04:50:46

ΩΝέο Μέλος
31/08/2006, 01:43:53
quote:
Προς Aristoteles

Διάβασε όσα έγραψες ξεμέθυστος και όταν καταλάβεις τι γράφεις
άλλαξε και το nick δεν σου πάει είσαι ακόμη κουτάβι,
ίσος Κανά Ψ; να είσαι και λίγο πιο πάνω από εμένα;

Όσο για την ειρήνη και την ισότητα είναι κάτι που το τάζουν όλες οι θρησκείες όλα τα κόμματα όλα "τα φιλανθρωπικά ιδρύματα" και στις πέντε ηπείρους της γης... ανοίξτε τα μάτια σας εσείς που ακόμα νομίζετε και κοιτάξτε γύρο σας το αποτέλεσμα. "κάποιοι πρέπει να λένε ψέματα"
Το άρθρο αναφέρετε και σε ιστορικά γεγονότα τα οποία αν διασταυρώσεις θα τα επιβεβαιώσεις κάτι που μάλλον δεν έκανες ίσος γιατί βαριόσουν οπός και εγώ.
Οι σταυροφόροι είναι σύμβολα ειρήνης ισότητας και ελευθέριας;;; πως ρε φίλε με το ματωμένο σπαθί στο χέρι και την καταστροφή οποιασδήποτε διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας;;; Στα λόγια όλοι καλοί είναι στις πράξεις μας τα χαλάνε....
Aristoteles μπορείς να υποτιμήσεις την νοιμοσηνη μου όσο θες δικαιομα σου, δεν κάνουμε διάλογο εξάλλου κριτική κάνουμε ο ένας στον άλλον…
δεν πείθομαι για την αρτιότητα του μασονισμού η ιστορία μιλάει και είναι φως φανάρι η δράση και ο λόγος υπάρξεως τέτοιων "ιδρυμάτων"
Εφόσον πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα γιατί χρειάζεται η μυστική συνεδρίαση (συνεύρεση) ούτε με πολιτική λένε έχουν σχέση ούτε με θρησκεία πάνω σε τι συνεδριάζουν;;; Αυτές οι συμπεριφορές είναι ύποπτες… Για πες δημοκράτη φίλε μου η βουλή συνεδριάζει μυστικά;;; όχι βέβαια αλλά δεν δηλώνει ότι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα με σκοπό την διεύρυνση του ανθρώπινου νου και την ισότητα ούτε μπορεί να παρευρέθη εκεί ο καθένας, άλλο η συνέδρια και άλλο η μυστική συνέδρια
Στους δημοκράτες δεν αρέσουν τα μυστικούλια και μας εύχομαι όλων μας να φτάσουμε κάποτε στο επίπεδο που θα μπορούμε να λέμε με σιγουριά “είμαι δημοκράτης”
((((((ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ;;;; Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ;;))))) και απαντώ εγώ για να μην κουράζω το κεφαλάκι σου
:για να ελέγχετε η επιρροή που ασκεί στον συνάνθρωπο μέσο του επαγγέλματος του, το εισόδημα του και από που αυτό απορροφάτε..
είναι κι'άλλα αυτοί τα ξέρουν καλύτερα.
Για πες μας Aristoteles πόσους αδελφούς οικοδόμους, τσαγκάρηδες, ψαράδες κτλ κτλ κτλ έχεις;;; Μιας και μας λες ανοιχτά πως είσαι μασόνος και συμμετέχεις ενεργά.. λίγο άτοπη η ερώτηση, μπορείς να πεις 56 σαν συνειδητοποιημένος βαλτός μασόνος αφού ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοι είναι και αν αυτή η απάντηση είναι αληθινή..
Το άλλο κούφο είναι ότι μας παραπέμπεις σε ιστοσελίδες δημιουργημένες από μασόνους και στοές, όχι σε σελίδες με δημοσιογραφικά άρθρα ουδέτερων παρατηρητών και ερευνητών. Λογικό είναι στην ιστοσελίδα του ο καθένας να εκθέσει με τον πιο όμορφο τρόπο τις απόψεις και τα πιστεύω του και όχι να τα
δυσφημεί.. Προφανώς αποτείνεσαι σε φιλαράκια σου μασόνους που συμμετάσχουν στο θέμα (απ΄τα οποία θα δεχτώ επίθεση σύντομα )και όχι σε εμένα .

quote:
Τώρα, επειδή λες τις καφρίλες σου σε δήθεν μορφή ερώτησης, δε σημαίνει ότι δείχνεις και κάποιο καλύτερο επίπεδο

Προφανώς δεν γνωρίζεις τι είναι ο κάφρος.
quote:
«Γιατί ο Ω είναι τόσο βλάκας ώστε να προσπαθεί να καθαρίσει πατάτες με τα πόδια του;»

Δεν προσπαθώ το έχω Ίδη καταφέρει..
quote:
«Γιατί ο Ω είναι τόσο οικτρός ώστε του αρέσει να χτυπάει γυναίκες;»

Αααα κατάλαβα με τα ποδιά καθαρίζω πατάτες ενώ παράλληλα με τα χέρια χτυπάω γυναίκες…Ωραίες εικόνες γεννάει το μυαλό σου.. Που τα ψώνισες ρε θηρίο αυτά;;
quote:
Αν και δε θα απαντούσα στον Ω, παρ’ όλα αυτά και τις ειρωνικές χαζοερωτησούλες του, μιας και υπάρχει η απειροελάχιστη ελπίδα να γίνει στο κοντινό μέλλον κάποιος ίσως σχετικά σοβαρός διάλογος, λέω να το επιχειρήσω:
quote:

Αν θες σοβαρο διάλογο μιλά με τα @@ μου.

Ομόλογο πως πολύ γέλασα με την προσπάθεια σου.. με ξεπέρασες…

Υ.Σ Το πόσο βλάκας είμαι Aristoteles άσε να το κρίνει ο θεός που πιστεύεις γιατί ίσος να είμαι περισσότερο βλάκας απ΄ότι αντιλαμβάνεται ο θνητός σου νους. χοΧοχο