- ΣΕΛΗΝΗ-ΤΕΧΝΗΤΟΣ Η ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εγώ δεν δήλωσα ποτέ σιγουριά ούτε αν τα φασματοσκόπια λένε την αλήθεια. Αυτά έχουμε και απ αυτά έχουν γίνει έρευνες όταν πάει κάποιος στον κάθε έναν βραχώδη πλανήτη εκτός του Άρη και φέρει πετρώματα τότε να μιλήσουμε και γιαυτά.
Τέλοσπάντων δεν σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο με το θέμα.. λίγο με νοιάζει αν η Σελήνη είναι κούφια και γεμάτη καβαλίνες οπότε κακώς ασχολήθηκα απ την αρχή.
Edited by - Craven on 28/03/2012 00:48:03
Εγραψα επιστημονική πραγματικότητα και μου αράδιασες φιλοσοφίες της γιαγιάς.
Γιατι το κάνεις αυτό?
Καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα στο ότι 2 ισότοπα απο τα 5 μοιάζουν και στην αλήθεια που λέει ότι για να είναι ίδια πρέπει να είναι ΟΛΑ τα ισότοπα ίδια.Δεν σου αρκεί αυτο για στοιχείο αμφισβήτησης?Δικαίωμά σου.
Γραφω για την δυσαναλογία τιτανίου Γης-Σελήνης και μου πετάς την εξυπνάδα ότι είναι το 9ο στοιχείο,εκτός κι άν μιλάω για καθαρό τιτάνιο.Δηλαδή λές την κακία σου πρός αμφισβήτηση των γραπτών μου και αμέσως μετά κοιτάς να το σώσεις λέγοντας για καθαρό τιτάνιο.Πανέξυπνο,μόνο που δεν πιάνει εύκολα σε μένα.Εχω αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολα απο αυτό craven.
ξέρεις τι μου θύμισες?Ενας τύπος έλεγε ότι το U-235 με το U-238 είναι σχεδόν όμοια,επειδή έχουν κοινά τα πρώτα 235...στοιχεία τους!!!Το ότι το ένα είναι ουράνιο και το άλλο Πλουτώνιο δεν είχε καμμία σημασία.
Δύο πολύ σοβαρά θέματα για την Σελήνη που εξέθεσα πιο πάνω στο κείμενό μου,ουδόλως σε απασχόλησαν craven.Για τα ισότοπα βρήκες να πείς όμως.
Οπως και για έρευνες που έχουν γίνει σε όλο το ηλιακό σύστημα και ότι οι φασματικοί αναλυτές είναι ακέραιοι και γνώστες της πραγματικότητας.Παπάρια είναι craven,έτσι με σκληρή γλώσσα για να το καταλάβεις.Αν δεν πιάσεις στα χέρια σου και να βάλεις κάτι στο τραπέζι,ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά είναι.
Στη Σελήνη πάλι.Πές μου πόσες αναλύσεις βρήκες εσύ που να λένε ότι τα πετρώματα είναι ίδιας σύστασης και πόσες που το αμφισβητούν?
Πόσες θεωρίες σύγκρουσης έχεις διαβάσει απο επίσημα έγγραφα και πόσες απο κομπογιαννίτικα?
Εν πάσει περιπτώσει καλό θα ήταν,όταν δεν κατέχουμε κάτι,να μην κάνουμε τους έξυπνους!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
http://vossinakis.blogspot.com/2011/01/blog-post_08.html
http://physics4u.wordpress.com/2012/01/28/%CE%AE-%CE%AF-%CE%AF-%CF%8C-g/
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
Edited by - stanfromgreece on 28/03/2012 10:10:11
Συγκεκριμένα απο τις αποστολές Απόλλο που συνέλεξαν πετρώματα κυρίως απο σημεία με μεγάλη απόθεση μετάλλων (απ τις πεδιάδες δηλαδή) η περιεκτηκότητα σε Τιτάνιο ήταν από μια πρόχειρη βόλτα στην ΝΑΣΑ:
A-11, A-12, A-14, A-15, A-16, A-17 ,L-16, L-20
7.67%,3.07%,1.70%,2.16%,0.56%,9.42%,3.53%,0.49%
Και αυτό με συλλογή πετρωμάτων απο σημεία που θεωρούνται κοιτάσματα.
Ας πούμε λοιπόν πως στις πεδιάδες που αποτελούν το 1/3 της Σελήνης πχ έχουμε ποσοστά απο 1 ως 7% (κατα πλειοψηφία εκεί έχουμε γύρω στο 1,5 με 2%) ενώ στα "βουνά" πολύ κάτω απο 1% ... ακόμα και έτσι είναι σίγουρα μεγαλύτερο του μέσου όρου της γης που είναι παντού γύρω στο 1% (λίγο λιγότερο) αλλά απο το 1.5 το 2 άντε και το 7 σε ελάχιστα σημεία να σου λέει αυτός που το "κατέχει" για 80% της επιφάνειας.. οκ εγώ είμαι ο εξυπνάκιας και υπερβολικός!
Όποιος φαντάζεσαι πως η Σελήνη έχει την σούπερ τρελή ποσότητα σε τιτάνιο ή ότι το βρίσκει παντού και σε καθαρή μορφή μάλλον πρέπει να προσγειωθεί λίγο και να κατέβει απ το καλάμι του.
Έχουμε λοιπόν όχι τόσο τρελή διαφορά (υπάρχει) στα ποσοστά όσο θεωρούν κάποιοι (ο μέσος όρος στην σελήνη είναι επίσης γύρω στο 1%), ο ίδιος τύπος κοιτασμάτων (Ιλμενίτης) και με σπάνια ισότοπα (γιατί το ότι απ τα 5 το t48 είναι κοινό και στα 2 μέρη και αποτελεί το 70-80% της σύστασης έτσι και αλλιώς το κάνουμε γαργάρα) να είναι παρόμοια. Απ τα λίγα λοιπόν που σκαμπάζω όλα αυτά δείχνουν ότι η Σελήνη είναι πραγματικά διαφορετική ή πως είναι περισσότερο όμοια με την γη από οποιονδήποτε άλλο δορυφόρο προς τον πλανήτη του? Δεν με αφορά αν είναι διαστημόπλοιο, αν είναι κούφια, αν είναι τεχνητή ή οτιδήποτε. Είναι συγκεκριμένο το θέμα που αναφέρθηκε (η σύσταση των πετρωμάτων) και αυτό συζήτησα. Αρλούμπες του στυλ πιστεύεις στις απάτες ή πέφτεις σε παγίδες μου είναι αδιάφορες καθώς δεν αναφέρθηκα καν σε αυτά τα θέματα! Δεν έθιξα καν το αν είναι τεχνητός ή φυσικός δορυφόρος, δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν εκφέρω άποψη περί αυτού ούτε το ενστερνίζομαι ούτε το απορρίπτω.
Αν υπάρχει κάποιος γεωλόγος εδώ να μας αναφέρει λεπτομέρειες και που έχει διαβάσει 10δες έρευνες τότε είναι ευπρόσδεκτος να μας διαφωτίσει και να μου πει ότι λέω βλακείες και όσα έχω διαβάσει είναι μπαρούφες. Και πολύ πιθανό να είναι και το πιθανότερο είναι πως νέες έρευνες θα αλλάζουν συνεχώς τα όσα ξέρουμε αλλά αυτά ξέρουμε αυτή την στιγμή τι να κάνουμε δηλαδή? Θα μυρίσω τα νύχια μου αν οι παραπάνω τιμές είναι ψεύτικες? αν ο τάδε επιστήμονας μου λέει αλήθεια? αν αυτός που έλεγξε το τάδε πέτρωμα απέκρυψε κάτι? Τους φασματογράφους έχουμε και τα δείγματα απ την Σελήνη και τον Άρη και τις εκθέσεις συγκεκριμένων ανθρώπων.. πως να το κάνουμε με αυτά πορευόμαστε! Και τι να κάνω τώρα που αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι δεν σπουδάσαμε γεωλόγοι και διαβάζουμε όταν μας ενδιαφέρει κάτι.. πρέπει να το βουλώσουμε? Το παίζουμε εξυπνάκηδες επειδή διαβάσαμε 5 πράγματα και τα είπαμε? Ποιος ακριβώς ορίζει τι είναι πραγματικότητα, ποιος είναι εξυπνάκιας και ποιος "κατέχει"? Και τι σημαίνει κατέχω και δεν κατέχεις? κατέχεις επειδή τι? διάβασες στο σχολείο? έψαξες στο google? ξαναλέω κατέχει αυτός που πήγε, πήρε, έφερε, εξέτασε. Όλοι οι υπόλοιποι αυτό που κατέχουμε είναι αυτό που μας λένε και όλα τα άλλα είναι απλά βλακείες και ψωνίσματα.
Φράσεις του στυλ όλα είναι απάτη ή οι φασματογράφοι λένε μπαρούφες δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στο θέμα της γνώσης και δεν λέγονται σε σοβαρές συζητήσεις απο ανθρώπους που δήθεν κατέχουν. Τώρα το να μου λέει κάποιος που έχει την ίδια πηγή με μένα (internet) ότι εγώ πρέπει να το βουλώσω γιατί δεν το κατέχω και είμαι απλά εξυπνάκιας ενώ αυτός ξέρει τα πάντα (ξέρει να χρησιμοποιεί το google καλύτερα προφανώς)... δεν χτυπάτε μερικοί το κεφάλι σας λέω εγώ να κάνετε φραπέ γιατί έχετε ξεφύγει εντελώς με το ψώνιο (να μην πω τίποτα χειρότερο) που σας δέρνει.. :P Αφήστε μερικοί αυτού του είδους τις προσβολές και κατεβείτε απ το καλάμι σας.
Αυτά και τέλος από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα και θα χαρώ κάποιος να έρθει με την τάδε νεότερη έρευνα έρευνα και να συζητήσουμε χωρίς προσβολές όσο θέλει και να είναι σίγουρος ότι θα δεχτώ ότι μου πει υπό αυτή την μορφή :)
Edited by - Craven on 28/03/2012 16:25:42
Δεκτή η ομολογία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειστούμε με σιγουριά πως τα δείγματα που εξέτασαν οι της Νάσα είναι αυθεντικά και όχι μαγειρεμένα?
Δηλαδή, πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα αποτελέσματα που μας δίνουν ώς προς την σύσταση των δειγμάτων?
Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε να βρούμε την άκρη,ανάλογα με τις επιστημονικές ευθιξίες περί αλήθειας εκατέρωθεν!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αυτό που λες για το Τιτάνιο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι τα πετρώματα που έφεραν (ή υποτίθεται ότι έφεραν) από τη Σελήνη, αποδεικνύουν ότι αυτή προέρχεται από τη Γη, όπως λέει τουλάχιστον η επίσημη κοσμογραφία ή αποδεικνύουν κάτι άλλο (ότι είναι δηλαδή πολύ διαφορετική και άρα προέρχεται από κάπου αλλού);
Αν θέλεις, μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

macedon
Επίσης, θα ήθελα και συ να είσαι λίγο πιο σαφής ρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ γιατί έχω μπερδευτεί. Δεν είμαστε όλοι αστροφυσικοί ![]()

macedon