- ΠΕΡΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπεταυτο που εγραψες περι αναρχοαυτονομου μου αρεσε! ανηκω στη γενια του punk και μεγαλωσα με sex pistols και ολα τα υπολοιπα καλα παιδια.
Αν για σένα ο παραλληλισμός είναι ακριβής, να υποθέσω ότι κάνεις μια κουβέντα, εδώ μέσα, όπως θα την έκανες και για ρεύματα ή τάσεις μουσικής;
quote:
περα απο αυτο
αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν φτασει στην αληθεια;
που για αυτους δεν υπαρχουν κενα;
Ναι. Αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να φθάσει κάποιος στις συγκεκριμένες αλήθειες τις οποίες συζητούμε.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι σημαίνει «έχω φθάσει να βεβαιώνω τους ανθρώπους για τις προθέσεις ή τη βούληση του θεού, καθώς και για τα σχέδιά του.»
quote:
που ξερουν τα απαραιτητα γιατι και τα διοτι;
Τα απαραίτητα, σε σχέση με τι; Έχει σημασία.
quote:
που δεν φοβουνται το μελλον τους;
Κι εγώ δε φοβάμαι το μέλλον μου, απ’ τη μια διότι, όσο μπορώ το ρυθμίζω κι απ’ την άλλη διότι δεν έχω αγωνία για παραδείσους, κολάσεις, αιώνια ζωή στη γη κι αν θα είμαι μέσα στους 144.000 «τυχερούς».
quote:
που αγωνιζονται να μεινουν στην αληθεια;
Για να μείνεις κάπου, πρέπει πρώτα να φθάσεις εκεί.
Ίσως θα ήταν πιο σωστό να γράψεις «που αγωνίζονται να μείνουν στην αλήθεια ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ;»
quote:
που λαχταρουν να μεταδωσουν την αληθεια και στους αλλους;
Μου φαίνεται πολύ αυθαίρετο αυτό και θα μπορούσα να ρωτήσω, υπό ποίαν ιδιότητα;
quote:
που αγωνιουν με τις αγωνιες αυτων που προσπαθουν να φτασουν στην αληθεια με λαθος τροπο, και σαν αποτελεσμα αποτυγχανουν;
Το ίδιο με το παραπάνω, συν το ποιος κρίνει τον τρόπο, την αποτυχία και σε σύγκριση με τι;
quote:
που λυπουνται οταν τα αυτια και η καρδια των αλλων παραμενουν κλειστα;
Τα κλειστά αυτιά και την κλειστή καρδιά, την κρίνεις με βάση την απήχηση που έχουν τα λόγια σου στον καθένα;
Όποιος έχει άλλη άποψη, έχει κλειστά αυτιά;
quote:
να μην αμφιβαλλεις καθολου οτι υπαρχουν καποιοι, μετρημενοι, που οντως εχουν προσβαση στο 'σαιτ' του Θεου!
Είδες; Πάλι διαβεβαιώνεις, έστω και μεταφορικά.
Για να με πείσεις θέλω ηλεκτρονική διεύθυνση.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Φίλε γιαπετ, δε νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να ενδιαφέρονται για την καλή εξωτερική εμφάνιση του σώματος τους μετά τον φυσικό τους θάνατο.
Φίλε Dying_Incubus, εννοούσα ότι υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι το σώμα τους είναι και η ύπαρξή τους.
Γι αυτό έγραψα "... επειδή πιστεύουν ότι αυτό το σώμα είναι και οι ίδιοι,.
quote:
Να ξεκαθαρίσω πως η φροντίδα του σώματος μας κι η επιθυμία μας αυτό να είναι υγιές κι όμορφο δεν είναι κάτι το αρνητικό, όταν βέβαια αυτό συμβαίνει σε λογικά πλαίσια.
Και τα σημάδια του χρόνου άλλωστε επάνω μας υποδηλώνουν κάποιες φάσεις του κύκλου που διανύουμε όταν ερχόμαστε στην γη.
Συμφωνώντας μ' αυτά, έγραψα για τη δεύτερη κατηγορία, πιστεύοντας ότι, για πολλούς, η υπερβολική φροντίδα του σώματος, είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτήν του πνεύματος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
τα ζητηματα που απασχολουν ολους μας ειναι τα εξης:
πως βρεθηκαμε εδω;
γιατι υπαρχουμε;
γιατι υποφερουμε και πεθαινουμε;
μας εφτιαξε Καποιος;
τα παιδια μας θα υποφερουν οπως εμεις;
γιατι υπαρχει τοση αδικια;
θα μπορεσουμε ποτε να αλλαξουμε τα δεδομενα, και να ζησουμε καλυτερα;
νομιζω συμφωνεις.
σε τετοια υπαρξιακα προβληματα υπαρχει απαντηση!
για ολα αυτα υπαρχει η μια αληθεια.
που και πως θα την βρουμε;
σε δυο σημεια:
η αληθεια βρισκεται γυρω μας, παντου, κοντα και μακρυα κοιτωντας θα την δεις.
το αλλο σημειο που βρισκεται η αληθεια, ειναι ενα ιερο Βιβλιο.
το πιο παλιο βιβλιο πανω στη γη. η Αγια γραφη.
αν θες να βρεις την αληθεια, εκει να ψαξεις...
και θα την βρεις...
αν εχεις ανοικτα τα ματια τα αυτια και την καρδια σου...
(το ζητημα δεν ειναι να βρεις μια αληθεια και να την κανεις δικια σου, το ζητημα ειναι να βρεις ΤΗΝ αληθεια και να την κανεις δικια σου)
quote:
γιαπετ
τα ζητηματα που απασχολουν ολους μας ειναι τα εξης:
πως βρεθηκαμε εδω;
γιατι υπαρχουμε;
γιατι υποφερουμε και πεθαινουμε;
μας εφτιαξε Καποιος;
τα παιδια μας θα υποφερουν οπως εμεις;
γιατι υπαρχει τοση αδικια;
θα μπορεσουμε ποτε να αλλαξουμε τα δεδομενα, και να ζησουμε καλυτερα;
νομιζω συμφωνεις.
Εκτός απ’ το γιατί πεθαίνουμε, συμφωνώ με όλα τα’ άλλα.
quote:
σε τετοια υπαρξιακα προβληματα υπαρχει απαντηση!
Απ’ τα λεγόμενά σου, σχημάτισα την εντύπωση ότι την ήξερες…
quote:
για ολα αυτα υπαρχει η μια αληθεια.
που και πως θα την βρουμε;
σε δυο σημεια:
η αληθεια βρισκεται γυρω μας, παντου, κοντα και μακρυα κοιτωντας θα την δεις.
το αλλο σημειο που βρισκεται η αληθεια, ειναι ενα ιερο Βιβλιο.
το πιο παλιο βιβλιο πανω στη γη. η Αγια γραφη.
αν θες να βρεις την αληθεια, εκει να ψαξεις...
και θα την βρεις...
Αυτά που βρίσκονται γύρω μας, ο καθένας τα ερμηνεύει υποκειμενικά και πάνω σ’ αυτά βαδίζει ερμηνεύοντας και ανακαλύπτοντας.
Όσον αφορά στην αγ. Γραφή, την οποία κατά καιρούς και δοθείσης ευκαιρίας, διαβάζω, νομίζω ότι να επαναλάβω το μίσος που διακρίνω στην π. διαθήκη για τον άνθρωπο και τις αντιφάσεις της καινής, στην προσπάθεια να μετατρέψει το Γιαχβέ σε θεό «αγάπης» και τον Ιησού σε γιό του, δεν θα δώσει κάτι παραπάνω στο θέμα, ούτε στη συζήτηση.
Είναι χιλιοειπωμένα αυτά.
quote:
αν εχεις ανοικτα τα ματια τα αυτια και την καρδια σου...
Έχοντας ανοικτά τα μάτια μου και τ’ αυτιά μου, διαπιστώνω ότι με τον φίλο ψηλό, ας πούμε, που διαβάζετε κι οι δυό αυτήν την πηγή της «αλήθειας», δεν μπορείτε παρά να δείτε ο καθένας τη δική του… και υποτίθεται ότι είναι και η βάση της πίστης και των δυό σας.
quote:
(το ζητημα δεν ειναι να βρεις μια αληθεια και να την κανεις δικια σου, το ζητημα ειναι να βρεις ΤΗΝ αληθεια και να την κανεις δικια σου)
Σωστά. Να προσθέσω μόνο, ότι αρκεί να μη νομίζεις ότι τη βρήκες, πράγμα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον.![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ηδη σου παρεθεσα ενα κομματι αληθειας και το απεριψες.
σου υπεδειξα το ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ θα βρεις την αληθεια.
αυτην την αληθεια, απο κει δηλαδη που πρεπει να ξεκινησεις, ηδη την απεριψες.
επομενως οτι αλλο ψαξεις σε αλλο δρομο θα σε παει.
αυτη η αδιαλακτη σταση ειναι το αδιεξοδο σου.
(ο Ψηλος και ο Σαμουηλ και καθε ειδους αιρετικοι δεν βασιζονται στη Βιβλο, βασιζονται στις παραδοσεις των 'πατερων', παρεπιπτοντως αναφερονται στη Βιβλο.
οι δικες μου πεποιθησεις βασιζονται αποκλειστικα στη Βιβλο)
(ασχετα την εντυπωση που σου δινω, ειμαι πραγματικα υπερηφανος που κατεχω την μια αληθεια)
quote:
γιαπετ
ηδη σου παρεθεσα ενα κομματι αληθειας και το απεριψες.
Μόλις μπήκα στο σπίτι απ’ το εργαστήριό μου και ίσως η κούραση να με κάνει να μη θυμάμαι για ποιο πράγμα λες…
Εκτός αν εννοείς την παρακάτω υπόδειξη
quote:
σου υπεδειξα το ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ θα βρεις την αληθεια.
quote:
αυτην την αληθεια, απο κει δηλαδη που πρεπει να ξεκινησεις, ηδη την απεριψες.
επομενως οτι αλλο ψαξεις σε αλλο δρομο θα σε παει.
αυτη η αδιαλακτη σταση ειναι το αδιεξοδο σου.
Έχεις σκεφθεί ποτέ αν το ΔΟΓΜΑ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) μέσα στο οποίο είσαι εγκλωβισμένος, σε έχει κάνει να ζείς ένα πελώριο ψέμμα, νομίζοντας ότι σου έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια;
Και μόνο που γράφεις, «επομενως οτι αλλο ψαξεις σε αλλο δρομο θα σε παει» δείχνει ποιος είναι σε αδιέξοδο, αδιάλλακτος και "μαντρωμένος".
Βεβαίως είναι δικαίωμά σου να νομίζεις οτιδήποτε, αλλά είναι και θέμα στοιχειώδους λογικής να μην προσπαθείς να πείσεις ανθρώπους που αναζητούν λύση για τέτοια θέματα, όπως αυτά που συζητούμε, ότι κατέχεις την αλήθεια η οποία, μάλιστα, βρίσκεται μέσα στη αγ. γραφή.
Αν γνωρίζεις τι σημαίνει αδιαλλαξία, θα πρέπει να σκύψεις μέσα σου και σίγουρα θα τη βρείς.
Άλλωστε, είπες σε προηγούμενο μήνυμά σου, ότι ο καθένας διαλέγει το παραμύθι του…![]()
![]()
quote:
(ο Ψηλος και ο Σαμουηλ και καθε ειδους αιρετικοι δεν βασιζονται στη Βιβλο, βασιζονται στις παραδοσεις των 'πατερων', παρεπιπτοντως αναφερονται στη Βιβλο.
Εγώ νομίζω, ότι είσαι άλλος ένας άνθρωπος που εξάγει αρεστά συμπεράσματα, μέσα από ένα θρίλερ τρόμου, όπως είναι η π. διαθήκη.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πολλαπλών ερμηνειών απ’ το ίδιο κείμενο, παρά μόνο ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι του αρέσει ή τον συμφέρει.
Εγώ δεν θεωρώ κανέναν αιρετικό, διότι σέβομαι και συζητώ όλες τις απόψεις, κάτι που εσένα σου απαγορεύεται, απ’ αυτούς που σ’ έχουν πείσει ότι σου μετέδωσαν ΤΗΝ αλήθεια.
Αλλά, μου κάνει εντύπωση που χαρακτηρίζεις τους συνομιλητές σου, έτσι.
Επειδή όμως, είναι δυσδιάκριτη η διαφορά σας, φαντάζομαι ότι θα τοποθετηθούν οι ίδιοι, πάνω σ’ αυτό.
quote:
(ασχετα την εντυπωση που σου δινω, ειμαι πραγματικα υπερηφανος που κατεχω την μια αληθεια)
Δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Όμως σου επισημαίνω, ότι αυτό, μπορεί να είναι πνευματική «ακινησία».
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Φίλε eidos,
Να σε ρωτήσω κάτι από περιέργεια.
Μήπως γνωρίζεις πώς και πότε η Βίβλος, και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη, "έλαβε" τη μορφή που έχει σήμερα;
Θα με ενδιέφερε πολύ να δω αν το γνωρίζεις.

θα ήθελα, επίσης, να σε ρωτήσω, ποια βιβλία και ποιους συγγραφείς έχεις διαβάσει ή/και συμβουλεύεσαι εσύ αυτή την περίοδο, τα οποία σε βοήθησαν να σχηματίσεις το πιστεύω που έχεις τώρα, και σε κάνουν τόσο σίγουρο πως αυτά που λες, τις διάφορες ερμηνείες που δίνεις, είναι η μόνη αλήθεια;
Μη μου πεις μόνο την Αγία Γραφή γιατί το γνωρίζω, όσο το γνωρίζεις και εσύ, πως δεν είναι αλήθεια.

Edited by - Ψηλός on 15/11/2007 02:14:09
οσο αδιαλακτος ειμαι εγω σε σχεση με την αληθεια της Βιβλου, αλλο τοσο αδιαλακτος εισαι εσυ απορριπτοντας την.
οποτε ειμαστε στα ιδια νομιζω.
υπαρχουν παραμυθια και παραμυθια...
υπαρχει ομως και ενα 'παραμυθι' που ειναι η αληθεια των 'παραμυθιων'
αν σου εθιξα τον εγωισμο λεγοντας σου, οτι κατεχω την αληθεια, δες το θετικα, και προσπαθα να κερδισεις απο αυτο.
αυτο που λες για το μαντρι, ναι μεν αλλα...
μερικες φορες το μαντρι ειναι απαραιτητο οταν εξω υπαρχουν λυκοι, και κακες αρκουδες,
αλλες φορες το μαντρι το φτιαχνουμε μονοι μας, ειναι το ιδιωτικο μας μαντρι.
ετσι και αλλιως ειμαστε ελευθεροι και υπευθυνοι, αλλα ο καθενας μας βρισκεται ειτε σε ενα μεγαλο μαντρι, ειτε στο δικο μας μικρο μαντρι.
αιρετικος (απο θρησκευτικης αποψης) θεωρηται οπιωσδηποτε αντιφασκει η παραποιει τα λεγωμενα της Βιβλου.
με αυτη τη λογικη εγω μπορω να υποστηριζω οτι καποιοι ειναι αιρετικοι και αυτοι οι καποιοι να υποστηριζουν το αντιθετο.
ελα ομως που και εδω υπαρχει η μια αληθεια...
αντε βρες εσυ ποιος την εχει...
εχεις λαθος να λες οτι η Εβραικες Γραφες ειναι θριλερ τρομου.
ετσι μπορει να σου φαινεται...
quote:
αν σου εθιξα τον εγωισμο λεγοντας σου, οτι κατεχω την αληθεια, δες το θετικα, και προσπαθα να κερδισεις απο αυτο.
Απορώ που μπορεί να σου πέρασε κάτι τέτοιο απ' το μυαλό.
Είναι δυνατόν να θίξεις το δικό μου εγωϊσμό, όταν ισχυρίζεσαι ότι κατέχεις την αλήθεια;
Πιστεύω πως το μόνο που θίγεις είναι η σοβαρότητα των λεγομένων σου.
Επίσης πιστεύω, ότι μέσα από οποιαδήποτε κουβέντα κερδίζω.
Είτε μου προσφέρει γνώση, είτε με διασκεδάζει...
quote:
...μερικες φορες το μαντρι ειναι απαραιτητο οταν εξω υπαρχουν λυκοι, και κακες αρκουδες,
Μ' αυτό τα είπες όλα φίλε μου, καταλαβαίνω...![]()
![]()
quote:
εχεις λαθος να λες οτι η Εβραικες Γραφες ειναι θριλερ τρομου.
ετσι μπορει να σου φαινεται...
Μου φαίνεται έτσι, διότι έτσι είναι.
Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζα ένα βιβλίο με τόσο αίμμα και τόσο μίσος, από θεό και ανθρώπους;
Εσύ μπορεί να το θεωρείς θεόπνευστο, ίσως επειδή έχεις κάποια συγκεκριμένη άποψη για τους υπόλοιπους ανθρώπους πλην των εβραίων ή επειδή "τη βρίσκεις" με τέτοιου είδους αναγνώσματα ή δε ξέρω τι άλλο... και είναι δικαίωμά σου, βέβαια.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ