- ΔΙΚΑΙΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
1)
Επιστήμη: Η δομή του ατόμου παρόμοια με τη δομή του σύμπαντος
Αλχημεία/ Ερμητισμός : Ο μικρόκοσμος ίδιος με το μακρόκοσμο, όπως πάνω έτσι και κάτω
Ιπποκράτης: Για να γιατρέψουμε τον άνθρωπο, πρέπει πρώτα να μάθουμε τη φύση.
2)
Επιστήμη: (Shrödinger/Heidelberg) Στο κβαντικό επίπεδο, το αποτέλεσμα επηρεάζεται από τον παρατηρητή
Αλχημεία:Το αποτέλεσμα μιας εργασίας εξαρτάται πολύ από τον παρατηρητή, μάλιστα χωρίς τον "σωστό παατηρητή" (αλχημιστή) δεν υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα.
3) Εν μέρει η αστρολογία (όσων αφορά τη φύση, όχι το μέλλον) δικαιώνεται, ιδιαίτερα όσων αφορά τη Σελήνη, αφού:
-οι παλίρροιες εξαρτώνται από αυτή
-τα ζώα
-οι γεννήσεις επηρρεάζονται
οι ηλιακοί άνεμοι αποδείχτηκε ότι επηρρεάζουν τη διάθεση, ενώ επίσης αποδείχτηκε ότι η αντανάκλαση των ηλ. αν. από τον Δία στη γή είναι ιδιαίτερα δτνατή.
4) Μην ξεχνάμε τη μεταστοιχείωση των μετάλων, που θεωρούταν μεγάλο καλαμπούρι πριν την πετύχουν οι επιστήμονες με ΔΥΟ τρόπους:
-πυρηνικά (αν και το χρυσάφι τότε είναι ραδιενεργό και κρατάει μερικές ημέρες)
-περνώντας πολύ ηλεκτρικό ρεύμα από ατμούς υδραργύρου (μικρές ποσότητες, πιό οικονομικό το να εξορύξεις χρυσάφι)
& τους αλχημικούς πολύτιμους λίθους, που τώρα το τεχνητό διαμάντι είναι δεδομένο.
και η λίστα δεν τελειώνει... Τόσα χρόνια χλευασμού για να δικαιωθούμε στο τέλος.... Άρα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι???
ΥΓ: Άαντε και το πρώτο μου θέμα (σαμπάνιες, μπουφές, συγχαρητήρια...) ![]()
Edited by - YHVH on 13/10/2003 06:48:37
Ειδικά στο θέμα της αστρολογίας και στης κβαντικής.
Πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα αυτά που λες για να τοποθετηθούμε σωστά

quote:
Η δομή του ατόμου παρόμοια με τη δομή του σύμπαντος
Αυτό πάντα με προβλημάτιζε και ακόμη με απασχολεί.
Στην χημεία μάθαμε ότι το άτομο , αποτελείτε από τον πυρίνα και γύρω του περιστρέφονται μέχρι 8 ηλεκτρόνια.
Μα και η δομή του ηλιακού μας συστήματος δεν είναι η ίδια.
Ο ήλιος και γύρω του 9 πλανήτες.
Πολλά άτομα αποτελούν ένα μόριο. Πολλά μόρια αποτελούν ένα κύταρο.
Μα και στο διάστημα δεν υσχίει το ίδιο;
Πολλά πλανητικά (ηλιακά) συστήματα αποτελούν έναν γαλαξία...
Σκέφτομαι , φιλοσοφώ και προβληματίζομαι λοιπόν.
Μήπως ο πλανήτης μας είναι ένα ηλεκτρόνιο μες σε έναν ζωντανό οργανισμό;
Μήπως η θεωρία της δημιουργίας του σύμπαντος , το μεγάλο μπουμ , είναι καλύτερα η ένωση ενός σπερματοζωαρίου με ένα ωάριο;
Και αυτός ο ζωντανός οργανισμός μέσα στον οποίο βρισκόμαστε μήπως είναι μία οντότητα σε έναν πλανήτη που με την σειρά του είναι ένα άτομο σε έναν άλλο οργανισμό;
Και καλά μέχρι εδώ.
Μήπως και στο σώμα μας μέσα , σε κάποιο από τα ηλεκτρόνια μας , έχει δημιουργηθεί ζωή και πιο συγκεκριμένα προηγμένος πολιτισμός και έτσι σε κάποιο η σε κάποια από αυτά κάποιοι κάνουν ότι και εμείς;
Συνγχωρέστε με που ξέφυγα λίγο από το θέμα , εστιάζοντας μόνο σε αυτό , αλλά βρήκα την ευκαιρία να αναπτύξω κάποιες σκέψεις μου που εδώ και χρόνια με απασχολούσαν. ΟΥΦ επιτέλους μοιράστικα την σκέψη μου και με κάποιους άλλους.
Τώρα γενικότερα με το θέμα , συμφωνώ.
Η όλη υπόθεση εντάσετε στην ενότητα κριμένη γνώση , αλλά καλύτερα φίλη YHVH να
quote:
να καταλάβουμε καλύτερα αυτά που λες για να τοποθετηθούμε σωστά
Φιλικά

i thewria pou molis diatipwses den einai mia agnwsti thewria.
ehei diatipothei edw kai hronia kai malista ehei pollous ypostiriktes!
einai mia logiki thewria sti vasi tis kai den apokleietai na einai etsi ta pragmata.. yparhoun apisteftes omoiotites metaxy twn dio aftwn hwrwn..
kati allo pou ehw skeftei egw einai oti mipws i thewria tis koufias gis ehei kati koino me aftin tin thewria? mipws anaptisodai politismoi mesa mas ,mesa stis petres,mesa sta dedra kai ohi mesa sti gi ?
ειναι μια κουβεντα που μου ειχε πει ενας δασκαλος μου.
"Οσο μεγάλο ειναι το σύμπαν τοσος και ο μικροκοσμος"
Γιατί ενας γαλαξίας να μήν χωρά σε ενα κοκκο άμμου?
1) Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΑΡΟΜΟΙΑ". ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΟΠΤΙΚΑ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ
2) ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ <<χωρίς τον "σωστό παρατηρητή" (αλχημιστή) δεν υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα>>. ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ. ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
3) Η ΣΕΛΗΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ; ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ; ΚΑΙ ΠΩΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ.
4) ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΤΛΑΙΟΣ

quote:
Επιστήμη: (Shrödinger/Heidelberg) Στο κβαντικό επίπεδο, το αποτέλεσμα επηρεάζεται από τον παρατηρητή
Αλχημεία:Το αποτέλεσμα μιας εργασίας εξαρτάται πολύ από τον παρατηρητή, μάλιστα χωρίς τον "σωστό παατηρητή" (αλχημιστή) δεν υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα.
οσο αφορά το θέμα της κβαντικής.....
quote:
Εχουμε την ελευθερη βούληση να επιλέξουμε ποιους νόμους θέλουμε να λειτουργούν για μαςΗ λειτουργια του νόμου/μονοπατιού γινεται απο την στιγμη της επιλογής οπως στην κβαντομηχανική
αν για παράδειγμα πάρεις την πιθανότητα μιας μετάβασης ενός κβάντου από τη μια κατάσταση, σε κάποια άλλη επόμενη κατάσταση. ...σε γενικές γραμμές, κάθε πιθανό μονοπάτι από τη μια κατάσταση σε μια άλλη θεωρείται εξίσου πιθανό, με το τελικό μονοπάτι μεταξύ αυτών να είναι ένα είδος αθροίσματος όλων των μονοπατιών.
εξαρτάται τι {αποτέλεσμα} θέλεις να πετύχεις ...και ποσο {σωστός} θέλεις να εισαι ...![]()
Γιώργος![]()
... ποια μικρή θεότητα θα βασανίσουμε σήμερα...?![]()
quote:
4) ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΤΛΑΙΟΣ
Ω, αυτό είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, ότι η μεταστοιχείωση έχει επιτευχθεί πάμπολλες φορες, και μόνο αυτή.
Αλλά υποστηρίζεις ότι τόσες μαρτυρίες, τόσο ενδιαφέρον και τόσα βιβλία από αξιότιμους ανθρώπους και επιστήμονες που προσέφεραν ομολογουμένως πολλά, είναι ψεύτικα? Άλλωστε δεν είναι αλήθεια ότι πολλά στοιχεία συνηγορούν στο ότι η μεταστοιχείωση με μη πυρηνικά μέσα είναι δυνατή?

ΛΕΣ:
quote:
Αλλά υποστηρίζεις ότι τόσες μαρτυρίες, τόσο ενδιαφέρον και τόσα βιβλία από αξιότιμους ανθρώπους και επιστήμονες που προσέφεραν ομολογουμένως πολλά, είναι ψεύτικα? Άλλωστε δεν είναι αλήθεια ότι πολλά στοιχεία συνηγορούν στο ότι η μεταστοιχείωση με μη πυρηνικά μέσα είναι δυνατή?
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΑΣ; ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΜΗ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ;
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΕΥΤΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΩ.
ΦΙΛΙΚΑ ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ,

Αυτό το "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" μου θυμίζει τις φοιτητικές εκλογές που
παντα ΟΛΕΣ οι παρατάξεις αποδείκνυαν με αμπελοφιλοσοφίες οτι είχαν νικήσει.
Με τη λογική του Αστυνόμου-Οργάνου-Μπουζουκιού κατάφερες να αποδείξεις
1) Η Γη είναι ηλεκτρόνιο.
2) Οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη γερμανική πόλη "Heidelberg" απο τον φυσικό "Ηeisenberg".
3) Η αστρολογία προβλέπει (σωστά) πως το χειμώνα κανει κρύο.
4) Οι αλχημιστές επρεπε να ξέρουν πυρηνική φυσική για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.
quote:
και η λίστα δεν τελειώνει... Τόσα χρόνια χλευασμού για να δικαιωθούμε στο τέλος.... Άρα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι???
Εγώ θα έλεγα, τόσα χρονια προσπάθειας για τα όνειρα του ανθρώπου απέδωσαν τελικά χαρις την προσπάθεια τόσο των μυστικιστών (τοτε) όσο των επιστημόνων (σήμερα).
Δεν νομίζω οτί κανένας σημερινός χημικός χλευάζει τους αλχημιστές. Ούτε κανένας σημερινός αστρονόμος χλευάζει τους αστρολόγους της αρχαίας Αιγύπτου.
Αντίθετα, χλευάζουν η μάλλον αδιαφορούν για τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ "αλχημιστές" και "αστρολόγους" που επειδή δεν έχουν καταλάβει πως ο μεσαίωνας πέρασε εξακολουθούν να πιστεύουν σε ξεπερασμένες ιδέες.
Άγγελος
quote:Ειλικρινά, δεν είχα τέτοιο στόχο! Όσον αφορά τα επιχειρήματα, είναι κάτι δύσκολο, αφού η σιγουριά μου σε αυτό το θέμα προέρχεται περισσότερο από το ένστικτό μου.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΕΥΤΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΩ.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αλλά υποστηρίζεις ότι τόσες μαρτυρίες, τόσο ενδιαφέρον και τόσα βιβλία από αξιότιμους ανθρώπους και επιστήμονες που προσέφεραν ομολογουμένως πολλά, είναι ψεύτικα? Άλλωστε δεν είναι αλήθεια ότι πολλά στοιχεία συνηγορούν στο ότι η μεταστοιχείωση με μη πυρηνικά μέσα είναι δυνατή?--------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΑΣ; ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Πάντα θαύμαζα τον Παράκελσο, τον Γκέμπερ, τον Ρότζερ Μπέικον, τον Φράνσις Μπέικον και άλλους, έτσι δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε όλη τους τη ζωή κυνηγούσαν κάτι ανύπαρκτο. Αν η αλχημική μεταστοιχέιωση των μετάλων στηριζόταν σε αδιάσειστα επιχειρήματα και αποδείξεις θα ανήκε στο πεδίο της επίσημης επιστήμης.
quote:
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΜΗ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ;
Επιτεύχθηκε πρόσφατα περνώντας τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος από ατμούς υδραργύρου. Φυσικά μιλάμε για γελοίες ποσότητες.
Αγαπητέ Άγγελε,
καλώς ή κακώς πρέπει να εκλάβω την απάντησή σου ως απόλυτη γελοιοποίηση των απόψεών. Επίσης, όπως δυστυχώς έκανα κι εγώ πριν και ζητώ συγχώρεση από τον Εχετλαίο, διαστρευλώνεις τα λόγια μου. Συγκεκριμένα:
quote:
4) Οι αλχημιστές επρεπε να ξέρουν πυρηνική φυσική για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Όμως, αφού η επιστήμη θέλει αδιάσειστες αποδείξεις, η πυρηνική φυσική μπόρεσε να απδείξει αυτή τη δυνατότητα.
quote:Ουδέν σχόλιον.
3) Η αστρολογία προβλέπει (σωστά) πως το χειμώνα κανει κρύο.
quote:Όπως πολύ σωστα είπε ο φίλος Εχετλαίος "Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΑΡΟΜΟΙΑ". ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, " Το να προσπαθείς να εξηγήσεις κατά γράμμα τα λόγια των προγόνων με αυτόν τον τρόπο είναι μάλλον γελοίο. Να υποθέσω ότι η επόμενη θεωρία σου είναι ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν ένας μισότρελος γεοπαραλυμένος?
1) Η Γη είναι ηλεκτρόνιο.
quote:Ευχαριστώ. Ναι, το ομολογώ, είμαι το μόνο μέλος από τα 2800 αυτού του φόρουμ που κάνω ορθογραφικά λάθη σε τέτοιο βαθμό
2) Οτι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη γερμανική πόλη "Heidelberg" απο τον φυσικό "Ηeisenberg".
quote:Λυπάμαι, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Δεν νομίζω οτί κανένας σημερινός χημικός χλευάζει τους αλχημιστές.
quote:Εγώ έτσι το βλέπω, σαν δικαίωση μετά από τόσους αιώνες χλευασμού από ανθρώπους οι οποίοι μέσα στην άγνοιά τους ισοπέδωναν τα πάντα. Και είναι δικαίωμά μου.
Αυτό το "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" μου θυμίζει τις φοιτητικές εκλογές που
παντα ΟΛΕΣ οι παρατάξεις αποδείκνυαν με αμπελοφιλοσοφίες οτι είχαν νικήσει.
YHVH

Καμμία απάντηση από τον Άγγελο... Τέλος πάντων! Ας αλλάξουμε θέμα.