ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - No. 1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - No. 1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/10/2007, 18:19:34
quote:

quote:
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ!

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουμε ???

Έχω δει κάτι φυντάνια - νεαρής δυστυχώς ηλικίας - να βγάζουνε αφρούς και να βρίζουνε τον μητροπολίτη Λαρίσης παλαιότερα, ή να τα σπάνε σε κινηματογράφους ώστε να αποτρέψουνε προβολές..... Τι σε κάνει να νομίζεις πως δεν υπάρχουν ψυχανώμαλα άτομα που πάνε στους γέροντες και μετά μπορεί κανένας τους να την δει σταυροφόρος και "όποιον πάρει ο χάρος".....

-ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! ΟΤΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΜΣΕΝΟΣ ΓΥΡΝΑΩ ΚΑΝΑΛΙ ΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΠΕΤΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ <<ΝΑ! ΠΑΛΙ ΤΡΟΓΩΝΤΕ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ>>
-ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!
-ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΠΑΛΙ, ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΟΧΙ ΜΩΣ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ! ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΑΡΕΠΙΤΠΟΝΤΩΣ ΟΡΘΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΝΕΝΟΣ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΚΑΙ ΑΝΥΣΙΧΗΤΙΚΟ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

13/10/2007, 07:09:08
quote:
-ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΜΗΤΣΑΚΟ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ! ΠΩΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ? ΠΩΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ?
-ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ!
-ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΑ!

Μα καλά μια τέτοια ερώτηση την κάνεις σε μένα και με έχεις πιο αξιόπιστο από αυτούς που πρέπει να ρωτήσεις;
Αν σε καίει πολύ να ρωτήσεις εκεί που πρέπει.
Και σε βιβλία ακόμα αλλά και σε λόγους στο www.pantokrator.info θα βρείς τις απαντήσεις.

Τα αυτονοητα φίλε MIXAHL32 είναι η βάση του τι είναι Ορθοδοξία και οι γενικότερη άποψη της, κάτι που βλέπω να παρεκλίνετε πολύ με διάφορες απόψεις και ερμηνίες.
Όχι οι προφητείες.
Όσο για το ιερατείο, μάθε ότι ένας ιερέας είναι ανώτερος και από Άγγελο!
Όπως είχε πεί και ο Κοσμάς ο Αιτωλός αν συναντούσε μαζί έναν Παπά και έναν Άγγελο, θα χαιρετούσρ πρώτα τον Παπά.

13/10/2007, 07:42:42
Κοσμάς ο Αιτωλός
Να προσέχετε, αδελφοί μου, οι κοσμικοί να μη κατηγορήτε τους παπάδες σας, να μη τους υβρίζετε και να μη τους παραμελήτε, διότι βάνετε φωτιά και καίεσθε διότι οι παπάδες είναι ανώτεροι και από τους Αγγέλους και από τους βασιλείς.
Εγώ αδελφοί μου, η γνώμη μου έτσι με λέγει να κάμω. Εάν απαντώ έναν παπά και ένα βασιλέα, με φαίνεται εύλογον τον παπά να βάλω να καθήσει υψηλότερα από τον βασιλέα και εάν απαντήσω ένα παπά και ένα άγγελον, πρώτα θα χαιρετήσω τον παπά και έπειτα τον άγγελον.
Διότι, αδελφοί μου, είνε ανώτερος και από την αγίαν Τράπεζαν, ανώτερος και από το άγιον Ποτήριον διότι το άγιον Ποτήριον είνε άψυχον, μα ο ιερεύς μεταλαμβάνει τα Άχραντα Μυστήρια καθ' εκάστην ημέραν, το τίμιον σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού.
Εγώ, αδελφοί μου, δεν έχω καμμίαν κατηγορίαν να κάμω των παπάδων, διότι είνε παπάδες και έχουν τον Χριστόν όπου τους παιδεύει και ότι σφάλμα κάμουν οι παπάδες, έχει ο Χριστός μας ράβδον σιδηράν δι' αυτούς.

Και γενικά με αυτές τις απωρίες που βλέπω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει και μεγάλη ενασχόληση με βιβλία και λόγους Αγίων.
Δεν υπάρχει ανάγνωση και τριβή, ότι πούμε εδώ στο φόρουμ, από εκεί η γνώση.
Καλά μην νομίζετε ότι και εγώ διαβάζω συνέχεια αλλά όταν είχα σημαντικές απορίες δεν τις έθετα σε φόρουμ που ποιός ήταν αυτός που θα μου απαντούσε ;........αλλά διάβαζα κάτι ή το έψαχνα μέσα από την έδρα του.

13/10/2007, 09:47:59
Μητσάκο...
Θυμάσαι τι λέγαμε πριν το καλοκαίρι;;;
Ο Δεκέμβρης έρχεται πιο γρήγορα από όσο μπορείς να φανταστείς...
kostakisΜέλος
13/10/2007, 15:09:30
Καλησπέρα σε όλους

Καλά βρε παιδιά, έχουμε σαλτάρει εντελώς; τι είναι αυτά που διαβάζω; τόσο ΑΞΙΟΤΙΜΟ και ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ είναι τελικά το ιερατείο εις τους αιώνας των αιώνων, που η ΑΞΙΩΣΥΝΗ του υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλο δημιούργημα επάνω στη φύση;
Είπαμε Δημήτρη, να σεβαστούμε τις προφητείες, είπαμε να σεβαστούμε τις κατά καιρούς ερμηνείες τους, είπαμε γενικά να σεβαστούμε και να ακολουθούμε (όσοι επιθυμούν) την Ορθοδοξία, αλλά στο τελευταίο απόσπασμα που παραθέτεις, εγώ κάτι άλλο διακρίνω και αδυνατώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου : ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ. Το ακριβώς αντίθετο από τη σεμνότητα και την ταπεινοφροσύνη που αποτελούσαν βασικούς πυλώνες της Χριστιανικής Διδασκαλίας. Έλεος δηλαδή, αλλά εδώ πια συζητάμε για τον ορισμό της διεκδίκησης - απαίτησης της κοσμικής εξουσίας. Και ειλικρινά απορώ, εσύ και οι λοιποί συνforumίτες που επισκέπτεστε τακτικά το Άγιο Όρος και τους γέροντες, σας ζήτησαν ποτέ να έχετε απέναντί τους αυτή τη λογική και αυτή τη συμπεριφορά; ή μήπως αυτό ακριβώς που σας εμπνέει σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το χάρισμα της απλότητας και της νηφαλιότητας που τους απομακρύνει από τα εγκόσμια και τους οδηγεί στη θέωση; Γιατί το σεβασμό δεν το διδάσκεις, ούτε τον απαιτείς, ούτε καν το διεκδικείς : τον κερδίζεις με τη στάση και τη φιλοσοφία σου απέναντι στη ζωή. Και θέλω να ελπίζω ότι, το δικό σας σεβασμό οι συγκεκριμένοι γέροντες τον έχουν κερδίσει με πράξεις απλότητας και ωριμότητας και όχι με πυροτεχνήματα υποβόσκοντα κοσμικά μεγαλεία.
Ζητώ συγνώμη αν σας στενοχωρώ, αλλά άλλο η πίστη, άλλο η επιχειρηματολογία και άλλο η υπερβολή.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 13/10/2007 15:12:10

MIXAHL32Μέλος
13/10/2007, 15:37:05
Μητσάκος εισαι τοσο φανατισμενος τελικα που αυτα που σου λεει ο αλλος ουτε που τα παρατηρεις.Βαζεις την κασετουλα και ξεκινας το κυρηγμα.
Η ορθοδοξια ευτυχως δεν εχει αναγκη απο προστασια απο πορωμενους τυπους.Εκκλησια ειναι οι πιστοι,οι απλοι ανθρωποι,οχι τα παχυλα παπαδαρια και οι ανωτεροι τους.Το ιερατειο εχει ξεφυγει απο την αποστολη του.Λειπαμε που το λεω.Ειχα κανει περσι μια ερευνα σε σχεση με την περιουσια της εκκλησιας και διαπιστωσα με θλιψη οτι ειναι τοσο μεγαλη που αν την μοιραζαν στους φτωχους της ελλαδας μας δε θα ξαναπεινουσε κανεις.Αισχος και ντροπη στους κληρικους ετσι οπως την καταντησανε.Ας βαλουν τα χωραφια,τα κτισματα (ακομη και υπουργεια ως κτισματα,ειναι περιουσια της εκκλησιας),καθε λογης ακινητα,το χρυσο και καθε λογης ρευστο που εχει η ορθοδοξη περιουσια ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.
Ειμαι αγανακτησμενος.Ο θεος ομως απο εκει ψηλα βλεπει και θα βαλει τα πραγματα στη θεση τους.Αυτους που σφετεριζονται την εννοια της Εκκλησιας με τις κοσμικες τους αναλαμπες και εκφανσεις θα τους τιμωρησει.Οσο για σενα Μητσακο,δε φταις σε τιποτα,λες οτι σου εχουν πιπηλησει στο μυαλο.
Ευτυχως που υπαρχουν και ευσυνειδητοι χριστιανοι που γνωριζουν την πραγματικη εννοια της εκκλησιασ και χριστιανισμου.
Δε προκειται ποτε στη ζωη μου οι παπαδες να δουν απο εμενα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ.
13/10/2007, 16:10:03
Βρε παιδιά εγώ απλά έβαλα κάποια λόγια του Πατροκοσμά.
Από εκεί και πέρα ότι λέει ο Άγιος έχει να κάνει με τις πνευματικές εξουσίες που έχει παραχωρίσει ο Θεός στον κλήρο.
Δεν υπάρχει σχέση με κοσμικό τρόπο.
Κάπου είχα διαβάσει ότι ναι έτσι είναι με τους παπάδες και τους Αγγέλους, γιατί ο Παπάς αν σου διαβάσει μια ευχή συγχωρίσε, ο Άγγελος όχι.
Δηλαδή επιτελούνται νόμοι πνευματικοί.
Ίσως, λέω ίσως γιαυτό και υπήρχαν αυτοί οι διάλογοι του Ιησού με το Ιερατείο της εποχής του...

Τώρα αν βλέπετε κάποια λάθος στοιχεία πάνω μου, συγγνώμη.

13/10/2007, 21:20:43
Μητσάκος,
Τουλάχιστον είπες μία συγγνώμη - είναι μία αρχή και αυτό...
stavros77Μέλος
13/10/2007, 23:06:09
Ελπίζω τουλάχιστον όλοι αυτοί οι φίλοι που κατηγορούν τον κλήρο και τον Δημήτρη για αυτά που αναφέρει να κρίνουν το ίδιο αυστηρά τις σκέψεις τα λόγια και τις πράξεις τους, όπως κάνουν με τα λόγια και τις πράξεις των άλλων, ξεχνώντας παντελώς ίσως ότι η κρίση ανήκει στον Κύριο.

Αν δέχεστε ότι υπάρχει Χριστός, τότε θα έπρεπε να τιμάτε το ράσο σαν σύμβολο ακόμα και αν το πρόσωπο από πίσω δεν είναι αντάξιό του. Αυτό δεν είναι δική σας δουλειά αλλά του Χριστού. Αυτός θα κρίνει τον καθένα σύμφωνα με ότι του έχει δωθεί. Διαβάστε την παραβολή με τα τάλαντα για να καταλάβετε. Δεν θα ζητήσει τα ίδια από έναν επίσκοπο από έναν ιερέα και από εμάς.

Και αν υπάρχει ζωντανή και πραγματική αγάπη προς το Χριστό, τότε δεν θα έπρεπε να μας σκανδαλίζει ακόμα και η απρέπεια μερικών ιερέων. Ο Χριστός αγαπητοί μου σταυρώθηκε από το ιερατείο. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ - ΟΝΤΑΣ ΘΕΟΣ - ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ για το θεσμό του ιερέα αλλά για τις πράξεις τους. Είχε πει "Ό,τι σας λένε κάντε το αλλά μην πράτετε κατά τα έργα τους". Αυτό απευθύνει και διαχρονικά σε όλους μας φίλοι μου.

Όσο για τον φίλο που λέει για την περιουσία της Εκκλησίας, μπορεί να έχει και δίκαιο. Αν τον βασανίζει η συνείδηση του ας δίνει ό,τι μπορεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μην βάζει όμως όλους τους ιερείς στο ίδιο καλούπι γιατί σκανδαλίζει πολλούς και αυτό δεν είναι συνετό. Έχω γνωρίσει θαυμάσιους ιερείς που γίνονται θυσία μόνο που κρύβονται συνειδητά όσο βέβαια μπορεί να κρυφτεί το φως.

Μιμηθείτε τον Χριστό και όσους Του μοιάζουν και ας κοιτάμε όλοι μας τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ σφάλματα.

Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;

MIXAHL32Μέλος
14/10/2007, 05:27:29
Μακαρι η πλειοψηφια των κληρικων να ηταν υπερανω χρηματων-απολαβων.Το κακο ειναι οτι η μειοψηφια ειναι οι εναρετοι και αναγκαζομαστε να τους ψαχνουμε μεσα στους ωκεανους σαν παραδεισια νησια.
Κατι πολυ που με ενοχλει ειναι και ο χρυσος που περιτριγυριζει πολλους ιεραρχες σε αμφια και καθε λογης εξαρτηματα τους.Δεν ξερουν την φραση : Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο?Με την εννοια ομως κυριολεκτικα του ξυλου...Ο χριστος ηταν ξυλουργος...και λιγη ταπεινοτητα εκ μερος των κληρικων δε βλαπτει.