- 300 το τρειλερ καταπληκτικο - - Κινηματογράφος -
Μια πιστή αντιγραφή του κόμικ το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη μάχη των Θερμοπυλών.
Κι εμείς καθόμαστε και λέμε αν είναι πιστό στην Ιστορία ή όχι!

In anticipation of my resurrection...
το διευκρίνισα ότι χρησιμοποίησα τη λέξη αυτή όντας ενήμερος για την αλλαγή που έχει γίνει στην ονομασία
(παιδιά με ειδικές ικανότητες -και όχι ανάγκες,όπως παλιά)
η λέξη ικανότητες,για να είμαστε και politically correct,παραπέμπει
σε κάτι θετικό,η λέξη ανάγκες σε κάτι αρνητικό
εν πάσει περιπτώσει,αφού ζητήσω συγνώμη για τη χρήση της και αφού αναγνωρίσω το δίκιο που έχεις,υπόσχομαι ότι δε θα τη χρησιμοποιήσω ξανά στο φόρουμ αυτό
.................................................................
φίλε wendigo,
μη λυπάσαι για μένα και τις κρίσεις μου για κάτι που "δεν έχω δει"
εγώ είμαι σίγουρος ότι την έχω δει την ταινία !
τόσο αυτή όσο και όλες τις ποπ-κορν ταινίες που γυρίζονται σωρηδόν,
με σαφέστατους πολιτικούς σκοπούς και που απευθύνονται σε ένα κοινό
που αν το ρωτήσεις "τι είναι Ταρκόφσκι ? τι είναι Λόουζι ? τι είναι Ζακ Τατί ?"
μπορέι να σου απαντήσει "μάρκα σαμπουάν"
από την άποψη αυτή,δεν έχω δει τις ταινίες αυτές,αλλά επειδή η αισθητική τους μοιάζει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ με αυτή του ΡΑΜΠΟ και του ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ,ε,τις έχω δει όλες
είναι θέμα καθαρά κινηματογραφικό φίλε wendigo και δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα στον κόσμο ότι οι 300 θα προσφέρουν κάτι πραγματικά
ξεχωριστό στον κινηματογράφο,στον τομέα του σεναρίου,της σκηνοθεσίας,
της φωτογραφίας,των εφέ,του σάουντρακ,του ο,τιδήποτε
αφού μιλάμε για ποπ-κορν,που καταναλώνεται στη στιγμή και σου αφήνει και καούρα στο στομάχι !
αλλά και 10-15 ευρώ για αμερικάνικο ποπ-κορν,όχι ρε φίλε δεν τα δίνω με τίποτα !
................................................................
εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι κρίμα διαμάντια σαν το ΕΚΕΙΝΟΙ να πάνε άπατα στις αίθουσες ενώ οι αμερικανόφερτοι 300 να γίνονται παγκόσμιο τρέντ
δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Απλά αυτή η λέξη μου την δίνει στα νεύρα γιατί την χρησιμοποιούν τα αμερικανάκια εδώ συνέχεια και από κει την πήραν και τα δικά μας τα παιδιά.
Οπότε κανένα πρόβλημα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!
quote:
με σαφέστατους πολιτικούς σκοπούς και που απευθύνονται σε ένα κοινό
που αν το ρωτήσεις "τι είναι Ταρκόφσκι ? τι είναι Λόουζι ? τι είναι Ζακ Τατί ?"
μπορέι να σου απαντήσει "μάρκα σαμπουάν"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Παιδιά, θα καβαλήσω το καλάμι με τα καλά σας λόγια! Ευχαριστώ, αλλά τα παραλέτε λίγο.
Φίλε Αγνοών, δεν λυπάμαι για σένα και δεν θεωρώ πως είσαι για λύπηση!
Εκφράζω την δικιά μου πικρία για κάποιες απόψεις γιατί νομίζω πως (παρ'ότι δεν τις βρίσκω αστήριχτες) κουβαλούν και προκατάληψη.
Προκαταβολικά σίγουροι είναι και οι θρησκόληπτοι που κάνουν διαδηλώσεις μπροστά σε κινηματογράφους εναντίον ταινιών που δεν έχουν δει, αλλά νομίζω πως αυτό δεν το εγκρίνει κανείς μας.
Τον εκνευρισμό σου για την κινηματογραφική ισοπέδωση τον καταλαβαίνω και, σε κάποιο βαθμό, τον μοιράζομαι. Το μεγάλο κοινό είναι εθισμένο σε συγκεκριμένη οπτική, σε συγκεκριμένες συμβάσεις και οτιδήποτε ξεφεύγει απ'αυτές το βρίσκει αλλοπρόσαλλο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα; Την εποχή του "παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου" -που πέρα από 100 ταινίες που κάπως εκτιμούμε είχε να επιδείξει χιλιάδες ανεκδιήγητες σαβούρες- ο κόσμος πήγαινε μαζικά σε ποιητικά έργα;
Στην Ιταλία ο Παζολίνι έκοβε περισσότερα εισητήρια από το "Ο Ούρσος, ο Ηρακλής και η βασίλισσα των Αμαζόνων";
Εξάλλου, γιατί να συγκρίνουμε τους "300" ή οποιαδήποτε αμερικανιά με τον Ταρκόφσκι (που πολλά πολιτικά παιχνίδια έπαιζε η Σοβ. Ένωση στην καμπούρα του!) Δεν υπάρχουν πάμπολλες εγωπαθείς μπαρούφες με τη σφραγίδα του "ποιοτικού"; Οποιοσδήποτε "δημιουργός" (χμμμ...) θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις του για τη ζωή, έκανε αριστούργημα;
Το "Κρυμμένος", που μας πουλήσανε οι κριτικοί για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία πέρυσι, ήταν μια βαρετή, μικροαστική, ενοχική γαλλική πατάτα (προσωπική γνώμη) ενώ τον "Εξολοθρευτή" τον έχω δει και ξαναδεί χωρίς να βαριέμαι.
Δεν καταδικάζω, φίλε, ολόκληρα είδη κινηματογράφου. Θέλω να υπάρχουν διάφορα είδη σινεμά και καλές ταινίες στο είδος τους. Όπου υπάρχει πολιτική ατζέντα με ενοχλεί κι εμένα. Δεν θέλω, όμως, να πάω γυρεύοντας να τη βρω σώνει και καλά. Και την πετυχαίνω και σε "σοβαρές" (λέμε τώρα!) ταινίες: η "Μπλε Ταινία" του Κισλόφσκι μύριζε γαλλικό χρήμα και προπαγάνδα με καλλιτεχνικό περιτύλιγμα. Και με θλίψη έψαχνα το πού χάθηκε ο Πολωνός που έκανε την υπέροχη "Μικρή ερωτική ιστορία"!
Επίσης, δεν ξεχνώ τους: Γκίλλιαμ, Μπάρτον, Τζάρμους, Κιούμπρικ, Πέκινπα, Κόππολα, Χιούστον και τόσους πολλούς ακόμα που έκαναν αμερικάνικα, εμπορικότατα αριστουργήματα.
Ούτε τον υπέροχο Ρίντλεϊ Σκοτ του Blade Runner και του Alien (κι ας ξέπεσε τόσο από τότε) θα τον συγκρίνω με το "Για όλα φταίει το γκαζόν"! Δεν ξεχνώ, επίσης, το παλιό μένος της "καθωσπρέπει" κριτικής για τον θαυμάσιο Σέρτζιο Λεόνε και για όλες ανεξαιρέτως τις ταινίες τρόμου (ο Εξορκιστής, λέει, δεν ήταν καλή ταινία "γιατί το Κακό ήρθε από την Ανατολή"!). Φοβόντουσαν να δούνε την -πολιτικότατη- τριλογία των ζόμπι του Ρομέρο και παίνευαν και την τελευταία μεγαλοστομία του Μπερτολούτσι (που, πάντως, έχει βγάλει και σημαντικό έργο).
Είναι "θέμα κινηματογραφικό", φίλε, αλλά και ηθικό, και δεν μπορώ να δεχτώ πως δικαιούσαι να έχεις απόλυτη άποψη για πράγματα που δεν έχεις δει. Μπορεί να τα δεις και να μην αλλάξεις γνώμη στο ελάχιστο, το ξέρω. Το γεγονός παραμένει: δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο σακούλι, ας έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και οξυμένη την προσοχή μας.
No Method, No Guru, No Teacher
Edited by - wendigo on 23/03/2007 18:26:46
φοβερή απάντηση !
Αν βάλεις τις κοπέλες, βάζω τα μπιρόνια και πάμε κινηματογράφο να δούμε τους 300.
Και πίστεψε με, εάν είναι όμορφες οι κοπέλες δεν θα πω τίποτα για ιστορική ακρίβεια της ταινίας.
ΥΓ. Έρχομαι και στην Θεσαλλία να το δούμε αλλά μετά το Πάσχα...
Σ'ευχαριστώ.
Με μπυρόνια, και τέτοια παρέα, θα έβλεπα και τους "400 εναντίον του Νταβέλη του Διαστήματος", OANNHSEA!
No Method, No Guru, No Teacher
μόνο με τα μπιρόνια δεν καθαρίζεις δικέ μου
wendigo,
την είδες τελικά την ταινία ?
αν ναι,πως ήταν ? σου άρεσε ?
θα με ενδιέφερε να μάθω την άποψή σου
(κάτι πήρε το αυτί μου ότι μαζί με αυτή την ταινία,κυκλοφόρησε στα βίντεο κλαμπ και μία παλαιότερη,με θέμα τους 300,
αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω τους συντελεστές της
ξέρει κανείς κάτι ? λένε πως είναι καλτ)
Αν κάποιος ξέρει κάτι πάντως ας το αναφέρει για να δούμε κι εκείνη.
quote:
wendigo,
την είδες τελικά την ταινία ?
αν ναι,πως ήταν ? σου άρεσε ?
Καλά, βρε?
Αυτό δεν είπε πριν λίγες μέρες? ![]()
![]()

http://www.imdb.com/title/tt0055719/

αυτό για τον dying !
έχεις δίκιο! ... !
A.Kircher,
αυτό το είδες ?
μου έχουν πει τα καλύτερα
Λέω, αν το βρω σε κανά βίντεοκλαμπ να το δω το σαββατοκύριακο.

Κι έψαξα και στις ιστορικές ταινίες...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ.
Παραδόξως μου άρεσε σαν σύνολο...
Είχε ωραία εφέ για όσους τους αρέσει αυτό το είδος ...
αρκετή ένταση ...
και εντυπωσιακές εικόνες απο όλες τις απόψεις ...προσωπικά αυτο που με εντυπωσίασε περισσότερο σαν εικόνα ήταν ο Ξέρξης...εξωφρενικά αλλοπρόσαλλος...αλλά ευφυής σχεδιασμός...
Βγαίνοντας συζητούσαμε για το αν αξίζει να πεθάνει κανείς για μια ιδέα, όποια κι αν είναι αυτή και για το πόσο η σκέψη, μας περιορίζει στο δίχτυ της...
Ο Λεωνιδας, δεν πηγε στις Θερμοπυλες για νανικησει... Πηγε για να συναντησει τον Ξερξη, και για να δειξει στους Περσες, τι εστι Λακεδαιμονας. Ελευθερος ανθρωπος και οχι δουλος.
Πηγε εκει, για να "εμποδισει" την Περσικη επελαση στον Ελληνικο χωρο, μιας και κανενας δεν μπορουσε να τον σταματησει, γιατι οι πιο πολυ φοβηθηκαν (οπως οι Μαγνησιοι, και στην γυρω περιοχη, που εγιναν και Μισθοφοροι στρατιωτες)...
300 Σπαρτιατες, 700 Θεσπειοις και καπου αλλοι 700 Βοιωτοι-Κορινθιοι και λοιποι συμμαχοι, θυσιαστικαν, περνωντας μαζι τους 20.000 Περσες Στρατιωτες και αλλους 2.000 Ελληνες-μισθοφορουςτων Περσων... Μεγαλο πληγμα για τον Ξερξη, που ουσιαστικα ΕΧΑΣΕ τον πολεμο, εστω και αν κερδισε την μαχη.