- RPG - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Τι να σας πω ωρέ μάγκες. Για εμένα το D&D αποτέλεσε ευκαιρία να ψαχτώ. Τώρα προσοχή θέλει το πράγμα με τα βαριά RPG γιατί παραείναι καφρίλες ορισμένα.
Τωρα που το ξανασκεφτομαι οντως ειναι επικινδυνα τα rpg αφου καταφεραν να σε κανουν "φανατικοτατο χριστιανο" οπως αναφερεις.Ελπιζω να μην επαθαν και αλλοι τετοιο κακο!!! ![]()
ΕΙΝΑΙ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ DVD ΓΙΟΥΓΚΙΟ,ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΔΑΙΝΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΓΙΑ ΣΠΑΘΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΣΠΑΤΑΙ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΔΡΑΚΟ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΝΙΩΣΑ ΛΙΓΟ ΑΒΟΛΑ ΚΙ ΑΜΗΧΑΝΑ..
<world wide web waco>
quote:
Δεν διαφωνώ ότι τα RPGs έχουν κάτι να προσφέρουν. Αυτό στο οποίο διαφωνώ είναι το πλαίσιο των RPG. Τι δουλειά έχουν διαβόλια και τριβόλια στα RPG μου λες; Με κάτι άλλο λιγότερο occult πράγμα δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος; Πόσο μάλλον όταν είσαι παιδί ακόμα και το μυαλό σου δεν έχει πλαστεί ακόμα, και συνηθίζει σε κάτι τέτοια.
Μα βρε φιλε μου, αυτο προσπαθω να σου πω...Αν παιζεις σε παλια εποχη, τι θα κανεις περισσοτερο απο το να εισαι εργατης σε μια φαρμα η απλος στρατιωτης σε ενα στρατο, πριγκηπας βασηλιας κτλ.Ενω με τη μαγεια τις προσεφχες σε θεους και γενικα με την παρουσια του παραξενου το παιχνιδι αποκτα μυστηριο και φαντασια.
quote:
Όχι. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται σχέδιο προώθησης του νεοπαγανισμού.
Καθε αλλο...μην ξεχνας πως τον D&D και το AD&D μπορει να εχουν πολλους θεους, ομως μην ξεχνας πως ενας ειναι ο πραγματικος θεος και μεγαλυτερος ολων των λοιπων o Ao the overpower, αυτο πως το εξηγεις(στο προσωπο του Ao βρισκω τον αριτεκτονα του συμπαντος, τεριαζει πολυ αν και δεν ειμαι τεκτονας αν το δεις απο αυτη τη σκοπια ειναι μια θεωρια).
Και απο οσο ξερω στα παιχνιδια του World of Darkness υπαρχει το στοιχειο μονοθεισμου και συγκεκριμενα στο Hunter και στο Demon(οπου συναντας παραδοση του Ενωχ και ιστορια Εβραικων ριζων) υποστηριζεται ο χριστιανισμος.
quote:
Ομως θεωρεις οτι ο Tolkien, η TSR και μετα η Wizards of the coast,η White Wolf κλπ ολοι αυτοι εργαζονται για ενα τετοιο σχεδιο? Αν θες rpg χωρις occult στοιχεια σιγουρα θα βρεις κατι αλλα δε θα ειναι τοσο δημοφιλες οσο τα dnd,vampire κλπ.Τι να κανουμε πουλαει το occult,ομως οσα ατομα γνωριζω εγω -που ασχοληθηκαν- κανεις δε τα πιστεψε πραγματικα,ουτε αλλαξε.Ενα παιχνιδι μεσα σε ενα παραμυθι να περναμε ευχαριστα την ωρα μας.(και ναι στο ευχαριστο μεσα περιλαμβανονται σφαγες,βρυκολακες ,θυσιες,δαιμονες,μαγοι,spells κλπ...ομως αυτα εχουν μεγαλη περαση και σε ταινιες,μυθιστορηματα κλπ...και δεν ειναι καθολου προσφατο φαινομενο).
Αλλοι προτιμουν το ταβλι, αλλοι το σκακι, αλλοι το PC εμεις τα RPG...ειναι απλα ενα παιχνιδι, μονο τα αμερικανακια το περνουν στα σοβαρα και κανουν ηλιθιοτητες...Σαν αυτους στην αμερικη που νομιζαν οτι ηταν Paladins και ειχαν παρει πανοπλιες και σπαθια και παιζαν σε ενα δασος....και μολις ειδαν ενα παππου περαστικο τον εσφαξαν γιατι τον περασαν για Orc...
Αλλα τα αμερικανακια εχουν αποδειξει οτι ειναι "εριορισμενης ευθηνης", εδω κυκλοφορουν με ουζι στα σχολεια.
quote:
Να σε ρωτήσω κάτι, αν θέλεις απαντάς: Σαν άνθρωπος λες δεν πιστεύεις σε τίποτα σχετικό. Παλιά πίστευες; Χρονικά, πότε πρωτοξεκίνησες να παίζεις RPG και πότε (αν παλιά πίστευες) σταμάτησες να πιστεύεις; Φυσικά αν θέλεις απαντάς, και το εννοώ εντελώς φιλικά, χωρίς να έχω διάθεση να γίνω αδιάκριτος.
Κανενα προβλημα να σου απαντησω φιλε μου...
Και εγω υπηρξα φανατικος χριστιανος μεχρι τα 16, μεχρι που αρχισα να διαβαζω και χριστιανικα και φιλοσοφικα(καΙ ΠΟΛΛΑ αλλα) κειμενα και ειδα οτι ημουν ενα ακομα θυμα μιας θρησκειας...Οτι αλλο και να σου πω δεν θα καταλαβεις και μπορει να θεωρησεις πως το εκανα απο αντιδραση...ομως οταν καταλαβα τι ειναι ο ανθρωπος και τι ο θεος, η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο.
Αν με βοηθησαν τα RPG σε αυτο? Θα σου απανταγα ΟΧΙ.
Τωρα ειμαι 19, rpg παιζω απο 11-12, ειχα παιξει και πιο παλια με τον αδερφο μου αλλα δεν ειχα μυαλο στην ηλικια των 6.Εχω παιξει οτι RPG εχει κυκλοφορησει, εκτος απο τα τελευταια εμπορικα rpg του 2000+...οπου τα χαρακτηριζω απλα παιδικα και μη επικοδομητικα.
Και δεν ειναι οτι δεν πιστευω σε τιποτα σχετικο...απλα και Ελληνικα δεν εχω ελπιδες αλλα εχω επιδιωξεις και τις κατακτω με την εργασια μου και το "σπαθι" μου αντι να προσευχομαι σε θεους και δαιμονες για αυτες.Τωρα αν θες να μαθεις παραπανω, θα χρειαστουμε μερες συζητησεων.

Νομίζω οτι ξεφύγαμε λίγο λέγωντας οτι αυτά τα παιχνίδια κάνουν επικλήσεις ,προκαλούν γεγονότα σε άλλες διαστάσεις και τα τοιάυτα!
Σκεφτείτε την απλή σκηνή : Να μπορούσε ο δημιουργός ενός DnD φημισμένου να διαβάσει αυτά που λέγωνται εδώ. Τι θα γινώταν αν ο άνθρωπος αυτός έσκαγε στα γέλια λέγωντας "Ηρεμια ρε παίδες,ένα παιχνίδι σχεδίασα ούτε ιδέες περι επικλήσεων έχω ούτε έκλεισα τον σατανά σε ένα επιτραπέζιο...Μήπως θέλετε τόσο πολύ να δείτε το "Παράξενο" που το βλέπετε και εκεί οπου δεν υπάρχει"? Για σκεφτείτε και αυτή την πιθανότητα παρακαλώ!
Ένα μικρό παράδειγμα : Ώντας μπομπιράκος ,χωρίς καμμιά ιδέα για DnD έπαιζα με τον αδερφό μου μονόπολη,ναι το συνιθισμένο πασίγνωστα παιχνίδι.Ευρηματικοί και οι δύο δεν αργήσαμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε δικούς μας κανόνες για αυτό,δικές μας κάρτες κτλ κτλ οσπου ώς μετεξέλιξη της δημιουργηκότητας φτιάξαμε ένα άλλο παιχνίδι στο οποίο εγώ κατέστρωνα την ιστορία και ο αδερφός μου αλληλεπιδρούσε μαζί μου και χρησιμοποιούσε ζάρια για ορισμένες αποφάσεις...Ως θιασώτης επιστημονικής και μή φαντασίας στις ιστορίες μου έμπλεκα μέσα απο ρομπότ,διαστημόπλια εώς δράκους,μαγικούς σκοτωμούς ,ξόρκια και αμαλγάματα μαγείας-τεχνολογίας πχ ένα φωτόσπαθο λείζερ (star wars κλεψιμέικια ιδέα) που όμως μπορούσε να κάνει και μαγικά.Αυτά όλα χωρίς να ξέρω για RPG,προσοχή!!!!!!!!! Αργά η γρήγορα ο αδερφός μου μίλησε σε φίλους του για αυτό μας το περίεργο βίτσιο και πλάκα πλάκα δύο κολλητοί του έρχωνταν κάθε σαββατοκύριακο και το παίζαμε όλοι μαζί ,με εμένα να αναλαμβάνω ρόλο αυτό που σήμερα θα έλεγε κάποιος Dungeon Master.Περάσαμε όμορφα,προχώρησε ο καιρός και τώρα είναι μια ανάμνηση που συνοδεύετε απο την φράση "Ρε φαντασία και όρεξη που είχαμε".
Υπο το πρίσμα της συζήτησης : Αν δεν το σταματούσα και το είχα όρεξη ακόμα ίσως έφτιαχνα ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ RPG για το οποία θα έγραφα κανόνες,ιστορίες και τρόπο παιξίματος και θα το διέδιδα.Φανταστείτε να γινόταν διάσημο (γιατί όχι?).Σύμφωνα με αυτό το θέμα ,θα είμουν κάποια σκοτεινή φυσιογνωμία που μύησα τον αδερφό μου και τους φίλους του και τους έβαζα να διαολέψουν κάνωντας επικλήσεις.
Τι θα απαντούσα σε αυτό? Έλεος βρε παιδία,ιδέα δεν έχω απο επικλήσεις,ιδέα δεν έχω απο μεταφυσική μια χαζομαρούλα παιχνίδι έφτιαξα και έπιασε!
Ας δούμε λοιπόν και αυτή την πλευρά.Όσον αφορά για το πιο λόγο είναι τόσο δημοφιλή αυτά τα παιχνίδια και βλέπουμε και άνθρωπους άρρωστους με αυτά (όπως και άρρωστους με το φαί,το σέξ,τον υπολογιστή την τηλεόραση ή το αραλίκι) τον λόγο έχει η ψυχολογία. Πρωτού ερευνήσουμε την παραψυχολογικη/μεταφυσική διάσταση κάποιου θέματος ας χρησιμοποιήσουμε λιγότερο "θολά" και πιο καθιερωμένα μέσα και ας ερευνήσουμε την ψυχολογική/φυσική του υπόσταση...
Reality: A serotonine induced Hallucination?
quote:
Μα βρε φιλε μου, αυτο προσπαθω να σου πω...Αν παιζεις σε παλια εποχη, τι θα κανεις περισσοτερο απο το να εισαι εργατης σε μια φαρμα η απλος στρατιωτης σε ενα στρατο, πριγκηπας βασηλιας κτλ.Ενω με τη μαγεια τις προσεφχες σε θεους και γενικα με την παρουσια του παραξενου το παιχνιδι αποκτα μυστηριο και φαντασια.
Δεν διαφωνώ στην φιλοσοφία του μεσαιωνικού-παραμυθιακού κόσμου/ατμόσφαιρας των RPG, διαφωνώ στην προβολή πραγμάτων όπως οι διαβολικές θεότητες (βλέπε Bane Cyric, Myrkul κλπ) και η διαστρέβλωση πραγμάτων όπως Νεκρομάντεις βλέπε ώστε να κολλάνε πιο πολύ στο occult. Το μεσαιωνικό κλίμα που προβάλλουν τα RPG λίγο πολύ είναι Γαλλία-Γερμανία-Αγγλία επί 600-700-800 αργά βάλε, οπότε και υπήρχαν μάγοι δρυίδες κλπ, αλλά πάντα η αντίθεση Χριστιανισμού (Πάππα) Ειδωλολατρίας, η οποία και δεν προβάλλεται στο D&D. Θα μου άρεσε πολύ περισσότερο να δω έναν νεκρομάντη κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα και όχι κατά τα σατανοειδή πρότυπα που εμμέσως προβάλλονται.
Εδώ είναι το θέμα: λείπουν παντελώς τα στοιχεία που προβάλλουν την μονοθειστική πλευρά της Θρησκείας. Δεν υπάρχει το στοιχείο της πάλης μονοθεισμού-πολυθεισμού: το δεχόμαστε σαν βάση στο D&D πως το σύστημα είναι πολυθειστικό και τελειώσαμε. Και χειρότερα: δημιουργείται μια εντελώς δεισιδαιμονική αντίληψη για τις θρησκείες, επισυνάπτουμε στον Θεό αντιλήψεις υποσυνείδητα πως ο Θεός τιμωρεί, σκοτώνει το κακό, ξεριζώνει τις αιρέσεις, καταστρέφει τα Undead, Torm-Tyr style (για να μιλήσω για FR συγκεκριμένα).
quote:
Καθε αλλο...μην ξεχνας πως τον D&D και το AD&D μπορει να εχουν πολλους θεους, ομως μην ξεχνας πως ενας ειναι ο πραγματικος θεος και μεγαλυτερος ολων των λοιπων o Ao the overpower, αυτο πως το εξηγεις(στο προσωπο του Ao βρισκω τον αριτεκτονα του συμπαντος, τεριαζει πολυ αν και δεν ειμαι τεκτονας αν το δεις απο αυτη τη σκοπια ειναι μια θεωρια).
Και πάλι γυρνάμε πίσω στην πολυθειστική βάση: οι Θεοί και πάνω πάνω ο Δίας, ή όπως αλλιώς θες να το παραλληλίσεις με άλλες ειδωλολατρικές θρησκείες. Χώρια που λες για τον Ao ως overlord, τον οποίο το D&D παρουσιάζει ως τελείως απρόσωπο που δεν ενδιαφέρεται ότι prayers και να κάνεις για να πάρεις spells από αυτόν, οπότε και παρουσιάζει την ιδέα του Ύψιστου Θεού ως τελείως αδιάφορο προς τον άνθρωπο και μας γυρίζει πίσω σε ινδουιστικές αντιλήψεις (σεκτών) για τον απρόσωπο Θεό, και ουσιαστικά σε εξαναγκάζει να κάνεις επίκληση κατώτερων Θεών για να πάρεις spells, οπότε σε ξαναγυρνάει στο πολυθειστικό. Γι'αυτό λέω ότι είναι δομημένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να ενθαρύνει κάθε ειδωλολατρική κίνηση.
quote:
Αλλοι προτιμουν το ταβλι, αλλοι το σκακι, αλλοι το PC εμεις τα RPG...ειναι απλα ενα παιχνιδι, μονο τα αμερικανακια το περνουν στα σοβαρα και κανουν ηλιθιοτητες...Σαν αυτους στην αμερικη που νομιζαν οτι ηταν Paladins και ειχαν παρει πανοπλιες και σπαθια και παιζαν σε ενα δασος....και μολις ειδαν ενα παππου περαστικο τον εσφαξαν γιατι τον περασαν για Orc...
Αλλα τα αμερικανακια εχουν αποδειξει οτι ειναι "εριορισμενης ευθηνης", εδω κυκλοφορουν με ουζι στα σχολεια.
Έλα μπράβο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τα κατώτερα στρώματα εξυπνάδας στον κόσμο που παίζει τέτοια παιχνίδια. Εγώ συγκεκριμένα έχω έναν φίλο ο οποίος παρακάηκε ο κακομοίρης, απ'την χαζομάρα του να μην το βλέπει σαν απλά ένα παιχνίδι.
quote:
Κανενα προβλημα να σου απαντησω φιλε μου...
Οτι αλλο και να σου πω δεν θα καταλαβεις και μπορει να θεωρησεις πως το εκανα απο αντιδραση...ομως οταν καταλαβα τι ειναι ο ανθρωπος και τι ο θεος, η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο.
Αν με βοηθησαν τα RPG σε αυτο? Θα σου απανταγα ΟΧΙ.Τωρα ειμαι 19, rpg παιζω απο 11-12, ειχα παιξει και πιο παλια με τον αδερφο μου αλλα δεν ειχα μυαλο στην ηλικια των 6.Εχω παιξει οτι RPG εχει κυκλοφορησει, εκτος απο τα τελευταια εμπορικα rpg του 2000+...οπου τα χαρακτηριζω απλα παιδικα και μη επικοδομητικα.
Και δεν ειναι οτι δεν πιστευω σε τιποτα σχετικο...απλα και Ελληνικα δεν εχω ελπιδες αλλα εχω επιδιωξεις και τις κατακτω με την εργασια μου και το "σπαθι" μου αντι να προσευχομαι σε θεους και δαιμονες για αυτες.Τωρα αν θες να μαθεις παραπανω, θα χρειαστουμε μερες συζητησεων.
Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα μπήκα στο τρυπάκι να κάτσω να δω αν ο Χριστιανισμός είναι μια ακόμα θρησκεία όπως αυτές που προβάλλονται στα RPG. Ευτυχώς είχα όλη την καλή διάθεση να μελετήσω πριν βγάλω συμπεράσματα, σε αντίθεση με αρκετούς που γνωρίζω προσωπικά.
quote:
Και απο οσο ξερω στα παιχνιδια του World of Darkness υπαρχει το στοιχειο μονοθεισμου και συγκεκριμενα στο Hunter και στο Demon(οπου συναντας παραδοση του Ενωχ και ιστορια Εβραικων ριζων) υποστηριζεται ο χριστιανισμος.
Δεν ξέρω αρκετά για να απαντήσω, αλλά όπως και να έχει το πράγμα το θέμα είναι τι γίνεται με τα εμπορικά, αυτά που πρωτοπαίζονται, βλέπε Dragonlance & Forgotten Realms (βάλε και Greyhawk), και μετά στο Vampire, στο οποίο ουσιαστικά το όλο θέμα περνάει απ'την μυθοπλασία του D&D στην διαστρέβλωση για τους σκοπούς του παιχνιδιού της ιουδαικής θρησκείας (βλέπε Lilith για παράδειγμα, και Καιν και πως βγήκαν τα vampires).
quote:
Και εγω υπηρξα φανατικος χριστιανος μεχρι τα 16, μεχρι που αρχισα να διαβαζω και χριστιανικα και φιλοσοφικα(καΙ ΠΟΛΛΑ αλλα) κειμενα και ειδα οτι ημουν ενα ακομα θυμα μιας θρησκειας...
Σε τιμά να το παραδέχεσαι ότι υπήρξες θύμα μιας θρησκείας, σε αντίθεση με αρκετούς που γνωρίζω. Το θέμα είναι, αν και μπορεί ο άνθρωπος να πάψει να είναι θύμα, είτε της Εκκλησίας του Χριστού, είτε της Εκκλησίας της New Age, και ποιανού τους σκοπούς υποβοηθάει με ότι κάνει.
Εγώ πάντως λαμβάνοντας αρκετές παραμέτρους υπ'όψιν διάλεξα να είμαι το θύμα της φανερής Εκκλησίας.
Edited by - WWalker on 21/06/2005 23:44:00
quote:
WWalker Για τις επικλησεις δεν πηγαινε για σενα,αλλα για τον Fusion οπως θα δεις αν διαβασεις το post λιγο πιο προσεκτικα.Οσον αφορα τη μυθολογια,ναι φυσικα στα rpg μιλαμε για μυθοπλασια.Εγω ομως αλλο εννοουσα.Σε ενοχλει το πολυθειστικο συστημα και στην ελληνικη μυθολογια η μονο στον κοσμο των rpg?
Σύμφωνα με την Ιουδαική/Χριστιανική/Ισλαμική αντίληψη, τα ειδωλολατρικά πράγματα είναι αντίθετα στην θρησκεία. Ειδικά για τον Χριστιανισμό, ο οποίος καταδικάζει τις θεότητες της ειδωλολατρίας ως δαιμόνια (διάβασε τι λέει ο Απόστολος Παύλος για τα είδωλα και τα ειδωλόθυτα και θα καταλάβεις), και κατά συνέπεια με ενοχλεί που παρουσιάζονται τέτοια πράγματα.
Όσον αφορά την μυθολογία, εαν το θέμα μένει στο να μαθαίνουμε μυθολογία των προγόνων μας όπως οφείλουμε να κάνουμε και δεν ασχολούμαστε με μια ιδιαίτερη "λαγνεία" με τα είδωλα και φανταστικές ιστορίες για το τι έκανε ο Διας, δεν έχω πρόβλημα, αντιθέτως είμαι υπερ. Απλώς το θέμα θέλει ιστορική αντιμετώπιση και όχι θρησκευτική όσον αφορά την μυθολογία, διαφορετικά καταντάει τόσο κακό όσο το να βλέπεις την σεξουαλική επαφή από αισχρό/λάγνο μάτι αντί από βιολογική σκοπιά. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις τι εννοώ.
quote:
Μιλας με βεβαιοτητα για ενα σχεδιο του νεο-παγανισμου.Καλο θα ειναι,εφοσον πιστευεις οτι υπαρχει κατι τετοιο,να ανοιξεις ενα καινουριο θεμα οπου θα αναπτυξεις τα επιχειρηματα σου για αυτο,γιατι υποθετω οτι ενα τετοιο σχεδιο δεν εχει να κανει μονο με rpg,αρα αν θα ενδιαφερει και περισσοτερο κοσμο.Εξαλλου για τετοιες θεωριες συνομωσιας μια χαρα ειναι το esoterica.Ενα παιχνιδι μεσα σε ενα παραμυθι να περναμε ευχαριστα την ωρα μας.(και ναι στο ευχαριστο μεσα περιλαμβανονται σφαγες,βρυκολακες ,θυσιες,δαιμονες,μαγοι,spells κλπ...ομως αυτα εχουν μεγαλη περαση και σε ταινιες,μυθιστορηματα κλπ...και δεν ειναι καθολου προσφατο φαινομενο).
Δεν διαφωνώ. Το θέμα είναι ότι βλέπεις μια ταινία και πάει τέλειωσε, δεν είναι η κατάσταση όπως στα RPG που ασχολείσαι 5 ώρες την μέρα με τέτοια θέματα. Συνηθίζεις πολύ περισσότερο σε τέτοια πράγματα, και σου φαίνονται νορμάλ.
Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στο θέμα της βίας και της πορνογραφίας στα ΜΜΕ. Τα θεωρούμε πλέον νορμάλ, να βλέπουμε μια κοπελιά να φοράει μόνο μια ζώνη για φούστα και το προσπερνάμε στα γρήγορα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου νορμάλ το πράγμα. Ουσιαστικά τα RPG (και άλλα μέσα) κάνουν αυτό που κάνει η τηλεόραση για το θέμα του occult, μόνο που δεν θα μπορούσε να προβάλλει το θέμα η τηλεόραση σε τέτοια κλίμακα γιατί θα έβγαζε μάτι.
quote:
Ομως θεωρεις οτι ο Tolkien, η TSR και μετα η Wizards of the coast,η White Wolf κλπ ολοι αυτοι εργαζονται για ενα τετοιο σχεδιο? Αν θες rpg χωρις occult στοιχεια σιγουρα θα βρεις κατι αλλα δε θα ειναι τοσο δημοφιλες οσο τα dnd,vampire κλπ.Τι να κανουμε πουλαει το occult,ομως οσα ατομα γνωριζω εγω -που ασχοληθηκαν- κανεις δε τα πιστεψε πραγματικα,ουτε αλλαξε.
Δεν γνωρίζω αν όντως βρίσκονται συμφέροντα πίσω από τις εταιρίες, πάντως και να βρίσκονται το πιο πιθανόν είναι ότι και οι ίδιες δεν θα το ξέρουν. Όντως υπάρχει μια γενικευμένη προσπάθεια αναβίωσης του παγανισμού στο πρόσωπο του νεο-παγανισμού, στην οποία και συνεισφέρει η διαρκής ενασχόληση με τα είδωλα και τις θεότητες της ειδωλολατρίας.
Ότι πουλάει το occult, πουλάει. Το θέμα είναι πως θα σε δει ο άλλος μετά που δεν ξέρει τι είναι το RPG, θα σε περάσει για φυσιολογικό άτομο που απλώς αρέσκεται στο να παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια ή για περίεργο τύπο που ασχολείται με κεριά και πνεύματα; Και καλά, εσύ θα το εξηγήσεις, αυτός μέχρι να το πάρει χαμπάρι τι παίζει, ένας Θεός ξέρει τι γίνεται.
Όσον αφορά την White-wolf επιφυλλάσομαι γιατί το έχει παρακάνει. Φυσιολογικά RPG σπάνια εκδίδει (αν κάποτε...)
quote:
Τι να κανουμε πουλαει το occult,ομως οσα ατομα γνωριζω εγω -που ασχοληθηκαν- κανεις δε τα πιστεψε πραγματικα,ουτε αλλαξε.
Τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω που παίζουν D&D είναι είτε "καφρομεταλλάδες" που λέει και ο κόσμος, ή άτομα "φλώροι". Δεν αρέσκομαι στο να κολλάω ταμπελίτσες στους ανθρώπους, όμως για κοίτα και εσύ, πόσοι είναι αυτοί που παίζουν RPG και μέσω του Epic Metal παιρνάνε στο Death και πόσοι ακούνε Βανδή.
Εγώ πάντως τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει. Ο μέσος άνθρωπος δεν ξέρει καν τι είναι το RPG γιατί δεν είναι αρκετά περίεργος να ασχοληθεί για να μάθει. Συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους "περίεργους", γιατί όπως αποδείχτηκε είμαι αρκετά θρησκευόμενος σαν άνθρωπος και έχω ενδιαφερθεί αρκετά για το occult.
Sorry που δεν απάντησα πριν.
quote:
Τωρα για το σχεδιο του νεοπαγανισμου δεν εχεις δωσει ακομη καποια στοιχεια που θα μπορουσαν να πεισουν καποιον για την υπαρξη του(ποιοι το κανουν? τι στοχο εχουν? να πληξουν το χριστιανισμο και να επιστρεψουμε στις παλιες θρησκειες?κλπ κλπ).
http://philologos.org/__eb-trs/naC.htm
Όχι να επιστρέψουμε στις παλιές θρησκείες. Την Πανθρησκεία έχουν στόχο να ενδυναμώσουν, και το καταφέρνουν περίφημα. Όλα θα χωνευτούν μέσα στα πλαίσια της Πανθρησκείας, ακόμα και ο χριστιανισμός και θα γίνουν μια θρησκεία για όλο τον κόσμο και στην κεφαλή της ένας... ένας.
quote:
Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα μπήκα στο τρυπάκι να κάτσω να δω αν ο Χριστιανισμός είναι μια ακόμα θρησκεία όπως αυτές που προβάλλονται στα RPG. Ευτυχώς είχα όλη την καλή διάθεση να μελετήσω πριν βγάλω συμπεράσματα, σε αντίθεση με αρκετούς που γνωρίζω προσωπικά.
Και καλα κανεις φιλε μου...
Οτι και να πιστευεις, αμα εσενα σε ευχαριστει τοτε καλο θα ειναι...Πρεπει να μαθεις ομως να διαχωριζει τους ενγνωση και Σοφισμενους Αθεους, απο τους αντιδραστικους.
Κανεις αλλο ενα λαθος ομως, ξερεις το AD&D μονο και μονο που εχει στοιχεια Θεων και διαβολων, παραπεμπει σε θρησκευομενο κοινο...Το οτι εχει πολλους θεους δεν σημαινει τιποτα για εμενα, πανω απο 60 παιδια που γνωριζω και παιζουν RPG κανεις τους δεν εγινε πολυθειστης, και ουτε αθεος απο το AD&D...Aντιθετα αλλοι εγιναν περισσοτερο Χριστιανοι και αλλοι δηθεν του "κ@#$λου" Σατανιστες...
Η ιδεολογια πολυθεισμου σε παιχνιδι, προκαλει στην ανθρωπινη νοημοσυνη απαξιωση σε πολυθεισμους, απο την στιγμη που η πρωτη του επαφη μαζι του(με τον πολυθεισμο) ηταν σε παιχνιδι, αντιθετα ενισχυει την δηθεν "πραγματικη" θρησκεια του εκαστου, μιας και κατ' αυτον ειναι η αληθινη.
Ομως μονο ενας ηλιθιος επιρεαζεται θρησκευτικα απο ΠΑΙΧΝΙΔΙ.![]()
quote:
Δεν γνωρίζω αν όντως βρίσκονται συμφέροντα πίσω από τις εταιρίες, πάντως και να βρίσκονται το πιο πιθανόν είναι ότι και οι ίδιες δεν θα το ξέρουν. Όντως υπάρχει μια γενικευμένη προσπάθεια αναβίωσης του παγανισμού στο πρόσωπο του νεο-παγανισμού, στην οποία και συνεισφέρει η διαρκής ενασχόληση με τα είδωλα και τις θεότητες της ειδωλολατρίας.
Συμφεροντα σιγουρα οχι....τωρα αν καποιες στοες θελουν να κανουν παιχνιδι...οπως π.χ. το Illuminati(Card Game).Στην ουσια ομως δεν θα τους προσεφεραν τιποτα παραπανω απο χρηματα.
Οσον αφορα τα ειδωλα, και οι εικονες και τα κοκαλα και τα φυλαχτα του Χριστιανισμου ειδωλα ειναι.
Και μην ξεχνας πως δεν υπαρχει ενας Θεος αυτη τη στιγμη στη γη, αλλα ειναι και ο Βουδας, ο Κρισνα και ο μπαμπας του, ο Αλαχ....χε και σε ολους υπαρχει και ενας κακος Σατανας...
Αληθεια δεν εχεις αναρωτηθει ποτε σου πως γινεται, πριν το 0 αι. να υπαρχει παντου πολυθεισμος, και ξαφνικα μετα τον Κρισνα τον Χριστο τον Μωυση να υπαρχει μονοθεισμος παντου?
Μηπως τα ειχαν συμφωνησει να κατεβουν ολοι παρεα...![]()

quote:
http://philologos.org/__eb-trs/naC.htmΌχι να επιστρέψουμε στις παλιές θρησκείες. Την Πανθρησκεία έχουν στόχο να ενδυναμώσουν, και το καταφέρνουν περίφημα. Όλα θα χωνευτούν μέσα στα πλαίσια της Πανθρησκείας, ακόμα και ο χριστιανισμός και θα γίνουν μια θρησκεία για όλο τον κόσμο και στην κεφαλή της ένας... ένας.
Kαλα τωρα με μπερδεψες...βλεπεις οτι οι Εβραιοι ετοιμαζουν νεα Θρησκεια, και δεν βλεπεις οτι πιστευεις μια αλλη θρησκεια που παλι Εβραιοι την εφτιαξαν...μην ακους οτι ο Χριστιανισμος ειναι θρησκεια ολων των λαων...αυτο το ειπαν Αρχοντες του Βυζαντιου και ορθοδωξοι παπαδες για να μην εχουν το παραπονο πως δεν ανοικουν στον Λαο του Θεου(Israel).Αμα διαβασεις τα κειμενακια των πραγματικων εκδοσεων της Παλαιας αλλα και της Νεας διαθηκης, θα δεις πολλα ομορφα.
Και επιτελους,ας καταλαβουν μερικοι οτι Ιουδαισμος = Elite Χριστιανισμος, βλεπεις οι Εβραιοι δεν καταδεχονται να εχουν την ιδια ακριβως θρησκεια με την πλεμπα, ειναι ποιο γαλαζοαιματοι....ειναι ποιο ΥΠΕΡΟΧΟΙ
.

quote:
Κανεις αλλο ενα λαθος ομως, ξερεις το AD&D μονο και μονο που εχει στοιχεια Θεων και διαβολων, παραπεμπει σε θρησκευομενο κοινο...Το οτι εχει πολλους θεους δεν σημαινει τιποτα για εμενα, πανω απο 60 παιδια που γνωριζω και παιζουν RPG κανεις τους δεν εγινε πολυθειστης, και ουτε αθεος απο το AD&D...Aντιθετα αλλοι εγιναν περισσοτερο Χριστιανοι και αλλοι δηθεν του "κ@#$λου" Σατανιστες...
Η ιδεολογια πολυθεισμου σε παιχνιδι, προκαλει στην ανθρωπινη νοημοσυνη απαξιωση σε πολυθεισμους, απο την στιγμη που η πρωτη του επαφη μαζι του(με τον πολυθεισμο) ηταν σε παιχνιδι, αντιθετα ενισχυει την δηθεν "πραγματικη" θρησκεια του εκαστου, μιας και κατ' αυτον ειναι η αληθινη.
Ομως μονο ενας ηλιθιος επιρεαζεται θρησκευτικα απο ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Όπως ξαναείπα, το θέμα είναι ότι το παιχνίδι δεν το παίζουν οι διάνοιες που ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους, το παίζουν μέσοι άνθρωποι, εκ των οποίων και αρκετοί χαμηλότερης διανοητικής ικανότητας (πες το και βλάκες). Αυτό που λέω εγώ είναι ότι γενικότερα το παιχνίδι προωθεί μια απαξίωση προς το όλο θέμα θρησκεία, το εκφυλίζει, το περνάει στον παίχτη ως "δεισιδαιμονία".
Ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί μην νομίζεις.
quote:
Οσον αφορα τα ειδωλα, και οι εικονες και τα κοκαλα και τα φυλαχτα του Χριστιανισμου ειδωλα ειναι.
Και μην ξεχνας πως δεν υπαρχει ενας Θεος αυτη τη στιγμη στη γη, αλλα ειναι και ο Βουδας, ο Κρισνα και ο μπαμπας του, ο Αλαχ....χε και σε ολους υπαρχει και ενας κακος Σατανας...Αληθεια δεν εχεις αναρωτηθει ποτε σου πως γινεται, πριν το 0 αι. να υπαρχει παντου πολυθεισμος, και ξαφνικα μετα τον Κρισνα τον Χριστο τον Μωυση να υπαρχει μονοθεισμος παντου?
Μηπως τα ειχαν συμφωνησει να κατεβουν ολοι παρεα...
Στάκα γιατί πολύ Call of the Cthulu μου κάνει αυτό! :)
Αυτό δεν έγινε μπαμ πάνω στο 1 μΧ, έγινε σταδιακά. Ο Μωυσής γύρω στο 2000 πΧ, ο Ιησούς το 30-33 μΧ, ο Μωάμεθ το 600+. Κυρίως οφείλεται στο ότι η Αβρααμική αντίληψη διέφερε απ'τις άλλες αντιλήψεις για τον Θεό.
Ωστόσο, έχε κατά νου ότι ο Βούδδας δεν είναι Θεός, αν μιλάμε για τον Σιντάρτα Γκαουτάμα, έζησε σαν άνθρωπος και ήταν ασκητής σαν τους Γεροντάδες στο Άγιο Όρος: αποχή απ'το φαί, λίγος ύπνος, λίγη ξεκούραση, πολλή μελέτη κλπ. Οι ανατολικές θρησκείες δεν είναι μονοθειστικές όπως τις εννοούμε εδώ στην Δύση, συνεχίζουν στα παλιά πρότυπα, και είναι και πολυάριθμες σε πιστούς.
Καλά τώρα όμως αυτά είναι άσχετα, ξεφεύγουμε αν τα κουβεντιάζουμε.
quote:
Kαλα τωρα με μπερδεψες...βλεπεις οτι οι Εβραιοι ετοιμαζουν νεα Θρησκεια, και δεν βλεπεις οτι πιστευεις μια αλλη θρησκεια που παλι Εβραιοι την εφτιαξαν...μην ακους οτι ο Χριστιανισμος ειναι θρησκεια ολων των λαων...αυτο το ειπαν Αρχοντες του Βυζαντιου και ορθοδωξοι παπαδες για να μην εχουν το παραπονο πως δεν ανοικουν στον Λαο του Θεου(Israel).Αμα διαβασεις τα κειμενακια των πραγματικων εκδοσεων της Παλαιας αλλα και της Νεας διαθηκης, θα δεις πολλα ομορφα.
Και επιτελους,ας καταλαβουν μερικοι οτι Ιουδαισμος = Elite Χριστιανισμος, βλεπεις οι Εβραιοι δεν καταδεχονται να εχουν την ιδια ακριβως θρησκεια με την πλεμπα, ειναι ποιο γαλαζοαιματοι....ειναι ποιο ΥΠΕΡΟΧΟΙ.
Ποιος μίλησε για Εβραίους φίλε Ερμή;
Αυτή την εντύπωση δίνουν γιατί οι Εβραίοι κάποιον περιμένουν ακόμα... τον ίδιο που περιμένουν οι Μουσουλμάνοι ως Ιμάμ, οι Χριστιανοί να ξαναγυρίσει στην Δευτέρα Παρουσία, οι Βουδδιστές ως 5ο Βούδδα και πάει λέγοντας...
Ας μην στο αναλύσω αυτό, αν θες ψάξτο γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Υπάρχει ήδη αυτός ο άνθρωπος...
quote:
Πρεπει να μαθεις ομως να διαχωριζει τους ενγνωση και Σοφισμενους Αθεους, απο τους αντιδραστικους.
Αυτό που μου ζητάς είναι δύσκολο εώς αδύνατο! :)
quote:
Αυτό που μου ζητάς είναι δύσκολο εώς αδύνατο! :)
Καθε αλλο...η βλακεια τους διαχωριζει.
quote:
Στάκα γιατί πολύ Call of the Cthulu μου κάνει αυτό! :)
Αυτό δεν έγινε μπαμ πάνω στο 1 μΧ, έγινε σταδιακά. Ο Μωυσής γύρω στο 2000 πΧ, ο Ιησούς το 30-33 μΧ, ο Μωάμεθ το 600+. Κυρίως οφείλεται στο ότι η Αβρααμική αντίληψη διέφερε απ'τις άλλες αντιλήψεις για τον Θεό.
Ωστόσο, έχε κατά νου ότι ο Βούδδας δεν είναι Θεός, αν μιλάμε για τον Σιντάρτα Γκαουτάμα, έζησε σαν άνθρωπος και ήταν ασκητής σαν τους Γεροντάδες στο Άγιο Όρος: αποχή απ'το φαί, λίγος ύπνος, λίγη ξεκούραση, πολλή μελέτη κλπ. Οι ανατολικές θρησκείες δεν είναι μονοθειστικές όπως τις εννοούμε εδώ στην Δύση, συνεχίζουν στα παλιά πρότυπα, και είναι και πολυάριθμες σε πιστούς.
Καλά τώρα όμως αυτά είναι άσχετα, ξεφεύγουμε αν τα κουβεντιάζουμε.
Θεωριες...αυτα πλεον τα διαβαζεις παντου...το θεμα ειναι τι ανακαλυπτεις μεσα απο την προπαγανδα και τις ιστοριες που υπαρχουν στον αερα.
quote:
Ας μην στο αναλύσω αυτό, αν θες ψάξτο γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Υπάρχει ήδη αυτός ο άνθρωπος...
Ποτε μου δεν θα τολμησω να αναφωνησω, οτι γνωριζω ποιος υπαρχει πισω απο ολα αυτα...γιατι θα ηταν πολυ χαζο να πιστεψω ανθρωπινη πηγη, και μαλιστα εφικτη και ανοικτη σε ολους...Υπαρχουν απειρες θεωριες περι ολων αυτων ομως μια μονο αληθεια...αλλα και αυτη την μοναδικη αληθεια ο ανθρωπος εχει καθε δικαιωμα και ελευθερια να μην την ασπαστει.
Γιατι οπως εχει πει και ο Ηρακλειτος: "· Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι το αταίριαστο ταιριάζει με τον εαυτό του".
quote:
Όπως ξαναείπα, το θέμα είναι ότι το παιχνίδι δεν το παίζουν οι διάνοιες που ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους, το παίζουν μέσοι άνθρωποι, εκ των οποίων και αρκετοί χαμηλότερης διανοητικής ικανότητας (πες το και βλάκες). Αυτό που λέω εγώ είναι ότι γενικότερα το παιχνίδι προωθεί μια απαξίωση προς το όλο θέμα θρησκεία, το εκφυλίζει, το περνάει στον παίχτη ως "δεισιδαιμονία".
Ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί μην νομίζεις.
Τοτε θα πρεπει να αρχισεις να κατηγορεις, το ραδιοφωνο, τη τηλεοραση, τα παιχνιδια του PC....γιατι παντου εκει μπορεις να δεις στοιχεια δηθεν προπαγανδας πολυθεισμου...
Αλλα και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις πολυθειστης να χρηματοδοτει τετοιου ειδους campains, αφου σημερα παντου σχεδον στον κοσμο επικρατει μονοθεισμος, και τα μεγαλυτερα loby μασονικου και Σιωνιστικου χαρακτηρα υποστηριζουν αυστηρα μονοθειστικα προτυπα...Αλωστε η ηλιθιοι θα υπαρχουν παντα, δεν φταιει το περιβαλλον τους αλλα οι ιδιοι.
Πες μου λοιπον ποιος θελει πολυ θεισμο...?
Ο πολυθεισμος ηταν ενα ωραιο κολπο, αλλα δεν πετυχε τοσο οσο ο μονοθεισμος.

Και το ξαναλέω : Και αν λέγαμε αυτές τις θεωρίες στον εμπνευστή ενός παιχνιδιού απο yu gi oh εώς Vampire The masquerade και αυτός γελούσε λέγωντας "Έλεος ρε παίδες,φαντασία είχα,πορωμένος Dungeonάς είμαι έκανα ένα παιχνίδι,ούτε γράφω επικλήσεις ούτε δημιουργώ άλλες διαστάσεις!"
Κάτι παρόμοιο θα έλεγα εγώ (εκτός του πορωμένος Dungeonας) αν έκανα το παιχνίδι που έπαιζα με τον αδερφό μου επίσημο και κάποιος με ονόμαζε..μέλος συνωμοσίας/εβραικού λόμπυ/παγάνι/άθεο/πολυθειστή/μάγο/καταραμένο/μοναδικό υπερκοσμικό πάπα του Church of Subgenius/υποστιρικτή του Bush ή άλλες τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες!
quote:
Όσον αφορά για το πιο λόγο είναι τόσο δημοφιλή αυτά τα παιχνίδια και βλέπουμε και άνθρωπους άρρωστους με αυτά (όπως και άρρωστους με το φαί,το σέξ,τον υπολογιστή την τηλεόραση ή το αραλίκι) τον λόγο έχει η ψυχολογία. Πρωτού ερευνήσουμε την παραψυχολογικη/μεταφυσική διάσταση κάποιου θέματος ας χρησιμοποιήσουμε λιγότερο "θολά" και πιο καθιερωμένα μέσα και ας ερευνήσουμε την ψυχολογική/φυσική του υπόσταση...
Κι όμως, κάποιος σε διαβάζει φίλε! Και βλέπει πως με μια τέτοια κουβέντα απλά κλίνει το θέμα.
quote:
Χμμμ...Κανείς δεν σχολίασε το μήνυμά μου μάλλον επειδή δεν επιφέρει έριδα!
Σε κάποια θέματα, όπως θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει, αυτό είναι μειονέκτημα. Ακόμα χειρότερα: μέγιστη αδιακρισία. Και το φιλοθεάμων κοινό, μεγαλωμένο με άρτο και θεάματα, αντιδρά ΜΟΝΙΜΩΣ με το να σε θεωρεί αόρατο. Δεν γίνεται κάποιο αρνητικό σχόλιο. Απλά τους ξενερώνεις κι αυτοί γουστάρουν να συνεχίσουν. Είναι μια αυτόματη αντίδραση. Δεν πειράζει! Όποιος έχει μάτια βλέπει.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Όσον αφορά για το πιο λόγο είναι τόσο δημοφιλή αυτά τα παιχνίδια και βλέπουμε και άνθρωπους άρρωστους με αυτά (όπως και άρρωστους με το φαί,το σέξ,τον υπολογιστή την τηλεόραση ή το αραλίκι) τον λόγο έχει η ψυχολογία. Πρωτού ερευνήσουμε την παραψυχολογικη/μεταφυσική διάσταση κάποιου θέματος ας χρησιμοποιήσουμε λιγότερο "θολά" και πιο καθιερωμένα μέσα και ας ερευνήσουμε την ψυχολογική/φυσική του υπόσταση...
Μα οτιδηποτε προσφερει ευχαριστηση, ειναι ωραιο για τον ανθρωπο...
τι να την κανουμε την ψυχολογια...οταν ειναι απλα θεμα ενασχολησης και παιχνιδιου...μετα το τελος της TSR τα rpg ακουμπησαν το εμπορικο στοιχειο, και ισως αν το παμε σε θεωριες συνομωσιας να εχουν και προπαγανδιστικο χαρακτηρα.
quote:
Σε κάποια θέματα, όπως θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει, αυτό είναι μειονέκτημα. Ακόμα χειρότερα: μέγιστη αδιακρισία. Και το φιλοθεάμων κοινό, μεγαλωμένο με άρτο και θεάματα, αντιδρά ΜΟΝΙΜΩΣ με το να σε θεωρεί αόρατο. Δεν γίνεται κάποιο αρνητικό σχόλιο. Απλά τους ξενερώνεις κι αυτοί γουστάρουν να συνεχίσουν. Είναι μια αυτόματη αντίδραση. Δεν πειράζει! Όποιος έχει μάτια βλέπει.
Μιλα για τον εαυτο σου, με εμενα δεν ισχυει κατι τετοιο και ουτε πιστευω οτι εφτασε να με ξενερωσει, και να μπορουσε δηλαδη δεν θα ειχε τετοια αντιμετωπιση ...οταν ουτε καν ειδα το μηνυμα του...βλεπεις η δουλεια δεν μας δινει και πολλα δικαιωματα στην ελευθερια του χρονου.
quote:
Ακόμα χειρότερα: μέγιστη αδιακρισία. Και το φιλοθεάμων κοινό, μεγαλωμένο με άρτο και θεάματα, αντιδρά ΜΟΝΙΜΩΣ με το να σε θεωρεί αόρατο.
Δεν καταλαβα ειναι ολοι δηλαδη υποχρεωμενοι να απαντουν σε ολους και σε καθε μηνυμα του καθενα...?
Μηπως ειμαστε συντονιστες και δεν το καταλαβα...στη τελικη και που ειδα το μηνυμα του φιλου Xotchipilli2, δεν ειδα να εχει καμια διαφορα απο ολα οσα εχουν υποθει...αν και εσυ εβλεπες τον διαλογο μου με τον WWalker θα εβλεπες οτι συζηταμε ακομα και θα συνεχισουμε...οσο το λεει η καρδια μας τουλαχιστον οχι σε γενικολογιες και λογια του αερα.Αν θελει ο Xotchipilli2 ας παραθεσει θεμα ψυχολογικο με επιχειριματα....εγω δεν πιστευω πως ειναι θεμα ψυχολογιας μονο, αλλα κυριωτερα φυσιολογιας και νεο-κοινωνικης απασχολησης.

quote:
Καθε αλλο...η βλακεια τους διαχωριζει.
![]()
Τελικά μάλλον σε πάω Ερμή.
quote:
Θεωριες...αυτα πλεον τα διαβαζεις παντου...το θεμα ειναι τι ανακαλυπτεις μεσα απο την προπαγανδα και τις ιστοριες που υπαρχουν στον αερα.
Εμ εδώ είναι το θέμα, και δεν αφορά τα RPG, οπότε ας μην το αναλύσουμε καλύτερα.
quote:
Τοτε θα πρεπει να αρχισεις να κατηγορεις, το ραδιοφωνο, τη τηλεοραση, τα παιχνιδια του PC....γιατι παντου εκει μπορεις να δεις στοιχεια δηθεν προπαγανδας πολυθεισμου...
Αλλα και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις πολυθειστης να χρηματοδοτει τετοιου ειδους campains, αφου σημερα παντου σχεδον στον κοσμο επικρατει μονοθεισμος, και τα μεγαλυτερα loby μασονικου και Σιωνιστικου χαρακτηρα υποστηριζουν αυστηρα μονοθειστικα προτυπα...Αλωστε η ηλιθιοι θα υπαρχουν παντα, δεν φταιει το περιβαλλον τους αλλα οι ιδιοι.
Πες μου λοιπον ποιος θελει πολυ θεισμο...?
Δεν θέλει Πολυθεισμό, θέλει Πανθεισμό, εδώ είναι το θέμα. Αν κοιτάξεις όλες τις θεωρίες της New World Order, μιλάνε για θεούς και δαίμονες και τα ανακατώνουν όλα μαζί...
Δεν θα το αναλύσω γιατί πολύ σύντομα θα το δεις live στην TV να παίζει το πράγμα. O ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC που λέει και ο Λιακό... σε μερικά χρονάκια θα τα μάθουμε όλα πρώτο χέρι.
Τώρα αυτό που λες για την Τηλεόραση και για το PC, το ραδιόφωνο κλπ κλπ ε, εντάξει δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι κάνουν κακό και όντως κάνουν κακό. Αλλά πάλι ανάγεται σε άλλο θέμα, οπότε ας μην το αναλύσουμε.
Ας κάνουμε μια ανατομία των επιτυχημένων RPG πο το πρίσμα ποιανών κομματιών του ψυχισμού κάποιου ιντριγκάρουν και έιναι τόσο πετυχημένα. Μερικά πράγματα που θα αναφέρω μπορούν να αντιστοιχούν και σε μη-rpg παιχνίδια,οπότε έχετε κατα νού οτι το αποτέλεσμα δεν προκαλείτε μεμονωμένα αλλα ως συνισταμένη των παρακάτω
1) Κοινωνικότητα ¨Αυτά τα παιχνίδια εμπεριέχουν πλούσια αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων που παίζουν ,πολυποίκιλη, οπου ο καθένας μπορεί να επιρεάσει την τύχη του άλλου.Επίσης μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα σε ένα άτομο οτι βρίσκεται μεταξύ ομοίων του,οτι είναι αποδεκτό μέλος μιας κοινωνικής ομάδας αυτήν των RPG player. Το αίσθημα του "ανοίκειν" είναι απο μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο ιδίως για άτομα που ίσως να ένιωθαν οτι δεν ανοίκουν πουθενά και ξαφνικά μέσω αυτού βρήκαν φίλους
2)Εγκεφαλική "Νίκη": Αν και τα παιχνίδια RPG έχουν και στοιχεία τύχης μέσω ζαριών ,μεγάλο κομμάτι τους είναι εγκεφαλικό.Ο παίκτης μπορεί να πάρει την ίδια ικανοποίηση με κάποιον που κερδίζει έναν αγώνα σκάκι κάνωντας εκείνη την απρόβλεπτη αλλα πνευματώδη κίνηση αφήνωντας τα παντελόνια του αντιπάλου κατεβασμένα απο το ξαφνικό κόψιμο των τιράντων του! Και πιο καλύτερο αίσθημα απο αυτό την "εγκεφαλικής ανωτερώτητάς"?
3)Φαντασία,Διήγηση και Alter Ego: Τα RPG έχουν έναν Dungeon master ο οποίος πολλές φορές μοιάζει με την γιαγιά που μάζευε τα παιδία γύρω απτην φωτιά να τους πεί την ιστορία με την νεραίδα,ανθρώπινη ανάγκη που σήμερα την εξυπηρετούν τα βιβλία. Οι κόσμοι αυτών των παιχνιδιών είναι πραγματικα ανεξάντλητοι και μόνο απο το γεγονός οτι ο κάθε παίχτης οραματίζεται διαφορετικα τα τεκτενόμενα.Ένα Orc ίσως για μένα είναι πού διαφορετικό απο ότι για το Hermes ή τον WW. Αναλόγως των δυνατοτήτων του DM o παίκτης μπορεί να μαγευτεί όπως θα μαγευόμασταν απο κάποιον "παραμυθά" (με την καλή έννοια) του χωριού που είχε λέγειν και φαντασία. Σαν να μην έφτανε αυτο ο παίκτης μπορεί μέσω του παιχνιδίου να εκδηλώσει και συμπεριφορές που δεν θα τολμούσε στην πραγματική του ζωή αλλα προυπάρχουν...Παίζει σε έναν κόσμο οπου οποιαδήποτε συναίπεια ,ακόμη και θάνατος του χαρακτήρα του δεν είναι τελικό γεγονός!
4)Πλήρης αλληλεπίδραση : Τι να πούμε εδώ? Οτι τα πάντα είναι πιθανά σε ένα RPG? Αν θεωρεί κάποιος το σκάκι "απείρων πιθανοτήτων" τότε το RPG μπορεί σε θέμα επιλογών να το πλησιάσει και να το ξεπεράσει
5)Θεματολογία : Εδώ σε θέλω κάβουρα! Η θεματολογία των RPG είναι "μή καθημερινή" ....Φανταστείτε το SIMS σε RPG!Αίσχος! Θα μαζεύονταν άτομα γύρω απο ένα τραπέζι για 3-4 ώρες για να στείλουν τον χαρακτήρα τους στο σχολείο ή να φάει? Αυτά τα κάνουν κάθε μέρα.Αντιθέτως το μεταφυσικό τραβάει.Για ρίχτε παίδες μια ματια στο θέμα της Livia "πείραμα με δυο αντικριστους καθρέυτες" και πείτε μου πόσο τραβάει το μαγικό,το παράξενο,το μυστηριώδες. Ο άνθρωπος έλκεται απο το περίεργο!
Όπως η μανία των μέταλ συκγροτημάτων μουσικής να σοκάρουν αψηφώντας θρησκεία και κοινωνικά ταμπού,έτσι και αυτά τα παιχνίδα μπορούν να περιέχουν τέτοια στοιχεία...Το απαγορευμένο έλκει και πουλάει! Δεν σημαίνει φυσικό οτι όποιος άκουσε το 666 the number of the beast και το τραγούδησε οτι έγινε σατανιστής! ΊΣως το έβαλε 1-2 φορές δυνατά στο ραδιόφωνό του σαν "επαναστάτης" για να σοκάρει ενδόμυχα και τους γονείς ,φόρεσε τις μπλούζες και κάποιο κομματάκι μέσα του απόλαυσε το σχόλιο "που πας με αυτές τις νεκροκεφαλές και τα διαόλια στην μπλούζα σου παιδί μου!" κτλ κτλ Το ίδο και με τα RPG.
Εδώ μιλα΄με φυσικά για άτομα σε ένα υγιές πλαίσιο! Δεν μιλάμε για άρρωστες καταστάσεις πόρωσης που δέν έχουν σχέση απολειστικά με τα RPG αλλα εκδηλονωνται ΚΑΙ σε αυτά.Δεν μιλάμε για προσωπικότητες διαταραγμένες!
Με ποιό μέσο αυτά τα παιχνίδια θα προωθήσουν τον πανθεισμό και την "νέα τάξη πραγμάτων"? Επειδή κάποιος χρησιμοποίησε ένα μαγικό λυχνάρι με το τζίνι,άφησε αφιέρωμα στον βούδα ή προσέφερε αίμα στον "Καίν" σε ένα RPG πιστεύετε πως θα αγκαλιάσει με πάθος που φτάνει παρα λίγο σε εκσπερμάτωση κάποια πραγματική τελετή ή κάποιον που θα του προσφέρει μαι πανθρησκεία να πιστέψει σε αυτή? Χαμένα μυαλά υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν και κάποιοι θα μπούνε και σε αυτή την φάση...Δεν βλέπω όμως πώς το RPG θα ήταν υπέυθυνο.Ένα άτομο τέτοιας ψυχολογίας θα μπορούσε να παρασηρθεί απο OTIΔΗΠΟΤΕ!
Πιστεύω οτι μας αρέσει λίγο να βαυκαλιζώμαστε στο "Ο κίνδυνος γαρ εγγυής" οτι διανύουμε χαλεπούς καιρούς και οτι είμαστε στο πλευρό της Resistance (διάβασε :αντίσταση,το έκανα λίγο να γαλλο-αγγλοφέρνει) οπου θα έρθουμε αντιμέτωποι με την νέα τάξη πραγμάτων κραδαίνωντας ώς όπλο την ορθοδοξία. Νιώθουμε οτι φέυγωντας απο το vampire the masquerade ξεφύγαμε απο μια παγίδα,μπράβο μας! Ποιά παγίδα? Για να μιλήσω και αργκό ,ο κατασκευαστής αυτού του παιχνιδιού μπορεί απλά να είναι αυτό που θα λέγαμε φλώρος ,με πόρωση στα βαμπίρ που ζεί στην κοσμάρα του μέσα σε φαντασιώσεις ,και να απέχει έτη φωτός απο το να είναι μεγάλος επικίνδυνος μύστης ατόμων που ρίχνουν ζαράκια! Μπορεί απ ο την άλλη να είναι και ένας έξοχος επιχειρηματίας που αναγνορίζει οτι κυκλοφορούν και περίεργα τυπάκια με έντονη κλίση προς οτιδήποτε περίεργο και τα κονομάει πουλώντας τους παιχνίδια.Κάτι σαν καφετζού δηλαδή που εκμεταλεύετε μεταφυσικές ανυσηχίες.
Να σας κάνω μια ερώτηση και μην γελάσετε,προσπαθήστε να μην γελάσετε! Θεωρείτε τα στρουμφάκια προωθητές της νέας τάξης πραγμάτων και δαιμόνια?
(Ελπίζω πως όχι)
Αν θεωρείτε κάποιον που το πιστεύει αυτό βλάκα,αναθεωρείστε! Έχω γνωρίσει μερικους ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ,παρόλαυτα ζηλωτές χριστιανούς που μου υποστήριξαν οτι "τα στρουμφάκια είναι δαιμόνια που τα σχεδίασαν οι σχεδιαστές τους υπο δαιμονική επίρεια και το έκαναν για να μας εξοικειώσουν στην ιδέα άλλων πλασμάτων έτσι ωστε να μην φοβόμαστε όταν μας εμφανιστεί στην τελική το μεγαθήριο ή άλλοι δαίμονες με παράξενη μορφή".Το ίδιο υποστήριζαν και για οποιοδήποτε παιδικο περιείχε ανθρωπόμορφα ζώα,ζώα που μιλουσαν κτλ κτλ.Δεν διακρίνεται τον παραλογισμό εδώ? Δεν νομίζεται οτι το παρατράβηξαν?
Προσωπικά πιστεύω οτι δεν κρύβεται καμμιά συνομωσία πίσω απτα RPG.Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι κάποιος τρελλάκιας με περίεργες πεποιθήσεις μπορεί να τα ενσωματώσει σε ένα RPG ούτε οτι υπάρχουν και αντίστοιχοι τρελλάκηδες που θα τα πάρουν στα σοβαρά. Απλά το θέμα είναι πόσο μακρια την πάμε την βαλίτσα...
Καθόλου δεν ξεφτιλίστηκε φίλε μου! Σου υπενθυμίζω οτι αυτή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ,ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ κάποιων ανθρώπων που γνωρίζω και -εκτός αυτού- στέκουν καλά! Για δοκίμασε να τους το πείς,και άντε δοκίμασε να εξηγήσεις γιατί νομίζεις οτι ξεφτιλίζεται το θέμα..Θα σε ακούσουν νομίζεις?
Γιαυτούς που μου είπαν αυτό το πράμα,το οτι τα στρουμφάκια είναι απεικονήσεις δαιμόνιων είνaι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,με όλη την σημασία της λέξεως,όσο για σένα μπορεί να είναι πραγματικότητα οτι κάποιος σκοτεινός δάκτυλος κρύβεται πίσω απο τα RPG ,όπως πραγματικότητα γiα κάποιον ήταν οτι γίνωνται επικλήσεις μέσα απο αυτά τα παιχνίδια.Πιάνεις τι προσπαθώ να εκθέσω εδώ? Αυτό που εσένα σου φαίνετε γελίο και απλά εισπράτει υποτιμητικό σχόλιο μιας σειράς για άλλον είναι πεποίηθηση!
Τι επιχειρήματα λοιπόν θα έθετες σε αυτό τον άνθρωπο?
Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο οτι τα RPG είναι κάτι παραπάνω απο παιχνίδι?
Τι επιχειρήαμτα πιστέυεις οτι θα σου έδινε,πέραν σχολίου μιας γραμμής?