ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρατσισμος και εσωτερικα.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ρατσισμος και εσωτερικα.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

apatris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
apatrisΝέο Μέλος
14/07/2003, 14:40:47
Αν οι USA είναι ο πλανητάρχης αυτό έγινε αυθαίρετα
Δέν ρωτήθηκε καμμία χώρα αν συμφωνεί. Απλά επιβλήθηκε με την τρομοκρατία , την εξαγορά, και την ωμή βία.
Σάν Έλληνας οφείλω να υπερασπιστώ τον λαό στον οποίο ανήκω ,τους νόμους της χώρας μου, την ιστορία μου, την εθνική μου υπόσταση.
Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση καταστρατηγεί όλες αυτές τις έννοιες.
Ποιά είναι τα ιδανικά ;
Είναι κάτι που ο Πλάτωνας αναφέρει ως συνομιλία με τους Αιγύπτιους ιερείς του Άμμωνα. Μεταξύ των άλλων περί Ατλαντίδας , οι ιερείς ανεφεραν ότι οι Αιγύπτιοι ΄ηταν υπόδουλοι των Ατλάντων . Μετά απο πόλεμο , οι Αθηναίοι απελευθέρωσαν τους Αιγύπτιους και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα ."..Σείς οι Έλληνες είσαστε σαν τα παιδιά . Ξεχνάτε πολύ εύκολα . Εμείς όμως έχουμε το χρέος να θυμόμαστε....."
Αυτά είναι τα ιδανικά.
Αυτοί είναι οι Έλληνες και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους άλλους λαούς.
Αυτοί που σεβόταν προπάντων την δικιά τους χώρα και έσφαζαν αλύπητα
τους εισβολείς.
Στην Αθήνα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία υπήρχαν και οι δούλοι.
Αυτοί είτε αγοραζόταν από άλλες χώρες είτε ήταν νικημένοι εχθροί.
Αυτό δεν το ξεχνάμε .
Πολύ εύκολα όμως ξεχνάμε ότι οι "δούλοι" ζουσαν σε ένα καθεστώς απόλυτης ασφάλειας και τους κάλυπτε επαρκέστατα ο νόμος.
Είχαν κανονικό μισθό , και περνώντας ο καιρός αποκτούσαν και περισσότερα δικαιώματα πέραν της περιουσίας.
Εξαγόραζαν την ελευθερία(απελεύθεροι) τους και αποκτούσαν γή , έστηναν βιοτεχνίες και κατατασσονταν στο στρατό.
Δέν είχαν όμως δικαίωμα στην πολιτική.
Περνούσαν απο πολλά στάδια ένταξης στην τότε κοινωνία αλλά από ότι είναι γνωστό , ένας μόνο αναρριχήθηκε στο τελευταίο στάδιο και έγινε
Αθηναίος πολίτης με πολιτικά δικαιώματα.
Ο νόμος προέβλεπε επίσης εράνους που έκανε η πολιτεία με σκοπό την απελευθέρωση δούλων.
Οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να παντρεύονται με άνδρες της ίδιας τάξης που καθοριζόταν σύμφωνα με την ενασχόληση και την οικονομική κατάσταση.
Δέν ζούσαν κάτω απο ένα καταπιεστικό καθεστώς όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά είχαν περιουσίες με πλήρη διαχείριση.
Δέν συμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες που ήταν ανδρικό πεδίο,
αλλά σε δικούς τους καθαρά γυναικείους αγώνες (συγχωρήστε μου που δεν θυμάμαι πως λεγόταν).
Όσο για τον Ρατσισμό , ο Όμηρος δίνει την αντίληψη μιάς πολύ αρχαιότερης εποχής στην Ιλιάδα "..οι περικαλλείς Αιθίοπες..."
και ξέρουμε όλοι τι εννοούσαν με την λέξη κάλλος .
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες από την διατροφή μέχρι τον "Επιτάφιο" του περικλέους .
Αυτός είναι ο Ελληνισμός και όχι τα τι συνέβησαν επι εποχής Βενιζέλου
και πώς προδόθηκαν οι Έλληνες απο τους Άγγλους στη Μικρασιατική εξτρατεία.
Είναι πράγματα που δυστυχώς γίνονται επικίνδυνη καραμέλα σε στόματα "Ελληναράδων" που στόχος τους είναι η φτηνή προπαγάνδα.
Πάντως μιά και έγινε λόγος για το DNA, αξίζει να αναφέρω ότι τα οστά
των Μαραθωνομάχων ρίχτηκαν σε τσουβάλια και στάλθηκαν στις ΗΠΑ για ανάλυση DNA κατά αμερικανική αίτηση. Είμαι περίεργος να μάθω τι θα το κάνουν αφού το ανακαλύψουν. Τό μυαλό μου πάντως πήγε στην κλωνοποίηση.

cg

ananasssΜέλος
14/07/2003, 14:58:00
Ακρότητες και γενικεύσεις παιδιά.

Συγκεκριμένα...:

ΕοΝ, ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε "αφεντικό". Είμαι όμως αφεντικό του εαυτού μου και έχω την ελευθερία που προσφέρει η δημοκρατία στην οποία ζω, να κάνω τις επιλογές μου.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.
(...και το Βενιζέλος χρησιμοποιώ και φυσικά την Αττική Οδό, και δεν έχω καμία σχέση με "βολεμένους" Βορείων κλπ προαστίων... και φυσικά είναι απλά ενδεικτικά των όσων θέλω να πω, τα όσα παραπάνω αναφέρω).

apatris, Ελληνισμός είναι όλη η πορεία μας ως έθνος από την αρχή μέχρι σήμερα. Δεν ορίζουμε Ελληνισμό μόνο την περίοδο που μας βολεύει να θεωρούμε ιδανικότερη. Κι η εποχή Βενιζέλου Ελληνισμός ήταν, και σήμερα Ελληνισμός είμαστε. Πάντα όμως προσαρμοσμένος σε ό,τι επιτάσσει η εποχή.

drumx13, θαρρώ πως συμφωνώ με όλα όσα λες (αντε, να μην είμαι και τόσο απόλυτος, με τα περισσότερα), αν τα έλεγες όμως χωρίς τον φανερό συναισθηματισμό στο συγκεκριμένο θέμα, ίσως θα συμφωνούσαν και οι άλλοι συνομιλητές.

Αυτά προς το παρόν...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

nagualΜέλος
14/07/2003, 16:09:42
Γειά και χαρά.
Φίλε drumx13 λες:
quote:
Αν μιλαμε σε πρωσοπικο επιπεδο για μενα και για σενα ειναι πολυ λυπηρο που συμβαινει κατι τετοιο.
Πιστευω οτι η ανθρωπινη ματαιοδοξια και ο εγωισμος και τα πολιτικα συστηματα του προηγουμενου αιωνα (αποκιοκρατια και λοιπα) δεν εχουν αφησει καποια εθνη να πρωχωρησουν και εκει χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια προσωπικη και συλογικη μπας και ξυπνησουν κοιμιζμενες συνηδησεις...

θα με τρελάνεις τελείως εσύ!!
Γιά ποιό προηγούμενο αιώνα μου μιλάς και ματαιοδοξίες και εγωισμούς και πράσινα άλογα;
Ας πάμε στον αιώνα μας και μάλιστα πρόσφατα.
Ξέρεις πόσα παραξικοπήματα έγιναν στην Νοτιοανατολική Ασία από το 1945 έως το 1972;
Απάντηση: 42
Στην Αφρική από το 1963 έως το 1974;
Απάντηση: 47
Στην Λατινική Αμερική τα έτη 1945-1964 έγιναν 70!!! πραξικοπήματα!!

Ποιοί υποκίνησαν τα περισσότερα από αυτά σε αφήνω τα το μαντέψεις...

Έχουν διαλύσει και καταχρεώσει τον τρίτο κόσμο (πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Αργεντινής μίας πολύ πλούσιας χώρας που την έχουν ρημάξει στα χρέη και την λιτότητα και της απομυζούν τον πλούτο,άλλο πρόσφατο παράδειγμα η Βενεζουέλα,άσε μη πούμε το τι γίνεται στην Αφρική και δεν ακούγεται τίποτα από τα ΜΜΕ γιατί προέχουν κάποιες σημαντικότερες ειδήσεις όπως τι χρώμα βρακί φόρεσε η Βανδή κλπ...).

Και εσύ μας λες γιά τον προηγούμενο αιώνα...και συνεχίζεις ακάθεκτος αμέσως παρακάτω...

quote:
Αν ομως μιλαμε με ορους εθνικου συμφεροντως τοτε φιλε μου δεν μου καιγεται καρφακι.... και ετσι πρεπει...!!!

Ειμαι υπερ της παγκοσμιοποιησης γιατι ειμαι Ελληνας και ανηκω στην Ευρωπαικη Ενωση δεν εχω να χασω τιποτα...

Τώρα έδωσες το στίγμα σου...είσαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης γιατί ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα και δεν σου καίγεται καρφάκι γιά το τι γίνεται παραπέρα εσένα που είσαι υπέρ της συμφιλίωσης και αδελφοσύνης όλων των λαών.
Αρκεί να έχουμε να τρώμε να περνάμε καλά και χαζά και να μην έχουμε επιφυλακή στα Ίμια και μας σκιστεί το καλσόν.
Πάρτε τα όλα αρκεί να έχουμε την ησυχία μας και να τρώώώωμε...

Όσο γιά τους υπόλοιπους,τα ρεμάλια του τρίτου κόσμου:

quote:
Να εισαι σιγουρος οτι ολοι αυτοι που αναφερεσαι πολυ θα ευχονταν να πεσουν επενδυσεις στην χωρα τους να φαει ο κοσμος ψωμακι.

Μακροπροθεσμα μπορει να χασουν την πολιτισμικη τους ταυτοτητα αλλα ποιος νοιαζεται...οταν πειναει για την πολιτισμικη του ταυτοτητα?

Οταν το στομαχι ειναι γεματο η διαφορες ξεχνουνται και ετσι πρεπει.

Είσαι τρομερός!!
Αφού τους ρημάξαμε,τους τα πήραμε όλα,όλος ο πλούτος της χώρας είναι σε ιδιοκτησία πολυεθνικών γιά ένα κομμάτ ψωμί,εγκαταστήσαμε ανδρείκελα γιά κυβερνήσεις να μας κάνουν τα χατήρια και να ελέγχουν τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς... πρέπει να μας ευχαριστούν κιόλας που θα τους δώσαμε μερικά ψίχουλα να φάνε...

Στο Ιράκ π.χ διάβαζα σε εφημερίδα, πριν την τελευταία σκηνοθετημένη επίθεση του διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος,ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας έστηνε μία βιώσιμη επιχείρηση με 400.000 δρχ.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Ότι μπαίνει ένας ψωροδισεκκατομυριούχος από την δύση και αγοράζει τα πάντα πάμφθηνα.Δίνει μισθούς πείνας στους ντόπιους και καρπώνεται όλο τον πλούτο της χώρας.

Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση...και όχι μόνο.Υπάρχουν και άλλα σημαντικότερα από αυτά...

Φίλε AION λες:

quote:
Ποιός προωθεί όλα αυτά ? Μα φυσικά οι λαοί που ψηφίζουν κυβερνήσεις.
Αν πούμε οτι χειραγωγούνται απο τα ΜΜΕ πάλι...ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ !!!!

Συμφωνώ ότι οι λαοί έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης γιά τα χάλια του πλανήτη και εκεί στηρίζονται οι κυβερνώντες τον πλανήτη.Εχουν γνώση του γεγονότος ότι το θέλουμε δεν το θέλουμε η πλειοψηφία του κόσμου θέλει την ησυχία του.Μία οικογένεια με δυό κουτσούβελα, ένα αυτοκινητάκι γιά κανά τριήμερο και καμμιά γκόμενα γιά ξεχαρμάνιασμα.
Και αυτό βέβαια δεν είναι κακό...ωραία είναι να ζει ένας άνθρωπος εν ειρήνει.
Μην υποβαθμίζεις το γεγονός όμως ότι υπάρχει μία τρομακτική πλύση εγκεφάλου.Μία τρομακτική παραπληροφόρηση και μία τρομερή σύγχυση.
Ένας απλος άνθρωπος δεν έχει την γνώση (ιστορική,πολιτική,επιστημονική,ψυχολογική,μεταφυσική αν θέλεις) ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον καταιγισμό προπαγάνδας και παραπλάνησης που υφίσταται.
Άσε να μη μιλήσουμε γιά τους λαούς του τρίτου κόσμου γιατί εκεί τους έχουν σαπίσει στην σφαλιάρα και την παραπλάνηση και προπάντων την πείνα.

quote:
Οι υπόλοιποι ζούνε σε καθεστώς τρόμου απο την ανεργεία και αν έχουν την τύχη να δουλεύουν σε κάποια επιχείρηση παίρνουν 3+60 κάνωντας υπερωρίες που ποτέ δεν πληρώνονται ,ΥΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ωστε ο εργοδότης να μην πληρώνει εμφανιζωντάς τους ως επιδοτούμενους άνεργους .
Και να μην μιλήσουμε για επαρχία....

Επειδή ζω στην επαρχία (αναρωτιέμαι πως ζείτε εκεί μέσα στην Αθήνα-αυτό βέβαια είναι άλλο κεφάλαιο το γιατί έχουν μαντρώσει τον περισσότερο πληθυσμό στις μεγαλουπόλεις να τον αποκόψουν από τον φυσικό τρόπο ζωής,τις φυσικές πηγές ενέργειας και διατροφής κλπ.Ενα απλό παράδειγμα:έχω στον κήπο μου 20 ρίζες τομάτα,έτσι τις τομάτες που εσείς αγοράζεται με 2 ευρώ και βάλε το κιλό γεμάτες με φυτοφάρμακα
έμένα μου τις προσφέρει τσάμπα η ΜΑΝΑ ΓΗ και πεντακάθαρες και βέβαια αυτό είναι το ελαχιστότατο παράδειγμα που μπορώ να φέρω,κλείνω παρένθεση γιατί ξέφυγα...)
Λοιπόν πρόσφατα απολύθηκε ένας συγγενής μου γιατί τόλμησε να ζητήσει αύξηση επιπλέον των 20 ευρώ που έπαιρνε ημερησίως χωρίς ασφάλεια παρακαλώ...
Την απόλυση του την ανακοίνωσε η ανηψιά του που δουλεύει στην ίδια επιχείρηση (να πεις στον θείο σου να μην ξαναέρθει στην δουλειά...) και η οποία αμοίβεται με το επιβλητικό ποσό των 18 ευρώ ημερησίως...ναι,χωρίς ασφάλεια.

Τα ξαναλέμε...

nagualΜέλος
14/07/2003, 16:43:09
quote:
Ελληνισμός σταμάτησε να υπάρχει ενεργός τουλάχιστον απο τη στιγμή που επεκράτησε ο μεγαλύτερος πολέμιός του. Ο χριστιανισμός.

Μη πέφτεις σε αυτή την παγίδα φίλε μου...

apatrisΝέο Μέλος
15/07/2003, 01:52:57
quote:

Μη πέφτεις σε αυτή την παγίδα φίλε μου...

Σωστά .
Οφείλω μια εξήγηση.
Απο τη μιά μεριά αυτά που λέω τα βασίζω σε ιστορικά γεγονότα
απο συγκεκριμένες πηγές.
Άν όμως ερμήνευσα σωστά την την παρατήρησή σου φίλε nagual ,επίτρεψέμου να συμπληρώσω τη σκέψη μου:
΄Το τι δηλώνει και επικαλείται ένας ένας άνθρωπος πχ. κομμουνιστής,χριστιανός, οικολόγος, Ελληνας , χαρακτηρίζει το υπόβαθρο
της τοποθέτησής στα πράγματα.
Αν εγώ δηλώνω Έλληνας, δένσημαίνει ότι είμαι και εχθρός του Χριστιανισμού.
άλλωστε κάτι τέτοιο σε μεγαλύτερη κλίμακα θα επέφερε ιδεολογική ρήξη
και διχασμό .
Προφανώς στόχος όλων μας είναι η ομοψυχία και η καλή συνενόηση.
Αλλά καί η πνευματική ανησυχία.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

cg

apatrisΝέο Μέλος
15/07/2003, 03:10:14
Φίλε nagual παρατηρώ ότι τοποθετείς το θέμα στη σωστή του βάση

quote:

Αφού τους ρημάξαμε,τους τα πήραμε όλα,όλος ο πλούτος της χώρας είναι σε ιδιοκτησία πολυεθνικών γιά ένα κομμάτ ψωμί,εγκαταστήσαμε ανδρείκελα γιά κυβερνήσεις να μας κάνουν τα χατήρια και να ελέγχουν τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς... πρέπει να μας ευχαριστούν κιόλας που θα τους δώσαμε μερικά ψίχουλα να φάνε...

Στο Ιράκ π.χ διάβαζα σε εφημερίδα, πριν την τελευταία σκηνοθετημένη επίθεση του διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος,ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας έστηνε μία βιώσιμη επιχείρηση με 400.000 δρχ.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Ότι μπαίνει ένας ψωροδισεκκατομυριούχος από την δύση και αγοράζει τα πάντα πάμφθηνα.Δίνει μισθούς πείνας στους ντόπιους και καρπώνεται όλο τον πλούτο της χώρας.

Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση...και όχι μόνο.Υπάρχουν και άλλα σημαντικότερα από αυτά...

Συμφωνώ ότι οι λαοί έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης γιά τα χάλια του πλανήτη και εκεί στηρίζονται οι κυβερνώντες τον πλανήτη.Εχουν γνώση του γεγονότος ότι το θέλουμε δεν το θέλουμε η πλειοψηφία του κόσμου θέλει την ησυχία του.Μία οικογένεια με δυό κουτσούβελα, ένα αυτοκινητάκι γιά κανά τριήμερο και καμμιά γκόμενα γιά ξεχαρμάνιασμα.
Και αυτό βέβαια δεν είναι κακό...ωραία είναι να ζει ένας άνθρωπος εν ειρήνει.
Μην υποβαθμίζεις το γεγονός όμως ότι υπάρχει μία τρομακτική πλύση εγκεφάλου.Μία τρομακτική παραπληροφόρηση και μία τρομερή σύγχυση.
Ένας απλος άνθρωπος δεν έχει την γνώση (ιστορική,πολιτική,επιστημονική,ψυχολογική,μεταφυσική αν θέλεις) ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον καταιγισμό προπαγάνδας και παραπλάνησης που υφίσταται.
Άσε να μη μιλήσουμε γιά τους λαούς του τρίτου κόσμου γιατί εκεί τους έχουν σαπίσει στην σφαλιάρα και την παραπλάνηση και προπάντων την πείνα.

Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθώ ακριβώς στα θέματα που αναφέρεσαι.

Είμαστε ο μόνος λαός που μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τη λέξη "δουλειά" σωστά για να περιγράψει αυτό που οι άνθρωποι σήμερα κάνουν για να ζήσουν υπονοώντας βέβαιο την "δουλεία".
Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι αυτό γίνεται γιατι είμαστε τεμπέληδες, λουφαδόροι κλπ.
Η αλήθεια όμως είναι καταλυτική και αμείλικτη.
Δουλεία στο μακρινό μας παρελθόν σήμαινε την εργασία στην οποία ο εργαζόμενος δέν καρπωνόταν το προιόν της εργασίας του αλλά έπαιρνε κάποιο μισθό.Και φυσικά δούλοι ήταν όσοι εργαζόταν κάτω απ`αυτό το καθεστώς. Αντίθετα ,έργο και εργασία είχε το νόημα του να κάνω κάτι ανώτερο , αγαθό, κοινωφελές , πνευματικό (επιστήμη , μόρφωση, τέχνες)ή υλικό (δρόμοι, ναοί, τείχη, σχολεία).Κάτι που ανέβαζε τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με αυτο τον γνώμονα σήμερα είμαστε οι περισσότεροι δούλοι ενός "εργασιακού" καθεστώτος με κακές πληρωμές. Το λέμε μάλιστα εργασία και το ανάγουμε σε ύψιστο κοινωνικό αγαθό.
Δουλεύουμε επειδή δέν γίνεται να κάνουμε αλλοιώς , και μάλιστα ζούμε σε καθεστώς πλήρους ομηρίας με τον φόβο της μη πρόσληψης, της απόλυσης,της μη έγκαιρης ή επαρκούς πληρωμής, της ασφάλισης, της συνταξιοδότησης.Ο λαός πρέπει να είναι γονατισμένος και όμηρος.
Δέν αισθάνεται κανένας σαν ελεύθερος πολίτης κάτω απο τον πέλεκυ της αβεβαιότητας. Το λεγόμενο Κράτος των ελεύθερων πολιτών είναι απλά ένα σχήμα λόγου. Η υπευθυνότητα του πολίτη εξαντλείται μέσα στα όρια της επιβίωσής του.
Η παγκοσμιοποίηση απλά θα γενικεύσει αυτο το φαινόμενο και τα αφεντικά θα γίνουν ακόμα πιό λίγα , και έτσι θα απλουστευτεί και η ποδηγέτηση τω μαζών (γιατί για μάζες θα μιλάμε πλέον).
Η έντεχνη καθοδήγηση των λαών γίνεται με τεχνάσματα.
Ένα απ`αυτά είναι η διασπορά ψευδολιλλήματος.
" Θέλετε να καθήσουμε και να περιμένουμε τους Ταλιμπάν να μας ρίξουν
βόμβες και να σκοτώσουν τα παιδιά μας ; ή προτιμάτε να επέμβουμε πρώτοι και να.............."
"Να επέμβουμε!!! φωνάζει ο τρομοκρατημένος λαός"
'Οπερ και εγένετο.

cg

apatrisΝέο Μέλος
15/07/2003, 17:34:09
Χρησιμοποιώ την λέξη "Ελληνισμός" για να προσδιορίσω έναν συγκεκριμένο πολιτισμό και όχι να χαρακτηρίσω ένα πληθυσμό.

cg

ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 00:24:21
Ξεκίνησα να διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα μηνύματα του παρόντος topic. Και ειλικρινά αναρωτιόμουν αν βρίσκομαι σε topic που ασχολείται με τα πολιτικά, ή ίσως με την υποστήριξη των αλλοεθνών, ή μήπως σε μια ανεξέλλεγκτη πορεία απόψεων που ξεκινάει από το ορθόν και καταλήγει στο μάταιον, ή το ανλαποδο ακριβώς.

Συγχωρήστε με, δε θυμάμαι πιοσ φίλος το είπε, ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν το όνομα μας προσβλητικά. παραθέτω μια πό τισ χρήσεις τη ελληνικής ιδιότητας στη γαλλική γλώσσ: Je ne suis pas grec en histoire. Φίλε μου ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν είμαι καλός γνώστης της ιστορίας. Χρησιμοποιούσαν αυτή την έκφραση για να δηλώσουν ότι δε μπορούν να φτάσουν τισ γνώσει του Έλληνα σε κάποιο θέμα. Όσο για την άσχημη χρήση του Ελληνικού ονόματος, δε σημαίνει τιποτα απολύτως, γιατί πολύ απλά μπορεί να γεννήθηκε από έναν και μόνο Έλληνα που έκλεβε τους πάντες.
Συγχωρήστε με αλλά όλα αυτά με τις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε ηγέτες με αφήνουν μερικώς αδιάφορη. Ακόμη και όταν και όσες φορές ψήφισα, επέλεγα το μη βέλτιστο από το χείριστο.

Ετυμολογία της λέξης δημο-κρατία: η συγκράτηση του κράτους από το Δήμο. Γι'αυτό μη λέτε ότι οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να παρεμβαίνουν. Με αυτή τη λογική ας επιλέξουμε έναν μονάρχη, να του εμπιστευτούμε το μέλλον μας και να κοιμηθούμε ήσυχα. Αν ήταν να μην τον κρίνουμε γιατί να γίνονται οι εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, ας ήταν μόνιμη ηγεσία.

Συγχωρήστε με που δεν αναφέρομαι σε ονόματα, μπήκα λίγο αργά στο θέμα αυτό, και δε μπορώ να συγκρατω ονόματα από τόσων ημερών αντιπαραθέσεις.

Όσο για τη δημοκρατία στην αρχαιότητα, μην συγκρίνουμε τα αυγά με τα μήλα. Στην αρχαία δημοκρατία απαγορευόταν να γίνει ο υιός πολιτικός όταν προηγείτο ο πατέρας του. Για κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα. Η πλιτκή αποτελεί κληρονομικό στοιχείο. Υπήρχε σοβαρός λόγος που απαγορεύοταν κάτι τέτοι στην αρχαία δημοκρατία.

Παρασύρθηκα κι εγώ μαζί με εσάς στην πολιτκή πορεία της συζήτησης αν και την αποδοκίμασα αρχικώς.

Όσον αφορά τον ρατσισμό και τον εθνικισμό απέναντι από τον πατριωτισμό. Αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και έχετε γνώση του εαυτού σας (αν θέλετε εσωτεριόύ εαυτού σας) απαντήστε μου σε μία αφελής ίσως αλλά πολύ σημαντική ερώτηση. Κρατείστε όμως την ερμηνεία που έχετε δώσει στον όρο ρατσισμό. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΘΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΥΤΗΣ?

Με χαρά και σεβασμό να ακούσω τις απαντήσεις σας. Η ζωή μου όμως μου δίδαξε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι ρατσιστής (πάντα με τη δικής σας ερμηνεία). Προσωπικά δε θα δεχόμουν σε καμία περίπτωση να με συγκρίνουν με έναν κανίβαλο που του λείπουν σημαντικές λέξεις από το λεξιλόγιο του, όπως συγνώμη, αγάπη, και χαίρεται. Ναι αν νομίζετε είμαι ρατσίστρια, ήμαλλον ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ,επειδη και μόνο δε δέχομαι να ταυτιστώ με ένα είδος ανθρώπου λίγο πιο πάνω από τα ζώα. Και συνεχίζω, δεν επιτρέπω και δε δέχομαι να με συγκρίνουν με ένα άνθρωπο που αφήνετεαι σε ακολασίες ως τέχνη και συνήθεια. Συγχωρήστε με έχω αναπτύξει κάοια ηθική, όχι την ΗΘΙΚΗ, αλλά μια μορφή της. Ακόλαστη μπορεί να γίνω και εγώ, αλλά τυχαία και με συνείδηση της ακολασίας μου. Συγχωρήστε με αλλά και εδώ είμαι ρατσίστρια.

Μιλάτε για αυτόν τον Ινδό, ούτε μου έμεινε το όνομα του. Μιλάτε για τους αρχαίους Έλληνες. Μιλάτε για παγκοσμιοποίηση. Μιλάτε για πατρίδα και θρησκεία (σχεδόν όλοι έχετε λάβει μέρος και σε άλλες θεματολογίες αυτού του "τόπου διακίνησης ιδεών"). Μιλάτε γιατί πράγμα? Έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει αναζήτηση, έχετε αντικηφθεί τι σημαίνει εσωτερική αναζήτηση? Μήπως τελικά η ανάγνωση της αρχαία Ελληνκικής Γραμματείας γίνεται επιπόλαια. Μήπςω λαμβάνεται τη ζωή εντελώς επιπόλαια. Ποιος σας είπε ότι ο άνθρωπος βάζει τη θηλιά στο πλέξιμο κα μετά πλέκεται το πλεκτό μόνο του? Πως μιλάτε εσεις για ρατσιμό που αν σας βάλλουν δίπλα σε ανθίγγανο θα τραβηχτείτε μακριά λόγω της βρώμας του. Εκεί δεν είναι ρατσισμός? Θα κοιμόσασταν με ένα λιγδιάρη για να μου αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσιστές. Αν κάπιος σας έπερνε τι γυναίκα και ήταν πολύ διαφορετικός από εσάς δε θα λέγατε τίποτα για αυτόν? Και τι 'Ελληνες είστε όταν δε μπορείτε να υπερασπιστείται τα πάτρια? Για το φίλο που μιλάει για το τι κάνουν οι άλλοι λαοί: Οι άλλοι λαοί στην ιστορία του συμπεριλαμβάνουν μόνο εκείνα που τους προάγουν και ενισχύουν την εθνική τους συνείδηση φίλε μου, ακόμη και αν αυτό το ισχυρίζεται μόνο ένας επιστήμονας μέσα σε δεκάδες άλλους αξιόπιστους. Στην Ελλάδα διδσκόμαστε ότι μπορεί μακρυπρόθεσμα να μας βλάψει, ακόμη και αν δεκάδες αξιόποιστοι επιστήμονες και ερευνητές ισχυρίζονται το αντίθετο από αυτό που μας διδάσκουν στα σχολεία.
Τι είναι ο πατριωτισμός και τι ο εθνικισμός? Έχουν παρανοηθεί οι έννοιες. Προσωπικά δηλώνω ότι ποτέ μα ποτές δε θα επέτρεπα να καταποντισθεί κανένας λαός για χάρη της Ελλάδος, παρά μόνο αν αυτός ο λαός απειλούσε την Ελλάδα. Τι το ρατσιστικό έχει αυτή η συμπεριφορα. θα τα έβαζα με όλους του Έλληνες αν έβλεπα ότι αδικούν αλλο λαό πρα΄ττοντας το μη δίκαιο. Τι το εθνικιστικό έχει αυτό?
Μήπως σας βολεύει ο όρος ΕΘΝΙΣΜΟΣ, αντί του εθνικισμού? Τι σημαίνει ράτσα? Αν δεν είναι διαφορετικές οι ράτσες, τότε γιατί υπάρχει ο όρος? Γιατί μιλάμε για έθνος και για πατρίδα αν είναι τόσο ανούσιες έννοιες?
Όλοι και όλα είναι διαφορετικά, προσφέρουν και δημιουργούν με διαφορετικό τρόπο μεταξύ τους, είναι διαφορετικοί όπως και εσείς με τον διπλανό σας (γι'αυτό σας διάλεξε η γυναίκα σας). Όλοι έχουν διαφορετικές ικανότητες σε διαφορετικούς τομείς. 'Ολοι έχουμε ανωτερότητες ή κατωτερότητες σε σχέση με τους άλλους (με συγχωρείται αλλά δεν είμαι η Κομανέτσι, είναι ανώτερη απο εμένα, και δεν είναι ρατσιστικό να μου το επισημάνεται / ούτε ο Νουρέγιεφ είμαι, αν παώ να κάνω πιρουέτα θα φάω τα μούτρα μου / ούτε ο Σωκράτης είμαι, δεν έχω το σθένος να παραδεχτώ την άγνοια μου / ούτε ο Πυθαγόρας είμαι, μακάρι να είχα το μυαλό του / ούτε ανήκω στους Ζουλού, δεν τρώω ανθρώπυς), τι πρέπει λοιπόν να με αντιμετωπίσετε σαν να είμαι ένας από αυτούς για να μην φερθείται ρατσιστικά?

Και φυσικά οι άνθρωποι, οι λαοί και οι φυλές διαφέρουν (σημαντικά πολλές φορές) μεταξύ τους και αυτό φαίνεται απο την πορεία τους, είτε την τεχνολογική, είτε οικονομική, είτε πολιτισμική, κλπ. στην πορεία της ιστορίας. Αν τώρα εμείς φοβόμαστε αυτήν την διαφορετικότητα μάλλον φοβόμαστε να παραδεχθούμε άλλα πράγματα.

Δε ξέρω ποιοί είναι μετανάστες από εσάς και ούτε ποιοί έχουν γνωρίσει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Χωρίς να θέλω να κομπάσω 9συγχωρήστε με αν ακοθστώ έτσι) έχω μια αρκετά μεγάλη εμπειρία γνωριμίας με αλλοεθενείς από τη μία άκρη της γης έως την άλλη, είτε από τα ταξίδια μου είτε μέσω της εργασίας μου. Πιστέψτε με η διαφορετικότητα των Ελλήνων από τα άλλα έθνη δεν επισημάνθηκε μόνο από εμένα, την περήφανη Ελληνίδα, αλλά και από όλους τους αλλοεθνείς συνομιλητές μου (ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου που έχησαν χρόνια στην Ελλάδα). Αν είναι έτσι όπως τα λέτε τότε οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες που συναναστρέφομαι είναι εθνικιστές και ρατσιστές εναντίον της ίδιας τους της φυλής.

Ευελπιστώντας να μην προσέβαλλα κανέναν σας, και απόλυτο σεβασμό στις απόψεις σας, παρέθεσα τις απόψεις μου για τη σημερινή ντροπή της κοινωνίας μας, να είσαι Φιλέλλην και Φιλοπάτρης.

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

apatrisΝέο Μέλος
17/07/2003, 02:39:42
Μονάχα θα ήθελα να εκφράσω μιά σκέψη μου.

Εάν αποδεχτούμε την έννοια της ισότητας ως παραδοχή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι , και όλοι οι λαοί είναι ίσοι ή ισάξιοι,έχουμε διαπράξει μέγα ηθικό και λογικό ολίσθημα.
Από τη μιά μεριά αδικούμε κατάφορα τους πραγματικά καλύτερους εξομοιώνοντάς τους μ`αυτούς που αντικειμενικά δεν είναι .
Σέ ένα σχολείο υπάρχουν καλοί , μέτριοι και κακοί(αδύνατοι)μαθητές.
Αν βάλουμε σε όλους 20άρια δεν αδικούμε τους καλούς;
Απο την άλλη μεριά , πώς μπορεί να ανεβεί ένας άνθρωπος ή λαός όταν δέν έχει δίπλα του το πρότυπο του καλύτερου για να παραδειγματιστεί;
Τι νόημα αποκτά τοτε η προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι έστω και ίσοι με κάποιους που θεωρούμε ανώτερους (άσχετα με τον τρόπο που έγιναν)
ή ακόμα να γίνουμε καλύτεροι και απο τον ιδιο μας τον εαυτό καλλιεργώντας τον και εκπαιδεύοντάς τον.
Ισονομία ναί.Ισοπολιτεία ναί.
Αξιοκρατία σαφέστατα ναί.

cg

ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 10:11:44
Φίλε Apatris

νομίζω ότι έθεσες το θέμα πολύ σωστά. Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι αυτούς που προσπαθούς με αυτούς που αρέσκονται να κάθοντα. Όχι είναι άδικο απλά, αλλά ανεπίτρεπτο ηθικά. Όλα στη ζωή μας είναι ρατσιστικά, όπως το έθεσες και εσύ. Αλλιώς δε θα υπήρχαν κλίμακεσ και βαθμοί.

Επικροτώ τα λεγόμενα σου

Ισονομία ναί.
Ισοπολιτεία ναί.
Αξιοκρατία ναί.

και

Δικαίωμα στην διαφορετικότητα.
Δικαίωμα στον αυτοπροδιορισμό.
Δικαίωμα στην προσπάθεια αναβάθμισης.
Δικαίωμα στην ευγενή άμιλλα με σκοπό τη διαφορετικότητα.
Δικαίωμα στην ανάπτυξη του πνεύματος.

Οι καταστάσεις όχλου θα μας στερήσουν αυτά τα δικαιώματα και άλλα πιο σημαντικά. Η θεωρία του όχλου μόνο καλά αποτελέσματα δεν έφερε. Έχουμε δικαίωμα να ξεχωρίσουμε από τον όχλο. Δε θέλω να είμαι το ίδιο με τους άλλους σε όλα. Θέλω καπου να είμαι πάνω από αυτούς, για να νοιώθω ότι αξίζουν οι προσπάθειες μου. Θέλω ο λαός μου να ξεχωρίζει. Θέλω η οικογένεια μου να ξεχωρίζει. Ζητάω ιεραρχία και όχι ρατσισμό.Ζητάω ΕΘΝΙΣΜΟ και όχι εθνικισμό. Ζητάω φιλοπατρία, και όχι φανατισμό.

ananasssΜέλος
17/07/2003, 10:58:14
quote:
Εάν αποδεχτούμε την έννοια της ισότητας ως παραδοχή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι , και όλοι οι λαοί είναι ίσοι ή ισάξιοι,έχουμε διαπράξει μέγα ηθικό και λογικό ολίσθημα.

Δεν μπορώ! Όταν διαβάζω τέτοια πράγματα πρωί-πρωί, ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Έχει παρανοηθεί παντελώς η έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο, μπροστά στη ΖΩΗ και στον ΘΑΝΑΤΟ.
Άσχετα με τις ιδιαιτερότητες και την διαφορετικότητα του καθένα σε διάφορους τομείς, ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ από τον συνάνθρωπο.
Επιτέλους, ας αφήσουμε τις υπεροψίες και τις εθνικορατσιστικές κορώνες!
Τα "δικαιώματα" που παραπάνω αναφέρονται, ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ (ζουλού και μη).
Πότε πια ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι ο συνάνθρωπός του (ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ συνάνθρωπος) είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΑΞΙΟΣ και ΙΣΟΤΙΜΟΣ, ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
Άλλο πράγμα η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και άλλο η ΙΣΟΤΗΤΑ!

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

AIONΜέλος
17/07/2003, 11:12:21
SAY IT WAS BLUE...
WHEN YOUR BLOOD WAS RED
THATS HOW YOU GOT A BULLET BLASTED IN YOUR HEAD
blasted in your head , blasted in your head
I GIVE A SHOUT ABOUT THE LIVING DEAD

Όταν μερικοί μιλάτε για Ελλάδα θα αποδεικνύετε πρώτα οτι είστε Έλληνες και όχι τουρκόσποροι και μετά θα μιλάτε...αλλιώς κάθε συζήτηση είναι άκυρη.
Αγαπητή Πύρρα καλά όλα αυτά που λέει ο Πλέυρης αλλά δυστυχώς για εσένα και για εκείνον σε όλες τις φυλές της γής υπάρχουν λέξεις όπως "αγάπη" και σε όλες τις φυλές υπάρχει "αγάπη"... Το κακό όμως είναι οτι δεν κάθισες να διαβάσεις και να ασχοληθείς με την ιστορία τους αλλά προτίμησες την εύκολη λύση της αναζήτησης της διαφορετικότητας μέσα απο την ευκολία του πολιτισμού που σου κληρονόμησαν κάποιοι για τους οποίους δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν είσαι απόγονος τους.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ? Οχι τι κάναν κάποιοι πριν απο χιλιάδες χρόνια...
Με ξένα κόλυβα κηδεία δε γίνεται...

Σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων να θυμίσω πως μας έλεγαν οι Γερμανοί ? Οτι είχαν τεράστιο πρόβλημα γιατι οι Ελληνες δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες διοτι δεν είχαν μέχρι το 60 τουαλέτα στα σπίτια τους ? (στην επαρχία)

drumx13Μέλος
17/07/2003, 16:23:17
χαιρεται και συγνωμη για την αργοπορια
quote:
Ποιός έχει λεφτά να πάρει αεροπλάνο και να γευτεί το νέο αεροδρόμιο ?
Ποιός έχει 1χιλιάρικο τη φορά για την Αττική οδό?
Ποιός θα έχει 5.000 για να περάσει απο το ρίο στο αντίρριο ?
Ποιός έχει λεφτά να πάρει εισητήρια για τους ολυμπιακούς ?
Μα φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα παρασιτα των βορείων προαστείων.... ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ...
Αυτη είναι η Ελλάδα που περιγράφεις στην οποία εγώ ένας άνθρωπος 27 χρονών που δουλεύω απο τα 22 ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΜΑΞΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ...(

Αιον τα παραλες.... συμφωνοι υπαρχει η κοινωνια των δυο τριτων οπου το ενα τριτο ειναι στην απεξω...
Αλλα εισαι μολις 27 χρονων και εχεις μια ζωη μπροστα σου ...
αν μαθεις να ζητας θα λαβεις .....
και οσο για

quote:
drum x μώλις έκανες την ανάλυση που κάνουν οι πασόκοι μπαμπάδες στα παιδιά τους όταν αυτά τα ρωτάνε "μπαμπά γιατι είσαστε τόσο μεγάλες κότες ?..."
Εδώ όμως δεν είμαστε μόνον παιδιά...

το αφηνω ασχολιαστο γιατι δεν περιεχει θεσεις και αντεπειχειρηματα αλλα κατηγοριες...και επειδη εισαι πιτσιρικας

φιλε nagual λες

quote:

θα με τρελάνεις τελείως εσύ!!
Γιά ποιό προηγούμενο αιώνα μου μιλάς και ματαιοδοξίες και εγωισμούς και πράσινα άλογα;
Ας πάμε στον αιώνα μας και μάλιστα πρόσφατα.
Ξέρεις πόσα παραξικοπήματα έγιναν στην Νοτιοανατολική Ασία από το 1945 έως το 1972;
Απάντηση: 42
Στην Αφρική από το 1963 έως το 1974;
Απάντηση: 47
Στην Λατινική Αμερική τα έτη 1945-1964 έγιναν 70!!! πραξικοπήματα!!

Ποιοί υποκίνησαν τα περισσότερα από αυτά σε αφήνω τα το μαντέψεις...

ξερεις φιλε μου μιλας για τον προηγουμενο αιωνα και λυπαμαι που αναγκαζομαι να σου θυμιζω τα βασικα....
Παρε καρεκλα λοιπον και ενα ποτηρι νερο καλου κακου και παμε....
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εχουμε 21 αιωνα εδω και τρια χρονια....

Αμα συνελθεις συνεχιζουμε

quote:
Έχουν διαλύσει και καταχρεώσει τον τρίτο κόσμο (πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Αργεντινής μίας πολύ πλούσιας χώρας που την έχουν ρημάξει στα χρέη και την λιτότητα και της απομυζούν τον πλούτο,άλλο πρόσφατο παράδειγμα η Βενεζουέλα,άσε μη πούμε το τι γίνεται στην Αφρική και δεν ακούγεται τίποτα από τα ΜΜΕ γιατί προέχουν κάποιες σημαντικότερες ειδήσεις όπως τι χρώμα βρακί φόρεσε η Βανδή κλπ...).

Παλι δεν μου ξεκαθαριζεις και δεν ανοιγεσαι ......
Μιαλμε με ορους εθνικου συμφεροντος η μιλαμε το πως νιωθει ο καθενας

Νομιζω οτι εχεις βαλει πολυ συναισθηματισμο μεσα στο κειμενο σου και καλα θα πρεπει να λυπομαστε που αυτες οι χωρες παιρνουν οπως παιρνουν και σου ξαναλεω να καθορισουμε με ποιο σκεπτικο μιλαμε και ποιανουν συμφεροντα υπερασπιζομαστε ....ως Ελληνες (Εθνικα) ή ως ανθρωποι ( ατομικα)

quote:
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

Τι μας νοιζει το Ιρακ ρε πατριδα

Τι ζορι τραβαμε με το Ιρακ που εχει πολεμο με την Αμερικη για τον χ,ψ λογο μας αφορα? και στο κατω κατω ποιος ειπε οτι η ζωη ειναι δικαια.

Λιγος ρεαλισμος που ισως να ακουγεται και κυνησμος αλλα ειναι η πραγματικοτητα.

Εχουν πολεμο πολυ λυπαμαι αλλα δεν ειναι κατι που με αφορα και σε καμια περιπτωση δεν θα υποστιριξω των Σανταμ (ενα καθικι του κερατα που κρατησε τον λαο στην αμαθεια για να κρατηθει στην εξουσια ).

Με βαση το εθνικο συμφερον που ειναι και το μονο σωστο και αποδεκτο σε πολεμικες περιοδους συμφερον.... εμεις δεν εχουμε ως εθνος κανενα συμφερον με τον σανταμ αντιθετα μας συμφερει το φθηνο πετρελειο

Συμφωνω με αιον και ανανα για το θεμα του ρατσισμου και της μπουρδες περι ανωτερων και κατωτερων ανθρωπων και σορυ γιατι θα απουσιασω λιγες μερες ακομα ....

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

nagualΜέλος
17/07/2003, 18:03:50
Χαιρετώ!!
Λόγω φόρτου εργασίας η ενασχόληση μου με το forum είναι πολύ περιορισμένη γι’αυτό να με συγχωρείται αν αργώ να απαντήσω ορισμένες φορές.
Στο θέμα Τεκτονισμός μπήκα μιά μέρα να γράψω αλλά δυστυχώς το βρήκα κλειδωμένο.Καλό θα ήταν τα θέματα να μην κλειδώνονται γιατί υπάρχουν και κάποιοι που όπως εγώ -τουλάχιστον αυτή την περίοδο- δεν έχουν την ευχέρεια να απαντούν καθημερινά.Θα μου πείτε αν δεν μπορείς τότε να μην ανακατεύεσαι και θα έχετε δίκιο.Anyway...

Φίλε drumx13 πραγματικά με έχεις αφήσει άναυδο.
Έγραφα,έγραφα και τελικά τα έσβησα όλα.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
Τελικά θα κάνω μόνο μία ερώτηση:
Στα παιδιά σου (αν έχεις) τώρα που γινόταν ο πόλεμος στο Ιράκ τι έλεγες;
Δεν πειράζει παιδί μου που τους βομβαρδίζουν,εμείς θα έχουμε φθηνό πετρέλαιο;

Υ.Γ: Αν σε ενοχλεί ο συναισθηματισμός να βγάλεις την καρδούλα που έχεις γιά υπογραφή και να βάλεις κανά ...σπληνάντερο.

AIONΜέλος
18/07/2003, 09:25:30
quote:
Υ.Γ: Αν σε ενοχλεί ο συναισθηματισμός να βγάλεις την καρδούλα που έχεις γιά υπογραφή και να βάλεις κανά ...σπληνάντερο.

χαχαχαχαχαχαχα !!! καλό !!!!
Η καλύτερη ατάκα που έχω ακούσει εδω μέσα...!!!
και με βρίσκει 100% σύμφωνο...

18/07/2003, 13:00:56
Ετοιμαστείτε για λουκέτο !!!!!
Ναι Γιάννη μου εδώ είμαι απλά έλεγα να μη μιλήσω , αλλά δε κρατήθηκα .
Thoth πάρε τη σβήστρα και σβήνε γιατί θα μιλήσω με κακές λεξούλες .

Ωρέ τα έχετε χάσει τελείως !!!

Σε ποιο ακριβώς μέρος του κόσμου ξέρουν τόση ιστορία όσοι ξέρουν οι νεοέλληνες ;
Πουτάνα την έχουν κάνει την ιστορία στα άλλα κράτη .
Όπως βολεύει τον καθένα .

Γιατί ώρε παλικάρια της δημοκρατίας και της ισότητας ονομάζετε ρατσισμό τη διαφορετικότητα ;;;;;;;
Είναι ΙΔΙΟΙ οι λευκοί , οι μαύροι , οι κίτρινοι , οι κόκκινοι ( καλά αυτοί είναι πρωταθλητές δε μετράνε ) ;;;;;;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .

Όποιος επιδιώκει το θάνατο ή την υποδούλωση κάποιου άλλου ανθρώπου είναι για εκτέλεση , από όποια πλευρά και αν προέρχεται .
Όποιος νομίζει ότι είναι ο Μάο ***** είναι για γιαούρτια .
Όποιος το παίζει μάγκας κάποια στιγμή την τρώει από πίσω .

Αλλά !

Ο μαύρος έχει ένα μυ παραπάνω στο πόδι του από το λευκό και γι αυτό πηδάει ποιο καλά ( σε ύψος , για το άλλο δε το ξέρω ) .
Ο κίτρινος είναι ποιο κοντός γενικά .
Ο λευκός είναι ποιο πολυμήχανος .
Αυτό λέγετε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι ρατσισμός .

Από την άλλη
Αυτοί που λέγονται διανοούμενοι και μιλάνε για τα δικαιώματα των μεταναστών και το ρατσισμό καλά θα έκαναν να μας πουν και για το δικαίωμα του Έλληνα να ζει ελεύθερα και χωρίς φόβο μέσα στην ίδια του την πατρίδα .

Πόσοι Έλληνες έκαναν μαγκιές στη Γερμανία ;
Πόσοι Έλληνες έκαναν φόνους στην Αμερική ;
Πόσοι Έλληνες έκαναν τον καμπόσο στην Αυστραλία ;

Στη Γερμανία μόλις κουνηθείς σου κόβουν το όμορφο ποπουδάκι σου .
Στην Αμερική έχουν γυρίσει μέχρι και ταινίες για το ποιος έφτιαχνε εγκληματικές οργανώσεις , ο Al Capone και οι υπόλοιποι Ιταλοί δεν ήταν Έλληνες .

Άντε γιατί τα έχουμε βάλει όλα στο τσουβάλι και τα ανακατεύουμε κατά πως μας βολεύει .
Και για να μην ξεχνάτε και κάτι άλλο , στην Αρχαία Ελλάδα ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΟΥΛΟΙ και η δημοκρατία ΔΕΝ ήταν για όλους .

Η λέξη Grec βγαίνει από το Γραικός που σημαίνει ΔΟΥΛΟΣ-ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ γι αυτό και παλεύουμε να απαλειφθεί το Greece ( Γραικία ) και να μάθουν όλοι το Hellas .

Όχι λοιπόν σε οτιδήποτε έχει σκοπό την υποδούλωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης .
Ναι στη διαφορετικότητα .

Υ.Γ. Σε ποιο forum του εξωτερικού κάνουν τέτοιες κουβεντούλες με τόσα στοιχεία ;

Ο κακός λύκος

18/07/2003, 13:23:26
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Ramoglou ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΠύρραΜέλος
18/07/2003, 13:30:02
quote:

Όταν μερικοί μιλάτε για Ελλάδα θα αποδεικνύετε πρώτα οτι είστε Έλληνες και όχι τουρκόσποροι και μετά θα μιλάτε...αλλιώς κάθε συζήτηση είναι άκυρη.

Αγαπητέ μου, το αν είμαι Ελληνίδα το αποδεικνύει το επίθετο μου, που ανήκει σε ένδοξους ήρωες του 21. Αν είμαι Ελληνίδα αποδεικνύεται απο τα αίμα που έχυσαν οι προπάπποι μου για να ζεις εσυ ελεύθερος. Εγώ μπορώ να στο αποδείξω, η οικογένεια μου είναι γραμμένη στην ιστορία, εσύ μπορείς να διώξεις την τουρκιά από επάνω σου?!!!!

quote:
Αγαπητή Πύρρα καλά όλα αυτά που λέει ο Πλέυρης

Αγαπητέ μου, ο Πλεύρης μόνο εξ ονόματος μου είναι γνωστός. Αναρψτήσου εσύ γιατι διαβάζεις τέτοιες βλακείες που κατακρίνεις

quote:
αλλά δυστυχώς για εσένα και για εκείνον σε όλες τις φυλές της γής υπάρχουν λέξεις όπως "αγάπη" και σε όλες τις φυλές υπάρχει "αγάπη"...

Έτσι λες, για ασχολήσου και λίγο με τις φυλές γιατι έχεις μαυρα χαράματα.....

quote:
Το κακό όμως είναι οτι δεν κάθισες να διαβάσεις και να ασχοληθείς με την ιστορία τους αλλά προτίμησες την εύκολη λύση της αναζήτησης της διαφορετικότητας μέσα απο την ευκολία του πολιτισμού που σου κληρονόμησαν κάποιοι για τους οποίους δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν είσαι απόγονος τους.

Καλά γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις. Μου κληρονόμησαν εμένα πολιτισμό, ενώ τους άλλους όχι. Μα δεν ειμαι καν Ελληνίδα. κατά τα άλλα εγώ είμαι ρατσίστρια!!!!!

quote:
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ? Οχι τι κάναν κάποιοι πριν απο χιλιάδες χρόνια...
Με ξένα κόλυβα κηδεία δε γίνεται...

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΧΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ. Για πες μας εσύ τι κάνεις?

quote:
Σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων να θυμίσω πως μας έλεγαν οι Γερμανοί ? Οτι είχαν τεράστιο πρόβλημα γιατι οι Ελληνες δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες διοτι δεν είχαν μέχρι το 60 τουαλέτα στα σπίτια τους ? (στην επαρχία)

Αντε ρε, δεν είχατε τουαλέτα στο σπίτι σας. Γιατί εμείς είχαμε δύο, και μάλιστα όχι τούρκικες. Για ψαξτο λίγο μηπως και ξέφυγε κανένας τούρκικος σπόρος......

Ζητάω συγνώμη από τους υπόλοιπους συνομιλητές οι οποίοι διακατέχονται με πνεύμα και ικανότητα έκφρασης μέγιστη δια την απότομη αντίδραση μου.

ΠύρραΜέλος
18/07/2003, 13:35:44
Πεστα Ραμογλου!!!!

AIONΜέλος
18/07/2003, 14:15:12
χεχεχε...τσίμπησε το μελανούρι...

Ολοι ίδιοι είστε τελικά ...απο ευγενείς φιλόσοφοι αυτόματα γίνεστε ευγενείς κατινούλες...
(ώρες ώρες είναι σα να μιλάς με το ίδιο άτομο)

Φίλτατη χρειάζεσαι παρα πολύ διάβασμα νεοελληνικής ιστορίας αλλά και εθνογραφίας. Αν βαριέσαι να διαβάζεις μπορώ να σου προτείνω κάποια καταπληκτικά ντοκυμαντέρ του national geographic .
Σχετικά με τις τουαλέτες μπορείς να ανατρέξεις στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και να βρείς το σχετικό διάταγμα που έξέδωσε η χούντα για την υποχρεωτική δημιουργία αποχωρητηρίων "έξωθεν" (ούτε καν μέσα δλδ) κάθε οικίας.
Μιλάμε για την δεκαετία του 50 ... (αναρωτιέμαι αν στο μέλλον θα λένε οι ευρωπαίοι "όταν εμείς κάναμε μπιντέ οι ελληνες σκουπιζόντουσαν με μαρουλόφυλλα" κατα το "όταν εμείς είχαμε πολιτισμό οι άλλοι ήτανε στα δέντρα..."
Και να ήταν μόνο αυτό...

Το οτι υπερασπίζεσαι την καταγωγή σου με τα χείλη σου αυτό με βάζει σε περίεργες υποψίες....
χαχαχαχαχαχα (αστειάκι...)

Εγώ φυσικά και δεν υποστηρίζω αλλά ούτε υπερασπίζομαι την ελληνικότητα μου , ούτε την μογγολικότητα μου,ούτε την ινδικότητα μου αλλά μόνο την ανθρωπιά μου την τσίπα και την περηφάνια μου...
Δεν έχω πρόβλημα να με λές Τούρκο, Φιλανδό ή Μεξικάνο... μιάς και για εμένα υπάρχουν Ανθρωποι και Υπάνθρωποι μόνον...
Και φυσικά δεν εργάζομαι (πνευματικά εννοείται) για την Ελλάδα αλλά για τον Ανθρωπο.

Είχα την τύχη να μεγαλώσω στην γειτονιά μου με παιδιά απο την Αφρική , Αίγυπτο, Κολομβία και η μόνη διαφορά που κατάλαβα οτι υπήρχε μεταξύ μας είναι οτι κανείς δεν μπορούσε να νικήσει τους μαύρους στο τρέξιμο... κατα τα άλλα πήρα και έδωσα αγάπη με τα παιδιά αυτά,κάναμε όνειρα και αλητείες μαζί , παίξαμε ,ιδρώσαμε,μας κυνηγήσαν , κάναμε καμάκι ,μαλώσαμε ,χτυπήσαμε ....
Ποτε δεν κατάλαβα κάτι το διαφορετικό ... Ο ΠΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΝΟΣ η ΧΑΡΑ ΧΑΡΑ ,οι αναζητήσεις, οι αγωνίες και τα όνειρα ίδια.
Αυτό που κατάλαβα καλά είναι το τι μαλακοάνθρωποι είναι οι μικροαστοί γαμ#@ένοι Ελληνες που λέγαν στα μπάσταρδα τους να μην αγγίζουν τα μαύρα παιδιά γιατι θα πάθουν αρρώστια, να μην παίζουν μαζί τους και να μην πηγαίνουν σπίτι τους γιατι είναι αντίχριστοι και τετοιες μαλακίες...ευτυχώς δεν ήταν πλειοψηφία. Τα μπασταρδάκια γίνανε τα περισσότερα χασισομανείς και χαραμοφάηδες που ακόμα τα ταίζει η μαμά και οι δύο μαύροι φίλοι μου σπουδάζουν Ιατρική ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους (γνωστός γιατρός πια).Αλήθεια τι έγιναν τα γονίδια σε αυτήν την περίπτωση ?
Εχω λοιπόν το προνόμιο να ξέρω πολύ καλά τέτοιες καταστάσεις μέσα απο βιώματα.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι διαφορετικός ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ !!!

Επίσης ,μιας και το έθεσες εσύ, περιμένω ατράνταχτες αποδείξεις της ελληνικότητας σου (με τεκμήρια βέβαια). Αυτά περι επωνύμου είναι βλακείες μιας και είναι γνωστό (μπορεί να επιβαιβεωθεί με έγγραφα νομικών πράξεων) οτι όλοι σχεδόν αλλάξανε επώνυμο μετά την τουρκοκρατία (μιας και οι περισσότεροι ήταν κλεφτοκοτάδες και είχανε πρόβλημα με τον νόμο) όπως αλλάξανε και τα ονόματα των τοποθεσιών.