- ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ΒΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ..
Το βαρετή είναι υποκειμενικό σχόλιο και δεν το κρίνω. Βαρετή ταινία είχαν βρει κάποιοι γνωστοί μου το Pan's Labyrinth πχ.... Βαρετές βρίσκω εγώ τις action hero movies. Περί ορέξεως....
Προβλέψιμη ????
Μα αφού ξέρεις από την αρχή περί τίνος πρόκειται, δεν υπάρχει το στοιχείο της αγωνίας στην εν λόγω ταινία. Μάλλον κάτι διαφορετικό θα περίμενες να δεις για να κουράστικες...
quote:
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ...ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ?
Μα τι άγχος και αγωνία να έχεις, αφού ξέρεις ότι είναι νεκρή η κοπέλα. Την διαμονή της και τα συναισθήματά της στον ενδοιάμεσο κόσμο παρακολουθείς, δεν ήταν ιστορία για φαντάσματα...
Τι μου άρεσε ???
Και μόνο το ότι παρακολουθούσα το αποτέλεσμα από ένα αποτρόπαιο σκηνικό (βιασμός και φόνος ανηλίκου) και υπήρξαν τόσες σκηνές που σου ερχότανε το χαμόγελο στο πρόσωπο, τι άλλο να πω ???
Είναι από τις πιο ΟΜΟΡΦΕΣ ταινίες και όμως αφορά ένα άδικα χαμένο κοριτσάκι. Και μόνο αυτό το παράδοξο τα λέει όλα.
Να πω για την υπέροχη φωτογραφία όταν έβλεπες τον ενδοιάμεσο κόσμο ?
Να πω για την υπέροχη μουσική ?
Να πω για τις καταπληκτικές ερμηνίες της Σάοϊρς Ρόναν και της Σούζαν Σάραντον ????
Αν περίμενες να δεις ένα αστυνομικό θρίλερ, τότε όντως ατύχησες....
Εγω ποτε δεν βασιστηκα σε κριτικες κριτικων...

quote:
Μα τι άγχος και αγωνία να έχεις, αφού ξέρεις ότι είναι νεκρή η κοπέλα. Την διαμονή της και τα συναισθήματά της στον ενδοιάμεσο κόσμο παρακολουθείς, δεν ήταν ιστορία για φαντάσματα...
ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ..
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ..
quote:
Τι μου άρεσε ???
Και μόνο το ότι παρακολουθούσα το αποτέλεσμα από ένα αποτρόπαιο σκηνικό (βιασμός και φόνος ανηλίκου) και υπήρξαν τόσες σκηνές που σου ερχότανε το χαμόγελο στο πρόσωπο, τι άλλο να πω ???
ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ 'ΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ
ΟΥΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΟΥΤΕ Η ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΝΟ ΜΑΣ ΕΞΙΤΑΡΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ..
quote:
Να πω για τις καταπληκτικές ερμηνίες της Σάοϊρς Ρόναν και της Σούζαν Σάραντον ????
ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ..
quote:
Αν περίμενες να δεις ένα αστυνομικό θρίλερ, τότε όντως ατύχησες....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΝΑ 'ΤΑΝ ΠΑΛΙ ΑΤΥΧΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΠΟΤΕ Η' ΤΗ ΜΙΑ Η' ΤΗΝ ΑΛΛΗ..
ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ..
quote:
o καθενας κρινει διαφορετικα αυτο που βλεπει, καθως εχει την δικια του προσωπικη αποψη για ενα ειδος ταινιας ή για μια συγκεκριμενη ταινια!
+ΦΩΝΩ
quote:
Εγω ποτε δεν βασιστηκα σε κριτικες κριτικων..
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ..)
ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ?
Αλήθεια, από περιέργεια και μόνο, το "THE RED THIN LINE" και το "ΤΗΕ NEW WORLD" σου άρεσαν σαν ταινίες ???
quote:
THE RED THIN LINE"
AYTH EINAI ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ..
ΚΑΙ ΔΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΛΕΡ ΩΡΑΙΑ ΦΑΝΗΚΕ..
ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 7 ΟΣΚΑΡ..
quote:
"ΤΗΕ NEW WORLD"
ΑΥΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ??
ΓΤ ΔΝ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ..
quote:
Η συγκεκριμένη ταινία πιστεύω πως θα αρέσει στο κοινό του esoterica.
ΝΑΙ +ΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕ..
ΑΛΛΑ ΔΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ COMMENT..
TESPA TA LEME..
CHARMED
quote:
"ΤΗΕ NEW WORLD"
υπαρχουν 2 ταινιες... μια του 1995, Γαλλικη...
.png)
και η αλλη (η περισσοτερο γνωστη, με τον Colin Farrell που παιχτηκε προσφατα απο τον ΑΝΤ1)του 2005
![]()
μαλλον την 2η εννοεις ε?

quote:
AYTH EINAI ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ..
ΚΑΙ ΔΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΛΕΡ ΩΡΑΙΑ ΦΑΝΗΚΕ.
Όταν είδαμε το τρευλερ με την παρέα μου τότε, όλοι είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ήταν η εποχή που παιζōτανε το "Saving Private Ryan" και όλοι περιμέναμε κάτι αντίστοιχο....
Στο σινεμά η "παρέα" βρήκε την ταινία ανιαρή (εώς παπαριά). Εμένα μου είχε ψιλοφανεί ενδιαφέρουσα, δεν ήταν αυτό που περίμενα να δω πάντως.
Την ταινία την ξαναείδα ένα χρόνο μετά σε DVD. Την θεωρώ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ταινία. Τότε η "παρέα" περίμενε να δει μια πολεμική ταινία, όμως ήταν μια λυρική ταινία μέσα σε ένα σκηνικό πολέμου...
Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω με το LOVELY BONES. To σενάριο δεν έχει και τόσο σημασία όσο το συναίσθημα που σου βγαίνει όταν ανακαλύπτεις την κρυμένη ομορφιά της. Τεχνικά επίσης είναι μία άψογη ταινία, την ταινία την είδα γιατί ήταν ταινία αναφοράς σε τεχνικό περιοδικό. Αν τύχει κάποια στιγμή στο μέλλον και την ξαναδείς, σε καλή εικόνα και ήχο και χωρίς παρέα (δεν είναι παρεϊστικη ταινία), ίσως και να σου αφήσει κάτι...
quote:
ΑΛΛΑ ΔΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ COMMENT..
Μου κάνει εντύπωση κι εμένα αυτό....
quote:
μαλλον την 2η εννοεις ε?
Ναι, άλλη μια λυρική εποποιήα (για τα γούστα μου πάντα)
quote:
Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω με το LOVELY BONES. To σενάριο δεν έχει και τόσο σημασία όσο το συναίσθημα που σου βγαίνει όταν ανακαλύπτεις την κρυμένη ομορφιά της. Τεχνικά επίσης είναι μία άψογη ταινία, την ταινία την είδα γιατί ήταν ταινία αναφοράς σε τεχνικό περιοδικό. Αν τύχει κάποια στιγμή στο μέλλον και την ξαναδείς, σε καλή εικόνα και ήχο και χωρίς παρέα (δεν είναι παρεϊστικη ταινία), ίσως και να σου αφήσει κάτι...
ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΩ..
ΑΛΛΑ TESΠΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..
CHARMED
Σε όποιον άρεσε η ταινία θα λατρέψει σίγουρα το βιβλίο.
Δεν ηξερα οτι υπαρχει και βιβλιο,αλλα φανταζομαι θα ειναι πολυ καλυτερο απο την ταινια -ως συνηθως-.
Εγώ την είδα εχτές και μπορώ να πώ οτί είναι μια από τις καλύτερες που έχω δει γιατί έχει το μεταφυσικό στοιχείο.Εγώ πάντως ταυτίστηκα με την πρωταγωνίστρια.'Ηταν κάτι το διαφορετικό από άλλες ταινίες,πολύ ξεχωριστή για μένα,με εντυπωσίασε από όλες τις πλευρές....Σε βάζει να σκεφτείς και να νιώσεις πως είναι να είσαι εσύ το θύμα που έχει κακοποιηθεί και δολοφονηθει....
Όλοι είμαστε "μικροί θεοί" αρκεί να πιστεύουμε μέσα σε μας
Το "The Lovely Bones" ουσιαστικά κινείται σε δύο επίπεδα. Σε αυτό του προαναφερθέντος "ενδιάμεσου κόσμου" όπου δραστηριοποιείται η μακαρίτισσα Σούζι και σε αυτό του πραγματικού όπου ο θεατής παρακολουθεί τα προβλήματα της οικογένειάς της νεκρής πρωταγωνίστριας, την τεράστια αγάπη του πατέρα της ο οποίος μέσω "σημαδιών" της νεκρής κόρης του αναζητά τον δολοφόνο αλλά και της αδερφής της Σούζι που προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να φτάσει στη λύση του μυστηρίου.
Βεβαίως παρακολουθούμε και τις εμμονές του δολοφόνου ο οποίος στοχοποιεί την αδερφή της Σούζι και επιδίδεται σε κάθε δυνατή ενέργεια για να εξαφανίσει τα ίχνη της τελευταίας δολοφονίας του.
Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέροντα φαίνονται όλα αυτά. Εμένα πάντως η ταινία παρά το ενδιαφέρον και την πρωτοτυπία της μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Εχει μερικά σημεία βαρετά και δεν αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ατού που είχε στα χέρια του ο σκηνοθέτης. Γενικά πάντως βλέπεται ευχάριστα χωρίς να έχουμε να κάνουμε και με κάποιο αριστούργημα που θα παραμείνει για πολύ καιρό στις συζητήσεις των σινεφίλ.