- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Σχολιαμό δεν θα κάνω μια και ξέρω οτι θα προτιμούσε να τον κάνει αυτός, (ο Σπείρος), πέραν αυτού του μικρού σχόλιου:
Λες βρε Σπείρο να το δανείστηκαν και αυτό οι Ναιτες απο εμάς; ΧΑ, ΧΑ!!
«Άμα τοις καβαλλαρίοις και πεζικήν επιφερόμενος στρατιάν συνεποχείσθαι αυτήν εν τοις ίπποις πολλάκις κέλευε δηλονότι ελαφρήν όπλισην, όπερ δέον έχοντας, και τοις ποσίν οξέως τρέχειν δυνάμενους. Οίτινες εν επικαίροις τόποις εύρωστοι καταπηδήσαντες από των ίππων τόπους υψηλούς καταλήψονται, και σφενδόναις χρήσονται, και τόξοις και ετέροις όπλοις, η και προς άλλο τι των εμπιπτόντων ανδρίσονται.»
Μετάφραση
«Όταν μαζί με τους ιππείς μεταφέρης και πεζικό στράτευμα να διατάζης οι πεζοί να συνιππεύουν πολλές φορές στα άλογα (μαζί με τους ιππείς) και να φέρουν ελαφρό οπλισμό πράγμα το οποίο πρέπει να τηρούν για να δύνανται να τρέχουν ορμητικά για να καταλάβουν πηδώντας από τα άλογα ακμαίοι (δηλαδή ξεκούραστοι )σε επίκαιρα σημεία ευρισκόμενα σε υψηλά μέρη και να πολεμήσουν με σφενδόνες και με τόξα και με άλλα όπλα η να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση των εχθρών».

Θυμάσαι πόσες συζητήσεις κάναμε για τους Ναΐτες που πάνε δύο-δύο στο άλογο και εμείς σπαζοκεφαλιάζαμε τι να σημαίνει αυτή η σφραγίδα; Τι συντροφικότητα λέγαμε, τι πενία που δεν είχαν από ένα άλογο ο καθένας (ενώ είχαν), τι συμβολισμό ψυχής και σώματος λέγαμε (και χώρια το άλογο), όλα τα είχαμε πει.
Όμως, έρχεται να εξηγήσει ένας τελείως αντι-ρομαντικός ερευνητής, η σφραγίδα αυτή δεν απεικόνιζε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα. Τουτέστιν, όντως οι Ναΐτες ίππευαν δύο μαζί περιπολώντας για να κάνουν το συμβατικό τους καθήκον και να δουν μήπως προσκυνητές κινδυνεύουν. Κάτι σαν τα σημερινά εκατά, όπου δύο αστυνομικοί περιπολούν στο ίδιο αυτοκίνητο.
Να λοιπόν που έρχεται και ο Λέων κατά κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει αυτήν την τακτική.
Μου φαίνεται πως η πραγματικότητα μας κάνει να αφιππεύσουμε απότομα...
![]()
ΥΓ. Φιλτάτη Zadok, βλέπω αυτή τη στιγμή τους "Σταυροφόρους" που μας συνέστησες. Κάτι ναϊτικά σταυρουδάκια φοράνε, ο ενδυματολόγος διαβασμένος φαίνεται.
quote:
Μου φαίνεται πως η πραγματικότητα μας κάνει να αφιππεύσουμε απότομα...
Γιατί καλέ μου Σπείρο; Δεν μπορεί να ισχύουν όλα μαζί; ![]()
quote:
ΥΓ. Φιλτάτη Zadok, βλέπω αυτή τη στιγμή τους "Σταυροφόρους" που μας συνέστησες. Κάτι ναϊτικά σταυρουδάκια φοράνε, ο ενδυματολόγος διαβασμένος φαίνεται.
Έτσι μου φαίνεται και μένα ... Για να δούμε...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

quote:
Λίαν επιεικώς χαρακτηρίζω την ταινία παρωδία
Ε, δεν είναι και καμμία παραγωγή περιωπής !!
.
.

Δεν μου λέτε, μήπως όλως τυχαίως έτυχε να δείτε (μερικά χρόνια πριν) στην τηλεόραση μια ταινία που μάλλον αναφερόταν στους Ναΐτες; Την είχα προλάβει στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάτι μάχες με μοναχούς σε κάστρα (και δη υπόγεια) έδειχνε... Τώρα σας φώτισα δηλαδή, αλλά όλα είναι πιθανά σ' αυτόν τον κόσμο.
Πήρα και το "Βασιλιά Αρθούρο" και δεν άντεξα πάνω από μισή ώρα, καλύτερο ήταν εκείνο του Ντίσνεϋ.
quote:Δεν μπορεί να ισχύουν όλα μαζί;
Επαναλαμβάνω, όλα είναι πιθανά σ' αυτόν τον κόσμο.
![]()
"Όμως, έρχεται να εξηγήσει ένας τελείως αντι-ρομαντικός ερευνητής, η σφραγίδα αυτή δεν απεικόνιζε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα. Τουτέστιν, όντως οι Ναΐτες ίππευαν δύο μαζί περιπολώντας για να κάνουν το συμβατικό τους καθήκον και να δουν μήπως προσκυνητές κινδυνεύουν. Κάτι σαν τα σημερινά εκατά, όπου δύο αστυνομικοί περιπολούν στο ίδιο αυτοκίνητο. "
Φαντάζεσαι να είχαν και κράνη με ενσωματωμένη σειρήνα αλα αστυνόμος Σαίνης;
Κανένα σχόλιο για την ταινία πιό συγκεκριμένο; Όπως π.χ. η τσφή του προσκυνητή στο δάπεδο του Ναού;

δυο εκπροσωποι των χριστιανων(αντριου και ριχαρδος απο το οροκαστρο) για να εξιλεωθουν,και ενας που εψαχνε την πραγματικη του ταυτοτητα και οπως στην συνεχεια αποδειχτηκε ηταν "εκπροσωπος" των σαρακινων...απο την φυλη του ομαρ κινησαν ...για τα ιεροσολυμα...
εδειξε με το δικο της τροπο...η ταινια,την νυχτα του αγιου βαρθολομαιου....
στην συνεχεια...εχουμε την εκπροσωπο των εβραιων....που μπαινει στην ομαδα...
το κουφαρι του ριχαρδου θαφτηκε απο τον σαρακινο,στο μερος που χτιστηκε αργοτερα η μονη..απο τον αντριου..και την γυναικα του (την εκπροσωπο των εβραιων)....
εδειξε να φλεγεται...κομματι του τιμιου σταυρου και να χανεται...ομως αντικατασταθηκε απο κομματι ξυλου φοινικιας....το οποιο κατειχε ο ανθρωπος που μεγαλωσε τον σαρακινο...και το οποιο ξυλο εκλεισε τον κυκλο του...εναν κυκλο που ειχε βαθιες ριζες στν χρονο....
η ταινια προσπαθησε να δειξει πως προυπηρχε η συνυπαρξη χριστιανων-εβραιων-μωαμεθανων..στα ιεροσολυμα....
αυτη ηταν μια επιφανειακη απο μερους μου ππροσεγγιση της ταινιας...που δεν ξερω κατα ποσο πλησιασε (η ταινια) την θεματολογια του τοπικ ,οσον αφορα καποιο η καποια μυστικα....
ααααα το μοναδικο που παρατηρησα ηταν η εισρροη στο χωρο των ραββινων γυναικας(εχω αναφερθει για την συγκεκριμενη γυναικα....παραπανω) κατι το οποιο δεν επιτρεποταν στους κυκλους τους....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
quote:Φαντάζεσαι να είχαν και κράνη με ενσωματωμένη σειρήνα αλα αστυνόμος Σαίνης;
Κατά κάποιο τρόπο είχαν. Φορούσαν μεταλλικές περικεφαλαίες οι οποίες επειδή ήταν αλάδωτες έκαναν γκλιν-γκλαν.
Αγαπητέ Manos, χαρά στο κουράγιο σου για βιντεοσκόπηση. Πάντως μια ενδελεχής έρευνα έδειξε ότι η εν λόγω ταινία δεν διατίθεται από τα ντιβιντοπωλεία του εξωτερικού.
Νομίζω ότι ήταν μια συμπαθής προσπάθεια να έχει "λίγο απ' όλα" και να είναι κατανοητή. Pas mal. Είχε και μια ψιλο-καλλιτεχνίζουσα διάθεση. Ε, λοιπόν, μπράβο της.
quote:η ταινια προσπαθησε να δειξει πως προυπηρχε η συνυπαρξη χριστιανων-εβραιων-μωαμεθανων..στα ιεροσολυμα....
Μα, έτσι δεν ήταν; Άλλωστε τι τους στείλαμε τους Ναΐτες εκεί κάτω.
![]()
quote:
Πάντως μια ενδελεχής έρευνα έδειξε ότι η εν λόγω ταινία δεν διατίθεται από τα ντιβιντοπωλεία του εξωτερικού.
Κυκλοφορεί στα εγχώρια όμως...
Λέτε να τη δούμε frame by frame μήπως ανακαλύψουμε κάτι και γράψουμε τον "κωδικό Ιεροσόλυμα"; ![]()
.
.