- Χρεοκοπεί η Ελλάδα ( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 3 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Αν θες το όνομά μου ζήτα το, μην ντρέπεσαι. Εσύ είσαι αυτός που παραληρεί ανώνυμα, εγώ απλώς έχω αλλεργία στον εμετό.
Εγώ και επώνυμα λέω πάντοτε τι ψήφισα όπως και επώνυμα το λένε 380.000 άνθρωποι, αν την υποστήριξη και μόνο σε κάποιο κόμμα που το ψήφισαν 380.000 άνθρωποι το λες παραλήρημα να πας να σε δει ψυχίατρος.
quote:Απ' τη δεκαετία των '60 πρέπει να 'ρθες εσυ
Γράφω αλήθειες για τις οποίες δεν είσαι έτοιμος.
Περίεργο πώς μερικά φαντάσματα στοιχειώνουν μέχρι και σήμερα
Ιπτάμενε, άνθρωποι που εν έτει 2017 γυρνάνε το ίντερνετ υμνώντας έναν κοινό τραμπούκο ως 'εθνάρχη' καλώντας τον να έρθει να γ.... και να δείρει όλο το σύμπαν, πάσχουν από προφανή θέματα και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία ολόκληρη κουβέντα για το τι είδους θέματα είναι αυτά. Ένα εξ αυτών είναι φερ'ειπείν η έλλειψη αυτοεκτίμησης, επειδή θεωρείς ότι σου λείπει μία κάποιου είδους 'δύναμη' προβάλλεις όλες σου τις φαντασιώσεις σε κάποιον που θεωρείς ότι έχει τη δύναμη αυτή. Το θέμα έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προεκτάσεις, όπως πχ. το περίφημο πείραμα του Μίλγκραμ που ξαναέγινε και επίκαιρο...δυστυχώς είναι μία θλιβερή αλήθεια για την ανθρώπινη φύση, όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος τόσο πιο πιστευτός γίνεται ,όσο πιο πολύ πυγμή βγάζει προς τα έξω τόσο περισσότερους εθελόδουλους θα τραβήξει δίπλα του να τον υπηρετήσουν. Η μόνη σου δικαιολογία λοιπόν είναι το να είσαι πιτσιρικάς, που τελικά όμως ούτε και αυτό είναι δικαιολογία...
Δεν τον κάλεσα ποτέ να γ.... και να δείρει όλο το σύμπαν, σε προκάλεσα να μου εμφανίσεις πότε και που έγραψα αυτό το πράγμα αλλά δεν απάντησες.
Έλα τώρα, άσε τους λαϊκισμούς, μα που νομίζεις οτι απευθύνεσαι, στο altsantiri.gr? Τα συμφέροντα μου έχουν θιχτεί προ πολλού διότι για να βρω μία αξιοπρεπή δουλειά έπρεπε να αλλάξω χώρα...θυμό σαφώς και έχω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσω να βρίζω, να απειλώ και να βαράω δικαίους, αδίκους, αριστερούς, μαύρους και λοιπούς αντιφρονούντες...ούτε και να λέω σε όσους διαφωνούν μαζί μου 'θες να φας και εσύ τα χαστούκια σου όπως η Κανέλλη?' όπως κάνεις εσύ σε άλλο φόρουμ...αλλά βλέπεις εκεί σάς έχουν να βόσκετε ελεύθερα χωρίς καμία παρέμβαση.
Πάντως μιας και το έχουμε ρίξει το επίπεδο, και φταίω εγώ μάλλον γι'αυτό, απάντησέ μου σε κάτι περήφανε χρυσαυγίτη. Βλέπω ότι θεοποιείς τον λιάκο, που σημαίνει ότι αποκλείεται να είσαι οργανωμένος (εκεί υπάρχει πλήρης υποταγή στον φύρερ). Μιας και τον οραματίζεσαι επόμενο αρχηγό (και εθνάρχη
) τι λες, θα τον φάει κι αυτόν όπως έκανε με όλους τους προηγούμενους νο2, ή θα τον κάνει διάδοχό του? Διότι κακά τα ψέματα, όλη η δημοτικότητα του μορφώματος σε αυτόν οφείλεται (οι υπόλοιποι μόνο κραυγές αρθρώνουν).
Να σου υπενθυμίσω τέλος στο AlTsantiri που προφανώς εκεί με παρακολουθείς πολλοί με λένε Νεοδημοκράτη, κάνουν λάθος βέβαια αλλά αφού με παρακολουθείς καλύτερα να τα βλέπεις όλα.
Edited by - Iptamenos paratiritis on 19/03/2017 19:26:00
quote:
Δεν υποτιμώ κανέναν απο τους υπόλοιπους στην Χρυσή Αυγή απλά ο Κασιδιάρης είναι ο πιο κατανοητός και ο πιο πειστικός ούτε βέβαια και ούτε είμαι κολλημένος οπωσδήποτε με την Χρυσή Αυγή. Άν βρεθεί κάποιο άλλο κόμμα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου και έχει σχετικά υψηλά ποσοστά άνω του ορίου του 3% πιθανώς να ψηφίσω εκείνο αλλά οι παρούσες συνθήκες με οδηγούν μονάχα στην Χρυσή Αυγή.
Να σου υπενθυμίσω τέλος στο AlTsantiri που προφανώς εκεί με παρακολουθείς πολλοί με λένε Νεοδημοκράτη, κάνουν λάθος βέβαια αλλά αφού με παρακολουθείς καλύτερα να τα βλέπεις όλα.Edited by - Iptamenos paratiritis on 19/03/2017 19:26:00
Οι κοινωνίες πάσχουν από έλλειψη πνευματικής σύνδεσης,που σημαίνει έλλειψη σύνδεσης με το φυσικό κόσμο,που σημαίνει έλλειψη κοινής σύνεσης και λογικής δράσης.
Δεν χρειαζόμαστε ''πειστικές'' ιδεολογίες και αυθεντίες.
Μην ξεχνάς πώς ο φασισμός συνδέεται με τον τεχνοκρατισμό,με την προσπάθεια υποταγής των κοινωνιών μέσω της εφαρμογής επιστημονικών μεθόδων. Ο φασισμός κατεξοχήν ήταν πείραμα υποδούλωσης μέσω της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας. Η τεχνολογία έχει τεράστιο αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Για μένα η πνευματική και ηθική βάση της ζωής δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κλειστό σύστημα αλλά μόνο σε συνάρτηση με το περιβάλλοντα χώρο που μας υποστηρίζει και πρέπει να μάθουμε να πάμε με τα νερά του .Έχουμε αλλοιωθεί για τα καλά .
quote:δυστυχώς είναι μία θλιβερή αλήθεια για την ανθρώπινη φύση, όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος τόσο πιο πιστευτός γίνεται ,όσο πιο πολύ πυγμή βγάζει προς τα έξω τόσο περισσότερους εθελόδουλους θα τραβήξει δίπλα του να τον υπηρετήσουν.
Έτσι ακριβώς είναι.Αν δεν δούμε τον εαυτό μας σαν πρόβατα που ακολουθούν βροντές και κραυγές επειδή βολευόμαστε στη φασαρία και στα μαζέματα,δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν βλέπουμε τον εαυτό μας σαν πρόβατα.Τον βλέπουμε κάτω από την εικόνα μιας δήθεν φοβερής και τρομερής θεϊκών διαστάσεων και απέραντης δύναμης ιδεολογίας.Τόσο τρομαγμένοι είμαστε.Μην ξεχνάμε ότι τα μέσα προπαγάνδας ασκούν αυτή την ψυχολογική πίεση και το ψυχολογικό τραύμα.Τραυματισμένοι είναι πιο εύκολο να γίνουμε ακόλουθοι αυθεντιών.
Η σιωπή σημαίνει διερώτηση.Η σιωπή σημαίνει φύση.Φοβόμαστε τη διερώτηση και τη φύση γιατί οδηγούν στον απο-προγραμματισμό μας.Οδηγούν κάπου πέρα από όσα γνωρίζουμε.Διερωτωμενοι σπάμε τα δεσμά του προγραμματισμού των ιδεολογιών.Ευρισκόμενοι στη φύση βλέπουμε ότι τίποτα από αυτά που φωνάζουν τα μέσα προπαγάνδας υπάρχουν .Το σύστημα έχει κάνει τα πάντα για να μας απομακρύνει από αυτή τη φυσική πραγματικότητα.
quote:
Οι κοινωνίες πάσχουν από έλλειψη πνευματικής σύνδεσης,που σημαίνει έλλειψη σύνδεσης με το φυσικό κόσμο,που σημαίνει έλλειψη κοινής σύνεσης και λογικής δράσης.
Δεν χρειαζόμαστε ''πειστικές'' ιδεολογίες και αυθεντίες.
Μην ξεχνάς πώς ο φασισμός συνδέεται με τον τεχνοκρατισμό,με την προσπάθεια υποταγής των κοινωνιών μέσω της εφαρμογής επιστημονικών μεθόδων. Ο φασισμός κατεξοχήν ήταν πείραμα υποδούλωσης μέσω της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας. Η τεχνολογία έχει τεράστιο αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Για μένα η πνευματική και ηθική βάση της ζωής δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κλειστό σύστημα αλλά μόνο σε συνάρτηση με το περιβάλλοντα χώρο που μας υποστηρίζει και πρέπει να μάθουμε να πάμε με τα νερά του .Έχουμε αλλοιωθεί για τα καλά .
Όταν λες φασισμός εννοείς ολοκληρωτικά καθεστώτα ή εθνικισμός;
Ολοκληρωτικά καθεστώτα είχαμε πάντοτε απο τα αρχαία χρόνια η τεχνολογία σταδιακά τα μείωσε μέχρι που τα εξαφάνισε εξακολουθούν όμως να υπάρχουν με άλλη εμφάνιση όπως πρωθυπουργική δικτατορία υπο μορφή δημοκρατίας που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το 1974.
Ο εθνικισμός ακούγεται οτι πρώτοι εθνικιστές ήταν οι Τούρκοι με τον Κεμάλ, αυτόν μιμήθηκαν στην συνέχεια ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και γενικά οι φανατικοί εθνικιστές όλων των κρατών αλλά ο εθνικισμός διαφέρει σημαντικά απο χώρα σε χώρα. Τα τελευταία χρόνια ειδικά με την εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ ζούμε ισχυρές προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο να πατήσουν κάτω τον εθνικισμό, αυτό έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα σε θέματα ανθρώπινης διαβίωσης και ο κόσμος αντέδρασε παντού με άνοδο του εθνικισμού, πιο χαρακτηριστική περίπτωση η εκλογή του Τράμπ.
H τυφλή Ελληνική δικαιοσύνη, απεφάνθη:
"η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη μονή,
συνεπώς οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του δημοσίου ήταν σύννομες."

υπαρχει χρυσόβουλο απο τον μαρμαρωμένο βασιλιά...
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
ετοιμαστείτε για κανένα 500ρικο φόρο επιπλέον στην καλύτερη τώρα και αφήστε το Βατοπαίδι
Μην είσαι άδικος, το Βατοπέδι και το κάθε Βατοπέδι, εχει άμεση σχέση με το νήμα.
Τώρα στο άλλο που λες, έχεις δίκιο, ήδη σήμερα όλοι μιλούν για το "καλό" σενάριο το οποίο δεν είναι άλλο απο το 4ο μνημόνιο.
Εγώ πρώτη φορά απ' το Εσωτέρικα και απο κάποιον γνωστό μου, άκουσα την παραπάνω άποψη. Γιατί τότε τα μέσα είχαν γεμίσει με Βαξεβάνη.... Αυτόν τον "έγκριτο" δημοσιογράφο
Φαντάζομαι -παρεμπιπτόντως- τώρα, πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι με την κατάληξη του "εμπορικού κέντρου" στις αχαρνές, έτσι;
Με Βαξεβάνη εξουσία, το δημόσιο θα κερδίσει πολλά λεφτά από αυτό το.. κέντρο
Να εξετάσουμε μήμπως μπορούμε να το μετατρέψουμε σε βίλλα..
quote:Ολοκληρωτικά καθεστώτα είχαμε πάντοτε απο τα αρχαία χρόνια η τεχνολογία σταδιακά τα μείωσε μέχρι που τα εξαφάνισε εξακολουθούν όμως να υπάρχουν με άλλη εμφάνιση όπως πρωθυπουργική δικτατορία υπο μορφή δημοκρατίας που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το 1974.
Όταν ένα καθεστώς βασίζεται στην ύλη /τεχνολογία τότε αναγκαστικά θα είναι καταπιεστικό. Για να συντηρηθεί θέλει τεράστια εξαγωγή πόρων Και ποιός θα κάνει αυτή την εξαγωγή;; Άτομα κάτω από συνθήκες δουλείας.
Το πρόβλημα μας είναι ηθικό,πνευματικό και η ύλη ποτέ δεν πρόκειται να το λύσει.Η ύλη αντιπροσωπεύει την έκπτωσή μας ,την πτώση μας από την ψυχική μας φύση.
Όλες οι δικτατορίες ήταν βαλτές από εξωτερικές επιρροές.Οι ίδιες οργανώσεις που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα ελέγχουν και το εμπόριο όπλων.Η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία όπλων!!! Οπότε κάποιος άλλος έκανε δυνατή την πραγματικότητα των δικτατοριών.Αυτός ο άλλος παίζει και τις δύο πλευρές στους πολέμους και τις χρηματοδοτεί.Θέση-αντίθεση -σύνθεση.Μόνο που τα δύο πρώτα τα παίζει το ίδιο άτομα και άρα η σύνθεση βρίσκεται κάτω από τη δική του επιρροή.Πότε είχαμε πραγματικά ανεξάρτητο σύστημα;;; Μάλλον προ πολιτισμού εποχή.
quote:
Όταν ένα καθεστώς βασίζεται στην ύλη /τεχνολογία τότε αναγκαστικά θα είναι καταπιεστικό. Για να συντηρηθεί θέλει τεράστια εξαγωγή πόρων Και ποιός θα κάνει αυτή την εξαγωγή;; Άτομα κάτω από συνθήκες δουλείας.
Το πρόβλημα μας είναι ηθικό,πνευματικό και η ύλη ποτέ δεν πρόκειται να το λύσει.Η ύλη αντιπροσωπεύει την έκπτωσή μας ,την πτώση μας από την ψυχική μας φύση.
Όλες οι δικτατορίες ήταν βαλτές από εξωτερικές επιρροές.Οι ίδιες οργανώσεις που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα ελέγχουν και το εμπόριο όπλων.Η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία όπλων!!! Οπότε κάποιος άλλος έκανε δυνατή την πραγματικότητα των δικτατοριών.Αυτός ο άλλος παίζει και τις δύο πλευρές στους πολέμους και τις χρηματοδοτεί.Θέση-αντίθεση -σύνθεση.Μόνο που τα δύο πρώτα τα παίζει το ίδιο άτομα και άρα η σύνθεση βρίσκεται κάτω από τη δική του επιρροή.Πότε είχαμε πραγματικά ανεξάρτητο σύστημα;;; Μάλλον προ πολιτισμού εποχή.
To γυρίζεις προς την θρησκεία όπως καταλαβαίνω, έχεις δίκιο σε πολλά αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί μάλλον θα βγω εκτός θέματος
quote:
Πότε είχαμε πραγματικά ανεξάρτητο σύστημα;;; Μάλλον προ πολιτισμού εποχή.
Ισως Πανο να εχεις εν μερη δικιο
Σε παλαιοτερες εποχες δεν υπηρχε πολυ περιθωριο για τον υλισμο ετσι οπως τον ξερουμε σημερα
Πολλοι οι παργοντες επιδρασεις και ειναι εκτος θεματος
Ξεχνας ομως την ανθρωπινη φυση
Αυτη ηταν και ειναι η αιτια του υλισμου
Καποιοι επιβαλουν τον υλισμο εκμεταλευομενοι ακριβως αυτο
Την ανθρωπινη φυση
quote:quote:
Πότε είχαμε πραγματικά ανεξάρτητο σύστημα;;; Μάλλον προ πολιτισμού εποχή.Ισως Πανο να εχεις εν μερη δικιο
Σε παλαιοτερες εποχες δεν υπηρχε πολυ περιθωριο για τον υλισμο ετσι οπως τον ξερουμε σημερα
Πολλοι οι παργοντες επιδρασεις και ειναι εκτος θεματος
Ξεχνας ομως την ανθρωπινη φυση
Αυτη ηταν και ειναι η αιτια του υλισμου οποια μορφη και ενταση και αν ελαβε στο παρελθον η τωρα
Καποιοι επιβαλουν τον υλισμο εκμεταλευομενοι ακριβως αυτο
Την ανθρωπινη φυση