ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ζητείται ψυχολόγος στο επάγγελμα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ζητείται ψυχολόγος στο επάγγελμα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

gentleman10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
gentlemanΜέλος
22/11/2006, 22:37:02
Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη της angi και όποιου ασχολείται σοβαρά με την ψυχολογία σαν επαγγελματίας ψυχολόγος (όχι ψυχίατρος).

Βρήκα το παρακάτω κείμενο σε άλλο forum.

-------------------------------------------
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ" ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ, 'Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΤΡΙΞ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΩΝ ?

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ,ΤΡΕΛΟΙ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΤΛ"
-------------------------------------------------------

Mασωνική βιβλιογραφία των ψυχολόγων;

Dare To Dream

angiΜέλος
23/11/2006, 02:18:33
Αγαπητε gentleman,

Ειλικρινα προβληματιστικα για το πώς θα επρεπε να εκλαβω το εν λογω θεμα.
Εμεινα αφωνη βλεποντας οτι απευθυνεσαι προσωπικα σε μενα!
Οι λογοι ειναι οι εξης:
Μεσω σπουδων (ιδιωτικη εκπαιδευση) ασχοληθηκα με την Ψυχολογια γιατι ειναι ενας τομεας τον οποιο καποτε επρεπε να συγκεκρινοποιησω λογω της τασης μου να εμμενω στα βαθυτερα αιτηματα,κινητρα και σκεψεις των ατομων, με των οποιων συναναστρεφομαι σε ολες τις περιοδους τις ζωης μου.(Θα μπορουσα να γινω και ντετεκτιβ...χεχε)
Με ενδιεφερε πολυ να μαθω και την αιτια για τον λογο που ο καθεις συμπεριφερεται με ενα συγκεκριμενο τροπο.
Ισως για να μπορω να συγχωρησω, να κατανοησω, να δικαιολογησω.
Ειναι καποια εμφυτη ταση αυτη. Να καταλαβαινεις τα κινητρα και να εισχωρεις στην ψυχη του αλλου αλλα και μια ανησυχια προσωπικη που πηγαζει απο δικα σου βιωματα, οχι παντα ευχαριστα...
ΠΟΤΕ δεν ανεφερα οτι ασχολουμαι επαγγελματικα με την Ψυχολογια!
(μαλιστα εχω τουλαχιστον 10 χρονια να ασχοληθω αλλα ο τροπος που σκεφτεσαι ή το πού εχεις ταλεντο, δεν προκειται να φυγει ποτε απο πανω σου ή απο μεσα σου! Να σκεφτεις οτι οι κομμωτριες εκτελουν χρεη ψυχολογου!)
Εχω αναφερει ομως πολλες φορες οτι ασχολουμαι με την Αστρολογια την οποια θεωρω εγκυροτερη γιατι μπαινει στο μεζουλι του προβληματος και μπορει να σε κανει να κατανοησεις και να αντιληφθεις δυνατοτητες και αδυναμιες του εαυτου σου, να σου δωσει διεξοδους αλλα το κυριοτερο:
Να μαθεις την αιτια των προβληματων σου...
Εκει τα κατασταλτικα δεν εχουν θεση...
Θα συμφωνησω ωστοσο στα κοινωνικα στεροτυπα που εχουν κατα καιρους επιβληθει...αλλα...
Ειμαστε ο εαυτος μας...
Το μονο που μας λειπει ειναι η θεληση για να πραγματωσουμε τα ονειρα μας...εστω και κατω απο δυσκολες συνθηκες...
Ο καθεις διαλεγει το δρομο του!

Ενας απλος μπακαλογατος ειμαι....

Η ψυχολογια δεν εχει καμμια σχεση με το παρων θεμα...

Παντα φιλικα...

Edited by - angi on 23/11/2006 03:36:37

Edited by - angi on 23/11/2006 03:47:28

gentlemanΜέλος
24/11/2006, 01:55:49
Sorry angi.

Mου έκανε εντύπωση το post στο άλλο forum, και είπα να το ψάξω. Κάτι που έκανα άγαρμπα, sorry.

> Ειναι καποια εμφυτη ταση αυτη. Να καταλαβαινεις τα κινητρα και να εισχωρεις στην ψυχη του αλλου αλλα και μια ανησυχια προσωπικη που πηγαζει απο δικα σου βιωματα, οχι παντα ευχαριστα...

Κι εγώ την ψιλο-έχω αυτή την τάση, αλλά πρόσεξε κάτι. Πριν 14 χρόνια γνώρισα έναν Άγγλο ο οποίος σπούδαζε Λογοτεχνία στην ηλικία των 32 χρονών, έχοντας εγκαταλείψει την προηγούμενη καριέρα του. Είχε διαβάσει πολλά βιβλία ψυχολογίας, και βιβλία για το ανεξήγητο γενικώς.

Γιατί τον αναφέρω λοιπόν. Γιατί με μόλις 10-15 λεπτά κουβέντα, μου είπε τις προσωπικές του εκτιμήσεις για μένα που ήταν τόσο λεπτομερείς και ακριβείς που τρόμαξα. Σαν να έχεις τον Hannibal Lecter μπροστά σου, και δεν ξέρεις τι προθέσεις έχει.

Όταν λοιπόν μπαίνουν άλλοι μέσα στην ψυχή μας, και ιδίως άγνωστοι, δεν μας αρέσει, και μπορεί και να μας τρομάζει αν ξέρουμε τι μπορεί να μας κάνει κάποιος που καταλαβαίνει τα κίνητρά μας κι έχει εισχωρήσει στην ψυχή μας.

Θέλει λοιπόν πολλή προσοχή αυτό το χόμπυ, γιατί μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.

> Θα συμφωνησω ωστοσο στα κοινωνικα στεροτυπα που εχουν κατα καιρους επιβληθει...αλλα...
Ειμαστε ο εαυτος μας...
Το μονο που μας λειπει ειναι η θεληση για να πραγματωσουμε τα ονειρα μας...εστω και κατω απο δυσκολες συνθηκες...
Ο καθεις διαλεγει το δρομο του!

Σωστά όλα αυτά, ιδίως σε ελεύθερες χώρες όπως η αμερική. Και η Ελλάδα δίνει δυνατότητες εξέλιξης, αλλά εδώ δεν πας μπροστά με την αξία σου.

Εμένα πάντως εντύπωση μου έκαναν τα εξής:

ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

Θέλει κανείς να τα σχολιάσει αυτά;

Dare To Dream

24/11/2006, 15:57:22
quote:
Ενας απλος μπακαλογατος ειμαι....

εε.. μπακαλόγατα θές να πείς...

αλλά ωραία μπακαλόγατα..

βρε.. μπακαλόγατα και αστρολόγος.. γίνεται?

nkΜέλος
30/11/2006, 02:47:58
Γεια σας!
Περαστικός είμαι και μπήκα...
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως χρειάζεσαι τη γνώμη ψυχοθεραπευτή κι όχι ψυχολόγου φίλε gentleman. Ψυχολόγος μπορεί να είναι και κάποιος με θεωρίες στο κεφάλι του. Αν δεν έχει περάσει αρκετές ώρες σε ανάλυση του εαυτού του ως πελάτης μπορεί να είναι και επικίνδυνος στον τρόπο που μεταφέρει τις γνώσεις του. Προσωπικά εμπιστεύομαι αυτούς που μπορούν να βιώσουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Έχω γνωρίσει αρκετούς ψυχ που προτιμούν να παίζουν το ρόλο του Θεού απέναντι στους πελάτες τους λέγοντάς τους τι να κάνουν, παρά να τους βοηθούν να βρουν οι ίδιοι το δρόμο τους.
Έχω επαφή με το χώρο αρκετά χρόνια αλλά δεν ονομάζομαι ψυχολόγος. Δεν θέλω να σταθώ στις γνώσεις μου αλλά θα ήθελα να σχολιάσω το
quote:
ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

.
Δεν ξέρω αν είναι αντισιωνιστές ή κάτι άλλο. Πιστεύω όμως πως το επάγγελμα που φτάνει στην Ελλάδα τα 150Ευρώ το 50λεπτο(!!!) βοηθάει τους ανθρώπους να γίνουν "λειτουργικοί". Αυτό σημαίνει μπακαλίστικα για μένα οδηγός προσαρμογής σε ένα κόσμο που θέλει να αστυνομεύει την πνευματικότητα, τη φαντασία, την κριτική σκέψη. Τουλάχιστον οι 9 στους 10 που γνωρίζω αυτό πιστεύουν και όσοι θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω "επιτηρούνται" από τις εταιρίες των ψυχ προσεγγίσεων που ανήκουν, από τα άτομα που κάνουν εποπτεία, από τους νόμους κλπ. Η εκδήλωση οργής ενός πελάτη είναι για τον οποιοδήποτε ψυχ φόβος και τρόμος γιατί δεν είναι κατάσταση εύκολα χειρίσιμη. Για αυτό είναι καλύτερα να καταστέλεται.Καλύτερα να τον διοχετεύει στο γήπεδο(!) πχ. Αν την εκδηλώσει εκεί που θέλει και αυτό έχει άσχημες συνέπειες και πει πως με συμβούλεψε έτσι ο ψυχ μου? Ασε καλύτερα μην υπάρχουν και μπλεξίματα.
Το
quote:

. Δεν το σχολιάζω αφού δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο.
angiΜέλος
02/12/2006, 02:40:17
quote:
Σωστά όλα αυτά, ιδίως σε ελεύθερες χώρες όπως η αμερική. Και η Ελλάδα δίνει δυνατότητες εξέλιξης, αλλά εδώ δεν πας μπροστά με την αξία σου.

Επαγγελματικα, ποτε δεν θελησα να ασχοληθω με την ψυχολογια και την Αστρολογια.
Ειναι αυτα που αγαπαω αλλα δυστυχως ή ευτυχως δεν τα εχω κανει επαγγελμα...
Οσο για τις θεωριες σιωνιστων..., ειναι ενα τεραστιο θεμα που ομως δεν εχει σχεση καθαρα με τον τομεα της ψυχολογιας...
Η ψυχολογια θα διορθωσει τα κακως φερομενα...δεν θα τα δημιουργησει...

gentlemanΜέλος
03/12/2006, 02:36:55
> όσοι θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω "επιτηρούνται" από τις εταιρίες των ψυχ προσεγγίσεων που ανήκουν, από τα άτομα που κάνουν εποπτεία, από τους νόμους κλπ.

Τι είναι οι εταιρείες ψυχ προσεγγίσεων;

Dare To Dream

nkΜέλος
07/12/2006, 18:38:53
Το πως προσεγγίζεται ένας πελάτης-θεραπευόμενος φίλε gentleman εξαρτάται και από την προσέγγιση που έχει επιλέξει ο θεραπευτής του.
Πχ αλλιώς θα προσεγγίσει ένας θεραπευτής της συμπεριφοριστικής σχολής, αλλιώς ένας της Ραϊχικής σχολής όπου χρησιμοποιεί και το σώμα, αλλιώς ένας ψυχίατρος φροϋδικής κατεύθυνσης κλπ
Ορισμένοι έχουν εταιρείες ή ενώσεις. Εταιρεία συμβουλευτικής πχ. Για να είσαι μέλος χρειάζεται να έχεις κάποιες ώρες "πτήσης" με πελάτη, να έχεις εποπτευθεί αν εφαρμόζεις κάποιες "συγκεκριμένες" θεωρίες και πρακτικές στην αντιμετώπιση του πελάτη κ.α. Για παράδειγμα κάποιος της μιας σχολής στην εποπτεία του να ακούει πως μια ενέργειά του σε σχέση με θεραπευόμενο είναι λάθος την ώρα που μια άλλη προσέγγιση την βρίσκει σωστή. Δεν είναι εύκολοι οι ελιγμοί δηλαδή.
Φυσικά, επειδή υπάρχουν πολλοί και στο χώρο της ψυχολογίας που πιστεύουν πως είναι θεοί, τα ξέρουν όλα περί συναισθημάτων, θεωρούν τις θεωρίες των άλλων προσεγγίσεων λιγότερες ή τσαρλατανισμούς, έτσι υπάρχει μεγάλη "φαγωμάρα" στο χώρο για την πίτα!
gentlemanΜέλος
07/12/2006, 23:32:26
Δεν ήταν πιο λίγοι οι χρήζοντες ψυχοθεραπείας πριν την μαζική αστικοποίηση των πληθυσμών, με την παρά-φύση διαβίωση σε "κουτιά", με τον μολυσμένο αέρα, με τα φυτοφάρμακα και γενικώς τα ανθυγειινά τρόφιμα, δεν αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 07/12/2006 23:46:55

nkΜέλος
16/12/2006, 21:08:11
quote:
Δεν ήταν πιο λίγοι οι χρήζοντες ψυχοθεραπείας πριν την μαζική αστικοποίηση των πληθυσμών, με την παρά-φύση διαβίωση σε "κουτιά", με τον μολυσμένο αέρα, με τα φυτοφάρμακα και γενικώς τα ανθυγειινά τρόφιμα, δεν αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα;

Κοίταξε, κατά τη γνώμη μου οι ενδοοικογενειακές σχέσεις πρωτίστως ήταν κάτι που ίσως δεν είχε εξερευνηθεί αρκετά στο παρελθόν, υπήρχε όμως πάντα ως πρόβλημα. Εδώ χρειάζεται η ψυχοθεραπεία για την ανακάλυψη των ορίων του καθενός, των επιζήμιων υποσυνείδητων συμπεριφορών κλπ.
Η κοινωνική κατάσταση που λες επιδεινώνει τα πράγματα λόγω του καταιγισμού των πληροφοριών που δεχόμαστε όταν ζούμε σαν σαρδέλες με τους άλλους με αποτέλεσμα να χάνουμε περισσότερο την επαφή με τον εαυτό μας άρα...
Οι άσχημες συνθήκες σωματικής διαβίωσης επιβαρύνουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο αλλά δεν είναι η αιτία.