ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Kelsos50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
20/03/2003, 00:33:37
Αγαπημένη μου Μάρα
Το επαναλαμβάνω γιατί ίσως δε κατάλαβες.
Το ποιο δρόμο θα διαλέξει κάποιος για να γνωρίσει το διαλέγει από ΜΟΝΟΣ του.
Ποιος μπορεί να πει ΚΑΤΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ;
ΚΑΝΕΙΣ !!!
Απλά ο τεκτονισμός, ο ροδοσταυρισμός κλπ είναι δρόμοι το ποιόν διαλέγουμε είναι καθαρά δικό μας θέμα.
Κανείς μα κανείς δεν είπε ότι η απόλυτη αλήθεια κρύβετε σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα.
Είπαμε και το ξανάλεμε ο τεκτονισμός σου δίνει εργαλεία αναζήτησης το πώς θα τα χρησιμοποιήσεις είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ θέμα.

Ο Αναζητών

Apostolos

MaraΜέλος
20/03/2003, 00:46:19
Δεν μιλησα για την απολυτη αληθεια αλλα για την αναζητηση της γνωσης...ουτε ανεφερα πουθενα πως οι τεκτονες η οι ροδοσταυροι κατεχουν την απολυτη αληθεια και να μας την δωσουν και μας...

Απλα προβληματιζομαι ....για αυτα τα εργαλεια αναζητησης οπως αναφερεις φιλε μου Αποστολη να μπορουμε να τα βρουμε μονο εκει ??
Η μηπως βρισκονται και αλλου απλα χρειαζεται να ανοιξουμε τα ματια μας??

αχχχ....η μια απορια ....φερνει παντα την αλλη

And I keep on wondering....

20/03/2003, 00:51:45
Δανείζομε την απάντηση από τον αγαπητό μου Κέλσο

"Και εγώ σας λέγω, ΑΙΤΗΤΕ και θέλει σας ΔΩΘΗ,
ΖΗΤΗΤΕ, και θέλετε ΕΥΡΕΙ,
ΚΡΟΥΕΤΕ και θέλει σας ΑΝΟΙΧΘΕΙ.
Διότι ΠΑΣ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και εις τον κρούοντα θέλι να ανοιχθεί"

Με καλύπτει απόλυτα

Ο Αναζητών

Apostolos

20/03/2003, 01:08:14
Την καλησπέρα μου στούς αγαπητούς φίλους...

Κατανοώ την απορία σου φίλη Μάρα, ΑΛΛΑ κατανόησε και εσύ και ΒΡΕΣ έναν τρόπο να αποκτήσουμε τη "ΓΝΩΣΗ", απο ένα μέρος το οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ!!!!

Τι θέλω να πώ;
Απλά πώς μπορούμε να αποκτήσουμε τη ΓΝΩΣΗ απο τον ΕΞΕΙΔΗΚΕΥΜΕΝΟ κλάδο της Ιατρικής επιστήμης, π.χ της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝ αφ'ενός ΔΕΝ έχουμε προετοιμαστεί για τις απαραίτητες εξετάσεις πρός την Ιατρική Σχολή και στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κλάδο και αφ'ετέρου ΔΕΝ πάμε ΠΟΤΕ να δώσουμε τις εξετάσεις αυτές;;;

Ναι, ΘΕΛΩ να αποκτήσω ΓΝΩΣΗ (εδώ βέβαια θέτω το σημαντικό ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗ;)...
Ναί, ΑΛΛΑ δεν παώ να τις αποκτήσω....

Αυτό περί του ανοικτού πανεπιστημίου, ΥΠΑΡΧΕΙ και ΥΦΙΣΤΑΤΕ στο θέμα του Τεκτονισμού και είναι η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ που υπάρχει για την Μυητική Σχολή των Τεκτόνων.
'Ομως μπορείς να μάθεις την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της Ιατρικής, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ μέσα στην ιατρική Σχολή του πανεπιστημιού και ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ του υπεύθηνου καθηγητή;;;;;;

Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει λοιπόν το γεγονός ότι ΕΣΥ θέλεις, αλλά ΔΕΝ ΠΑΣ;;;;

Στην ζωγραφία (ομολογουμένος) της 'Ατμα τώρα μια "απάντηση"
Μας ρώτησες καλή μου ζωγράφε :

quote:
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ...ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΕΝΑ ΑΒΓΟ...
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ...
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΟΛΑΦΤΕΙ..'Η ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙΣ?...

Χμμμμμ πονηρούλα... ΕΞΑΡΤΑΤΕ!!
Αν είμαι ένας ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ, θα το σπάσω και θα το ΦΑΩ....
Αν όμως, ΑΝ λέω, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ, τότε θα το μελετήσω και θα φροντίσω να μου δώσει έναν νέο ΦΑΝΗ - ΕΡΩΤΑ που ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΥ (της γνώσης που θα μου χαρίσει), να μπορέσω να καλλιεργήσω το χωράφι ώστε να μου αποδώσει πολλούς καρπους και μάλιστα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ, που σκοπό θα έχουν μονο έναν...
Να μου καλύψουν το αίσθημα της πείνας, μα συνάμα να μου ΘΡΕΨΟΥΝ και το σώμα....

Την καλησπέρα μου σε όλους και είθε η ειρηνή να επικρατήσει στον ΚΟΣΜΟ...
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ

Κέλσος ο Φιλαλήθης

20/03/2003, 01:41:50
ΕΥΣΤΟΧΕ ΜΟΥ ...ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΤΗ...
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΙΑ..ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ..
ΚΑΙ ΑΛΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..ΜΕ 'Η ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

ΤΟ ΑΒΓΟ-ΤΟ ΝΟΗΤΟ...ΚΑΙ Ο ΦΑΝΗΣ-ΕΡΩΣ...

'manava seva, madhava seva'

20/03/2003, 01:48:34
ΒΕΒΑΙΑ...ΤΟ "ΑΒΓΟ"...
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ "ΠΤΗΝΑ"

'manava seva, madhava seva'

20/03/2003, 01:54:46
Μην σε στεναχωρεί που η ΜΙΑ απορία φέρνει την ΑΛΛΗ καλή μου Μάρα...
Αυτή είναι η ΜΑΓΕΙΑ του ΔΙΑ-ΛΟΓΟΥ...

Απόκτηση "γνώσης" μέσα απο τη συζήτηση λέει ο εξωτερικός νούς..
Απόκτηση ΓΝΩΣΗΣ δια του ΛΟΓΟΥ που τα ΠΑΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ, λεει ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΝΟΥΣ...

Νομίζω πώς αυτή είναι η ΧΑΡΑ των forums του Εsoterica.gr και η ΜΑΓΕΙΑ συνάμα....

Πάντως θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό που καυτηρίασε ο φίλος μου ΕοΝ και που ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ με βρίσκει σύμφωνο...
Εννοώ το θέμα ΠΟΛΙΤΗΣ και ΕΞΟΥΣΙΑΣ στις τάξεις των Τεκτόνων...

Μπορεί να ΑΠΑΓΟΕΡΕΥΕΤΑΙ η πολιτική και η θρησκευτική συζήτηση στις Στοές, ΑΛΛΑ τα μέλη των Στοών, σημερα και το τονίζω αυτό είναι κατεξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....
Ας μην κρύβοντε ΠΙΣΩ απο το ΗΘΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ του Τεκτονισμού (ΟΧΙ πολιτικές, ΟΧΙ θρησκευτικές συζητήσεις), αλλά ΜΕΣΟ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ να επιβάλουν ΚΑΙ την πολιτική και την θρησκευτική θέλησή τους...

Ξαναλέω για να ΜΗΝ παρεξηγηθώ...
Αυτό είναι η ΚΑΤΑΝΤΙΑ του Τεκτονισμού ΣΗΜΕΡΑ, με την ελευθερία που έχει κάποιος να μετέχει ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΑ μέσα στις εργασίες της Στοάς του.

Να που συμφωνούμε φίλε μου Ράμογλου, αλλά αναρωτήσου ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ...
Το ίδιο και εσύ φίλε μου ΕοΝ που είσαι ΥΠΕΡ του να βγούν όλα στη φόρα...
Να τα αποτελέσματα, έμπρακτα εμπρός μας.....

Πάντως αυτό που ΕΓΩ θα ήθελα ΣΗΜΕΡΑ, στην Εαρινή Ισημερία του 2003 θα ήταν...
ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι Πνευματικοί αρχηγοί όπως:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι κατά τόπους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Αντιοχείας, Αλεξανδρείας.
Ο Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με του δικούς του κατα τόπους Πάπες, καρδινάλιους κλπ
Ο Δαλάϊ Λάμα
Οι Πνευματικοί αρχηγοί του Ισλάμ
Ο Αρχιραβίνος της Εβραϊκής Συναγωγής
Οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι ΟΛΩΝ των Τεκτονικών Τύπων
Οι Μεγάλοι Μάγιστροι των διαφόρων Ιπποτικών Ταγμάτων

όλοι αυτοί, να βρίσκοταν ΤΩΡΑ στη κεντρική πλατεία της Βαγδάτης, αγκαλιασμένοι και αδερφομένοι με τον ΑΜΑΧΟ πληθυσμό που θα δεχθή τους τόνους απο βόμβες ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ, με τα τεκτονικά σύμβολα γεμάτα...

Να ποιά θα ήθελα ΕΓΩ να ήταν η ΔΡΑΣΗ και το ΕΡΓΟ όλων όσων κόπτονται για την Πνευματική Εξέλιξη του Ανθρώπου...
Αλλά για ΠΟΙΟΝ Ανθρωπο μιλάμε;;;;
Πάλι για Εκείνον που ο Πόντιο Πιλάτος τον έδειξε λέγοντας:

ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Για Εκέινον που ΘΥΣΙΑΣΕ το σώμα του για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
Που είναι η θυσία των εκπροσόπων του;;;
Που είναι η ΣΤΑΣΗ ζωή τους ΣΥΜΦΩΝΑ με το ευαγγέλιο Του;;;

Λόγια γραμμένα σε χαρτί.....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Αλλά και ποιός είμαι εγώ που ζητάω ΟΛΑ αυτά;;;

ΦοίνιξΝέο Μέλος
20/03/2003, 02:48:56
Πόσες φορές σταυρώθηκε σε αυτή τη συζήτηση ο Υιός του Ανθρώπου και δεν το είδες; Πόσες φορές αναστήθηκε και δεν το είδες; Πόσες φορές εκτυλίχθηκε γύρω σου ο κύκλος της ζωής και δεν το είδες γιατί δεν ήσουν έτοιμος να το δεις; Πόσες φορές συνέβη μέσα σου και δεν κοίταζες; Παρατήρησε περισσότερο και μίλα λιγότερο, ίσως κάποτε να μάθεις να μιλάς για τα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Εγώ ακόμα προσπαθώ να συλλαβίσω αλλά ούτε γραφή γνωρίζω, ούτε ανάγνωση έμαθα ακόμα. Μα επιμένω, και ίσως κάποτε γίνω πιο ελεύθερος από τα πάθη μου που μου σφαλίζουν τα μάτιά μου από το φως.

Θα στο πω όμως και πάλι, ο δρόμος είναι μοναχικός, ούτε παρέα κανένα δάσκαλο έχεις, ούτε κάποιο οδηγό, μόνο κάτι σύμβολα που στέκουν μετέωρα για να τα ερμηνεύσεις, όπως μπορείς και όπου φτάσεις σε κάθε ταξίδι της ζωής αγκομαχώντας... Και την αλήθεια να σου πουν αν δεν μπορείς να την καταλάβεις, αστείο θα σου φανεί και θα προσπεράσεις. Δουλειά λοιπόν, δουλειά και σιωπή.

Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων

20/03/2003, 02:59:58
Κάπου με ρώτησαν:
Δουλειά ή Δουλεία;;;
Και απάντησα:
ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

Στη δουλειά = δουλεία υπάρχει η ΣΙΩΠΗ, σωστά το λές φίλε μου...
Υπάρχει η ΣΙΩΠΗ γιατί ο δούλος δεν μπορεί να ΜΙΛΗΣΕΙ, απλά... ΑΓΚΟΜΑΧΑΕΙ.....

Καλό θα ήταν να μιλάμε...
Μα να μιλάμε με ΜΕΤΡΟ....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

EoNΜέλος
20/03/2003, 10:37:10
Φίλτατοι, γνωρίζω οτι θα σας φανεί ακατανόταο αυτό που θα πώ ,αλλά επειδή μου την "έδωσαν" τα λόγια και η στάση του Πλάτωνα θα απέχω απο την κουβέντα που αναπτύσεται γιατι αυτήν την φορά αν μιλήσω θα κάνω πράγματι κακό στην κουβέντα ενώ αυτή έχει πάρει μια ευχάριστη τροπή
.Ο φίλος αυτός αφού διέκοψε με μια άσχετη φωτογραφία (που κατα τη γνώμη μου ξεφτύλιζε εμάς ,το δυναμικό μας και τις απόψεις μας )το θέμα ξαναδιέκοψε με μια επίθεση σε εμένα προσωπικά που καταφανέστατα την έκανε βιαστικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αφορούσε τελείως άσχετο με το παρόν θέμα.

Ευχαριστώ και θα τα ξαναπούμε σύντομα...καμιά φορά πρέπει να σιωπούμε.

05/12/2004, 19:55:30
Αγαπητοί φίλοι του esoterica , καλησπέρα.

Πριν ξεκινήσω με το θέμα , που μου κάθεται στον λαιμό , θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μου , για μια συνάντηση ,όλων των μελών
του esoterica .gr
Θεωρώ ,ότι είναι ώριμη η χρονική περίοδος , όπου ο άμεσος πνευματικός διάλογος μεταξύ μας , έχει σιγάσει επικίνδυνα.

Είναι καιρός , να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας , αυτοπροσώπως.

Δεν ξέρω αν έχει γίνει παλαιοτέρα κάποια παρόμοια πρόταση .
Αναμένω τις απόψεις σας.

Στο θέμα .
Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός , έχει αναδείξει τις επιστήμες , τους ολυμπιακούς αγώνες, την φιλοσοφία ,το θέατρο και γενικότερα ότι υπάρχει σήμερα ,έχει ειπωθεί από αυτούς , πριν από χιλιάδες χρόνια.

Οι εβραίοι καταπολέμησαν , αυτόν τον πολιτισμό ύπουλα.
Κατάφεραν να τον ρημάξουν.

Αναρωτιέμαι ,τι έχει να αναδείξει , ο εβραϊκός πολιτισμός , εκτός από την νίκη του , επί των ελλήνων ;;;

Έμποροι ήταν και παρέμειναν και αυτό που παρουσιάζουν ως θρησκεία ,είναι αριστοτεχνικά κλεμμένο από τους αρχαίους προγονούς μας.

Θέλω να ακούσω τις δικές σας απόψεις.

05/12/2004, 20:32:40
quote:
Δεν ξέρω αν έχει γίνει παλαιοτέρα κάποια παρόμοια πρόταση

alfa-omega έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή δραστηριότητα του ESOTERICA, η οποία περιλάμβανε κάποιες ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση, καθώς και γνωριμία μεταξύ όσων μελών ήθελαν να ανταλλάξουν κάποιες απόψεις μεταξύ τους σε φυσικό προσωπικό επίπεδο. Στην περίπτωση που θα γίνει και δεύτερη, θα υπάρξει ενημέρωση.

Σχετικά με την πρώτη δραστηριότητα, μπορείς να ανατρέξεις στο θέμα:

"1η Ανοιxτή Δραστηριότητα του ESOTERICA" !

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

05/12/2004, 21:37:40
Μήπως... λέω, μήπως... έχει ξανασυζητηθεί το θέμα;

Ελληνισμός vs Εβραισμός- η αιώνια μάχη

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

06/12/2004, 11:21:07
θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη απο τον συγγραφέα Kaizer , για το θέμα που άνοιξα , δεν γνώριζα ότι υπάρχει πανομοιότυπο .

Φίλε Zadok , ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Φίλοι συντονιστές , αν είναι δυνατόν θα επιθυμούσα να κλεδωθεί το θέμα μου.

Θα αφωσιωθώ στο θέμα του φίλου Kaizer.

Έμαθα όμως κάτι σημαντικό σήμερα.
Πριν ανοίξω κάποιο θέμα , θα ερευνώ πρώτα όλa τα φόρουμ του esoterica ,πριν αδικήσω κάποιο μέλος.

Και πάλι συγνώμη.
Alfa-Omega.

LocoΜέλος
06/12/2004, 13:02:25
Χαιρετώ!

quote:
Αναρωτιέμαι ,τι έχει να αναδείξει , ο εβραϊκός πολιτισμός , εκτός από την νίκη του , επί των ελλήνων ;;;

Την επικράτηση του Εβραϊσμου την θεωρείς δεδομένη;

quote:
Φίλε Zadok , ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Γυναίκα είναι, θα σε κράξει. Να ζητήσεις πάλι συγγνώμη.

Τα θέλω όλα!!

07/12/2004, 11:37:24
Φίλε Loco , επισκέφτηκα το τόπικ του kaiser ( δεν το διάβασα όλο ) και θα έλεγα , ότι γίνεται ένα δραματικό ντέρπυ , καλά το έθεσε ο Δημήτρης, παναθηναϊκός –ΠΑΟΚ .
Εμείς από έξω , θα έπρεπε να έχουμε την δυνατότητα , να ποντάρουμε στοιχήματα για τον νικητή.

Αφού λοιπόν το θέμα μου , είναι ακόμη ανοιχτό , θα το εκμεταλλευτώ να διαλογιστώ μαζί σου.

Θεσπέσια ύπαρξη Zadok , ο αιώνια μαγεμένος εραστής του ασθενέστερου φύλλου , σου ζητά ταπεινά συγνώμη για την θηλυκότητα που σου
αφαίρεσε αφελώς.

Η ερώτησή σου Loco , ήταν : Την επικράτηση του Εβραϊσμού την θεωρείς δεδομένη;

Σου απαντώ.
Το εβραϊκό πνεύμα , δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο.

Ναι θεωρώ , ότι έχει επικρατήσει , στις ψυχές όλων μας.
Ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν ενεργεί ψυχή ( ζούνε δηλαδή μονάχα για να τρώνε ).
Δυστυχώς , οι υλιστές στον πλανήτη μας , αποτελούνε την πλειοψηφία .
Εγώ ακόμη αναρωτιέμαι που ανήκω ;;;

Το αριστοτέχνημα στο οποίο τους παραδέχομαι , είναι ο τρόπος.
Ο καπιταλισμός είναι η μεγάλη τους εφεύρεση.
Με αυτόν παραπλανούν τον κάθε ενάρετο και εσωτερικά καλλιεργημένο άνθρωπο.

Αυτοί που δεν προσαρμόζονται στο σύστημα του καπιταλισμού , αποκλείονται μόνοι τους από αυτό.
Πόσο όμως μπορεί να αντέξει κάποιος δίχως εργασία , σε ένα οργανωμένο σύστημα επιβίωσης. ( Αν τα βάλεις μαζί τους , θα σε βρούνε , ακόμη και στο ποιο απόκρυφο χωριό της Ελλάδος).
Αναγκάζεται λοιπόν να κάνει την πάπια και να επανέλθει σε αυτό , για να μπορεί να επιβιώσει και αν έχει και παιδιά ,όπως και εγώ, κλάψτε με.

Ναι φίλε πιστεύω , ότι οι εβραίοι αποδείχτηκαν ακόμη ποιο πονηροί από τους έλληνες .
Με αυτήν την πονηριά τους , τα κατάφεραν.
Αυτό βέβαια μην θεωρηθεί αρνητικό στοιχείο. Απεναντίας είναι θετικότατο , ειδικά στις μέρες μας.
Το ότι είναι περισσότερο ύπουλοι από εμάς , το θέτω υπό την προσωπική σου κριτική άποψη.

Δεν γνωρίζω αν σε κάλυψα επαρκώς, γιατί αυτή η ερώτηση έχει πολλές παραμέτρους , οικονομική , ανθρωπιστική ……….Ακόμη και θρησκευτική.

Να σε ρωτήσω όμως κάτι και εγώ.
Μπορεί ο έλληνας σήμερα να ορθώσει πνευματικό ανάστημα ;;;

Φιλικά. Alfa-omega.

07/12/2004, 12:36:53
quote:
Θεσπέσια ύπαρξη Zadok , ο αιώνια μαγεμένος εραστής του ασθενέστερου φύλλου , σου ζητά ταπεινά συγνώμη για την θηλυκότητα που σου
αφαίρεσε αφελώς.

Είσαι τόσο ευγενής που δε θα μπορούσα να σε "κράξω"...

Οι "ασθενέστεροι" μπορούν να είναι και μεγαλόθυμοι!

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

κυνικόςΜέλος
07/12/2004, 13:58:21
Με τη γενικότερη θεματολογία της ερώτησης δεν θα ασχοληθώ.
Καλά μεσάνυχτα...

Με παραξένεψε όμως το εξής...

quote:
Το εβραϊκό πνεύμα , δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο.
[...]
Ο καπιταλισμός είναι η μεγάλη τους εφεύρεση.
Με αυτόν παραπλανούν τον κάθε ενάρετο και εσωτερικά καλλιεργημένο άνθρωπο.

Δεν θα διαφωνίσω οτι ο καπιταλισμός είναι δέλεαρ των ενάρετων, και μάστιγα για τους άλλους, καλιεργημένους και μη...

Αλλά εφεύρεση των Εβραίων;;
Από πού κι ως που;;

Επειδή το έχω μελετήσει λίγο το θέμα, παραξενεύομαι με τον ισχυρισμό του Α.Σ. "alfa-omega".
Πώς αγαπητέ κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;

Να έλεγες οι Ναΐτες, να έλεγες οι Λομβαρδοί έμποροι το 14ου, να έλεγες οι Ολλανδοί της εποχής το Ουιλιέλμου της Οράγγης, να έλεγες ο Σκωτσέζος John Law, που μούρλανε όλη την Γαλλία εφαρμόζοντας πρώτος καπιταλιστικά κολπάκια (που δυστυχώς μας έχουν γίνει πια τόσο οικεία), να έλεγες οι Άγγλοι κομπιναδόροι που τον ακολούθησαν με της "Φούσκα" των Νοτίων Θαλλασών, εντάξει, κάπου θα βρήσκαμε ένα σημείο να συζητήσουμε...

Αλλά οι ΕΒΡΑΙΟΙ;;;;
Επαναλαμβάνω, από πού κι ως που;

Ειλικρινά με ενδιαφέρει να μάθω πως σου ήρθε αυτή η ιδέα....

Κ.

(Eπίσης, θα ήθελα να ρωτήσω τους συντονιστάς αν νομίζουν οτι το τόπικ είναι σωστό φόρουμ. Οι «Αποψεις» γενικά φιλοξενούν τέτοια "ανοικτόμυαλα" ερωτήματα. «Μυθος & Θρησκέια»;; καλά **** τα - Εκει μέσα είναι της αγαπημένης κυράς του Οδυσσέα. Ακόμα και στην άμοιρη την «Γνώση» έχει αρχίσει να ξεχιλίζει η νοσηρή θεματολογία.

Αλλα και στην «Σοφία», ρε παιδιά; Δεν θα μείνει δηλαδή ιερό και όσιο εδώ μέσα; )

07/12/2004, 22:03:09
Κατά αρχήν να σε χαιρετήσω φίλε κυνικός .

Το θέμα της εμφάνισης του φαινομένου καπιταλισμός δεν το έχω μελητήσει . Η άποψη μου είναι γενική , διαμορφωμένη από διαφορετικές πνευματικές πηγές και πληροφορίες.

Η καταλυτική είναι το γεγονός ότι η το έθνος αυτό , ασχολείται ακατάπαυστα , με την δημιουργία ,παραγωγή , διακίνηση και τον έλεγχο του υλικού περιουσιακού πλούτου του πλανήτη μας.

Θέλω όμως φίλε να κολυμπήσουμε ακόμα ποιο βαθιά και εύχομαι να πατώσουμε.
Αυτό που με φέρνει ακατάπαυστη πνευματική φαγούρα , είναι η ακατέργαστη πληροφορία που υπάρχει στον επεξεργαστεί του εγκεφάλου μου.

Κάτι ,Κάποιος ,κάποιοι φταίνε για την άφρωνη διαχείριση του υλικού πλούτου του πλανήτη μας .

Κάτι φταίει , που το πνεύμα τρέχει πίσω από την ύλη , ενώ θα έπρεπε να προηγείται.

Γιατί δεν μπορούμε να ορθώσουμε ομαδικό ανθρώπινο πνευματικό ανάστημα ;;; Ποια είναι τα εμπόδια ;;;

Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός των φυλετικών διαφορών , δεν είναι τόσο ισχυρό σαν αίτιο , αλλά οι κοινωνικές διακρίσεις .
Τι δίνει ακόμη τροφή στην αιώνια διαμάχη της φτώχειας και του πλούτου ;;; Δεν μπορούμε εμείς που έχουμε ψυχή και κάκαλα , να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο όρο ;;;

Δεν μπορεί να φταίμε όλοι το ίδιο .
Εσύ σε ποιο σημείο επικεντρώνεις το πρόβλημα . ( δεν ξέρω αν σε προβληματίζει).

Αφού το θέμα του καπιταλισμού το μελέτησες λιγάκι ,πάρε την πάσα φίλε.

κυνικόςΜέλος
08/12/2004, 00:19:02
quote:
Το θέμα της εμφάνισης του φαινομένου καπιταλισμός δεν το έχω μελητήσει .
Προφανώς!
Γι αυτό και κακοφαίνεται όταν εκφέρεις και γνώμη για τους εφευρέτες του!!
Σε όλον τον διανοητικό ορίζοντα του Καπιταλισμού, απο τα πρώτα γραπτα του Adam Smith, μεχρι τις ζωηρες αναλύσεις του Max Weber, θα δυσκολευτείς να βρεις πολλούς Εβραίους.

quote:
Η άποψη μου είναι γενική , διαμορφωμένη από διαφορετικές πνευματικές πηγές και πληροφορίες.
Και φοβάμαι και απο αρκετές μη-πνευματικές, αν κρίνω απ'τον τρόπο που καταδικάζεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα, βασισμένος σε άμυαλλα κλισέ.

quote:
Η καταλυτική είναι το γεγονός ότι η το έθνος αυτό , ασχολείται ακατάπαυστα , με την δημιουργία ,παραγωγή , διακίνηση και τον έλεγχο του υλικού περιουσιακού πλούτου του πλανήτη μας.
Αυτό είναι παραμύθι. Αναρωτιέμαι πώς κατέληξες εκεί. Κάθε έθνος έχει ανθρώπους που ασχολούνται ακατάπαυστα με αυτό που υποννοείς. Οι Αγγλο-Σαξωνες και οι Αμερικάνοι να δεις. Οι Ρώσοι μαφιόζοι να δεις. Οι Έλληνες να δεις.

Και λέω "υποννοείς", γιατί δεν γράφεις καθαρά. Η "δημιουργία και παραγωγή" του πλούτου είναι καλό πράγμα, μακάρι να το κάναν όλοι. Υποθέτω οτι το πρόβλημά σου είναι η διακίνηση, ο έλεγχος, και κυρίως η πίεση που ασκείται στον μέσο άνθρωπο σαν συνέπεια.

quote:
Θέλω όμως φίλε να κολυμπήσουμε ακόμα ποιο βαθιά και εύχομαι να πατώσουμε.
Αυτό που με φέρνει ακατάπαυστη πνευματική φαγούρα , είναι η ακατέργαστη πληροφορία που υπάρχει στον επεξεργαστεί του εγκεφάλου μου.
Καλή ιδέα!
Για αυτό καλό είναι να μην αρχίσουμε με προκαταλήψεις.

quote:
Κάτι ,Κάποιος ,κάποιοι φταίνε για την άφρωνη διαχείριση του υλικού πλούτου του πλανήτη μας .

Κάτι φταίει , που το πνεύμα τρέχει πίσω από την ύλη , ενώ θα έπρεπε να προηγείται.

Δεν πρέπει να αγνοείς το ενδεχόμενο να φταίμε εμείς οι ίδιοι. Η έλλειψη γενναιοδωρίας και η σκληρότητα στην ψυχολογία του ανθρώπου τον κάνουν συχνά να επιλέγει αντίστοιχα καθεστώτα.

quote:
Γιατί δεν μπορούμε να ορθώσουμε ομαδικό ανθρώπινο πνευματικό ανάστημα ;;; Ποια είναι τα εμπόδια ;;;
Για να ορθώσουμε το ανάστημα, πρέπει μάλλον και να υπάρχει, έτσι;;

Πνευματική αρχή υπ΄αριθμόν Ενα:- Μάθε να δέχεσαι τις ευθύνες σου, και να μην τις φορτώνεις στους άλλους.
Πνευματική αρχή υπ΄αριθμόν Δύο:- Πάψε να το παίζεις θύμα αν θες πραγματικά να ανακαλύψεις την Δυναμη μέσα σου.
Πνευματική αρχή νούμερο Χ:- Μην συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που δεν μπορούν να γελάσουν με τον εαυτό τους.

quote:
Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός των φυλετικών διαφορών , δεν είναι τόσο ισχυρό σαν αίτιο , αλλά οι κοινωνικές διακρίσεις .
Κι όμως θέτεις την ερώτησή σου πάνω σε άκρως δογματικές φυλετικές και θρησκευτικές βάσεις.
Κάνε άλλη μία προσπάθεια...

quote:
Τι δίνει ακόμη τροφή στην αιώνια διαμάχη της φτώχειας και του πλούτου ;;; Δεν μπορούμε εμείς που έχουμε ψυχή και κάκαλα , να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο όρο ;;;
Αυτή είναι όντως βαθειά και ουσιαστική ερώτηση.
Καμμιά φορά καλό θα ήταν να την συζητήσουμε.

quote:
Δεν μπορεί να φταίμε όλοι το ίδιο .
Από πνευματικής άποψης, δεν νομίζω να είμαστε σε θέση να το κρίνουμε αυτό.

quote:
Εσύ σε ποιο σημείο επικεντρώνεις το πρόβλημα.
Νομίζω οτι η σκέψη σου ο,τι πρέπει να υπάρχει περισσότερη βασική συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που λένε οτι είναι πνευματικοί, είναι απόλυτα σωστή. Πραγματι, συχνά η απομόνωση οδηγεί και σε υλική αποδυνάμωση.

Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην πράξη. Βλέπεις οι πιο "πνευματικοί" άνθρωποι τείνουν να είναι και οι πιό εγωιστές, και δεν πολυαρέσκονται στη συνεργασία .
Οι τραπεζίτες, και οι μεγαλομεγιστάνες αντιθέτως είναι άσοι στη συνεργασία όταν πρόκειται για το συμφέρον τους.
Εμείς;

quote:
( δεν ξέρω αν σε προβληματίζει).
Πολύ

quote:
Αφού το θέμα του καπιταλισμού το μελέτησες λιγάκι ,πάρε την πάσα φίλε.
Εϊναι θέμα τεράστιο, και δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να το αναπτύξω όπως θα ήθελα.

Προτεινω να βρείς κάποιο τρόπο να μελετήσεις την ιστορία του πλούτου, και της διάδωσης του. Ίσως σε βοηθήσει να σχηματίσεις μια πιό ισορροπημένη εικώνα από το "για όλα φταίνε οι Εβραιοι".

Δυστυχώς, προς στιγμήν δεν μπορώ ούτε ένα καλό συνοπτικό βιβλίο να σου συστίσω, ίσως κάποιος άλλος φίλος εδώ.

Και άν θες να παραβρεθώ και εγώ σε περαιτέρω συζήτηση, άλλαξε τον τίτλο του θέματος σε κάτι πιό πολιτισμένο, κατι σαν "Ακρατος υλισμος vs. πνευματική συνεργασία" ή κατι τέτοιο τέλως πάντων, γιατί με την τωρινή του μορφή οι συνομιλητές σου θα είναι μάλλον τα φανατισμένα τσογλανάκια της Χρυσής Αυγής.

Κ