- Ο ΧΡΟΝΟΣ (ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
συλλογίζομαι και πάλι τη σχετικότητα του χρόνου με τον χώρο,
αλλά και τη διαδρομή που διανύουμε μέσα σ' αυτά...
Άραγε ποιον χρόνο υποδεχόμαστε αύριο;
Αν έτρεχα με την ταχύτητα του φωτός πού θα έκανα... Πρωτοχρονιά;;;
Η στιγμή που περνά, χάνεται;
Ίσως είναι μια ευκαιρία να κατατεθούν απόψεις (και γνώσεις) σχετικά με την αίσθηση (υποκειμενική; αντικειμενική;) του χρόνου...
Υ.Γ. Υπάρχει κι άλλο ένα σχετικό θέμα με τίτλο "ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ", το είδα αλλά καθότι δημιουργήθηκε από ένα... Λευκό Πτηνό, περιττό να πω πως δεν κατάλαβα γρι... (Συγγνώμη κιόλας αν μας βλέπεις...)

ΑΝ μπορούσες να τρέξεις με ταχύτητα φωτός δε θα είχε σημασία το ΠΟΥ γιατί θα ήσουν καθαρή ενέργεια,δε θα είχες μάζα καλέ μου... (και μάλιστα ζουμερή!!)
Η στιγμή ΔΕ χανεται....αφού καταγράφεται μέσα μας και στην ιστορία...
Όσο για το χρόνο...χμ...το ημερολόγιο λέει 2003 τώρα αυτό έχει σημασία μόνο για να συνεννοούμαστε.Αν όλες οι μέρες είναι ίδιες,είναι όλες σαν ΜΙΑ και μόνη μέρα...
Θα τα ξαναπούμε πριν το νέο έτος (όποιο και αν είναι αυτό!!!!)
Ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Για το φωτόνιο, ο χρόνος δεν υπάρχει, ούτε και ο χώρος (τουλάχιστον προς την κατεύθυνση της φαινομενικής του κίνησης). Αυτό σημαίνει ότι για το φωτόνιο υπάρχει ένα αιώνιο "παρών και πληρών" στον χώρο και στον χρόνο. Εμείς βλέπουμε να κινείται το φωτόνιο, μέσα από το σχετικό μας σύστημα αναφοράς αλλά ως μαθηματική οντότητα το φωτόνιο ποτέ δεν ξεκίνησε γιατί που να πάει αφού δεν υπάρχει για αυτό χώρος για να μετακινηθεί και πότε να ξεκινήσει αφού δεν υπάρχει χρόνος για αυτό;
Και για να δώσω μία εσωτερική πινελιά
διαβάστε τον ύμνο για την ανώτατη Αρχή στην Ερμητική Φιλοσοφία και σκεφτείτε πάνω στις αναλογίες της Αρχής-Ενός και του Φωτός.
“Ποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να σε ευλογήσει ή να απευθυνθεί προς εσένα; Προς τα πού να γυρίσω τα μάτια μου, για να σε ευλογήσω; Πάνω; Κάτω; Μέσα ή έξω; Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει τόπος γύρω από εσένα, ούτε άλλο τίποτα, ούτε κανένα από τα όντα. Όλα υπάρχουν σε εσένα και όλα προέρχονται από εσένα. Δίνεις τα πάντα και δεν παίρνεις τίποτε. Εσύ τα κατέχεις όλα και δεν υπάρχει τίποτα που να μην το έχεις. Πότε να σε υμνήσω; Γιατί ούτε ώρα, ούτε χρόνο είναι δυνατό να καταλάβεις. Και γιατί να σε υμνήσω; Για όσα δημιουργείς ή για όσα δεν δημιούργησες; Για όσα φανέρωσες ή για όσα απέκρυψες; Και για ποιο λόγο θα πρέπει να σε υμνήσω; Σαν κάτι που ανήκει σε εμένα, σαν κάτι ξεχωριστό ή σαν κάτι άλλο; Γιατί εσύ είσαι ότι είμαι, εσύ είσαι ότι κάνω, εσύ είσαι ότι λέω. Είσαι το παν και δεν υπάρχει άλλο πέρα από εσένα. Κι ακόμα είσαι κι εκείνο που δεν υπάρχει. Εσύ είσαι ότι έχει δημιουργηθεί κι ότι δεν δημιουργήθηκε”. ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ,Λόγοι, V, 10.
Αν ο Αινστάιν ήταν Ερμητικός έτσι θα περιέγραφε το Φως.
Ελπίζω να σας δια-Φώτισα ![]()

serpentpan
http://physics4u.gr/news/2000/scnews42.html
Αν πραγματικά έχει ξεπεραστεί η ταχύτητα του φωτός τότε φίλε ananasss ετοιμάσου να κανείς πρωτοχρονιά το 2223.![]()
Οι επιστήμονες λένε ότι αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουμε την ταχύτητα του φωτός τότε θα μπορούμε να στείλουμε μηνύματα στο μέλλον.
Το πρόβλημα είναι ποιος θα τα λάβει.![]()

Τελικα ο χρονος υπαρχει ή ειναι μια ψευδαισθηση που εχουμε δημιουργησει μονο για να ξερουμε ποσο πλησιαζουμε στο τελος μας;
η στρεβλωση του χωροχρονου γινεται αντιλυπτη μονο σε ταχυτητες παραπλησιες του φωτος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινεται και στην καθημερινη μας ζωη.
Σκεφτειτε πως οι αθλητες μικρων αποστασεων εχουν ταξιδεψει στο μελλον.
Αν ενας αθλητης 100 μετρων διανυσει την αποσταση σε 10" ακριβως συμφωνα με εναν τριτο παρατηρητη, τοτε αν μετρουσε τον χρονο που εκανε με ενα ρολοι ακριβειας που ειχε πανω του θα εβλεπε οτι εκανε 9,999999999999995"!!!
Φιλικα...
"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
Δέν είμαι ειδικός γιά να μπορέσω να εμβαθύνω επιστημονικά,αλλά
πιστέυω(σύμφονα μέ αυτά πού νιώθω καί αντιλαμβάνομε)ότι Χρόνος
υπάρχει,σίγουρα όμως έχει διαφορετική''δομή''πού κάπιοι.... στό
μακρινό παρελθόν γνώριζαν.
Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......
Σε ένα grafiti είχα διαβάσει το εξής:
Ο χρόνος είναι αυτό που αποτρέπει τα πάντα, από το να γίνουν όλα μαζί
quote:
η στρεβλωση του χωροχρονου γινεται αντιλυπτη μονο σε ταχυτητες παραπλησιες του φωτος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινεται και στην καθημερινη μας ζωη
Ο θείος Albert είχε εξηγίσει την στρέβλωση του χωροχρόνου με το εξής καταπληκτικό παράδειγμα:
"Έαν βάλεις το χέρι σου μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό, που βράζει, για ένα λεπτό, θα νομίζεις ότι πέρασε μια ώρα. Αν καθίσεις δίπλα σε μια γοητευτική θυλική παρουσία για μία ώρα, θα νομίζεις ότι πέρασε ένα λεπτό. Αυτό φίλοι μου είναι η σχετικότητα." Albert Einstein
quote:
ΑΝ μπορούσες να τρέξεις με ταχύτητα φωτός δε θα είχε σημασία το ΠΟΥ γιατί θα ήσουν καθαρή ενέργεια,δε θα είχες μάζα καλέ μου
Θα είσουν πληροφορία για την ακρίβεια. Και η πληροφορία μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλήτερη από c (ταχύτητα του φωτός στο κενό). Και αυτό, παρότι ακούγεται περίεργο, είναι σύμφωνο με την γενική θεωρία της σχετικότητας. Και εδώ έιναι το ΜΟΝΟ κοινό της με την θεωρία των Qvuantum (Κβαντομηχανική).
*1 Η μείωση της εντροπίας προήλθε από το γεγονός ότι υπήρξε εξωτερικός παρατηριτής, τα όντα, νοήμοντα και μή. (Θεωρία του Planc. Κβαντομηχανική)
Τάδε έφη Εωσφόρος, προσπαθώντας να εισέλθει στο τμήμα φυσικής. Αλλά όταν άκουσαν τις θεωρίες μου............ :D:D:D:D:D
Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.
*Γνώθεις σεαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*
Αυτό φυσικά σημαίνει ότι όποιος από μας έχει τρέξει, έχει μπει σε αυτοκίνητο, έχει μπει σε αεροπλάνο κ.ο.κ., τότε έχει ταξιδέψει στο χρόνο.
Το πείραμα μου έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό ερώτημα, για το οποίο ακόμα ψάχνω την απάντηση.
Αφού πράγματι ο χρόνος επιβραδύνεται όσο ανεβαίνει η ταχύτητα, τότε το φως ,που κινείται με αυτή την απίστευτη ταχύτητα (για έναν ακίνητο παρατηρητή), πώς κινείται στο χρόνο;
Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το τι βλέπουμε στον ουρανό το βράδυ; Θυμίζω ότι οι αστρολόγοι λένε ότι κοιτώντας ένα άστρο σε απόσταση 100.000 έτη φωτός, το βλέπουμε όπως ήταν 100.000 χρόνια πριν, γιατί το φως που τώρα βλέπουμε τόσο έκανε να φτάσει σε μας. Και το ερώτημα είναι: Έκανε πράγματι τόσο χρόνο να φτάσει;
quote:
Φίλε μου Ανανά, στην ερώτησή σου ή απάντηση είναι ότι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ο ΧΡΟΝΟΣ είναι ΣΧΕΤΙΚΟΣ και πολλές φορές (αν όχι ΠΑΝΤΑ) υποκειμενικός σε σχέση με το άτομο που τον ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ, μιάς και ο ΧΡΟΝΟΣ είναι ΑΙΣΘΗΣΗ...Το αποδεκτό ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΠΑΡΟΝ - ΜΕΛΛΟΝ, αυτή η ΑΙΩΝΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟ ΕΝΑ, το έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ για να μπορούμε να ζούμε σε έναν ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, και όχι ΑΠΟΛΥΤΟ......
Που σημαίνει, αν καταλαβαίνω καλά, ότι το ΕΝΑ είναι ο ΧΡΟΝΟΣ και την ΑΙΩΝΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (Παρελθόν-παρόν-μέλλον) διαχώρισε ο ίδιος ο άνθρωπος για να μπορεί να αντιλαμβάνεται πιο απλά κι έυκολα το ΕΝΑ...
Επομένως, όντως το ΕΝΑ είναι ΑΠΟΛΥΤΟ, αλλά η σχετικότητά του βρίσκεται μέσα στον καθένα υποκειμενικά και ανάλογα με την αντίληψη της στιγμής του... Κάτι σαν την υποκειμενική και αντικειμενική πραγματικότητα δηλαδή.
Παρόλη αυτή τη ...φιλοσοφική προσέγγιση του Χρονου όμως, τι πρακτικές εφαρμογές έχει αλήθεια, η ταχύτητα σε σχέση με το χρόνο;
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνουν ταξίδια στο μέλλον (με μια... χρονομηχανή π.χ.) και αν ποτέ συμβεί αυτό, θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στο... "παρόν"; Ή θα φυλακιστεί ο ενδεχόμενος ταξιδιώτης στο μέλλον, χωρίς να έχει ζήσει τίποτα από το παρελθόν που θα διανύσει (άρα γι΄ αυτόν δεν θα υπάρχει παρελθόν, παρά μόνο παρόν και μέλλον);

---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 24/11/2005 02:11:52
Εσένα όταν σε πονάνε τα πόδια σου κάνεις όνειρα για το μέλλον;
- Πότε έκοψες τα νύχια σου;

Τι δουλεια κανεις?
corgito ergo sum
Να σαι καλά βρε amalia !
κι αναρωτιόμουν ολο το βράδυ γιατί με στενεύουν τα παπούτσια
(joke)
- Απο ποια ηλικία και μετά εχεις μνήμες ?
edit: συγγνώμη , προηγειτο ο ahlobar , η αποστολή...άργησε 2'

Edited by - AitheroVamon on 04/06/2012 03:01:14
Tι θα έλεγες σε έναν μισάνθωπο?
- Τι κάνεις ξύπνιος νυχτιάτικα;

- Απο ποια ηλικία και μετά εχεις μνήμες ?

- Πώς φαντάζεσαι την Ελλάδα σαν σήμερα μετά από πέντε χρόνια;
(Απάντησε σε λίγες μόνο γραμμές)

Εσυ γιατι δεν κοιμασαι?
corgito ergo sum