ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/07/2007, 14:30:44
H ηθικη, η ευγενεια, η ελευθερια του λογου, ξεκιναει, εκει που τελειωνει του "διπλανου" σου...

Αληθεια... τι νομιζετε πως ειναι "ελευθερια" λογου? Μια "εννοια" που σημαινει..."λεω οτι θελω να λεω" ή οτι ΠΡΕΠΕΙ να σημαινει "λεω αυτο που πρεπει να λεω, χωρις να βλαπτει κανεναν" ??

Η "ελευθερια λογου" πρεπει να εχει και καποιους φραγμους, καποια ορια...

Βλεπουμε τι γινεται με τους "δημοσιογραφους" που ενα μεγαλο ποσοστο, εκμεταλλευονται ληστρικα, αυτο το "δικαιωμα"....

Απο ευγενεια (μετα) αλλο τιποτα... Ποτε ειμασταν ευγενεις, πρωτα με τον εαυτο μας, και μετα στον γειτονα μας????

Και απο ηθικη... ποτε ειχαμε "ηθικους" φραγμους στον εαυτο μας, ωστε να "μαθουμε" να σεβομαστε και τους αλλους?

04/07/2007, 14:34:04
Πιστευω οτι οι διαχειρηστες μας, κανουν -στο μεγιστο του δυνατου- το καλυτερο....

Δεν ειναι ουτε οι επικριτες, ουτε "επιβαλλουν" σε κανενα φιμωτρα! Απλα, επεμβαινουν εκει που καποιοι "ξεφευγουν" γιατι δεν εμαθαν (ή δεν γνωριζουν) οτι κανουν λαθος και "παρερμηνευουν" αυτο που λενε... "ελευθερια λογου και σκεψης"

satyrosΜέλος
04/07/2007, 16:50:39
quote:
Αγαπητέ satyros, μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με την πρόταση αυτή?

Νομίζω οτι γίνομαι σαφής. Και δεν περιμένω από σενα να καταλάβεις, άλλωστε και να καταλαβαίνεις είσαι οικοδεσπότης ή πρωτοξάδερφος του οικοδεσπότη.

quote:
Έχεις δει κάπου στις Συζητήσεις ή στον Κανονισμό Λειτουργίας κάποια δήλωση των Υπευθύνων ότι υπάρχουν προσκεκλημένοι κι απρόσκλητοι "επισκέπτες"?

Αυτό έλειπε να υπήρχε και στον κανονισμό λειτουργίας!! Η ίδια η αντιμετώπιση του οικοδεσπότη κατηγοριοποιεί τους καλεσμένους

quote:
Θα ήθελα πραγματικά να μου υποδείξεις που βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο ώστε να το μάθω κι εγώ αφού 2 χρόνια τώρα δεν το έχω δει πουθενά...

Πλάκα κάνεις, έτσι; Δεν είναι ένα συγκεκριμένο σημείο, ο χαρακτήρας και το ποιόν των οικοδεσποτών είναι διαχρονικά και αμετάλλαχτα..

quote:
Αν πρόκειται για κάποιο δικό σου συμπέρασμα, με αφήνει έκπληκτο το γεγονός ότι οδηγήθηκες σ' αυτό, δεδομένου ότι συμμετέχεις χρόνια στις Συζητήσεις.

Το οτι συμμετέχω χρόνια στις συζητήσεις, δεν σημαίνει οτι τώρα οδηγήθηκα σ αυτό το συμπέρασμα. Χρόνια το έχω, απο τις αποχωρήσεις -εκδιώξεις του 2003 και απλά κάθομαι και το παρατηρώ. Αν ανατρέξεις, ενίοτε το έχω σχολιάσει κι όλας..

quote:
Αν πάλι πρόκειται για ένα συμπέρασμα άλλων το οποίο έφτασε στα αυτιά σου, ειλικρινά θα σε συμβούλευα να αναπτύξεις περισσότερο την διακριτική σου ικανότητα - την στιγμή που καταθέτεις κάτι τέτοιο δημοσίως.

Καλώς η κακώς έχω επιλέξει στην ζωή μου να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα σε οτιδήποτε και όχι τα συμπεράσματα επιβαλλόμενα από άτομα και ομάδες..

quote:
Θα περιμένω λοιπόν την υπόδειξη του συγκεκριμένου σημείου για να μην θεωρήσω τουλάχιστον άτοπη την παραπάνω δήλωση σου...

Πάλι πλάκα κάνεις, έτσι; Δεν πρέπει να βγω εγώ να δείξω ποιοι είναι οι.. ελέφαντες, το ξέρουν και οι ίδιοι. Αν θες ντε και καλά ένα συγκεκριμένο σημείο, πάρε το τόπικ της Πάρνηθας. Είναι απλά το πιο πρόσφατο, υπάρχουν ένα σωρό, και τα ξέρετε καλύτερα απο μένα βέβαια.

Καλή μέρα σε όλους!

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

04/07/2007, 19:29:04
Αγαπητέ satyros, θα πρέπει να ομολογήσω ότι δυστυχώς δεν υπήρξες σαφής.

Δεδομένου ότι δε μου υπέδειξες κάποιο σημείο στο οποίο να κατηγοριοποιούνται οι συμμετέχοντες σε "καλεσμένους" κι "απρόσκλητους" από κάποιον Υπεύθυνο, θεωρώ ότι αυτό συνιστά ένα δικό σου προσωπικό συμπέρασμα.

Παρόλα αυτά, επειδή αναφέρθηκες ο ίδιος σ' αυτούς τους 2 όρους, ποιά μέλη ακριβώς θεωρείς ότι είναι "καλεσμένοι" και ποιοί οι "απρόσκλητοι"?
Θα μας ενδιέφερε να το μάθουμε κι εμείς την στιγμή που έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι όλα τα μέλη τα οποία διακατέχονται από σεβασμό προς τον συνομιλητή τους και κινούνται στα πλαίσια του ορθού και γόνιμου διαλόγου, είναι ευπρόσδεκτοι στην Κοινότητα των Forums.

quote:
Πάλι πλάκα κάνεις, έτσι; Δεν πρέπει να βγω εγώ να δείξω ποιοι είναι οι.. ελέφαντες, το ξέρουν και οι ίδιοι. Αν θες ντε και καλά ένα συγκεκριμένο σημείο, πάρε το τόπικ της Πάρνηθας. Είναι απλά το πιο πρόσφατο, υπάρχουν ένα σωρό, και τα ξέρετε καλύτερα απο μένα βέβαια.

Δεν τα ξέρουμε καλύτερα από σένα - όπως λες - οπότε θα πρέπει να μας αναφέρεις τι ακριβώς εννοείς και τι είναι αυτό που εσύ ξέρεις.
Νομίζω άλλωστε πως από την στιγμή που συμμετέχεις σε έναν διάλογο και καταθέτεις τις απόψεις σου, θα πρέπει να αναφέρεις και κάποια επιχειρήματα για αυτές...

Θα ήθελα τέλος να σου πω πως η φωτογραφία από το σκυλάκι που επισυνάπτεις στο μήνυμα σου είναι πολύ χαριτωμένη.
Υπάρχει κάποιος λόγος που την επισύναψες ειδικά σ' αυτό το μήνυμα?

In anticipation of my resurrection...

04/07/2007, 19:35:13
Oλο και καποιος λογος θα υπαρχει... κατι προσπαθει να διακωμωδισει... ειναι ξεκαθαρο...

04/07/2007, 20:32:41
quote:

Πιστευω οτι οι διαχειρηστες μας, κανουν -στο μεγιστο του δυνατου- το καλυτερο....

Δεν ειναι ουτε οι επικριτες, ουτε "επιβαλλουν" σε κανενα φιμωτρα! Απλα, επεμβαινουν εκει που καποιοι "ξεφευγουν" γιατι δεν εμαθαν (ή δεν γνωριζουν) οτι κανουν λαθος και "παρερμηνευουν" αυτο που λενε... "ελευθερια λογου και σκεψης"

ΟΧΙ! Δες π.χ την μη δράση των συντονιστών στις μαϊμουδιές και τις λογοκλοπές του ellovos, που κατήγγειλα στις 29/06/07.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=1&TOPIC_ID=9300

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 04/07/2007 20:53:42

05/07/2007, 02:52:38
quote:
ΟΧΙ! Δες π.χ την μη δράση των συντονιστών στις μαϊμουδιές και τις λογοκλοπές του ellovos, που κατήγγειλα στις 29/06/07.

Φίλε Οκτινόμε,
αυτό ίσως να μην το είδανε, δεν νομίζω ότι κάθε τι που γράφεται εδώ μέσα περνάει άμεσα από την αντίληψη των συντονιστών. Για ανάλογα ζήτηματα νομίζω πως καλό θα είναι να τους ενημερώνει κανείς μέσω κάποιου προσωπικού μηνύματος.

Τώρα αυτό σχετικά με τους "καλεσμένους" και τους "απρόσκλητους" πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

Εμένα δεν με κάλεσε κανένας, φως είδα και μπήκα...

05/07/2007, 04:35:50
Γεια σας.

ΟΚΤΙΝΟΜΕ, καλά έκανες στο θέμα που παραπέμπεις και έγραψες το link από όπου πιθανότατα προήλθε το κείμενο που είχε ανεβάσει ο ellovos. Θα μπορούσες επίσης να συστήσεις εσύ ο ίδιος στον ellovo να αναφέρει τις πηγές του όταν μεταφέρει ένα κείμενο από αλλού. Αυτού του είδους τη συντονιστική παρέμβαση, μπορεί να την κάνει κάθε μέλος, φτάνει να το πει με ευγενικό τρόπο, ώστε να μη νιώσει ο απέναντί του ότι τον θίγει και δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση.
Από κει και πέρα, δεν καταλαβαίνω πως αυτό αποδεικνύει ότι δεν κάνουμε στο μέγιστο του δυνατού το καλύτερο. Είναι λογικό κάποια πράγματα είτε να ξεφύγουν – άνθρωποι είμαστε, είτε να τα δούμε μετά από κάποιες ημέρες και να κάνουμε τότε επεμβάσεις και παρεμβάσεις εάν είναι όντως απαραίτητο. Ακόμα, μπορεί να μας στείλει κάποιος ένα email για να εξετάσουμε ένα συμβάν – όπως έχεις κάνει κι εσύ στο παρελθόν και που τελικά το θέμα διευθετήθηκε ειρηνικά χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε, αποδεικνύοντας πως η καλή προαίρεση σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα πολύ δυνατό συντονιστικό εργαλείο.

Libero δεν είναι η πρώτη φορά που θα το επισημάνω, τα μηνύματά σου στο παρόν θέμα και πάλι βρίθουν από υπονοούμενα και προσπάθειες κατασκευής εντυπώσεων. Θα αρκεστώ ωστόσο να σε ρωτήσω, για ποιο λόγο στο τελευταίο σου μήνυμα χρησιμοποίησες κάποιο μέσο για να κρύψεις την ip σου;…

Ως προς το θέμα μας τώρα. Αν και όπως έχω γράψει σε προηγούμενο μήνυμά μου, από την πλευρά μας έχουμε κόψει τα νήματα με τις δυσάρεστες καταστάσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο του παρόντος θέματος, η συκοφαντική δυσφήμιση καλά κρατεί. Στον κατάλογο των αποκαλούμενων «πετ» προστέθηκε ακόμα ένα μέλος των forums που συμμετέχει στην παρούσα συζήτηση και που εξέφρασε μία άποψη η οποία δεν άρεσε στον Jonniebegood. Χαρακτηρίστηκε ότι «γλείφει» για να γίνει συντονιστής, μία τακτική εκφοβισμού και προσπάθειας υποτίμησης απόψεων, που δεν είναι η πρώτη φορά στην οποία γινόμαστε μάρτυρες. Για την ακρίβεια, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η καθαρά φασιστική νοοτροπία προσπαθεί να μολύνει την καλή προαίρεση πολλών ανθρώπων, βαφτίζοντας όλους όσους τολμήσουν να πουν έναν καλό λόγο για το esoterica και τους υπευθύνους του ως πετ δικά μας και γλείφτες! Επιπλέον στο συναφές blog του πρώην μέλους Βριλ δημοσιεύεται ότι το esoterica και το metafysiko είναι εν ολίγοις «μπουρδέλα», πράγμα το οποίο προσβάλλει βεβαίως εκτός από τις προσπάθειες αυτές, και τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μέλη των κοινοτήτων τους.

Δυστυχώς και καθώς φαίνεται, κάτω από την ταμπέλα της ελευθερίας του λόγου, κρύβεται βαθύτατα φασιστική νοοτροπία. Η πραγματική ελευθερία – ακόμα και αυτή του λόγου – δεν είναι το να μπορεί κανείς να ξεστομίζει οτιδήποτε, να παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει, να κατονομάζει τους άλλους ως «πετ», ως «γλείφτες», να τους εξευτελίζει και να θεωρεί ότι αυτό είναι δικαίωμά του, αλλά και έμπρακτη κατοχύρωση της ελευθερίας του. Αυτό προσβάλλει την ελευθερία των άλλων ανθρώπων, αλλά και θέτει συνολικά σε κίνδυνο την πραγματική ελευθερία του διαδικτύου, που τα τελευταία χρόνια είναι το κυριότερο μέσο για την ελεύθερη δημόσια έκφραση και την εξ’ αποστάσεως επικοινωνία των ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα μεγάλο επίτευγμα της ανθρωπότητας, που κινδυνεύει να αυτοκαταστραφεί λόγω της κακής χρήσης του, λόγω της ανωριμότητας των ανθρώπων να το χρησιμοποιήσουν με σωστό τρόπο. Αυτοκαταστροφή θα είναι, εάν λόγω της κατάχρησης του διαδικτύου υπάρξει τελικά αστυνόμευσή του, όπως επίσης θα είναι αυτοκαταστροφή, εάν χρησιμοποιείται για λόγους εγωιστικών μικρο-συμφερόντων, εμπάθειας, καταστροφικών και αντιδημιουργικών νοοτροπιών.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις δημοσιεύσεις που προσπαθούν καταχραζόμενες την διαδικτυακή αυτή «ελευθερία» να σπιλώσουν υπολήψεις ανθρώπων και να εξευτελίσουν ζωντανά και έμπρακτα οράματα, που σκοπεύουν στην προώθηση της ανθρωπιάς, της φιλοσοφίας, της αυτογνωσίας, της αναζήτησης, του αλληλοσεβασμού. Οράματα που εκφράζονται με διάφορους τρόπους ανά τον κόσμο και που πολλά από αυτά έχουν ως φορέα έκφρασης το διαδίκτυο. Έτσι, από τη μια μεριά μπορεί να λυπούμαστε, που η ανωριμότητα κάποιων ανθρώπων πιθανόν να στερήσει στους άλλους ανθρώπους το δικαίωμα της καλοπροαίρετης και ειλικρινούς έκφρασης. Από την άλλη μεριά όμως, μας χαροποιεί το γεγονός ότι για την ώρα αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. Όσον αφορά το esoterica, το μήνα που πέρασε (Ιούνιος) σημειώθηκε ο εκπληκτικός αριθμός των 328.000 επισκεπτών μέσα σε ολόκληρο το μήνα. Αριθμός πρωτοφανής για τα ως τώρα στατιστικά μας δεδομένα (που μας κατατάσσουν, σύμφωνα με πολύ έγκυρα συγκρητικά στοιχεία, μέσα στους 15 δημοφιλέστερους διαδικτυακούς τόπους στην Ελλάδα), αλλά και ιδιαίτερα για το μήνα Ιούνιο, που συνήθως οι επισκέψεις μειώνονται. Χαιρόμαστε λοιπόν, γιατί αυτή η κοινότητα αποδεικνύεται ότι είναι δυνατή, γιατί μπορεί να εκφράσει ένα ανώτερο όραμα και γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να είναι αναγνώστες ή και ενεργοί συμμετέχοντες και αυτό που ζητούν μπορούμε να το προσφέρουμε. Και ως υπεύθυνοι του χώρου, αλλά και ως το σύνολο των μελών της διαδικτυακής αυτής κοινότητας.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

05/07/2007, 10:41:55
quote:
amalia
Όσον αφορά το esoterica, το μήνα που πέρασε (Ιούνιος) σημειώθηκε ο εκπληκτικός αριθμός των 328.000 επισκεπτών μέσα σε ολόκληρο το μήνα. Αριθμός πρωτοφανής για τα ως τώρα στατιστικά μας δεδομένα (που μας κατατάσσουν, σύμφωνα με πολύ έγκυρα συγκρητικά στοιχεία, μέσα στους 15 δημοφιλέστερους διαδικτυακούς τόπους στην Ελλάδα), αλλά και ιδιαίτερα για το μήνα Ιούνιο, που συνήθως οι επισκέψεις μειώνονται. Χαιρόμαστε λοιπόν, γιατί αυτή η κοινότητα αποδεικνύεται ότι είναι δυνατή, γιατί μπορεί να εκφράσει ένα ανώτερο όραμα και γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να είναι αναγνώστες ή και ενεργοί συμμετέχοντες και αυτό που ζητούν μπορούμε να το προσφέρουμε. Και ως υπεύθυνοι του χώρου, αλλά και ως το σύνολο των μελών της διαδικτυακής αυτής κοινότητας.

amalia δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά σας δεδομένα, αλλά αυτό που εγώ παρατηρώ τον τελευταίο καιρό, είναι ότι για να δούμε μήνυμα σε κάποια κατηγορία, μόνο τάμα δεν κάνουμε...

Στράτος

μέτρον άριστον
satyrosΜέλος
05/07/2007, 12:21:18
quote:

Αγαπητέ satyros, θα πρέπει να ομολογήσω ότι δυστυχώς δεν υπήρξες σαφής.

Δεδομένου ότι δε μου υπέδειξες κάποιο σημείο στο οποίο να κατηγοριοποιούνται οι συμμετέχοντες σε "καλεσμένους" κι "απρόσκλητους" από κάποιον Υπεύθυνο, θεωρώ ότι αυτό συνιστά ένα δικό σου προσωπικό συμπέρασμα.

Δηλαδή θες να πεις οτι τυγχάνουν τις ίδιας αντιμετώπισης οι κλασικοί βαλτοι τύποι που μπαίνουν σ ένα τόπικ σοβαρό και το διαλύουν, με τους ανθρώπους που προάγουν τις συζητήσεις αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα ήθελαν αυτοί που βάζουν τους βαλτούς. (Για να μην θεωρηθεί οτι λέω εσάς ως την ΄"σκοτεινή" δύναμη που τους βάζει, δεν κάνω τέτοιες εικασίες. Εστω οτι το Εσωτέρικα απλά τους αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτα, και τους αντιμετωπίζει φιλικά. Εστω.

quote:
Παρόλα αυτά, επειδή αναφέρθηκες ο ίδιος σ' αυτούς τους 2 όρους, ποιά μέλη ακριβώς θεωρείς ότι είναι "καλεσμένοι" και ποιοί οι "απρόσκλητοι"?
Θα μας ενδιέφερε να το μάθουμε κι εμείς την στιγμή που έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι όλα τα μέλη τα οποία διακατέχονται από σεβασμό προς τον συνομιλητή τους και κινούνται στα πλαίσια του ορθού και γόνιμου διαλόγου, είναι ευπρόσδεκτοι στην Κοινότητα των Forums.

Απρόσκλητο θεωρώ τον οποιονδήποτε δεν "δενει" με το θέμα του πάρτυ. Αλλά μερικοί απρόσκλητοι απλά κάθονται και πίνουν την μπύρα τους, ενώ μερικοί κάνουν το δικό τους νταβαντούρι και αλλάζουν το θεματικό πλαίσιο του πάρτυ, κατι που κάνει τους οικοδεσπότες να κρατάν τη συγκεκριμένη μεροληπτική στάση εναντίον τους. Καλεσμένος είναι αυτός που είτε κάθεται στο πηγαδάκι των οικοδεσποτών απλά περνώντας τον χρόνο του όμορφα (αυτούς τους σέβομαι και τους εκτιμώ - δεν έχω τίποτα επέναντί τους), και υπάρχει βέβαια και η άλλη φάρα που δεν χρειάζεται να αναφέρω τα χαρακτηριστικά τους, και που δεν είναι καθόλου συμπαθείς...

quote:
Δεν τα ξέρουμε καλύτερα από σένα - όπως λες - οπότε θα πρέπει να μας αναφέρεις τι ακριβώς εννοείς και τι είναι αυτό που εσύ ξέρεις.
Νομίζω άλλωστε πως από την στιγμή που συμμετέχεις σε έναν διάλογο και καταθέτεις τις απόψεις σου, θα πρέπει να αναφέρεις και κάποια επιχειρήματα για αυτές...

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Και ειδικά με αυτές τις μεθόδους του "δώσε μου στοιχεία δεν ξερω τίποτα για αυτό που λες", φίλε μου, δεν πιστεύω οτι μπορούμε να βγάλουμε άκρη γιατί εσύ δεν θες να πειστείς, και αυτοί που μας διαβάζουν ξέρουν να βγάζουν τα συμπεράσματά τους βλέποντας την ροή των θεμάτων μέσα στο χρόνο...

quote:
Θα ήθελα τέλος να σου πω πως η φωτογραφία από το σκυλάκι που επισυνάπτεις στο μήνυμα σου είναι πολύ χαριτωμένη.
Υπάρχει κάποιος λόγος που την επισύναψες ειδικά σ' αυτό το μήνυμα?

Πολύ κουτσουνιάρικο το καλό μου ε; Για μένα είναι ένα σκυλάκι με καπελάκι. Για τον καθένα μπορεί να είναι οτιδήποτε.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/