ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

DAGON30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
DAGONΜέλος
26/06/2003, 20:51:20
SABBATH,ELECTRIC WIZARD,SLEEP,CATHEDRAL,SUNNO))),WARHORSE,BURZUM(απίστευτος ο τύπος)γουστάρω ακόμα.Πολύ καλή και η παλιά epic σκηνή όπως και το κλασσικό heavy metal.Βέβαια σήμερα ακούω κι άλλα πράγματα
όπως stoner,ambient,κλασσική,ψυχεδελικό ροκ και οτιδήποτε μπορεί να μου κάνει κλικ άσχετα με το μουσικό είδος στο οποίο ανοίκει.Μουσική ακούμε γιατί να βάζουμε ταμπέλες?

PersaΜέλος
27/06/2003, 13:23:23
Καλημέρα σε όλους!
Λοιπόν:
ΙCED EARTH,IRON MAIDEN, METALLICA, THEATRE OF TRAGEDY, PERSEPHONE, *******NIGHTWISH***************** KAI πολλά ακόμη....
ΜΕΤΑL RULES!!!!!!

28/06/2003, 11:15:38
Χμ….. τι βλέπω;;; Αυξάνεστε και πληθύνεστε! Τελικά όποιος πέρασε μέσα από τα ‘rock’ μονοπάτια, μιλώντας για ‘rock’ συμπεριλαμβάνω και όλα τα παρακλάδια συμπεριλαμβανομένου και του ‘metal’ κυρίως αυτό, δεν έχασε ποτέ.

Κάποιο μέλος ανέφερε ότι το metal σιγά σιγά εξασθενεί, αυτό όντως είναι αλήθεια. Τουλάχιστον με την μορφή που ήταν. Εξελίσσεται όμως και επηρεάζει μουσικά ιδιώματα, όπως κατά συνέπεια επηρεάζεται και αυτό.

Και εάν ακόμα πάψει να υφίσταται σαν είδος, υπάρχουν τα παλαιά να απολαμβάνουμε.
Θυμάμαι της πραγματικά υπέροχες στιγμές που έζησα βλέποντας την ζωή με τα μάτια ενός ‘μεταλά’
Α….. ρε γμτ. Τι θυμήθηκα…

28/06/2003, 12:31:55
Αν κρίνω από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο topic, τότε δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω : "ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!!!". Ποιος είπε ότι "Rock is Dead"; Κατά μία προσφιλή των '80s φράση, να του καεί το βίντεο του παλιο(μπιπ)...Πάμε όλοι μαζί : "UP THE IRONS!!!!!"....."SCREAM FOR ME ESOTERICA!!!!!"

shankaraΜέλος
30/06/2003, 21:42:23
Γεια σου φίλε dagon.Είδα ότι σου αρέσει η sludge-doom σκηνή.Sunn0)))
έχεις κάποιο album γιατί εγώ δεν βρίσκω πουθενά.Έχεις ακούσει κανά κομμάτι από το "white 1"?
Υ.Γ DIMMU BORGIR ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.................ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ SATYRICON ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ..

DAGONΜέλος
07/07/2003, 19:56:08
Ώστε υπάρχουν κι άλλοι!Λοιπόν,από SunnO))) έχω το Flight of behemoth και το White 1.To White 1 αποτελείται από 3 κομμάτια:1 απαγγελία,1 ambient και 1 επικό(σύνολο 54 λεπτά εάν θυμάμαι καλά).Εάν ενδιαφέρεσαι να βρεις SunnO))) υπάρχει ένα δισκάδικο που λέγεται Record House στην Νέα Σμύρνη όπου μπορείς να κάνεις παραγγελία από το εξωτερικό.Επίσης τσέκαρε και τους EARTH που τους έχουν επηρεάσει.

AIONΜέλος
08/07/2003, 09:00:05
Η πιο μαγευτική και αιθέρια φωνή ...

AIONΜέλος
08/07/2003, 09:04:59
το απόλυτο Space-Rock album ....

AIONΜέλος
08/07/2003, 09:18:38
Βασικά μεγάλωσα με αυτή τη μουσική και την αγάπησα όσο καμία...
Θυμάμαι το And Justice ... να είναι το soundtrack των εφηβικών χρόνων μαζί με Sepultura ,Slayer, Kreator , Sodom , Pantera , Annihilator , Sacred Reich , D.R.I. και πολλά άλλα ....
Στη συνέχεια μυήθηκα στο album σταθμό ... ICON των Paradise Lost.
Αυτός ο δίσκος ακόμα και σήμερα μου προκαλεί απίστευτα αντιφατικά συναισθήματα και έτσι έπεσα με τα μούτρα στο "ατμοσφαιρικό" ...
Type O Negative(groupάρα...) ,Moonspell , My dying Bride , Tiamat , Therion , Theater of Tragedy ...και φυσικά τους ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΗΧΟΥ ...THE GATHERING .....
Tι να πεί κανείς για αυτό το group ? τι να πεί κανείς για το mandylion και το How to measure a planet ? Τι να πεί κανείς για τα live τους ? Tι να πεί κανείς για την φωνή της Anneke ?

Τέλος θέλω να ομολογήσω την αμαρτία μου οτι έβρισκα και βρίσκω τους black Sabbath και την φωνή του OZZY ... ANYΠΟΦΟΡΟΥΣ .....

DAGONΜέλος
08/07/2003, 11:01:55
Να κι άλλος!ΘΡΗΣΚΕΙΑ το Blues for the red sun.Αν και θα τους έλεγα μάλλον desert rock παρά space rock.
Καλοκαιράκι...παραλίες...μπίρες...KYUSS...

AIONΜέλος
08/07/2003, 11:38:38

quote:
I've got a war inside my head
it's got to set your soul free
I've got a wind inside my head [ is "wind" really "wheel"? ]
a wind of understanding

I'm a loadin', loadin' my war machine
I'm contributing to the system,
the break down scheme

I'm a shuttin' down, I'm shuttin' down, your crazy dream,
I am here to gun it down
I gotta do

I see pretty flowers at my feet
cool breeze, clean air, hospitality,
pretty please, pretty please, pretty please,
get the hell away from me

I'm a loadin', a loadin' my war machine
I'm contributing to the system,
the break down scheme

I'm a shuttin' down, I'm shuttin' down, your crazy dream, [ green machine ]
I am here to gun it down
I gotta do

πολλά γκάζια το κομμάτι ...

Και οι Queens of the stone age είναι καλοί αλλά δεν είναι kyuss... Επίσης καλοί είναι και οι Spiritual Beggars .

08/07/2003, 18:46:20
quote:
Η πιο μαγευτική και αιθέρια φωνή ...

ΩΩΩ!!! ΑΙΟΝ!!!...λατρεύω τους Gathering! Είναι απίστευτη η φωνή αυτής της τύπισσας!

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

AIONΜέλος
09/07/2003, 11:27:56
Μα δεν ξέρω και κανέναν που να άκουσε τη φωνή της "σειρήνας" Anneke και να μην κόλησε για πάντα ...

η κοπέλα είναι απο άλλο πλανήτη....

ΕΝ.ΚΙΝέο Μέλος
09/07/2003, 12:58:46

Συγκινήθηκα ρε παιδιά......
Τι μου θυμίσατε τώρα......

Αν και δεν ξέρω πολλά από τα συγκροτήματα που έχετε αναφέρει (μάλλον έχω χάσει πολλά επεισόδια στην ΜΕΤΑΛ σκηνή), θα αναφέρω κι εγώ τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, πολλά εκ των οποίων ακούω ακόμα με την ίδια όρεξη όπως πριν 10-15 χρόνια.

BLACK SABBATH
IRON MAIDEN (φυσικά)
MOTORHEAD (δεν τους ανέφερε κανεις ρε παιδιά....)
METALLICA
OZZY
AC/DC (ούτε αυτούς....)
MANOWAR
HELLOWEEN
και πολλά άλλα κυρίως κλασσικά γκρουπ

συμφωνώ και εγώ πάντως ότι το ΜΕΤΑΛ πάσχει από προσωπικότητες.....

Αυτά και........καλή μέρα να έχετε......

shankaraΜέλος
09/07/2003, 22:13:08
Αυτές τις μέρες η τηλεόραση μας έχει τρελάνει με την ΣΕΡΤΑΜΠ ότι είναι σατανίστρια και τέτοια[παρεπιπττόντως οι PENTAGRAM είναι καλό groupaki].Έτσι βρήκαν αφορμή για άλλη μια φορά κάποιοι αστοιχείωτοι να κατηγορήσουν το metal που ξεμυαλίζει τα "καημένα"τα παιδιά και τα ωθεί στον σατανισμό.Πάλι άκουσα από κάποιον σε μια εκπομπή να αναφέρει το περιβόητο NUMBER OF THE BEAST των MAIDEN και άλλες τέτοιες ανοησίες.Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι το metal κάποτε ήταν μόδα που τώρα έχει περάσει.Πραγματικά είναι για γέλια όλοι αυτοί.Τι άλλο να πω..

AIONΜέλος
10/07/2003, 09:00:31
να μην πείς τίποτα....
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ "SATAN SPAWN THE CACO-DEAMON" ΤΩΝ DEICIDE....
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ...

ναι ...άκουγα κάποτε και deicide ....xixixixixii
μπορεί κάποιος να μου πεί γιατι δεν με επηρέασε ωστε να γίνω σατανιστής και γώ ?

AlastisΜέλος
10/07/2003, 11:21:32
Σωστος ο ΑΙΟΝ...

...open minds are better minds!

dreamtrapΜέλος
10/07/2003, 21:50:14
Yeah!

11/07/2003, 03:35:08
Ας θυμηθούμε τα ..παιδικα μας χρόνια λοιπόν, αν και ακούω ακόμα αγαπημένα συγκροτήματα..

1.ΜANOWAR
2.SCORPIONS (μέχρι το love AΤ first sting, μετά kaλύτερα να είχαν διαλυθεί..)
3.ΑCCEPT
4.IRON MAIDEN
5.RODS
6.AC.DC
7.TWISTED SISTER
8.PRETY MAIDS
9.RAINBOW
10.JUDAS PRIEST

Όσο παλιότερα τόσο καλύτερα..
Απο τους Slayer και το thrash άρχισε ο εκφυλισμός....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 11/07/2003 03:35:47

AIONΜέλος
11/07/2003, 08:20:14
Πλωτίνε παλαιομεταλλά ....

καλοί οι Accept...αλλά καλοί και οι Slayer ...