ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/11/2011, 12:07:39
quote:

Doctor
Άλλο προ-γνωρίζω, άλλο προ-ορίζω.

Δεν μίλησα για προ-γνωρίζω ούτε και προ-ορίζω.

Αν εγώ ο “θεός σου” είμαι παντογνώστης, γνωρίζω πως σήμερα το μεσημέρι στις 2.53 θα φας φασουλάδα με ρέγγα καπνιστή.
Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1/10000000 να φας “γεμιστά με πατάτες φούρνου”

Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που εγώ σαν παντογνώστης, γνωρίζω με όλες τις λεπτομέρειες πως θα κάνεις.
Οι επιλογές που νομίζεις ότι έχεις, είναι πλαστές.

Αν όμως παρόλα αυτά, εσύ πράγματι έχει αυτή την δυνατότητα , και μπορείς να με διαψεύσεις, θα πει εγώ ο “θεός σου” δεν ξέρω τι μου γίνεται .

09/11/2011, 14:35:03
quote:

Δεν μίλησα για προ-γνωρίζω ούτε και προ-ορίζω.

Αν εγώ ο “θεός σου” είμαι παντογνώστης, γνωρίζω πως σήμερα το μεσημέρι στις 2.53 θα φας φασουλάδα με ρέγγα καπνιστή.
Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1/10000000 να φας “γεμιστά με πατάτες φούρνου”

Προσωπικά προτιμώ τον τόνο απ' την ρέγγα.

quote:

Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που εγώ σαν παντογνώστης, γνωρίζω με όλες τις λεπτομέρειες πως θα κάνεις.
Οι επιλογές που νομίζεις ότι έχεις, είναι πλαστές.

Αν όμως παρόλα αυτά, εσύ πράγματι έχει αυτή την δυνατότητα , και μπορείς να με διαψεύσεις, θα πει εγώ ο “θεός σου” δεν ξέρω τι μου γίνεται .

Τι σχέσει έχει το αν έχεις ελεύθερη βούληση με το αν ο θεός ξέρει το πώς θα χρησιμοποιήσεις την ελεύθερη βούληση; Σου είπα, άλλο προ-γνωρίζω, άλλο προ-οριζώ ή καθορίζω το τι θα επιλέξεις.
09/11/2011, 15:04:10

Χμ!
Πολύ καλά.
Αφού είσαι τόσο ξεροκέφαλος και θέλεις να κάνεις της .....βούλησής σου.
Φάε Τόνο!

Να ξέρεις πάντως, πως έτσι εκθέτεις τον ένα και μοναδικό προσωπικό θεό σου, και απο παντογνώστη τον υποβιβάζεις σε άσχετο τσαρλατάνο.

Αν δεν μπορείς με λογικό βηματισμό, να εντοπίσεις την αντίθεση της παντογνωσία με ελευθερία στη βούληση, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Υ.Γ
Αν ο τόνος είναι “Ριο Μάρε” , να ρίξεις μπόλικο λεμονάκι.
Με ελιές Καλαμών , και φρέσκο κρεμμυδάκι θα την κάνεις “ταράτσα”

Καλή σου όρεξη βρέ!
Οι θεοί είναι νεκροί!!!
Ναι!! στην ελευθερία της ... Βούλησης!!

09/11/2011, 15:07:15
quote:
Ποτέ ;
Τότε για ποιο λόγο τα καθημερινά παρακάλια των πιστών για να πάει π.χ. καλά η δουλειά τους , να μην τους κατασχέσει η τράπεζα το μαγαζί κ.λ.π. ; Αφού δεν επεμβαίνει , ούτε στις ενέργειες ούτε στις πράξεις των ανθρώπων, γιατί τον παρακαλούν οι τελευταίοι.........να αλλάξει γνώμη ;
Γιατί βρίσκονται σε άγνοια. Αν είναι πραγματικά θέλημα θεού να γίνει κάτι, αυτό θα γίνει, και δεν μπορεί κανείς να το αποτρέψει. Αυτό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι να συντονιστεί με το θέλημα του θεού για να αρχίσει να αντιλαβάνεται τους λόγους που συμβαίνουν διάφορα πράγματα στη ζωή του. Αν δεν το κάνει αυτό θα βαδίζει σαν τυφλός μη ξέροντας απο πού έρχεται, πού είναι και προς τα πού πάει. Υπάρχουν πράγματα στην ανθρωπότητα που γίνονται για λόγους εκπαίδευσης και πράγματα που γίνονται για λόγους δικαιοσύνης.
Το να προσεύχεσαι στο θεό για να σου δώσει π.χ. υγεία για σένα και την οικογένειά σου δεν είναι κακό. Και ο θεός θα φέρει έτσι τα πράγματα που να σου δώσει αυτό που ζητάς στα πλαίσια όμως που είναι ειλικρινής η πρόθεση σου και αυτό που ζητάς δεν έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του θεού και την ελεύθερη βούληση άλλων ανθρώπων.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα επειδή είναι έξυπνη η ερώτησή σου (δεν ήρθε από την καρδιά σου, αλλά είναι έξυπνη παρόλα αυτά).
Αν π.χ. εσύ προσευχηθείς να έχει υγεία το παιδί σου μπορεί να συμβεί το εξής.
Μια μέρα το παιδί μπορεί να του πουν οι φίλοι του να ανεβεί π.χ. σε ένα μηχανάκι. Ας υποθέσουμε ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και έτσι και ανέβει το παιδί στο μηχανάκι σίγουρα θα πάθει ένα σοβαρό ατύχημα, πιθανόν και θάνατο.
Πριν λοιπόν ανεβεί στο μηχανάκι του δημιουργείται ένα κακό προαίσθημα, μία αίσθηση να μην ανεβεί. Αυτό, είναι η παρέμβαση του θεού. Το παιδί όμως τελικά επιλέγει να ανεβεί. Ανεβαίνει. Λίγο πριν γίνει το ατύχημα, ένα έντονο προαίσθημα λέει στο παιδί να κατέβει. Επιλέγει να μην κατεβεί. Κάποια στιγμή το μηχανάκι στουκάρει. Λίγο πριν γίνει η πρόσκρουση, το παιδί μπαίνει ανεξήγητα σε κατάσταση εγρήγορσης και τη στιγμή της πρόσκρουσης παίρνει διαισθητικά μια στάση σώματος που του σώζει τη ζωή.
Στο παραπάνω παράδειγμα ο θεός παρεμβαίνει τρεις φορές.

Φυσικά θα μου πεις, ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα (που έβγαλα απ' το μυαλό μου) υπάρχουν πολλές δυνατές εξηγήσεις. Ναι υπάρχουν. Εγώ όμως δε σου ζητάω να δεις ο δέντρο, σου ζητάω να δεις το δάσος.

Ο θεός παρεμβαίνει και σε πολύ πιο απλά πράγματα, από το αν θα κάνουμε κίνηση σε μια κοπέλα μέχρι το ποιο επάγγελμα θα επιλέξουμε. Αν εκείνη την στιγμή είμαστε δεκτικοί και τον ακούμε, δεν θα κάνουμε την λάθος επιλογή.
Αλλιώς μπορεί να καταλήξουμε σε μια δουλειά που μισούμε, με μια κοπέλα που μισούμε, με ένα παιδί που δεν ήταν στο θέλημα του θεού να γίνει, αλλά αφού έγινε, άλλαξε τελείως τα σχέδια του θεού για εμάς (ο θεός επιλέγει για εμάς πάντα το καλύτερο σενάριο. Αν εμείς όμως παρεμβούμε σε αυτό ή δεν κάνουμε ότι πρέπει για να το φέρουμε σε πέρας, τότε το σχέδιο του θεού αλλάζει, ώστε έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από τις λάθος επιλογές που κάναμε).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/11/2011 15:17:59

09/11/2011, 15:12:18
quote:

Χμ!
Πολύ καλά.
Αφού είσαι τόσο ξεροκέφαλος και θέλεις να κάνεις της .....βούλησής σου.
Φάε Τόνο!

Να ξέρεις πάντως, πως έτσι εκθέτεις τον ένα και μοναδικό προσωπικό θεό σου, και απο παντογνώστη τον υποβιβάζεις σε άσχετο τσαρλατάνο.

Αν δεν μπορείς με λογικό βηματισμό, να εντοπίσεις την αντίθεση της παντογνωσία με ελευθερία στη βούληση, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Υ.Γ

Καλή σου όρεξη βρέ!
Οι θεοί είναι νεκροί!!!

Ευχαριστώ πολύ
09/11/2011, 15:26:36
quote:
Γιατί βρίσκονται σε άγνοια. Αν είναι πραγματικά θέλημα θεού να γίνει κάτι, αυτό θα γίνει, και δεν μπορεί κανείς να το αποτρέψει. Αυτό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι να συντονιστεί με το θέλημα του θεού για να αρχίσει να αντιλαβάνεται τους λόγους που συμβαίνουν διάφορα πράγματα στη ζωή του. Αν δεν το κάνει αυτό θα βαδίζει σαν τυφλός μη ξέροντας απο πού έρχεται, πού είναι και προς τα πού πάει. Υπάρχουν πράγματα στην ανθρωπότητα που γίνονται για λόγους εκπαίδευσης και πράγματα που γίνονται για λόγους δικαιοσύνης.

πολύ καλό αυτό θα αρχίσω τις ληστείες τους βιασμούς και τους φόνους και αν με πιάσουν θα πω το λογίρδιο αυτό στον δικαστή

quote:
Το να προσεύχεσαι στο θεό για να σου δώσει π.χ. υγεία για σένα και την οικογένειά σου δεν είναι κακό. Και ο θεός θα φέρει έτσι τα πράγματα που να σου δώσει αυτό που ζητάς στα πλαίσια όμως που είναι ειλικρινής η πρόθεση σου και αυτό που ζητάς δεν έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του θεού και την ελεύθερη βούληση άλλων ανθρώπων.

αν λοιπόν εγώ προσευχηθώ να βρεθεί μαι καρδιά για κάποιον από την οικογένεια μου που την χρειάζεται τότε ο καλός θεούλης θα σκοτώσει κάποιον που έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα πέθαινε και εγώ θα πάρω την καρδιά

quote:
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα επειδή είναι έξυπνη η ερώτησή σου (δεν ήρθε από την καρδιά σου, αλλά είναι έξυπνη παρόλα αυτά).
Αν π.χ. εσύ προσευχηθείς να έχει υγεία το παιδί σου μπορεί να συμβεί το εξής.
Μια μέρα το παιδί μπορεί να του πουν οι φίλοι του να ανεβεί π.χ. σε ένα μηχανάκι. Ας υποθέσουμε ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και έτσι και ανέβει το παιδί στο μηχανάκι σίγουρα θα πάθει ένα σοβαρό ατύχημα, πιθανόν και θάνατο.
Πριν λοιπόν ανεβεί στο μηχανάκι του δημιουργείται ένα κακό προαίσθημα, μία αίσθηση να μην ανεβεί. Αυτό, είναι η παρέμβαση του θεού. Το παιδί όμως τελικά επιλέγει να ανεβεί. Ανεβαίνει. Λίγο πριν γίνει το ατύχημα, ένα έντονο προαίσθημα λέει στο παιδί να κατέβει. Επιλέγει να μην κατεβεί. Κάποια στιγμή το μηχανάκι στουκάρει. Λίγο πριν γίνει η πρόσκρουση, το παιδί μπαίνει ανεξήγητα σε κατάσταση εγρήγορσης και τη στιγμή της πρόσκρουσης παίρνει διαισθητικά μια στάση σώματος που του σώζει τη ζωή.
Στο παραπάνω παράδειγμα ο θεός παρεμβαίνει τρεις φορές.

μάλλον το βλαμμένο σου ήταν υπεύθυνο για το ατύχημα γιατί βλέπουμε ότι φοβάται τις μηχανές άλλα ανεβαίνει επάνω ο φόβος του μεγαλώνει κατά την διάρκεια της διαδρομής και αρχίζει να κουνιέται (η εγρήγορση και η στάση σώματος που παίρνει)με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

09/11/2011, 15:26:53
Επειδή βλέπω ότι παίζει πολύ το θέμα της ελεύθερης βούλησης -σας απασχολεί πολύ και καλά κάνει και σας απασχολεί πολύ (αλλά πρέπει και στην πράξη να δείτε αν εσείς έχετε ή όχι ελεύθερη βούληση έτσι ώστε αν δεν έχετε να την διακδικήσετε απ' τον εαυτό σας)- θα πω κάτι ακόμα που έπρεπε ΄μάλλον να πω νωρίτερα.

Με ρωτάει πολύ σωστά ο συνδίκτυος: Μα καλάς, αφού δεν μας παραβιάζει την ελεύθερη βούληση, πώς επεμβαίνει ο θεός στις ζωές μας;

Η απάντηση είναι η εξής.
Ο θεός έχει ένα θέλημα. Ο θεός μας έφτιαξε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του. Μέσα μας έχουμε σπέρμα θεού.
Μέρος του δικού μας θελήματος, είναι το θέλημα του θεού.
Αν εξαγνίσουμε τον εαυτό μας, απο προκαταλήψεις, κοινωνικό προγραμματισμό, ψυχολογικά συμπλέγματα, συνήθειες κλπ κλπ και αφήσουμε μόνο το θεϊκό στοιχείο μέσα μας, τότε αυτομάτως η θέλησή μας ταυτίζεται με το θέλημα του κυρίου, και μετατρεπόμαστε σε Υιοί θεού.

09/11/2011, 15:30:47
quote:
Η απάντηση είναι η εξής.
Ο θεός έχει ένα θέλημα. Ο θεός μας έφτιαξε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του. Μέσα μας έχουμε σπέρμα θεού.
Μέρος του δικού μας θελήματος, είναι το θέλημα του θεού.
Αν εξαγνίσουμε τον εαυτό μας, απο προκαταλήψεις, κοινωνικό προγραμματισμό, ψυχολογικά συμπλέγματα, συνήθειες κλπ κλπ και αφήσουμε μόνο το θεϊκό στοιχείο μέσα μας, τότε αυτομάτως η θέλησή μας ταυτίζεται με το θέλημα του κυρίου, και μετατρεπόμαστε σε Υιοί θεού.

τότε είναι που χάνεις την όποια ελεύθερη βούληση έχεις

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

opsimosΜέλος
09/11/2011, 16:39:50
quote:

quote:
Μιά χαρά το είχα συνταγμένο, το αντέγραψα απο Word και στην επικόλληση μου βγήκε έτσι.
Μπορείς να το τροποποιήσεις και μετά αν δεν το ήξερες. Και με την Προεπισκόπηση βλέπεις πώς θα φαίνεται.

Και στα quote βάζουμε μόνον το κείμενο.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΕΤΣΙ.

opsimosΜέλος
09/11/2011, 16:47:16

Υ.Γ

Καλή σου όρεξη βρέ!
Οι θεοί είναι νεκροί!!!

[/quote]

gianipseftis χιχιχιχεχεχεχαχαχα