ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/01/2015, 02:34:13
Νικόμαχε ναι η απάντηση της arte ήταν εκτός θέματος.
Παρεπιπτόντως το θέμα είναι αν ήρθε τελικά ο Αντίχριστος.
Επίσης ήταν και εκτός θέματος αυτουνού που συζητούσαμε παραπάνω.

Νικόμαχε δεν μπορώ και δεν μπορείς να βάλουμε στο μυαλό διαφορετικών ανθρώπων άλλο τρόπο σκέψης. Η απάντηση της arte ζωγράφισε ξεκάθαρα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, όπως άλλωστε και στο θέμα με τον οφι.

Ετσι το αντιλαμβάνεται και για αυτό το απάντησε έτσι.
Θα παρατήρησες ότι οι απαντήσεις μου στα παραπάνω ήταν εντός θέματος των παραπάνω. Δεν με ειδες να αλλάζω θέμα.

Οι ερωτήσεις μου στην arte ήταν ανάλογες της απάντησης της. Η οποία παρεπιπτόντως ήταν ευγενέστατη, ανεξαρτήτως αν δεν σχετιζόταν με την ανάσταση.

Εγώ αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να προσπαθήσω να την κάνω να το δει λίγο αλλιώς, για να συννενοηθούμε. Out of the book. Αν δεν συννενοούμασταν νομίζω η συζήτηση θα κόλλαγε αφού θα το πήγαινα στο παραπάνω θέμα, και θα τελείωνε εκεί.

Η arte δεν περιλαμβάνει την ψυχή γενικότερα. Προφανώς και έχει τα πιστεύω της.

Νικόμαχε δεν είμαι συγκαταβατικός, είμαι συννενοήσιμος. Δεν είμαστε ένα κλειστό κλαμπ, είμαστε ένας χώρος με κάθε καρυδιάς καρύδι.
Θεωρώ καλύτερο από το να πυροβολάω να εισαγω τον άλλον στη συζήτηση
και αν μπορεί να ακολουθήσει ακολουθεί. Αν όχι θα αναγκαστεί να σωπάσει. ΚΑι θεωρώ ότι έχω να μάθω από τον τρόπο σκέψης του οποιουδήποτε. Ακόμα και αν διαφωνώ ή αν μου πει πράγματα που δεν είχα υπόψιν μου στη συζήτηση.
Από μένα δεν θα ακούσεις να λέω ανόητο κανέναν.
Αυτός είναι ο τρόπος μου και δεν τον διαπραγματεύομαι.

Τώρα το αν ο τρόπος που γράφω είναι απογοητευτικός για σένα, καθώς και αν ο DSM και ο Πυθαγόρας δεν καταδέχονται να κάνουν σοβαρή συζήτηση για τους χ ψ λόγους, είναι σεβαστά και τα δυο.
Εγώ έχω τις δικές μου απόψεις, γιατην ανάσταση δε, έκφερα άποψη, δεν κρύφτηκα, και δικαιούμαι να κρίνομαι από αυτά. Ετσι και αλλιώς δεν έχω να κερδίσω κάτι.

Δεν είναι θέμα συγκαταβατικότητας Νικόμαχε επαναλαμβάνω, είναι θέμα σεβασμού απέναντι στον άλλο. Το αν αυτό που θα πει είναι ανόητο η κατέχει υψηλή θέση στο ποιοτικόμετρο, εγώ εγώ δεν θα μπω ποτέ σε θέση να το κρίνω, και αν το κάνω, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου, στην τελική στριμώχνοντας τον με αυτό που θεωρώ επιχειρήματα. Εξ άλλου είμαι σίγουρος ότι και γω έχω πει και θα πω ουκ ολίγες ανοησίες.
Εδώ μπαίνω να κάνω διάλογο.

Παω να κλείσω, να έχεις καλό βράδυ και εσύ και όλοι όσοι καταπιάνονται με το εσωτέρικα, με ηρεμία.

Shadow αύριο θα επανέλθω.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

09/01/2015, 02:46:43
Καλό βράδυ Ιταλε.

Μην τα παίρνεις κατάβαθα, δεν τρέχει τίποτα.Θα σου εξηγήσω κάποια στιγμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

arteΜέλος
09/01/2015, 02:51:22
quote:
Η arte δεν περιλαμβάνει την ψυχή γενικότερα. Προφανώς και έχει τα πιστεύω της.

Φυσικά και την περιλαμβάνω. Αλλά μην περιμένεις εδώ να αναπτύξω τον τρόπο που την αντιλαμβάνομαι.
Αυτό είναι θεμα εσωτερικό .
Όταν όμως κανουμέ μια δημόσια συζήτηση , ο τρόπος προσέγγισης πρέπει να είναι με παραδείγματα.
Πρέπει να μπορείς να καταδείξεις στον άλλο μέσα απο παραδείγματα , πως έφτασες σε ένα συμπέρασμα.
Αναδεικνύοντας τις παραλλαγμένες αρμονικές...

Shadow_DancerΜέλος
09/01/2015, 03:39:34
quote:
Αλλά μην περιμένεις εδώ να αναπτύξω τον τρόπο που την αντιλαμβάνομαι.
Αυτό είναι θεμα εσωτερικό .

Αγαπητή Arte, το site λέγεται esoterica και προσφέρεται για εσωτερισμό κυρίως.....χωρίς να λείπουν και οι επικές μάχες.....

Να ρωτήσω κάτι?
ΟΚ εμείς καβαλήσαμε πύραυλο και πήγαμε στο Φεγγάρι, (λέμε τώρα).

Κάποιος άλλος πολιτισμός μπορεί ακόμη να βρίσκεται σε στάδιο ούγκα-ούγκα και να μην μπορεί να εξηγήσει τον κεραυνό.

Φαντάζεστε έναν πολιτισμό που έχει 50.000 χρόνια τεχνολογίας και που μπορεί να κάνει τρελά πράγμματα?
Π.χ. να έχουν ενεργειακό σώμα, το οποίο δεν χρειάζεται τροφή ή νερό αλλά μόνον φως απο το Αστέρι τους (τον Ήλιο τους τές πα).
Ή να μπορούν με κάποια τεχνολογία να ταξιδεύουν ως "πνεύματα" στο σύμπαν χωρίς να χρειάζονται διαστημόπλοια και έτη φωτός για να φτάσουν κάπου, ή ακόμη και να μπορούν να καταλαμβάνουν το σώμα ενός όντος.

Θέλω να πω, εσείς προσπαθείτε να εξηγήσετε τα περί ύπαρξης πνεύματος, ψυχής κ.τ.λ.
Μήπως είναι λίγο νωρίς για να έχουμε πρόσβαση σε τέτοιες φάσεις?
ΟΚ, δεν ξέρω τι τρελές τεχνολογίες μπορεί να έχει ο άνθρωπος στα μυστικά εργαστήρια, ούτε μπορώ να πω τι θα έχουμε σε 3.000 χρόνια από τώρα, αλλά στην εποχή μας η ψυχή, το πνεύμα, ο δαίμονας, οι Θεοί, είναι εντελώς ακαταλαβίστικα, δεν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξή τους αλλά ούτε και την ανυπαρξία τους.

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

Shadow_DancerΜέλος
09/01/2015, 03:45:45
Ά και πάνω απ' όλα δεν μπορείς να ξέρεις ούτε την προέλευσή τους.....

09/01/2015, 03:56:42
quote:
Κλειδαράς
Φαντάζεστε έναν πολιτισμό που έχει 50.000 χρόνια τεχνολογίας και που μπορεί να κάνει τρελά πράγμματα?

Θα σου φανεί παράξενο ίσως, αλλά μάλλον η υπόθεση τεχνολογία έχει πολύ μικρότερα χρονικά περιθώρια. Θέλω να πω, υπάρχουν βασιλικοί μονοετείς και πολυετείς. Η τεχνολογία ανήκει μάλλον στην πρώτη κατηγορία. Απλά, κάθε χρόνο βάζεις καινούργια.

Άλλο όμως ήθελα να πω. Στο φίδι του Νικόμαχου έκανα μιαν απόπειρα να δείξω πως μιλάμε για πράγματα που:

α. Δεν γνωρίζουμε σαφώς την εικόνα τους.
β. Δεν γνωρίζουμε οπωσδήποτε, την ουσία τους.
γ. Δεν κατέχουμε επαρκώς, αλλά και δεν κάνουμε επαρκή προσπάθεια προσέγγισης της περιγραφής τους.
δ. Δεν προσπαθούμε να τα τακτοποιήσουμε λογικά, άρα λειτουργικά, άρα αποτελεσματικά.

Αν είναι να κάνουμε σοβαρές κουβέντες, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με ορισμούς, κι εκεί που δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιοι, να συμφωνήσουμε κατά σύμβαση για ποιό πράγμα μιλάμε κάθε φορά.

Πριν από αυτό βεβαίως, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα μεγέθη-ουσίες-έννοιες-λειτουργίες τα οποία θα μας απασχολήσουν στην κουβέντα. Κι όταν στην πορεία θα χρειαστεί να εισάγουμε και άλλα, να συμφωνούμε εκνέου, με βάση τις παραπάνω αποδοχές.

Άλλος τρόπος να γίνει σοβαρή κουβέντα, δεν υπάρχει. Και κατά μόνας να προσπαθήσει να γράψει κάποιος ένα κείμενο, αν δεν ακολουθήσει -έστω ενδόμυχα σε αυτή την περίπτωση- αυτούς τους κανόνες, νόημα δεν θα βγει.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Shadow_DancerΜέλος
09/01/2015, 04:05:32
Φίλε συγνώμη που θα στο πω έτσι στεγνά:
Ζητάς πολλά απο ανθρώπους μου ξέρουν μόνον τα λίγα.
Περιμένεις τώρα ο Χ.Ο. που παρακαλάει να εμφανιστεί ο μπαμπούλας, να
καταλάβει αυτές τις έννοιες διαλόγου?

Μπάάά, δεν το βλέπω...ούτε με κυάλια.

09/01/2015, 04:11:10
Κλειδαρά

Θα στο πω ακόμα πιό στεγνά. Από τον Χ.Ο. περιμένω να παρακολουθήσει τη συζήτηση. Από εσένα και τους ομοίους σου θα απαιτούσα την συμμετοχή.

Γνωρίζω πως η παραπάνω τοποθέτηση είναι εντελώς απαράδεκτη για τα χρηστά ήθη, γνωρίζω εξίσου ωστόσο, πως είμαι έτσι κι αλλιώς απαραδέκτου τρόπου.

arteΜέλος
09/01/2015, 04:16:51
quote:
Κάποιος άλλος πολιτισμός μπορεί ακόμη να βρίσκεται σε στάδιο ούγκα-ούγκα και να μην μπορεί να εξηγήσει τον κεραυνό.

Η καλύτερη τεχνολογία είναι να απομονωθείς απο τον κοινό νού και να μελετήσεις την φύση.
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μέσα απο σχολαστική παρατήρηση της φύσης.
Το σφάλμα στην αντίληψη μας , βρίσκεται στον τεχνητό διαχωρισμό συνείδησης - ασυνειδήτου.
Μελετώντας την φύση μελετάς τον εαυτό σου γιατί ο εαυτός σου είναι μέρος της φύσης.

Δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό όριο που να διαχωρίζει το ασυνείδητο (φύση χαμηλής τάξης) απο το συνειδητό (φύση υψηλότερης τάξης),πέρα απο την τάξη που σχηματίζει η συνείδηση.

Όταν βλέπουμε κάτι, ή οταν μυρίζουμε, ή αγγίζουμε κτλ , δημιουργούμε αυτόματα σαν μικροί δημιουργοί μία αντανάκλαση σε εσωτερική κλίμακα.
Μια εικόνα εξωτερική είναι μια εικόνα εσωτερική κάτω απο μετασχηματισμούς κλίμακας .
Ο νούς μας κατασκευάζει μικροσκοπικές αναπαραστάσεις του όλου.
Οι αναπαραστάσεις αυτές , είναι εσωτερικές αντιπροσωπεύσεις άλλης κλίμακας.

Το μέσα και το έξω , το εκδηλωμένο και το ανεκδήλωτο, δεν είναι παρά παραλλάγές μιας και μοναδικής, αρχικής ιδιότητας .

09/01/2015, 04:21:42
arte

quote:
Η καλύτερη τεχνολογία είναι να απομονωθείς απο τον κοινό νού και να μελετήσεις την φύση.

Αυτό προσπάθησα να περιγράψω πως, πρέπει να αποφύγουμε. Δεν μπορεί στην ίδια νοηματική ενότητα να βάζουμε σε συμφωνία τις έννοιες 'τεχνολογία' και 'φύση'. Συνέλθετε μωρέ, μπας και κάνουμε ζάφτι.