- LORD ELGIN -ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ ! ! ! - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
τα ελγινια μαρμαρα, ειναι ενα θεμα που πιστευω ολους μας εχει απασχολησει λιγο η περισσοτερο. πως νιωθουμε για αυτο το ιστορικο γεγονος, της κλοπης των μαρμαρων μας, και κυριως τι ξερουμε και τι δεν ξερουμε για αυτα!
θα ηθελα αυτο το φορουμ να γινει μια μικρη συλλογη πληροφοριων σχετικα με τα ελγινια μαρμαρα, ιστορικα και μυθικα -γιατι υπαρχουν...-στοιχεια σχετικα με αυτα.
επισης δεν εχω κανενα προβλημα, οποιος θελει να
ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ!
Υ.Γ. αν θελετε να γραψετε κατι (για παραδειγμα το τι νιωθεται για αυτον τον *$#***^%* που... δε θα ηταν πρεπον για το χωρο, χρησιμοποιηστε καλυτερα αποσιωπητικα. ολοι θα κατανοησουμε τι θελετε να πειτε...)
ευχαριστω.
περιμενω να διαβασω δικα σας σχολια και επανερχομαι με πληροφοριες.
φιλικα
η υβριζουσα εις το μουσειον του Λονδινου...
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Εθιξες ένα θέμα που πονάει. Πονάει τόσο όσο όταν ακούς μια αλβανίδα να λέει εξοργισμένη (γιατί το πιστέυει από τα βάθη της καρδιάς της) ότι και βέβαια οι βορειοηπειρώτες είναι αλβανοί, γιατί η βόρεια ήπειρος είναι ήταν και θα είναι δικιά τους!
Τι άραγε νομίζουν και οι Αγγλοι; Οι θεματοφύλακες των σημαντικότερων μνημείων όλων των αρχαίων πολιτισμών; Που θεωρούν ότι η χώρα τους είναι το κέντρο του κόσμου και δικαίως βρίσκονται εκεί τα μάρμαρα, κι οτιδήποτε άλλο έχουν κατακλέψει από άλλες χώρες! Αλλά και τα δικά μας παιδιά, πόσο άραγε θα τους προβληματίζει το γεγονός αυτό στο μέλλον, όταν μόνο ο Κουφοντίνας και το big-brother αποτελούν πια δημοσίευση του ένδοξου πολιτισμού μας;
Αν ποτέ επιστρέψουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα, αυτό θα οφείλεται σε πολιτικούς σκοπούς που εκείνοι οι οποίοι κινούν τα νήματα θα ξέρουν. Και πάλι όμως, αυτό δεν θα είναι μία νίκη της Ελλάδος, απλά μια συγκυρία - αποτέλεσμα άλλων σκοπιμοτήτων. Δεν ξέρω καν, αν αξίζει να χαρούμε γιαυτό. Ο συμβολισμός του παρελθόντος μας να γυρίσει πίσω σε μας με ακριβώς αντίστροφη συμβολική σημασία...
αυτή...που τα κατάφερε!
Πού'σαι Μελίνα...
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ...ΤΕΣΣΕΡΙΣ,
ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ...
(ΑΠΟ ΤΑ 4 ...ΣΤΟ 5ο ΣΤΟΙΧΕΙΟ...)
ΝΑΙ! ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...
ΜΑ...
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΤΙ...ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΛΙΝ...
"ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ..ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ..."
+ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ...
ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.."ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ".ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ...'Η ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝΤΑΙ..ΜΕ ΣΟΛΩΜΟΝΤΙΟΥΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ...
ΧΜΜ..ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΩΣ Η ΜΕΛΙΝΑ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ...
ΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ..ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ....
ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ" ΜΑΣ....
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ
'manava seva, madhava seva'
οταν ημουνα μικρουλα η μαμα μας διαβαζε τα παραμυθια της θειας λενας.
το αγαπημενο μου παραμυθι μιλαγε για καποιες κορες...
μα ενα βραδυ καταραμενο η κορη εξαφανιστηκε... μεγαλος θρηνος που εφυγε εκεινη η Κορη. απο τοτε, καθε νυχτα, στις σκιες, πισω απο τα βλεματα του κοσμου, οι αδελφες της τρυγυρνανε και ψαχνουνε στο σκοταδι να βρουνε τη χαμμενη αδελφη τους...
ακουγα τη μαμα μου να μας διαβαζει και εκλαιγα... και εριχνα ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ...
οταν μεγαλωσα, και εμαθα την αληθεια, οργη με πλημμυρησε, και μισος. και αν λενε οτι το μισος και η οργη ειναι συναισθηματα που δεν αρμοζουν σε ανθρωπους, σαν αυτους που θα ηθελα να ειμαι, παρ ολ αυτα,
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ...
ω! οποιο βιβλιο δανεισμενο, χαρισμενο η δικο μου και αν επεφτε στα χερια μου, και ανεφερε το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ, αφηνα τα σημαδια μου...
τριγυρναγα στις αιθουσες του ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ και αν οι φιλακες ηξεραν να μιλαν ελληνικα, σιγουρα θα κοκκινιζαν απο την ντροπη τους με αυτα που ελεγα, οχι ελεγα παραληρουσα. και κοιταγα με οργη και μισος!!!
ΜΙΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΑΝΗ!!!
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
το μεσημερακι διαβαζα ενα βιβλιο. ενα κεφαλαιο αφιερωμενο στα μαρμαρα μας... και το πως τα εχουν κατακλεψει.
δεν αντεξα, ηθελα να ανακοινωσω τον πονο μου, την οργη μου, το μισος μου.
οταν ξεσπασω αρκετα... θα γραψω και για την ιστορια τους... απο αυτα που διαβασα, οχι τωρα, αλλα πολλες φορες στο παρελθον, ξανα και ξανα και ξανα μεχρι που παντα μεσα μου ξυπναγε
Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΝΟΣ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Ήταν θυμάμαι Φεβρουάριος του 1994 είχε ένα διαβολεμένο κρύο το αεροπλάνο πέταγε αργά το απόγευμα για Αθήνα , είχα αφήσει για το τέλος το «Βρετανικό Μουσείο» .
Έφτασα στην εξώπορτα σήκωσα το κεφάλι και κοίταξα το κτήριο . Κλασική αντιγραφή !!!
Γέλασα και είπα προχώρα τουλάχιστον θα είσαι για λίγο κοντά τους, θα μπορέσεις να τα αγγίξεις, άλλοι δεν είχαν ποτέ την τύχη να τα δουν από τόσο κοντά έστω .
Πέρασα το κατώφλι έκανα αμέσως δεξιά, μια μεγάλη προθήκη με πήλινα έλεγε «βρέθηκε στις Κυκλάδες από το Lord Kleftotetoio κατά την ανασκαφή τάδε ο οποίος τα έκανε δώρο στον King Bastardo VI» .
ΜΠΑ ! Ξέχασα τα Αγγλικά μου δε γίνετε να το γράφουν έτσι απροκάλυπτα ότι μας κλέψανε και τα κλοπιμαία τα έκαναν δώρο στο Βασιλιά τους, δε γίνετε να αποκαλούν δημόσια το Βασιλιά ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ.
Κι όμως οι ταμπελίτσες κάτω από τις προθήκες πλήθαιναν και τα ονόματα των κλεπτομανών και των κλεπταποδόχων επίσης .
Γύρισα και προχώρησα κατά την άλλη μεριά γιατί ήθελα να κατεβάσω τους παλμούς μου να καθαρθώ από το όποιο αρνητικό συναίσθημα με κυρίευε εκείνη τη στιγμή, από το θυμό, από την οργή.
Μπροστά μου μια προθήκη με ένα βιβλίο όμορφο, με καλλιγραφικά γράμματα ΕΛΛΗΝΙΚΑ το κοίταξα, τα μάτια μου πήγαν στην ταμπέλα «Holy Bible one of the three first written in Greek».
Ο Έκο ήρθε στο μυαλό μου, «Το όνομα του ρόδου» ο Αριστοτέλης, η κωμωδία, η απαγόρευση του γέλιου.
Προχώρησα Κίνα, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Περσία, όλοι ήταν εδώ !
Η Αγγλία ;
Μα πού είναι η ιστορία της Αγγλίας ;
Να την !!!!!
Μπροστά μου είχα όλη την ένδοξη ιστορία της Γηραιάς Αλβιόνας !!!
Τρεις στολές σταυροφοριών και ιπποτών, μερικά όπλα του μεσαίωνα, και ΝΑΙ τα ταμπλό με τα γραμματόσημα !!!!!!!!!!!!!
Θεέ μου πως αγνοεί η παγκοσμιότητα αύτη την προσφορά στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στις τέχνες ;
Ένιωσα ανακούφιση το καθαρτικό ( λέγε με Quinn of England ) είχε κάνει τη δουλειά του.
Με το χαμόγελο στα χείλη προχώρησα για τη μεγάλη αίθουσα …..
Η καρυάτιδα απέναντι μου με κοίταζε δίπλα τις γύρω της χτιζόταν η απομίμηση, νόμιζα ότι μου φώναξε «Βοήθεια σώσε με πάρε με μαζί σου να με πας δίπλα στις αδελφές μου δεν έκανα τίποτα είμαι ΑΘΩΑ».
Τα μάτια μου έμειναν καρφωμένα πάνω της, στο στόμα μου ανέβηκαν λόγια απολογίας μα ο κόμπος στο λαιμό μου δε τα άφησαν να βγουν.
Με μάτια θολά γύρισα μηχανικά και προσπάθησα να προχωρήσω στην αίθουσα.
Το χέρι που μπήκε μπροστά μου με ξάφνιασε, σήκωσα τα μάτια και κοίταξα τον ένστολο που ήταν μπροστά μου.
Κάτι μου είπε συνέχισα να τον κοιτάω χαμένος μέσα στις σκέψεις μου, μου ξαναμίλησε ευγενικά με τι γνωστή Αγγλική του φλεγματικότητα, μα πάλι δε κατάλαβα, χαμογέλασα και προσπάθησα να συνεχίσω το δρόμο μου.
Το χέρι του ακούμπησε στο στήθος μου, τινάχτηκα προς τα πίσω, ήταν το χέρι του προγόνου του που λεηλάτησε, που βεβήλωσε, αυτό το ίδιο ΑΝΗΘΙΚΟ χέρι με ακούμπησε !!!
Τον κοίταξα άγρια μα δε μίλησα.
Εκείνος μου είπε σε λίγο ποιο αυστηρό τόνο «Δεν μπορείτε να μπείτε κύριε γιατί είναι η ώρα που καθαρίζουμε τον χώρο»
Κάποιες άναρθρες κραυγές βγήκαν από το στόμα μου ήταν λόγια μπερδεμένα στα Ελληνικά στα Αγγλικά, ίσως να μη μίλαγα μόνο εγώ εκείνη την ώρα, ίσως μέσα από μένα να μίλαγαν όλοι αυτοί που αιώνες τώρα θέλουν να φωνάξουν ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΣ.
Η μόνη λέξη που θυμάμαι ήταν «Μαρμαροθιφ» !!!
Ο απόγονος βαριανάσαινε σαστισμένος με το πρόσωπο του κολλημένο στο δικό μου.
Μου ζήτησε να κάνω ποιο πίσω και να του εξηγήσω τι ακριβός θέλω.
Το χέρι του φίλου που ήταν μαζί μου με τράβηξε πίσω, είχα θολώσει, κοίταζα τον ένστολο και πλημμύριζα από οργή, από μίσος, από εκδίκηση.
Ο Βασίλης ανέλαβε να εξηγήσει ότι έφευγα για την Ελλάδα και δεν είχα χρόνο για να περιμένω πότε θα ανοίξει η αίθουσα.
Ο ένστολος παραμέρισε με κοίταξε ευθεία στα μάτια, για λίγο μείναμε αμίλητοι, έκανε ένα βήμα ποιο πέρα και μου είπε «Συγνώμη μπορείτε να περάσετε αλλά προσέχετε να μη γλιστρήσετε το πάτωμα είναι βρεγμένο».
Γύρισα το κεφάλι μου και κοίταξα την καρυάτιδα, μου χαμογέλασε.
Έκανα ένα βήμα και βρέθηκα στην αίθουσα, χάιδεψα απαλά τους ήρωες, τους θεούς, τα άρματα, τα άλογα, που φυλακίστηκαν μακριά από το σπίτι τους χωρίς να έχουν κάνει κανένα κακό, χωρίς να ξέρουν γιατί να μη μπορούν να λουστούν από τον Ήλιο που τα γέννησε.
Ο κόμπος στο λαιμό μεγάλωσε, τα δάκρυα κύλησαν χωρίς να το θέλω.
Έφυγα ντροπιασμένος που ήμουν τόσο αδύναμος, που δε μπορούσα να ελευθερώσω έστω και έναν τους …………
Εύχομαι σε όλους σας να μη νοιώσετε ποτέ έτσι ………. ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΕΟΙ !
Apostolos
Εγώ διαφωνώ με αυτήν την προτάση.

Apostolos
1670 -χρονολογειται η παλαιοτερη αποτυπωμενη αποψη της Ακροπολης, οπου ολα τα μνημεια ηταν σχετικα ενα ταξει, αν και οι τουρκοι ειχαν ηδη προσθεσει πανω στο βραχο δικα τους κτισματα.
1687 -το πρωτο μεγαλο πλιγμα. καταστροφη απο τους Βενετους. ακολουθει η πολιορκια του Μοροζινη και η καταστροφη της βορειας και νοτιας πλευρας του Παρθενώνα.
ακολουθησαν πολλες μικρες η μεγαλυτερες καταστροφες απο τους τουρκους, λογο καταχρησης του χωρου και απο βολες κανονιων προς την πολιορκουμενη Ακροπολη.
γενικα, αυτο που βρισκω συγκλονιστικο στην ιστορια της καταστροφης των μαρμαρων, ειναι η εγκληματικη αδιαφορια -οι τουρκοι χρησιμοποιουσαν πολλους χωρους των μνημειων, κυριως τα προπυλαια για αποθηκες πιριτιδας.
επισης, πολλα σημαντικα μνημεια γκρεμιστηκαν για να χρησιμοποιηθουν τα μαρμαρα τους για την κατασκευη οχειρωματικων εργων. το πιο συγκλονιστικο βεβαια ειναι οτι πολλα μαρμαρινα κομματια κονιορτοποιηθηκαν και χρησιμοποιηθηκαν για την κατασκευη επιχροισματων -σοβαδες!!!
οι διαφοροι κλεφτες -και αυτοι που προηγηθηκαν και αυτοι που επονται του ΜΕΓΑΛΟΥ Μ. αφαιρουσαν και πουλουσαν τα μαρμαρα, επιλεκτικα. παραδειγμα ειναι καποιος τουρκος που ηθελε να χαρισει κατι, ανταλαγμα για καποιο ρουσφετι και απλα πηγε και αφαιρεσε καποιο κεφαλι αγαλματος απο τον παρθενωνα. κατα την διαδικασια αφαιρεσης των μαρμαρων οταν καποιο τμημα εσπαγε, απλα πετουσαν το υπολοιπο στ αχρηστα...
οι κλεφτες δηλαδη, ειχαν και αισθητικα κριτηρια... ειχαν και την πολυτελεια να διαλεγουν... απο την αφθονια...
αφηνω για το τελος κατι που διαβασα για τις ομορφες κοπελιες -τις Καριάτιδες.
οι Έλληνες πιστευαν οτι ηταν μαρμαρωμενες κορες. γυναικες μαγεμενες που οταν επεφτε η τουρκικη σκλαβια τα μαγια θα λινονταν και τ αγαλματα θα ξαναζωντανευαν.
και
"οι Κορες του Ερεχθειου εκλαιγαν καθε νυχτα την αδελφη τους, που ειχε απαγαγει ο Lusieri -(στη συμμορια του Μαλ...). Οταν μαλιστα ο λορδος Γκιλφορντ αντικατεστησε αργοτερα το πλινθοκτιστο στηριγμα μ ενα αντιγραφο του απαχθεντος αγαλματος, ισχυριζονταν οι Αθηναιοι, οτι ηταν το πρωτοτυπο αγαλμα, που αρνιοταν να "σταθει" ορθιο στην Αγγλια, για να τους αναγκασει να το επιστρεψουν στον τοπο που γεννηθηκε..." (Γ. Γιαννοπουλος, Μυστικη Αθηνα)
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Καλή μου Λίλιθ πολύ ευαίσθητο για την "Ελληνική Ψυχή", το topic που άνοιξες.
Στο www.in.gr δημοσιεύτηκε το παρακάτω
Την εναλασσόμενη έκθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα σε Αθήνα και Λονδίνο πρότεινε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα με αφορμή το συνέδριο «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εν όψει του 2004» που διοργανώνει το περιοδικό Economist στην Αίγλη του Ζαππείου.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των συνέδρων ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Όουεν κάλεσε τις δύο πλευρές να προχωρήσουν στην υπογραφή Συμφώνου το οποίο και θα ορίζει την εναλλασσόμενη παρουσίαση των Γλυπτών στο υπό ανέγερση Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βρετανικό Μουσείο.
Ως χρονικό όριο για την έκθεση των γλυπτών στην Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, πρότεινε το έτος 2004, χρονιά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για την παρουσίαση στο Λονδίνο πρότεινε το έτος 2012, τη χρονιά δηλαδή που η Βρετανία διεκδικεί τη διεξαγωγή των Αγώνων.
Την πρόταση χαιρέτισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μακροχρόνιο δανεισμό των γλυπτών.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου με τις παρεμβάσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Αλαν, των αρχιτεκτόνων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κ. Φωτιάδη και Τσουμί και του γενικού διευθυντή της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των γλυπτών κ. Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ διαψεύδει τα όσα του απέδωσε ο βρετανικός Τύπος περί άρνησης συζητήσεως με την ελληνική πλευρά
quote:
Την πρόταση χαιρέτισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μακροχρόνιο δανεισμό των γλυπτών.
ΩΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

"... Βλέπουμε την αλληλουχία των αρχαίων πολιτισμών κομματιασμένη, το παρελθόν γκρεμισμένο και τις θαυμάσιες ιδιαιτερότητες ξεθωριασμένες. Η μνήμη μας απειλείται και η ψυχή μας ξεραίνεται, η δημιουργικότητα ασφυκτιά, το παρόν ξεριζώνεται. Όποιος δεν έχει παρελθόν δεν έχει παρόν, λέει μια αραβική παροιμία. Αυτό το παρελθόν πρέπει να αναδυθεί από τα μουσεία για να γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, να γίνει όργανο και χαρά του λαού ..."
Μελίνα Μερκούρη, Μεξικό, 29 Ιουλίου 1982
Παγκόσμια Διάσκεψη της UNESCO για την Πολιτιστική Πολιτική
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2269
AUM
![]()
Edited by - ΑΤΜΑ on 06/11/2003 14:14:50
Μετά τιμής, ο έβδομος γιος κάποιου έβδομου γιου...
ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΤΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΙΛΛΓΥΙΝΕΙΑ ΒΟΥΡΚΩΝΩ . ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΗΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ !
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ , ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ:ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΙΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΛΛΓΓΟΙΝΝ , ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!!!!!
ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΟΥ) ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΌ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΚΛΥΤΑΙΜΝΥΣΤΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΣΥΛΗΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 30 ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ! ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ
ΒΙΟΣ ΑΝΕΟΡΤΑΣΤΟΣ ΜΑΚΡΑ ΟΔΟΣ ΑΠΑΝΔΟΧΕΥΤΟΣ
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
I am no human now
because I choose to know..
Η απόφαση ήταν δύσκολη για το πιο θέμα θα πρέπει να κλειδωθεί. Και τα δύο έχουν δεχτεί πρόσφατες απαντήσεις, αυτό εδώ είχε καλύτερη έναρξη(από την δημιουργό του, Συν-εργάτη του ESOTERICA λίλιθ), το άλλο βρίσκεται σε πιο ταιριαστό χώρο και έχουν υπάρξει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες και, κατά τη γνώμη μου, σωστές τοποθετήσεις σε εκείνο! ![]()
Τελικά, και κάπως... διαισθητικά:
"Συνεχίζεται" στο Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. >> Επιστροφή των Μαρμάρων...
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------