- Ο Καιρός γαρ ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Βασικα το σκεφτηκα πολυ πριν κλασω στη θαλασσα,ομως η αναγκη να βιωσω την ανακουφιση με ωθησε προς την απελευθερωση!
Που να το ξερα οτι μερικες μπουρμπουληθρες θα κανανε τετοια ζημια!
Ευτυχως που δε μου εφυγε και κανενα σκατο,οι συνεπειες θα ..........ουτε να το σκεφτομαι.....μπρρρρρρρρρρρρρ!
Ησουν πάντα τόσο μλκς (λέω μήπως και το έχεις εκ γεννετής) ή απλά έφτασε σε αυτό το υψηλό επίπεδο με πολύ πρακτική εξάσκηση?![]()
![]()
Τις κλανιές σου και δρόμο...υπάρχουν κι άλλα θέματα του επιπέδου σου άσε αυτό για άλλους.![]()

quote:
Βασικα το σκεφτηκα πολυ πριν κλασω στη θαλασσα,ομως η αναγκη να βιωσω την ανακουφιση με ωθησε προς την απελευθερωση!
Που να το ξερα οτι μερικες μπουρμπουληθρες θα κανανε τετοια ζημια!
Ευτυχως που δε μου εφυγε και κανενα σκατο,οι συνεπειες θα ..........ουτε να το σκεφτομαι.....μπρρρρρρρρρρρρρ!
Ανάμεσα στις μνήμες, τα όνειρα, τις επιθυμίες και τις τύψεις, ποιος είναι σίγουρος για το τι στα αλήθεια συνέβη;
εξαιρετικα αφιερωμενο
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8740
αντε και καλη "καθαρση"

quote:
Avallon
Πάμε καλά?
Η μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας?
Αυτή τη στιγμή στο δρόμο έχει ένα στρώμα από χαλάζι και είναι τέλη Μαίου!! Και όχι μονο αυτό... κανείς δεν μπόρεσε να το προβλέψει...
Από πότε δεν μπορούμε να προβλέψουμε το χαλάζι?
Η "πιθανή για το βράδι" καταιγίδα έγινε μέρα μεσημέρι και είχε πολύ χαλάζι έτσι για το τσακιρ κέφι... Είχα βγει βόλτα με τα σκυλιά και τις έφαγα γερά!
Καθόλου τυχαία δεν είναι όλα αυτά καλή μου.
Καθόλου μην το γελάς!!!
Στο καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει (σύμφωνα με μια λαϊκή παροιμία)
Άκου Μαη μήνα χαλάζι!!!!
Φως φανάρι!! Είναι σημεία των καιρών.
Ο γαρ καιρός εγγύς
Αντιγραφω απο βιβλίο πανεπιστημιου...
'ενα αρκετα φιλοδοξο προγραμμα σχετικο με την καταπολεμιση του χαλαζιου εχει ξεκινησει ο Ο.Γ.Α. (!!!) στη Βορεια Ελλαδα απο το 1983 (!!!).Τα τελικα συμπερασματα αναμενονται γυρω στο 1988..'
Επισημως...
Ο Ο.Γ.Α. ...
το 1983...
quote:
Avallon
Αυτή τη στιγμή στο δρόμο έχει ένα στρώμα από χαλάζι και είναι τέλη Μαίου!!
Δεν ξέρω σε τι κλίμα ζεις, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα η χαλαζόπτωση είναι ένα κατεξοχήν θερινό φαινόμενο που εκδηλώνεται στη διάρκεια θερμικών καταιγίδων, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και άλλες περιπτώσεις. Θυμάμαι μια τρομερή χαλαζόπτωση από τα εφηβικά χρόνια στο χωριό μου: τέλη Ιουλίου, 10-15 εκατοστά στρωμένο χαλάζι και σε ορισμένα σημεία που το παρέσυραν τα νερά ως το γόνατο, ολική καταστροφή στα χωράφια που βρέθηκαν στο δρόμο του, και... πολύ κρύο με τόσο πάγο στο έδαφος! Δε θα το ξεχάσω ποτέ, νόμιζες ότι ερχόταν το τέλος του κόσμου.
quote:
Avallon
Από πότε δεν μπορούμε να προβλέψουμε το χαλάζι?
Από πάντα. Δεν υπάρχει πρόγνωση για χαλαζόπτωση, μόνο προσωπική εκτίμηση του προγνώστη για πιθανότητα χαλαζόπτωσης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των μοντέλων για την κατάσταση της ατμόσφαιρας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η χαλαζόπτωση είναι ίσως το πιο εντοπισμένο ατμοσφαιρικό κατακρήμνισμα: πολύ συχνά εκδηλώνεται σε ζώνες οριοθετημένες σαν να τις έκοψε μαχαίρι!
quote:
Μια πληροφορια - ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΑντιγραφω απο βιβλίο πανεπιστημιου...
'ενα αρκετα φιλοδοξο προγραμμα σχετικο με την καταπολεμιση του χαλαζιου εχει ξεκινησει ο Ο.Γ.Α. (!!!) στη Βορεια Ελλαδα απο το 1983 (!!!).Τα τελικα συμπερασματα αναμενονται γυρω στο 1988..'
Επισημως...
Ο Ο.Γ.Α. ...
το 1983...
Αυτό είναι παλιά υπόθεση. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ:
http://www.elga.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=102
Ωραίος.
Νομίζω αξίζει να μας προβληματίσει το γεγονός πως ο ΕΛΓΑ (!) χρησιμοποιεί "Αντιχαλαζικά Κανόνια Ηχοβολής" και "Αεροπλάνα Σποράς των Χαλαζοφόρων Νεφών".
Ο ΕΛΓΑ.
quote:
ithaca
Νομίζω αξίζει να μας προβληματίσει το γεγονός πως ο ΕΛΓΑ (!) χρησιμοποιεί "Αντιχαλαζικά Κανόνια Ηχοβολής" και "Αεροπλάνα Σποράς των Χαλαζοφόρων Νεφών".
Σαφώς. Περισσότερα εδώ:
και βεβαίως εδώ:
http://www.elga.gr/keme/KEME.html
Edited by - Rankett on 26/05/2011 15:03:59
quote:
Στο καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει (σύμφωνα με μια λαϊκή παροιμία)
Άκου Μαη μήνα χαλάζι!!!!Φως φανάρι!! Είναι σημεία των καιρών.
Ο γαρ καιρός εγγύς
Μάλλον δε κατάλαβες...
Το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι ότι έριξε χαλάζι τώρα αλλά ότι δε μπόρεσε κανείς να το προβλέψει... τόσο δύσκολο είναι πια?
Και σταμάτα τις ειρωνίες... έχουν αρχίσει και με εκνευρίζουν...

quote:
ithacaΝομίζω αξίζει να μας προβληματίσει το γεγονός πως ο ΕΛΓΑ (!) χρησιμοποιεί "Αντιχαλαζικά Κανόνια Ηχοβολής" και "Αεροπλάνα Σποράς των Χαλαζοφόρων Νεφών".
Ο ΕΛΓΑ.
Γιατι ποιος έπρεπε να το κάνει ο παπάς της ενορίας ?
ποιος είναι υπεύθυνος για τις γεωργικές αποζημιώσεις ?
ποιος εχει συμφέρον να το καταπολεμήσει ?
ποιος κανει δακοκτονια ?
ποιος , ποιος , ποιος,
ΤΟ βρήκες ! ο ΕΛΓΑ !
ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω τον "προβληματισμό" σου
Αλλα για μια ακομα φορα θα επαναλάβω , οτι
η εποχη που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη στην πρόβλεψη !
tip
Avallon να προτιμάς meteo.gr ... το μόνο αξιόπιστο !

Αν δε μπορούμε εν έτη 2011 να προβλέψουμε το χαλάζι η μετεωρολογία έχει μείνει πολύ πίσω. Εδώ έχουμε καταφέρει να προβλέψουμε εκρήξεις ηφαιστείων και σεισμούς...