- National Treasure (Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού) - - Κινηματογράφος -
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Da vinci
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ dios ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ
ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.
ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΑΙ
ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ,ΓΕΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ STAR WARS ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ.
Το Star Wars, αν έχεις δει τα άλλα, δες το. Άπαιχτο...
Προσωπικά με την ταινία φρίκαρα. Έχω βαρεθεί αυτή την κωλοπροπαγάνδα του hollywood και των κωλολόμπι της κωλοανθρωπότητας σε κάθε ακριβή παραγωγή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
Έπίσης αν και τρελλός με την Ε.Φ. έχει αρχίσει χρόνια τώρα να μου τη δίνει επίσης το γεγονός ότι όποτε έχει ανάγκη από κονδύλια η ΝΑΣΑ από τον προυπολογισμό, οι μισθοφόροι και υπάλληλοί της του hollywood φτιάχνουν και μία αντίστοιχη ταινία με περιεχόμενο ανάλογο των τελευταίων επιστημονικών ειδήσεων. Έλεος.
Είναι παλιό το παραμύθι. Το δίδαξε μεγάλος επιστήμονας του είδους Χιτλερ, και οι οπαδοί της "προπαγάνδας" του μεγαλουργούν ακόμα και σήμερα, όχι by tanks αλλά by ... banks και των media.
Φίλοι, δεν είμαι οπαδός συνομοσιολογιών. Για την ακρίβεια πιστέυω ότι αυτές οι θεωρίες έχουν αλλες... θεωρίες συνήθως από πίσω, που είναι απλές στην ανάλυση και έχουν ως ακοπό αποκλειστικά την "εκπαίδευση" της μάζας στον καθοδηγούμενο καταναλωτισμό. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, με τις όποιες του προεκτάσεις (τι κλισεεε, χρήμα και εξουσία....! Αθάνατα κίνητρα!!!)
ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αλλά δεν είναι εξωγήινοι. Είναι ο καλός και αγαθών κινήτρων παππούς Μασόνος-γεράκος που μιλάει στον μικρό Cage για την ... "κληρονομιά" (!) της Αμερικάνικης ιστορίας.
DVX100 Video Freak
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι σημαίνει Ε.Φ.
DVX100 Video Freak
Έχεις σκεφτεί να γράψεις ένα βιβλίο? Έχεις αντιληφθεί πόση δύναμη έχουν οι λέξεις από κάποιον που ξέρει να τις χρησιμοποιήσει? Έχεις γράψει ποτέ ένα ποίημα?
Σ' ενδιαφέρει η μουσική? Έχεις σκεφτεί πως γράφεται η μουσική?
Έχεις εμπειρίες από κάποια μορφή τέχνης? Περιμένουμε να τις μοιραστείς μαζί μας!
Moebius
''Ars longa, vita brevis''
Πριν από αρκετά χρόνια λοιπόν, εργαζόμουν στο διαφημιστικό τμήμα μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Υπήρχε ένα παραδοσιακό τυπογραφείο κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος, το τυπογραφείο Δαβία.
Ο Δαβίας ήταν ένας εξαιρετικά λεπτολόγος και τελειομανής τυπογράφος τον οποίο ταλαιπωρούσαν οι πελάτες του, πότε για το μέγεθος των γραμμάτων, πότε για κάποιο χρώμα που το ήθελαν διαφορετικό και πολλά άλλα.
Κάποια μέρα λοιπόν που τον είχαν εκνευρίσει αρκετά και έτυχε να βρίσκομαι εκεί μου λέει: κ. Π.... καλύτερα αυγουλάς, ούτε τυπογράφος ούτε γραφίστας. Όλα τα αυγά είναι όμοια, δεν μπορεί κανείς να σου ζητήσει κάτι διαφορετικό!
Αν θέλετε βέβαια και τη δική μου άποψη, δεν μετάνοιωσα ποτέ που έγινα γραφίστας!
Moebius
quote:
Αν θέλετε βέβαια και τη δική μου άποψη, δεν μετάνοιωσα ποτέ που έγινα γραφίστας!
Συνάδελφε (αποκαλύφθηκα κι εγώ!![]()
)... Υπάρχει όμως και το μεγάλο ερώτημα που εκκρεμεί (σε άλλο forum) αν η Γραφιστική είναι Τέχνη ή τεχνική...

Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν συνάδελφοι εδώ μέσα. Πιστεύω πως θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να πούμε...
Moebius
Η γραφιστική φίλε ανανά είναι τέχνη, εφαρμοσμένη και στο παρελθόν πρίν από τους υπολογιστές ήταν πολύ περισσότερο από σήμερα δημιουργική από καλλιτεχνικής άποψης.
Όσο για εμπειρίες moebius πολλές θα έλεγα η πιο σημαντική η πρώτη μου επιτυχημένη καλλιτεχνική προσπάθεια που τυπωθηκε κυκλοφόρησε και δέχθηκε επαινετικά σχόλια από ανθρώπους που θεωρούσα αξιόλογους ήταν κάτι σαν την αίσθηση που έχεις όταν κάποιος παινεύει το παιδί σου ειλικρινά!
Νομίζω ότι θα έχουμε αρκετά να πούμε στο μέλλον
Παιδιά, σκεφτείτε ότι πριν από τους υπολογιστές, τύχαινε να πρέπει να σχεδιάσουμε μερικές φορές τίτλους π.χ. με το χέρι. Δεν σας λέω τίποτα. Ευτυχώς που είχανε βγει και τα Letraset κάποια στιγμή.
Επιτρέψτε μου πάντως να σας πω ότι, όποιος θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, εκτός από τα καλλιτεχνικά και τεχνικά εφόδια που πρέπει να διαθέτει, πρέπει και να ενημερώνεται συνεχώς για τα πάντα. Λόγω της δουλειάς συναντάς συχνά επιχειρηματίες, προέδρους εταιρειών κλπ. που είναι γενικώς ''γάτες'' και αν δεν είσαι ενημερωμένος δεν στέκεσαι απέναντι τους. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η συνέπεια στην παράδοση της εργασίας.
Παρασύρθηκα όμως και άρχισα τις συμβουλές. Ζητώ συγγνώμη.
Περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες...
Moebius
καποτε καποιος, που αναγνωριζω σαν δασκαλο ειπε το εξης επιτυχημενο:
αυτος που μπορει να σχεδιασει ενα τελειο δακτυλιδι, μπορει να σχεδιασει και ενα τελειο ουρανοξιστη...
η τεχνη της καλλιτεχνικης δημιουργιας ειναι μια και μοναδικη, με πολλες βεβαια εκφρασεις και εφαρμογες, αλλα ειναι μια.
και σαν τετοια υποκειται σε κανονες που ισχυουν για ολα τα ειδη της.
βεβαια, μια βασικη καταταξη μεταξυ των τεχνων υπαρχει, αλλα και αυτη δε σημαινει οτι οι ιδιοι νομοι δεν ισχυουν σε ολα τα μερη. ετσι, η μουσικη διαχωριζεται απο τις τεχνες -τις κατασκευαστικες- στο χωρο, η τις οπτικες αν θελετε.
υπαρχει επισης και η τεχνη μεσα στην τεχνη. κατα αυτη την εννοια, καθετι που κανουμε μπορει να αναχτει σε τεχνη...
επιστερεφω αργοτερα δρυμητερη
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Ήρθανε χτες απ' το χωριό,
μαύροι τσιγγάνοι, οι καημοί,
κι έφεραν μήνυμα κακό,
πως πέθανε το γιασεμί.
Το γιασεμί, μοσχοβολιά
στην πόρτα που σκορπούσε,
μαυροι τσιγγάνοι με βιολιά,
μούπαν πως ξεψυχούσε...
Καλό απόγευμα σε όλους.
moebius
''η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς''
Είμαι Γραφίστας φίλοι μου (moebius και why) μα είναι το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ μου... Το αγαπώ, το λατρεύω, το υποστηρίζω, μα εξαρτώμαι απ' αυτό και -κυρίως- από τους πελάτες μου... οι οποίοι φυσικά ΔΕΝ σου επιτρέπουν να κάνεις Τέχνη... Ναι είναι ιδιαίτερη και πολύ ευαίσθητη η στιγμή της πρώτης δικής σου εκτύπωσης, μα είναι η ΧΑΡΑ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ φίλοι μου που κάνει να συμβαίνει αυτό, και όχι η ικανοποίηση που προέρχεται από ΕΚΦΡΑΣΗ ψυχισμού και συναισθημάτων...
Για να μην παρονοηθεί η άποψή μου, ΠΙΣΤΕΥΩ πως η Γραφιστική είναι Τέχνη, ΑΠΑΙΤΕΙ τεχνική για να υπάρξει, μα είναι Τέχνη.
Το πρόβλημα είναι πως όταν κάτι το κάνεις καθημερινά και "αναγκαστικά" μερικές φορές, χάνει τη μαγεία του και μένει μόνο η τεχνική... Όπως και... η Υποκριτική είναι Τέχνη, μα όταν "αναγκάζεται" ο ηθοποιός να κάνει κάτι καθημερινά και εις διπλούν πολλές φορές, επιστρετεύει όλη του την τεχνική τελικά για να βγει τουλάχιστον αξιοπρεπής... και η Τέχνη μένει γι' αργότερα, για κάποιες πιο ιδιαίτερες στιγμές και συνθήκες...
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, αντιθέτως με χαροποιεί ιδιαίτερα που κάθε μέρα είναι διαφορετική από την άλλη, και που κάθε εργασία που αναλαμβάνω έχει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα. Πράγμα που δεν αφήνει περιθώρια να βαρεθεί κάποιος, ιδιαίτερα αν αγαπάει αυτό που κάνει...![]()
Εντωμεταξύ, θεωρώ υποχρέωσή μου, για να μην ενοχλούμε και τους υπόλοιπους με τα δικά μας, να σας καλέσω (αν δεν έχετε πάει ήδη) στο forum του grafistas.gr, όπου τέτοιες συζητήσεις έχουν άλλη βαρύτητα εκεί... και για να μην συνεχιστούν τα "περί Γραφιστικής" μιας και δεν αφορά τους υπόλοιπους εδώ μέσα...
Μα προς Θεού! Μην αφήσετε το esoterica επ' ουδενί (θα πουν τώρα πως είμαι κανένα "τσιράκι" του esoterica... Θού Κύριε...
)!!!
Άντε... ας αφήσουμε τώρα τα δικά μας κι ας συνεχίσουμε να μιλάμε γενικότερα για την Τέχνη...![]()
![]()

OSA PERILAMVANEI AYTH H TEXNH)???
DROPH SAS! XAXAXAXAXAXXAXAXA

Για μένα η ζωγραφική είναι μια ΤΕΧΝΗ με δύναμη έκφρασης μεγαλύτερη και από αυτή του ΛΟΓΟΥ...
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά περίπου 10 χρόνια αλλά δυστυχώς η δουλειά και άλλες υποχρεώσεις με κρατάνε μακριά από την αγαπημένη αυτή ασχολία...
Δείγματα? Δείτε το σκιτσάκι κάτω από την υπογραφή μου...
Σας χαιρετώ!
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"