ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Βιβλίο της Ουράντια- Προσκληση για συζητηση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Το Βιβλίο της Ουράντια- Προσκληση για συζητηση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Black Rose122 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/7
ATLASΜέλος
16/12/2002, 21:34:34
ΠΡΟΣ sonya:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ...

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ...

ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "URANTIA" ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=571

ATLASΜέλος
17/12/2002, 01:15:16
quote:
Περι φυλών..

Μα και οι Ελληνες καταγονται απο την ιδια βιολετι φυλη του 35,000 πχ και επι πλεον απο και μια πιο αρχαια φυλη των Νοδιτων που ειχανε αναμηχθη με τους 100 πρωτους εξωγηινους του Καλιγαστεια που πανε πισω στα 500,000 πχ .
Γιατι δεν διαβαζετε σωστα?

Κ. Διαμαντοπουλος

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

α) ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΔΕΙΓΜΑ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ 1.000.000 π.Χ...

β) ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑ", ΔΕΙΓΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ 3.000.000 π.Χ....

γ) ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΛΛΙΑΣ" ΣΑΦΩΣ, ΛΟΓΩ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΘΗΚΟ, ΤΟ 11.000.000 π.Χ....

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

IΣΩΣ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ URANTIA, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ 35.000 Ή 500.000 π.Χ., ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟ-ΛΟΓΙΚΑ...

ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ....

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΙ ΝΟΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ...

OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ...

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕ'Ι'ΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ...

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑ'Ι'ΔΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ "ΘΕΟΥ", ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΡΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;
(ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΣΗΦ ΓΙEΧΟΥΝΤΑ: HEBREW IS GREEK)...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ...

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:

------------------------------------------------------------
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ. ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕΙ...
---------------------------------------------------------------

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ...

---------------------------------

Edited by - ATLAS on 23/12/2002 17:24:03

EoNΜέλος
23/12/2002, 13:22:01
Δεν έχω παρα να συμφωνήσω με τον ΑΤΛΑ...

ATLASΜέλος
23/12/2002, 14:02:45
Αντε βρε ΕοΝ...

Επιτελους.Μην εισαι αρνητικος για την αρνηση...Υπαρχουν κοινα.Αυτα πρεπει να βρουμε εμεις οι Ελληνες.

Οι εμφυλιες διαμαχες μας εχουν φερει εδω που ειμαστε..Με αρχη τον ηρωοκτονο Πελλοπονησιακο πολεμο...

"Μηδέν άγαν"...Χίλων.

-----------------------------------------

Edited by - ATLAS on 23/12/2002 14:04:19

23/12/2002, 14:37:30

sonyaΝέο Μέλος
06/01/2003, 18:36:43
Κατ αρχάς να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία τόσο πνευματική όσο και σωματική.

Άτλαντα, να σ ευχαριστήσω και από αυτό το forum για τα καλά σου λόγια και ναι μεν μπορεί τα γραφόμενά μου να εστηρίζοντο σε λογική, όμως αυτό δεν μειώνει την κακή χρήση της γλώσσας (όσον αφορά τη σύνταξη) κάτι που ήταν καθαρά παρελκόμενο της βιασύνης ......

Ζητώ συγγνώμη και από αυτό το forum από όσους προσπάθησαν να καταλάβουν το νόημα όσων έγραψα στις 2/12/2002

Καλή χρονιά και πάλι σε όλους

thothΙδρυτικό Μέλος
07/01/2003, 11:03:07
Γεια σου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ.

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την καλή και πολιτισμένη σου συμμετοχή στο Forum μας.

Τα σύνορα μεταξύ διαφήμισης, προσηλυτισμού και ειλικρινούς προώθησης των ιδεών είναι πολύ αδιόρατα και ενέχουν μεγάλη υποκειμενικότητα γιατί δεν έχει βρεθεί κάποιος γενικός, αποδεκτός κανόνας που θα κρίνει πότε έχουμε το ένα και πότε το άλλο.

Γενικά προσπαθούμε στο forum να είμαστε μακριά από τα πρώτα δύο και να τονίζουμε το τρίτο από τα προαναφερόμενα. Στο κύριο μέρος του site υπάρχει και ένα εμπορικό επίπεδο αλλά αυτό δηλώνεται ξεκάθαρα και δεν νομίζω ότι μπορεί να παρεξηγηθεί.

Το βιβλίο της URANTIA είναι απλά ένα βιβλίο και άλλο ίσως η ομάδα μελέτης αυτού του βιβλίου. Αυτό το topic από ότι είδα ξεκίνησε πολύ ανοιχτά με σκοπό να πει ο καθένας την γνώμη του για το βιβλίο. Και από ότι βλέπω δεν εμποδίστηκε κανένας να πει και την αρνητική του θέση ως προς το βιβλίο ούτε είδα να υπάρχει κάποιου είδους επίθεση εκ μέρους της Black Rose. Αν έβλεπα κάτι τέτοιο θα είχα πάρει κάποια μέτρα, να είσαι σίγουρος.

Νομίζω ότι όπως π.χ. μία ομάδα μελέτης του Καστανέντα θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα topic που θα ζητούσε την γνώμη για τα βιβλία του Καστανέντα, και τις διδασκαλίες των αρχαίων Μάγων του Μεξικό ή π.χ. μία ομάδα μελέτης της Αλίκης Μπέιλι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο για τις αποκαλύψεις που έκανε ο Δάσκαλος "Θιβετανός", έτσι και η ομάδα μελέτης του βιβλίου της URANTIA μπορεί να κάνει το ίδιο.

Αυτή η ανοιχτή επικοινωνία, όπου ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει τις θέσεις του πάνω σε κάποια βιβλία ή κείμενα που παρουσιάζουν απόψεις και θεωρίες με μεταφυσική χροιά δεν απειλούν κανέναν αλλά αντίθετα βοηθούν όλους τους συμμετέχοντες για να βγάλουν συμπεράσματα.

Βέβαια αν αυτά τα βιβλία ή οι διδασκαλίες παρουσιάζουν μεταφυσικό ενδιαφέρον αλλά παραβιάζουν τις βασικές αρχές της ανθρωπιάς, της ανεκτικότητας, του πολιτισμού και του σεβασμού στην φυσιολογική διαφορετικότητα, τότε θα ασκήσουμε κριτική και έλεγχο.

Νομίζω, όμως, ότι στο βιβλίο της URANTIA δεν υπάρχουν τέτοια αρνητικά στοιχεία έτσι ώστε να προβούμε σε ενέργειες ελέγχου της συζήτησης.

Βέβαια αν κάνω λάθος μπορείτε να μου δώσετε στοιχεία που να αποδεικνύουν το λάθος μου και τότε να είστε σίγουροι ότι θα κάνω αυτό που πρέπει, το σωστό.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα τις θέσεις μας και να έχω γίνει κατανοητός. Αν ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ έχεις κάποια απορία, αμφιβολία ή αντίρρηση είμαι ανοιχτός να την συζητήσουμε.

Ευχαριστώ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

sonyaΝέο Μέλος
08/01/2003, 01:37:35
Γειά σας,

Δεν θα μπορέσω παρά να συμφωνήσω με τον thoth, μόνο που θα ήθελα να προσθέσω στα γραφόμενά του απλά ότι είμαστε αρκετά μεγάλα παιδιά όλοι (νομίζω) έτσι ώστε να έχουμε την ωριμότητα να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε οτιδήποτε μας προσφέρεται "προς βρώσιν".

ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ όσον αφορά την στάση της Black Rose εγώ θα έλεγα ότι είναι απλώς η στάση κάποιου που πιστεύει σε κάτι και μάχεται γι αυτό. Δεν το βρίσκω καθόλου κακό, αρκεί η Black Rose να μπορεί να διαβλέπει και να αναγνωρίζει και τα τυχόν στραβά. Εύχομαι να μπορέσει κάποια στιγμή να αποστασιοποιηθεί και να ατενίσει τα πράγματα από κάποια απόσταση έτσι ώστε να μπορέσει να δεί το σύνολό τους με ποιο κριτικό μάτι.

thothΙδρυτικό Μέλος
08/01/2003, 16:04:43
Βεβαίως ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ μπορείς να με αποκαλείς "φίλο".

Κάποιοι μπορούν να πούνε ότι αυτό είναι μια υποκρισία γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν με γνωρίζεις αλλά εγώ έχω να πω ότι οι λέξεις έχουν μεγάλη βαρύτητα και αξία αν τις λέμε ή τις γράφουμε ευσυνείδητα. Και αν συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις ίσως μπορούμε να είμαστε πιο ανοιχτοί και ανεκτικοί στην διαφορετικότητα.

Οι λέξεις είναι "είδωλα" και "σύμβολα" των πραγματικότητων (παρουσίες) και αν τις χρησιμοποιούμε σωστά μπορούμε να διαποτιστούμε και με τα περιεχόμενα τους, τις "ουσίες".

Σέβομαι την γνώμη σου και εκτιμώ ότι δεν θεωρείς την διαφορετική σου γνώμη ως μια βαρύνουσα διαφορά σου προς την τακτική των Συντελεστών του Forum.

Θα μου επιτρέψεις μία ακόμη μικρή μου εκμυστήρευση. Θα επέτρεπα αυτό το topic είτε υπήρχε διαφήμιση είτε όχι. Έτσι και αλλιώς για μήνες πριν υπάρξει καν η υποψία της διαφήμισης το βιβλίο αυτό συζητιόταν ανοιχτά όπως και τώρα μέσα στο forum μας.

Ευχαριστώ....

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Black RoseΜέλος
08/01/2003, 17:55:33
Φιλοι μου,

δεν ξερω αν μπορειτε να αντιληφθειτε την θλιψη και την αμηχανια μου για ολη αυτη τη συζητηση.. Τι να πω! Σε εναν κοσμο γεματο -ισμους ειναι ανθρωπινο να αισθανομαστε παγιδευμενοι. Σας καταλαβαινω . Αλλα η ψυχη μου γεμισε θλιψη με αυτη την αντιδραση και κυρίως στα περι προσηλυτισμου :(((((

Πιστέψτε με είναι εντελως ξενο για μενα και τις αξιες μου οι προσπαθειες του προσηλυτισμου - της συνειδητης παρέμβασης στην ελευθερη βουληση των συναθρωπων μου-.

Εγω απλά θελησα να μοιραστω μαζι σας τη χαρα της ανακαλυψης αυτων που η καρδια μου αναγνωρισε σαν αληθεια.

Ενας φιλος του φορουμ με ειρωνευτηκε οταν ειπα οτι ανακαλυψα το Θεο μετα τη μελετη του Βιβλιου της Ουραντια λεγοντας μου οτι χρειαστηκε να διαβασω 3000 σελιδες για να ανακαλυψω το αυτονοητο. Αυτη ηταν η δικη μου πορεια όμως. Ανακαλυψα το αυτονόητο (το Θεο) στα 48 χρονια μου , μετα απο μια δυσκολη πορεια αναζητησης και δυσπιστιας μεσα απο πολλους -ισμους. Και τι κριτικη να κανω στο "αυτονόητο" και το "αυθυπαρκτο"?

Στο θεμα της εμπορικής διαφημισης τώρα..

Η συζητηση στην Ελλαδα για το Βιβλιο αρχισε απο το innernet και το Innernet forum με σχετικο άρθρο του Κ. Διαμαντοπουλου το 2001. Εκει γνώρισα και εγω το Βιβλίο, το 2001 αν και το ειχα στη βιβλιοθηκη μου από το 1998.

Υπηρξα απο τα πρωτα και πιο ενθερμα μελη του innernet . Το innernet έχει τη γνωστη καταληξη . Αρκετοι απο εμας μετακομισαμε στο esoterica .Καποιοι κρατησαμε τα ιδια ψευφωνυμα καποιοι οχι. Και ετσι συνεχιστηκε και εδω (απο το 2001) η συζητηση για το Βιβλιο και παραλληλα δημιουργηθηκε και η σελιδα των αναγνωστων του Βιβλιου στο pathfinder.

H αναγκη για τη δημιουργια του διαφημιστικου banner στο esoterica (νομιζω άρχισε την άνοιξη του 2002, ενα χρονο μετά την έναρξη των συζητησεων στο εσοτερικα ) προεκυψε απο την αναγκη ελληνων που εμπαιναν στο επισημο αμερικανικο site και ζητουσαν απο τους αμερικανους διαχειριστες πληροφοριες για το τι γινεται στην Ελλαδα ή αλλων που αναζητουσαν γενικά στο ελληνικό Internet πληροφοριες για την ελληνικη έκδοση. Επιλέξαμε το εσοτερικα για την παρουσια του Βιβλιου στην ελλαδα λογω της σοβαροτητας των μελων του φορουμ και την αντιμετωπιση τους στις αποψεις των άλλων. Σας βεβαιω οτι πριν προβουμε στη διαφημιση εγιναν πολλες συζητησεις με τους adm για το συμβατο του "εγχειρηματος".

Αλλα για ποια εμπορικη διαφημιση συζηταμε ?

Εδω εχει δημιουργηθει ενα οξυμωρο σχημα. Να διαφημιζουμε μεν ενα Βιβλιο να μην υπαρχει, δε , Βιβλιο προς πωληση αφου δεν εχει ολοκληρωθει ακομα η μεταφραση!!!

Ετσι το "εμπορικο" banner στο εσοτερικα δεν εχει "οικονομικα ωφελη" απο τυχον πωλησεις του Βιβλιου. Το banner -που ειναι πρωτοβουλια αναγνωστων του Βιβλιου και όχι καποιας οργανωσης- ανοιγει σε μια παρουσιαση του Βιβλιου και κανει link στη σελιδα του pathfinder. Οπου και εκει βεβαια δεν πωλειται κανενα Βιβλιο , απλα εχουν τοποθετηθει κάποια ελάχιστα εγγραφα του Βιβλιου μεταφρασμενα. Εμπορικο κέρδος ΜΗΔΕΝ ή μαλλον - ΜΗΔΕΝ.
Πως να στοιχειοθετησουμε "εμπορικο συμφερον" λοιπον??

Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι το Βιβλιο της Ουράντια δεν "επιτρέπεται" να διαφημίζεται προς πωληση .Αυτο ειναι βασικη αρχη/ όρος απο το Urantia Foundation. Οι τυχον οργανωσεις που εχουν δημιουργηθει ανα το κοσμο για τη μεταφραση του Βιβλιου δεν εχουν το δικαιωμα εμπορικης διαφημισης. Οι οργανώσεις φροντίζουν να βρισκεται το Βιβλίο σε σημεια που καταληγουν οι αναζητησεις μας πχ βιβλιοπωλεια, βιβλιοθηκες , Internet. Αν πατε στο επισημο site www.urantia.org θα βρειτε το πληρες κειμενο στα αγγλικα δωρεάν. Υπαρχει βέβαια η δυνατοτητα αγορας του Βιβλιου αλλα θα δειτε ποσο διακριτικο ειναι αυτο.

Ο αναγνωστης - μελετητης ομως ,σαν ατομο , μπορει χωρις περιορισμο να αποκαλυψει το Βιβλιο με οποιονδηποτε τροπο θέλει ΑΛΛΑ όχι και να το ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ προς πωληση . Μπορει επισης να μιλησει για τις αποκαλυψεις του, να παρουσιασει τη κοσμολογια και όλα τα έγγραφα του, αλλα εχει την υποχρεωση να παραθετει επακριβως το συγκεκριμμενο έγγραφο (Paper) που αναφερεται και να μην αλλοιώνει το περιεχομενο με περιλήψεις ή δικες του παρουσιασεις.

Η 'εμπορική" διαφημιση λοιπον στο εσοτερικα σας συνδεει απλα με μια ομαδα ελληνων που διαβαζουν το Βιβλιο , ανταλλασουν αποψεις για τις αποκαλυψεις του και αλληλοβοηθουνται στη κατανοηση του. Ειναι μεγαλη χαρα να λαμβανουμε εμαιλ ελλήνων που αναζητουσαν το Βιβλιο για 10 και 20 χρονια!!Και αναμεσά τους ειναι και μέλη αυτου του φόρουμ.

Ετσι εχουν τα γεγονοτα αγαπητοι μου φιλοι και αυτες ήταν οι προθεσεις μου. Σας ζητω συγνωμη αν απο ενθουσιασμο εδωσα την εντυπωση της παραβίασης της ελευθερης βουληση σας.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας
Με την αγαπη μου
Ελενη

sonyaΝέο Μέλος
09/01/2003, 22:37:13
Αγαπητή Ελένη,

Αλήθεια δεν περίμενα να στεναχωρηθείς όταν διαβάζεις κάποιες γνώμες και απόψεις Είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν πρόθεση κανενός να σε προσβάλλει ή να σου προκαλέσει τέτοια αμηχανία και θλίψη και αυτό το λέω γιατί το πιστεύω. (Δεν θα ήθελα επ ουδενί να σκεφθεί κανείς ότι αυτοδιορίσθηκα δικηγόρος κανενός.) Απλά θεωρώ ότι εξέφρασαν τις απόψεις τους λίγο σκληρά ίσως, όμως μην ξεχνάς ότι διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή, γεμάτη σκληρότητα και δυσπιστία. Ίσως είναι λόγω της υπερπληροφόρησης και του καταιγισμού των θεωριών ....

Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει να παρεξηγείται ο ενθουσιασμός σου. Όμως μην ξεχνάς ότι επειδή εσύ θεωρείς ανακάλυψη όλα αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο της Urantia δεν έπεται ότι θα θεωρηθεί το ίδιο κι από όλους …

Ελένη, νομίζω ότι όλοι μας περνάμε από τα δύσκολα μονοπάτια της ζωής και της αναζήτησης. Όλοι λίγο πολύ έχουμε την δική μας δύσκολη πορεία … Άλλοι είναι στην αρχή κι άλλοι στην μέση ….

Θα κλείσω υπενθυμίζοντας ότι η συζήτηση είναι πάντα εποικοδομητική. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε συζήτηση εάν όλοι συμφωνούσαν σε κάποιο θέμα. Θεωρώ ότι δεν θα είχε νόημα να συζητείται κανένα θέμα από ανθρώπους που συμφωνούν μεταξύ τους στην ουσία του θέματος.

Τις δικές μου δε απορίες και τα ερωτηματικά που ζητούν μια απάντηση τα έχω γράψει στην διεύθυνση:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=571

17/11/2010, 00:56:12
Να σ'αφήσω τώρα, μια και απ'ό,τι καταλαβαίνω, καθημερινά παίρνεις δουλειά για το σπίτι. Να μην κουράζονται και τα χέρια σου δακτυλογραφώντας, μια και θα το χρειαστείς.

Καληνύχτα και πρόσεχε: Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση, αυτό που κάνεις συνέχεια, μπορεί να σε τυφλώσει.

macedon

Edited by - macedon on 17/11/2010 00:56:35

17/11/2010, 00:56:51
Ρε καημένο έχεις τίποτα να πείς για το θέμα;

Τι σε πονάει;

Σε πονάει πολύ;

Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη!

17/11/2010, 00:58:12
Μπράβο είσαι Έλληνας. Θέλεις και καραμελίτσα;

17/11/2010, 00:58:26
Τα λέω στο βιβλίο μου. Τώρα θα μου πεις "τι είναι βιβλίο". Σωστό κι αυτό, αλλά πού να σου εξηγώ...

Δεν έχει και εικόνες... Δε νομίζω να μπορεί να σε εξυπηρετήσει...

macedon

17/11/2010, 01:00:42
Μπράβο. Γράψε τον πόνο σου, με αυτόν θα μείνεις.

17/11/2010, 01:04:53
Τελικά, δεν μου απάντησες...

Γεννήθηκες έτσι ή έγινες στην πορεία;

Καλά, μην απαντάς αμέσως, είναι δύσκολο. Πάω για ύπνο και το διαβάζω αύριο, μεθαύριο, όταν το επεξεργαστείς.

Την καληνύχτα μου και τα συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά για την αυτογνωσία σου

macedon

17/11/2010, 01:05:32
Εκτός απο το να επενδύεις στην μαλακία που σας διακρίνει γενικότερα, έχεις κάτι να πείς για το θέμα;

17/11/2010, 01:13:04
Ολόκληρη σας η ύπαρξη περιστρέφεται γύρω απο την μαλακία;

Κάτι άλλο ρε παιδιά;

Δώσε κάτι.

Δωσ' μου λίγη αγάπη
δωσ' μου ένα δάκρυ
δωσ' μου κάτι για να νιώσω πόνο

Δωσ' μου μια αιτία
δωσ' μου μια αμαρτία
δωσ' μου κάτι γαμώ την κοινωνία

Δωσ' μου δυο κατοστάρικα
δωσ' μου δυο πεντακοσάρικα
δωσ' μου απ' αυτά τα καινούρια τα διακοσάρικα

Είσαι του πόνου μου η αιτία
είσαι ένα βάρος στην κοινωνία
είσαι η καμπούρα που'χω στην πλάτη μου

Είσαι του ξεπεσμού μου η αιτία
είσαι του κόσμου η αηδία
αλλά αμα θέλεις δωσ' μου δυο κατοστάρικα

Μες στα σοκάκια γυρνώ
δεν έχω τίποτα επάνω μου
ούτε ρούχα ούτε ομπρέλα ούτε πατρίδα

Τρεις μέρες βρέχει τώρα
και μου 'χουν σπάσει τα νεύρα
δεν έχω πού να κάτσω από κάτω
πού να κάτσω; είναι όλα πιασμένα

Δεν έχω ούτε έναν κασμά
να σκάψω το λάκκο μου
γαμώ την κοινωνία μου
θα πάω ν' ανεβώ σ' ένα βουνό
και θα σας βλέπω όλους από ψηλά

Θα βλέπω εσάς και τη μιζέρια σας
αλλά δε θα σας έχω ανάγκη

Γιατί είμαι ο Χουλκ....

17/11/2010, 01:28:19
Άστο, δε γιατρεύεται.

Μια λοβοτομή μόνο θα σε σώσει. Λυπάμαι που στο λέω, γιατί μου ήσουν αρκετά συμπαθής, όπως όλα τα αναξιοπαθούντα δίποδα (μάλλον) θηλαστικά του είδους σου, αλλά... δυστυχώς... θα πρέπει να αποχωριστείς ένα τμήμα του εγκεφάλου σου για να σωθείς.

Το καλό είναι πως δεν θα καταλάβεις τη διαφορά.

macedon