- Το Βιβλίο της Ουράντια- Προσκληση για συζητηση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Δεν είπα τίποτα περισσότερο από αυτό που είπε ο ίδιος για τον Βουδισμό.The religion of the future will be a cosmic religion. It should transcend personal God and avoid dogma and theology. Covering both the natural and the spiritual, it should be based on a religious sense arising from the experience of all things natural and spiritual as a meaningful unity. Buddhism answers this description. If there is any religion that could cope with modern scientific needs it would be Buddhism.
Buddhism has the characteristics of what would be expected in a cosmic religion for the future: It transcends a personal God, avoids dogmas and theology; it covers both the natural and the spiritual, and it is based on a religious sense aspiring from the experience of all things, natural and spiritual, as a meaningful unity.
Και ακόμα ένα:
quote:
What humanity owes to personalities like Buddha, Moses, and Jesus ranks for me higher than all the achievements of the enquiring and constructive mind.
quote:
Άντε να γράψω και ένα τελευταίο για τον Αινστάιν, αν και όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα, γιατί απλά έφερα την άποψη του περί της ύπαρξης του Χριστού. Το γεγονός ότι ήταν άθρησκος θεϊστής, απλά προσδίδει κύρος σε αυτό που είπε και πέραν αυτού ουδέν. Όλα τα άλλα είναι για να μαλ...αι τα καημένα τα
άθεα.Λέει λοιπόν ο θείος Αλβέρτος.
I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil. My God created laws that take care of that. His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.
Ακριβώς αυτό πιστεύουν και όλοι οι γνωστικοί και όλοι όσοι πιστεύουν στο κάρμα-αντιπεπονθός.
Υπάρχει κάτι άλλο πέραν αυτού;
Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη!
quote:
Αρχαίες θεωρίες για τον αιθέραΟ αιθέρας ήταν το πέμπτο στοιχείο, μαζί με τη φωτιά, τον αέρα, το νερό και τη γη, από τα οποία ήταν φτιαγμένος ο κόσμος. Ενώ τα προηγούμενα στοιχεία δομούσαν τον κόσμο των ανθρώπων, ο αιθέρας πίστευαν ότι δομούσε τον ουρανό, τους πλανήτες, τα άστρα και γενικά τον υπόλοιπο κόσμο. Ο αιθέρας πίστευαν ότι είχε το σχήμα του κανονικού δωδεκάεδρου, γιατί ήταν το μοναδικό κανονικό στερεό του οποίου το ανάπτυγμα δεν αναλυόταν σε ορθογώνια ή ισοσκελή τρίγωνα. Έτσι, του απέδιδαν ξεχωριστές ιδιότητες, αφού ο κόσμος τον οποίο δομούσε ήταν ιδανικός και η κατοικία των θεών. Η ιδέα αυτή για τον αιθέρα διατηρήθηκε και στο Μεσαίωνα με την Αλχημεία.
quote:
την ιδέα της ύπαρξής του εισήγαγαν οι αρχαίοι Έλληνες, ως το πέμπτο στοιχείο τη πεμπτουσία.
quote:
Ο Αιθήρ σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γραμματεία είναι και το Πυρ που δίνει ζωή, είναι ο σπινθήρας της ζωής για κάθε πλάσμα.
quote:
Ο Όμηρος δεν θεωρούσε τον Αιθέρα ως κάποια θεότητα ούτε και ως κάποια περιοχή, αλλά ως μία ιδιαίτερη κατάσταση του Ουρανού , ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον Ουρανό (Ιλιάς . Ξ. 288, Θ. 556, Β 412, Ο 192, Π 300, T 351).Ο Αριστοφάνης τον αποκαλεί ζωοδότη των πάντων «Αιθέρα σεμνότατον, βιοθρέμμονα πάντων» (Νεφ. 570) .
Στον «Ύμνο προς Πρωτόγονον» βλέπουμε την πίστη των Ορφικών ότι ο Αιθήρ προϋπήρχε πριν από οποιαδήποτε γέννηση – εμφάνιση, αφού ο Πρωτόγονος, ή Έρως, ή Φάνης πλανιόταν μέσα στον Αιθέρα όταν γεννήθηκε από το αυγό, «Πρωτόγονον καλέω διφή, μέγαν, αιθερόπλαγκτον, ωογγενή» - (Ορφ. Ύμνος 6 προς Πρωτόγονον.
Ο Δαμάσκιος (Περί Αρχών), μας λέει πως κατά τους Ορφικούς και σύμφωνα με την εκδοχή του Ιερώνυμου και του Ελλάνικου, ο Χρόνος και η Ανάγκη (Αδράστεια) γέννησαν τον Αιθέρα, το Χάος και το Έρεβος. Οι Ορφικοί λοιπόν πιστεύουν στην κοσμογονική τους θεωρία ότι ο Αιθήρ είναι ένα πρωταρχικό, βασικό δομικό στοιχείο της Δημιουργίας, ότι είναι η ψυχή του κόσμου, το Θείον Πύρ, ο σπινθήρας που δίνει ζωή σε όλα τα δημιουργήματα.
quote:
Ο αιθέρας αποτέλεσε σημαντικό μέρος της προσπάθειας των επιστημόνων για την κατανόηση του Σύμπαντος, από τον Αριστοτέλη (και τους παλαιότερούς του) μέχρι τους επιστήμονες – ερευνητές της σύγχρονης εποχής. Παράλληλα όμως, ο αιθέρας υπήρξε και ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των επιστημόνων για τον αν υφίσταται ή όχι. Μετά την δημοσίευση της θεωρίας της Ειδικής Σχετικότητας ή ύπαρξη του αιθέρα εγκαταλείφθηκε οριστικά.Εντούτοις όμως, σύγχρονες απόψεις που πηγάζουν από την Κβαντομηχανική, έρχονται να διαψεύσουν την αντίληψη αυτή και να αναστήσουν για ακόμα μία φορά την ιδέα του αιθέρα.
Μπορείτε να γελάσετε με την ψυχή σας, αλλά θα θυμώσει το μασεντόν, γιατί οι Έλληνες μίλαγαν για τον Αιθέρα και ο θείος Αλβέρτος εκτιμούσε τις γνώσεις τους ιδιαίτερα.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι η ελίτ(ιλουμινάτι, μασώνοι κλπ) του πλανήτη, γνωρίζει πολύ καλά, ότι υπάρχει αιθέρας. Δεν νοείται ελευθεροτέκτοντας που να μην γνωρίζει την ύπαρξη του αιθέρα.
Edited by - Mithras on 17/11/2010 02:36:28
Προς πολυξερο :
quote:
Εν ολίγοις, αν κάποια στιγμή(δηλαδή σύντομα) επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του αιθέρα(στον οποίον προφανώς πίστευε ο ένθεος Αλεβέρτος) τα καμμένα πιδάκια του Δαρβίνου π.χ δεν θα βρίσκουν που να κρυφτούν, όχι φυσικά γιατί δεν έχουν επιστημονικό τεκμήριο, αλλά λόγω της ξεκάθαρης τους κατεύθυνσης να αποβάλουν την ιδέα της ευφυίας στην δημιουργία και να προτάξουν την ιδέα των τυχαίων μεταβολών ως αδιαπραγμάτευτο δόγμα, για συγκεκριμένους θρησκευτικούς λόγους. Το πως θα καταρεύσει ολόκληρο το επιστημονικό σύμπαν και το τι σχέση έχει αυτό με την ευφυία στην δημιουργία, μάλλον θα προλάβετε να το δείτε. Φυσικά δεν συμφέρει κατι τέτοιο το κατεστημένο, αλλά είναι θέμα χρόνου.
Εσυ που ξερεις τι είναι ο Αιθέρας του Αινσταιν , θα μας πεις και σε μας που δεν ξέρουμε , τι ακριβως είναι ?
( Με αποδείξεις ετσι ? )
quote:
Το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι η ελίτ(ιλουμινάτι, μασώνοι κλπ) του πλανήτη, γνωρίζει πολύ καλά, ότι υπάρχει αιθέρας. Δεν νοείται ελευθεροτέκτοντας που να μην γνωρίζει την ύπαρξη του αιθέρα.
Μη μου πεις οτι ξέρεις οτι ξέρουν και οι ιλουμινάτοι για τον αιθερα !
Πες μας και εμας γιατί αγωνιουμε ...
Ο αιθέρας(πράνα-τσί-ζωτική ενέργεια κλπ) μπορεί να γίνει κατανοητός βιωματικά, δεν χρειάζονται εξισώσεις και πούτσες.
Προς το παρόν υπάρχει αυτό:
Κβαντικός Αιθέρας
Όπως αναφέραμε, σύμφωνα με τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας, ο χώρος που φανταζόμαστε ως κενό δεν είναι εντελώς άδειος γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η ένταση των διαφόρων πεδίων όπως του βαρυτικού και του ηλεκτρομαγνητικού είναι μηδέν. Αυτό το "αλλόκοτο" κενό, που στη Σχετικότητα χαρακτηρίζεται ως χωροχρονικό συνεχές ή αιθέρας του Einstein, αποκτά δομή με φυσική σημασία κάτω από τη σκοπιά της κβαντομηχανικής.
Edited by - Mithras on 17/11/2010 03:21:31
μικρός βιάστηκε επανειλημμένα και σωματικά και ψυχικά, αυτός είναι ο λόγος που έχει αυτή την συμπεριφορά
μιλά συνεχώς για σεξουαλικές πράξεις, αναφέρεται σε γενετικά όργανα ,προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους με ύβρεις,<<απειλεί>> με σεξουαλικές πράξεις τους συνομιλητές και γενικά φέρεται έτσι γιατί νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα σβηστούν οι βιασμοί που έχει υποστεί
και κάνεις δεν θα καταλάβει την ανικανότητα του
πραγματικά χρειάζεται φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη
είναι κρίμα ότι του συνέβει, αλλά μόνο αν κουραριστεί από ψυχολόγους θα μπορέσει να γίνει ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Mithras :
quote:
βαντικός ΑιθέραςΌπως αναφέραμε, σύμφωνα με τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας, ο χώρος που φανταζόμαστε ως κενό δεν είναι εντελώς άδειος γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η ένταση των διαφόρων πεδίων όπως του βαρυτικού και του ηλεκτρομαγνητικού είναι μηδέν. Αυτό το "αλλόκοτο" κενό, που στη Σχετικότητα χαρακτηρίζεται ως χωροχρονικό συνεχές ή αιθέρας του Einstein, αποκτά δομή με φυσική σημασία κάτω από τη σκοπιά της κβαντομηχανικής.
Πολυ σωστα ολα αυτά , αλλα δεν μας είπες που ΚΟΛΛΑΕΙ η θεωρια της σχετικότητας και η κβαντομηχανική με το "πρανα" το "τσι" και τις αλλες φιλοσοφίες που γράφεις .
Να σου πω εγώ , γιατι το εργο το έχω δει πολλές φορες εδω μέσα .
Υπαρχουν κάτι "περιεργοι" σαν εσένα , που δεν καταλαβαίνουν τίποτα απο επιστήμη , και απλώς πιπιλάνε συνέχεια αγνωστες για αυτους έννοιες οπως η κβαντομηχανική και η σχετικότητα .
Πιστευουν δε σε ορισμένα αναποδεικτα και δήθεν "φιλοσοφημένα" παραμύθια που κάποιος "Γκουρου" τους έχωσε στο κεφάλι τους και πάνω στην μανια τους να τα επιβεβαιώσουν , προσπαθουν να "παντρεψουν το Δεσποτη" , δηλαδή να κάνουν λάστιχο τις φυσικές θεωρίες για να τις κάνουν να ταιριάξουν με την πλάνη τους .
Ειναι γνωστο το έργο και γνωστοι και οι πρωταγωνιστές του .
quote:
Ο αιθέρας(πράνα-τσί-ζωτική ενέργεια κλπ) μπορεί να γίνει κατανοητός βιωματικά, δεν χρειάζονται εξισώσεις και πούτσες.
Αυτο που γραφεις παραπάνω βρισκεται μονίμως μεσα στο κεφάλι σου και σου ... Χαλάει το μυαλο .
Απο το να το φαντάζεσαι , ζείστο βιωματικά μήπως ξελαμπικάρεις .
Ο αυνανισμός είναι του Σατανά.
Μετανοείτε αμαρτωλοί.
Edited by - Mithras on 17/11/2010 10:37:30
Προσπαθείτε απλά να υπαγορεύσετε τον τρόπο που θα σκέφτετε ο άλλος γιατί είσαστε καμμένοι και δεν ξέρετε τι σας γίνεται;
Θα το απαγορεύατε και στον θείο Αλβέρτο; lol
Γιατί δεν σκέφτεστε και την αυτοκτονία;
Oύτως η άλλως νεκροί είσαστε.
Edited by - Mithras on 17/11/2010 10:02:44
Άλλωστε, η κόλαση σύμφωνα και με τους Χριστιανούς και τους Βουδιστές και τους Καμπαλιστές και τους Γνωστικούς και γενικά όλους τους σχετικούς με το θέμα, είναι μια κατάσταση, δεν είναι μόνο η μεταθανάτια κατάληξη.
Όπως έλεγε και ο Θαλής:
- ο θάνατος και η ζωή είναι το ίδιο
και τον ρωτάνε:
- τότε γιατί δεν πεθαίνεις;
- διότι είναι το ίδιο
Εγώ πάλι, οφείλω να πω την άποψη μου, γιατί και μετά θάνατον τα ρέστα θα ζητάτε, αλλά κανείς δεν θα σας ακούει.
quote:
Αυτό που συμβαίνει κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ότι έχετε παγιδευτεί στην κλιποθική αντανάκλαση του Χριστιανισμού και ότι απλά καίγεστε, σαν ας πούμε τα σκουπίδια που πετάνε στις χωματερές και μετά τα καίνε για να μην πιάνουν χώρο, και βασικά για αυτό έχετε αυτήν την μανία-επιθυμία να κυνηγάτε αυτό που ποτέ δεν θα μπορέσετε να φτάσετε και για αυτό βουλιάζετε στην Άβυσσο και ψάχνετε για τρόπους να κρατηθείτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, γιατί η σκέψη και μόνο της Αβυσσου σας προκαλεί τρόμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγείτε από την κλιποθική αντανάκλαση του Χριστού(τον Αντίχριστο δηλ που είναι πνεύμα και που είναι παρόν από τότε)εκτός απο την μετάνοια και το αυτομαστίγωμα.Άλλωστε, η κόλαση σύμφωνα και με τους Χριστιανούς και τους Βουδιστές και τους Καμπαλιστές και τους Γνωστικούς και γενικά όλους τους σχετικούς με το θέμα, είναι μια κατάσταση, δεν είναι μόνο η μεταθανάτια κατάληξη.
Όπως έλεγε και ο Θαλής:
και τον ρωτάνε:
- διότι είναι το ίδιοΕγώ πάλι, οφείλω να πω την άποψη μου, γιατί και μετά θάνατον τα ρέστα θα ζητάτε, αλλά κανείς δεν θα σας ακούει.
Και θα ρωτήσουν "και ποιος σου λέει πως υπάρχει ζωή μετά θάνατον;"
"Μα υπάρχουν τόσες "μεταθανάτιες" μαρτυρίες/εμπειρίες ανθρώπων που τις βίωσαν, δεν σας αρκούν;"
"Όχι!" θα πουν.
Βέβαια, το "όχι" αυτό, δεν προέρχεται από την έλλειψη αποδείξεων, αλλά από την αδυναμία τους (άρνηση - με πολύ φανατισμό - θα έλεγα) να δεχθούν πως υπάρχει και κάτι άλλο, πέρα από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει, "εθισθεί", φανατισθεί, ......
.... και θα "αρπάξουν" την επιστήμη ως συνήγορό τους και .... άιντε μετά να τα βγάλεις πέρα μαζί τους. ![]()
πολλές φορές η δυστυχία του "τίποτα" και του "προσωρινού" βολεύει, γιατί η προσδοκία, ή ελπίδα ή, η σιγουριά του "μετά" φοβίζει.

quote:
Αυτό που συμβαίνει κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ότι έχετε παγιδευτεί στην κλιποθική αντανάκλαση του Χριστιανισμού και ότι απλά καίγεστε, σαν ας πούμε τα σκουπίδια που πετάνε στις χωματερές και μετά τα καίνε για να μην πιάνουν χώρο, και βασικά για αυτό έχετε αυτήν την μανία-επιθυμία να κυνηγάτε αυτό που ποτέ δεν θα μπορέσετε να φτάσετε και για αυτό βουλιάζετε στην Άβυσσο και ψάχνετε για τρόπους να κρατηθείτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, γιατί η σκέψη και μόνο της Αβυσσου σας προκαλεί τρόμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγείτε από την κλιποθική αντανάκλαση του Χριστού(τον Αντίχριστο δηλ που είναι πνεύμα και που είναι παρόν από τότε)εκτός απο την μετάνοια και το αυτομαστίγωμα.Άλλωστε, η κόλαση σύμφωνα και με τους Χριστιανούς και τους Βουδιστές και τους Καμπαλιστές και τους Γνωστικούς και γενικά όλους τους σχετικούς με το θέμα, είναι μια κατάσταση, δεν είναι μόνο η μεταθανάτια κατάληξη.
Όπως έλεγε και ο Θαλής:
και τον ρωτάνε:
- διότι είναι το ίδιοΕγώ πάλι, οφείλω να πω την άποψη μου, γιατί και μετά θάνατον τα ρέστα θα ζητάτε, αλλά κανείς δεν θα σας ακούει.
Ρε σύ lupus , αλήθεια εσένα τι σε νοιάζει για το τι εμείς θα υποστούμε...???
Η οργή...ο θυμός..και όλα τα άσχημα συναισθήματα που νοιώθει ο κάθε άνθρωπος -σαν και σένα- δεν ορίζουν τον εν ζωή Θάνατο...???
Αλλα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι...
Αλήθεια αναφέρεσαι στην μεταθανάτια ζωή -αν κατάλαβα καλά , διοτι κινείσαι σαν την κινούμενη άμμο- και σε απασχολεί αυτό έντονα -προσωική σου υπόθεση και σεβαστό- αλλα ποτέ δεν τοποθετείσαι αν και πως αυτή η μεταθανάτια ζωή συναρτάται με το σήμερα...και ποιά είναι εκείνα τα "ποιοτικά χαρακτηριστικά" τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν κριτήριο για την "απόλαυση" αυτής της μεταθανάτιας ζωής..!!!
Αν ας πούμε η συνεχής επιθετικότητα...ειρωνία...βρισιές και όλα τ'αλλα τα "όμορφα" αποτελούν στοιχεία απαραίτητα γι'αυτό , τότε ν'αρχίσουμε όλοι εδώ μέσα να κατεβάζουμε όλα τα "καντήλια" ο ένας για τον άλλο...!!!
Και ο "αυνανισμός" που συνεχώς αναφέρεις , είναι κάτι κακό και όχι κάτι το απολύτως φυσιολογικό...έκ φύσεως δεν ορίζεται η/οι ορμή/ές κάθε ανθρώπου...και αυτές τις ορμές/επιθυμίες/ανάγκες τις δημιούργησε ο άνθρωπος ή "ήρθε" σε αυτην την ζωή "χαρτογραφημένος"..???
Δεν περιμένω ότι θα απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα ασφαλώς αλλα έστω και τώρα ελπίζω ότι ίσως κάτι μπορεί ν'αλλάξει , με την εν γένει στάση σου απέναντι στους συνομιλητές σου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
H "λογική" σου είναι παντελώς άχρηστη.
Ένας κουτοπόνηρος και θρασύδειλος υποκριτής, που γέμισε το κεφάλι του με ασυναρτισίες για να παίζει τον έξυπνο.
quote:
Mirroring
Αυτό έκανε και ο Περσέας με την Μέδουσα και τα χτικιά στο κεφάλι της.
Εγώ πάλι έρχομαι από υπερβόρεια, εκεί που επικρατεί το απόλυτο ψύχος.
Edited by - Mithras on 17/11/2010 13:28:46
quote:
Λες πολλά και δεν λες τίποτα, γιατί είσαι ένα τίποτα.Ένας κουτοπόνηρος και θρασύδειλος υποκριτής, που γέμισε το κεφάλι του με ασυναρτισίες για να παίζει τον έξυπνο.
Ρε Lupus , εγώ μπορεί να είμαι οτιδήποτε , ακόμα και ο εφιάλτης στα όνειρά σου...αλλα τι σημασία έχει αυτό..???
Θα μπορούσα και γώ και ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα να πεί τα αντίστοιχα και για σένα αλλα άυτό θα έχει κάποια αξία λές...???
Το θέμα με σένα είναι ότι δεν είσαι ποτέ σαφής...κατακρίνεις απόψεις συνομιλητών σου -προσωπικά ότι και να λές για μένα , ουδόλως με ενδιαφέρει- και μονίμως βρίζεις , έχεις μπεί εδώ μέσα με ένα εκατομμύριο ονόματα...και ξανά και ξανά ...
Καλά ρε φίλε...στο Blog σου δεν έχεις καθόλου συμμετοχή και σε έχει φάει η μοναξιά και οργίζεσαι εξ'αυτού ... και έρχεσαι εδώ για να βγάλεις τ'απωθημένα σου..???
Δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις σαν πολιτισμένος άνθρωπος???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Εσύ τώρα τι κάνεις;
Σιγά να μην είσαι ο εφιάλτης μου ρε ανύπαρκτε τιποτένιε. Μια ενοχλητική ψείρα είσαι.