ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Βιβλίο της Ουράντια- Προσκληση για συζητηση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Το Βιβλίο της Ουράντια- Προσκληση για συζητηση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Black Rose122 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/7
17/11/2010, 13:56:35
quote:

Ρε τύπε, απαντάω σε βρισίες και σε μαλακισμένα που επιτίθενται χωρίς λόγο, χωρίς να λένε τίποτα.

Εσύ τώρα τι κάνεις;

Σιγά να μην είσαι ο εφιάλτης μου ρε ανύπαρκτε τιποτένιε. Μια ενοχλητική ψείρα είσαι.

Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη!

Δεν σου επιτίθεται κανένας ρε Lupus..έχει κανείς τίποτα μαζί σου , σε γνωρίζει κάποιος , για να πείς ότι έχει προσωπικά μαζί σου..???

Έχω γίνει ο εφιάλτης σου και δεν το βλέπεις...χαλάρωσε φίλε μου , ούτε διαγωνισμο κάνουμε , ούτε ανταγωνισμό εδώ....απλά λέμε τις απόψεις μας...ωστόσο εχεις το δικαίωμα να μεταφερθείς στον ιστο-χώρο σου και να κατεβάσεις όσα καντήλια θέλεις .... μιας και αυτό και μόνο αυτό σε εκφράζει...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
28/12/2004, 10:42:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ "_" ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΑΝ ΜΑΓΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ.

ΕΦΙΑΞΕ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΛΙ1 ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ???????
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ??????

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ????

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΤΟΛΙ1 ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΗΜΑ ΜΟΥ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

28/12/2004, 13:20:58
μάλιστα...

οδηγίες προς "ναυτιλομένους" μάγους και ταχυδακτυλουργούς λοιπόν ως προς το αφύσικο και το φυσικό ....

Stanislas de Guaita
"Το Πρόβλημα του Κακού στο Αστρικό Πεδίο"

Μέρος Πρώτο,
Προοίμιο, κεφ. 2ο

δεν το παραθέτω εδώ πρώτον γιατί είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο και βαριέμαι να γράφω
και δεύτερον, γιατί όποιος μπει στον κόπο και το αγοράσει να το διαβάσει θα έχει μόνο κέρδος.... στο κάτω κάτω αν δεν του αρέσει το περιεχόμενο υπάρχει πάντα και η δυνατότητα της ρίψης, του εν λόγω βιβλίου, στο τζάκι να ζεσταθούν και τα κοκκαλάκια μας...

επίσης, ο λόγος που το παραθέτω είναι γιατί με βρίσκουν σύμφωνη τα όσα λέει και όχι γιατί θεωρώ ως δεδομένη την γνώση και άποψη του συγγραφέα του....

τέλος, πράγματι ο Χριστός ήταν μάγος ταχυδακτυλουργικού χαρακτήρα ! και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από το ότι επιμένουμε να του "ζητάμε" να μας βγάλει κουνέλια από το καπέλο !

και για επιδόρπιο.... ότι θα ερχόταν ώρα που θα συμφωνούσα με συντονιστή εδώ μέσα... ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου

τι να κάνω όμως? οφείλω να το παραδεχτώ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !

Galadriel of Galadhrim

Υ.Γ. και τρόπος .....

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

28/12/2004, 16:50:18
quote:
Υ.Γ. και τρόπος .....

Oups! Too late to edit...

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Tolis1Νέο Μέλος
28/12/2004, 17:11:56
quote:

Tolis δηλαδη ο καλος Χριστουλης αυτην την στιγμη πρεπει να καιγεται
σε καποιο απο τα πολλα φανταζομαι καζανια της κολασης.
Γιατι και εκεινος δεν εκανε θαυματα;
Μαγεια δεν ασκουσε;
Αυτο το χιλιοειπωμενο πηρε τις αμαρτιες του κοσμου πανω του το καταλαβες ποτε;
οχι αν δεν εχεις ασχοληθει με εναλλακτικους τροπους θεραπειας
δεν θα το καταλαβεις ποτε.
Εχεις ασχοληθει ποτε Συνειδητα με την μαγεια;(γιατι ασυνειδητα σιγουρα το εχεις κανει).
εχεις κατευθηνει συνειδητα ποτε την ενεργεια σου;
γνωριζεις πως να δυναμωνεις την αυρα σου;
πως να την εξαπλωνεις για να επηρεαζεις το περιβαλλον γυρω σου;
περα απο τα τυπικα γνωριζεις οτι η μαγεια χρησιμοποιει συμπαντικους νομους πραγμα που αν δεν το κατεχεις μπορεις να κανεις ανεπανορθωτη ζημια στον εαυτο σου και στους αλλους;

αν ποτε ασχοληθεις τοτε θα μπορεσουμε να μιλησουμε πολυ καλυτερα
αλλιως διαλεξε παραδεισο ή κολαση.
Ο παραδεισος σου το ανοιχτο πνευμα.
Τα ορια σου η κολαση σου.

Φίλε ryche θα απαντήσω στις απορίες σου.

Λοιπόν ο καλός μας Χριστούλης σίγουρα δεν καίγεται στα καζάνια της κόλασης μην ανησυχείς αλλά αντίθετα μάλιστα, βρίσκετε σε κάποιο ανώτερο πνευματικό πεδίο ή παράδεισο και μας ευλογεί.

Τώρα όσον αφορά τα θαύματα που έκανε, τα έκανε μόνο και μόνο γιατί του το είχε ζητήσει ο πατέρας του, δηλαδή ο Θεός, δεν μπορούσε να πάει ενάντια στο θέλημα του Θεού αν και ο Χριστός ήταν ο ίδιος ο Θεός που πήρε ανθρώπινο σώμα για να μπορούμε να τον βλέπουμε στον φυσικό κόσμο. Όπως λέει και ο Χριστός εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν δηλαδή ότι είναι το ίδιο, ένα και το αυτό. Κάνοντας θαύματα λοιπόν θα έπειθε καλύτερα ότι ήταν ο σωτήρας. Αν απλά έλεγε <<είμαι ο σωτήρας>> χωρίς να κάνει θαύματα, σε τέτοια εποχή μάλλον θα ήταν αδύνατο να τον πιστέψουν.
Έτσι ότι έκανε ο Χριστός εκείνη την εποχή είχε το λόγο του.

Έχω ασχοληθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, όπως ο βελονισμός και τα βότανα, αλλά όχι με τεχνητά φάρμακα. Το καλύτερο φαρμακείο για μένα ήταν είναι και θα είναι η φύση.
Επίσης έχω ακούσει και για ενεργειακό συντονισμό. Aν επιθυμείτε θα σας πω για το πώς δουλεύει.
Έχω ακούσει για ρέϊκι και για τάϊ τσι τα οποία και αυτά βέβαια βοηθάνε το σώμα και την ψυχή αλλά δεν έχω ασχοληθεί. Εσύ;

Το μόνο που έχω ασχοληθεί είναι η γιόγκα της πραγμάτωσης του Θεού. Η ενέργεια ή σκέψη είναι σαν τον ήλιο αν την συγκεντρώσεις κάπου τότε θα πετύχεις και κάτι. Αν παράδειγμα την συγκεντρώσεις σε κάτι που θες να αποκτήσεις και επιμένεις σε αυτό τότε κάποτε θα το πετύχεις. Αν θες να λυγίσεις ένα κουτάλι και την εστιάσεις σε αυτό πάλι θα το πετύχεις αλλά αν καταφέρεις να την εστιάσεις στο τρίτο μάτι, μετά βέβαια από πολλά χρόνια γιόγκας, θα έχεις καταφέρει να πετύχεις συνειδητό διαχωρισμό ψυχής και σώματος (ο ασυνείδητος διαχωρισμός γίνετε μόνο στην διάρκεια του ύπνου και η προσοχή βρίσκετε στο κέντρο όχι των ματιών αλλά του λαιμού) με αποτέλεσμα να βρεθείς στο αστρικό πεδίο ή πρώτη πνευματική περιοχή.

Όταν το πετύχεις αυτό τότε θα ενεργοποιηθούνε πλήρως όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου σου και από το 3% με 10% που χρησιμοποιούνται θα φτάσουν σε χρησιμότητα το 100% με αποτέλεσμα και την κατοχή υπερφυσικών δυνάμεων οι οποίες και θα σε βοηθήσουνε πολύ στο αστρικό πεδίο για να προχωρήσεις προς τα ανώτερα πνευματικά πεδία ( εν τη οικία του πατρός μου μοναί πολλαί εισιν) αν τις σπαταλήσεις όμως στο φυσικό κόσμο τότε δεν θα καταφέρεις να προχωρήσεις και έτσι η ψυχή δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στην αρχική της κατοικία δηλαδή τον Θεό.
Έτσι αφυπνισμένος πλέον θα μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα για τον αστρικό κόσμο και για τον φυσικό. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πολλά βήματα πιο κοντά στο Θεό όπως και ο αγαπημένος μας σοφός πατέρας Παϊσιος.
Όλοι όσοι σε γνωρίζουν θα νιώθουν καλά κοντά σου γιατί η αύρα θα έχει μεγαλώσει κατά πολύ (έχω ακούσει ότι η αύρα του βούδα έφτανε κάποια χιλιόμετρα…) και θα παίρνουν και αυτοί ασυνείδητα κάποια βοήθεια πνευματική.

Ότι κάνεις πλέον θα γίνεται με πλήρη γνώση των πραγμάτων και θα βοηθάς όπου χρειάζεται με μπόλικη υπομονή και αγάπη.

Μην ξεχνάς τα λόγια του Χριστού: <<Η βασιλεία των ουρανών εντός ημών εστί.>>

28/12/2004, 17:29:18
Tolis1 χαιρε!

Προφανως απο οσα εγραψες βγαινει το συμπερασμα ενος αρκετα ανοιχτου πνευματος.Θα ηθελα να σε ρωτησω μιας και εχουμε ασχοληθει με κοινα πραγματα οπως π.χ τα βοτανα ποιους νομους καταπατα η μαγεια;
και τελικα για ποιαν μαγεια μιλας και τι εννοεις με το ορο μαγεια;
γιατι με μπερδεψες αρκετα οταν απο την μια εμφανιζεσαι ως κοινος πιστος που αναμασα χιλιοειπωμενες ιδεες και την αλλη σαν ενας γνησιος ανοιχτος ερευνητης.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σου και τον διαλογο μας.

Tolis1Νέο Μέλος
28/12/2004, 17:41:43
quote:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΛΙ1 ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ???????
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ??????

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ????

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΤΟΛΙ1 ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΗΜΑ ΜΟΥ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.[/b]

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Λοιπόν φίλε μου συντονιστή έχεις δίκιο και ρωτάς.
Ας πούμε ότι οι μηχανές βασίζονται στους φυσικούς νόμους και έχουν φτιαχτεί βέβαια, με τις αρχές της μηχανικής. Βλέπεις κάποια μαγεία σε αυτές;;;

Ο άνθρωπος φυσικά και έχει τέτοιες δυνάμεις Θεϊκές (Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστε και το πνεύμα του Θεού οικει εν υμίν) αλλά πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις κάποιον που να τις εφαρμόζει. Θα σε συμβούλευα να κάνεις μία επίσκεψη το άγιον όρος ίσως να βρεις εκεί κάποιο ασκητή και να λύσει τις απορίες σου.

28/12/2004, 19:35:01
μάλιστα....
μάλιστα....

θα μας εξηγούσατε παρακαλώ πολύ λοιπόν αγαπητέ tolis1 και τις παραπέρα εκδοχές που αφορούν το νοητικό και ακόμα καλύτερα το βουδικό πεδίο ύπαρξης?

μια που καταφέραμε επιτέλους να ξεφύγουμε από το "ταχυδακτυλουργικό" πεδίο συζήτησης?

Galadriel of Galadhrim

Υ.Γ....

WARNING !

Tolis1Νέο Μέλος
28/12/2004, 19:38:51
quote:

Tolis1 χαιρε!

Προφανως απο οσα εγραψες βγαινει το συμπερασμα ενος αρκετα ανοιχτου πνευματος.Θα ηθελα να σε ρωτησω μιας και εχουμε ασχοληθει με κοινα πραγματα οπως π.χ τα βοτανα ποιους νομους καταπατα η μαγεια;
και τελικα για ποιαν μαγεια μιλας και τι εννοεις με το ορο μαγεια;
γιατι με μπερδεψες αρκετα οταν απο την μια εμφανιζεσαι ως κοινος πιστος που αναμασα χιλιοειπωμενες ιδεες και την αλλη σαν ενας γνησιος ανοιχτος ερευνητης.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σου και τον διαλογο μας.

Θα αναφέρω δύο είδη μαγείας: Την μαύρη μαγεία και την λευκή μαγεία.
Η μαύρη έχει σκοπό να παραπλανήσει την ψυχή μακριά από τον Θεό και να αναπτύξει τον εγωισμό του ανθρώπου με αποτέλεσμα η ψυχή να περάσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα στο καθαρτήριο μέχρι τελικά να επιστρέψει στην γη με το κατώτερο σώμα: το ορυκτό και έτσι μετά πάλι από πολλά εκατομμύρια χρόνια περνώντας μέσα από τα 8400000 είδη να ξαναπάρει πάλι μία ανθρώπινη γέννηση.
Αποκτάς βέβαια δυνάμεις αλλά είναι μόνο για τον φυσικό κόσμο και σκοπός της είναι να ρίξει την ψυχή στην κόλαση ή αλλιώς το καθαρτήριο των ψυχών. Όταν κάνεις τελετουργίες και ζητήσεις τέτοιες δυνάμεις από την αρνητική δύναμη θα σου ζητήσει βέβαια κάποιο αντάλλαγμα. Π.χ. να κάνεις μία θυσία ενός ζώου ή ανθρώπου συν μαζί και την ψυχή σου. Έτσι κάνοντας αυτό που θέλει θα έχεις ως βαρύ τίμημα ένα βαρύτερο φορτίο για την ψυχή σου, την κόλαση συν τα υπόλοιπα φορτία ή κάρμα που είχες από τις προηγούμενες ζωές σου.
Η λευκή μαγεία είναι και αυτή μαγεία αλλά βοηθάει πάντα προς την καλή πλευρά.
Το ξεμάτιασμα παράδειγμα είναι και αυτό ένα είδος λευκής μαγείας αλλά παραμένει μαγεία. Το αποτέλεσμα κάνοντας ξεμάτιασμα θα είναι να πάρεις εσύ στο δικό σου φορτίο ή κάρμα αυτά που ήταν να πάθει κάποιος άλλος και να τον ξελαφρώσεις κάπως, βέβαια δεν θα πας στην κόλαση για αυτό μην ανησυχείς J αλλά αν όχι γρήγορα σε κάποια φάση της ζωής σου ή της επόμενης θα αναγκαστείς να το πληρώσεις. Αν πεις όμως Θεέ μου βοήθησε αυτόν που έχει ανάγκη, τότε σίγουρα δεν κάνεις μαγεία, ο Θεός ούτε τυφλός ούτε κουφός είναι (Ο Θεός ούλος ορά ούλος δε νοεί ούλος δε τ’ ακούει) θα δει την καλή σου πρόθεση και αν είναι στο θέλημα του, θα τον βοηθήσει.

Με απλά λόγια δεν είμαι ο Χριστός για να έχω το δικαίωμα να κάνω μαγεία ή θαύματα. Ας τα κάνει εκείνος όταν ξαναέρθει με το καλό. Εμείς καλύτερο θα ήτανε να κάνουμε μία έντιμη και ηθική ζωή και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε στο θέλημα του.

Εύχομαι να πήρες μία απάντηση γιατί δεν χρειάζονται οι μαγείες και μαγικά ξόρκια.

28/12/2004, 19:56:22
Κουτσοί, στραβοί στον Άγ. Παντελεήμονα!

.
.

3A

28/12/2004, 20:01:33
χε χε....

στην Αχαρνών δεν είναι αυτό?

Galadriel of Galadhrim

WARNING !

Tolis1Νέο Μέλος
28/12/2004, 20:02:03
quote:

μάλιστα....
μάλιστα....

θα μας εξηγούσατε παρακαλώ πολύ λοιπόν αγαπητέ tolis1 και τις παραπέρα εκδοχές που αφορούν το νοητικό και ακόμα καλύτερα το βουδικό πεδίο ύπαρξης?

μια που καταφέραμε επιτέλους να ξεφύγουμε από το "ταχυδακτυλουργικό" πεδίο συζήτησης?

Galadriel of Galadhrim

Υ.Γ....

WARNING !

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση… μήπως εννοείς τη γίνεται με τον αστρικό κόσμο και τα πνευματικά πεδία ή γιατί υπήρχε ο βούδας;

28/12/2004, 20:05:41
αγαπητέ tolis1,

το λάθος είναι δικό μου, που δεν πρόλαβα να σε ειδοποιήσω, ότι είχα ήδη πάρει την απάντηση που ζητούσα από την προηγούμενη δημοσίευση σου σχετικά με την διάκριση μεταξύ λευκής και μαύρης μαγείας...

Galadriel of Galadhrim

WARNING !

28/12/2004, 20:34:38
quote:

χε χε....

Πέμπτο πεδίο δεξιά μετά το αστρικό...

Για πες μας, αγαπητέ Tolis1, οι μάγοι της λευκής ατραπού κι εκείνοι της μαύρης χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνική;

Απ' τη μία μας λες

quote:
Με απλά λόγια δεν είμαι ο Χριστός για να έχω το δικαίωμα να κάνω μαγεία ή θαύματα.

όμως πιο πάνω είχες γράψει

quote:
Ο άνθρωπος φυσικά και έχει τέτοιες δυνάμεις Θεϊκές

.
.

3A

Tolis1Νέο Μέλος
28/12/2004, 22:45:22
quote:

quote:

χε χε....

Πέμπτο πεδίο δεξιά μετά το αστρικό...

Για πες μας, αγαπητέ Tolis1, οι μάγοι της λευκής ατραπού κι εκείνοι της μαύρης χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνική;

Απ' τη μία μας λες

quote:
Με απλά λόγια δεν είμαι ο Χριστός για να έχω το δικαίωμα να κάνω μαγεία ή θαύματα.

όμως πιο πάνω είχες γράψει

quote:
Ο άνθρωπος φυσικά και έχει τέτοιες δυνάμεις Θεϊκές

.
.

3A

Αφού το σώμα είναι ο ναός του Θεού έχουμε βέβαια και Θεϊκές δυνάμεις αλλά αν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από κάποιο πού έχει φτάσει πνευματικά στο επίπεδο του Θεού και είναι ένα με το Θεό, έτσι σαν Θεός πλέον Θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όταν εκείνος Θέλει.

28/12/2004, 23:27:40
quote:
Αφού το σώμα είναι ο ναός του Θεού έχουμε βέβαια και Θεϊκές δυνάμεις αλλά αν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από κάποιο πού έχει φτάσει πνευματικά στο επίπεδο του Θεού και είναι ένα με το Θεό, έτσι σαν Θεός πλέον Θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όταν εκείνος Θέλει.

Μάλιστα!

Φυσικά, θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζεις το δικαίωμα σε κάθε έναν να αυτοπροσδιορίζεται.

Συνεπώς, αν κάποιος κρίνει ότι έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις, δε θα έπρεπε να τον κατακρίνουμε.

Μην κρίνετε, ίνα μην κριθείτε.

Υ -Γ. Αλήθεια, δε μου είπες:
Ο λευκός και ο μαύρος μάγος χρησιμοποιούν την ίδια τεχνική;
.
.

3A

28/12/2004, 23:59:28
"δεξιά"? "δεξιά"?....

...πά πα πα....! κι εγώ πως νόμιζα ότι κάναμε "αριστερά" στο περίπτερο?

όλο χάνω το δρόμο μου τελευταία...

είναι φαίνεται που μπερδεύομαι με τις τεχνικές μαύρης ή λευκής μαγείας... και μου βγαίνουν γκρι...

γι'αυτό ίσως χρειάζομαι περαιτέρω διευκρινήσεις επ'αυτού...

Galadriel of Galadhrim

WARNING !

29/12/2004, 00:13:06
quote:

"δεξιά"? "δεξιά"?....

...πά πα πα....! κι εγώ πως νόμιζα ότι κάναμε "αριστερά" στο περίπτερο?

όλο χάνω το δρόμο μου τελευταία...

είναι φαίνεται που μπερδεύομαι με τις τεχνικές μαύρης ή λευκής μαγείας... και μου βγαίνουν γκρι...

γι'αυτό ίσως χρειάζομαι περαιτέρω διευκρινήσεις επ'αυτού...

Να 'σαι καλά! Ειλικρινά!
Πολύ το διασκέδασα και σ' ευχαριστώ γι' αυτό προσωπικά.

Μεταξύ μας: νομίζω ότι σωστά σου βγαίνουν γκρι.
.
.

3A

Tolis1Νέο Μέλος
29/12/2004, 00:39:53
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ

Το άπειρο σύμπαν των συμπάντων και των κόσμων βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Αλλά πίσω απ’ αυτό είναι παρούσα μία απερίγραπτη δύναμη που ελέγχει ολόκληρο αυτό το ‘θέαμα’. Ακόμη και όσοι δεν παραδέχονται την πραγματικότητα της θρησκείας και λέγουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίσει την φύση και την μορφή του Θεού, δεν αρνούνται την ύπαρξη της ανώτατης αυτής δύναμης. Ο γνωστός φιλόσοφος Χέρμπερτ Σπένσερ έφτασε στο συμπέρασμα ότι η πραγματικότητα δεν είναι γνωστή ούτε μπορεί να γίνει γνωστή από κανέναν. Επιθυμούσε να ανακαλύψει την πραγματικότητα μέσα από τη διάνοια και τη λογική. Αλλά η πραγματικότητα είναι πέρα από την εμβέλεια του νου και των αισθήσεων. Επομένως, το συμπέρασμα του ότι η πραγματικότητα δε γίνεται κατανοητή από το νου και τις αισθήσεις ήταν αναπόφευκτο. Κάθε φαινόμενο του κόσμου μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική, αλλά σε ότι έχει σχέση με τα πνευματικά πεδία η λογική είναι άχρηστη.
Ο Κύριος είναι πέρα από το χρόνο και το μη χρόνο, είναι υπεράνω και χώρια απ’ όλα. Όλη η δημιουργία είναι κάτω από τις διαταγές του, κι όμως δεν είναι εκείνος που ενεργεί. Ο Κύριος βρίσκεται πέρα από τη μορφή και την αμορφία. Είναι πανταχού παρών και συντηρητής των πάντων – δημιουργός, ακίνητος, παντοδύναμος, άφθαρτος, λυτρωτής των αμαρτωλών, άγνωστος, απροσπέλαστος, χωρίς αρχή, αιώνιος και καθαρή αγνή συνείδηση. Είναι παντοτινός, άτρωτος, αποθήκη γνώσεων και νέκταρος, χωρίς ιδιότητες, αγαθός με τους αφοσιωμένους, αυθύπαρκτος, ξέχωρος απ’ όλους, ωκεανός γλυκύτητας και πανταχού παρών. Είναι η ενσάρκωση του λόγου, και το Όνομα του συντηρεί τα πάντα.
Ο Αμερικανός φιλόσοφος Ουίλ Ντάραντ δηλώνει στο βιβλίο του ‘Τα παλάτια της φιλοσοφίας’:

<<Μες στην καρδιά της ύλης, δίδοντας της μορφή και δύναμη, βρίσκεται κάτι μη υλικό που κατέχεται από δικό του αυθορμητισμό και ζωή. Αυτή η λεπτή, κρυμμένη κι όμως πάντοτε αποκαλυμμένη ζωτικότητα είναι η τελική ουσία όλων όσα γνωρίζουμε>>.

Ποια είναι αυτή η ουσία; Είναι η παντοδυναμία του Κυρίου που είναι πέρα από το όριο του νου και της διάνοιας, όπως έχει ήδη αναφερθεί.
Ο Κύριος διαπερνά τα πάντα και είναι πάντοτε κοντά μας. Αλλά επειδή είμαστε απορροφημένοι στα αντικείμενα του κόσμου δεν μπορούμε να τον δούμε. Δε φταίει ο ήλιος αν οι νυχτερίδες δεν μπορούν να τον δουν. Ο ήλιος λάμπει το ίδιο για όλους. Ο Κύριος διαπερνά τα πάντα. Τότε γιατί δεν τον βλέπουμε; Ο λόγος είναι ότι τα μάτια που μπορούν να τον δουν, δεν έχουν ακόμα αφυπνιστεί. Τα μάτια αυτά είναι διαφορετικά από τα φυσικά μάτια.
Μπορούμε να δούμε αιθέρια πράγματα μόνο όταν εμείς οι ίδιοι γίνουμε αιθέριοι. Ο Κύριος είναι εξαιρετικά αιθέριος. Αν δε γίνουμε αιθέριοι όσο εκείνος δε θα συνδεθούμε μαζί του. Αποτελεί βασική αρχή ότι το όργανο με το οποίο βλέπουμε, πρέπει να είναι ανάλογο με το αντικείμενο που θέλουμε να δούμε. Τα μάτια μας δεν μπορούν να δουν φως πού είναι εξαιρετικά λαμπρό ή εξαιρετικά αδύνατο. Κατά παρόμοιο τρόπο, δεν μπορούμε να ακούσουμε έναν ήχο που είναι πάνω ή κάτω από το όριο της ακοής μας. Συνεπώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διάφορα επιστημονικά εργαλεία, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να τον ακούσουμε. Έτσι, με τη βοήθεια των μηχανημάτων μεγεθύνουμε τους λεπτούς ήχους ώστε να μπορέσουμε να τους ακούσουμε. Μπορούμε να δούμε αντικείμενα που είναι πολύ μακριά με τη βοήθεια του τηλεσκόπιου, και τα μικροσκοπικά πράγματα μέσα από ένα μικροσκόπιο. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα υλικά αντικείμενα. Για να δούμε αστρικά αντικείμενα είναι αναγκαίο να εκλεπτυνθούν τα εσωτερικά μας μάτια. Ο κύριος είναι πιο αιθέριος από καθετί άλλο. Για να τον πραγματώσουμε χρειάζεται να γίνουμε εξίσου αιθέριοι. Είναι αδύνατο να περιγράψουμε το μεγαλειώδη Κύριο που είναι ακατονόμαστος, παντοτινός, αμόλυντος και δίχως ιδιότητες. Είναι πέρα από την ομιλία και τον νου. Δεν μπορεί να κατανοηθεί ούτε να γίνει γνωστός με τη διάνοια και τη φαντασία. Μπορεί να τον βιώσει κανείς μόνο μέσω της ψυχής, όταν διάνοια και νους σιγήσουν.

29/12/2004, 00:53:01
Οι αρχαίοι ονόμαζαν πρακτική μαγεία την ιερατική και βασιλική τέχνη και ξέρουμε ότι οι μάγοι ήταν οι κύριοι των πρώτων πολιτισμών, επειδή ήταν οι γνώστες όλων των επιστημών της εποχής τους.

Να γνωρίζεις, σημαίνει να είσαι ικανός όταν έχεις την τόλμη να θέλεις.

"Το κλειδί των Μυστηρίων" - Eliphas Levi - Εκδόσεις Ιάμβλιχος.
.
.

3A