ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

satyros51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
07/03/2006, 16:30:56
ellhn καλώς ήρθες.

Κατά τη γνώμη και τα δύο κείμενα αξίζει να διαβαστούν και να μην τρομάζει ο όγκος τους γιατί είναι ευκολοδιάβαστα.

Το πρώτο κείμενο το έχει παραθέσει ξανά ένας φίλος στο ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ δε θυμάμαι σε πιο θέμα (ήταν ένα απ' αυτά των πολλών σελίδων) μαζί με ένα δεύτερο που δεν είμαι σίγουρος αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το ίδιο με το δικό σου.Αν θέλεις ψάχτο λίγο.

Προσωπικά τα βρίσκω ενδιαφέροντα σαν θεωρία αν και έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν ισχύουν ιστορικά κάποια γεγονότα γιατί ,αναφέρονται κάπως αφθαίρετα.Ακόμη εντύπωση μου κάνει ο χρόνος που γράφτηκαν (1928) και το ότι εκφράζουν μια άποψη που από όποια πλευρά και αν βρίσκεσαι μπορείς να τα "χώσεις" άνετα στο συγγραφέα για διαφορετικούς λόγους.

Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να ξέραμε το λόγο και τον σκοπό (αν υπήρχε) που δημοσιεύτηκαν αυτά τα "περίεργα" άρθρα.

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

08/03/2006, 00:47:27
quote:
Ακόμη εντύπωση μου κάνει ο χρόνος που γράφτηκαν (1928)

Μην σου κάνει καθόλου εντύπωση.

Απ ότι βρήκα:

Από το 1870 μέχρι το 1924, 2 εκ. Εβραίοι ήρθαν στην Αμερική (ΗΠΑ) κυρίως από την ανατολική Ευρώπη και την Ρωσσία. Εκείνη την εποχή αυξήθηκε το κοινό αίσθημα της αντι-μετανάστευσης στις ΗΠΑ που οδήγησε στο National Origins Quota of 1924, το οποίο απαγόρευε ρητά την συνέχιση της μετανάστευσης από την Ανατολική Ευρώπη και την Ρωσσία. (παρόλους τους περιοριστικούς νόμους, 100,000 Γερμανοί Εβραίοι έφτασαν στις ΗΠΑ μέσα στην δεκαετία του ΄30, ξεφεύγοντας από την Ναζιστική Γερμανία και μερικοί κατά της διάρκεια του Ολοκαυτώματος και αργότερα μέχρι το τελευταίο κύμα του 1985-1992 όπου περίπου 150,000 Εβραίοι έφτασαν στις ΗΠΑ από την Ρωσσία).

Επίσης την ίδια εποχή (1920-1930) τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ "έκλεισαν" τις πόρτες τους σε Εβραίους φοιτητές λόγω της προηγούμενης αύξησής τους. (μέχρι το 1950 τα περισσότερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Harvard University, Columbia University, Cornell University, Boston University, Yale University κρατούσαν τον αριθμό των Εβραίων φοιτητών κάτω από το 10% του συνόλου των φοιτητών).

Μεγάλη ζημειά έκαναν και τα Πρωτόκολα των Γερόντων της Σιών, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1903 στην Ρωσσία και παρουσιάστηκαν στην Δύση το 1921 από τους Times του Λονδίνου.
Τα πρωτόκολα ως γνωστόν περιγράφουν τις υποτιθέμενες προτάσεις/αποφάσεις για την παγκόσμια Εβραική κυριαρχία.

Οπότε, το κλίμα εκείνη την εποχή -από το 1900-1930- στην Αμερική (όπως και στην Ευρώπη) ήταν κατά των Εβραίων. Ο συγγραφέας ως Ρουμάνος-Εβραίος μετανάστης είναι λογικό να χτυπάει αυτό το κλίμα που αναπτυσσόταν.
(αναρρωτιέμαι που θα οδηγούσε αν δεν είχε μεσολαβήσει ο Χίλτερ και το Ολοκαύτωμα...)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

09/03/2006, 05:41:37
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι ενδιαφέροντα τα δύο αυτά άρθρα που μας παράθεσε ο ellhn. Πέρα από την οποιαδήποτε συνολική αλήθεια της συγκεκριμένης οπτικής του συγγραφέα(Marcus Eli Ravage - "Big Destruction Hammer of God") και της/των σκοπιμότητας/των(δικαιολογημένης/ων ή μη) που εμπεριέχεται/ονται στα κείμενα, είναι για μένα σίγουρο ότι σ'αυτά ο "στοχαστικός" ερευνητής-αναζητητής μπορεί να ανακαλύψει αρκετές πραγματικότητες ψυχολογικού αλλά και κοινωνιολογικού/γεωπολιτικού/ιστορικού/πολιτισμικού τύπου.

Αλήθεια μήπως κάποιος/α μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο να διευκρινήσουμε το που ακριβώς έχει παρατεθεί παλαιότερα το ένα από τα κείμενα στις Συζητήσεις μας όπως μας πληροφόρησε ο Ευστράτιος;

Περιττό μάλλον να πω, αλλά το επιθυμώ και γι'αυτό το κάνω, ότι όπως μας έχει συνηθίσει, οι ερευνητικές ενέργειες της Ostria είναι εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας!

-------

Εκτός όμως από τα παραπάνω, ένα θέμα που με απασχολεί(όσο και αν αυτό θα φανεί ίσως περίεργο σε κάποιους...) τις τελευταίες ημέρες, είναι η ίδια η συμμετοχή του αρχικού συγγραφέα του θέματος, ellhn.
Σκέφτομαι - ανάμεσα στ'άλλα - εάν αυτή η συμμετοχή του θα περιοριστεί(ή και αν αυτή ήταν η σκοπιμότητά της εξ'αρχής...) στην απλή παράθεση των δύο αυτών άρθρων...

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!

09/03/2006, 11:49:47
Admin ευχαριστώ για τα καλά λόγια

Το κείμενο το είχε βάλει παλιότερα ο beyond στο θέμα του ANUBIS
"Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;"

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=334

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

zagreasΜέλος
09/03/2006, 14:01:26
<Η πληροφορια ειναι δυναμη.
Εμεις ειμαστε η πληροφορια>

Συνθημα των ανωνυμων χακερς.

Εμεις εδω λεω να το αλλαξουμε.

Η Οstria ειναι η πληροφορια.>

999

nobody5001Μέλος
09/03/2006, 17:02:10
Πράγματι φίλε μου zagreas,

είναι εντυπωσιακή η φίλη μας η Ostria όταν πρόκειται να "σκαλίσει" και να "ξεθάψει" πληροφορίες από το διαδύκτιο...

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

09/03/2006, 20:32:27
Αγαπητή Ostria, ευχαριστώ κι εγώ πολύ για την πληροφορία(και για τον "κόπο" σου)!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!

10/03/2006, 01:08:38
quote:
Η Οstria ειναι η πληροφορια.>

Αγαπητοί zagrea kai admin σας ευχαριστώ!

-Arthur C. Clarke-

beyondΜέλος
16/04/2006, 22:40:34
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ..ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ OSTRIA..
ΤΕΛΙΚΑ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOOGLE? EΣΥ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΕΣ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

17/04/2006, 00:02:36
quote:

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ..ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ OSTRIA..
ΤΕΛΙΚΑ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOOGLE? EΣΥ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΕΣ ?

χεχεχε αγαπητέ beyond μακάρι να ήμουν! Τώρα θα ήμουν πλούσια και θα έγραφα από κάποιο νησάκι του Ειρηνικού!

-Arthur C. Clarke-

velialΜέλος
17/04/2006, 02:44:31
Νομιζω οτι το κειμενο ειναι μια πικροχολη σατυρα. Ειναι μια αγανακτηση ενος ανθρωπου που, ενω ο δυτικος κοσμος χρησιμοποιει την ιστορια του ως ιερο βιβλιο,ταυτοχρονα του χρεωνει ολα τα κακα της γης.

Φανταστειτε ενα κοσμο, ο οποιος θα θεωρουσε ιερους τους Αρχαιους Ελληνες, και τους σημερινους θα προσπαθουσε να τους εξοντωσει.

Αυτη ειναι η σκοπια που πρεπει να δουμε το κειμενο, και οχι η , και καλα, υπεροπτικη αναλυση ενος "νικητη". Ο χριστιανισμος ΔΕΝ επιβληθηκε απο τους εβραιους. Απλα βολευε την εξουσια. "Μεσα τα κεφαλια" "να εισαι καλος υπηρετης" "τα του καισαρος τω καισαρι"... αυτα ειναι τα μυνηματα του Jesus... η χαρα του εξουσιαστη!

Σαν τρελοι θα καναν οι φασιστες-αυτοκρατορες απο την χαρα τους. "Τα πιασαμε τα λεφτα μας" θα σκεφτηκανε. Ο σφαγεας "Μεγας Κωνσταντινος" κατοχυρωσε την πατεντα, και οι υπολοιποι ακολουθησαν.

Ε, αμα ο ηγετης της θρησκειας σου δεν μιλαει στο δικαστηριο, και καθεται να τον σταυρωσουν, περιμενοντας την εξουσια που ΘΑ του δωθει ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ... ε, η θρησκεια αυτη ειναι ΤΕΛΕΙΑ για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.

Τι εβραιοι και κουραφεξαλα...

"... Ο φανατισμός του, ο σαδισμός του, το σκλαβωμένο του μυαλό και οι απολυταρχικές του απόψεις σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζουν σε θεράποντα της επιστήμης."