- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
...πρώτα η Ελλάδα? Βρε,θα σε ΑΦΟΡΙΣΟΥΝΕ!
Άκου, ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!! Βρε, χίλια χρόνια ΡΩΜΙΟΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, παρά ΕΛΛΗΝΑΣ και.........καθολικός για παράδειγμα!!
Ακου ΘΡΑΣΟΣ!!!!
Δεν νομίζω.
Εδώ κοιτάμε εάν είναι η αφή του Αγίου Φωτός θαύμα η όχι. Εάν ένας παπάς ή ένας ‘Άγιος’ έκαναν κάτι καλό ή κακό ή οι απόψεις μας αντίκειται στο συγκεκριμένο δόγμα και το μισούμε ή το αγαπάμε για διάφορους λόγους , ΔΕΝ πρέπει να μας επηρεάζει .
Πρέπει να δούμε το θέμα καθαρά αντικειμενικά , καθαρά επιστημονικά.
Εάν ΔΕΝ είναι θαύμα αλλά κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Θειο , τότε θέλω να πιστεύω θα βρεθούν στοιχεία ατράνταχτα και θα αποδειχτεί με ότι αυτό έχει συνέπειες. Βέβαια ΜΕΧΡΙ να γίνει αυτό , ΚΑΛΛΙΣΤΟ είναι να είμαστε φειδωλοί σε αυτά που λέμε και να προσέχουμε εάν θέλουμε να αντιδικήσουμε να το κάνουμε όχι επιθετικά , γιατί τότε θα μας κατηγορήσουν για λασπολόγους και συκοφάντες. Μπορούμε να διατηρούμε την αμφισβήτηση μας χωρίς να προσβάλουμε τον άλλο.
Εάν βέβαια βρούμε ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ στοιχεία ΚΑΛΛΙΣΤΟ είναι να τα χώσουμε και να είμαστε αμείλικτοι.
Όσοι από την άλλη πιστεύουν ότι είναι θαύμα δεν χρειάζεται να αντιδικούν με τους άλλους και να τους κατηγορούν , αλλά να τους ακούνε προσεχτικά , να κρίνουν τα επιχειρήματα τους όχι με βάση την πίστη τους (γιατί απλούστατα οι άλλοι δεν πιστεύουν στα ίδια) αλλά βάση στοιχείων και απλής λογικής.
Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα , έχω καταλήξει κατά την άποψη μου στα παρακάτω συμπεράσματα.
Όσοι πιστεύουν στο Θαύμα είναι σε καλύτερη θέση από τους άλλους που κατηγορούν για τον απλούστατο λόγο ότι αφού κατηγορούνται είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Οι επιχειρηματολογία ΚΑΠΟΙΩΝ από τους κατήγορους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην θέση ότι ο χριστιανισμός γιαυτους είναι κάτι αποκρουστικό , και ψεύτικο , άρα αφού έχουν στοιχεία για κάποια εγκλήματα ΚΑΠΟΙΩΝ χριστιανών καθετί το οποίο έχει σχέση με αυτή την θρησκεία είναι εξίσου βρόμικο.
Κάποιοι άλλοι θέτουν στοιχεία ποιο συγκεκριμένα ως προς την δημιουργία του Φωτός , αυτανάφλεξη κεριών , δημιουργία πλάσματος και γενικά μέσο κάποια επιστημονικής διεργασίας. Όντως υπάρχει επίτευξη δημιουργίας φλόγας , φωτός , αλλά υπάρχει πρόβλημα από μέρους τους να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι με αυτόν τον ΤΡΟΠΟ δημιουργείτε και το συγκεκριμένο Φως.
Κάποιοι άλλοι αναφέρουν τον Κοραή και ένα βιβλίο που έγραψε περί Αγίου Φωτός (το οποίο δεν το έχω διαβάσει) , στα αποσπάσματα όμως που έχουν παρατεθεί δεν διαβάζουμε τίποτα για ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ , αναφορές κατηγορίας μόνο που ο καθένας μπορεί να τις αμφισβήτησης αφού δίνονται ατεκμηρίωτα. Εάν τεκμηριώνονται με αδιάσειστα στοιχεία παρακαλώ να παρατεθούν από τους φίλους που έχουν τον βιβλίο.
Μια παράκληση όχι άλλος ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ , είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ (όσοι είμαστε γιατί πιστεύω ότι στατιστικά θα υπάρχουν και δούρειοι ίπποι) αυτό είναι που πρέπει να μας ενώνει. ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
Ας ηρεμίσουμε.
ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"
Edited by - ΕΛ on 03/11/2003 00:24:18
quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ..ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ..ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΟΛΙΓΟΝ,ΤΑ ΒΑΖΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ,ΤΡΩΓΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ..ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ ΜΑΣ ?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗ Η ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ? ΜΗΠΩΣ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ,ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ?
Έχω άποψη πάνω στο θέμα (αν και δεν νομίζω ότι πρέπει να το αναλύσουμε εδώ)
Επιγραμματικά νομίζω ότι αυτό είναι δικαιολογία η οποία μας δόθηκε από ξένα κέντρα και ανθέλληνες , ότι δηλαδή και καλά το αγνό πάθος μας σκοτώνει τους ήρωες μας , ενώ στην πραγματικότητα αυτό το κατάφεραν με διάφορες δολοπλοκίες που επηρέαζαν τις μάζες οι εχθροί του ελληνισμού. Η αρχαία Αθήνα δίνει πολλά παραδείγματα όπου οι μάζες πλανήθηκαν και εξόντωσαν (είτε φυσικά είτε ηθικά) ήρωες.
Ας αφήσουμε λοιπόν το πάθος στον έρωτα και ας κρατάμε καθαρό μυαλό μπας και κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη.
Αμφισβήτηση λοιπόν αλλά με επιχειρήματα , σωστά τεκμηριωμένα και όχι φωνές και φανατισμούς αυτό είναι ο Έλληνας ο Φωτεινός Νους , και όχι ο τυφλός από το στιγμιαίο πάθος που υποκινείται συνήθως από ανθέλληνες.
ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"
Έψαξα λίγο και αυτό που βρήκα ήταν ότι ο Πατριάρχης Διόδωρος εκοιμήθη 19-12-2000
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.print_unique?entypo=A&f=16925&m=N20&aa=4
Το Πάσχα ήταν 15-04-2001
Πατριάρχης βγήκε ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος 13-08-2001
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.print_unique?entypo=A&f=17115&m=N08&aa=1
Αυτό πάει να πει ότι όποιος πείρε το Φως δεν ήταν Πατριάρχης , νομίζω ότι το Φως το πείρε ο Ειρηναίος εκείνο το Πάσχα , και του πήγε γούρι και πείρε μετά από 4 μήνες τον τίτλο του Πατριάρχη. Δεν βρήκα όμως από το ψάξιμο στις εφημερίδες των Νέων και του Βήματος τι έγινε εκείνο το Πάσχα . Ίσως κάποιος φίλος αν βρει κάτι να μας το πει.
ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"
ΕΛ:
"Εάν ΔΕΝ είναι θαύμα αλλά κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Θειο , τότε θέλω να πιστεύω θα βρεθούν στοιχεία ατράνταχτα και θα αποδειχτεί με ότι αυτό έχει συνέπειες. Βέβαια ΜΕΧΡΙ να γίνει αυτό , ΚΑΛΛΙΣΤΟ είναι να είμαστε φειδωλοί σε αυτά που λέμε και να προσέχουμε εάν θέλουμε να αντιδικήσουμε να το κάνουμε όχι επιθετικά , γιατί τότε θα μας κατηγορήσουν για λασπολόγους και συκοφάντες. Μπορούμε να διατηρούμε την αμφισβήτηση μας χωρίς να προσβάλουμε τον άλλο.
Εάν βέβαια βρούμε ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ στοιχεία ΚΑΛΛΙΣΤΟ είναι να τα χώσουμε και να είμαστε αμείλικτοι."
Εχει αποδειχθεί (ας το σημειώσουμε για πολλοστή φορά...)ότι πρόκειται ΓΙΑ ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΞΗ!
Επίσης: είναι ξεκάθαρο ιστορικά ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ "ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ", ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ" ΜΑΜΑΚΑΣ ΤΟΥ! Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ "ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ" (!) ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΣΤΑΥΡΟΥ" ΜΕ..............ΣΠΥΔΑΙΟΤΕΡΑΝ ΕΥΧΗ!!!!!! Αμάν πιά αυτό το κόλλημα που τρώτε με ότι σας έχουνε φυτέψει στον εγκέφαλο! Ανοίξτε μωρέ τα μάτια σας και στείλτε εκεί που αρμόζει τους θεατρίνους θεουργούς!
Η "Λογική" δε που αναπτύσσεται είναι τουλάχιστον.....αποστομωτική!
Δηλαδή άν σας πώ ότι επάνω στον Κρόνο υπάρχουνε οι...χαμένοι Ατλαντες, έως ότου αποδειχθεί το αντίθετο θα με σέβεστε ως........κορυφαίο επιστήμονα? Μήπως ΕΓΩ θα έπρεπε να αποδείξω φίλτατε ΕΛ αυτά που λέω? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ?
Μήπως το παπαδαριό θα έπρεπε να αποδείξει ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ "ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ.......ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΩΝ?
Και για να καταλήγουμε: μήν τρέφετε αυταπάτες μωρέ! Είναι ποτέ δυνατόν ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ? Αυτά τα πετάνε πρός το Θεοφοβούμενο ποίμνιο τους, προκειμένου να τους "αποδεικνύουνε" το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!
Να βγούνε δηλαδή μετά και να πούνε ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?? Ότι σας δουλεύουμε ψιλό γαζί ΕΠΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ? ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ? ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ "ΑΓΙΟΥΣ" "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ? Ξυπνήστε μωρέ, δείτε έστω για λίγο τα πράγματα απο την ανθρώπινη πλευρά. Διότι, άνθρωποι τα δημιούργησαν ΟΛΑ!
Η αλήθεια είναι πιό σκληρή απο το ψέμα. Και το ψέμα άρχισε εδώ και καιρό ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Είχανε αρκετό καιρό μπροστά τους οι δημιουργοί της νέας ηθικοπλαστικής σχολής για να αποδείξουνε αυτά για τα οποία κόπτονταν. Το αποτέλεσμα όμως ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ. Ο χρόνος θα δείξει..........
quote:
Γιατί λοιπόν, για του λόγου το αληθές, ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ π.χ. ΓΙΑ 15 ΨΩΡΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΑ ΣΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ «ΑΓΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ» ΤΗΣ ΓΙΑΧΒΕΔΟΦΛΟΓΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕΙ ΠΑΣΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ?? Έλα ντε!Γιατί ΔΕΝ κρατάει για παράδειγμα την….άγια φλόγα ο ίδιος ένδοξος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ? ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ! (….μην μας καεί ο θεουργός και εντελώς!)

Ξεχασιάρη - ξεχασιάρη....!!!
άσε την.....ατραξιόν των θεουργών για κανένα meeting χριστιανόπληκτων. Εκεί θα βρείς (ίσως) και κανέναν που να "φορτωθεί" με τις χολυγουντιανές λήψεις.
Αντε ρε καημένε hrismig............
και μιάς και μπαίνεις στον κόπο να.....παλαίψεις για την αλήθεια (!), γιατί δέν ενημερώνεις το κοινό ως πρός τα ερωτήματα που έχω θέσει? Αντε ντε!
ΠΩΣ ανακαλύφθηκε ο (να'χαμε να λέμε..) "Πανάγιος Τάφος"?
ΤΙ γίνονταν 300 χρόνια πρίν της "Αγίας" Ελένης?
ΓΙΑΤΙ δέν γνωρίζει κανένας "Πατέρας" ή άλλος απολογητής ΤΙΠΟΤΑ σχετικά ΠΡΙΝ τον 10ο αιώνα?
ΤΙ έγινε με την Γιαχβεδοφλόγα όταν ΕΦΥΓΕ ο έλεγχος του ναού απο τους Ορθοδόξους? Συνέχισε να καίει, ή......ήθελε ΜΟΝΟ Ορθοδόξους η αφεντιά Του??
ΠΟΙΟΣ πρωτοανέφερε το....."θαύμα"? Ορθόδοξος ή.....Καθολικός?
Ασε λοιπόν τις θεατρικές παραστάσεις και σοβαρέψου!
quote:
Ασε λοιπόν τις θεατρικές παραστάσεις και σοβαρέψου!
Κατ' αρχήν που βλέπεις τη θεατρική παράσταση; Σε εμένα ή σε εσένα;
Αφού δεν αντέχεις τη πίεση...γιατί το παιδεύεις;
Πες μου λοιπόν, η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ; Γιατί αν όλα κατ' εσέ είναι "φταχτά" να μην το συζητάμε και κουραζόμαστε άδικα!
Με αυτόν τον τρόπο που λειτουργείς, ΕΣΥ είσαι που εθελοτυφλείς. Κλείνεις τα μάτια με ότι δεν κολάει στην ιστορία που πας να πασάρεις. Περιμένεις να χαθούν λίγες σελίδες, να μην δεις για λίγο και τον hrismig και τσουπ! βουτάς την ευκαιρία να ρωτήσεις κάποιους νέους στην συζήτηση με την ελπίδα ότι δεν είδαν τα προηγούμενα.
Τώρα σε ότι αφορά αυτά που ρωτάς. Πες μου την αλήθεια στο παρακάτω ερώτημα και θα σου απαντήσω σε ότι έχει σχέση με το θέμα (και μόνο) ΆΜΕΣΑ.
Ρωτάς γιατί δεν γνωρίζεις και θέλεις να μάθεις ή γιατί γνωρίζεις και θέλεις να μας δείξεις ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ;;;
Άντε να σε δω τώρα...πάλι θα ξεφύγεις με "παράπλευρες" τοποθετήσεις (τύπου Αγίας Ελένης κ.λ.π.) ή θα απαντήσεις για ΜΙΑ φορά στη ζωή σου;
ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΑΡΧΑΙΑ ΦΘΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (1450μ.) ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΤΖΙΠ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ (ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ). ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ.
ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΘΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ Η ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΜΗΛΕΥΜΕΝΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ.(ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ).
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΤΖΙΠ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΜΑΤΑ ΜΕ ΠΥΡΑΜΟΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΗ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥΣ ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΗΤΑΝΕ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ << ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ ΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟΙ ΜΑΧΕΣΘΑΙ>> ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΜΑΧΕΣΘΑΙ 'Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΣΚΑΦΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΛΟΓΩ ΔΡΟΜΟΥ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?
1)ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 'Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΣΑΠΕΣ 'Η ΑΠΟ ΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
2)ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΜΗΛΕΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΑ?
3) ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1997-98 ΤΖΙΠ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙΚΑ (2-3 ΤΖΙΠ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ).
4) ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΨΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝΕ ΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ!
TIMAIOS
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,ΓΝΩΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....
quote:
ΣΤΗΝ ΦΘΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
Μια στιγμη να ρωτησω λιγακι γιατι μπερδευτηκα....
Ο Αχιλλεας δεν ηταν γιος του Βασιλεια των Μυρμηδονων στη Θεσσαλια??? Τι δουλεια ειχε με τη Φθιωτιδα?
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Γιατί δεν ρωτάς στην αρχαιολογική?
Θα χαρούν να σου εξηγήσουν.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Σύμφωνα με σχετικό χωρίο της Ιλιάδας, οι Μυρμιδόνες, πολεμιστές της περιοχής της Φθίας, όπως αναφέρει έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Τροίας με πενήντα πλοία και αρχηγό τον Αχιλλέα. Μετά από μελέτη των έργων του Ομήρου, καθώς και άλλων Ελλήνων και ξένων ερευνητών και επιτόπια τοπογραφική έρευνα στην περιοχή της Φθιώτιδος, η αρχαία Ομηρική Φθία, εντοπίζεται στην αρχαία πόλη Ναρθάκιον, στο κάστρο Λιμογαρδίου, κοντά στη Λαμία, νοτίως της Όθρυς. Δηλαδή η αρχαία Φθία περιείχε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρεια Φθιώτιδας.
Ο Αχιλλέας στην ραψωδία Ι αναφέρει το όνειρο του να γυρίσει στην Φθία μετά τον πόλεμο, μια από τις πιο πλούσιες περιοχές του γνωστού τότε κόσμου μετά τις Αιγύπτιες Θήβες. Νομίζω στην Φθία αναφέρεται και ο Σωκράτης, λίγο πριν πιει το κώνειο στον «Τιμαίο». Η αρχαία Φθία περιείχε περιοχές και της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας, και η αρχαία πόλη Φθία, εντοπίζεται κοντά στα σημερινά Φάρσαλα. Οι περιοχές που είχαν δοθεί από τον Πηλέα στην δικαιοδοσία του Αχιλλέα ήταν 6, νομίζω μια από αυτές ήταν και η περιοχή που αναφέρει ο φίλος nicolasote. Η επικράτειά του εκτείνονταν σε πεδινές (Φθία), ορεινές (Τρηχίνη) και παράλιες περιοχές (Αλός – Αλμυρός).
Βέβαια, αν και κατάγομαι και γω από την Φθιώτιδα, πρέπει να αναφέρω ότι καταγωγή από τον Αχιλλέα διεκδικούν και οι Μανιάτες, θεωρώντας πως κατάγεται όχι από την Οίτη αλλά από το Οίτυλο που αν δεν κάνω λάθος είναι χωριό της Μάνης.
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Όσον αφορά βέβαια το αρχικό ερώτημα του nicolasote, νομίζω ότι, αν μένεις ακόμη στην περιοχή, θα αξιζε να ρωτήσεις την αρχαιολογική εφορία της περιοχής σου, γιατί αν πρόκειται για κάτι εκτεθειμένο θα το γνωρίζουν σίγουρα, αν όχι, θα άξιζε να το μάθουν. Τώρα, για Τάφος του Αχιλλέα, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, όχι γιατί αποκλείεται να μεταφέρθηκε η σωρός του στην Φθία, όπως επιθυμούσε, αλλά στην περιοχή από όσο γνωρίζω έχουν γίνει άπειρες μάχες κατά την αρχαιότητα. Όποτε λογικά θα έχει ταφεί λαός εκει πάνω.
TIMAIOS