- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ(ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ...Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ)
ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Διότι, ο κόσμος δέν υπήρξε ποτέ "αποστειρωμένος".
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παρατίθενται από εσάς φίλοι μου (τουλάχιστον όσα αποσκοπούν στη διεύρυνση των γνώσεών μας). Αλλά σας παρακαλώ πολύ αφήστε τις διαμάχες και τους διαξιφισμούς οι οποίοι δεν βοηθούν και δεν καταλήγουν πουθενά.
Βρε SCHWABE καλό είναι να ταρακουνιόνται τα νερά αλλά μέχρις ενός σημείου. ΑΙΟΝ και εσύ ορμώμενος από την καυστική πένα του SCHWABE πέφτεις στην παγίδα του.
Όποιος έχει επιχειρήματα ας τα παραθέσει. Εμείς οι μη-κατέχοντες τα θέματα τα οποία πραγματεύεστε μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη χωρίς αναγκαστικά να πρέπει να διαβάζουμε απαντήσεις κενές περιεχομένου. Νομίζω (αν δεν κάνω λάθος κάποιοι από εμάς) ότι ούτε διπολική σκέψη έχουμε, ούτε υπεργενικεύουμε τα γεγονότα, ούτε παραγνωρίζουμε τα θετικά, ούτε βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, ούτε είμαστε του «πρέπει» ή «δεν πρέπει».
Ευχαριστώ
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
--Je^3--
αν και ξεφεύγω απο το θέμα, θα σου παραθέσω την παρακάτω θέση.
Αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν οι φίλτατοι χριστιανοί, είναι ότι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Η θρυλική χριστιανική ηθική που ευαγγελίζονται, η οποία υποτίθεται θα “αντικαθιστούσε” το παλιό ήθος, ΥΠΗΡΞΕ ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ!
Και σε τελική ανάλυση: ΟΛΕΣ ΟΙ «ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ παρερμήνευσαν και κακοποίησαν την (υποτιθέμενη) διδασκαλία του Χριστού που οι ίδιοι κόπτονται!
Διότι, μελετώντας ΤΑ ΜΕΣΑ που μεταχειρίστηκε ο χριστιανισμός για να επικρατήσει ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ μπορούμε να το δούμε.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν την αγωνία τους, αλλά και αυτοί θα πρέπει να καταλάβουνε ότι ο χρόνος τους είχε δώσει ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (…το «ΔΩΣΕΙ» σε εισαγωγικά!) να αποδείξουνε στον κόσμο την θρησκεία της αγάπης που διαλαλούσανε, όμως τελικά-και στην ουσία-όλα ήτανε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβολής εξουσίας.
Απλά, με «σημαιοφόρο» την θρησκεία πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!
Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά. To αποτέλεσμα αυτής της "πραγματικότητας" υπήρξε μια αδιάκοπη, έως τις ημέρες μας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΤΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ.
Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία! Ο ταχύτατα (κρατική επιβολή βλέπεται…) διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος.
Οι τυμπανοκρουσίες περί της φιλάνθρωπης και ηθικοπλαστικής αποστολής της νεοϊδρυθείσας ρωμαιοχριστιανικής εκκλησίας, «παραμελήθηκε» προκειμένου να δώσει τη θέση της ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.
Αποτέλεσμα του κακέκτυπου αυτού ήτανε οι Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοθελητές, Παυλικανοί και κάθε είδους «αντιφρονούντες» του νέου Κωνσταντίνειου δόγματος.
Κάθε τέτοια ομάδα που εξέφραζε μια διαφορετική άποψη περί της σύνθεσης του Θείου, ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. Πάντοτε βέβαια με τις «ευλογίες» των ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ εκπροσώπων του Γιαχβέ επί της γης……….
Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου ΑΛΛΑΖΕΙ οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ!!
Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του πατερικού λόγου. Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών «άθλων»!
Και συγκεκριμένα κάτι ακούστηκε νε λέει το μέλος zezmperg.......
Για να δούμε.
γιατι πλεον αρχισαν να τους παιρνουνε χαμπαρι ολοι...
και ΑΤΜΟΥΛΑ μου,τι τρυφερα που φερεσαι
σε οσους σε χαιδευουν η λιβανιζουν
και πως δειχνεις τα νυχακια σου
σ'οσους σου δειχνουν κατι απο την προσωπιδα σου...
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ...
Edited by - Helios on 26/11/2003 15:14:02
-----WELCOME BACK, HELIOS-
...καθρεφτιστηκες, καλο μου;
γιατι αυτο το κανεις...εσυ![]()
μιλα για σενα καλυτερα/ετσι κανω η ψυχη/δεν σ'εκρινα (θελεις;)
"δεν εχω προβλημα αν δεν μου το δημιουργησουν..."
-σου λεει κατι αυτο;-
..μπορει να μην συμφωνω ουτε με σενα ,ουτε με τον Swabe,ουτε με τον Αιον/δεν ξερεις! πως συμπεραινεις βρε αδερφε;
(με γνωριζεις η πηρες τωρα το μειλ μου...;)
Ενα πραγμα ομως σε σχεση με ολα τα θεματα που σας "καινε" μπορω να επαναλαβω...:
quote:
Ισως, εάν διαβάσουμε με πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ το μυαλό μας απο "ετοιμασμένες" καθώς και σκόπιμα γραμμένες αράδες, να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς συνέβαλαν οι διάφοροι μύθοι και πραγματικές ιστορίες που προϋπήρξανε του χριστιανισμού.Διότι, ο κόσμος δέν υπήρξε ποτέ "αποστειρωμένος".
..εχω παρατηρησει(ΑΦΟΥ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ) οτι +οι τρεις* αυτο θελετε να επαναλαμβανετε...
Καντε το.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.-
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ*
...ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ*;
ΔΕΝ ΕΧΩ !(ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...)
-ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΟΥΡΙΤΣΑ" ΜΟΥ;
ΕΙΠΑΜΕ :ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ + ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ="ΣΠΑΝΙΑ"-
..free your mind dear...![]()
...makia
-----
(Swabe, φιλε μου μαλλον σε πηρε "ξωφαλτσα" αυτο...
συγνωμη για "ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ/ΑΝΩΤΕΡΑ..ΒΙΑ ΓΑΡ")
*"ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ"![]()
Δια, γιατι δε ριχνεις τους κεραυνους σου... να καθαρισει ο ...τοπος...
Edited by - ΑΤΜΑ on 26/11/2003 15:16:58
Κυτταξε μονον πως δειχνεσαι εσυ,σε αναλογες περιστασεις.
Δεν ενεχει την εννοια προσωπικης επιθεσης
γιατι δεν με ενδιαφερουν οι προσωπικες επιθεσεις.
Την πρωτη φορα με ενδιεφεραν τα αντικαθρεφτισματα.
Τωρα με ενδιαφερουν αλλα,θα το κρατησω ομως μυστικουλι,
γιατι χανει την δυναμικη του.
Για το ωραιο θεμα δεν εχω αντιρρηση,
και ηδη κυκλοφορησε νεο βιβλιο για το θεμα
απο την ΚΥΒΕΛΗ,νομιζω.
Φιλακια,και καλη αυτογνωσια.
quote:
γιατι δεν με ενδιαφερουν οι προσωπικες επιθεσεις
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ...
(ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΕΣΣΕΤΖΕΡ/ΝΑ ΒΡΙΣΤΕΙΤΕ IN REAL TIME....;
(...ΧΜΜ ΩΡΑΙΑ+ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ..)
XXX
Πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου, δεν είναι εδώ μέρος για ευαίσθητες ψυχές...ώπα καθρεφτίστηκα ?
Απ'ότι θυμάμαι ο χέλιος σε ένα άλλο τόπικ σου την είχε πέσει απ'έξω,απ'έξω... μάλλον τον "χυλοπήτιασες" και δεν μπορεί να το χωνέψει ε ?
Τι να κάνουμε, έτσι είναι το ΕΓΩ.
αλλά οτι χαιδεύω και την ΑΤΜΑ ...ε αυτό ειλικρινά είναι άδικο...
το τι έχει ακούσει απο μενα η κακομοίρα...
Διαβάστε σχετικά με την απενεργοποίηση αυτή στο μήνυμά μου (Απεστάλη: 04/02/2012, 17:52:49) στο άλλο θέμα του ίδιου θεματοθέτη:
Εκλογές 2012 (ενα σατιρικό βιντεακι για τις επερχόμενες εκλογές)