- Ο άνθρωπος πεταλούδα - Mothman - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Κάποιες άλλες υποτιθέμενες οντότητες -συχνά σε άλλα μέρη της Αμερικής- μετέφεραν προβλέψεις και πληροφορίες μέσω "επαφικών" (contactees: ανθρώπων που θεωρούν πως βρίσκονται σε επαφή με εξωγήινες οντότητες). Κάποιες από αυτές τις θρυλούμενες πληροφορίες ήταν ψευδείς και κάποιες αληθείς.
Η ιστορία με τη "θηλυκή" οντότητα αναφέρεται πρώτα (αν δε με απατά η μνήμη μου) στο "Οι πύλες του Αλλόκοσμου" του Θανάση Βέμπου και από εκεί το μεταφέρει ο Βαγγέλης Ζήσης στο "Αρχέτυπο του Μαυροντυμένου ανθρώπου".
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Χμ.. την είδα και εγώ την ταινία (περιοδικό CINEMA) διαφωνώ με την μετάφραση του Mothman καθώς moth στα αγγλικά = «Νυκτόβιο λεπιδόπτερο» οπότε Mothman = «Νυκτόβιος λεπιδόπτερος άνθρωπος» πράγμα που θεωρώ πολύ πιο επιτυχημένο από το απροσδιόριστο «ψυχάνθρωπος» που δεν σημαίνει τίποτε εδώ που τα λέμε σε σχέση με το Mothman που είναι πλήρες νοήματος για τους αγγλοσάξονες.
Φίλε μου XD,
Έχεις δίκιο σχετικά με την αυτολεξεί μετάφραση του mothman. Εγώ απλά ήθελα να πάω την μετάφραση του ονόματος αυτού του πλάσματος... λιγάκι... παραπέρα..
Νομίζω ότι η λέξη moth, στ’ αγγλικά, σημαίνει σκόρος. Σ’ ελεύθερη μετάφραση το μεταφράζουν πολλοί ως «πεταλούδα» (αν και δεν είναι σωστό αφού υπάρχει η λέξη “butterfly”).
Αν παρατήρησες, στην μετάφραση που έχουν κάνει στο dvd που έδωσε δώρο το περιοδικό, σε κάποια σκηνή, όταν μιλάει ο πρωταγωνιστής R. Gere με τον συγγραφέα του βιβλίου που τον ενδιέφερε, αναφέρει (ο συγγραφέας) ότι η πεταλούδα σε κάποιες θρησκείες συμβολίζει την ψυχή.
Υπάρχει λοιπόν άραγε περίπτωση αυτό το πλάσμα να διαισθάνεται επερχόμενες καταστροφές («χάρισμα» που έχουν και κάποιοι άνθρωποι λίγοι άνθρωποι) και απλά και μόνο να προειδοποιεί????
Αυτό επίσης που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στο pc μου, που υπάρχει εγκατεστημένο ένα πολυ-λεξικό, όταν έδωσα την λέξη ΨΥΧΗ μου έδωσε σαν συνώνυμα, τις λέξεις:
Άνθρωπος – ενεργητικότητα – ζωτικότητα – πεταλούδα – πνεύμα.
Δεν είναι λιγάκι περίεργο που αναφέρεται και η λέξη πεταλούδα?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου στο θέμα.
Θα ήθελα να συζητήσουμε κάποιες απ’ αυτές σιγά-σιγά, αν φυσικά το θέλεις και ‘σύ.
Σχετικά με το πρώτο σου μήνυμα, μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφεις. Θα ήθελα όμως να σημειώσω, ότι σ’ αυτό το θέμα δεν συζητάμε σχετικά με την ταινία ή με το βιβλίο του Keel (το οποίο σε πολλά σημεία ήταν υπερβολικόοοοοο), αλλά με το αν υπάρχει αυτό το πλάσμα.
Ξεκίνησα το θέμα ορμώμενη από την ταινία (όπως και αναφέρω) αλλά οι μαρτυρίες που υπάρχουν (χωρίς φυσικά να θεωρώ ότι η μαρτυρία μας «δίνει» μια απόδειξη) δείχνουν ότι (αν δεχτούμε την ύπαρξη αυτού του πλάσματος) ο mothman δεν υπήρξε μόνο την δεδομένη στιγμή στο point pleasant που έγινε «γνωστός», αλλά υπήρχε πολύ νωρίτερα και υπάρχει (?) ακόμα.
Σε προσωπικό επίπεδο, μέχρι και αυτή την στιγμή, δεν μπορώ να πω ότι έχω πειστεί για την ύπαρξή του, αλλά μ’ ενδιαφέρει και προσπαθώ να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία.
Θα επανέλθω σχολιάζοντας το επόμενο μήνυμά σου.
Ευχαριστώ

* Ειρήνη *
Μέχρι τότε θα περιοριστώ στο εξής:
Δεδομένης της δημοσιότητας που πήρε το φαινόμενο από το βιβλίο και την ταινία (και όχι κι από άλλες πηγές όπως άλλα γνωστότερα φαινόμενα) θεωρώ δύσκολο να τα αποσυνδέσουμε. Ποιός ήξερε τον όρο Mothman πριν από αυτά; Ποιός ανέφερε, καν, παρόμοια περιστατικά πριν από αυτά; Γιατί πρέπει να πάρουμε σοβαρά κάθε "αστικό θρύλο" σκαρφίστικε ο οποιοσδήποτε ΑΦΟΥ είχε δει την ταινία ή διάβασε/άκουσε για το βιβλίο;
Πολύ φοβάμαι πως δεν είναι δυνατόν να βεβαιωθούμε πως υπάρχουν πραγματικά άλλες ταυτόσημες μαρτυρίες, πόσο μάλλον να μελετήσουμε την πιθανή αλήθεια τους. Έχω την εντύπωση (που ενισχύεται από την έλλειψη άλλης βιβλιογραφίας που να δείχνει ότι κι άλλοι στον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει τέτοια κύματα εμφανίσεων) πως δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες μαρτυρίες, μόνο κατασκευασμένες φήμες που βρίσκει κανείς μόλις στο 3% των site που αναφέρουν τον Mothman. Τι υλικό μας δίνει αυτό και για πόσο σοβαρές υποθέσεις;
No Method, No Guru, No Teacher
quote:quote:
Χμ.. την είδα και εγώ την ταινία (περιοδικό CINEMA) διαφωνώ με την μετάφραση του Mothman καθώς moth στα αγγλικά = «Νυκτόβιο λεπιδόπτερο» οπότε Mothman = «Νυκτόβιος λεπιδόπτερος άνθρωπος» πράγμα που θεωρώ πολύ πιο επιτυχημένο από το απροσδιόριστο «ψυχάνθρωπος» που δεν σημαίνει τίποτε εδώ που τα λέμε σε σχέση με το Mothman που είναι πλήρες νοήματος για τους αγγλοσάξονες.Φίλε μου XD,
Έχεις δίκιο σχετικά με την αυτολεξεί μετάφραση του mothman. Εγώ απλά ήθελα να πάω την μετάφραση του ονόματος αυτού του πλάσματος... λιγάκι... παραπέρα..
Νομίζω ότι η λέξη moth, στ’ αγγλικά, σημαίνει σκόρος. Σ’ ελεύθερη μετάφραση το μεταφράζουν πολλοί ως «πεταλούδα» (αν και δεν είναι σωστό αφού υπάρχει η λέξη “butterfly”).
Αν παρατήρησες, στην μετάφραση που έχουν κάνει στο dvd που έδωσε δώρο το περιοδικό, σε κάποια σκηνή, όταν μιλάει ο πρωταγωνιστής R. Gere με τον συγγραφέα του βιβλίου που τον ενδιέφερε, αναφέρει (ο συγγραφέας) ότι η πεταλούδα σε κάποιες θρησκείες συμβολίζει την ψυχή.
Υπάρχει λοιπόν άραγε περίπτωση αυτό το πλάσμα να διαισθάνεται επερχόμενες καταστροφές («χάρισμα» που έχουν και κάποιοι άνθρωποι λίγοι άνθρωποι) και απλά και μόνο να προειδοποιεί????
Αυτό επίσης που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στο pc μου, που υπάρχει εγκατεστημένο ένα πολυ-λεξικό, όταν έδωσα την λέξη ΨΥΧΗ μου έδωσε σαν συνώνυμα, τις λέξεις:
Άνθρωπος – ενεργητικότητα – ζωτικότητα – πεταλούδα – πνεύμα.Δεν είναι λιγάκι περίεργο που αναφέρεται και η λέξη πεταλούδα?
* Ειρήνη *
Χμ..
Στο «Λεξικό των Συμβόλων» (Τζ. Κούπερ) μετά την Πεταλούδα που σαφώς συμβολίζει την Ψυχή υπάρχει μια μικρή αναφορά στην «Πεταλούδα της Νύχτας» (μάλλον πρόκειται για τις γνωστές μαύρες πεταλούδες;; ) προσδιοριζόμενη ως «μια μορφή Ψυχής».
Τώρα αν μπω στον πειρασμό να συνδυάσω την συγκεκριμένη αναφορά με το “Moth” όπου κατά το λεξικό G-Word είναι το «Νυκτόβιο» λεπιδόπτερο στην εντομολογική του ερμηνεία (διότι Σκόρος = clothes moth κατά το αυτό λεξικό) τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Mothman γίνεται η (μαύρη ; ) «Πεταλούδα της Νύχτας» δηλαδή «μια μορφή Ψυχής» κατά Τζ. Κούπερ (ενδιαφέρον..)
--
Να διαισθάνεται ή να γνωρίζει ενδεχομένως Ναι καθώς τα πνευματικά όντα έχουν πολυγνωσία (αλλά όχι παντογνωσία) άραγε θα μπορούσε όμως και να τα προκαλεί θελημένα ή αθέλητα;
--
Τώρα το που η αλήθεια και που το ψεύδος ουδείς γνωρίζει ..
--
Για την ιστορία αναφέρω πως το ιπτάμενο πλάσμα στα Σπάτα που προανέφερα είναι μάλλον μια φτερωτή «Σφήγκα» (άντε σε λίγο θα δούμε και Griffins
) κατά το άρθρο του Γιαννόπουλου στο Τ.Μ. η οποία μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία με την «Γυναικά-Πουλί».
Η οικογένεια Jackson ισχυρίζεται ότι κάποιο Σαββατόβραδο, κατά την διάρκεια μιας βόλτας σε δασική περιοχή κοντά στο σπίτι τους (δυστυχώς δεν αναφέρουν που ακριβώς), βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα περίεργο όν, το οποίο και ισχυρίζονται ότι είναι ο mothman.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσα από το αυτοκίνητό τους:

Ισχυρίζονται ότι το πλάσμα πέταξε αμέσως μόλις κατάλαβε την παρουσία τους:

Την επόμενη μέρα ξαναπήγαν στο ίδιο μέρος όπου έβγαλαν κάποιες φωτογραφίες

Επίσης αναφέρουν ότι πολύ κοντά στο σημείο όπου είδαν αυτό το πλάσμα, βρήκαν και ένα καταφαγωμένο σκυλί (το οποίο και είχαν φωτογραφία στο site αλλά για προφανείς λόγους δεν το προσθέτω εδώ) και το συνδυάζουν με την ύπαρξη του mothman.
Προσωπικά βλέπω στην 2η φωτό, ένα πλάσμα, σαν τεράστια πεταλούδα για ν’ ακριβολογώ, αλλά για περισσότερα... δεν είμαι σίγουρη
Τώρα για το αν οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές (δυστυχώς όπως έχω ξαναπεί δεν έχω γνώσεις σ’ αυτό το θέμα) και για το τι δείχνουν, αυτό είναι κάτι που θα κρίνει ο καθένας μας.
Θα επανέλθω το συντομότερο.

* Ειρήνη *
quote:
Πριν από ένα ταξίδι πήγα να ψνωίσω μερικά βιβλία για το δρόμο και πηρα και αυτο του Keel. Βαισκά νομιζα ότι θα ήταν αποκελιστικα για τον Mothman΄,από την οπτικη γωνια ενος δημοσιαγραφου-ερευνητη αλλα ψιλοαπογοητευθηκα γιατι τον τυπο τον εκοψα λιγο φευγατο.Οχι οτι εχω κατι με τους "ερευνητες" εξω απο τα συνηθισμενα,αλλά το βιβλιο εμοιαζε περισσότερο με παραληρημα.Εξωγήινοι,MOthman και ο Keel στο κέντρο μιας συνωμοσιας που θελει να τον σωπασει.Δεν ξερω,δεν τον πηρα σοβαρα.
Βεβαια,αυτο δεν εχει καμια σχεση με τις μαρτυριες για τον Mothman
Φίλε paralia,
Νομίζω πως έχεις δίκιο. Έχω βρει μαρτυρία στο internet ενός φίλου του Keel (δημοσιογράφος και αυτός) όπου λέει ξεκάθαρα ότι ο Keel είχε πει αρκετές φορές πως μέσα στο βιβλίο αυτό, πέρα από κάποια γεγονότα & μαρτυρίες, έβαλε και πολλά «προσωπικά» στοιχεία όπως είπε, προς χάρη.... των πωλήσεων...!

* Ειρήνη *
Αυτό έγινε, όπως λέει, στις 16 Ιανουαρίου 2004 σε κάποια περιπολία που έκανε και ισχυρίζεται ότι μία πολύ ψηλή, ανθρωποειδής οντότητα (προσοχή μιλάει για γυναικεία οντότητα!!), προσγειώθηκε μπροστά στο αμάξι του από δέντρα της περιοχής και του επιτέθηκε.
Επίσης αναφέρεται ότι μετά την «περίεργη» αναφορά του, του έγινε έλεγχος ναρκωτικών και κάποια ψυχολογικά τεστ, τα οποία βγήκαν «φυσιολογικά».
Στην συνέχεια αναφέρεται ότι και άλλοι αστυνομικοί αλλά και περίοικοι είχαν δει την οντότητα αυτή μερικές ημέρες νωρίτερα και μάλιστα κάποιος βιντεοσκόπησε μία από τις «πτήσεις» του περίεργου πλάσματος.
http://www.rense.com/general48/entity.htm
Τα συμπεράσματα… δικά μας.

* Ειρήνη *